Ugrás a kommentre

Chapter 1: Stranger in a Strange Land


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

1. fejezet - Stranger in a Strange Land / Idegen egy idegen vidéken

 

epguidetbb101.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Robert Rodriguez

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Boba Fett - Temuera Morrison

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Garsa Fwip - Jennifer Beals

Garfalaquox - Barry Lowin

Dokk Strassi - Robert Rodriguez

Max Rebo - ???

8D8 - Matt Berry

UK2-B

 

Történet

Boba Fett elkezdi megalapozni a hatalmát a Tatooine-on, a bactakezelések során pedig a múlt kísérti.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 1: Stranger in a Strange Land

Érdekes felvezetés volt. De inkább csak alapozott az epizód. Főleg a flashback jelenetek adtak érdekes adalékot hozzá Boba történetéhez. Láthattuk hogyan szabadul ki a sarlaccből, és hogy milyen kálváriákon ment keresztül míg a tusken törzs befogadta. Az a homoki centaur nekem elég fura volt:D. A jelen szál annyira nem kiemelkedő, legalábbis ebben a részben. A Mos Espa-s akciózás volt a legizgalmasabb. Konkrétan megkaptuk az SW ninjáit.:D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, ez nagyon alapozós rész volt. De megkaptuk végre a válaszokat Boba megmenekülését illetően, és piros pont, hogy ezt nem húzták el az évad végéig. Így ezután már nyugodtan lehet az aktuális kérdésekkel foglalkozni a későbbiekben. Talán amit hiányolok, egy cliffhanger, mint a Mandalorian első részének a végén.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Annak én is örülök, hogy végre megtudtuk, miképp sikerült Bobának megmenekülnie. Azonban a jelen szál inkább csak volt. Én is egy cliffhangert vártam volna, amely megalapozza a sorozat hátralévő epizódjait. Illetve nekem hirtelen lett vége. Egy +5 percet még néztem volna, hogy megtudjuk, mi fán terem a dió az elfogott nindzsával. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon ült a minőség már az első részben is. Az AotC-s visszaemlékezésért külön piros pont jár természetesen. Baromi jól nézett ki a homok kentaur is, és ötletes volt, hogy így nyerte el Boba a törzs tiszteletét. Jó volt még nagyon a Mos Espa akciózás és a Twilekkel vívott szópárbaj. Még a végén Bobának kellett volna fizetni. :D Ebből még lesznek komplikációk. 

 

Aki olvasta anno a részletesebb spoilereket: ez az irány volt megjövendölve?

Amúgy miért nézték meg a buckalakó fiúval a pára farmer kifosztását? Ennek a későbbiekben lesz valamilyen jelentősége esetleg?

 

Ami még külön tetszett a rész kapcsán, az ennek a jelenetnek az újabb rétege:

 

Anakin GIF | Gfycat

 

Most már láttuk, milyenek a buckalakó gyerkőcök és a nők, így nagyobbat üt, hogy Anakin őket is kinyírta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Donát írta:

Aki olvasta anno a részletesebb spoilereket: ez az irány volt megjövendölve?

Alapsztori volt a leakben (tehát hogy van-e főbb antagonista, ha igen, ki az, meg így általánosan miről fog szólni a sorozat), nem ilyen történésről történésre leírása az eseményeknek. Mivel ez a rész leginkább csak a múlttal foglalkozott, így sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet a leaket egyelőre.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 minutes ago, Donát said:

Amúgy miért nézték meg a buckalakó fiúval a pára farmer kifosztását? Ennek a későbbiekben lesz valamilyen jelentősége esetleg?

A trailerben, vagy valamelyik tv-spotban még feltűnik ugyanez a banda. Szóval esélyes, hogy benne lesznek még későbbi flashback jelenetekben. Vagy a fő történetben is. Bár ott inkább a ninja-s dolog lehet a fontos. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 minutes ago, Cpt. Rex said:

Ez lehet nem az én sorozatom lesz. Nem érzem azt a fajta izgalmat, vagy azt a fajta lenyűgözést, amit a mando eleje produkált+ nekem ez az alvilág valahogy nem mond semmit se, nem hoz lázba. 

Kicsit lightos, de remélem a második részben beindul a sztori. Amúgy nekem egy kicsit spagetti western hangulatot árasztott az a rész amikor Bobához megérkeztek a különféle helyi kiskirályok, hogy lerójják a tiszteletüket. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Engem máris megfogott. Robert Rodriguez nem sz*rozott, rohamozott. Prequel rajongó lelkemet megfogta, megszorította és úgy gúsba közötte, hogy annak a buckalakók is csodájára járnának. Új pillanatok Kaminóról, aztán egy új jelenet arról, hogy Boba megtalálja Jango sisakját. Már most beszabehu, pedig még csak másfél perc telt el az epizód elindulása óta! Aztán jöttek a remek pillanatok. Boba sarlacc-ból történő szabadulása nem okozott túl sok meglepetést. Én is úgy gondoltam, hogy vagy a lángszórót, vagy a háti rakétát fogja használni. De azért az emésztődő rohamosztagossal sikerült kicsit meglepni. Vajon ezt Jabba etette meg vele? Netalán egyike azoknak, akik C-3PO és R2-D2 után kutattak a Dűne Tengerben?

Az epizód hangsúlya egyértelműen az ep6 utáni eseményeken volt, szépen válaszolta meg a Mandi 2. évadja óta Fett körül keringő kérdéseket. Választ kaptunk a hogyanra, ahogy arra is, miképpen tettek szert a jawák a páncéljára (mekkora görény népség ez, komolyan, szerintem lassan veszélyesebbek, mint a buckalakók), de még arra is, hogy Fett miért hord immár fekete ruhát. Ez utóbbival kapcsolatban tetszik, hogy a rész komoly figyelmet fordított a tuskenekre, és megismerhettük nem csak kicsit jobban őket, de egy teljesen új törzset is, ami valamelyest eltér az eddig látottaktól. Ezt, hogy a buckalakókat nem lelketlen szörnyeknek mutatják be, már a The Mandalorianben is csíptem, mert sokkal komolyabbá teszik Anakin ep2-es mészárlását. Lelketlen szörnyeket megölni még egy Jedi számára sem olyan nagy ügy - Padmé lényegében pont azért fogadja el, mert nem sokkal azelőtt Cliegg Lars így írta le őket, a szemében valószínűleg a buckalakók nem jobbak, mint a droidekák.

Így viszont sokkal komolyabbá válik Anakin tette, hogy látjuk: igen, primitív nép, de nem lelketlen szörnyek. Sőt bizonyos szemszögből nézve felettéb tisztességesek. Ahogy erre ez a rész is rávilágított. Sokkal kedvelhetőbb banda, mint például a jawák, akik szétlopják a hajódat vagy leszedik rólad a ruhát és otthagynak megdögleni a sivatagban. És ennek hála, hogy most már biztosan tudjuk, a buckalakók egy értelmes faj, Anakin mészárlása sokkal velőtrázóbb. És én imádom ezt, ahogy egy ilyen sorozat szépen árnyalja a filmek jeleneteit, és olyan fontos karakterek megítélésére is hatással vannak, mint Anakin. Pedig basszus, az a mészárlás 31-32 évvel eme események előtt volt és már Anakin is elhagyta a fizikai létsíkot 5-6 éve.

Emellett ez az epizód például lehetséges magyarázatot adott arra, hogy az ep2-ben a buckalakók miért rabolták el Shmit és tartották életben egy hónapon át, ahogy arra is, hogy mi lehetett a szándékuk Luke-kal az ep4-ben, akit szintén életben hagytak. Sőt, még az is kiderült, hogyan lehetséges, hogy bár Shmi kiszabadítására 30-an indultak el siklókkal és sugárvetőkkel, csak 4-en tértek vissza. Most láthattuk: a tusken harcosok nem magukat leparittyázó ewokok. Ráadásul a fegyverzetük sem néhány gaffi botból áll. Azzal a karddal, amit az az "elkerülöm az utcán" öltözetú buceklakó lóbált, hát tuti valami olyannal nyesték le Cliegg Lars lábát. És tessék, ez az egy epizód mennyi pluszt adott az ep2-höz. Sok dologot, amit homály fedett, immár elég jól elképzelhetünk.

Aztán itt van ez a szép nagy város, amit a trailerben láttunk, és találgattuk, mi lehet. Hát én itt letettem az arcomat, amikor kiderült, hogy ez az ep1 egyik fő helyszíne, Mos Espa. Jó, Mos Espa sosem volt kis porfészek, hiszen korábban is úgy szólt a fáma, hogy Jabba palotája a közelben van, és azért a Boonta Esti Nagyversenyt sem véletlen itt rendezik meg. De azért na, alaposan kinőtte magát ez a város az elmúlt 31-32 évben. Míg Mos Eisley inkább elálmosodott, Mos Espa egy hatalmas világvárossá lett. Tatooine-i fényűzés a köbön. Nagyon tetszik, amikor a bolygókon is tetten érhető az idő, legyen szó a Mustafarról, a Naboo-ról vagy jelen esetben a Tatooine-ról, ami már nagyon más színben tündököl, mint az ep1-ben vagy az ep4-ben. A stílus megmaradt, de láthatóan itt sem állt meg az idő. A galaktikus események, hiába vannak messze, hatnak rá.

Mindezeken túl kaptunk egy új monsztát is, puszi a hasára. Kicsit olyan '80-as, '90-es évekbeli szörnyfilmekre jellemző kinézete van, de tetszett, ezzel is színesítették kicsit Tatooine-t. Meg azzal, hogy a tuskenek gumókat ásnak ki, és így jutnak vízhez. Kicsi, mégis remek elem, ami megmutatja, hogyan élnek túl a tatooine-i őslakosok a sivatagban.

Apropó, a párafarmert lemészárló banda lesz szerintem az egyik oka annak, hogy Fett végül úgy dönt, hogy visszatér a Tatooine-ra és átveszi Jabba Bib Fortuna helyét. Láthatóan nem tetszik neki, ahogy a népekkel bánnak, és a trailerek alapján ezt végül személyesen is megtapasztalja. Apropó, érdekes belegondolni, hogy Boba valószínűleg nem raboskodik túl messze a Lars farmtól, hiszen az Anchorhead közelében volt, és Fett szavai alapján a tuskenek is annak a közelében táboroznak.

És akkor essen pár szó a címszereplőről. Temuerra Morrisonnak jár a taps, remekül összeszedte magát a sorozatra. Az aputest már a múlté. Viszont Boba láthatóan még mindig nem épült fel teljesen a sarlacc-kalandból, ami nem csoda. Ki tudja, mikor jutott először rendes orvosi kezeléshez. Tulajdonképpen már az lenyűgöző, hogy ilyen sebekkel Fett mindezt a megpróbáltatást átvészeli, ráadásul egy olyan bolygón, ami egy teljesen egészséges embert is hamar elpusztítana ilyen körülmények között.

Ez a sebezhetőség plusz az, hogy azért kissé naívan áll ahhoz, hogy átveszi a hatalmat, már most érdekesebb karakterré teszi, mint eddig bármikor volt. Már nem egy cool páncélos fejvadász, hanem egy ember, látható gyenegségekkel és erőségekkel. Érezhetően nincs hozzászokva ehhez az egészhez, és ez súlyos hibákhoz vezet. Fennec persze próbálja tanácsokkal ellátni, de Fett még nem hallgat rá. Kíváncsi vagyok, mennyire mennek bele ebbe a "tisztelettel uralkodás/félelemmel uralkodás" kérdésbe. Egyelőre úgy tűnik, Fettet korábbi hírneve ellenére sem tiszteli senki, legalábbis nem, mint vezért. Nem csoda, ahogy arra ő is rávilágít, itt vannak olyanok, akiknek korábban az alkalmazottja volt, most meg önhatalmúlag akar uralkodni fölöttük. És ez az, ami számomra izgalmassá teszi ezt a sorozatot. Fett emberi karakterré vált, akinek fejlődnie kell, túllépnie önmagán. Már nem egy fejvadász, aki egyedül vagy kis csapatban dolgozik emberekre vadászva. Ha egy bűnbirodalmat akar vezetni, akkor nagyobb távlatokban kell gondolkodnia és nem árt, ha komolyan összeszorítja az öklét azok nyaka körül, akik nem térdelnek le első szóra.

Szóval tűkön ülve várom a folytatást. Nekem bejött a nyitány, még ha lassú is volt, és inkább tűnik egy prológusnak. De hát ez egy sorozat első része, nem kaphatunk meg mindjárt mindent készen, hiszen akkor hol maradna az utazás izgalma?

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Iqvi írta:

Kicsit lightos, de remélem a második részben beindul a sztori. Amúgy nekem egy kicsit spagetti western hangulatot árasztott az a rész amikor Bobához megérkeztek a különféle helyi kiskirályok, hogy lerójják a tiszteletüket. 

 

Inkább elnézegettem volna egy Ifjú Boba Fett kalandjaira épülő szériát. És akkor az animációsban jobban ütne, mint a TBB esetében. 

Már a TCW-ben is láthattuk, hogy próbálkozott a fejvadász szakmával, több kevesebb sikerrel.

És akkor ezt a vonalat vinnék előre, hogy hogyan vált vérbeli fejvadásszá, stb. Engem jobban megfogott volna, és akkor hogyan vagy miként találkozott Fennec Shand-el, stb. 

A story kezdete meg mondjuk a birodalom kikiáltása idején veszi fel a fonalat. 

De ez csak az én ötletelgetésem. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó volt egy év után újra élőszereplős Star Warsot látni. Nem történt semmi eget rengető, de ettől függetlenül nagyon tetszett. A rendező jól ráérzett a Star Wars hangulatra, és engem már azzal megvett, hogy bevágott jeleneteket Kaminóról és a geonosis-i csatáról. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Első-osztályú indítás volt. Minden pillanatát faltam. A Tatooine világát sikerült még színesebbé és izgalmasabbá tenniük. A rész csúcspontjai:

-Kamino és Geonosis az indulásnál!

-Mindig próbáltam elképzelni, hogy vajon miféle gusztustalanság lehetett belülről a Sarlacc gyomra. Ha lehet még borzasztóbb hely lett mint képzeltem.

-Díjaztam hogy a buckalakók massifjának micsoda egyénisége volt.

-Dzséjthez hasonlóan feldobott, hogy egy teljesen új buckalakó törzset láttunk, akik a korábbitól eltérő ruházattal, cuccokkal meg sátrakkal bírnak

-A görény rodian is egy plusz pont mert mindig öröm klasszik fajokat látni (apropó vajon mennyit kell várni mire láttunk egy élőszereplős huttot? Mióta a Disney átvette a botkormányt azóta nem volt ilyen)

-Boba igazán alulról indul: a robotja kiosztja hogy miként kell uralkodni és egyelőre két gamorrai őre van Fennec-en kivül. Érdekes lesz látni innen milyen ivet fogunk bejárni de azaz érzésem, hogy az évad végére "picit" erősebb lesz "Lord Fett"

-Mos Espa rendesen kikupálódott :o 

-Twilekek a bárban - Nagy utat tettünk meg az első Mando évad óta. Ezek végre tényleg jól mutatnak :)

-A felrobbanó űrnindzsa ugyan már az előzetesekben is benne volt de így is poén volt :D

-A szörny a homok alatt! Nekem a gyengéim a különféle szörnyek, úgyhogy ez nagyon kellemes meglepetés volt. Tényleg úgy nézett ki mintha egy Harryhausen filmből eresztették volna. Most már lassan lemossa magáról a Disney, hogy minden rémjüknek csápjai vannak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett az indítás. Számomra is szívmelengető volt a 2. epizód megidézése (Kamino, Geonosis). Boba Fett túlélését nagyjából így képzeltem el. A vizuális effektek ennél a sorozatnál is filmes szintet hoznak (nagyrészt az ILM dolgozott ezen is), ötletesek és követhetőek az akciók. A zene is betalált. Örülök hogy megtartották a Mandalorianban bevett szokást, hogy a rész végén concept artokat láthatunk. Érdekes volt látni a vízkeresést a Tatuinon, bár nem igazán tudom mik lehettek azok a gömbszerű dolgok amikben víz van. A homokszörnynél azt hittem elsőre hogy egy kisebb krayt-sárkányt fogunk látni, de nem, egy teljesen új lényt, ami elég kreatívan sikerült. Várom a folytatást!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Írok, aztán majd titeket is olvaslak:

Szóval nekem tetszett! Ezt vártam. Visszakanyarodtunk ahová kellett, de olyan OT-sen nem epic módon lett bemutatva a Sarlacc-szabadulás, ami bejött nekem. Hogy a baktában jönnek a flashback-ek nagyon ötletes húzás! És milyen flashback-ek? Kamino!! Örülünk? De mennyire! Daniel Logan aréna jelenete? Áhh, tömör gyönyör!

Vállalják és használják a PT-t! Nem tudom kifejezni szavakkal, hogy ez mekkora öröm! Filoni/Favreau/Rodriguez hála nektek. A TCW óta olyan szinten szövik össze a star wars-t egy egésszé, hogy nagyon hálásak lehetünk. Mi. Saga rajongók biztos. szóval Sarlacc-jelenet pipa, ezt nem láttuk a Mandoban. A páncél visszaszerzését igen, ezt ugrottuk is. Bib Fortuna trónfosztását is láttuk, ugorhattunk tovább.

Szerintem jól volt felépítve a lényegében 1-1 arányú flashback/új esemény típusú rész. Tetszettek a buckalakók társadalmának tovább árnyalásai. Érdekesnek tartom, hogy a fekete az ő ruhájukban is megjelent akárcsak Fettében. Morrissonról még annyit, hogy nagyon jól formába jött félmeztelen jelenetet is vállaltattak vele és nem vallott szégyent, egyedül talán, mikor a homokban vonszolták háton fekve a szinte fehérre mart kezeslábasban, akkor tűnt úgy mint egy jóllakott szobafestő, de nem ragozzuk tovább, csak a vicces asszociációm miatt írom. Klassz a fickó nagyon a szerepben, még épp jókor forgatják ezt vele, nincsenek elkésve. Logan még lehet, hogy túl fiatal lenne, vagy a kvalitásai kevesek hozzá, a félidős klónt nem is tudom ki játszotta 2002-ben, de egyértelmű, hogy Tem arca és hangja kell a rajongóknak, nekünk.

Nagyon tetszett Mos espa, a bár, a hangulat, Max Rebo és a banda forever! Fennec tetőn ugrálós jelenete is jó volt, látványos és izgalmas, és nem elnyújtott. A végén kaptunk egy igazi szörny fight-ot, először nem tudtam mi jön ki a homokból, mondom hátha ismerős, a keze alapján, még azt hittem Rancor, de nem. Egy újdonsággal bővült a tatooine-i élővilág és kellően -star warsosan- bizarr lényt kaptunk.

Kb egy kentaur és a "Men in black bogár" szerelemgyereke volt. Érdekes mozgás, különleges testfelépítéssel, vagányan különc dög lett na!

A zene nem vett meg annyira mint a Mandóé, MÉG, de még nem figyeltem annyira egy megtekintés alatt. Lesz újrázva, remek kezdés!

Ja és a játékidő. Nekem elég. Ha 7x40 perc lenne, az is mekkora adag sw már ilyen ínséges időkben. 39 perc. De az szín tiszta sw. Nem zökkentett ki semmi. Minden a helyén van. "Minden a terv szerint halad!" :palpatine:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahhoz képest, hogy nekem ez a Boba Fett mindig is egy sötét ló volt. Mindenki, akit ismertem, oda és vissza volt tőle. Én meg néztem bután, hogy hogyan lehet akkora király manusz, miközben egy vak Han Solo is taccsra tette? Így aztán igazán nem is igen vártam ezt a sorit. Annál jobban tetszett ez az első rész.  Ahogy az előttem szólók is írták, a prequel visszaemlékezések megvettek kilóra, meg úgy az egész.

 

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem Ming-Na még mindig tetszik....:D

 

És Ludwig zenéjét is meg kell említenem, mert érzésem szerint fejlődött az úriember a Mandi óta. 

Részemről 4,5/5 az első epizód.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én most néztem meg és hát le vagyok nyűgözve! :yes: Az elején Kamino és Geonosis mindent vitt! A buckalakók, Jawák, a Sarlacc. Hú volt itt minden! Különösen tetszett a Rohamosztagos csóka, aki lehet hogy C-3PO és R2-D2 miatt esett a verembe. Nekem még nagyon tetszettek a ninják is. Amúgyis is kedvelem a harcművészeteket és a ninjákat meg pláne. Jó volt ismerős fajokat is látni. A látványvilág is jó volt. Alig várom a következő részt. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Engem máris megfogott. Robert Rodriguez nem sz*rozott, rohamozott. Prequel rajongó lelkemet megfogta, megszorította és úgy gúsba közötte, hogy annak a buckalakók is csodájára járnának. Új pillanatok Kaminóról, aztán egy új jelenet arról, hogy Boba megtalálja Jango sisakját. Már most beszabehu, pedig még csak másfél perc telt el az epizód elindulása óta! Aztán jöttek a remek pillanatok. Boba sarlacc-ból történő szabadulása nem okozott túl sok meglepetést. Én is úgy gondoltam, hogy vagy a lángszórót, vagy a háti rakétát fogja használni. De azért az emésztődő rohamosztagossal sikerült kicsit meglepni. Vajon ezt Jabba etette meg vele? Netalán egyike azoknak, akik C-3PO és R2-D2 után kutattak a Dűne Tengerben?

Az epizód hangsúlya egyértelműen az ep6 utáni eseményeken volt, szépen válaszolta meg a Mandi 2. évadja óta Fett körül keringő kérdéseket. Választ kaptunk a hogyanra, ahogy arra is, miképpen tettek szert a jawák a páncéljára (mekkora görény népség ez, komolyan, szerintem lassan veszélyesebbek, mint a buckalakók), de még arra is, hogy Fett miért hord immár fekete ruhát. Ez utóbbival kapcsolatban tetszik, hogy a rész komoly figyelmet fordított a tuskenekre, és megismerhettük nem csak kicsit jobban őket, de egy teljesen új törzset is, ami valamelyest eltér az eddig látottaktól. Ezt, hogy a buckalakókat nem lelketlen szörnyeknek mutatják be, már a The Mandalorianben is csíptem, mert sokkal komolyabbá teszik Anakin ep2-es mészárlását. Lelketlen szörnyeket megölni még egy Jedi számára sem olyan nagy ügy - Padmé lényegében pont azért fogadja el, mert nem sokkal azelőtt Cliegg Lars így írta le őket, a szemében valószínűleg a buckalakók nem jobbak, mint a droidekák.

Így viszont sokkal komolyabbá válik Anakin tette, hogy látjuk: igen, primitív nép, de nem lelketlen szörnyek. Sőt bizonyos szemszögből nézve felettéb tisztességesek. Ahogy erre ez a rész is rávilágított. Sokkal kedvelhetőbb banda, mint például a jawák, akik szétlopják a hajódat vagy leszedik rólad a ruhát és otthagynak megdögleni a sivatagban. És ennek hála, hogy most már biztosan tudjuk, a buckalakók egy értelmes faj, Anakin mészárlása sokkal velőtrázóbb. És én imádom ezt, ahogy egy ilyen sorozat szépen árnyalja a filmek jeleneteit, és olyan fontos karakterek megítélésére is hatással vannak, mint Anakin. Pedig basszus, az a mészárlás 31-32 évvel eme események előtt volt és már Anakin is elhagyta a fizikai létsíkot 5-6 éve.

Most lehet én tévedek, de az ep6-ban beleesett Bobával együtt egy rohamosztagos is a sharlackba, tehát őt láttuk lent. Nekem legalábbis így jött le.

 

a másik dolog, hogy miért lenne 5-6 éve halott ekkor Anakin? Ezen az idősíkon szerintem nem telt el annyi idő, mennyit lehetett a gyomorban? Pár napot szerintem.  
szóval ez a tuskenes történés is még pár héttel lehet az ep6 után, de biztos nem évekkel. 
mondjuk az időt mindig furán kezelte az sw:D

( mmint én most a flashbackes idősíkról beszéltem)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Galen Malek89 írta:

Most lehet én tévedek, de az ep6-ban beleesett Bobával együtt egy rohamosztagos is a sharlackba, tehát őt láttuk lent. Nekem legalábbis így jött le.

Ő biztos máskor eshetett bele mert abban a csatában amiben Boba beleesett a sarlacba, nem voltak birodalmak, csak Jabba emberei. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 hours ago, Galen Malek89 said:

Ezen az idősíkon szerintem nem telt el annyi idő, mennyit lehetett a gyomorban

Milyen idősíkről beszélsz? A jedi visszatér a yavini csata után 4 évvel játszódik, míg a Book of Boba Fett a yavini csata után 9 évvel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Iqvi írta:

Milyen idősíkről beszélsz? A jedi visszatér a yavini csata után 4 évvel játszódik, míg a Book of Boba Fett a yavini csata után 9 évvel.

De Boba valószínűleg nem éveket töltött a sarlacc gyomrában. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Galen Malek89 írta:

Most lehet én tévedek, de az ep6-ban beleesett Bobával együtt egy rohamosztagos is a sharlackba, tehát őt láttuk lent. Nekem legalábbis így jött le.

Sokfajta lény potyogott bele akkor a sarlacc pocijába, de rohamosztagos pont nem. :) 

10 órával ezelőtt, Galen Malek89 írta:

a másik dolog, hogy miért lenne 5-6 éve halott ekkor Anakin? Ezen az idősíkon szerintem nem telt el annyi idő, mennyit lehetett a gyomorban? Pár napot szerintem.  
szóval ez a tuskenes történés is még pár héttel lehet az ep6 után, de biztos nem évekkel. 
mondjuk az időt mindig furán kezelte az sw:D

( mmint én most a flashbackes idősíkról beszéltem)

Igen, ez így van, de én a "jelenkori" szakasztól számoltam vissza, nem a flashback szakasztól. Félreérthető volt, mea culpa.

Boba pár óránál több időt nem tölthetett el a sarlacc-ban, mert a levegője már fogytán volt, az a páncél meg nem rendelkezik olyan extra tartállyal, ami napokra elegendő levegőt biztosítana neki. Szóval szerintem még a csata napján kimászott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

34 perccel korábban, Dzséjt írta:

Sokfajta lény potyogott bele akkor a sarlacc pocijába, de rohamosztagos pont nem. :) 

Igen, ez így van, de én a "jelenkori" szakasztól számoltam vissza, nem a flashback szakasztól. Félreérthető volt, mea culpa.

Boba pár óránál több időt nem tölthetett el a sarlacc-ban, mert a levegője már fogytán volt, az a páncél meg nem rendelkezik olyan extra tartállyal, ami napokra elegendő levegőt biztosítana neki. Szóval szerintem még a csata napján kimászott.

 

Igen valóban, közben visszanéztem, valamiért úgy emlékeztem, hogy voltak azon a szállítón rohamosztagosok is. Mea culpa.

 

btw, én a visszaemlékezés idősíkjáról beszélek most, az ugye nem sokkal játszódhat az EP6 eseményei után.

 

Egyébként bocsánat, hogy így "bepofátlankodtam" a beszélgetésbe, hosszú évek óta olvasom a fórumot, csak eddig nem regisztráltam.:)

Üdv mindenkinek!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

Egyébként bocsánat, hogy így "bepofátlankodtam" a beszélgetésbe, hosszú évek óta olvasom a fórumot, csak eddig nem regisztráltam.:)

Üdv közöttünk! Nem kell bocsánatot kérned, arra van ez a fórum, hogy belepofátlankodjanak a beszélgetésekbe. A konstruktív, új hozzászólásokat mindig szívesen fogadjuk. :) 

 

3 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

btw, én a visszaemlékezés idősíkjáról beszélek most, az ugye nem sokkal játszódhat az EP6 eseményei után.

Egen, épp ez okozta a félreértést, hogy te arra gondoltál, én meg a "jelenből" indultam ki, mert a flashbackeket általában emlékeknek veszem, és az emlékező aktuális idejéből szoktam számolni - ami ez esetben 5-6 évvel az ep6 után van, még ha a flashback maga akár azzal párhuzamosan is futhat. De a fene ezekbe a két idősíkban játszódó epizódokba. :D A lényeg, hogy mindkettőnknek igaza van, csak más-más bizonyos szemszögből néztük. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

47 minutes ago, Galen Malek89 said:

 

Igen valóban, közben visszanéztem, valamiért úgy emlékeztem, hogy voltak azon a szállítón rohamosztagosok is. Mea culpa.

 

btw, én a visszaemlékezés idősíkjáról beszélek most, az ugye nem sokkal játszódhat az EP6 eseményei után.

 

Egyébként bocsánat, hogy így "bepofátlankodtam" a beszélgetésbe, hosszú évek óta olvasom a fórumot, csak eddig nem regisztráltam.:)

Üdv mindenkinek!

Szia, én is félreértettem az első kommented mint dzséjt. Azért pedig mert akadt egy kis félreértés még ne hagyd el a fórumot.:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon hangulatos kezdés volt! :) A Tatooine nálam TOP3 bolygó, nagyon sok szempontból, és immár Boba Fett is hozzá tudott ehhez járulni. :D Nekem legjobban a buckalakós rész tetszett, szörnyestől, mindenestől, remélem, a sztori végét is megkapjuk, milyen viszonyban vált el Boba a törzstől, de azért a Nagy Sarlacc-ot megismerni belülről sem volt utolsó élmény. :D  A Mando óta a buckalakók nálam is szintet léptek és nem bánom, hogy ez az irány itt is folytatódik. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.