Jump to content

Celebration Europe Kirándulás - 4.nap


Bomarr

Recommended Posts

Celebration Europe Kirándulás - 4.nap

 

250px-Celebration_Europe.jpg

 

(A nap mottója: "Is this still the queue?")

 

Mint minden este ezúttal is negyed kettőkor feküdtünk, s hét előtt keltünk? sajnos ezt az egyébként se sok alvási időt is megzavarta a felső szomszéd, aki úgy döntött, hogy egész éjszaka fel-alá fog járkálni. Egy normális szállodában persze nyugodtan megengedhet magának bárki efféle luxust, viszont itt óriási hangzavarral járt az ilyesmi, nagy bánatunkra.

 

De azért sikerült reggel rendbe szedni magunkat, s hamarosan már készen is álltunk rá, hogy belevessük magunkat a második Celebration nap izgalmaiba. Érkeztünk után már egészen rutinosan mozogtunk az ExCel területén? szükség is volt rá, mert tudtuk: egy óránk van, hogy kiélvezzük a Hyperspace tagság nyújtotta előnyöket, s aztán betódul a tömeg.

Pont ezért meg is terveztük ennek az egy órának a menetét? első utunk a Ralph McQuarrie albumok felé vezetett, ahol alaposan átlapozgattuk a mester képeit tartalmazó gyönyörű könyv-kiadást. Futó gondolatként, még az is felmerült bennünk, hogy megvegyük, de amint ránéztünk az árára (85 font) rögtön le is mondtunk róla.

Eztán gyorsan megnéztük magunknak a bolti sorokat, ahol mindenféle SW-kütyüt magához vehetett az ember? fénykard-relikviákat, bábukat, könyveket? csak győzze az ember pénzzel. Futó pillantásokat ugyan már előző nap is tudtunk rájuk vetni, de akkor még csak mások hóna alatt vagy felett? most viszont kényelmesen átnézhettük a választékot? s bizony komolyan elkezdett minket foglalkoztatni a gondolat, hogy valamit vennünk kéne, ha másért nem is, de legalább emlékbe. Viszont, ami igazán szépen nézett ki, az már 100 font körül kezdődött. Pedig egy ilyen Yoda-bábut nagyon eltudtam volna magamnak képzelni :P

 

dscf5341ic1.jpg

 

És pár relikvia (remélem jól látszik az áruk :clap:)

 

img2911tf0.jpg

 

Még R2-D2-s projectort is láttunk működés közben... persze őt is meglehetett volna venni, de gondolom mondanom sem kell, hogy ezt se a mi pénztárcánkhoz szabták :clap:

 

S bár tudtuk, hogy tíz körül jön a tömeg, de ekkora ember-forgatagra álmunkban nem gondoltunk. Fél tizenegy körül a rendezvény területén alig lehetett mozogni. Volt, hogy a csarnok egyik végéből a másikba csak 15-20 perc alatt tudtunk eljutni? dél tájban már valósággal küzdeni kellett a helyért és az előremenetelért a középső részeken (a széleken azért szerencsére viszonylag normálisan lehetett közlekedni). Aki ekkor akart a Millenium Falconnál fotozkodni az legalább egy órát kellett várjon a sorára, de érdekes módon kígyózó sorok álltak a Brit Hadsereg standja előtt is.

S ahol ekkora embertömeg jelenik meg ott bizony akarva-akaratlanul beindul az amortizáció: a nap közepén már feltűnően sok szemét volt mindenfelé; sokan, amolyan helyi ?csövesként? az útvonalak szélére telepedtek és ott kajáltak vagy pihentek. Mivel igen könnyen elveszthették egymást az emberek ilyen tömegben, így ki is lett jelölve a ?csarnokban? egy találkozási pont? ide kellett mennie mindazoknak akik elvesztették valamely hozzátartozójukat. És gondolom szükség is volt rá? én kétszer is láttam a szülei után síró kisgyereket?

 

Minden valószínűség szerint a készítők nem számítottak rá, hogy ilyen óriási lesz az érdeklődés? legalább még egy csarnokot megkellett volna nyitni a rendezvénynek.

 

Mindenesetre áldhattuk az eszünket, amiért előző nap már megnéztünk magunknak minden fontosabb kiállítást és standot, így nyugodtan mehettünk a programokra.

 

Először a Fett család előadására ültünk be, ahol Jeremy Bulloch, majd a fiatal Bobát játszó Daniel Logan is tiszteletét tette.

De mielőtt róluk beszélnék, had ejtsek pár szót Warwick Davisről, aki a rendezvény házigazdája volt, s aki az interjúk javát készítette?

Mikor a Celeb előtt kiderült, hogy az ewok szerepéről ismert kisnövésü színész lesz a porondmester felmerült bennünk, hogy ez így nem lesz az igazi? talán Davisnek csak azért osztották ki ezt a titulust, hogy szerepelhessen? mondjuk úgy szánalomból. De minden ilyen kétségünk azonnal szertefoszlott, amint megláttuk Davist a színpadon. Ez a fazon szereplésre termett! Úgy ontja magából a poénokat és olyan természetesen adja elő magát, mint egy vérbeli showman. Tökéletes választás a házigazda címre! Nem egy olyan interjú volt, ahol az ő közbevetései, humorizálásai mentették meg az egész ?produkciót?? nade erről majd később.

 

A ?Boba Fett? előadást Jeremy-vel kezdték aki egy okés figura: amolyan igazi veterán színész, aki szépen elsztorizgatott. Hogy feldobják a műsort levetítettek egy összeállítást a korábbi szerepeiből, ami nagyon jópofa volt? Jeremy úgy tűnt hosszú pályafutása alatt szinte minden létező zsáner-filmben szerepelt a kosztumös filmektől kezdve a családi drámákon keresztül a vígjátékokig.

 

Jeremy a szinpadon:

 

kp150rx6.jpg

 

Eztán jött a már nem is annyira fiatal Logan: ő azért jól érezhetően izgult. Sok pótcselekvése volt: inget levett, vizet ivott, lábat rakosgatott, de összességében nagyon jól helyt állt. Azért nem lehet egyszerű egyik pillanatról a másikra sztárrá válni? ráadásul bírni az ilyen élő-szerepléseket, ahol azt is szokni kell, hogy a közönség egy része az előadás közben ilyen olyan oknál fogva egyszerűen kimegy (a legtöbb előadás alatt egyébként meglepően nagy volt a kimenő forgalom).

Mindketten jók voltak? tényleg kár lett volna kihagyni őket. Ráadásul a rajongói kérdéseknél Krande is szóhoz jutott! Pedig már pont előtte kezdtük azt hinni SimonZ-vel, hogy a kérdéseket beépített emberek teszik fel? azért gondoltunk erre, mert minden kérdésnél a kivetítőn megjelent egy a taglalt témához illő kép is. De kiderült, hogy csak a technikusi team ilyen profi: Krande megkérdezte Logant, hogy milyen volt felvenni a klón-gyáras jelenetet, amikor a sok kis-klónt láthatjuk? s nem sokkal a kérdés után meg is jelent egy ide vágó kép a vásznakon.

Logannak bizonyára jól esett a kérdés, mert szinte mindenki más az ?öreg Fettet? faggatta. Davis pedig külön meg is dicsérte Krande-t, hogy ilyen jót kérdezett.

Az előadás végén levetítettek egy visszafogottan vicces 'Star What' filmecskét is, amiben a londoni embereket faggatták arról, hogy mit tudnak a Star Warsról?

 

Egy kis Fett rajongó a nézők sorában:

 

kp152mw2.jpg

 

Eztán a Clone Wars előadásra mentünk, ahol Sansweet fogadta az érdeklődőket. Természetesen sok dicsérő szót szólt a jövőre induló sorozatról, de ami ennél is jobban megütötte a fülünket, az az hogy ?szeretettel vár mindenkit a következő Celebration Europe-on is?!

Ugye nem titok, hogy először a CelEu csak egy ideiglenes dolognak lett szánva: sokáig úgy volt, hogy csak Los Angelesben lesz ?ünnepség?, de aztán úgy döntöttek , hogy legyen egy Európában is? s ahogy már fentebb is említettem: szinte kizárt, hogy a szervezők számítottak volna ekkora érdeklődésre. Alaposan alábecsülték az európai rajongói bázist, s ez bizony könnyen azt eredményezheti, hogy a Celebration Europe-ok is rendszeressé válnak.

 

Sansweet dicsérő szavai után aztán megnézhettünk egy CW-werkfilmet is, amit kifejezetten a CelEu számára készítettek, s ami ugyan kellően hangulatos volt (persze kiderült, hogy az összes készítő óriási rajongó), de sok újdonsággal nem szolgált. Annál jobban ütött a Clone War előzetes, amit ugyan láthattunk már a gépünkön, node ekkora képben és 5.1-es hanggal (s micsoda hangzással) FANTASZTIKUSZ volt? ahogy az elején elhúznak a köztársasági hajók szinte éreztük, ahogy kihagy a szívünk egy pillanatra. Persze vissza is lett tapsolva, úgyhogy kétszer is lelett vetítve a közönség megelégedésére :D

 

Eztán kis szünetet iktattunk be, amit többek között arra használtunk, hogy újra kipróbáljuk a Tapa Tapa nevű kis spanyol éttermet, ahol ugyan a kaja mintha kevésbé tűnt volna frissnek mint előtte nap, de cserébe isteni desszertet szolgáltak fel (katalán krém egy kis tejszínhabbal).

 

Eztán már készültünk a nap fénypontjára: Rick McCallumra? tudtuk, hogy óriási lesz iránta az érdeklődés, úgyhogy jobban járunk, ha már az előtte lévő előadásra is beülünk, s utána ki se jövünk.

Ám aztán szomorúan vettük észre, hogy már az előtte jövő Anthony Danielsre is óriási sor vár. De mi hősiesen elgyalogoltunk a végére és beálltunk. Persze pillanatok alatt tovább nőtt a sor. Egy elnyúzott rajongó, aki próbálta felkutatni a sor végét ránk is kérdezett ?Is this still the Anthony Daniels queue?? [?Ez még mindig az Anthony Daniels sor??] :D

 

Végül simán bejutottunk és még jó helyünk is lett. Különösebb elvárásaink nem is voltak. ?Majd legalább elmondhatjuk, hogy 3PO-t is láttuk? ? gondoltuk magunkban.

 

Várakozás Danielsre:

 

kp162di5.jpg

 

A bejövetele előtt leadott ?3PO montázs? elég bénácska is lett? a hang kissé túlvezérelt volt?

 

? és akkor bejött! Hát emberek, most ide képzeljetek egy kis drámai szünetet és akkor most olvassátok: Anthony Daniels egyszerűen ZSENIÁLIS!!! Ez a pali egyszerűen kész? nincs rá szó? talán a zseniális mellé a lenyűgözőt tudom mondani, de ezek csak szavak. Olyan szó sajnos egyenlőre nem létezik, ami sejtetni tudná micsoda hangulata volt ennek a három-negyed órának.

Mark Hamillhoz, a Fettekhez vagy az őt követőkhöz nem is hasonlítgatnám? nem ugyanaz a szint? azt mondanám, hogy Ian McDiarmid-al volt egy szinten (milyen érdekes, hogy csak ők ketten nem használtak ?házi-gazdát?, s csak egy mikrofonnal a kezükben elszórakoztatták a közönséget), de azaz igazság, hogy ebben az értékelésben derekasan benne van az, hogy Ian mégiscsak a Császárt játszotta az SW-ben, míg Daniels meg hát? szóval ő C-3PO, aki mindenhol ott van, tényleg minden részben, de nem miatta lettünk rajongók. De ha eltekintek ettől a körülménytől, akkor bizony megkell hagyni: Daniels a Császárt is lepipálta!

 

Már a belépőjén érezhető volt, hogy ez baromi jó lesz. Látszott, hogy tele van energiával és mintha arra született volna, hogy a színpadon álljon. Miután kiprovokált a közönségtől egy kis ?ewok-hajlongást? (igen, több száz ember kezdett egyszerre fel-le hajolgatni? fanatikusabbak még ewok dörmögést is mellékeltek :D) elkezdett sztorizgatni. Hihetetlen, hogy tud mesélni: volt, hogy olyan történetet mesélt, amit mindenki ismerhetett már a werkfilmekből (pl. hogy az ep.3-nál felbukott és beleesett egy karton-lapba), de ezt is képes volt úgy és olyan színesen előadni, hogy a közönség alig kapott levegőt a röhögéstől. Mindezt persze jópofa gesztikulációval és persze amikor kellett 3PO hanggal? természetesen bármelyik pillanatban áttud váltani rá.

Ugyanakkor volt jópár olyan sztori is a zsebében, amit korábban nem hallhattunk, így például mesélt nekünk az ep.2 egyik kivágott jelenetéről is. Olyan szépen adta elő azt a jelenetet, ahogy 3PO megkapja a ?maszkját?, hogy az embernek máris kedve lett volna megnézni. De úgy elmutogatta nekünk, hogy szinte láttuk is magunk előtt az egész jelenetet.

 

kp163zc2.jpg

 

És aztán csak mesélt és mesélt? hát én embert még nem láttam, akinek ennyire a vérében lenne a színjátszás? ahogy Ian-on, úgy rajta is nagyon meglátszott a színpadi múlt: a legnagyobb profik magabiztosságával reagált a közönségre, ügyelve rá, hogy végig a hatása alatt tartson minket? egy pillanatra se éreztük, úgy hogy valami betanult szöveget mond nekünk? végig reagált a közönségre, sőt már az első percekben fel is hívott egyet a színpadra :P

 

Egyre csak az járt a fejünkben: ezaz ember miért nem szerepel filmekben? Ekkora karizmával a vásznon lenne a helye?

S alighogy felocsúdtunk az egyik kacajunkból, hirtelen azt kellett látnunk, hogy Daniels megindul a közönség sorai felé, majd mellettünk elrohanva máris a rajongókat faggatja. Nagyon fura érzés volt, hogy Daniels tőlünk tényleg pár méterre? már-már karnyújtásnyira ott állt.

 

S bizony a ?rajongói-kérdések? részleg is hasonlóan humorosra sikerült. Még akkoris, ha Daniels nem berzenkedett attól sem, hogy néhol jól kiossza a kérdezőket? az egyikük például igen erős akcentussal beszélt, mire Daniels: ?hát én 6 millió közlési formában vagyok járatos, de ezt az angolt nem ismerem?? de majdnem minden kérdező kapott valami fricskát, de Danielsnek még ez is nagyon jól állt. És persze a közönség vette a poént :D

 

Azt se rejtette véka alá, hogy a túlzott rajongástól kirázza a hideg. Látszott, hogy jobban csípi az ötletes személyes kérdéseket, mint a ?fan-tudakozásokat?. Amikor valaki rákérdezett, hogy miért ezüstös 3PO lába Daniels csak ennyit válaszolt: ?most komolyan: hát nem teljesen mindegy?? :D

 

A legédesebb pillanat mégis az volt, amikor egy aranyos leányzó azt kérte Danielstől, hogy megölelje. Az ölelés után látszott is a lányon, hogy egész elvarázsolódott? szinte szédelgett. Daniels ezután gyorsan tovaállt, majd leült egy srác mellé: ?Te is akarsz ölelkezni? Aztán csak semmi nyelvezés!? :D

 

Most néztem utána és el se akarom hinni: Daniels már 61 éves! Olyan energia pezsgett benne az egész előadás alatt, hogy azt a fiatal fellépők is megirigyelhették volna.

 

Mindenesetre a legvégén olyasmi történt, ami egyetlen más fellépésnél sem: a közönség felállva tapsolta meg! Mindannyian éreztük, hogy nem tudunk többé ugyanúgy nézni 3PO-ra :D Ezúton is nagy köszönet Anthony Danielsnek az élményért? ha csak ő szerepel az egész rendezvényen már nem mentünk ki hiába.

 

Ugyanakkor a korábban vázolt tervünk nem jött be: itt akartuk kivárni a soron következő McCallumot, de szóltak nekünk, hogy feltétlenül kikell mennünk. Persze ekkor a ?McCallum-sor? már gigászi méreteket öltött, így eszünkbe se volt beállni a végére, helyette befurakodtunk valahol középtájt :D Szerencsére a rajongók elég megértőnek bizonyultak ilyen esetekben? máskor is ha beálltunk valakik elé, egy rossz szót se kaptunk.

Végül majdnem pont ott tudtunk leülni, ahol Danielsnél is, így tényleg nem sok értelme volt ennek a tisztelet-körnek, de fátylat rá, hisz végre jött McCallum? aki lehet mondani a Star Wars második embere. Fölötte tényleg már csak Lucas van. Ráadásul Rick nem is ment el az amerikai Celebre, ezzel is emelve az európai rendezvény fényét! Nagyon jó volt a hangulat előtte? szinte lélegzet-visszafojtva vártuk, hogy láthassuk a jó öreg Ricket, amint elkápráztatja az elégyűlteket.

 

A kérdező megint Davis volt, aki a szokásos rutinnal már eleve jó hangulatot teremtett...

 

? és akkor jött Rick McCallum. Lassan, szuszogva helyet foglalt (az ep.3 óta még tovább hízott), majd ült és nézett. Kicsit várni kellett, mire az első mondatokat kihúzta belőle Davis, de aztán jókora kortyolgatások és hajtúrások mellett néha csak-csak mondott valamit? de nem titkolódzom tovább: McCallum nagyon gáz volt. Úgy ült abban a székben, mint egy szomjas víziló és ha megszólalt, akkor csak a közhelyek jöttek belőle. Hogy milyen fantasztikus a stáb, akikkel dolgozott, hogy milyen jó volt a közös munka stb. stb.? jézusom, Rick komolyan gondolta, hogy mi erre vagyunk kíváncsiak?

Nagy hála Davisnek, amiért próbálta menteni a menthetetlent: mikor már kezdett kínosan ellaposodni az egész hirtelen felugrott a székéből és megmutatta, hogy ő hogy játszotta volna el Yodát. Ezen jót derültünk? legalább egy kicsit sikerült felrázni a közönséget. Hasonlóan jópofa volt, amikor bejátszottak egy ?szellem Obi-Wan hangot?, aki megköszönte Rick-nek, hogy az ep.6 végén nem lett lecserélve a fiatal Obi-Wanra. De ennyi?

Rick nem tudott mást, csak dicsérni, na és mellébeszélni? mert ebben borzasztó erős. Már az elején benyögte, hogy 400 részes lesz az élő-szereplős TV-sorozat (aminek mi például egy cseppet sem örültünk, de a közönség többi része hallhatóan igen), viszont amikor később egy rajongó rákérdezett, hogy tényleg 400 részes lesz-e, akkor Rick már terelt: hát az majd kiderül, meg attól függ mennyire lesznek sikeresek az első évadok meg ilyenek? na hát ennyit a 400 részes TV-sorozatról? de akkor minek kellett mondani? Hasonlóan talányos az a megjegyzése miszerint azért van Londonban mert Lucassal keresik a TV-sorozathoz a szereplőket? mindenki tudja, hogy Lucas Indy-t forgat s később Rick is bevallotta, hogy még a forgatókönyv sincs meg a sorozathoz? de akkor miért kell ilyet hazudni?

Persze talán azért, mert ő Rick McCallum? de ami vicces neten át nézve, meg olvasva az élőben kifejezetten unszimpatikus.

 

(az a bejelentése pedig, hogy az SW regényírók is írhatnak majd TV-s forgatókönyvet pedig csak remélni tudom hogy hazugság? mert ha nem az, akkor ez nagyon gáz)

 

S amikor nem ilyeneket művelt, akkor ezerszer hallott dolgokról beszélt. Például, hogy van egy cameoja az ep.1 végén? ezt jó hosszan tárgyalták, majd meg is mutatták nekünk a ?Palpatine megérkezése? jelenet teljes egészét.

Illetve lejátszották az ep.3 ?Within a minute? című werkjében is látható párbaj jelenetet, majd Rick elárulta: az egyik láva-oszlop igazi láva, méghozzá az Etnáé. Hűha micsoda újdonság lehetett ez azoknak, akik nem látták az ep.3 werkfilmjét? vajon volt ilyen egyáltalán a teremben?

 

A legnagyobb csalódást mégis a rajongói-kérdéseknél produkálta. Egyszerűen nem tudott érdemben válaszolni egyetlen feltett kérdésre sem. Mindegyiket elterelte valami másfele és arról beszélt.

Az egyik rajongó például megkérdezte, hogy van-e valamilyen kalandos élménye egy külszíni forgatásról? valami hasonló, mint az ep.1-nél volt Tunéziában. És erre Rick mit válaszol? Hát elkezd perceken át magyarázni arról, hogy mennyire szeret kint forgatni a helyszíneken, mer az olyan élő meg izgalmas meg minden, épp csak a kérdésre nem válaszolt? és egészen feltűnő volt, hogy itt eredt meg először igazán Rick nyelve: végre eldarálhatott egy csomó olyan közhelyet, amit már korábban is ezerszer elmondott? nem csodálkoznék, ha ezt a szöveget egy az egyben meglehetne találni valamelyik werkfilmes interjúban. Nekem legalábbis rémlett, hogy ezt már hallottam tőle.

 

Na most sejthető, hogyha az ilyen egyszerű kérdésekre nem válaszolt érdemben, akkor a fajsúlyosakat messziről hárította. Pedig rákérdezett valaki, hogy az eredeti trilógia régi változatait miért ?letterbox?-ban adták ki? erre először az jött, hogy nem tudja, aztán meg hogy mégis, de nagyon hosszú történet és majd elmondja a függöny mögött.

Azért néha a kérdezők se voltak piskóták: egy remegő-hangú fan például bejelentette, hogy ő kezdő forgatókönyiró és elhozott egy nagyon jó forgatókönyvet a készülő TV-sorozathoz? na, hát erre mit lehet mondani? Persze Rick nagy mosollyal a száján átvette, de hát nagyon mást ezzel nem lehet kezdeni.

 

Mindenesetre ilyet se nagyon láttunk előtte: nem sokkal a vége előtt szinte menekültek az emberek a teremből, s talán először és utoljára Davis is leszólt hozzájuk, hogy ?hé, még nincs vége!?? persze mert még volt egy ?Star What?? ugyanaz, amit a Boba Fettek után is vetítettek? és másodjára még kevésbé tűnt viccesnek.

 

Összességében joggal merülhet fel a kérdés a végén, hogy mit is vártunk mi McCallumtól? bizonyos szempontból hozta amit szokott. Végülis nagyrészt pont azt csinálta, amit a werkfilmekben is? ugyanakkor a werkfilmekben is vannak néha jó pillanatai? elég csak megidézni azt a ?kivágott jelenetet?, amiben Rick nemtud normálisan megállni a kamera előtt a golf-autójával. Simán elképzelhető, hogy nem volt jó passzban (mi SimonZ-vel másnaposságra is gyanakodtunk :D). És végülis önmagában az is megtiszteltetés, hogy megjelent, hogy élőben láthattuk, a nagy (szó szerint nagy) Ricket. Nem mondanám semmiképp sem elvesztegetett időnek?. inkább tanulságosnak. Elég tanulságos volt ez sok szempontból.

[egyébként érdekes volt, hogy a rajongói kérdéseknél előbb mindig bemondták a kérdező nemzetiségét? kiderült, hogy nem csak Európából, hanem még Ausztráliából is jöttek fel rajongók a rendezvényre]

 

Eztán Karrde, SimonZ, Rog és én indulni készültünk a Celebről (Krande még maradt és megnézte a Fanboys nyers-vágását? erről majd ő tud bővebben beszámolni :D). Ám ahogy kiléptünk az ExCelről belefutottunk az 501-es légióba, akik az épület előtti lépcsőkön fotozkodtak. Persze mi is gyorsan beálltunk a fotózók sorába és jól tettük: hamarosan David Prowse is megjelent. Teszem hozzá egy mankóval ? vajon hogy akarta eljátszani az ep.3-as Vadert? Mondjuk elég határozottan eldobta magától azt a mankót amikor a fotózásokra került sor. Láthatóan élvezte a rajongói felhajtást, de a végzete itt sem tudta elkerülni: ahogy a filmekben is mindig mások kerültek helyette az előtérbe (más adta a hangját és a fejét), úgy ezúttal is hamar áthelyeződött a rajongók figyelme az elé álló Sansweet-re és a Motti-t játszó színészre? ekkor Prowse már csak sértődötten bámulta az eget.

 

Prowse itt még büszkén az előtérben:

 

kp169xp1.jpg

 

Itt már Sansweet és 'Motti' az érdeklődés középpontjában:

 

img2984yq7.jpg

 

Eztán Plokkal és Bebával indultunk a belvárosba? de előtte még elnéztünk az ő szállásukra is, ami öt percnyi sétára volt az ExCel bejáratától? hát egy kicsit irigyek voltunk :D

Némi vásárolgatás után külön is váltak az útjaink, majd beültünk egy helyi pubba? ezúttal az volt a kitétel, hogy olyan helyre üljünk be, ahol adnak Guinness sört. Mégse jöhettük úgy haza Londonból, hogy nem ittunk? de sokat nem is kellett keresgélnünk. Az első pub, amibe benéztünk, már volt is. Nehéz volt eldönteni, hogy a második napi London?s Pride vagy a Guinness volt az ízletesebb, de igazából mindegy is volt: mindkettő nagyon finom volt :D

 

kp178sm9.jpg

 

Ezúttal rendhagyó módon az SW is szóba jött? máskor, ha elhagytuk az ExCelt magunk mögött is tudtuk a ?messzi messzi galaxist?, mint témát? de most, többek között olyan ?kínos témák? is megvitatásra kerültek, mint Mace Windu szerepe Anakin áttérésében, vagy az ep.3 zenéje :D

 

Ez is egy jó kis nap volt? amit csak az tudott befeketíteni, hogy tudtuk: már csak egy nap van hátra a Celebrationból.

Link to comment
Share on other sites

Inkább csak próbáltam igazodni a Föld görbületéhez, mert ugye ekkora távnál már számít :clap:

Kicsim, tapasztalt szem már a sör felszínéből is tudja, hogy mi az igazság. Vízmértéket ugye mindenki már látott :clap::D

Link to comment
Share on other sites

Az eddigi legjobb írás! McCallum tényleg ilyen gáz élőben? Mert amúgy laza manusnak, meg jó fejnek tűnik... Lehet, hogy akkor tele van már a lógója az egésszel, és ő csakis a pénzt látja benne?

Mégis egy producer mi mást lásson belőle? :clap:

Link to comment
Share on other sites

Jó kis beszámoló.

 

Még hadd tegyem hozzá, hogy aznap volt a SW tetkók "versenye", aminek az eredményhirdetését ugyan nem vártam meg, de már az induló versenyzők is érdekesek voltak. Volt ott szolid lázadó-logótól kezdve egész karon körbeérő műalkotásig minden, volt, ami 10 éve széplett a bőrben, mások csak 2 hete csináltatták a magukét...

 

Előtte a látványról volt egy előadás, aminek a végére értem be, egy hosszú ősz hajú emberke épp azt mutatta, hogy van egy kis doboza amiben egy marék hurkapálcás festett vatta van, a podversenyből. Na, műsr után odamentem fotózkodni a "szurkolókkal", aztán jött a nyomomban már más rajongó is. Végül mind a ketten kaptunk egy-egy eredeti SW-szereplőt.

 

Fanboys előtt volt nagy hangulat, utána még nagyobb, még Amazing sem tudott rontani rajta. Elég fura volt annyiból, hogy a nyersvágás egy roadmovie-nak nem áll jól, meg a zene sem végleges még... de ugye

 

 

a beteg srác is nyersvágást néz a film

 

 

Viszont, tekintve hogy elszakadtam a csoportól, hamarabb vízszintbe jutottam ;-P és az sem volt átlagos, hogy amikor a Custom House for ExCel megálónál felszálltam a DLR-re, egy teljes mgálló erejéig csak 501-esek voltak a légtérben. Vágni lehetett volna a levegőben a tömény SW-rajongást.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Akkor maradjon otthon, és számolja a lóvét. Minek untatja az embereket?

A pénzért. :clap:

Ody, attól, hogy producer még nem fogja nézni, hogy mi a sz*rt akar kétezer ember egy előadóteremben. Magasról sz*rik rájuk. Neki csak annyi kötelessége van, hogy fenntartsa az érdeklődést az SW iránt mert az neki megéri. Nagy távlatokban dolgozik/gondolkodik, nem pedig "egy-két" ember érdekében cselekszik. Hacsak az nem ő meg Lucas :S

 

Nah mindegy. Késő van, jobban nem tudom elmagyarázni amit róla gondolok meg arról amit művel. És végülis igaza van. Ezért él. A haszonért.

Link to comment
Share on other sites

Mint minden este ezúttal is negyed kettőkor feküdtünk, s hét előtt keltünk?

Valahogy illuzióromboló lenne sajnálnom a bandát, mikor minden beszámoló végén a drága alvásidőtöket nem éppen alvással töltitek el. :clap:

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó beszámoló Bomarr.Mintha ott lettünk volna mi is.Daniels meglepett egy kicsit, de pozitívan.Mccallum-ot meg többel is vádolom.Őt szerintem sose érdekelte az sw.Elég a nyilatkozatait megnézni.Ő tényleg csak pénzt lát benne.

Link to comment
Share on other sites

Őt szerintem sose érdekelte az sw. Elég a nyilatkozatait megnézni.Ő tényleg csak pénzt lát benne.

Nem tudom, ezen mi olyan meglepő. Producer, persze, hogy csak a pénz érdekli. Felőle a cím lehet Breki Fütyije is, szvsz. Ha rajta múlna, az SW már rég ott csücsülne, ahol a Trek, meg az Alien sorozatok, a béka ülepe alatt. Csak az SW szerencsés, van egy apukája, aki nem engedte elkallódni, rossz hatásoknak kitenni.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó lett, Bomarr! :D:D

 

Hantás Rickről még annyit, hogy a DVD-ken talán azért mond több konkrétumot, mert ott muszáj neki. :D Rizsát mégsem tehetnek a lemezekre... És nyilván tud normálisan is kommunikálni, különben nem lenne sikeres producer. :D Csak a közönségnek nem ezt az arcát mutatja.

Aztán lehet, hogy tényleg csak másnapos volt. Feltűnően sok ásványvizet ivott, ami azt illeti... :P

 

Daniels előadásához hozzátenném még, hogy (tudtunkkal) ő volt az egyetlen, aki felhívta magához a színpadra Barry Eldridge-et, a CelEu főszervezőjét. A fickó vonakodott kicsit, de aztán csak felment a színpadra, és szólt néhány szót hozzánk - bár az látszott, hogy szervezőként jobban szeret a háttérben maradni, és zavarban érzi magát, mikor ő van a középpontban. Ő is megemlítette, hogy vár mindenkit a következő Celebration Europe-on. (Ez a két utalás volt csak arra, hogy nem ez az utolsó CelEu, hivatalosan nem jelentették be a rendezvény alatt. Viszont elég ránézni a látogatók számára, amit nemrég hoztak nyilvánosságra, és egyértelmű: lesz folytatás. :D:clap: )

Ja, Barry pár mondat után visszaadta a szót Danielsnek, és kisurrant a színpad melletti ajtón. :clap:

Link to comment
Share on other sites

Nekem mindig az volt a benyomásom McCallumról a werk-filmek alapján, hogy amolyan jó kis "iparos". Ezt úgy értem, hogy beleélten ráncos szemöldökkel el tud mesélni dolgokat, konkrétumokat a dvd-re. De nem tud érdekesen előadni. Legalábbis nekem nem tűnt annak. Ő egy aranyos ember, akit az ügyetlenkedése és a kotnyeleskedése miatt kedvelünk, mert mégis SWhez tartozik. Tulajdonképpen ő az sw gazdasági guruja, minden más Lucas. Azon kívül szerintem professzionálisan végzi a dolgát.

Szóval kicsit furcsáltam is Bomarr írásában, hogy ennyire várják McCallumot, hogy miatta ülnek be az előtte lévő előadásra. Én bárki másra kíváncsibb lennék legyen színész, díszletépítő vagy takarító, mert ő tudna sztorizni valamit. De McCallum szerintem csak arról tudna lelkesen mesélni, hogy takarítottak meg ennyi millió dollárt, vagy hogy faragták le a költségvetést. De ezekről értelemszerűen nem fog beszélni, mert (gondolom) üzleti titok, vagy legalább unalmas.

 

De Lucasnak pont egy ilyen Producerre volt szüksége, hogy helyette elvégezze a piszkos munkát. Ezt elég jól csinálja, mert nem mindenki tud, ennyire össze-vissza hazudozni, Lucas nem tudna ennyit mellé beszélni és nem is szeret dumálni amúgy se. McCallum meg nem dumál bele a filmezésbe, teszi a dolgát szevezi amit kell, és minden kész van. Ennyi pont elég.

 

De mondjuk az Indy DVD extrán Robert Watts és Frank Marshall nagyon jól elő tudják adni a mondandójukat. De kettejük közül Watts sokkal energikusabb. Úgy adta elő az indiai kormány hülyeségeit, hogy öröm nézni. Mindenkinek megvan a habitusa, hogy tud-e mesélni vagy nem. McCallum nem tud.

Én nem fogom kevésbé kedvelni, mert nem tud a közönséggel bánni egy rajongói találkozón. Valóban megtiszteltetés, hogy eljött.

Link to comment
Share on other sites

Ő egy aranyos ember, akit az ügyetlenkedése és a kotnyeleskedése miatt kedvelünk, mert mégis SWhez tartozik. Tulajdonképpen ő az sw gazdasági guruja, minden más Lucas. Azon kívül szerintem professzionálisan végzi a dolgát.

Szóval kicsit furcsáltam is Bomarr írásában, hogy ennyire várják McCallumot, hogy miatta ülnek be az előtte lévő előadásra. Én bárki másra kíváncsibb lennék legyen színész, díszletépítő vagy takarító, mert ő tudna sztorizni valamit. De McCallum szerintem csak arról tudna lelkesen mesélni, hogy takarítottak meg ennyi millió dollárt, vagy hogy faragták le a költségvetést. De ezekről értelemszerűen nem fog beszélni, mert (gondolom) üzleti titok, vagy legalább unalmas.

Azért vártuk ennyire, mert ő az Sw második embere, s mert ahogy irod egy "aranyos" figurának tünik... ezek az előadások egyébként se a nagy titkokról meg a belső infokról szóltak. Ahogy irtam Daniels is adott elő egy csomó olyan sztorit amit már ismertünk... ami meglepetés volt, hogy Rick egy ellenszenves figurának tünt, aki magasról tojik mindenre. Pedig egész idáig pont az ellenkezőjét sejtettük róla (legalábbis mi akik beültünk rá)... amikor például a Baljós Árnyak bemutató elött hozzánk jött és fellépett az RTL Klub müsorában elbeszélgetett az ottani fanokkal és mindannyian csak jót irkáltak aztól róla a netre: hogy milyen közvetlen, milyen jó fej stb. És a maga bohókás módján a werkfilmekben is annak tünt. Egyikünk se számitott arra, hogy Rick ilyen lesz... és mégegyszer mondom: itt föleg nem a "mi"-n van a hangsúly, hanem a "hogyan"-on... a szinészek se mondtak hü de nagy dolgokat.

Edited by Bomarr
Link to comment
Share on other sites

Azért vártuk ennyire, mert ő az Sw második embere, s mert ahogy irod egy "aranyos" figurának tünik... ezek az előadások egyébként se a nagy titkokról meg a belső infokról szóltak. Ahogy irtam Daniels is adott elő egy csomó olyan sztorit amit már ismertünk... ami meglepetés volt, hogy Rick egy ellenszenves figurának tünt, aki magasról tojik mindenre. Pedig egész idáig pont az ellenkezőjét sejtettük róla (legalábbis mi akik beültünk rá)... amikor például a Baljós Árnyak bemutató elött hozzánk jött és fellépett az RTL Klub müsorában elbeszélgetett az ottani fanokkal és mindannyian csak jót irkáltak aztól róla a netre: hogy milyen közvetlen, milyen jó fej stb. És a maga bohókás módján a werkfilmekben is annak tünt. Egyikünk se számitott arra, hogy Rick ilyen lesz... és mégegyszer mondom: itt föleg nem a "mi"-n van a hangsúly, hanem a "hogyan"-on... a szinészek se mondtak hü de nagy dolgokat.

Bomarr: azért a beszámolódból az is kiderül, hogy a tartalommal is gond volt. Hiszen írtad, hogy régi történeteket mesélt, vagy arról, hogy milyen jó forgatni, stb.

 

Nekem egyébként ez a csávó úgy ellenszenves, ahogy van...

 

 

Donát

Link to comment
Share on other sites

Bomarr: azért a beszámolódból az is kiderül, hogy a tartalommal is gond volt. Hiszen írtad, hogy régi történeteket mesélt, vagy arról, hogy milyen jó forgatni, stb.

Igen a mi-vel is baj volt, de föleg azért ahogy ez tálalva volt. Mondom: Daniels is régi sztorikat adott elő, de az másképp jött ki... ott egy pillanatra se éreztük, hogy csak ledarál nekünk valami ezerszer elmondott anyagot... most arról nem is beszélve, hogy McCallumnak óriási rálátása van a filmekre: a werkekből kiderül, hogy szinte az összes munkafázisnál ott volt; ehhez képest nem kicsit volt meglepő, hogy semmit nem tudott nekünk mondani, csak azt ami a DVD-ken is fent van.

Link to comment
Share on other sites

A válasz az volt, hogy 18 helytre kellett egymás után leülnie abban a hatalmas teremben, és piszkosul utálta :) 18 X kitalálni hogy most éppn mit csináljon....

még közbeb sisakot is kellett cserélnie :)

 

Meghozta gyümölcsét, mert nem látszik, hogy nem tudják a kis Bobák, hogy mit művelnek.

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information