Ugrás a kommentre

2x15 - The Summit


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

15. rész - The Summit / A csúcstalálkozó

 

epguidebb215.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Nate Villanueva

 

Helyszín: Eriadu, Pabu

 

Szereplők:

Hunter - Dee Bradley Baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Tech - Dee Bradley Baker

Omega - Michelle Ang

Crosshair - Dee Bradley Baker

Echo - Dee Bradley Baker

Wilhuff Tarkin moff - Stephen Stanton

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson

Barton Coburn admirális - Dee Bradley Baker

Orson Callan Krennic parancsnok - Ben Mendelsohn

Saw Gerrera - Andrew Kishino 

Phee Genoa - Wanda Sykes

Maylur hadnagy - Alain Uy

Hurst Romodi - Andy de la Tour

 

Történet

A Birodalom különböző projektjeit koordináló tisztek gyűlést tartanak az Eriadu bolygón. Hőseink meglátják a remek alkalmat arra, hogy kiderítsék, hol van Hemlock titkos bázisa, egyúttal hol tartja fogva Crosshairt.

 

Érdekességek

- Amikor elválnak egymástól a Pabun, Phee "Barna szemű"-ként utal Tech-re. A "Barna szemű" kifejezést Migs Mayfeld is használta Din Djarinra A Mandalóriban.
- A forgatókönyvben a "Birodalom katonai elitje"-ként megnevezett, Tarkin tanácsában jelen van Hurst Romodi (először a Star Wars: Egy új reményben láthattunk), Barton Coburn (először a Star Wars: A klónok háborújában láthattuk), és Orson Krennic (először a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben láthattuk). A korai tervek szerint feltűnt volna Cassio Tagge, Conan Antonio Motti, és Trech Molock (valamennyien az Egy új reményből), ám végül az a döntés született, hogy ezen tisztek nem mindegyike volt ennyire magas rangban a Birodalom létezésének ilyen korai szakaszában.
- Az Eriadu jól ismert a Star Wars rajongók számára, mint Tarkin nagymoff szülővilága, ám az az első képernyőn való feltűnése.
- Tarkin jelentést kér Krennic-től a "Csillagpor Projektről", ami a Halálcsillag kódneve, ahogy az a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetből kiderült.
- Saw Gerrera visszatér a Star Wars: Rossz Osztagba, a sorozatpremier óta először, ezzel ő a harmadik olyan szereplő az epizódban, aki a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben is szerepelt, Krennic és Romodi mellett.
- Ben Mendelsohn, aki Krennic-et alakította a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben, visszatér az epizódban a karakter hangjaként.
- A birodalmi technikusok a Raven's Peaknél ugyanolyan sisakot viselnek, mint a Halálcsillag lövészei a Star Wars: Egy új reményben.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már ez az első rész is zseniális volt! Krennic feltűnt, a Stardust projekttel, aztán jött Saw Gerrera és megint elrontott mindent! Nagyon jól összerakott rész volt. Viszont a legérdekesebb, hogy mi a búbánatot tervez Hemlok és csapata? Az egész birodalmi társadalmat manipulálni akarják valahogy? Jöhet a folytatás.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát, ahogy kivettem meg emlékszem, akkor egy elég durva társadalmi kísérletet akarnak végrehajtani. Amúgy tetszett, ahogy az egyik tiszt kiállt a klónok mellett. Látszik, hogy még nem olyan régen volt a klónok háborúja, és még érződik a hatása. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Baba egy rész volt néhány meglepetés vendéggel. Végig úgy éreztem, hogy ez egy csapda, méghozzá Hemlocké, aki így próbálja elfogni Omegát. Felfedte, hová megy, még mondta is, hogy el kellett intéznie valamit... Aztán puff, kiderült, hogy tényleg csapda, csak nem Hemlocké, hanem azé az eszement Saw-é, aki most aztán alaposan belekavart a dolgokba, hiszen hála neki és a vérszomjas, eszetlen ámokfutásának hőseink egész akciója hiábavaló lett, ráadásul komoly életveszélybe kerültek. Egyre jobban rühellem ezt az állatot. Senkire és semmire sincs tekintettel, neki csak a féktelen öldöklés számít. Egy sorozatgyilkos pszichopata, akit nem kivágni kellett volna a Szövetségből, hanem háborús bűnök miatt tarkón lőni. Pedig itt még józanabb az esze, mint élete végén, de már itt is csak egy retkes terrorista.

A birodalmi találkozón meg micsoda prominens személyek vettek részt. Amikor megláttam a fehér ruhást, na mondom, az tuti Krennic, egy ilyen meetingen a Stardust-projekt vezetőjének jelen kell lennie. Örülök, hogy nem tévedtem. Aztán ott volt két másik ismerős arc is. A TCW-ből megismert Barton Coburn admirális, aki itt most védelmébe vette a klónokat, és aki korábban részt vett Tarkin és Even Piell a Citadellából történő megmentésében, illetve a Togruta rabszolgák kiszabadításában a zygerian kereskedők karmai közül. A másik arc pedig Hurst Romodi, akit a Rogue One-ban és az A New Hope-ban láthattunk, mindkét esetben Tarkin társaságában. És mindez az Eriadún játszódik, Tarkin szülővilágán, hát nem hittem volna, hogy egyszer pont ezt a bolygót látom mozgóképen. Már a Tarkinban is nagy kedvencem volt, örülök, hogy bekerült ide.

A Revan's Peak erőd, meg úgy az egész felvonós akció amúgy engem erőteljesen a Where Eagles Dare (Kémek a Sasfészekben) című filmre emlékeztetett, nem lennék meglepve, ha ez nem véletlen lenne.

Amúgy Hemlock tervei azért kicsit riasztóak, mintha az egész birodalmi társadalmat szeretné genetikai szinten engedelmessé tenni. Durva. Mikkel nem foglalatoskodott ez a Palpatine? Az ember azt hinné, csak a tökéletes klón testre hajtott, de úgy tűnik, ennél jóval ambíciózusabb volt.

És akkor jöhet az utolsó rész. Kifejezetten aggódom Tech miatt, az évadban nagy szerepet kapott, Phee-vel a búcsúzkodást is kiemelték. Az ilyen sosem jó előjel. :para:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Dzséjt írta:

az eszement Saw-é, aki most aztán alaposan belekavart a dolgokba, hiszen hála neki és a vérszomjas, eszetlen ámokfutásának hőseink egész akciója hiábavaló lett, ráadásul komoly életveszélybe kerültek. Egyre jobban rühellem ezt az állatot. Senkire és semmire sincs tekintettel, neki csak a féktelen öldöklés számít. Egy sorozatgyilkos pszichopata, akit nem kivágni kellett volna a Szövetségből, hanem háborús bűnök miatt tarkón lőni. Pedig itt még józanabb az esze, mint élete végén, de már itt is csak egy retkes terrorista.

Maximálisan egyetértek, nálam ezzel tette be a kaput. Luthen-nek nem Anto Kreegyr-t kellett volna feldobni az ISB-nél, hanem ezt az őrültet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak egy lélegzetvételnyi szünetre jöttem a topicba, hogy megtiszteljem 2 sorral, mert valószínűleg a következő rész kapja majd a javát. 

Szóval, bele a lecsóba, nem sokat csücsülgetett az osztag a fenekén. Mintha a csaj a búcsúzáskor romantikus érzelmeket táplált volna Tech felé. Hát Sheldon Cooper is megtalálta a foltját. Kiváltképp érdekes a példa amit hoztam, mert szinkronban Szabó Máté Tech. Aztán Tarkin, Krennic tábornoki rangban Csillagpor project említése, és még itt van Saw is. A szokásos dúvad stílusban. 

A részt persze duplának is tervezhették, mert most nagyon morcos lennék, ha egy hetet kellene várni. Na megyek, dolgom van. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem véletlenül jöhetett ki egyben ez a két rész, hiszen annyira összefüggőek, mintha egyetlen hosszabb epizód lenne. 

 

Tech és Phee kapcsán szerintem egyértelmű, hogy a nő szeretne valami komolyabb viszonyt ápolni a klónnal, de a férfit ez vagy hidegen hagyja, vagy olyannyira racionális, hogy nem tudja értelmezni a romantikus közeledést. :) 

 

Nem semmi, hogy az Eriadu mozgóképes feltűnésére végre sor került. :clap: Időszerű volt, mert a kiegészítő művekben már gyakran feltűnt. A könyvek és képregények alapján én is ilyennek képzeltem. Tarkin szülőhelye - egy rideg, szürkés világ, ami tökéletes hangulati alapot szolgáltatott az itt bekövetkező eseményeknek. A csúcstalálkozón összegyűlt a Birodalom "krémje", vagyis Palpatine legelvetemültebb szociopatái. Bár Coburn megvillantott némi humanizmust, amikor a klónok hűségére tett utalást (természetesen gyorsan rendre is lett intve). Krennic és Romodi feltűnése is tetszett. Előbbi nyájas hangneme éles kontrasztban áll a Rogue One-os kifakadásával a moffal szemben. Hemlock spéci programja egyértelműen Palpatine jövőbeli terveit szolgálja, a klónozási projekt által. Jó látni, hogy az olyan későbbi, jelentős elemeket, mint Palpatine klónteste, vagy a Halálcsillag a Csillagpor Projekt címen már ekkor - kb. 1 évvel az Ep3 után - megalapozzák az ilyen apróságokkal. Tetszett az utalás Chuchira a klónok mellett való kiállás kapcsán. Hemlock gyakorlatilag kiröhögte a Szenátust és annak bábjait - kellő körültekintéssel a Birodalom már most, egy évvel a Köztársaság bukása után azt csinál, amit akar és nem szégyell.

 

Saw Gerrera hozta a formáját: a cél szentesíti az eszközt. Nem csoda, hogy a fickót kitagadta a Lázadás. Nyilván, egy háborút nehéz tiszta kézzel megvívni, de Saw mintha csak abban mérné a sikert, hogy hány birodalmi holttestet tud felhalmozni maga mögött... az olyan észérveket, mint az információszerzés, vagy a bajtársak életének megmentése mintha meg se hallotta volna. De legalább elcseszte a 99-esek tervét, alig jutott ki élve a társával, megölt egy rakás nem feltétlenül halált érdemlő rohamosztagost, és még a csúcstalálkozó résztvevői is életben maradtak. Siker a köbön. :roll: A "kétes dolgokat tenni a nagyobb jó érdekében" elv egy olyan dolog, hogy nem mindenkinek engedi meg az erkölcse. Viszont Luthen Rael a példa rá, hogy lehet ezt jól/okosan, és Saw Gerrera arra, hogy lehet rosszul/ostobán csinálni.   

 

Az Osztag megérkezése az Eriaduhoz kissé hajazott arra az Ep6-os jelenetre, amikor Hanék próbáltak lejutni az Endorra. Sokszor felmerült már bennem, hogy miért nem szerelnek fel több biztonsági kamerát ezekbe a birodalmi létesítményekbe. Ha kreditet nem is, de sok lázadó támadást megspórolnának. Feltűnt, hogy a klónok itt már nem szórakoztak kábítással, szinte végig élessel lőtték a rohamosztagosokat. A látvány és az akciók szokás szerint hozták az elvártat, szinte már felesleges kiemelni.

 

Pöpec rész volt, de a folytatás még jobb. :cool:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyben néztem meg a két részt, úgyhogy nehéz elvonatkoztatni a folytatástól, de ez a rész is megérdemli, hogy írjunk róla.

 

A képi világ tökéletesen visszaadja az Eriadu lényegét. Kegyetlen és rideg világ, a Tarkin família ilyen körülmények között szocializálódott. A csúcstalálkozó fenyegető aurája nagyon átjött, ez a 4-5 katonatiszt milliárdok életére van befolyással. Ott volt a még kissé megszeppent Krennic, itt egyértelmű, hogy a Csillagpor-projekt még nagyon az elején van, Krennic sem az a nárcisztikus, rivaldafényt kereső alak még, mint lesz majd később. Régi ismerősöket köszönthettünk Coburn és Romodi képében. Előbbi volt az egyetlen, aki némi emberi vonást megvillantott. TCW-s szereplésére már nem igazán emlékszem, ott szimpatikus volt? Talán Yularent hiányoltam egyedül a csúcstalálkozóról. Hemlock nagyon durva. Sokkal távlatibb céljai vannak, mint egy klóntest biztosítása az Uralkodó számára. Az egész társadalmat akarja mesterséges engedelmességre bírni és jól láthatóan Palpatine erre minden költségvetési pénzt megad neki, amelyet az örökké eredményesség-orientált Tarkin szóvá is tesz. Ennek a vonalnak a kifejtésére nagyon kíváncsi leszek.

 

A behatolás nagyon jól meg volt tervezve, és a helyzet komolyságát már jól jelzi, hogy hőseink már nem kábítanak, legalábbis javarészt. Látványos tűzpárbajokat láthatunk, hihetetlen dinamikával és mozgástechnikával. Saw felbukkanása nekem váratlan volt, először én is egy Mengele doki által elhelyezett csapdára gyanakodtam. Ahogy @Dzséjt írta, Saw már itt sem több, mint egy rövid távon gondolkodó terrorista, aki belerondít a Birodalommal szembeni ellenállás finomabb megtervezést igénylő akcióiba. Szerintem a 20 év alatt Saw sokszor hatalmas (erkölcsi és materiális) károkat okozhatott a diszintegrált lázadás számára. Mert most is Hunter kitűnően rámutat, hiába a likvidálás, a Birodalomban mindenki pótolható Palpatine-t leszámítva. Tarkin halála után sem roppant meg a terrorgépezet, pedig ő aztán nagykutya volt. Az viszont sokkal fontosabb lett volna, ha a 99-esek terve sikerül és betudbak jutni Waylandre, ezt viszont a robbanássorozat meghiúsítja.

 

A rész legvégén Tarkin dühös ragadozó tekintete (felébresztették az eriadui csúcsragadozót) nem sok jót ígér hőseinkre nézve. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

miért nem szerelnek fel több biztonsági kamerát ezekbe a birodalmi létesítményekbe.

Itt pont volt, csak kikapcsolták őket Saw emberei. Persze a klónok eleinte nem tudták miért nem működnek. 

 

39 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Az egész társadalmat akarja mesterséges engedelmességre bírni és jól láthatóan Palpatine erre minden költségvetési pénzt megad neki, amelyet az örökké eredményesség-orientált Tarkin szóvá is tesz. Ennek a vonalnak a kifejtésére nagyon kíváncsi leszek.

Még szerencse, hogy ez elbukott. Persze ettől független én is nagyon kíváncsi vagyok, konkrétan mit akarnak. Lehet, hogy majd épp a klónok mentik meg a galaxist Hemlock rémtetteitől, amire aztán megint senki nem fog emlékezni.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az epizód kapcsán a Kémek a sasfészekben nekem is beugrott. :) 

Izgalmas epizód volt és magam is úgy érzem, hogy Saw sokkal többet ártott a felkelés ügyének, mint amennyit valaha is segített. Nem elég, hogy hülye terrorista terve hosszú távon semmit nem ér, de amikor Hunter rámutat, hogy hahó, értelmetlen a terved, pajtás, segíts inkább nekünk, a mi tervünk hasznosabb, egyáltalán nem érdekli. Itt már valahogy benne van a levegőben a végén, hogy nem jön jól ki majd a Bad Batch csapat a helyzetből, és tisztán látszik, hogy a kudarcuk oka Saw akciója.

Eriadu pont olyan komor, kemény és rideg, mint Tarkin. Olvastam a róla szóló könyvet, de ennyi plasztikusan nem jelent meg előttem a szülőbolygója.  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.