Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

No igen, az angol már csak ilyen, annyi minden jelentése lehet egy szónak, amit még a szövegkörnyezet sem egyértelműsíthet igazán. Mármint az instruált is sokféleképpen lehet értelmezni, de a filmnézők többsége nem képzett nyelvész, vagy egyszerűen bele sem gondolnak.

Azért Yoda nem csak ifjú korában instruálta Obit, vegyük hozzá azt, amikor a Tatuinon volt :lol: Ep 3 végén Yoda közli vele, hogy tanulnia kell majd bujdosása alatt :lol: Pl. erre is simán rá lehet húzni ezt a szöveget.

Hozzászólás ideje:

Nem értek egyet azzal hogy a ANH és a TESB között 3 év telik el! Mert akkor ennél a chapternél felmerül bennem a kérdés hogy Obi-Wan mi a francért várt 3 évet arra hogy Luke-ot a Dagobah-ra küldje? Már rögtön a halála után tudott Luke-hoz beszélni, szóval már akár akkor is megtehette volna! Így meg vesztett a galaxis 3 évet.

Hozzászólás ideje:
Nem értek egyet azzal hogy a ANH és a TESB között 3 év telik el! Mert akkor ennél a chapternél felmerül bennem a kérdés hogy Obi-Wan mi a francért várt 3 évet arra hogy Luke-ot a Dagobah-ra küldje? Már rögtön a halála után tudott Luke-hoz beszélni, szóval már akár akkor is megtehette volna! Így meg vesztett a galaxis 3 évet.
Talán arra várt, hogy Luke megerősödjön mind mentálisan mind az Erőbéli jártasságában.
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

The Empire Strikes Back

Chapter 8: Search Party

Time: 0:14:36-0:15:48

Tartalom

Négy T-47-es hósikló szeli a levegőt a Hoth felszíne felett. A nap feljött, a vihar elült. A horizontig ellátni, így a hósiklók pilótáinak minden esélye megvan arra, hogy megtalálják eltűnt bajtársaikat. A gépek szétválnak.

Zev Senesca, a Zsivány 2-es érzékelői sípolva jelzik, hogy fogtak valamit. Zev fel is veszi a kapcsolatot az Echo bázissal, hogy talált valamit, ami akár élőlény is lehet. Megközelíti a jelzés forrását, miközben hívójelét ismételgetve próbálja elérni Skywalker parancsnokot, vagy Solo kapitányt.

Váratlanul egy szarkasztikus hang reccsen a rádiójában, és Zev szája széles mosolyra húzódik. Han kedélyesen köszön: ?Jó reggelt!? Majd megjegyzi, hogy igazán szép dolog, hogy kiugrottak értük. Zev örömtelien jelenti az Echo bázisnak, hogy megtalálta elkallódott embereiket, majd gépét egy jégmező fölé kormányozva elszáguld a hóval takart menedék mellett integető Solo fölött.

Végül a Zsivány 2-es visszatér az Echo bázis hangárjába.

Fejezet vége

------------------------------------------------------------------------------------------------

Rövid, de rendkívül jól megkomponált jelenet. Ahogy a négy hósikló száguld a hógleccserek és jégmezők fölött, mindezt erre a remek, tempós, feszültséggel teli muzsikára, az mindig a székhez szögez. Pedig itt ?csak? Luke-ot és Hant keresik, még ütősebb ez a zene, mikor hőseink már mindent elvesztve menekülnek Bespinről. Megismerhetünk egy új pilótát is, illetve végre láthatjuk a hósiklókat működés közben (és még milyenek csata közben :oops: ).

És még egy kis humort is kapunk Han részéről.

Hozzászólás ideje:

Itt eredetileg más zene szerepelt volna!

Rajta van a TESB SE 1.cd-jén 3 szám 6:56-től.

De lecserélték, mert ez a zene Ami a Bespini menekülésnél is felcsendül, sokkal reménytelenebb, és ennek a filmnek ugye bár végig a reménytelenség, a kilátástalanság koncepciója.

Az eredeti zenénél eszünkbe sem juthat, hogy ne találnák meg Hanékat, míg ezzel(ami a filmben szerepel) a verzióval csak akkor csillan fel a remény, mikor Han hangja megszólal a rádión, ekkor a zene is visszavált az eredeti tervre, ezzel erősítve a reményt, ami elég kevésszer pislákol a filmben. Ez szerintem remek változtatás volt, gyönyörű mesteri munkát végeztek.

Érdemes meghallgatni viszont az eredeti elképzelésüket is, teljesen más érzéseket kelt. Más a hangulata.

Hozzászólás ideje:

Alig több, mint egy perc, de nagyon hangulatos jelenet. Sok mindent nem lehet róla mondani (bár lokatelli alábbi ismertetője a zenéről számomra sok újdonságot tartalmazott :D), de azért jó hallani Han hangját Zev rádiójában (mert volt idő, amikor még izgultam azon, vajon életben maradtak-e Luke-kal :D).

Hozzászólás ideje:

Igazán feelinges átvezető jelenet, a zene nekem is nagyon tetszik. Olyan nyomozós. :D Hanból nem veszett ki a viccelődhetnék még azután sem, hogy egy egész éjszakát töltött el a Hoth -i éjszakában. Kíváncsi lettem volna a szállásukra. Ja és, hogy mivel fűtött. :D

Hozzászólás ideje:
Igazán feelinges átvezető jelenet, a zene nekem is nagyon tetszik. Olyan nyomozós. :D Hanból nem veszett ki a viccelődhetnék még azután sem, hogy egy egész éjszakát töltött el a Hoth -i éjszakában. Kíváncsi lettem volna a szállásukra. Ja és, hogy mivel fűtött. :D

Hát tauntaun béllel, nem? :D

Hozzászólás ideje:
Kétlem, hogy ő is bebújt volna Luke mellé. :D

A muszáj nagy úr. :D A létfenntartási ösztön biztosan legyőzi az undort egy idő után. Tüzet biztos nem tudott rakni (ugyan miből?).

Hozzászólás ideje:
Sátort állított. A regényváltozatban egy összehajtható, emlékezőpanellekből álló lapot húzott elő a táskájából.

Na tessék, erre egyáltalán nem emlékeztem. :D

Hozzászólás ideje:

Igen sátort állított.Amikor a taun-taun mellett vannak, akkor az utolsó kép az, hogy Han előveszi a sátorrudakat.

A zene tényleg fenomenális ebben a jelenetben.

Hozzászólás ideje:
Igen sátort állított.Amikor a taun-taun mellett vannak, akkor az utolsó kép az, hogy Han előveszi a sátorrudakat.

És amikor Zev elrepül felettük, látni lehet az egyik oldalán hóval befedett kész sátrat is... :D

A zenére én nem is emlékeztem, annyira természetesen illeszkedik a jelenethez... :D

SZERK: Hopsz! Mégsem... Az antenna alatti hóbuckára emlékeztem rosszul... :S

Szerkesztve: - Gyoka Lamaro

Hozzászólás ideje:

Az szerintem még csak a rádiójeladó volt. :D

Hozzászólás ideje:
Az szerintem még csak a rádiójeladó volt. :D

Lehet, hogy igazad van.Én azt mindíg sátorrudaknak néztem.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

The Empire Strikes Back

Chapter 9: Luke?s Recovery

Time: 0:15:49-0:17:35

Tartalom

Luke az Echo bázis gyengélkedőjében úszik egy bacta-tartályban. A gyógyító folyadék könnyűszerrel tűnteti el a sebeit, miközben T2-B és FX-7 az életjeleit ellenőrzik. Az óriás, többkarú hengerre emlékeztető FX egy dugó alakú szerkezetet nyom a tartáj üvegéhez, mire Luke felébred az altatásból és elindul felfelé, hogy kimásszon a bactából.

Kicsivel később a gyengélkedőn Luke már a rehabilitációs szobában van, viszonylag épen, bár az arcát még mindig hegek csúfítják. C-3PO újságolja, mennyire örül ő és R2, hogy újra működőképesnek láthatják gazdájukat. Ekkor lép be Han és Chewie. A korelliai azonnal letámadja, hogy barátja egész jól kiheverte a történteket, sőt, akár egy Gundarkkal is birokra kelhetne. Luke jóízűen kuncog egyet, majd hálásan megköszöni Han életmentését. Az ex-csempész hamar hozzáteszi, hogy már másodszor köszöni Luke Solo közbelépését. Ezzel le is tudta Luke-ot, majd elégedetten Leia-hoz fordul. Megkérdi, hogy örül-e a nő, amiért sikerült még egy darabig a bázison tartóztatnia őt. Leia megvonja a vállát, mondván, neki semmi köze ehhez, Reeken tábornok nem enged ki senkit, amíg nem aktiválják az energiamezőt. Han erősen kételkedik Leia szavaiban, szerinte csak a hercegnő nem akarja, hogy egy ilyen jóvágású pasi, mint ő, lelépjen. Leia nem hagyja ezt szó nélkül: ?Sejtelmem sincs, mitől káprázik így a lézeragya.?

Chewbacca jóízű nevetésére Han gyorsan odalöki molycsemegének titulált barátjának, hogy ne röhögjön, majd odalép Leia mellé, és miközben azt ecseteli, milyen érzelmeket is árult el Leia a déli-átjáróban, bizalmasan átkarolja. Leia dühe akár a bázist is felfűthette volna, ahogy nekiesik Hannak. Elmondja alávalónak, felfuvalkodottnak, szőrös talpúnak, szoknyapecérnek? mire Han megfordul és meghökkenve visszaszól: ?Honnan tudja, hogy szőrös a talpam??

Miután Leia toporzékolása abbamaradt, Han odahajol a kölyökhöz, és odamondja, hogy szerinte az elevenjébe tapintott, ha így kijött a sodrából. A kijelentésre Leia a trióhoz lép, és egy ?nem ismeri a nőket? kijelentéssel megcsókolja Luke-ot, majd távozik. Az ifjú Skywalker elégedetten dől hátra és teszi tarkóra a kezét, míg Chewie motyog valamit, amivel kivívja Han áll-leesését. Közben a hangszórókból egy hang mindenkit az irányító központba hív. Solo odaveti Luke-nak, hogy ?Kiheveri.?, majd Chewie-vel és a két droiddal a sarkában elhagyja a gyengélkedőt. C-3PO még odavet egy bocsánatot.

Fejezet vége

------------------------------------------------------------------------------------------------

Aranyos jelenet, főleg Han és Leia civódása miatt. Illetve, láthatunk valami újat az SW-s orvoslásról (kicsit hiányoltam is a bactát az ep3-ból). Jó kis párhuzam, hogy mind Luke-ot, mind Anakint egy T1-B droid gyógyítja.

Na de a Han-Leia páros az viszi a hátán a jelenetet. Ahogy húzzák egymás idegeit, vagyis inkább Han húzza Leia idegeit, az frenetikus. Meg a két háttérszereplő, C-3PO, ahogy odatotyog a csapathoz, mikor Leia megcsókolja Luke-ot. Illetve Chewie, aki folyamatosan kommentálja a dolgokat, csak kár, hogy nem értjük, mit mond. Pedig Solo arckifejezéseit nézve érdekes dolgokat :)

Ráadásul, a jelenetben egy kicsit megnyugodhat az ember, végre együtt a csapat, vidámak is, végre lehet lazítani a film eleje óta tartó feszültség után.

Hozzászólás ideje:

Nem is tudom, deklem ez nem "lazítós" jelenetnek tűnik. Inkább, hogy mindenki éli a maga "hétköznapi" életét, plusz hogy Solo kapitány nem tudta időben elhúzni a csíkot, valljuk be, rossz hatással volt később az egészségére.

Szerkesztve: - Darth Krande

Hozzászólás ideje:

Az egyik kedvenc "humorjelenetem". :) Az egész jelenet a rehab szobában szépen felépített ívet alkot. Az elején Han totálisan ura a helyzetnek, ő irányít. Leia először még visszavág Han csipkelődő megjegyzésére, de a déli átjáró említése végképp megtöri a nyugalmát, és egy hercegnőhöz meglehetősen méltatlan módon kifakad. Aztán a következő "szúrásnál" érzi, hogy nagyon vesztésre áll, és csak egyetlen módon jöhet ki ebből a vitából pozitívan. Azzal, hogy megcsókolja Luke-ot, aztán sietősen távozik, mielőtt Han felocsúdna a döbbenetéből. A csók előtti bólogatását én afféle elismerésnek tekintem. "Jól van, jól van, ez szép volt! Na de lássuk mit szól ehhez?" Aztán jöhet a "Maga nem ismeri a nőket.", majd a csók és a távozás. Az ötlete nagyon ütős, tökéletesen betalál: a többieknek a szavuk is elakad. Elsőként Luke tér magához, és a nyerő hím fensőbbséges, önelégült mosolyával dől hátra, mintegy "besegítve" Leiának. Han mintegy "árulót" látva benne, veti oda: "Kihevered.", aztán mindenki távozik. (Leia helyében alkalomadtán kifaggattam volna C-3PO-t és R2-t a csók hatásairól, jót kuncogva Han elképedésén... :) )

Hozzászólás ideje:

Igen, nekem is valami ilyesmi gondolataim vannak erről a jelenetről, amiket Gyoka leírt. Han próbálgatja, hogy Leiát mivel tudná még jobban kibillenteni a "méltóságteljes és távolságtartó hercegnő" pozícióból, mert ráérez arra, hogy csak egy ilyen stratégiával tudja a nő érdeklődését maga iránt felkelteni. Leiát mindenki tiszteli és ha szeretik is, de csak két lépés távolságból merik ezt tenni - hát ő elhatározza, hogy nem áll be a sorba! És milyen igaza van! :)

Ugyan a stratégia jó, de még idő kell a sikerhez, mert szerintem Leia itt még nem ébred annak tudatára, hogy neki is mennyire tetszik Solo kapitány, ráadásul a személyes erényei mellett épp azért, amiért nem esik hasra az ő hercegnői és vezetői pozíciója előtt. :)

Hozzászólás ideje:
Na igen, R2 bizonyára gondolt egyet s mást....

Úgy értem, hátha készített egy holót, vagy hangfelvételt... Ezenkívül jobb érzéke van a humorhoz C-3PO-nál, tehát értőbb közönség, felfigyelhet olyasmire is, amit C-3PO nem tudna jól leírni.

Valóban, Pildi. Ez még csak a déli átjáró mellett a második, ha a vezérlőt is számítjuk, a harmadik nyert menet volt Han részéről. Még kell néhány kör, mire Leiában komolyan felvetődik a lehetőség: szereti Hant.

Hozzászólás ideje:

Valóban aranyos jelenet, és Leia szerintem már itt szereti Han-t, de még magának se vallja be. Egyébként ez a csók csupán Han bosszantását szolgálta, semmi többet. Soha nem értettem azokat akik ezt ennél többnek látják, és hibaként állítják be.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.