Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Azért Wedge lövésze inkább megérdemli a dicséretet szerintem. Sőt, az övé minden érdem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Nagyon jó kis csata, csak itt van egy kicsi ellentmondás Ha olyan erős az a páncél, mitől sikerült az elgáncsolás után felrobbantani a lépegetőt? Megrepedt a burkolat az összerogyástól?.....de a lézereket nem bírta ki addig, vagy mifene? Kicsit túlzásnak vélem, hogy ennyire páncélozottak, mert ennyi erővel minden hajót eme anyaggal páncélozhattak volna be és akkor rögtön másképp alakult volna minden.....csak ugye ez egy mese. Jó kis gépek amúgy ezek a hósiklók, révhajókból marha jó kis alakulatot hoztak létre belőlük, igaz sokat nem érnek vontatókábel nélkül. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Szerintem volt pajzsuk addig a pillanatig, amíg nem 'omlottak' össze. Utána mivel ez megszűnt, már könnyű volt szétlőni őket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Tudtommal a Gépesített Hadosztály lépegetőinek sose volt pajzsuk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. (szerkesztve) Tudtommal a Gépesített Hadosztály lépegetőinek sose volt pajzsuk. Csak abból következtetek, hogy amikor lőttek rájuk akkor pont olyan volt a találat, mintha egy pajzsot használó járművet találtak volna el. Szerkesztve: 2009. Január 30. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Csak abból következtetek, hogy amikor lőttek rájuk akkor akkor pont olyan volt a találat, mintha egy pajzsot használó járművet találtak volna el. De akkor Luke pajzs erősségét említette volna és nem a páncélét. Gondolom volt rálátása a birodalmi haditechnikára Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. De akkor Luke pajzs erősségét említette volna és nem a páncélét. Gondolom volt rálátása a birodalmi haditechnikára Ugyan miből lett volna rálátása? Egyébként jogos a felvetés Luke páncél emlegetése miatt. Akkor viszont az lehet, amit Te is írtál. Az integritás nagymértékben gyengült az összecsuklás után. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Ugyan miből lett volna rálátása? Egyébként jogos a felvetés Luke páncél emlegetése miatt. Akkor viszont az lehet, amit Te is írtál. Az integritás nagymértékben gyengült az összecsuklás után. A hírszerzés minden hadseregben működik Szóval tényleg maradt az integritás gyengülése, vagy Dzséjt mindjárt megcáfol mindenkit. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. vagy Dzséjt mindjárt megcáfol mindenkit. Várjuk szeretettel. Bár a Polis Massaval befalcolt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 30. Azért Wedge lövésze inkább megérdemli a dicséretet szerintem. Sőt, az övé minden érdem. Hát, ha Wedge nem repül olyan jól, akkor azt hiszen Janson semmit sem ér Wedge vitte el a gépet anélkül, hogy bármelyiküket vagy mindkettejüket kilőtték volna (ugye Luke-nak is csak egyszer jött ez össze a három rárepülésből, Zevnek meg egyszer sem), meg is tudta annyira közelíteni a lábát a dögnek, hogy Janson tudjon rá célozni, és még le is lassított, majd análkül, hogy elszakadjon a kábel (aki játszott a Rogue Squadron című játékkal, az tudja, milyen könnyen elszakad a cérna ), még többször körbe is repülte a folyamatosan mozgó lépegetőt. Ez azért teljesítmény a részéről. De kétség kívül, Jansonnak is van érdeme, hiszen ő meg eltalálta. Szóval, mindkettő f*sza, de Wedge a legjobb akkor is Várjuk szeretettel. Bár a Polis Massaval befalcolt. Mér', minden, amit ott leírtam igaz, csak a listára nem lehet teljes mértékben érvényesíteni. Amúgy, nincs pajzsa az AT-AT-oknak, Oldi jól mondta, legalábbis az EU szerint. Én mindig azzal magyaráztam, hogy van neki, mert ahogy írtad, a becsapódások úgy festenek, mintha pajzson "fröccsennének" szét a lövedékek. Luke meg akár nyelvbotlásból is mondhatta a páncélt, vagy Lucas nem egyeztette a dolgokat a trükkösök és Hamil között Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 31. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 31. Egyébként nagyon egyben van a csata eleje. Zeneileg, intenzitásban és akcióban is tökéletes! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2009. Január 31. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 31. Én mindig úgy voltam vele hogy azért sikerált a lépegetőt a levegőbe repíteni mert a gyenge pontján találták el. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Május 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Május 25. Khm... lassan 4 hónapja, hogy nincs új chapter... mikor folytatjuk? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Május 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Május 25. Amint lesz rá időm, sajnos mostanában el vagyok kicsit havazva. A héten megpróbálok összehozni egy chaptert. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. The Empire Strikes Back Chapter 15: The Tide Truns Time: 0:28:17-0:30:11 Tartalom ?Nem hiszem, hogy fedezni tudunk egyszerre két transzportot.? ? Fejti ki véleményét Rieekan, ám Leia szerint nincs más választásuk, vállalniuk kell a kockázatot. A tábornok eztán kiadja a menekülő hajók sűrűbb indítására a parancsot, míg Leia parancsba adja a földi csapatok visszavonását. Ezalatt Han és Chewbacca a Millennium Falcon javításával vannak elfoglalva. Bár Chewie a gyakorlottabb szerelő, ezúttal mégis Solo tudja, mit hová kell kötni. Míg ők rohamtempóban próbálják felszállásra bírni a viharvert hajót, addig néhány technikus R2-D2-t emelik be Luke X-Szárnyú vadászába. C-3PO természetesen nem engedi el búcsúzás nélkül a barátját, és arra kéri, hogy vigyázzon a gazdájukra, és magára is. R2 bíztatóan csipog, de a protokoll droidot nem sikerül lelkesítenie. A csatatéren az AT-AT lépegetők megállíthatatlanul törnek előre. Sorra szedik le a nehezebb, ám a lépegetőkre még így is ártalmatlan lézerágyúkat, rombolják le a lövészárkokat. Ráadásul a nagy AT-AT-k mellett felbukkannak a kisebb támogató AT-ST-k is. A vezérlépegetőben Veers tábornok kiadja kommandósainak a parancsot: a katonák készüljenek a kiszállásra. Felkészülni a főgenerátor célbavételére. Eközben Luke párba áll Zsivány 2-vel. Zev gépe ugyan sérült, de Luke-nak csak annyit mond, hogy nincs különösebb baj. A két gép együtt indul rohamra, hogy megszigonyozzanak egy újabb lépegetőt. Luke fedez, míg Zev támad. Alacsonyra húznak, ám a kiszemelt lépegetőnek társa akad és kereszttűzbe fogják a két siklót. Zev még kiadja az utasítást az emberének, hogy a szigonyt hármas pozícióra állítsa, ám mikor Luke figyelmezteti, hogy maradjanak alacsonyan, egy lézernyaláb eltrafálja a Zsivány 2 gépét, mely lángba borulva a földbe csapódik. Luke sem jár jobban, bár gépe nem gyullad ki, egy lézer kiüti az elektronikát, így kényszerszállást kell végrehajtania. A parancsnok jelenti a sérülést Hobbie-nak, aki időközben mellé szegődött, majd körözni kezd Luke gépének roncsa felett. Az ifjú Skywalker a talajt érés után felpattintja a kabintetőt, majd mit sem törődve a roncs felé közeledő AT-AT hatalmas lábaival, még ellenőrzi, hogy Dak tényleg meghalt-e. Mivel másodpilótája valóban nem él, felkapja a szigonyvetőt, és egy jól irányzott hasassal kiugrik a roncsból, pont mikor a lépegető rátapos. Fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Izgalmas jelenetsorok ezek. Míg az előző fejezetet úgy hagytuk el, hogy a lázadók sikeresen elpusztították az egyik megállíthatatlannak hitt AT-AT-t, addig ebben a jelenetben már azon tanakodnak, hogy vállalják-e a kockázatot, ami két transzport egyidejű fedezésével jár. Természetesen az idő hiánya miatt nincs más választásuk. Ráadásul a csatatéren is kezd minden rosszra fordulni. A nehéz lövegeket sorra lövik ki a lépegetők, amik közül nem sikerül újabbat leszedni. Veers már készíti az embereit, és tökéletes rálátása nyílik a pajzsgenerátorokra. Mindezek tetejében kilövik a Zsivány osztag első két emberét, Zevet és Luke-ot is. Szegény Zev nem járt jól, ellenben Luke megúszta ?egyszerű? földbe csapódással (azért néha nagy mákja van ezeknek a Skywalkereknek, ahogy Anakin az ep1-ben, most Luke is simán felrobbanhatott volna lezuhanás helyett). Ami viszont nagyon tetszik ebben a jelenetben, és jól jellemzi Luke viselkedését, hogy bár felé cammog egy bazinagy tappancsú fémszörny, ő mégis azzal van elfoglalva, hogy megnézze, a hosszú percekkel ezelőtt megsebesült embere vajon él-e még. Pedig csekély esély volt rá, arra pedig még inkább, hogy ha él, ki tudja húzni. És mégis, nem menti az irháját, hanem megnézi. Aztán persze már kapkodósra veszi a figurát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Yesss! Már vártam ezt az elemzést. Roppant dimanikus képsorok ezek, három fronton is láthatjuk a szereplőket, egyrészt a bunkerben, másrészt egy-egy birodalmi kikacsintással, harmadrészt pedig Luke-ék frontja. Ezek miatt a dinamikus képsorok miatt lesz mindenidők egyik legjobb csatája a hoth-i. A végén mikor Luke matat, akkor szerintem nem a másodpilótáját ellenőrzi, hanem azt a bombát keresi meg, amivel később felrobbantja az AT-AT-t. Legalább is bennem így maradt meg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. (szerkesztve) Tombol a csata, nagyon jó! Szerintem itt világlik ki igazán, hogy az egész csatásdi csak arra megy ki, hogy a felszerelést kijuttassák a holdról. A kézi fegyverek kicsit komikusak a lépegetők ellen, hisz még a nagyobb ágyúk is hasztalanok velük szemben. Luke ebben a jelenetben igazi vezérként tűnik fel, aki parancsokat osztogat, és megpróbálja irányítani a támadást. Bár nem tudom mennyire volt logikus frontálisan támadni a lépegetőkre, de ehhez én nem értek. Nagyon szimpatikus ahogy a végsőkig küzd Dak életéért, sajnos hiába. Van egy apróság amit csak sok évvel az első megtekintés után vettem észre. Itt tűnik fel a csirke lépegető, ami az EPVI -ban kap nagyobb szerepet. Tök jó. Szerkesztve: 2009. Június 7. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Végignézve a fejezetet, újfent megcsodáltam, milyen jól sikerült a havas tájbéli jelenet fényképezése. Közeledünk a csata vége felé, amelynek a célja a felkelők részéről nem a győzelem, hanem az időnyerés, ezért is van ez az esélytelen küzdelem a lépegetők ellen, amit józan ésszel más okból nem igen lenne szabad felvállalni. Én mindig nagyon sajnáltam az áldozatokat (és most már erről eszembe jut Oldie "önéletrajzi" írása is ). Luke egyébként kétszer fordul vissza a pilótafülkébe, először csak oldalról mutatják, ekkor valószínűleg a társa állaptát ellenőrzi (nekem eddig ez nem jutott ezsmbe, de nagyon szinpatikus megoldásnak, és teljes mértékben Luke-hoz illőnek tartom), másodszor viszont már láthatóan keresgél valamit - a bombát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Ez a bombakeresés mennyire autentikus? Nincs a kezében semmi ha jól láttam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Dehogynem, simán látszik, hogy kihúzza. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 7. Dehogynem, simán látszik, hogy kihúzza. Igazad van. Kiveszi a bombát, meg a szigonyt is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. jó kis jelenet Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Fantasztikus az az összecsapás a filmben. Daket én is sajnáltam. Luke már messze nem az a naív parasztfiú, mint az EP4-ben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Fantasztikus az az összecsapás a filmben. Daket én is sajnáltam. Luke már messze nem az a naív parasztfiú, mint az EP4-ben. Magabiztosan osztogatja a parancsokat. Bár azért leszedték őt is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Bár azért leszedték őt is. Az még az apjával is előfordult... 9 évesen Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Az még az apjával is előfordult... 9 évesen Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Han és Csubi keze alatt csak úgy ég a munka. Ezt ide, azt oda, amazt meg amoda. 3PO nagyon jó fej hogy Artuért is aggódik. A (nem is igazán) zord külső érző energiacellát takar. Luke pedig igazi felelősségteljes vezető. Kár hogy nem bírta Dak-et kihúzni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. A vezetőről jut eszembe. Most akkor ki a főnök? Reeiken vagy Luke? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. A vezetőről jut eszembe. Most akkor ki a főnök? Reeiken vagy Luke? Mivel Rieeken tábornok, Luke meg csak parancsnok, ami a Star Wars világában is alacsonyabb rang, így szerintem Rieeken. Bár ő valószínűleg csak bázisparancsnok, és az Echo bázis legnagyobb rangú tisztje Leia. Szóval ez a nyotószöveges "Luke Skywalker vezetésével" dolog sehogy sem akar összejönni. Bár ha módosítanák úgy, hogy "Skywalker vezetésével", az már igaz lenne, bitonyos szemszögből nézve Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Június 8. Szerintem Rieeken a menekülés, a védekezés és a csillagrombolók blokkolás teljes akciójáért felel, Skywalker pedig csak a védekezésért, azaz ő írányítja a hósiklókat, de ennyi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.