Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Találkoztál már Star Wars utalással más filmben? 71 felhasználó szavazott

1. 1. Találkoztál már Star Wars utalással más filmben?

• Igen, de csak többszöri nézésnél veszem észre.
      6
    • Igen, mindig kiszúrom els?re.
      45
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más mondja, merre van.
      0
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más megmutatja pontosan hol van.
      0
    • Változó. Van, hogy észreveszem, van, hogy nem.
      18
    • Nem szoktam észrevenni. Túl leköt a film, nem figyelek eléggé.
      1

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Volt már, hogy észrevettem SW utalást más filmben. A Club Obi-Wan az egyik, a 2020:a tűz birodalma a másik. Na persze ez utóbbi egyértelmű volt :)

Némelyik általatok említett filmet régen láttam, már alig emlékszem a filmekre, meg az utalásokra sem nagyon. Kivétel a Sikoly 2, mert a Birodalom visszavággal kapcsolatos beszólás maradt meg az egész filmből :lol: De az nagyon 8)

Hozzászólás ideje:

Meg a Simpson család! Több részben is központi téma. Az egyikből még azt is megtudjuk, hogy a készítők perequel-utálók :)

Hozzászólás ideje:

Nekem is eszembe jutott egy utalás. A Stargate SG-1 sorozatban O'Neill ezredes és Teal'C (tudni kell róla, hogy ő idegen, egy Jaffa) meglátogatják a lakásán Cartert egy doboz pizzával és három kazettával. O'Neill mondja:

- Hoztunk egy pizzát és miközben megesszük, megnézhetnénk a Csillagok háborúját. Én még egyszer sem láttam, de Teal'C azt mondja érdemes megnézni. Már kétszer látta.

Erre Teal'C pontosít:

- Háromszor.

Egy másik részben éppen szállnának fel az X-302-es űrvadászgéppel. Erre színtén O'Neill:

- Őrnagy, csak most az egyszer legyünk Vörös 1-es.

Ezeken kívül sokszor utalnak a Star Warsra (meg a Star Trekre) a sorozatban, de nekem most csak ez a kettő jutott eszembe.

Hozzászólás ideje:

Kifejezetten nehéz olyan vígjátékot találni, amiben nincs SW-utalás. Van hogy csak 2. 3. nézés után fedezem fel.

Most hétvégén találtam két filmben is:

:arrow: 50 első randi: „Ezt jól megcsináltad Jabba” - a kövér szakácshoz intézett szavak.

:arrow: Nagyon nagy Ő: „Nézd meg ezt a ***-t, olyan sötét mint Darth Vader.” - illemhelyről kikiabálva.

Hozzászólás ideje:

Meg mintha a Madagaszkárban is lett volna. Amikor Alex a parton keresi a többieket.

"Marty, Melmet, Gloria... Gloria, Marty, Melmet....Rémusz bácsi...Yoda mester.."

Hozzászólás ideje:
Meg mintha a Madagaszkárban is lett volna. Amikor Alex a parton keresi a többieket.

"Marty, Melmet, Gloria... Gloria, Marty, Melmet....Rémusz bácsi...Yoda mester.."

Én csak kalózban láttam, de ott a végén ....Shrek,...Fiona..-t mondott, ami poén akar lenni az alkotókra utalva.

Hozzászólás ideje:
Meg a Simpson család! Több részben is központi téma. Az egyikből még azt is megtudjuk, hogy a készítők perequel-utálók  :)

Azok közül a kedvencem a Bart Wars (asszem ez a címe a fejezetnek.) Amikor Simson megmenti Mark Hamilt a zúgolódó tömegtől. ÉS vissza kell meniük a lézerkardjáért, de aztán Mark rájön, hogy mégis nála van.:P

Donát.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Robotok című animációs filmben is volt egy. (Külön érdekes, hogy McGregor a főhős, Rodney hangja.)

Ő szerel meg mindenkit a filmben és egyszer egy rakat alkatrészből a barátja leesett feje helyére egy Darth Vader maszkot szerel, ami szuszog is, de gyorsan lekapja.

Hozzászólás ideje:

Nemtom volt-e már, de most jutott eszembe:

A Hetedik cimű zseniális Fincher darabban egy sorozatgyilkos után kutatnak. Morgan Freeman karaktere hosszan ecseteli, hogy a gyilkos milyen dörzsölt és okos... mire Pitt karaktere: "Miért mi ő, talán egy Yoda?" :) (az idézet nem pontos, de ez a lényege)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Most a Joeyban. Joey unokaöccse a Star Wars-ra akar jegyet szerezni. Kiverekedték őket a sorból, mert más is Leia hercegnőnek öltözött, a srác haverja erre azt mondta ötlet lopás, mert ő is annak öltözött. Fiúként.

Joey ügynöke tud is szerezni neki, de cserébe furcsa képeket kér. Erre a srác, "Ajánlom ez legyen az év filmje."

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Miről álmodik a lány

Csónakban meghajoló félkékvérű fiúhoz a félkékvérű jány: "Honnan ez a kecsesség Obi-Wan?"

Az összefüggés nekem nem világos :D

Hozzászólás ideje:

Ma volt szerencsém (?) a Bolondos dallamok - Újra bevetésen cimű filmhez, melyben Tapsi Hapsiék vannak keverve élő szereplőkkel. Nos a végén Tapsi Hapsi a répájából (nem félreérteni) fénykardot ereszt ki és azzal igyekszik megküzdeni a gonosszal az űrben... :D

Hozzászólás ideje:
Nos a végén Tapsi Hapsi a répájából (nem félreérteni) fénykardot ereszt ki

Ha nem írod oda, hogy "nem félreérteni", akkor fel sem merült volna bennem a félreértés. Így viszont elröhögtem magam, és még az Űrgolyhók is eszembe jutottak.

Hozzászólás ideje:

Édes kis semmiség

Két barát golfütővel

"Ne hazudj! Ne hazudj! Darth Vadernek sose!"

Aztán a golfütővel párbajozni kezdenek, természetesen fénykard hangeffektekkel kísérik :D

Hozzászólás ideje:
Éppen most volt Lucas a Beverly Hillsi zsaru III-ban. Be akartak szállni az óriás kerékbe, de Foley nem engedte nekik. Még szövege is volt. Micsoda színész. :lol:

és milyen vacak szinkronhangja volt..

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Most nézem a Knight Rider első részét, és Michael most ült bele elősször KITT-be. Na mi volt az első megnyílvánulása?

"Mi ez a sok bigyó? Darth Vader buduárja?"

Hozzászólás ideje:
David Hasselhof SUXXXX!  :vfuckoff:

Látom nagy rajongója vagy :(

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Tegnap Showderben több Darth Vaderes poén is volt.

Az a majom mindig azzal poénkodik.

Szerintem ki van neki adva, mikor poénkodjon SW-vel.

Tavasszal hónapokig nem volt SW poén, majd április május környékén mikor jött a film, nagyon bele erőssített, rengeteget mondott.

Már lehet, hogy a DVDre gyúrnak.

RTL és intercom jóba van biztos egyeztetnek ilyen műsorpolitikai raklámban.

Hozzászólás ideje:

Ezt valószínűnek tartom. Biztos nem magától találja ki a poénkodásait. Egyébként nem szoktam nézni, mert egy kicsit idegesít a fazon. Csak egy-két műsorát láttam régebben, akkor még nem poénkodott SW-al :)

Hozzászólás ideje:
Ezt valószínűnek tartom. Biztos nem magától találja ki a poénkodásait. Egyébként nem szoktam nézni, mert egy kicsit idegesít a fazon. Csak egy-két műsorát láttam régebben, akkor még nem poénkodott SW-al :)

Én se szokta nézni, csak néha meghallom miről dumál, mert mások a lakásban nézik.Szvsz a "Sanyi" egy nagyon beképzelt alak. :D

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Hát igazából ez az utalás pont fordított lesz mint ami a téma címe. Most hétvégén néztem meg újra az Álmosvölgy legendáját, és észre vettem benne egy érdekes dolgot, amikor a fejnélküli lovas kardozott az egyik csávóval az egy az egyben ugyanaz volt mint amikor Obi-Wan Grievous testőrének levágja a fejét az pedig ugyanúgy harcolna tovább és pörgeti a fegyverét. Nem tudom, hogy van e összefüggés :D de mindenestre érdekes. :39:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.