Ugrás a kommentre

3x13 - Into The Breach


Ajánlott hozzászólás

13. rész - Into The Breach / Bevetés

 

epguidebb313.jpg

 

Írta: Brad Rau

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Wayland, Coruscant, Bora Vio

 

Szereplők:

Omega - Michelle Ang

Hunter - Dee Bradley Baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Echo - Dee Bradley Baker

Crosshair - Dee Bradley Baker

Edmon Rampart - Noshir Dalal

Dr. Emerie Karr - Keisha Castle-Hughes

Dr. Scalder - Helen Sadler

Eva (SP-54) - Olwyn M. Whelan

Jax (SP-32) - Ivan Sinitsin

Sami - Naiya Singh Padilla

Bayrn - Shelby Young

Novitz hadnagy - Jeff Boehm

Holmes hadnagy - Ben Diskin

 

Történet

Miközben Omega a szökést tervezi, Hunterék Rampart segítségével próbálják megszerezni a Weyland koordinátáit.

 

Érdekességek

- Az Osztag a Bora Vión található, elhagyatott kaminói létesítménynél találkozik Echóval. Ez a helyszín először az 1. évad "Elveszett zsákmány" c. részében volt látható, ahol Taun We felbérelte a fejvadászt, Cade Bane-t, hogy megtalálja Omegát.
- Ebben az epizódban, az Osztag tagjai eltávolítanak minden egyedi fejlesztést a páncéljukról, először megmutatva, hogy nézhettek volna ki a legelső küldetésük során.
- Omega és klón rabtársai a szökésüket tervezik - az epizód merített némi inspirációt az 1979-es Szökés Alcatrazból c. Clint Eastwood filmből és az 1992-es Úszó erőd c. Steven Seagal akciófilmből.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ötletes rész volt, egyre jobban tetszik a Rampart és a batch közötti dinamika. Jó, hogy egyikőjük se hazudtolja meg magát, főleg Rampart nem. :D Altengernagyként utáltam, de most valahogy elkezdtem megkedvelni. :para: Pedig most se kevésbé se**fej, mint korábban, de valahogy mégis más így. 

A tervet az alkalom szülte, mégis remekül kivitelezték. Érdekes, hogy egyedül mennek a Waylandra, de azért gondolom értesítik majd Rexéket ha odaértek.

Kellemes volt a korábban látott kaminoi bázis feltűnése, mint ahogy Wrecker néhány szövegén is jót derültem. :lol:

 

Omega szála is haladt tovább. Nem ő lenne ha nem forralna valamit a szökésre. Itt sincs ez másképp és már látszik is a fény az alagút végén. Szerintem Emerie tudta, hogy kivette a lány azt a valamit a készletéből, de nem szólt érte. Amennyire szimpatikus Emerie annyira unszimpi dr. Scalder. Túlzottan gyanakvó ami még gondot okozhat a későbbiekben.

Momentán elképzelni se tudom hova fut ki ez a szál, de valószínűleg meg tudnak majd szökni valahogy. Persze ez az optimista forgatókönyv. 

 

Már csak két rész van vissza, nyitott kérdés pedig rengeteg van még.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész, nem panaszkodhatom, de annyit megjegyzek, hogy az hittem nagyobbat lépünk benne, vagy, hogy Rexék is képbe kerülnek. Omega tanúbizonyságot ad róla, hogy egyre rátermettebb, a batch terve sem volt rossz Ramparttal, persze bökkenő mindig van. 

Csak ott motoszkált bennem végig, hogy elég idő marad a fináléra? Vagy mindenre a fináléban? Klón katarzis, sorsok, nekromanta projectet is meg kell akasztani finoman szólva. 

De nyugi, senki sem mondta, hogy 2x22 perc lesz a finálé, már rég elhagyta ez a sorozat ezt a korlátot, ha csak 2x25 perccel számolunk az 50 perc, ami egy fél játékfilm ideje, belefér abba sok minden, remélem. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes epizód volt. Az kifejezetten tetszett, hogy nem csak Omegára, vagy csak Hunterék történet szálára koncentráltak, hanem egyszerre mindkét szálat megmutatták. Így láthattuk, hogy egyrészt Omega sem tétlenkedik, hanem dolgozik a saját szökésén, másrészt tényleg működhet a Rampart-os vonal és nem a semmiért szabadították ki. Ráadásul Omegán keresztül azt is megmutatták, hogy mennyit fejlődött az első évad óta, ahol még az is újdonság volt neki, hogy földet érzett a talpa alatt, most meg már úgy feltalálja magát, hogy ő tervezi meg a szökést ebből a látszólag nagyon szigorúan őrzött börtönből. Az mondjuk kicsit furcsa volt nekem, hogyha annyira megfigyelik őket, akkor nincs ott valahol egy lehallgató berendezés? Ezzel kapcsolatban még lehetnek meglepetések és kiderülhet, hogy Hemlock tud Omega tervéről.

 

Azt szintén egy jó ötletnek tartottam, hogy Echo visszatért a csapathoz és aztán az akció során ő lett az, aki főszerepbe került a rögtönzött terv végrehajtásában. Amúgy, amikor találkoznak Echóval, akkor ez elvileg az a bolygó, ahová Fennec hozta Omegát még az első évadban, ahol ilyen elhagyatott kaminói klón-laborok voltak nem? Rampart szereplése tényleg üde színfoltja volt az utóbbi részeknek. Itt kifejezetten jópofa volt, ahogy zokon vette, hogy de hát ő admirális volt és nem jó neki ez az egyenruha... egy önző birodalmi mindig önző birodalmi marad. :) 

Érdekes lesz az is, hogy mi lesz az akció kifutása, mert mondjuk a következő részben megtalálják a Tantiss bázist, de még gondolom szólni kéne Rex-éknek és nem csak ők négyen fognak itt akciózni. Amúgy a látványvilág továbbra is pazar, elképesztő mennyit léptek előre ezzel az animációval a TCW óta. Itt azt emelném ki, amikor közelednek a Coruscanthoz és ott látszik ahogy beszűrődik a napfény a kabinba, ott a fények és az árnyékok fantasztikusan festettek, de az a snitt is ötletes volt ahogy felülről látjuk Omegáék börtönét és a köralakú alakzatok ahogy kirajzolódnak az tényleg remek volt, meg előtte a vágás is szintén.

 

Furcsa belegondolni, hogy már csak két hét és véget ér a sorozat, de remélem a lehetőségekhez mérten azért pozitívan búcsúzhatunk el hőseinktől...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Wilde írta:

Amúgy, amikor találkoznak Echóval, akkor ez elvileg az a bolygó, ahová Fennec hozta Omegát még az első évadban, ahol ilyen elhagyatott kaminói klón-laborok voltak nem?

Igen, az volt. A Bora Vio.

 

14 perccel korábban, Wilde írta:

Furcsa belegondolni, hogy már csak két hét és véget ér a sorozat, de remélem a lehetőségekhez mérten azért pozitívan búcsúzhatunk el hőseinktől...

Meglepődnék ha mindenki meghalna. Elvégre ez Filoni sorozata. :D

 

16 perccel korábban, Wilde írta:

Az mondjuk kicsit furcsa volt nekem, hogyha annyira megfigyelik őket, akkor nincs ott valahol egy lehallgató berendezés? Ezzel kapcsolatban még lehetnek meglepetések és kiderülhet, hogy Hemlock tud Omega tervéről.

Biztos lesz ott valami gigszer. És azért ebben a szálban egy Palpatine klónt el tudnék viselni. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Izgalmas rész volt, főleg a végére. Már azt láttam magam előtt, hogy Echo ugyan sikeresen lekapcsolja az érzékelőket, de végül lelövik. Komolyan, amióta Tech meghalt, egyik 99-est sem érzem biztonságban. De ez is volt gondolom a cél - és ezért jó, hogy nem támadt fel CX klónként vagy Snoke-ként. Hiába volt annyi feltámadás/nem meghalás már az SW-ben, amennyi, én még mindig tudok izgulni amiatt, hogy egyik másik hős kinyiffan. Hisz nem mindenki olyan szerencsés, hogy retúrjegyet kap. És épp az jutott eszembe, hogy bár Echónak ez már a második élete, valószínűleg ezúttal már ő is az Erő honában maradna. S akkor a Dominó-osztag tényleg végleg kihalna.

Omega nagyon leleményes ifjú hölggyé vált az évadok során, mi több, már az első évadhoz képest is nagyon sokat fejlődött. Itt szépen tetten érhető egy kis keret, ami körbefogja ezt a szezont. Hiszen az elején Omega még kissé tehetetlen volt, hónapokig sínylődött itt, mire végül Nala Se megadta neki a lehetőséget a szökésre. Most viszont ugyanabban a börtönben, de egy sokkal szigorúbb helyzetben már maga teremti meg a szökéshez szükséges körülményeket. Nem vár, hogy megmentsék, megmenti saját magát, mi több, másokat is. Azt hiszem, Omega végül egy nagyon vagány nővé fog érni a következő években.

Rampart is érdekes figurává fejlődött, egész szórakoztató, ahogy a 99-esekkel kooperál. Egyik fél sem bízik túlságosan a másikban, de kénytelenek összedolgozni, mert az életük és a szabadságuk függ egymástól. És ezt a lefokozott ellentengernagy is tudja, nem is cseszik ki hőseinkkel, de azért folyamatos kommentjei megmosolyogtatóak. Kíváncsi vagyok, hogyan éri el a vég. A klónok mellett vagy ellen harcolva hullik-e végül el.

Azt meg jó látni, hogy a Birodalom már a korai években is hozza a formáját. Simán be lehet sétálni a bázisukra lopott komppal és egyenruhában. Sőt a jelenlegi kaotikus helyzetnek hála (TK-osztagosok, CX-katonák, klón kommandósok és néhány helyen még klón katonák) elég tiszti egyenruhát lopni, a klón páncél maradhat, ha levakarják róla a díszeket. Hogy is mondta Cassian Andor?

"Ahhoz, hogy lopj a Birodalomtól mi kéne? Egy egyenruha, összepiszkolt kéz és egy birodalmi szerszámkészlet. Annyira büszkék magukra, hogy nem is érdekli őket. Olyan dagadtak és önelégültek, hogy el sem tudják képzelni. [...] Hogy egy hozzám hasonló bejuthat a házukba, a padlójukon járhat, beleköphet a kajájukba, ellophatja a cuccaikat."

Hát ez már most is igaz. A Birodalom biztonsági intézkedései finoman szólva is hagynak kívánnivalót maguk után. Persze vannak olyan dolgok, amikre azért odafigyelnek, mint Tantiss koordinátái, de ez is csak addig megy, amíg Hemlock keze elér. A coruscanti állomásra már nincs hatása, és oda már simán berepülhet egy lopott komp - amik lejelentését úgy néz ki, a Birodalom elég félvállról veheti, hiszen lassan megszámolni is nehéz lenne, hány kompot loptak el tőlük és használták azokat beszivárgásra. Ha belegondolunk, két Halálcsillag csúszott el ezen a banánhélyon, de így veszett oda egy Interdictor, és lehet, hogy most a Tantiss-hegynek is ez lesz a veszte.

És akkor lassan rákanyarodunk a fináléra, bár az az érzésem, a következő részben még lesz egy kis reményvesztettség. Most minden túl jól alakul. Általában ilyenkor szokott beütni a crach.

 

10 perccel korábban, Wilde írta:

ez elvileg az a bolygó, ahová Fennec hozta Omegát még az első évadban

Igen, ugyanaz a bolygó, a Bora Vio, de nem Fennec, hanem Cad Bane hozta ide Omegát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó ez az Andor idézet. Viszont a nyomokat hátrahagyják. Rampart eltűnése, majd az életben hagyott Birodalmi tiszt is arrafelé mutathat, hogy valami készül. Kérdés a Birodalom össze tudja, vagy össze akarja-e rakni a nagyobb képet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talán sikerül. Itt a 003-as állomáson csak voltak kamerák, és a hátrahagyott birodalmi hadnagy csak beszámol arról, mi történt vele. Ha visszanézik a kamerákat, azonosíthatják Rampartot és a 99-eseket, illetve a külső érzékelőkkel valószínűleg lekövethetik, hogy az a komp merre indult el, miután felszállt. Ennyiből már össze lehetne rakni, hová is igyekeznek. Bár talán ennyi sem kéne. Ha azonosítják a 99-eseket a 003-as állomáson, abból Hemlock-nak már rá kell jönnie, mire megy ki a játék. Persze itt még kérdés az, hogy Hemlock-hoz eljut-e az infó annyi idő alatt, hogy a hajó és a "potyautasa" odaér a Weylandre. Mert ugye itt azért az idő már elég komoly tényező. Mire a hadnagy magához tér és kihallgatják, meg visszanézik a felvételeket, a 99-esek már rég a Tantiss-bázis padlóját koptathatják.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is bejött a rész, ismét a szokásosan jó TBB szintet kaptuk. :) Tényleg durva belegondolni, hogy két hét múlva vége a sorozatnak. Persze az SW vonat nem áll meg, de azért így is hiányozni fog ez a széria.

 

Omega kapcsán továbbra is nagyon tetszik a korához való érettsége, tanulékonysága és pozitivitása, amiket részről részre sikerül hatványoznia. Szimpatikus volt, milyen gyorsan összebarátkozott a többi gyerekkel, és szinte egyből az újabb szökési tervén kezdett agyalni, a kedvezőtlen esélyek ellenére. Korábban is akartam írni, hogy tetszenek ezek az (kissé a Szárnyas fejvadászra hajazó) aláfestő zenék, hatásosan erősítve a nyomasztó hangulatot, ami a tantissi létesítményben dominál. Durva, hogy Omega és a többi gyerek gyakorlatilag egy teremben és egy szűk cellában éli az életét, minimális játék/kikapcsolódás/szórakozás lehetőségekkel, miközben Emerie-t leszámítva, a többi doktornak vizsgálandó alanyok csupán, akiknek a szociális érintkezést, és érzelmi kötelékek kialakulását sem nézik jó szemmel. Hát még ha nem Emerie lenne a vezető tudós... Emerie a Birodalom elleni tétlensége miatt egyelőre nem emelkedik ki a többi kollaboráns közül, viszont az tény, hogy empátiából neki jutott a legtöbb, ami talán egy későbbi pálfordulásra is rávezetheti a karakterét. Az apró jelek (Omega játékbabájának sztorija, vagy a kedvesebb hozzáállás a gyerekekhez és a lélektelen doki rendre intése) erre utalhatnak. Omega újabb szökési terve egyszerre lelkesítően merész és bájosan naív, bár bizonyos szempontból nem értem. Hiszen azért adta fel magát, hogy a Pabu lakosai életben maradjanak. Ha megszökik, a Birodalmat semmi nem akadályozza meg abban, hogy ismét meglátogassák az egykor paradicsomi világot, és szétbombázzák a szigetet a lakosokkal együtt. Hacsak, azóta nem lécelt le mindenki, vagy nem történt birodalmi deportálás.

 

Rampart nekem nem lett szimpatikusabb, de üdítő az Osztag oldalán látni, még ha csak kényszerből is. Tetszettek az olyan apróságok, mint az egyenruhán való kiakadás, a folyamatos negatív piszkálódása az Osztag felé vagy a birodalminak való jóleső parancsolgatás, amik mind karakterhű tulajdonságok voltak. Így bár a jelek szerint együttműködik az Osztaggal, mégsem hazudtolja meg önmagát. Jó volt annak nyomatékosítása, hogy Hunterék egyértelműen nem bíznak a fickóban, de valóban vele van a legtöbb esélyük a Weyland/Tantiss megtalálására. És a halvány esély is több a semminél. Egyébként, szerintem bár jogos és okos Hunterék félelme, miszerint Rampart elárulhatja őket, az (egykori) birodalminak jelenleg mégsem érdeke ez. Hiszen, mit nyerne azzal, ha feldobná az Osztagot a Birodalomnál? Kétlem, hogy Tarkin megsimizné a buksiját, hogy "Jól van, megbocsájtunk", és visszavennék az állományba. Inkább a bányába mehetne vissza az idegesítő ugnaught cimbije mellé, vagy sugárvető céltáblának egy kivégzőosztag elé. Szóval, ha van egy kis esze, nem akarhatja elárulni az osztagot. Bár annyiból necces Rampart számára a szitu, hogy: 1.- Nincs garancia rá, hogy az Osztag elengedi, miután segített nekik. 2.- Nincs garancia rá, hogy a Birodalom visszafogadja, miután segített nekik. De elvi/erkölcsi alapon én a helyében előbb bíznék az első pontban. :) 

 

Jó volt a Bora Vio visszatérése, mint titkos találkozási pont. A Coruscant felett lebegő állomáson zajló akciók pedig hozták a megszokottan kalandos és izgalmas szintet. A Birodalom biztonsági intézkedései itt (kb. 1 évvel a rezsim megalakulása után) még inkább gyerekcipőben járnak, mint később (a Halálcsillagon legalább voltak kamerák), és valóban jó reflektálás a gőgjükre, amit az Andorban láthattunk. Ha már Halálcsillag: Hunterék érkezésekor vizuálisan és cselekményileg is egy az egyben beugrott az Ep4-es Han Solós jelenet, amikor rögtönözve elfoglalták az irányító központot. Rampartnak jól jött az Erebuson növesztett szakáll, mint álca, Wreckert pedig ésszerű okokból hagyták hátra, a hajón. Bár a nagyfiúban még traumaként élhetett a pabui incidens, amikor hasonlóan hátra maradt a Maraudernél, az pedig felrobbant. A végén izgalmas volt a kicentizett akció, és dícséretes Hunter hite és bizodalma Echo iránt, amikor megkockáztatta azt a kritikus manővert a birodalmi hajóhoz való csatlakozással. 

 

Egy komoly negatívum viszont van a részben: még néztem volna tovább. :D Kár, hogy ilyen gyorsan elrepülnek ezek a 20-25 percek. Remélem, az utolsó két rész hosszabb lesz. Főleg, mert van még mit elmesélni bőven.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

bár bizonyos szempontból nem értem. Hiszen azért adta fel magát, hogy a Pabu lakosai életben maradjanak. Ha megszökik, a Birodalmat semmi nem akadályozza meg abban, hogy ismét meglátogassák az egykor paradicsomi világot, és szétbombázzák a szigetet a lakosokkal együtt.

Omega eleve úgy indult neki, hogy Crosshair nyomkövetőt tesz a hajóra, aztán Hunterék érte mennek és megszöktetik. Szóval eszébe sem volt nyugton maradni, a szökés már azelőtt a terv része volt, hogy egyáltalán CX-2 elé állt. Pabu megmentése arra az estére szólt a részéről. Nem is szólhat többről, hiszen soha egy percre sem vehette biztosra azt, hogy a Birodalom megkegyelmez a pabuiaknak, csak reménykedhetett benne.

 

13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem Emerie tudta, hogy kivette a lány azt a valamit a készletéből, de nem szólt érte.

Ez nekem is megfordult a fejemben, mert elég nehéz elhinni, hogy fel sem tűnik neki. Az azt jelentené, hogy Emerie roppantúl trehány és figyelmetlen, márpedig eddig nem tűnt annak. És annyira azért nem volt sok cucc azon a tálcán, hogy ne tűnjön fel egy elég nagy eszköz hiánya. Ami valószínűleg nem is véletlen volt ott, hanem valamire használták is.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Talán sikerül. Itt a 003-as állomáson csak voltak kamerák, és a hátrahagyott birodalmi hadnagy csak beszámol arról, mi történt vele. Ha visszanézik a kamerákat, azonosíthatják Rampartot és a 99-eseket, illetve a külső érzékelőkkel valószínűleg lekövethetik, hogy az a komp merre indult el, miután felszállt. Ennyiből már össze lehetne rakni, hová is igyekeznek. Bár talán ennyi sem kéne. Ha azonosítják a 99-eseket a 003-as állomáson, abból Hemlock-nak már rá kell jönnie, mire megy ki a játék. Persze itt még kérdés az, hogy Hemlock-hoz eljut-e az infó annyi idő alatt, hogy a hajó és a "potyautasa" odaér a Weylandre. Mert ugye itt azért az idő már elég komoly tényező. Mire a hadnagy magához tér és kihallgatják, meg visszanézik a felvételeket, a 99-esek már rég a Tantiss-bázis padlóját koptathatják.

Elképzelem ahogy ülésezik az ISB, mint az Andorban és próbálják összerakni a szálakat. Már ha eljut arra a szintre a dolog. Rampart miatt el kellene, hogy jusson mert ő azért elég nagykutya volt. Oltári nagy hiba volt, hogy életben hagyták ott azt a tisztet. Már persze ha élt még. 

Apropó Rampart. Annak örülök, hogy nem akarnak belőle egy második Kallust csinálni.

 

8 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Durva, hogy Omega és a többi gyerek gyakorlatilag egy teremben és egy szűk cellában éli az életét, minimális játék/kikapcsolódás/szórakozás lehetőségekkel,

Tulajdonképpen csak a vérükre van szükség a kísérletekhez, bele se merek gondolni mi lesz akkor ha már megvan az áttörés. 

 

8 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Emerie-t leszámítva, a többi doktornak vizsgálandó alanyok csupán, akiknek a szociális érintkezést, és érzelmi kötelékek kialakulását sem nézik jó szemmel. Hát még ha nem Emerie lenne a vezető tudós... Emerie a Birodalom elleni tétlensége miatt egyelőre nem emelkedik ki a többi kollaboráns közül, viszont az tény, hogy empátiából neki jutott a legtöbb, ami talán egy későbbi pálfordulásra is rávezetheti a karakterét

Emerie egy klón, szóval annyira nem meglepő a szimpátiája a fogvatartottakkal. Továbbra is az a véleményem, Rampart nagy hibát követett el, hogy őt tette meg kutatásvezetőnek. 

 

8 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

2.- Nincs garancia rá, hogy a Birodalom visszafogadja, miután segített nekik. De elvi/erkölcsi alapon én a helyében előbb bíznék az első pontban. :) 

Szerintem is inkább kivégeznék, mert ezúttal biztosra mennének. :) 

 

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ez nekem is megfordult a fejemben, mert elég nehéz elhinni, hogy fel sem tűnik neki. Az azt jelentené, hogy Emerie roppantúl trehány és figyelmetlen, márpedig eddig nem tűnt annak. És annyira azért nem volt sok cucc azon a tálcán, hogy ne tűnjön fel egy elég nagy eszköz hiánya. Ami valószínűleg nem is véletlen volt ott, hanem valamire használták is.

Visszasandított amikor ment ki, nekem ez egyértelmű jel volt, hogy észrevette a dolgot. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

53 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

2. Egy birodalmi bázisra való bejutáshoz az kell, hogy legyen egy egyenruhád és azt mond, hogy közéjük tartozol :D 

Talán még az itt látható volt a leghihetőbb, mert Rampart tényleg vérbeli birodalmi tiszt volt. :) A Rouge One Cassianos beszivárgása ehhez képest ezer sebből vérzik. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Omega eleve úgy indult neki, hogy Crosshair nyomkövetőt tesz a hajóra, aztán Hunterék érte mennek és megszöktetik. Szóval eszébe sem volt nyugton maradni, a szökés már azelőtt a terv része volt, hogy egyáltalán CX-2 elé állt. Pabu megmentése arra az estére szólt a részéről. Nem is szólhat többről, hiszen soha egy percre sem vehette biztosra azt, hogy a Birodalom megkegyelmez a pabuiaknak, csak reménykedhetett benne.

Igaz, Omega abban a hitben adta fel magát, hogy Crosshair révén a srácok utána indulnak. Viszont bármi is lesz a tantissi küldetés vége, a pabuiak szerintem nincsenek biztonságban a birodalmi megtorlástól. Hacsak nem semmisül meg Hemlock mellett a teljes Pabut megszálló birodalmi állomány, és Royce nem tartotta magában a 99-eseket bújtató bolygó koordinátáit. Remélem, kitérnek még a pabuiak sorsára, engem legalábbis érdekelne. A legtisztább az lenne, ha új otthont találnának, távol a Birodalom radarjától.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Tulajdonképpen csak a vérükre van szükség a kísérletekhez, bele se merek gondolni mi lesz akkor ha már megvan az áttörés. 

 A Birodalom számára minden élet egy eszköz/erőforrás csupán, szóval sanszos, hogy ha a gyerekek nem lennének a hasznukra valamilyen kiemelkedő képességgel (pl. technikai szakértelem, stratégiai érzék, Erő-használat, stb.), akkor mennének a süllyesztőbe rabszolgának... :( Kivégzésre szerintem csak nagyon szélsőséges esetben kerülne sor. Ha sosem hagyják el a Tantiss-hegyet, hogy beszéljenek az ott folyó kutatásokról (amiről szerintem kb. semmit nem tudnak), akkor birodalmi szemszögből nézve nem jelentenek fenyegetést, és hasznosabb életben hagyni őket.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Emerie egy klón, szóval annyira nem meglepő a szimpátiája a fogvatartottakkal. Továbbra is az a véleményem, Rampart nagy hibát követett el, hogy őt tette meg kutatásvezetőnek. 

 Mármint Hemlock. :) Igen, Emerie járt már abban a cipőben, amiben most a többi gyerek, így még furcsább, miért nem passzolja ezt az etikátlan birodalmi doktorosdit, és miért teszi azt, amit anno vele is tettek. Bár a kifacsart logikája mentén valóban gondolhatja azt (ahogy említette is), hogy a Birodalom valójában "gondoskodik" ezekről a gyerekekről... 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

55 perccel korábban, Darth Sky írta:

Igaz, Omega abban a hitben adta fel magát, hogy Crosshair révén a srácok utána indulnak. Viszont bármi is lesz a tantissi küldetés vége, a pabuiak szerintem nincsenek biztonságban a birodalmi megtorlástól. Hacsak nem semmisül meg Hemlock mellett a teljes Pabut megszálló birodalmi állomány, és Royce nem tartotta magában a 99-eseket bújtató bolygó koordinátáit. Remélem, kitérnek még a pabuiak sorsára, engem legalábbis érdekelne. A legtisztább az lenne, ha új otthont találnának, távol a Birodalom radarjától.

Mondhatjuk, hogy Omega időt nyert nekik. Én is örülnék ha megtudnám mi lett a közösség sorsa.

 

56 perccel korábban, Darth Sky írta:

A Birodalom számára minden élet egy eszköz/erőforrás csupán, szóval sanszos, hogy ha a gyerekek nem lennének a hasznukra valamilyen kiemelkedő képességgel (pl. technikai szakértelem, stratégiai érzék, Erő-használat, stb.), akkor mennének a süllyesztőbe rabszolgának... :( Kivégzésre szerintem csak nagyon szélsőséges esetben kerülne sor. Ha sosem hagyják el a Tantiss-hegyet, hogy beszéljenek az ott folyó kutatásokról (amiről szerintem kb. semmit nem tudnak), akkor birodalmi szemszögből nézve nem jelentenek fenyegetést, és hasznosabb életben hagyni őket.

Egy gyerek még rabszolgának se nagyon jó. Főleg ilyen kicsin. Dolgozni se tudnak, csak a gond van velük. Miután oda bekerültek, meg lett pecsételve a sorsuk sajnos. :( 

 

58 perccel korábban, Darth Sky írta:

Mármint Hemlock. :) Igen, Emerie járt már abban a cipőben, amiben most a többi gyerek, így még furcsább, miért nem passzolja ezt az etikátlan birodalmi doktorosdit, és miért teszi azt, amit anno vele is tettek. Bár a kifacsart logikája mentén valóban gondolhatja azt (ahogy említette is), hogy a Birodalom valójában "gondoskodik" ezekről a gyerekekről... 

Valószínűleg Hemlock már régóta a szárnya alá vette és jól bánik vele. Ezt egyik napról a másikra nem lehet lerombolni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Oltári nagy hiba volt, hogy életben hagyták ott azt a tisztet. Már persze ha élt még. 

Szerintem élt, de kábé lényegtelen, hogy milyen állapotban van. Akár be tud számolni arról, mi történt vele, akár nem, a tény, hogy konfliktusba került egy ismeretlen kompon egy klónnal, riasztja az illetékeseket. Ha halott, a biztonsági kamerák révén még akkor is azonosítani tudják Rampartot és a 99-eseket. Meg ne feledjük, ott a két TK, akit elküldtek, ők szintén tudnak beszélni, ahogy a vezérlőben elkábított technikus is beszámolhat róluk. De lényegében mindez már teljesen haszontalan, hiszen a komp úton van a Weylandre. Ezen a ponton a Birodalom már csak egy dolgot tehet: elkezd átcuccolni az Exegolra, mert a Tantiss hegy bukta.

 

57 perccel korábban, Darth Sky írta:

Viszont bármi is lesz a tantissi küldetés vége, a pabuiak szerintem nincsenek biztonságban a birodalmi megtorlástól.

Amióta létezik a Birodalom, azóta senki sincs biztonságban tőle. A Birodalom már pusztán azt megtorolhatja, hogy Omega és a 99-esek hallották a bolygó nevét. És ez akkor is bekövetkezhet, ha Omega a Tantiss-hegy mélyén nő fel. Amint a Birodalom tudomást szerzett Pabu létezéséről, az ott élők nincsenek biztonságban, és ez nagyjából az exegoli csatáig nagyon nem is változik. Persze mindig kérdés, mennyire éri meg az Uralkodónak az adott időszakban egy bizonyos bolygó népét abuzálni. Lothalnál bár számítottak megtorlásra, de ott már erre nem maradt kapacitás a polgárháború küszöbén. Itt most még valószínűleg nem jelentene sokat, ha a jelenlévő Venatornak kiadnák a tűzparancsot és a szigetet belerobbantanák a tengerbe.

 

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Egy gyerek még rabszolgának se nagyon jó. Főleg ilyen kicsin. Dolgozni se tudnak, csak a gond van velük. Miután oda bekerültek, meg lett pecsételve a sorsuk sajnos. :( 

Plusz ne felejtsük el, hogy ezek potenciális Erőhasználók, vagyis létezésük fenyegetés az Uralkodóra nézve. És mint tudjuk, az ilyeneket kétféleképpen kezelte a Birodalom:

1) Bekerültek az Aratás-projektbe, ahol birodalmi ügynökökké (valószínűleg inkvizítorokká) formálták őket embertelen kínzások keretében, lásd: Rebels 2x10 The Future of the Force.

2) Megölték őket, lásd: Obi-Wan Kenobi, Tala története.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

De lényegében mindez már teljesen haszontalan, hiszen a komp úton van a Weylandre. Ezen a ponton a Birodalom már csak egy dolgot tehet: elkezd átcuccolni az Exegolra, mert a Tantiss hegy bukta.

Ezért se írtam ezt az életben hagyást az alap értékelésembe, mert már úgyis mindegy mit tud meg a Birodalom róluk. Úton vannak a cél felé, és mire a gépezet reagál már bőven késő lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész a tipikus fináléhoz közeledünk történet. Mindenki közeledik ahhoz a ponthoz ahol majd lennie kell a végén. Nekem Rampart nem lett szimpatikusabb, csak azért pofázik hogy ne lőjjék agyon ha megvan az info amit várnak tőle. Bár remélem Crosshair megteszi. Hunter szerintem elengedné.. Örülök hogy sikerült dokkolniuk a Tantiss felé tartó hajón.

A bázison rabságban látott gyerekek bennem megint ökölszorítást és az elkövetők iránt írtási hajlamot váltott ki. Omega szökési szervezkedése nem tetszett, hisz az lett megbeszélve hogy a 99-esek

utánajönnek kiszabadítani. Azt nem tudhatja hogy Crosshair nem lőtte a hajóra a jeladót.

A probléma Omega önkéntes szökésével az hogyha odaérnek Hunterék őket kiszabadítani és nem találják ott akkor még meg is kell őt keresniük(merthogy nem tudják hol van és így a megtalálás is nehezebb lesz ellenségekkel körülvéve), ami potenciális életveszély nekik, hisz egy szöktetésnél minél hamarabb ki kell jutniuk ,nem érnek még rá keersni is őt.

Azt én is remélem hogy jönnek Rex-ék is mert négyüknek bármennyire jó katonák esélyük sincs annyi klónkommandóssal szemben plusz még a többi katonával.

Coruscnat-nál nagyon szomorú volt abba belegondolni hogy 14 évvel ezelött(Ha kb egy év telt el az EP3 óta) még egy virágzó, élettel teli volt Coruscant környéke és Qui-Gon hozta a kis Anakint Jedi-tanoncnak. Űrhasjók jöttek-mentek. Most meg a háttérben egy szem Venator úszott el a távolban és egyetlen civil hajó sem hagyta el a bolygót. Szép jelkép, hogy már nincs szabadság.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Meglepődnék ha mindenki meghalna. Elvégre ez Filoni sorozata. :D

 

 

Hát igen, ez is benne van, de valamilyen áldozatok biztos lesznek a fináléban. Én Hunterre tippelnék, Omega is szóba jöhetne, de valahogy az nagyon kegyetlennek hatna. Aztán meglátjuk hogyan gondolkoztak Filoniék, de eddig mind az első, mind a második évad fináléja nagyon hatásos volt, úgyhogy a sorozatzáróra is biztos nagy dolgokkal készülnek.

 

 

23 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Biztos lesz ott valami gigszer. És azért ebben a szálban egy Palpatine klónt el tudnék viselni. :D

 

A szökéssel kapcsolatban mindenképpen felmerül, hogyha Omega innen kijut, akkor mi a további terve. Egyszer már láthattuk, hogy kijutott a létesítményből, de nem lennék meglepve, ha azt az utat lezárták volna Hemlockék. Mondjuk az is lehet, hogy annyira biztosak a belső cella védelmében, hogy úgy gondolják onnan úgysem tud kijutni senki. Az elbizakodottság nem lenne idegen a birodalmiaktól. A másik dolog, ami felmerülhet, hogy Omega megpróbálja kiszabadítani a többi foglyot és valahogy közösen kijutni a többiekkel együtt. Nem tudom, hogy Rex-ék hogy fognak esetleg bekapcsolódni az akcióba, de úgy érzem be lett lengetve, hogy ők is részesei lesznek a végső összecsapásnak, de kérdés, hogy ők hogy kerülnek majd fel a sakktáblára. Emellett ott van az is, amit Frenkie említett, hogyha Omega időközben kijutna, akkor nem kerülik e el egymást Hunterékkel... elég sok minden félre mehet még, de ez tényleg olyan vihar előtti felvezetés, hogy még bármi lehet, de érezni a levegőben, hogy nagyot fog szólni. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Frenkie írta:

probléma Omega önkéntes szökésével az hogyha odaérnek Hunterék őket kiszabadítani és nem találják ott akkor még meg is kell őt keresniük(merthogy nem tudják hol van és így a megtalálás is nehezebb lesz ellenségekkel körülvéve), ami potenciális életveszély nekik, hisz egy szöktetésnél minél hamarabb ki kell jutniuk ,nem érnek még rá keersni is őt.

Omega nem tud megmaradni a fenekén, ezt már számtalanszor bizonyította. :) Igazából a terv is annyi, hogy abból a teremből lépjenek le. Utána hogyan tovább? 

 

43 perccel korábban, Wilde írta:

Hát igen, ez is benne van, de valamilyen áldozatok biztos lesznek a fináléban. Én Hunterre tippelnék, Omega is szóba jöhetne, de valahogy az nagyon kegyetlennek hatna. Aztán meglátjuk hogyan gondolkoztak Filoniék, de eddig mind az első, mind a második évad fináléja nagyon hatásos volt, úgyhogy a sorozatzáróra is biztos nagy dolgokkal készülnek.

Szerintem is nagyon erős lesz. Még mindig azt gondolom, hogy Ventress-nél fog kikötni a lány. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Omega szökési terve szerintem nem elítélendő, épp ellenkezőleg, dícséretre méltó. Kezdjük azzal, hogy a 99-esek közül egyedül Crosshairnek van egy nagyon limitált tudása arról, hogy hogyan is néz ki a Tantiss-hegy belülről, a többiek azt sem tudják, hogyan néz ki kívülről. Nincs részletes térképük vagy tervrajzuk, szóval, ha Hunterék odaérnek, akkor mi van? Azt sem tudják, hogy melyik folyosón induljanak el Omega irányába. Aki most már a bázis legszigorúbban őrzött területén van. Hogy hogyan kell oda bejutni a leszállópályától és onnan kijutni, ezt jelenleg egyedül Omega ismeri (ő végigjárta az utat), a 99-esek viszont azt sem tudják, hogy ez a "széf" létezik.

Szóval Omega részéről kifejezetten okos döntés, hogy megszervez egy szökést erről a helyről, és megpróbál eljutni egy olyan területre, ahol nagyobb eséllyel szedheti majd őt össze a csapata. Olyan helyre, amit Crosshair ismer, teszem azt a leszállópályán. Ugyanakkor szerintem Omega nem fog kiszökni onnan addig, amíg nem csendülnek fel a támadást/behatolást jelző riadójelzések. Addig nincs értelme. Viszont nagyon sok értelme van felkészülni a szökésre. Már csak azért is, mert azt a leányzó is tudhatja, hogy ha a 99-esek megérkeznek, Hemlock egyből tudni fogja, kiért jöttek, és nyilván megerősíti Omega védelmét. Így egy hátsó kijárat még kívánatosabb Omega és a gyerekek számára. Plusz akkor még ott vannak az olyan előnyök, amit a káosz nyújt, ráadásul a Birodalom hajlamos bemondani hangosbemondóba, hogy a behatolók épp hol tartózkodnak, így Omega még könnyebben megkeresheti a bázison kóválygó testvéreit. S mindezen túl ne becsüljük le azt sem, hogy Omega mennyivel többet tud tenni szabadon a bázison, aminek rendszerét az ott eltöltött hónapok alatt kiismerte, mint egy lyukban elzárva, tétlenkedve.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

 Igazából a terv is annyi, hogy abból a teremből lépjenek le. Utána hogyan tovább? 

 

 

Szerintem az sokkal neccesebb, hogy a fokozott biztonságú terület falát le lehet feszegetni egy szikécskével, mi több ezek után majdhogynem elemeire esik szét az egész. Galen Erso nagy szolgálatot tett a hőelvezető beépítésével, de lehet a birodalmi építészmérnökök maguk is "megoldották" volna a gyenge pont létrehozását. :D :D :D 

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Szerintem az sokkal neccesebb, hogy a fokozott biztonságú terület falát le lehet feszegetni egy szikécskével,

Nem feltételeztek szikét a raboknál. :) Egy olyan hely ahol nulla eszközöd van bármire is, egy ilyen fal megfelel. Persze ez megint a Birodalom elbizakodottságát mutatja. Nem gondolnak semmi veszélyre.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Galen Erso nagy szolgálatot tett a hőelvezető beépítésével, de lehet a birodalmi építészmérnökök maguk is "megoldották" volna a gyenge pont létrehozását. :D :D :D 

Lásd Halálcsillag II. :lol:

 

A Birodalom legnagyobb hibája az elbizakodottság, és, hogy emiatt nem gondolnak bele abba, hogy "mi van, ha...". Ehhez az elbizakodottsághoz aztán idővel az eltunyulás és a smucigság is betársul. Nagyon rossz kombináció. Azt hiszik, a félelem mindentől megoldhatja őket, csak a Birodalom egyre kevésbé félelmetes, ha az ember megismeri.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elment egynek a rész, Rampart vitte a primet végig. 

Igazából 2 rész maradt, és ebben akarnak elvarrni minden szálat?  Ok...

 

Amúgy Weyland-en nem egy létesitmény van, 2 vagy 3(hegy), na most itt megint vakon fognak "megtámadni" valamit, lehet pont azt majd, ahol a Zillo klónok lesznek "elszállásolva" XD 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Omega szökési terve szerintem nem elítélendő, épp ellenkezőleg, dícséretre méltó. Kezdjük azzal, hogy a 99-esek közül egyedül Crosshairnek van egy nagyon limitált tudása arról, hogy hogyan is néz ki a Tantiss-hegy belülről, a többiek azt sem tudják, hogyan néz ki kívülről. Nincs részletes térképük vagy tervrajzuk, szóval, ha Hunterék odaérnek, akkor mi van? Azt sem tudják, hogy melyik folyosón induljanak el Omega irányába. Aki most már a bázis legszigorúbban őrzött területén van. Hogy hogyan kell oda bejutni a leszállópályától és onnan kijutni, ezt jelenleg egyedül Omega ismeri (ő végigjárta az utat), a 99-esek viszont azt sem tudják, hogy ez a "széf" létezik.

Szóval Omega részéről kifejezetten okos döntés, hogy megszervez egy szökést erről a helyről, és megpróbál eljutni egy olyan területre, ahol nagyobb eséllyel szedheti majd őt össze a csapata. Olyan helyre, amit Crosshair ismer, teszem azt a leszállópályán. Ugyanakkor szerintem Omega nem fog kiszökni onnan addig, amíg nem csendülnek fel a támadást/behatolást jelző riadójelzések. Addig nincs értelme. Viszont nagyon sok értelme van felkészülni a szökésre. Már csak azért is, mert azt a leányzó is tudhatja, hogy ha a 99-esek megérkeznek, Hemlock egyből tudni fogja, kiért jöttek, és nyilván megerősíti Omega védelmét. Így egy hátsó kijárat még kívánatosabb Omega és a gyerekek számára. Plusz akkor még ott vannak az olyan előnyök, amit a káosz nyújt, ráadásul a Birodalom hajlamos bemondani hangosbemondóba, hogy a behatolók épp hol tartózkodnak, így Omega még könnyebben megkeresheti a bázison kóválygó testvéreit. S mindezen túl ne becsüljük le azt sem, hogy Omega mennyivel többet tud tenni szabadon a bázison, aminek rendszerét az ott eltöltött hónapok alatt kiismerte, mint egy lyukban elzárva, tétlenkedve.

 

Természetesen nem itélem el csak vannak hátulütői. Amit írtál abban van ráció csakhogy így is van vele baj. Börtönből(Omega és a töbi gyerek számára az) szöktetésnek az a módja hogy  a szöktetők behatolnak az intézménybe, ott keresnek egy computert és megnézik(jelen esetben Tech), hogy a keresett személy melyik cellában van és az az épületen belül hol található. Lsd EP4. Odaérnek a Tantiss-hoz Hunterék, Megnézik hol van Omega ,odamennek és a kis hölgy nincs ott. Ami viszont nagyobb baj hogy fogalmuk sincs hogy hol lehet és egy ellenséges bázison sokszoros túlerővel szemben még keresni Omegát tulajdonképpen öngyilkosság. Hisz Omegánál nincs adóvevő hogy szóljon nekik hogy hol van. Az ok hogy Crosshair ismeri mondjuk a leszállópályát, csakhogy nem lehetnek biztosak benne hogy Omega odamegy, mert nincs előre megbeszélve. Ez a szökés spontán amiről a társainak fogalma sincs.

A másik gond az időzítés. Omegának sincs halvány lilla gőze arról mikor jönnek érte Hunterék. Tegyüj fel kedden megszökik. De mi van ha Hunterék csak vasárnap jönnek? 5 napig bújkál a bázison úgy hogy a szökést valószinüleg pár órával később felfedezik. Jó eséllyel elkapják és emiatt akár még szigorúbb örizet alá helyezhetik. Akár elvihetik a bázisról egy másik bolygóra és Hunterék sosem találják meg.

Csak akkor látnám Omega szökésének értelmét ha tudná hogy Crosshairnek nem sikerült a jeladót az űrhajóra lőni. De nem tudja, sőt abban a tudatban van hogy jönnek érte a társai.

Szerintem Omega feleslegesen növeli a kockázatot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Börtönből(Omega és a töbi gyerek számára az) szöktetésnek az a módja hogy  a szöktetők behatolnak az intézménybe, ott keresnek egy computert és megnézik(jelen esetben Tech), hogy a keresett személy melyik cellában van és az az épületen belül hol található.

Tech biztos nem, mert ő halott. Szerintem Echóra gondoltál. Ugyanakkor, ahogy azt pont ebben a részben láttuk, Echo minden belé integrált technológia ellenére még a coruscanti állomás feltörésével, mi több, egy szimpla teherhajó érzékelőinek kikapcsolásával is nehezen boldogult. Alapvetően ő nem olyan okos, mint Tech, és nem olyan műszaki tudor, mint egy asztromech droid. Ha Tech élne vagy egy asztromech is lenne a csapatban, akkor ez egy járható út lenne, ám szimplán Echóval nagyon kockázatos út. Hiszen, ha valaki egy szimpla űrállomás komputerével is csak olyan nehezen boldogul, hogy már a kudarc veszélye fenyegeti az akciót, hogyan boldogulna gyorsan a szupertitkos és különleges biztonsági intézkedésekkel bevédett Tantis-létesítményben? Mert ez a bázis nem a sokadik jelentéktelen űrállomás, még csak nem is holmi Halálcsillag. Itt egy olyan kutatás folyik, amin szó szerint Palpatine élete múlik.

 

3 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Megnézik hol van Omega ,odamennek és a kis hölgy nincs ott. Ami viszont nagyobb baj hogy fogalmuk sincs hogy hol lehet és egy ellenséges bázison sokszoros túlerővel szemben még keresni Omegát tulajdonképpen öngyilkosság.

Viszont vannak kamerák és érzékelők, amikre Echo ugyanúgy rácsatlakozhat, és amik segítségével megkeresheti a lányt.

 

3 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Ami viszont nagyobb baj hogy fogalmuk sincs hogy hol lehet és egy ellenséges bázison sokszoros túlerővel szemben még keresni Omegát tulajdonképpen öngyilkosság.

Vakon berepülni egy telejsen ismeretlen ellenséges bázisra, ami kábé két város méretű, és itt, ezen a teljesen ismeretlen terepen, a sokszoros túlerő ellenében megkeresni egyetlen embert, aki abban a "két városban" akárhol lehet, már alapból öngyilkosság. Jelen esetben annak sincs nagyobb esélye, hogy le tudnak szállni a Weylandon, mint annak, hogy az egyik folyosón összefutnak Omegával.

A 99-esek hatalmas nagy kockázatot vállaltak. Teljesen vakon repülnek, és alapból számítaniuk kell arra, hogy keresniük kell Omegát, mert lövésük sincs, hol van. Olyan szinten nem tudják, hogy még most sem ismerik a bolygó hollétét, ahol Omega jelenleg tartózkodik. Nincsenek terveik, nincsenek információik. A legjobb esélyük a PTSD-ben szenvedő Crosshair, akinek minimális infói vannak a bázisról. Az a helyzet, hogy Hunterék attól kezdve, hogy elindultak kiszabadítani Rampartot, orosz rulettet játszanak, és szó szerint minden egyes megmozdulásuk azt okozhatja, hogy elsül a fegyver és az agyuk befesti a falat. Igazábólszólva, Omega az, aki még ésszerűen cselekszik. Tervez és készül. Hunterék kétségbeesésükben teljesen esztelenül haladnak előre. Minden lépésük színtiszta rögtönzés. Mindezt úgy, hogy lehet, az ellenség már várni fogja őket, vagy akkor kapnak infót róluk, amikor már a bázison vannak. Mert elég sok nyomot hagytak maguk után.

 

4 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Hisz Omegánál nincs adóvevő hogy szóljon nekik hogy hol van.

Elég leleményes és jól képzett leányzó ahhoz, hogy egy birodalmi bázison, ahol kábé ezer komlink lehet, szerezzen magának egyet. Hiszen korábban ahhoz sem volt eszköze, hogy kifeszítse a fali panelt. Aztán egyszer csak lett neki szikéje. Ha kijut, mindjárt lehet az első dolga az, hogy szerez magának egy fegyvert. És aztán ugyanattól a TK-tól, akitől elvette a fegyvert, elveheti a komlinket is.

 

4 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Az ok hogy Crosshair ismeri mondjuk a leszállópályát, csakhogy nem lehetnek biztosak benne hogy Omega odamegy, mert nincs előre megbeszélve. Ez a szökés spontán amiről a társainak fogalma sincs.

Ők képezték ki Omegát, most már egy jó ideje együtt élnek vele. Ha ennyi idő után nem tudják, hogy hogyan gondolkodik Omega és mit fog cselekedni, akkor valamit nagyon elszúrtak.

Még csak nem is kell messzire visszagondolniuk. Hunter és Wrecker hónapokig fáradozott azon, hogy megtalálják és megmentsék a lányt. Erre az nélkülük kijutott a Tantiss-ról és randevúzott velük. Ezután elég ostoba dolog lenne, ha nem tudnák, hogy Omega ezúttal sem fog a hátsóján ücsörögni, pláne annak tükrében, hogy most okkal tért vissza oda. És mivel ők nevelték, ők adtak neki katonai kiképzést, ők talán az egyetlenek, akik meg is jósolhatják minden lépését most, hogy már nem tekintenek rá tehetetlen kislányként. Vagyis valójában Hunternek és Crosshairnek nagyon is tudnia kell, hogy Omega meg fog szökni, és azokon a pontokon érdemes keresni, amiket Crosshair is ismer.

 

4 órával ezelőtt, Frenkie írta:

A másik gond az időzítés. Omegának sincs halvány lilla gőze arról mikor jönnek érte Hunterék. Tegyüj fel kedden megszökik. De mi van ha Hunterék csak vasárnap jönnek? 5 napig bújkál a bázison úgy hogy a szökést valószinüleg pár órával később felfedezik. Jó eséllyel elkapják és emiatt akár még szigorúbb örizet alá helyezhetik. Akár elvihetik a bázisról egy másik bolygóra és Hunterék sosem találják meg.

Nem kell előre tudnia, mikor jönnek Hunterék. Neki csak ülnie kell a fejében a szökés kidolgozott tervével, aztán jön a Birodalom, és teljesen önszántából el fogja mondani Omegának, hogy pontosan mikor érkezik meg a mentőcsapat vagy egyenesen azt, hogy már ott is vannak. Mert biza számos formát ölthet majd ez az információ:

1) Szirénák csendülnek az egész bázison, mert Hunterék rendezkednek.

2) Robbanások rázzák meg a bázist, mert Wrecker huncutkodik.

3) Hirtelen megerősítik az őrséget a széfnél.

4) Az az egoista Hemlock maga henceg el Omegának valami olyannal, hogy "itt vannak a barátaid, de hiába, téged nem menthetnek meg".

Szóval nem kell kedden megszöknie, csak várnia vasárnapig, amikor a fenti dolgokból az egyik, több vagy mindegyik megtörténik, és akkor akcióba lépnie.

Alapvetően Omega egész egyszerű tervet vihet végig: megvárja, amíg odaérnek Hunterék. Akkor kiszökik, szerez egy komlinket, szól a társainak, hogy találkozzanak egy olyan ponton, amiről Crosshair is tudja, hol van (ez lehet a leszállópálya, a karámok, a labor, valamelyik börtönrészleg), és ennyi. Persze aztán lehet, hogy nem így lesz és csinál valami oltári nagy marhaságot (mint mondjuk, amit írtál, "megszökik kedden"), de a sorozat alapján én Omegából inkább valami olyat nézek ki, mint amit most felvázoltam. A csajszi egy igazán okos, leleményes katonává vált az elmúlt három évad alatt.

 

És amúgy érdemes ezt végiggondolni: Omegát egy olyan helyen őrzik, ami a bázis, azaz a hegy mélyén van és már az első ajtónál 2 klón komandós őrködik. Ezen a kapun átlépve egy fedezékek nélküli terembe jutsz, ahol 10 klón komandós strázsál, ráadásul kettő magasabb pozícióban van és védett helyen, azaz jelentős előnyben a behatolókkal szemben. Ezután következik egy újabb páncélzsilip és 5 lézerkapu. És még ezek után sem Omegához értél el, hanem egy újabb terem jön, ahol megint strázsál 2 klón komandós, és vár rád egy újabb páncélzsilip. Ekkor végre bejutottál abba a létesítménybe, ahol Omega van. A hangsúly ezen van: bejutottál. Ám innen ki is kell menni, eljutni a felszállópályáig úgy, hogy eddigre valószínűleg az egész bázist riadóztatták, vagyis akár 100 klón komandós és 1000 TK állhat közted és a hajó között, arról nem beszélve, hogy a kerek terem fölötti megfigyelőszoba abalakán át simán mögéd is kerülhet az ellenség, és két tűz közé szoríthat egy fedezék nélküli teremben.

Szerintem nem túl jó ötlet, ha Omega azon a helyen várja meg a barátait, ahol 14 klón kommandós, 5 lézerkapu és négy páncélzsilip várja őket csak a bejutás során. Lényegében egy mészárszék várná ott a 99-eseket. És ez csak akkor, ha Coruscantról nem szólnak oda a Tantiss-ra, hogy baj van, és ha a 99-esek valahogy teljesen észrevétlenül eljutnak a széfhez vezető folyosórendszer első ajtajáig. Mert, ha útközben bármikor riadót fújnak, akkor a széf őrségét valószínűleg alaposan megsokszorozzák és kábé rájuk szakadhat Tantiss apraja-nagyja.

Igazából ehhez az egészhez nagyon-nagyon-nagy szükség lenne Rex-re és egy kisebb klón seregre. Ez az akció sokkal veszélyesebb, mint betörni Tarkin eriadui bázisára, és már az is csúnyán mellé ment, egy emberük oda is veszett. :para:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Frenkie írta:

 

Természetesen nem itélem el csak vannak hátulütői. Amit írtál abban van ráció csakhogy így is van vele baj. Börtönből(Omega és a töbi gyerek számára az) szöktetésnek az a módja hogy  a szöktetők behatolnak az intézménybe, ott keresnek egy computert és megnézik(jelen esetben Tech), hogy a keresett személy melyik cellában van és az az épületen belül hol található. Lsd EP4. Odaérnek a Tantiss-hoz Hunterék, Megnézik hol van Omega ,odamennek és a kis hölgy nincs ott. Ami viszont nagyobb baj hogy fogalmuk sincs hogy hol lehet és egy ellenséges bázison sokszoros túlerővel szemben még keresni Omegát tulajdonképpen öngyilkosság. Hisz Omegánál nincs adóvevő hogy szóljon nekik hogy hol van. Az ok hogy Crosshair ismeri mondjuk a leszállópályát, csakhogy nem lehetnek biztosak benne hogy Omega odamegy, mert nincs előre megbeszélve. Ez a szökés spontán amiről a társainak fogalma sincs.

A másik gond az időzítés. Omegának sincs halvány lilla gőze arról mikor jönnek érte Hunterék. Tegyüj fel kedden megszökik. De mi van ha Hunterék csak vasárnap jönnek? 5 napig bújkál a bázison úgy hogy a szökést valószinüleg pár órával később felfedezik. Jó eséllyel elkapják és emiatt akár még szigorúbb örizet alá helyezhetik. Akár elvihetik a bázisról egy másik bolygóra és Hunterék sosem találják meg.

Csak akkor látnám Omega szökésének értelmét ha tudná hogy Crosshairnek nem sikerült a jeladót az űrhajóra lőni. De nem tudja, sőt abban a tudatban van hogy jönnek érte a társai.

Szerintem Omega feleslegesen növeli a kockázatot.

Ez logikus, de amint Dzséjt jól leírta, jelenleg Omega a bázis legszigorúbban őrzött részlegében van. Oda képtelenség bejutni három klónnak + Rampart. Szóval a legjobbat azzal teheti ha kijjebb jön onnan.

 

Azt se felejtsük el, hogy Omega ezúttal nem csak megszökni akar, hanem kiszabadítani a klónokat. Szóval ez nem egy szimpla "mentsük meg Omegát" akció, hanem sokkal átfogóbb terv. A lány ha tud kreálni egy kis káoszt az már bőven elég indok ahhoz, hogy kiszökjön abból a szigorúan őrzött teremből.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Tech biztos nem, mert ő halott. Szerintem Echóra gondoltál. Ugyanakkor, ahogy azt pont ebben a részben láttuk, Echo minden belé integrált technológia ellenére még a coruscanti állomás feltörésével, mi több, egy szimpla teherhajó érzékelőinek kikapcsolásával is nehezen boldogult. Alapvetően ő nem olyan okos, mint Tech, és nem olyan műszaki tudor, mint egy asztromech droid. Ha Tech élne vagy egy asztromech is lenne a csapatban, akkor ez egy járható út lenne, ám szimplán Echóval nagyon kockázatos út. Hiszen, ha valaki egy szimpla űrállomás komputerével is csak olyan nehezen boldogul, hogy már a kudarc veszélye fenyegeti az akciót, hogyan boldogulna gyorsan a szupertitkos és különleges biztonsági intézkedésekkel bevédett Tantis-létesítményben? Mert ez a bázis nem a sokadik jelentéktelen űrállomás, még csak nem is holmi Halálcsillag. Itt egy olyan kutatás folyik, amin szó szerint Palpatine élete múlik.

 

Viszont vannak kamerák és érzékelők, amikre Echo ugyanúgy rácsatlakozhat, és amik segítségével megkeresheti a lányt.

 

Vakon berepülni egy telejsen ismeretlen ellenséges bázisra, ami kábé két város méretű, és itt, ezen a teljesen ismeretlen terepen, a sokszoros túlerő ellenében megkeresni egyetlen embert, aki abban a "két városban" akárhol lehet, már alapból öngyilkosság. Jelen esetben annak sincs nagyobb esélye, hogy le tudnak szállni a Weylandon, mint annak, hogy az egyik folyosón összefutnak Omegával.

A 99-esek hatalmas nagy kockázatot vállaltak. Teljesen vakon repülnek, és alapból számítaniuk kell arra, hogy keresniük kell Omegát, mert lövésük sincs, hol van. Olyan szinten nem tudják, hogy még most sem ismerik a bolygó hollétét, ahol Omega jelenleg tartózkodik. Nincsenek terveik, nincsenek információik. A legjobb esélyük a PTSD-ben szenvedő Crosshair, akinek minimális infói vannak a bázisról. Az a helyzet, hogy Hunterék attól kezdve, hogy elindultak kiszabadítani Rampartot, orosz rulettet játszanak, és szó szerint minden egyes megmozdulásuk azt okozhatja, hogy elsül a fegyver és az agyuk befesti a falat. Igazábólszólva, Omega az, aki még ésszerűen cselekszik. Tervez és készül. Hunterék kétségbeesésükben teljesen esztelenül haladnak előre. Minden lépésük színtiszta rögtönzés. Mindezt úgy, hogy lehet, az ellenség már várni fogja őket, vagy akkor kapnak infót róluk, amikor már a bázison vannak. Mert elég sok nyomot hagytak maguk után.

 

Elég leleményes és jól képzett leányzó ahhoz, hogy egy birodalmi bázison, ahol kábé ezer komlink lehet, szerezzen magának egyet. Hiszen korábban ahhoz sem volt eszköze, hogy kifeszítse a fali panelt. Aztán egyszer csak lett neki szikéje. Ha kijut, mindjárt lehet az első dolga az, hogy szerez magának egy fegyvert. És aztán ugyanattól a TK-tól, akitől elvette a fegyvert, elveheti a komlinket is.

 

Ők képezték ki Omegát, most már egy jó ideje együtt élnek vele. Ha ennyi idő után nem tudják, hogy hogyan gondolkodik Omega és mit fog cselekedni, akkor valamit nagyon elszúrtak.

Még csak nem is kell messzire visszagondolniuk. Hunter és Wrecker hónapokig fáradozott azon, hogy megtalálják és megmentsék a lányt. Erre az nélkülük kijutott a Tantiss-ról és randevúzott velük. Ezután elég ostoba dolog lenne, ha nem tudnák, hogy Omega ezúttal sem fog a hátsóján ücsörögni, pláne annak tükrében, hogy most okkal tért vissza oda. És mivel ők nevelték, ők adtak neki katonai kiképzést, ők talán az egyetlenek, akik meg is jósolhatják minden lépését most, hogy már nem tekintenek rá tehetetlen kislányként. Vagyis valójában Hunternek és Crosshairnek nagyon is tudnia kell, hogy Omega meg fog szökni, és azokon a pontokon érdemes keresni, amiket Crosshair is ismer.

 

Nem kell előre tudnia, mikor jönnek Hunterék. Neki csak ülnie kell a fejében a szökés kidolgozott tervével, aztán jön a Birodalom, és teljesen önszántából el fogja mondani Omegának, hogy pontosan mikor érkezik meg a mentőcsapat vagy egyenesen azt, hogy már ott is vannak. Mert biza számos formát ölthet majd ez az információ:

1) Szirénák csendülnek az egész bázison, mert Hunterék rendezkednek.

2) Robbanások rázzák meg a bázist, mert Wrecker huncutkodik.

3) Hirtelen megerősítik az őrséget a széfnél.

4) Az az egoista Hemlock maga henceg el Omegának valami olyannal, hogy "itt vannak a barátaid, de hiába, téged nem menthetnek meg".

Szóval nem kell kedden megszöknie, csak várnia vasárnapig, amikor a fenti dolgokból az egyik, több vagy mindegyik megtörténik, és akkor akcióba lépnie.

Alapvetően Omega egész egyszerű tervet vihet végig: megvárja, amíg odaérnek Hunterék. Akkor kiszökik, szerez egy komlinket, szól a társainak, hogy találkozzanak egy olyan ponton, amiről Crosshair is tudja, hol van (ez lehet a leszállópálya, a karámok, a labor, valamelyik börtönrészleg), és ennyi. Persze aztán lehet, hogy nem így lesz és csinál valami oltári nagy marhaságot (mint mondjuk, amit írtál, "megszökik kedden"), de a sorozat alapján én Omegából inkább valami olyat nézek ki, mint amit most felvázoltam. A csajszi egy igazán okos, leleményes katonává vált az elmúlt három évad alatt.

 

És amúgy érdemes ezt végiggondolni: Omegát egy olyan helyen őrzik, ami a bázis, azaz a hegy mélyén van és már az első ajtónál 2 klón komandós őrködik. Ezen a kapun átlépve egy fedezékek nélküli terembe jutsz, ahol 10 klón komandós strázsál, ráadásul kettő magasabb pozícióban van és védett helyen, azaz jelentős előnyben a behatolókkal szemben. Ezután következik egy újabb páncélzsilip és 5 lézerkapu. És még ezek után sem Omegához értél el, hanem egy újabb terem jön, ahol megint strázsál 2 klón komandós, és vár rád egy újabb páncélzsilip. Ekkor végre bejutottál abba a létesítménybe, ahol Omega van. A hangsúly ezen van: bejutottál. Ám innen ki is kell menni, eljutni a felszállópályáig úgy, hogy eddigre valószínűleg az egész bázist riadóztatták, vagyis akár 100 klón komandós és 1000 TK állhat közted és a hajó között, arról nem beszélve, hogy a kerek terem fölötti megfigyelőszoba abalakán át simán mögéd is kerülhet az ellenség, és két tűz közé szoríthat egy fedezék nélküli teremben.

Szerintem nem túl jó ötlet, ha Omega azon a helyen várja meg a barátait, ahol 14 klón kommandós, 5 lézerkapu és négy páncélzsilip várja őket csak a bejutás során. Lényegében egy mészárszék várná ott a 99-eseket. És ez csak akkor, ha Coruscantról nem szólnak oda a Tantiss-ra, hogy baj van, és ha a 99-esek valahogy teljesen észrevétlenül eljutnak a széfhez vezető folyosórendszer első ajtajáig. Mert, ha útközben bármikor riadót fújnak, akkor a széf őrségét valószínűleg alaposan megsokszorozzák és kábé rájuk szakadhat Tantiss apraja-nagyja.

Igazából ehhez az egészhez nagyon-nagyon-nagy szükség lenne Rex-re és egy kisebb klón seregre. Ez az akció sokkal veszélyesebb, mint betörni Tarkin eriadui bázisára, és már az is csúnyán mellé ment, egy emberük oda is veszett. :para:

Azt el tudom képzelni, hogy a felmentő sereg, az Wolffe és csapata lesz, esetleg!? :) Az utolsó részben. 

Persze Rex-ék támogatása mellett. 

Az új teaserből kiderült, hogy bajban lesznek, szóval, elég nagy haderő kell egy ekkora létesitmény megtámadásához. 

Azt nem tudjuk, hogy Rex-ék hányan is vannak. Sajnos a Teth-en, elég sokan odavesztek, és ezek a klónok, nem holmi zöldfülűek voltak, hanem képzett veteránok. :( 

Kiderül.  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.