Ugrás a kommentre

1x03 - Destiny


Ajánlott hozzászólás

3. rész - Destiny / Sors

 

epguideac103.jpg

 

Írta: Jasmyne Flournoy, Eileen Shim

Rendezte: Kogonada

 

Helyszín: Brendok

 

Szereplők:

Mae-ho Aniseya - Leah Brady

Verosha Aniseya - Lauren Brady

Aniseya anya - Jodie Turner-Smith

Koril anya - Margarita Levieva

Sol mester - Lee Jung-jae

Indara mester - Carrie-Anne Moss

Kelnacca mester - Joonas Suotamo

Torbin - Dean-Charles Chapman

Eurus zászlós - Abigail Thorn

Rane zászlós - Amy Tsang

Shima zászlós - Deborah Rosan

Jaalyn - Tabitha Alege

Sarria - Saskia Allen

Naasa - Barbara Fadden

 

Történet

Mae-ho és Verosha a felemelkedésre készülnek, bár egyikük ezt nem akarja. Közben Jedik figyelik őket a távolból, ami zavart kelt a brendoki boszorkányközösségben.

 

Érdekességek

- A fa, ami alatt a fiatal Osha és Mae játszanak, egy bunta fa, amely ugyanolyan, ahonnan azok a levelek is származnak, amit a Torbin mester megöléséhez használt méreghez alkalmaztak.
- A koven élénk köpenyeit aprólékosan kellett megfesteni a képernyőn látott királyi lilára, Jennifer Bryan jelmeztervező szerint. Amikor a 900 méternyi nyers szövet megérkezett, sokkal inkább egy fényes fukszia volt.
- Mae és Osha haját egy törzsi stílus ihlette, amely aprólékos megformázásához a történészek szerint agyagot és vajat használtak. Azonban, a készítés hossza miatt, a haj és smink részleg az akril festék és szilikon mellett döntött.
- Ez az első alkalom, hogy hallhatjuk Mae és Osha eredeti nevét - Mae-ho és Verosha.
- Torbin kora, sérülése és Sol hajhossza mellett, további támpont az idővonalra nézve, hogy Indara szeme mellett itt egy jel van. Amikor 16 évvel később látjuk, már kettő van.
- A pillangószerű brendoki lényeket a való világbeli tengeri angyalok inspirálták.

 

 

Pár kitétel. 

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.    

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

EZ AZ EPIZÓD TÖNKRETETTE A STAR WARS IRÁNTI RAJONGÁSOMAT!!!...

 

Vagyis... khm... izé...

 

Mi is itt a probléma? Nem nagyon értem, hogy páran miért mondták azt, hogy ez a rész megfogja osztani a SW fanokat. A megosztás már 1978 óta létezik. :P

Nade mit kaptunk most? Hát nem azt, amit sejtettünk, amit vártunk, hanem azt, amit nem, de közben lehet. :hehe: Najó, a végén még belegabalyodik, szóval nézzük a részt, amely valamelyest bővítette a Star Wars loret.

 

Kezdésként rögtön meglepődtem, mert visszaugrottunk az időben! Az előzetesek alapján számítani lehetett, hogy lesznek flashback jelenetek és hát megkaptuk őket. Viszont! A fő topikban említettem a Rashomont, ami megihlette Leslye Headlandet a sorozat készítésekor. Bár nem láttam az említett művet, annyit tudok róla, hogy több nézőpontból mutat be egy eseményt. A rész megtekintése után rögtön sejteni lehet, hogy valami itt nem kerek és csak egy nézőpontot láttunk, nevezetesen Osháét. Az ő szemén át láthattuk, hogy hogyan operál a boszorkányokból álló szekta, miképp viselkednek a jedik, mi a helyzet Maevel és a végén lévő tűzeset hogyan is történt...

De kezdjük rögtön az elején. Brendok nagyon szép világ, a buntafás jelenet pedig nagyon tetszett. Elsőre a Harry Potter filmek azon jelenete ugrott be, amikor Lily és Perseus találkoznak és beszélgetnek. Legalábbis a fa ezt a gondolatot ültette az agyacskámba. Itt megismerkedünk Oshával és Maevel, de fiatalabb kivitelben, 8 évesen. Itt már megmutatkozott a két testvér viszonya egymáshoz, illetve, hogy ki-ki miképp vélekedik az egész boszorkányságról. Meglepő módon Osha az, aki nem akarja a felemelkedést, Mae viszont sziklaszilárdan hisz abban, hogy ő nekik ez az életük.

Koril anya megjelenése érdekes információval szolgált: nem hagyhatják el a "területüket" a lányok. Pechére Sol észlelte a lányokat. Külön öröm számomra, hogy egy zabrakot láthatok a képernyőn.

 

A boszik tanyája kellemes benyomást keltett bennem, Aniseya anya megjelenése egy gondoskodó anya képét mutatta. A Koril anyával való beszélgetése érdekesen alakult: a felekezetnek egy (látszólag?) jó vezetője van, ám van, aki kételkedik a döntéshozatalaiban. Koril inkább az érem másik oldalán áll, legalábbis az egész részbeli "agresszív" viselkedését látva.

A kis edzés nagyon tetszett! Különösen érdekes, hogy az Erőhasználat egy újabb formáját láthattuk a jedik/sithek/éjnővérek trión kívül (biztos, hogy eszembe jutna más erőhasználó egyesület is, de most kora reggel van, kevésbé fog az agyacskám :hehe:), és ez a szekta az Erőt a Szálként említi. És egy konkrét szálat lehet látni. :) Amikor arról beszél, hogy az Erőt nem fegyverként kellene használni, rögtön beugrott, hogy valami hasonló mondókát szolgáltattak a Nyitott Kéz Útja tagjai, igaz, azok inkább azt akarták, hogy az Erő szabad legyen. Itt ilyenről szó sincs.

Már itt nagyon érdekes volt látni, hogy Mae volt az egyetlen, aki használta a Szálat, Osha inkább testvére mögé bújva figyelte az eseményeket. Kapott is egy kis dorgálást Koriltól. (Ha szabadna megjegyeznem egy kis negatívumot, akkor az az ikrek viselkedése volt az edzés alatt. Értem, hogy mit akart a rendező átadni, de lehet egy másfajta megközelítés a civakodásra lehet jobban működött volna)

 

És akkor már itt bejön a képbe a reaktor meghibásodás/rongálás. Az edzés félbeszakítása után rögtön látni, hogy valami itt nem kóser. Mintha valaki szabotálná a klánt? :) A rész végi tűz nem hinném, hogy akkora kárt okozott volna a hellyel, de egy reaktor meghibásodás okozhat kellemetlen perceket.

 

Az esti szertartáson történtek kérdésekkel voltak teli számomra: honnan lettek száműzve a boszik? Kik vadásztak rájuk? A jedik?

A szertartás nagyon döfi volt. Kirázott a hideg a zenétől, de a kantálás is durva volt. Külön érdekes az égbolt, ahol látjuk a holdat, amely a sorozat logóján is tetten érhető: kékes, de közben a vörös szín is megmutatkozik. Az ikrek teljes neve is kitudódik itt: Mae-ho és Verosha.

Valahogy sejtettem, hogy csak Maenek sikerül a felemelkedés és Oshánál valami gebasz fog bekövetkezni. Így is lett, megérkeztek a jedik, nevezetesen azok a jedik, akiket a jelen eseményekben Mae célponttá tett: Indara, Sol, Torbin és Kelnacca. Egy nagyon feszült jelenetet kapunk. Egy picit belementünk abba, amit az előzmények behoztak annak idején, miszerint a jedik gyerekeket visznek el és nevelik fel őket immár a sajátjukként. A Torbinos megszállás érzésem szerint még vissza fog jönni.

A tanácsbeli értekezlet után megerősítést nyert az, hogy Mae és Osha kik is valójában. Aniseya anya kreálta őket! De hogy miképp? Nos, Koril állítása szerint a jedik nem néznék jó szemmel a dolgot, tehát valami turpisság van a dologban. Csaknem talált Aniseya egy olyan módot, ami természetellenes? És ez a mód csak nem az a mód, amit később Plagueis is használ (Palpatine Ep3: using midiclorians to create life)? :hmm:

 

Nagyon tetszett az Ep1-re való visszautalás a próbával. :clap:

 

A rész utolsó tíz perce WTF volt számomra. Abban biztos vagyok, hogy még látunk még Mae szemszögén át eseményeket a múltból, különösen arra vagyok kíváncsi, hogy miképp is zárult a kis sétája Korillal. Merthogy a túzvész közepette én nem láttam a zabrak nő holttestét. :hmm:

Az is fura volt látni, hogy Mae azzal ront be Osha szobájába, hogy ott marad és ha kell, akkor megöli őt. Jó, értem, Mae nem éppen békés teremtés, de azért na, mi lelte a lányt? :?

Az is érdekes, hogy amikor Osha felkel a hajón és látjuk a jediket, Torbin arca nem néz ki túl jól. Mi a csuda történhetett ott? És vajon a jedik miképp kerültek oda ilyen gyorsan? Már ott voltak, amikor a probléma elkezdődött? Vajon ki ölette meg a klán tagjait? Nem-e a sith keze van itt a dologban? Most még képlékeny a dolog, idővel szerintem tisztázódni fog a dolog, amikor végre más szemszögből is megismerjük az eseményeket.

És Sol mondata is gyanús: Soha nem fogod ezt érezni. A bánatra gondol? Mi a csudát műveltek a jedik, ami miatt Torbin és Kelnacca elvonult és még Sol is rossz emlékként emlékszik vissza rá. És persze Mae korábbi mondata is ott cseng a fülemben: egy jedi csak akkor veszi elő a fénykardját, ha ölni készül...

 

Izgalmas rész volt, nagyon érdekes lesz majd látni a valódi események megtörténtét. Az epizód címe most nem volt dupla, hanem csak egy. Ez is gondolom azt hivatott jelezni, hogy itt kezdődik el a két lány sorsa, itt válnak el egymástól. Nem lepődnék meg, ha a következő epizód újra dupla címet kapna.

Jaj de várom a jövőhetet! :D

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x03 - Destiny

Valószínűleg a boszikat a Jedik gyakták le, attól van a sérülés is Torbin arcán. Gondolom Koril machinált valamit, mert mikor megérkeztek a Jedik is seperc alatt csinált vele valamit. Most is ez lehetett a helyzet és akaratán kívül fajult oda a szituáció, mondjuk Koril vette rá, hogy ölje meg őket, mert a holtestük helyzete se azt feltételezi, hogy a tűz okozta robbanásban haltak meg. Torbin meg ezért vonulhatott önkéntes számüzetésbe, hogy feldolgozza a dolgot, azt meg láttuk mennyire sikerült. Többiek meg valamiért inkább úgy döntöttek, hogy eltussolják a dolgot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehetségesnek tartom, pláne a jedik jelenkori viselkedését látva. A helyzet az, hogy csak Osha szemszögéből láttuk az eseményeket (kivéve azt az egy jelenetet a tanáccsal), szóval a teljes képet majd csak akkor tudjuk meg, ha Mae szemszögén keresztül is átéljük a történteket.

 

Ugyanakkor nekem esélyesnek tűnik egy esetleges harmadik fél megjelenése is. A hang az edzés után nekem azt sugallta, hogy valaki már volt a boszik telephelyén. Koril is elég ellenségesnek tűnt - konkrétan a jedikre akart támadni, még jó, hogy Aniseya lebeszélte róla. Lehet, hogy Koril titokban a sithekkel kooperál? Nem lepődnék meg. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elképzelhető, hogy van közük egymáshoz, és akkor lehet, hogy Plagueis nem magától jött rá, hogyan kell életet teremteni, hanem Aniseya tudását használta fel. Plusz Mae is valahogy elkerült a bolygóról, úgyhogy a Jediken kívül kellett még ott járnia valakinek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy Mae nekem a végén nagyon gyanús volt. Oké, értem hogy nem akarja, hogy a jedik elvigyék a tesóját, de mi az, hogy megöli? Az a Mae, aki az ikrek közül a leginkább elhivatottabb, konkrétan büszke, hogy ikrek. Osha az, aki inkább elszakadna ettől a köteléktől. Erre fel bemegy hozzá és kijelenti, hogy végez vele? És azt a tüzet tényleg komolyan gondolta?

 

Mindenféleképpen úgy sejtem, hogy egy harmadik fél is megvan bújva a bolygón. Jól írod, Mae valahogy kiszabadul a bolygóról, hiába mondják azt a jedik, hogy (a szektán kívül) nem él senki se a planétán. A harmadik fél pedig szerintem egy sith. Egy sith kelt káoszt, amire a jedik akár reagálhattak is. Ugye miképp kerültek oda éjjel a jedik? Sol érezte, hogy Osha veszélyben van? Olyan gyorsan történtek az események, hogy szerintem a jedik már ott voltak, amikor Maere rájött az 5 perc. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez a flashback további flashbacket igényel!  Nem tudjuk, hogy jutott ki Mae, nem tudjuk mi történt az anyákkal.

Anakin párhuzamot éreztem, mikor úgy tűnt behozzák a szeplőtlen fogantatást, már fel is állt az elméletem, hogy az erő diád formájában próbál manifesztálódni az ikreken át, míg Anakin egy személyben volt világos és sötét, de az elmélet szertefoszlott, mert itt kijelentik, hogy valami féle praktikával jöttek létre az ikrek, amit jobb, ha a jedik nem tudnak meg.

A fiatalítások jól sikerültek. amúgy rövidebb flashbackekre számítottam, nem hittem, hogy egy egész részt kapunk a témában.

Némileg csendesen erőszakosnak tűnt a jedik toborzása, egy picit szívbemarkoló azért belegondolni, hogy hány család szakad szét emiatt, főleg Obi-Wan monlógja ugrott, be mikor mondja, hogy " azt hiszem volt egy öcsém"..Kemény dolgok ezek. Osha viszont úgy tűnik tudja mit akar. Meg Mae is. Az ellenkezőjét. Viszont ebből az ellentétből a kezdő mondatomban írt végkifejlet jött ki, ami miatt azt mondom sajnos sokkal okosabbak nem vagyunk mint eddig.

A tüzet Mae okozta. Hogy a jedik részt vettek-e erőszakos tettekben, mint támadók, azt kétlem. Mae Bosszújának oka simán a 4 jedi megjelenése lehet, nekem úgy tűnik. A legnagyobb kérdés mi történt az anyákkal.

A tűz, a jedik, vagy rituális öngyilkosság, vagy mi?

Továbbra is hatalmas kellemes meglepetés, hogy mennyire szimpatikus jedit alakít, és milyen jól játssza I Dzsongzse, nekem Ő a kedvencem a sorozatban!

Nagyon jó volt a mi van a képen jedi-teszt is!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nehéz összeszedni a gondolataimat, mert annyi minden történt ebben a részben. Örülök, hogy már most megkaptuk ezt a flashbacket és minél hamarabb elkezdték felfedni a múltat (bár jónéhány kérdés vár még megválaszolásra) és a további részekben több idő juthat majd a jövőre, a sithek esetleges puhatolózására, meg, hogy jobban megismerjük a galaxist ebben az új korszakban. Az számomra is meglepő volt, hogy egy egész részt szántak erre a flashbackre és ugyan elsőre kicsit sajnáltam, hogy most nem folytatódik semennyire sem a jelenbeli szál, de végül nagyon tetszett, hogy ilyen sok időt töltöttünka Brendokon és ennyi mindent megtudhattunk a lányok eredetéről.

 

Számomra a legizgalmasabb rész az úgynevezett teremtésük volt. Ez egyértelmű kapocs volt egyrészt Anakinhoz, másrészt Plagueishez, hogy nem volt apjuk és valahogy az Erő segítségével hozhatták létre őket. Az is teljesen emberi reakció volt, hogy Osha nem feltétlenül akart belehelyezkedni a rá osztott szerepbe és más tervei voltak. Eleinte azt hittem arra lesz kifuttatva ez a konfliktus, hogy a jedik el akarják vinni úgy a gyerekeket, hogy azokat elszakítják a közösségükből, de így, hogy Osha éppen hogy nem akart ennek a közösségnek a részévé válni, hanem más életet akart, így a jedik beavatkozása is átértelmeződik. Nem örültem volna, ha ebben a régi, szebb korban megint ott tartunk, hogy a jedik ilyen morálisan megkérdőjelezhető irányba mennek el. 

A másik érdekesség az a boszorkányok eredete volt, ami több kérdést is felvet... Ezek közül a jedikkel való esetleges konfliktusukra lennék leginkább kíváncsi, ugyanis nekem úgy tűnik, hogy mintha már találkoztak volna velük. A jediknek ebben a korszakban úgy tűnik nagyobb a hatalmuk, mint a prequelekben és lehet, hogy megvan a felhatalmazásuk is arra, hogy az Erőhasználat módja csak az ő elképzeléseik szerint történhet, így ezekben a boszorkányokban is fenyegetést láthattak, de ez az egész közeg a misztikájával nagyon érdekel, hogy mi a helyzet velük.

 

A tűz és a gyilkosságok kapcsán én úgy érzem, hogy nem a jedik voltak a tettesek, vagy legalábbis az nem áll össze, hogy miért támadtak volna rájuk. Ha a tűz miatt mentek oda esetleg segíteni, akkor meg miért volt ott annyi holttest, akik láthatólag nem égtek meg és nem is a rájuk omló törmelék végzett velük. Tetszik Bence elmélete, hogy a sithek is megjelentek a bolygón, lehet az ő érdeklődésüket is felkeltette az az eshetőség, hogy a boszorkányok képesek voltak életet létrehozni és úgy tűnt, hogy ez egy új 8 éves nóvum volt, tehát korábban ez nekik sem jött össze. Rájuk találtak, lehet, hogy a jediket követve és aztán itt közbeléptek. Ugyanakkor Mae nem tűnt úgy, mintha ki akarna innen szállni, szóval ha őt már egy ideje masszírozta volna titokban a sith, hogy álljon át és ezért okozta a tüzet, akkor az nekem nem állna össze. Lehet, hogy Koril volt aki felbujtotta, de ő meg megint miért tört volna a nővérei ellen, akiknek gyereket is szült és eddig nem fordult ellenük, ez az egész kalamajka akkor kezdődött, mikor megjelentek a jedik. 

Ami még felmerült bennem, hogy a kiiktatandó célpontokat, ha a jól emlékszem, akkor nem Mae maga határozta meg, hanem ezt az utasítást kapta. Ez akkor nem a személyes bosszúja lenne, hanem valaminek az eltusolása lenne, hogy nem maradjanak olyanok akik tudnak az itt történtekről és kétlem, hogy annak, hogy a jedik nem megfelelően jártak el ilyen vonzata lenne. Torbin mindenesetre valahogy megsérült és valamit nagyon bánt, azt pedig még nem láttuk, hogy mi lehet ez... így csak még érdekesebb a folytatás. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Wilde írta:

Ami még felmerült bennem, hogy a kiiktatandó célpontokat, ha a jól emlékszem, akkor nem Mae maga határozta meg, hanem ezt az utasítást kapta. Ez akkor nem a személyes bosszúja lenne, hanem valaminek az eltusolása lenne, hogy nem maradjanak olyanok akik tudnak az itt történtekről és kétlem, hogy annak, hogy a jedik nem megfelelően jártak el ilyen vonzata lenne. Torbin mindenesetre valahogy megsérült és valamit nagyon bánt, azt pedig még nem láttuk, hogy mi lehet ez... így csak még érdekesebb a folytatás. 

Érdekes gondolat, ebbe még nem gondoltam bele, pedig adná magát. :)

 

13 perccel korábban, Wilde írta:

A tűz és a gyilkosságok kapcsán én úgy érzem, hogy nem a jedik voltak a tettesek, vagy legalábbis az nem áll össze, hogy miért támadtak volna rájuk. Ha a tűz miatt mentek oda esetleg segíteni, akkor meg miért volt ott annyi holttest, akik láthatólag nem égtek meg és nem is a rájuk omló törmelék végzett velük. Tetszik Bence elmélete, hogy a sithek is megjelentek a bolygón, lehet az ő érdeklődésüket is felkeltette az az eshetőség, hogy a boszorkányok képesek voltak életet létrehozni és úgy tűnt, hogy ez egy új 8 éves nóvum volt, tehát korábban ez nekik sem jött össze. Rájuk találtak, lehet, hogy a jediket követve és aztán itt közbeléptek. Ugyanakkor Mae nem tűnt úgy, mintha ki akarna innen szállni, szóval ha őt már egy ideje masszírozta volna titokban a sith, hogy álljon át és ezért okozta a tüzet, akkor az nekem nem állna össze. Lehet, hogy Koril volt aki felbujtotta, de ő meg megint miért tört volna a nővérei ellen, akiknek gyereket is szült és eddig nem fordult ellenük, ez az egész kalamajka akkor kezdődött, mikor megjelentek a jedik. 

Én nem láttam fénykardnyomokat a halottakon, se égési sérüléseket. Lehet hogy a buntát használták? Amiről ugye az előző részben kiderült, hogy nem hagy nyomokat. Ezt tartom egyelőre a legjobb nyomnak azzal kapcsolatban, hogy miképp irtódott ki a szekta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Akolitus 3. rész

 

Visszautaztunk a múltba és bizonyos kérdésekre választ adtak, míg további rejtélyeket elmélyítettek.

Az Akolitus 3. része egy múltba tekintő epizód volt, amelyben a brendoki eseményeket taglalták. Osha és Mae itt nőttek fel, egy nőkből álló szektában, ami elég fura volt. Úgy tűnik, hogy egy részük Erő-használó. Elsőre a Nyitott Kéz Ösvénye és a Zárt Ököl Útja jutott eszembe, aztán a dathomiri boszorkányok. Lehet, hogy lesz átfedés? A Jedik joggal üldözhetik az ilyen szektákat a 250 évvel korábbi események miatt, amelyek a Köztársaság Fénykora előzmény fázisának regényeiben bontakoztak ki. A boszorkánykörben Aniseya és Koril a két vezető, Aniseya teremtette az ikreket, és Koril hordta ki őket. Ez rengeteg kérdést vet vel. Aniseya hogy hozta létre őket? Az Erővel esetleg? Vagy más módon, aminek köze lehet a klónozáshoz? És miért hozták létre őket? Mae agresszivitása és Osha elvágyódása nagyon erősen megjelenik ebben a részben. Mae sötét oldalhoz kötődése nagyon erős, hiszen akár a testvérét is képes lett volna megölni. Kérdéses, hogy a többi boszorkány hogy halt meg? Esetleg Koril megtámadta a Jediket és ők védekeztek? Szóval, itt még bőven van mit megválaszolni.

A misztikumot és a drámát még jobban elmélyítette az epizód. Nagyon jó lett, élveztem, várom a következő hetet.

 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

EZ AZ EPIZÓD TÖNKRETETTE A STAR WARS IRÁNTI RAJONGÁSOMAT!!!...

 

Vagyis... khm... izé...

 

Mi is itt a probléma?

 

Sajnos sokan csak azt fogják majd fel ebből az epizódból, hogy két anya nevel két gyereket. Valószínűleg LMBTQ propagandának fogják minősíteni a szélsőségesek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát valszeg egyedül leszek megint a véleményemmel, de elsőre nézésére nekem ez egész közepes, gyenge rész volt. Szerencsére ismerem magam és tudom, hogy ilyenkor második nézésére már jobban tetszik majd, mert elsőre nem azt kaptam, amit vártam.

Nagyon vártam már a visszaemlékezős részt. Lehet mert megszoktam, hogy abban derül fény a rejtélyek nyitjára és ott megmagyaráznak el mindent, de sajna itt nem hogy nem ez történt, még több kérdés merült fel, amivel nem is lenne baj, ha nem lennének még egyéb írásbeli hiányosságok számomra.

Nagyon kapkodott a rész és fura dolgok történtek: Ezeket úgy érzem jobb lett volna akár több részen átvezetni. A rész elején még Mae és Osha két test egy lélek, aztán a rész végére már ...oppá ...megöllek. Úgy érzem ezt ügyesebben is felvezethették volna, mert eddig elég fontos része a történetnek a kettejük kapcsolata. Jó az hogy Mae is biztos tudta, hogy van egy menekülési út a falba, már elhanyagolható, és sok mindennel magyarázható.

Aztán ott vannak a Boszik - hű de le leszek hordva... :D - A SWban már láttam boszikat és úgy érzem hogy ez most egy kicsit visszalépés ahhoz a szinthez képest, így én legalábbis nem hoztam volna be őket.

Az pedig hogy kb egyetlen feladatuk volt, hogy elrejtsék a gyerekeket a Jedik elől amikor megjelentek...nem igazán sikerült. Pedig úgy tűnt volt róla szó, hogy nem szeretnék, hogy a jedikhez kerüljenek.

Végül ott vannak a Jedik, akiknek számomra a mostani részben felüdülés volt a jelenléte, mégis van eddig az egész szériában egy olyan érzésem, mintha ők lennének a rossz fiúk. Itt is...Sol úgy lopózik a gyerekek után, mint egy stalker, majd beállítanak és kb követelik hogy kb letesztelhessék a gyerekeket.

 

HA jól megválaszolják idővel ezeket a kérdéseket, meg amiket még a rész felvetett, amiből elég sok van...akkor iszonyú boldog leszek, és ez a rész is egész más színben tűndököl majd.

 

Na de, ettől függetlenül csomó jó része is volt, és bár újabb kérdések tömkelege merült fel a rész kapcsán, alig várom, hogy ezekre is fény derüljön.

A látvány - mind a maszkok, városok - és zene még mindig gyönyörű, és annyira imádom, hogy ennyi új helyet láthatunk, amiket ilyen szépen megvalósítanak.

Kelnacca iszonyú menő a felnyírt sérójával, és Torbinnak is nagyon jól fake szakál mentesség. :D Valamint Indara mestert is jó volt látni.

Sol mester - vagy itt még lovag? nem tudom - minden jelenete pedig arany. Amikor tesztelte Mae-t...hát imádtam.

A részből feltételezem, hogy kapunk még a fiatal verziójukból még egy részt, legalábbis remélem, szóval nagyon örülök ennek.

 

Szóval elsőre kicsit csalódott vagyok és így felindultságból 5/10-et adok a részre, de remélem, hogy újranézés után már jobbra értékelem majd.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem sokan azon fogják ledobni a szíjat, amit az Anyák mondtak. Hogy az egyik hordta ki, és a másik (bocs a nevek írásával még gondban vagyok) teremtette őket.

 

Ez egy olyan képesség volt, amire az eddigi ismereteink alapján egyetlen lény volt képes, Plagueis. Se előtte, se utána nem sikerült senkinek, még Palpatine-nak sem. Erre itt egy "random nő", egy boszorkány, aki látszólag mégis képes volt erre Plagueis előtt. 

 

De nekem tetszene, ha a Sithek azért fordultak volna Mae felé, mert ebben a formációban látni vélik felcsillanni az örök élet titkát. A Sithek azért akarják maguk közé emelni, mert lehetőséget látnak benne. Mi van, ha Plagueis ezt a történetet (Sith legendát?) hallva kezdi majd el a kísérleteit? Hogy reprezentálja egy régebbi Sith tanítvány (vagy csak akolitus, ki tudja mi lesz Mae-ből később) születését? 

 

Nekem igazából annyi nem tetszett, hogy nem sok mindennel tudtunk meg többet a fő történetszálat illetően.

Tudtuk, hogy a Jedik ott voltak, hogy Mae gyújtotta a tüzet, ami mindent elemésztett, de... igazából a rész után sem tudjuk a lényeget: mi történt a Jedik szemszögéből, ami miatt Torbin "úgy cselekedett, ahogy" az előző részben. Illetve komolyan a robbanás végzett mindenkivel offscreen? Full rejtély maradt az egész.

 

Nem volt rossz rész, sőt, nagyon tetszett a sok apró utalás, az új elemek (pl egy újabb Erő-szekta) behozatala, mégis kicsit fillernek érződik, mert főleg azokat a dolgokat láttuk most, amiket megismertettek velünk az első két részben. 

 

A másik, ami már motoszkál bennem az első rész óta... 

Hogy is van ez a "túlkoros" probléma a Jediknél? Eddig nem úgy volt, hogy 0-4 éves kor közötti gyerekeket képeznek? Volt korábban is olyan, hogy idősebb gyerekeket is bevettek? De ha igen, akkor a 8 éves Oshával szemben (akit benne van a pakliban, hogy az Erővel teremtettek) mit ártott a 9 éves (biztosan Erő létrehozta) Anakin? Vagy majd az itteni események miatt hozzák a szabályt a 0-4 évre? De akkor volt már korábban olyan Jedi, aki idősebben került a Rendbe? Vagy ez egy új dolog, valami, ami eddig nem volt, és majd utólag fogják kifejteni, mint sok mindent a Skywalker korával kapcsolatban? Nem áll még össze a kép. Nagyon nem áll össze, és ettől idegbe jövök :D

Szerkesztve: - kdani20
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igazából az egész jelenetsor, ami Mae gyújtogatásától kezdődik egy katyvasz a nézőnek és szerintem ez szándékos volt. Mint korábban írtam, Osha szemszögén át láttuk az eseményeket, ő úgy tudja, hogy Mae gyújtott tüzet. De második megtekintésre felfigyeltem rá, hogy Mae csak Osha rajzát égeti el, utána a kamera már nem veszi őt, hanem a kétségbeesett Oshát figyeljük és miután újra az ajtóra irányul a tekintetünk Oshával egyetemben, az ajtó már ég. Nos, Mae valóban a felgyújtó? Osha szemszöge szerint igen. De vajon biztos?

 

A másik: amikor elérik a reaktort, Mae nem úgy viselkedik a tesójával, mint korábban. Még meg is kérdezi, hogy mit tett. Mintha két Mae lett volna jelen.

Az is lehet, hogy olyan szörnyű dolog történt (amiben természetesen a jedik is részt vettek), hogy a gyermek Osha elméje saját történetet kreált magának? Hisz tudjuk, hogy a gyermeki elme képzelete nem szab határt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mindig fura érzéssel tölt el, ha az SW egy új színt és réteget kap. Így voltam a Klónok Támadásával, és most így vagyok ezzel az epizóddal is. A különbség annyi, hogy 22 évvel idősebb fejjel ma már izgalmasabbnak tartom az ilyen húzásokat. Már persze ha beleillik az SW-ről alkotott képembe. Ez a rész pedig tokkal-vonóval beleillett.

 

Ami igazán tetszett benne, hogy egy teljesen új hangulatot kreált, amiből sütött, hogy nagyon messze vagyunk a mozifilmek által elmesélt koroktól. De hát ez volt a cél, nem? De!

Már az elején tisztázni szeretném, hogy az egész női szektával semmi bajom nem volt! Korábban is láttunk már hasonlót (Éjnővérek), ráadásul Aniseya anya és Koril gyengéd vonzalma (már ha tényleg az volt) legalább olyan ízlésesen volt tálalva, mint az Andorban Vel és Cinta románca. Szóval ez nekem bőven belefért az ingerküszöbömbe.

 

Na de térjünk rá a rész érdemi részére, mert azzal megint nem fukarkodtak a készítők.

Először is megismerhettünk egy új Erő-használó szektát, akik ráadásul „szálnak” hívják a misztikus energiamezőt. Rejtve élnek, mert üldözték és vadásztak rájuk az állítólagos sötét tudásuk miatt.

Sok szempontból hasonlítanak az Éjnővérekre, bár nem tűnnek annyira harciasnak és talán az Erőt se használják annyira látványosan.

Oshi és Mae borzasztó érdekes ebben a felállásban. Minden megvan itt, ami később a Star Wars főbb pontjaihoz kapcsolódik. Célzás az Erő és a midichlorianok általi fogantatásra, ami Anakin és Plaguies esetében köszön vissza, de Oshi és Mae köteléke se kevésbé érdekes, mert immár bizonyosan egyfajta Erő-dyaddal van dolgunk, ami Rey és Kylo esetében bukkan fel legközelebb.

A dyádból fakadóan a két lány az Erő két oldalának is megfelel, ami itt nagyon tetten érhető. Osha nyílt, kíváncsi, kalandra kész, nagyon hasonlít a fiatal Anakinra. Mae zárkózott, sokszor agresszív. Ahogy haladunk előre ezek a tulajdonságok és jellembeli eltérések egyre jobban előtérbe kerülnek, amik aztán akkor csúcsosodnak ki, amikor Mae megpróbálja felgyújtani a testvérét. Ezen azért kissé meglepődtem, mert ezt nem gondoltam volna azért. Teljesen olyan volt Mae mint egy pszichopata, egy beteg elme.

 

De kicsit térjünk vissza a szektára. Aniseya anya roppant szimpatikus volt. Igazi vezető, de mégis jószívű. Érdekes volt látni a rituáléjukat, amiben az a gyűrűs bolygó is szerepet játszott, amit az előzetesben láttunk. Nagyon misztikus volt az egész, igazi SW fantasy. Koril már nem volt ennyire szimpi, őt látatlanba sith-nek is el tudtam volna képzelni. Kapcsolatuk az Erővel megkérdőjelezhetetlen, de láthatóan az Anyának volt a legnagyobb hatalma. Ettől független nem úgy tűnt, hogy bárkinek is ártani akarnának, elég békésnek tűntek. Nehéz elképzelni miért üldözték, és főleg vadászták őket.

 

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy a konfliktus a Jedik érkezésével éleződik ki. Annyiban fura volt a dolog, hogy csak úgy betörnek egy olyan közösséghez, akik nem látják őket szívesen. Az némiképp magyarázat lehet a kvázi erőszakos behatolásra, hogy a szekta olyat tett, amit a Köztársaság törvényei nem engednek: Erő-használókat nevelnek. Egy ideje már figyelhették őket, máskülönben nehéz lenne magyarázatot találni rá, honnan tudtak Osha és Mae létezéséről.

Viszont Oshának ez kapóra jön, és egyből kialakul a kémia Sol mesterrel.

A próbák kellemes emlékeket ébresztettek bennem, igazi PT kapocs volt a vérvizsgálattal és a felismerős teszttel. Osha nem bírt ellenállni a kísértésnek, és megadta magát az elvágyódásának. Nagyon szépen felvezették a távozását, ahogy az anyjától érzelmes búcsút vesz, majd összepakol. Az egész részen át sokszor eszembe ötlött a fiatal Anakin. Az eddigi három rész alapján nagyon erős ez a párhuzam, biztos nem lehet véletlen analógia.

Mae viszont nem tudja elengedni testvérét, ezért rágyújtja a szobáját. Normális ember nem tesz ilyet, még ha gyerek, akkor se. Az egész jelenetsort Osha szemszögéből látjuk, így teljesen lemaradunk arról, mi történt a felsőbb szinteken. Miért terjedt ki a tűz, és miért haltak meg a szekta tagjai. Nagy tételben mernék fogadni rá, hogy volt ott még valaki a Jediken kívül. Van egy jelenet, amikor a tanácsülés közben hangokat hallanak a reaktorteremből. Koril még meg is nézi mi az….

A Jedik is harcoltak, mert a rész végén Torbinon már ott a vágás, de ebből semmit nem láttunk. Osha az előző részben azt mondta, tudja, hogy nem Sol hibája volt a tűzvész. Most már láttuk, hogy az ő szemszögéből valóban így tűnik. De ami a fenti szinten történt abból semmit nem látott. Jelenleg megtippelni se tudom mi lehetett ott, de szerintem hamarosan megtudjuk hisz az előzetesben és a spotokban sokkal több jelenet volt a szekta erődjéből.

 

Sol a rész végén Obi-Want játszott. Elmondta az igazságot, bizonyos szemszögből nézve. Mert azt csak a vak nem látta, hogy a történéseket még közel sem mondta el.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, kudar írta:

Hát valszeg egyedül leszek megint a véleményemmel, de elsőre nézésére nekem ez egész közepes, gyenge rész volt. Szerencsére ismerem magam és tudom, hogy ilyenkor második nézésére már jobban tetszik majd, mert elsőre nem azt kaptam, amit vártam.

Nagyon vártam már a visszaemlékezős részt. Lehet mert megszoktam, hogy abban derül fény a rejtélyek nyitjára és ott megmagyaráznak el mindent, de sajna itt nem hogy nem ez történt, még több kérdés merült fel, amivel nem is lenne baj, ha nem lennének még egyéb írásbeli hiányosságok számomra.

Nagyon kapkodott a rész és fura dolgok történtek: Ezeket úgy érzem jobb lett volna akár több részen átvezetni. A rész elején még Mae és Osha két test egy lélek, aztán a rész végére már ...oppá ...megöllek. Úgy érzem ezt ügyesebben is felvezethették volna, mert eddig elég fontos része a történetnek a kettejük kapcsolata. Jó az hogy Mae is biztos tudta, hogy van egy menekülési út a falba, már elhanyagolható, és sok mindennel magyarázható.

Aztán ott vannak a Boszik - hű de le leszek hordva... :D - A SWban már láttam boszikat és úgy érzem hogy ez most egy kicsit visszalépés ahhoz a szinthez képest, így én legalábbis nem hoztam volna be őket.

Az pedig hogy kb egyetlen feladatuk volt, hogy elrejtsék a gyerekeket a Jedik elől amikor megjelentek...nem igazán sikerült. Pedig úgy tűnt volt róla szó, hogy nem szeretnék, hogy a jedikhez kerüljenek.

Végül ott vannak a Jedik, akiknek számomra a mostani részben felüdülés volt a jelenléte, mégis van eddig az egész szériában egy olyan érzésem, mintha ők lennének a rossz fiúk. Itt is...Sol úgy lopózik a gyerekek után, mint egy stalker, majd beállítanak és kb követelik hogy kb letesztelhessék a gyerekeket.

 

HA jól megválaszolják idővel ezeket a kérdéseket, meg amiket még a rész felvetett, amiből elég sok van...akkor iszonyú boldog leszek, és ez a rész is egész más színben tűndököl majd.

 

Na de, ettől függetlenül csomó jó része is volt, és bár újabb kérdések tömkelege merült fel a rész kapcsán, alig várom, hogy ezekre is fény derüljön.

A látvány - mind a maszkok, városok - és zene még mindig gyönyörű, és annyira imádom, hogy ennyi új helyet láthatunk, amiket ilyen szépen megvalósítanak.

Kelnacca iszonyú menő a felnyírt sérójával, és Torbinnak is nagyon jól fake szakál mentesség. :D Valamint Indara mestert is jó volt látni.

Sol mester - vagy itt még lovag? nem tudom - minden jelenete pedig arany. Amikor tesztelte Mae-t...hát imádtam.

A részből feltételezem, hogy kapunk még a fiatal verziójukból még egy részt, legalábbis remélem, szóval nagyon örülök ennek.

 

Szóval elsőre kicsit csalódott vagyok és így felindultságból 5/10-et adok a részre, de remélem, hogy újranézés után már jobbra értékelem majd.

 

Nyugi nem csak Te küzdesz meg elsőre az ilyesmikkel és az érzelmeiddel! Engem magad mellett tudhatsz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Huhh nekem nagyon tetszett! Ody szinte minden szavával egyetértek. Baromira jó hogy úgy ugrottunk vissza az időben hogy mégsem kaptunk mindenre választ. Ez még csak a 3. rész. Egy újabb párhuzam a TLJvel! Ott is sokadjára áll csak össze az igazság Ben pusztítása kapcsán. 

 

A hangulat nagyon erős volt, talán egyedül az a jelenet nem tetszett mikor az ikrek lökdösték egymást, azt jobban is meg lehetett volna rendezni. Még fogok írni erről a részről de le kell ülepednie; annyi bizonyos hogy a SAGAra is nagy hatással lesznek azok az események amiket itt láttunk!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Hogy is van ez a "túlkoros" probléma a Jediknél? Eddig nem úgy volt, hogy 0-4 éves kor közötti gyerekeket képeznek? Volt korábban is olyan, hogy idősebb gyerekeket is bevettek? De ha igen, akkor a 8 éves Oshával szemben (akit benne van a pakliban, hogy az Erővel teremtettek) mit ártott a 9 éves (biztosan Erő létrehozta) Anakin? Vagy majd az itteni események miatt hozzák a szabályt a 0-4 évre?

 

Mintha Sol azt mondta volna, hogy ő 4 évesen került a jedik közé (már nem emlékszem pontosan), ebből arra következtetnék, hogy itt is ehhez tartják magukat és Osha egy kivétel lenne. Az első két réssben egy ponton szóba kerül a kora is, ami ellene szólt a jedikhez való felvételénél, miután megtudjuk, hogy otthagyta a Rendet. Ezek után Anakin felvételénél lehet pusztán a magasabb életkor riasztotta el őket és az Anakinban rejlő potenciál, nem pusztán Osha rossz példája a múltból. Ennek az egész életkori korlátozásnak abban látom az értelmét, hogy minél fiatalabb egy gyerek annál jobban formálható és tanítható a jedik útjára és minél idősebben kerül erre az útra annál több dolog térítheri el.

 

4 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A másik: amikor elérik a reaktort, Mae nem úgy viselkedik a tesójával, mint korábban. Még meg is kérdezi, hogy mit tett. Mintha két Mae lett volna jelen.

Az is lehet, hogy olyan szörnyű dolog történt (amiben természetesen a jedik is részt vettek), hogy a gyermek Osha elméje saját történetet kreált magának? Hisz tudjuk, hogy a gyermeki elme képzelete nem szab határt.

 

Azt Te is említetted, hogy Koril "megszállta" Torbint, lehet valami hasonló lehetett Mae esetében is. Mondjuk azt nem láttuk, hogy ebben az állapotban konkrét cselekvésre is rá tudnák venni a "megszállt" személyt, meg Korilt nem tudom hova tenni, hogy ebben a helyzetben miért fordulna így az övéi ellen. Ha meg a Sith van a dologban, akkor meg csak most környékezte volna meg Mae-t? Egyelőre számomra nagyon zavaros, de nem vagyok egy Poirot. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Wilde írta:

Azt Te is említetted, hogy Koril "megszállta" Torbint, lehet valami hasonló lehetett Mae esetében is. Mondjuk azt nem láttuk, hogy ebben az állapotban konkrét cselekvésre is rá tudnák venni a "megszállt" személyt, meg Korilt nem tudom hova tenni, hogy ebben a helyzetben miért fordulna így az övéi ellen. Ha meg a Sith van a dologban, akkor meg csak most környékezte volna meg Mae-t? Egyelőre számomra nagyon zavaros, de nem vagyok egy Poirot. :D

A megszállást nem tartom valószínűnek, mert akkor szerintem láttuk volna a fekete szemeket Maen. Persze lehet eltudják a boszik tüntetni. :D

 

A sithes dolog működhet, ha Mae nem tud róla. Ha a Sith eléri, hogy a jedik és a boszik egymásnak esnek, közben az otthon is elpusztul, már nyert ügye is lehet. Így könnyen betudja kebelezni az egyik lányt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

És Sol mondata is gyanús: Soha nem fogod ezt érezni. A bánatra gondol? Mi a csudát műveltek a jedik, ami miatt Torbin és Kelnacca elvonult és még Sol is rossz emlékként emlékszik vissza rá. És persze Mae korábbi mondata is ott cseng a fülemben: egy jedi csak akkor veszi elő a fénykardját, ha ölni készül...

Torbin már azzal a sérüléssel áll ott, amit az előző részben láttunk. Kelnacca meg már ott sincs. Lehet, hogy ő már a bolygóról nem is a Jedikkel jött el.

 

10 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Gondolom Koril machinált valamit, mert mikor megérkeztek a Jedik is seperc alatt csinált vele valamit.

Nem Aniseya anya szedálta le Torbint? Nekem az a jelenet így jött le.

 

8 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Elképzelhető, hogy van közük egymáshoz, és akkor lehet, hogy Plagueis nem magától jött rá, hogyan kell életet teremteni, hanem Aniseya tudását használta fel. Plusz Mae is valahogy elkerült a bolygóról, úgyhogy a Jediken kívül kellett még ott járnia valakinek.

Ez baromi jó lenne! Ráadásul attól a nőtől kiver a frász (ne szólítson Verának :D ), mint írtam is nekem echte sith érzésem volt őt nézve. Viszont ha így van akkor tuti nem Qimir a sith nagyúr, hisz ekkor ő is kb. 10 éves.

 

8 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Amúgy Mae nekem a végén nagyon gyanús volt. Oké, értem hogy nem akarja, hogy a jedik elvigyék a tesóját, de mi az, hogy megöli? Az a Mae, aki az ikrek közül a leginkább elhivatottabb, konkrétan büszke, hogy ikrek. Osha az, aki inkább elszakadna ettől a köteléktől. Erre fel bemegy hozzá és kijelenti, hogy végez vele?

Érdekes volt amikor Sol meglátta azt a jelet Mae-n, szinte megrettent. Az se lehetett véletlen. :hmm:

 

7 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Némileg csendesen erőszakosnak tűnt a jedik toborzása, egy picit szívbemarkoló azért belegondolni, hogy hány család szakad szét emiatt,

Indara mondja, hogy ez törvénybe foglalat joguk. Viszont ha jól értem a családnak is bele kell egyezni, hogy elvigyék a gyermeket.

 

7 órával ezelőtt, Wilde írta:

a sithek is megjelentek a bolygón, lehet az ő érdeklődésüket is felkeltette az az eshetőség, hogy a boszorkányok képesek voltak életet létrehozni és úgy tűnt, hogy ez egy új 8 éves nóvum volt, tehát korábban ez nekik sem jött össze.

És talán ezért is vitték el Maet. Tanulmányozták azt a lényt, aki olyan módszerrel jött létre, amire ők is áhítoznak. Mondjuk ebben annyi buktató lehet, hogy Sidious elmondása szerint Plaguies jött rá a titokra, hogy kell életet teremteni. Viszont ha itt már a sith rátette a kezét erre a tudásra akkor ez nem igaz, hisz Plaguies csak később született. Elvileg.

 

7 órával ezelőtt, Wilde írta:

Ami még felmerült bennem, hogy a kiiktatandó célpontokat, ha a jól emlékszem, akkor nem Mae maga határozta meg, hanem ezt az utasítást kapta. Ez akkor nem a személyes bosszúja lenne, hanem valaminek az eltusolása lenne, hogy nem maradjanak olyanok akik tudnak az itt történtekről és kétlem, hogy annak, hogy a jedik nem megfelelően jártak el ilyen vonzata lenne. Torbin mindenesetre valahogy megsérült és valamit nagyon bánt, azt pedig még nem láttuk, hogy mi lehet ez... így csak még érdekesebb a folytatás. 

Erre még nem gondoltunk, pedig tetszetős elmélet és inkább örülnék ennek, mint egy Jedi mészárlásnak. 

 

7 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Én nem láttam fénykardnyomokat a halottakon, se égési sérüléseket. Lehet hogy a buntát használták? Amiről ugye az előző részben kiderült, hogy nem hagy nyomokat. Ezt tartom egyelőre a legjobb nyomnak azzal kapcsolatban, hogy miképp irtódott ki a szekta.

De azt meg kell inni. Miért végeztek volna kollektív öngyilkosságot? Nem sok értelme van.

 

5 órával ezelőtt, kudar írta:

Aztán ott vannak a Boszik - hű de le leszek hordva... :D - A SWban már láttam boszikat és úgy érzem hogy ez most egy kicsit visszalépés ahhoz a szinthez képest, így én legalábbis nem hoztam volna be őket.

Szerintem pont így volt jó, mert nagyon mások lettek, mint a többiek. :P 

 

4 órával ezelőtt, kdani20 írta:

A másik, ami már motoszkál bennem az első rész óta... 

Hogy is van ez a "túlkoros" probléma a Jediknél? Eddig nem úgy volt, hogy 0-4 éves kor közötti gyerekeket képeznek? Volt korábban is olyan, hogy idősebb gyerekeket is bevettek? De ha igen, akkor a 8 éves Oshával szemben (akit benne van a pakliban, hogy az Erővel teremtettek) mit ártott a 9 éves (biztosan Erő létrehozta) Anakin? Vagy majd az itteni események miatt hozzák a szabályt a 0-4 évre? De akkor volt már korábban olyan Jedi, aki idősebben került a Rendbe? Vagy ez egy új dolog, valami, ami eddig nem volt, és majd utólag fogják kifejteni, mint sok mindent a Skywalker korával kapcsolatban? Nem áll még össze a kép. Nagyon nem áll össze, és ettől idegbe jövök :D

100 évvel a TPM előtt ez volt még a bevett szabály, ez később változott. Ennyi.

 

4 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A másik: amikor elérik a reaktort, Mae nem úgy viselkedik a tesójával, mint korábban. Még meg is kérdezi, hogy mit tett. Mintha két Mae lett volna jelen.

Az is lehet, hogy olyan szörnyű dolog történt (amiben természetesen a jedik is részt vettek), hogy a gyermek Osha elméje saját történetet kreált magának? Hisz tudjuk, hogy a gyermeki elme képzelete nem szab határt.

Mintha Mae azt hitte volna, hogy Osha a felelős a történtekért.

 

11 perccel korábban, Wilde írta:

Mintha Sol azt mondta volna, hogy ő 4 évesen került a jedik közé (már nem emlékszem pontosan), ebből arra következtetnék, hogy itt is ehhez tartják magukat és Osha egy kivétel lenne. Az első két réssben egy ponton szóba kerül a kora is, ami ellene szólt a jedikhez való felvételénél, miután megtudjuk, hogy otthagyta a Rendet. Ezek után Anakin felvételénél lehet pusztán a magasabb életkor riasztotta el őket és az Anakinban rejlő potenciál, nem pusztán Osha rossz példája a múltból. Ennek az egész életkori korlátozásnak abban látom az értelmét, hogy minél fiatalabb egy gyerek annál jobban formálható és tanítható a jedik útjára és minél idősebben kerül erre az útra annál több dolog térítheri el.

Az is lehet, hogy a magas midi szint miatt vették fel. Ismerős a sztori? :D Főleg ha teremtve lett....

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

"Unnatural power"

"I created them"

 

Csak nem Plagueis felé tartunk? :) 

 

Egy nagyon jó worldbuilding-es rész volt, kicsit lassabb, de tök jó, hogy egy újabb Erőhasználó szektát ismertünk meg. Több helyen olvastam, hogy fura volt a rész végén a rendezés, és a vágás, szerintem pont ellenkezőleg. Világos, hogy csak Osha nézőpontját ismerjük meg itt, és az ő zavarodottságát kellett átadni, amit tökéletesen oldottak meg azzal, hogy mi is egy ilyen "zavaros" vágást kaptunk

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Sajnos sokan csak azt fogják majd fel ebből az epizódból, hogy két anya nevel két gyereket. Valószínűleg LMBTQ propagandának fogják minősíteni a szélsőségesek.

Szerintem meg ezzel a nagyszerű megoldással éppen hogy elegánsan kirugták alóluk a széket! Én sem szeretem ha erőltetik a témát de ez a megoldás nekem csillagos ötös! 

"Anyáink - jaj ne, grrrrrrr!

Ja hogy így...wow..ez tök jó!" ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Tindalos írta:

Szerintem meg ezzel a nagyszerű megoldással éppen hogy elegánsan kirugták alóluk a széket! Én sem szeretem ha erőltetik a témát de ez a megoldás nekem csillagos ötös! 

"Anyáink - jaj ne, grrrrrrr!

Ja hogy így...wow..ez tök jó!" ;)

Ráadásul ezt a koncepciót hogy oldják meg férfiakkal? Eleve ha a pár egyik tagja férfi, akkor minek kell kreálni? Össze kell bújni egy forró éjszakán és kész. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem Aniseya anya szedálta le Torbint? Nekem az a jelenet így jött le.

 

Lehet, hogy igazad van. Én valamiért Korilra gyanakszom a habitusából kiindulva, meg azt mondta még az elején, hogy ő a vezető.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nehéz elképzelni miért üldözték, és főleg vadászták őket.

 

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy a konfliktus a Jedik érkezésével éleződik ki. Annyiban fura volt a dolog, hogy csak úgy betörnek egy olyan közösséghez, akik nem látják őket szívesen. Az némiképp magyarázat lehet a kvázi erőszakos behatolásra, hogy a szekta olyat tett, amit a Köztársaság törvényei nem engednek: Erő-használókat nevelnek.

 

Elején Aniseya aszonta amit ők művelnek az sokak szemében a sötét oldalhoz kötődik, mondjuk ebből nem sokat láttunk. De ilyen alapon az Éjnővéreket is üldözhették volna, mert ők aztán űzték a javából. Igazából ezt a csak Jedik nevelhetnek erőhasználókat dolgot nem értem teljesen, hiszen a HR érából tudjuk, hogy Jedha-n temérdek erőhasználó frakció él, tanácsuk is van/volt, ha jól rémlik talán van olyan is, amelyik hangyányit a sötét oldalból merít. Gondolom hogy fennmaradjanak azért képzik a kövi generációt.

 

Jediknek meg nagyon nyomós okuk lehetett ott lenni, mert ahogy elmondták Brendok nem tartozik a Köztársasághoz, így nekem kicsit sántit az indok, hogy a gyerekek miatt vannak ott. Hogy van 2 erőérzékeny gyerek köztük arra lehet csak a megfigyelés közben jöttek rá. Vagy pedig megéreztek valamit az Erőben és azért voltak ott. Hogy leteszteljenek 2 potenciális Jedit, azért nem hiszem, hogy 4 Jedit küldenének.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Lehet, hogy igazad van. Én valamiért Korilra gyanakszom a habitusából kiindulva, meg azt mondta még az elején, hogy ő a vezető.

 

Szerintem 100% ő volt. Látványos, ahogy elengedi Torbint.

 

3 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Igazából ezt a csak Jedik nevelhetnek erőhasználókat dolgot nem értem teljesen, hiszen a HR érából tudjuk, hogy Jedha-n temérdek erőhasználó frakció él, tanácsuk is van/volt, ha jól rémlik talán van olyan is, amelyik hangyányit a sötét oldalból merít. Gondolom hogy fennmaradjanak azért képzik a kövi generációt.

Ők nem igazi Erőhasználók, csak érzékenyek az Erőre. De ilyen van sok másik ember is, pl. az Anya vagy még egy pár Nyitott Kéz út tag. ÉS mint tudjuk a Névtelenek minden Erő-érzékeny lényt "megesznek".

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Jediknek meg nagyon nyomós okuk lehetett ott lenni, mert ahogy elmondták Brendok nem tartozik a Köztársasághoz, így nekem kicsit sántit az indok, hogy a gyerekek miatt vannak ott. Hogy van 2 erőérzékeny gyerek köztük arra lehet csak a megfigyelés közben jöttek rá. Vagy pedig megéreztek valamit az Erőben és azért voltak ott. Hogy leteszteljenek 2 potenciális Jedit, azért nem hiszem, hogy 4 Jedit küldenének.

Ez nekem is feltűnt. Eddig azt hittem, hogy a Brendokon van valami templom vagy valami, ahol állomásozott Sol és a többi jedi, de végül kiderült, hogy hajóval érkeztek. Mivel a boszikat figyelték meg, eltudom képzelni, hogy valahogy fülest kapnak egy szektáról, ezért mentek kivizsgálni a dolgot. A 4 jedi valóban túlzás lenne egy vizsgálatra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ők nem igazi Erőhasználók, csak érzékenyek az Erőre. De ilyen van sok másik ember is, pl. az Anya vagy még egy pár Nyitott Kéz út tag. ÉS mint tudjuk a Névtelenek minden Erő-érzékeny lényt "megesznek".

 

A Jedhai Csatában kiderült, hogy megvannak nekik is a képességeik, csak másképpen használják az erőt mint a Jedik. Valaki a tüzet tudta nagyon jól kontrollálni, valaki a növényeket, stb. Az egész bulit is ők indították el,

 

Spoiler

mikor a Névtelenek miatt szörnyeknek látták a tömeget és rájuk támadtak az erővel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.