Ugrás a kommentre

1x06 - Teach / Corrupt


Ajánlott hozzászólás

6. rész - Teach / Corrupt - Tanítás / Megrontás

 

epguideac106.jpg

 

Írta: Leslye Headland, Jocelyn Bioh

Rendezte: Hanelle M. Culpepper

 

Helyszín: Coruscant, Khofar

 

Szereplők:

Mae-ho Aniseya - Amandla Stenbeg

Verosha Aniseya - Amandla Stenberg

Sol mester - Lee Jung-jae

Qimir - Manny Jacinto

Vernestra Rwoh - Rebecca Henderson

Mog Adana - Harry Trevaldwyn

Bazil - Hassan Taj

Isedwa Chuwant szenátor - Dee Tails

Pip - Jack Parker

 

Történet

Miközben Mae megpróbál közel férkőzni Solhoz, Osha egy távoli világon kerül szembe a Sith-tel.

 

Érdekességek

- A forgatókönyvben, a skurákat úgy írják le, hogy "részben hangyász, részben kacsa."
- A Portugáliához tartozó Madeira szigete volt az ismeretlen bolygó partján játszódó jelenetek élő forgatási helyszíne. A tengerparti látkép az egyike a négy itt megelevenedő világnak, többek közt, az első részben, az Uedán látott fogadó és a Khofaron látott híd mellett.
- Vernestra Rwoh érzékenysége a hiperűrben való utazás kapcsán először a Star Wars: A Köztársaság fénykora könyvekben szerepelt.
- Rwoh mester fényostora korábban az irodalmi Star Wars kiadványokban tűnt fel, és egy vadonatúj koncepciós képet is kapott a Köztársaság fénykora könyvek és képregények III. fázisához. Ez az ostor első élőszereplős megjelenése.
- A Jedi hajó, Leslye Headland egyik barátjának az emlékére lett Polannek elnevezve, aki a sorozat bemutatója előtt elhunyt.
- Mog Adana nem Vernestra tanítványa, de az irodájában dolgozik. A neve két stábtagtól eredeztethető: Kor Adana társ-vezető prducertől és Mog McIntyre forgatókönyv szerkesztőtől.
- Az abednedo szentátor, akivel Vernestra tanácskozik, Chuwant szenátor. Fenntartva annak hagyományát, hogy az abednedo karaktereket a Beastie Boys diszkográfiája után nevezik el, a szenátor a "So What'cha Want" kifejezésről kapta a nevét.
- Vernestra Rwoh hajóját Cantarosnak hívják, korábbi padawanja, Imri Cantaros után, aki először a Star Wars: A Köztársaság fénykora regényekben tűnt fel.

 

 

Pár kitétel. 

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.   

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Dzséjt megváltoztatta a címet erre: 1x06 - Teach/Corrupt

Az előző rész adrenalin bombája és érzelmi hullámvasútja után most hála az égnek, megpihentünk. Megpihentünk, de meg nem álltunk, és elhangzott itt egy-két fontos infó, sőt az a gyanúm, hogy egy nem kis jelentősségű bolygón is megfordultunk. Kezdeném is ezzel.

 

Ha ez nem Ahch-To, akkor ennek a bolygónak van egy ikertestvére. Azért huncutok, hogy nem írták ki, de egy szemfüles és elég elvetemült Star Wars rajongó akár egy csizma zörgéséből is rájön, hogy az bizony Boba Fett. És azért itt kicsit több a kapazkodónk. Végül is, már a trailernél is felmerült ez, és az, hogy Qimir a Sith, ugyanúgy lehet teljesen jó végkövetkeztetés. Ami nekem ezzel a világgal kapcsolatban aggodalmat okoz, hogy elég meredek, hogy a Sith-ek már 169 évvel azelőtt itt laktak, hogy Rey megtalálta Ahch-Tón Luke-ot, ám a Sith-ek vezette Birodalomnak és annak utódjának, az Első Rendnek lövése sincs, merre van ez a világ, csak egy fél tékrépük van. Miközben hónapokig volt hozzáférésük a teljes Jedi Archívumhoz, és még Jocasta Nu merénylete után is csak részlegesen lett törölve - oké, lehet pont a térkép egy része benne van ebben a részlegben, de akkor is, azért ez így sok. Meg eleve, honnan tudja a Sith, hol a Jedik szülővilága, ha a Jedik maguk nem tudják?

Persze nem magyarázhatatlan egyik kérdés sem, de akkor is, ez olyasmi, aminek megmagyarázását elvárom. Nem csak kétértelmű utalások szintjén, hanem vagy nyíltan mondják ki, hogy hogyan, vagy adjanak betonszilárdságú kapaszkodókat. Nos, lényegében már el is kezdték adagolni. Qimir Jedi lovag volt anno, így máris van rá magyarázat, honnan tudhat a világról. Talán az ő idejében még nem volt annyira elfeledett a világ, és később csak a túlságosan felhalmozott tudás temette maga alá, meg Jocasta törlési kísérlete. Bár azért még jó lenne ide pár részlet.

 

Qimir amúgy tényleg nem olyan Sith, mint az eddigiek. Ez nagyon jó benne, így lehet a sorozat és talán az egész Star Wars egyik legérdekesebb karaktere. Mintha mentes lenne az eddigi Sith-ekre jellemző fölényeskedés, a hatalommámor, a legyőzhetetlenség téves tudata. Nyíltabbnak és egyenesebbnek tűnik. Persze lehet ez is csak szerep, így próbálja befolyásolni Oshát. Láthatjuk, hogy simán képes eljátszani másvalakit. Ilyen téren már most Sidiousszal egyenrangú. És éppen ezért, ha ez is csak egy szerep, akkor is brilliáns karakter.

Tetszik, hogy megmagyarázták azt, hogy Qimir hogyan értette, hogy nem veszi le a sisakot, mert akkor Sol olvashat a gondolataiban. Szóval a Jediknek vannak erre eszközeik, hogy kizárják az érzékeket. Ami mondjuk nem egy rossz dolog, és kicsit összhangban van azzal, ahogy Ben okította Luke-ot a Falconon, noha ott csak a szemét zárták ki. De ezek szerint 100 évvel korábban ennél komolyabb eszközök is a rendelkezésükre álltak. Az azért nem semmi, ha Qimir úgy győzött le hét Jedit, hogy közben nem látott vagy hallott. (Oké, van egy szemrés, de hát láthattuk, hogy azon keresztül annyit sem látni, mint egy rohamosztagos sisak vizorján át.) Ez is remek motívum, mert például jól mutatja, hogyan lehetett másfél évzázaddal később Kanan Jarrus vakon még jobb Erőhasználó, mint amikor látott. És ez is mintha azt mutatná, hogy a későbbi Jedik elszeparálták magukat az Erőtől. A teljes érzékmegvonás helyett az ep2-ben is már csak a szem volt takarva az ifjoncok gyakorlásánál.

Értékes mondat, ami elhagyja a száját, hogy a "kettők hatalmát" akarja, ami szerintem egy újabb utalás a diádra, ami ugye a két Sith szabálynak is alapja.

Ami továbbra is rejtély, hogy Qimirnek van-e még lélegző mestere vagy már megölte, esetleg ő az első az új Sith rendben? Tök jó, hogy már csak két rész van hátra, de még mindig vannak kérdések.

Apropó, Qimir, másnak is van olyan érzése, hogy a mestere Vernestra volt, és a hátán azt a kacskaringós sebhelyet a fényostora okozta? Meglepő egybeesés, hogy a fényostort ugyanabban a részben mutatták be, amiben felfedték Qimir sebhelyét is. Ráadásul a fényostor azután jelent meg, hogy másodszor is mutogatták a sebhelyet.

 

Szinétn nagyszerű a kis politikai helyzetfelmérés. Vernestra beszélgetése a szenátorral rövid, de annál jobb helyzetképet alkot a Jedik jelenlegi megítéléséről a Szenátusban. Ezek szerint már megjelentek a Jedi-ellenes hangok és kezdenek egyre erőteljesebbek lenni. Mint most kiderült, az Expanziós Régió szenátorai külső felülvizsgálást akarnak, hála ennek a Rayencourtnak. Ez már valóban kezdőlépései annak, hogy a Jedik a Szenátus politikai irányítása alá kerülnek, illetve elkezdődhet a kivonulás a Köztársaság határain kívüli enklávékból. Fontos még, hogy az abednedo szenátor megemlítette, hogy a Jedik sosem hazudtak a Szenátusnak, amit pont Vernestrának említ, aki éppen ezért hallgatta el ezt az egész ügyet a Nagytanács elől. És szerintem már ez is annak jelzése, hogy Vernestra eme döntésének lehetnek politikai következményei a Jedi Rendre nézve. Apropó, nem lennék meglepve, ha az az emlegetett Rayencourt szenátor is valamilyen kapcsolatban állna a Sith-ekkel.

És, ha már Vernestra, az ő száját is elhagyta egy érdekes mondat. "Valami kibillentette a mérleg nyelvét." Bár tudjuk, hogy az Erő egyensúlya nem mérleg, hanem vízfelszín, az egyszerűség kedvéért mégis jobb így lefesteni a dolgot. Szerintem Vernestra kezdi kapizsgálni, mi a helyzet. Amúgy poén, hogy a korszak Windujának tűnik, de most már nem csak ő is kopasz és színesbőrű, de még a fénykardja is lila. :lol:

 

Ami kicsit nem tetszett, az a Polanon jelentkező meghibásodások. A másodikat, amikor minden lekapcsolt, azt persze valószínűleg Bazil okozta, hogy lépre csalja Mae-hót. De mi a magyarázat a kommunikációs hibára? Az azért túl megalapozatlan volt ahhoz képest, mennyire kényelmes magyarázatot ad arra, hogy Sol miért nem tud hazaszólni. Itt kellett volna egy jelenet, amiben teszem azt látjuk, hogy Mae babrál a kom rendszerrel, de csak annyit mutattak, hogy a folyosón sétafikál.

Annak viszont örülök, hogy azért nem húzták sokáig azt, hogy Mae Oshának adja ki magát. Bár kicsit sajnálom, hogy Sol nem magától jött rá, de a rész elég egyértelművé tette, hogy érzelmileg még mindig sokkban van, és nem tud tisztán gondolkodni. Bár lehet, hogy a végén már ő is gyanította a cserét, Bazil pedig csak megerősítette. Főleg Pip megkerülése nyomravezető lehetett, mert Mae-vel ellentétben Sol látta, hogy azt a Sith vitte el a bogarakkal, és nem volt "Oshánál", amikor visszatértek a Polanra. A hajón meg nyilván nem találhatta meg.

 

Mindent összevetve jó kis pihentető rész volt. Bár a rejtélyek száma még nem csökkent, ugyanakkor sok, a jövőbe mutató elem ütötte fel a fejét, ami remek alapokat ad a The Phantom Menace-hez. A fura az, hogy már csak két rész van. Egyelőre, ami nekem nagy kérdés, hogy lesz-e olyan erős előzménye ez az ep1-nek, mint teszem azt a Rogue One az A New Hope-nak. Más formában persze, de valami hasonlóan erős. Már most jó előzmény, hisz jól mutatja a különbségeket, honnan hová jutott a Jedi Rend, ahogy remek építőköveket helyeztek már el. De vajon ezek az építőkövek megmaradnak-e csupán építőkövek szintjén, vagy már ebben az évadban összeállnak egy nagyon erős, sok mindent átértékelő alappá, ami után az ep1-et egy sokkal mélyebb megértéssel és más szemmel szemlélhetünk meg? Két rész múlva mindenképpen kiderül.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Dzséjt megváltoztatta a címet erre: 1x06 - Teach / Corrupt

Az 5. epizód izgalmas párharcai után most kicsit visszavettünk a tempóból és inkább a párbeszédekre helyeződött a hangsúly. Amit természetesen nem bánok, mert remekül adagolták az információkat.

 

Kezdeném rögtön azzal a részével a történetnek, amely szerintem bár érzelmileg rendben volt, mégis a három történetszál közül szerintem a leggyengébb volt. Ez pedig a Polanon történtek. Tetszett Bazil azon törekvése, hogy leakarja leplezni Maet. Bár én inkább úgy érzem a helyzetet, hogy Sol a végén csak rájött, hogy kivel van dolga. Az elején még mindig feldúlt állapotban van, próbálja megemészteni a történteket (amikor rácsap az asztalra, az erős jelenet volt, Lee nagyszerűen alakított), de ahogy haladunk előre, Sol egyre inkább nyugodtabb, aztán a végén pedig meglepi a lányt egy kis ajándékkal. Persze Bazil is közrejátszik ebben, akinek megint akadt egy tök jó jelenete. A meghibásodások nekem picit időhúzásnak tűntek, bár még így is sikerült Soléknak pont akkor távozniuk a Khofarról, amikor a jedi különítmény megérkezett. :D

Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre, mert ezek szerint Sol fog mesélni Maenek. Én azt hittem máshogy kapjuk majd meg az igazságot, ezzel megleptek.

Csak nekem volt túl egyszerű Pip resetelése? Azt hittem picivel több dolgot kell csinálni ahhoz, hogy egy ilyet meglépjenek, hát tévedtem. :D

 

Jöjjön az a szál, ami több érdekességet is hozott. Vernestra picit előtérbe került, aminek örültem. Gyorsan megemlíteném azt az elejtett információt, hogy rosszul szokott lenni a hipertérbeli utazások alkalmakor. Nos, aki olvasott HR könyveket (különösen a második YA regényt, a Lopakodó Árnyakat (angolul Out of the Shadows)), az jól tudja, hogy miért is van ez. ;)

Az első rész után picivel többet tudunk meg a politikai helyzetről, mégha most is csak apró morzsákat osztanak meg velünk. Névileg bemutatkozik nekünk Rayencourt szenátor, aki már most kezdi kavarni a sz*rt. Szépen kezdődik el az a folyamat, amely az előzménytrilógia idejére beteljesedik, nevezetesen, hogy a jedik a Köztársaság bábjaivá válnak és a peremvidékeken lévő jedi előőrsök lakatlanná válnak (például a The Living Force című regényben, amely 1 évvel játszódik a TPM előtt, a jedik az egyik utolsó ilyen előőrsüket akarják otthagyni).

A kis akció a Khofaron tetszett, végre élőben is láthatunk fénykardot ostorrá válni. Rövidke jelenet volt, de hatásos. Mondjuk Jeckie holttestével nyitni azt a jelenetet... hát ott volt nálam egy kis jumpscare. :nana:

 

És akkor jöhet az ismeretlen bolygón lévő történet, ami a kétértelmű cím sava borsát adta. Elsőként is: ismeretlen bolygó? Nem mondom, elsőnek nekem is az Ahch-to jutott eszembe, de lehet a Darth Plagueis regényből (és a 2003-as Clone Wars sorozat 22. fejezetéből) szereplő Bal'demnic is lehet, amely a wookipedia szerint egy óceán bolygó, sziklás trópusi szigetekkel és ami fontos információ: kortózisérc is megtalálható a bolygón! És hát ha jól láttam Osha éppen egy olyat látott az epizód végefelé? :)

Picit megidézte az elején lévő jelenet azt, amikor a TLJ-ben Rey követi a mindennapi tevékenységét cselekvő Luke Skywalkert. Mondjuk itt az Idegen nem csinált sokat, csak fürdött egyet. :D Ezek szerint erre kértek fel egy intimitás rendezőt vagy mit. Én máshogy gondoltam a dolgot, bár a végleges eredmény nem volt messze tőle. :D

Qimir sisakja picit visszautalás az Új Reményre (Kenobi és Luke jelenet a Sólymon), hát szinte semmit se látni a maszkból. :P

Nagyon érdekes személyiség az Idegen. Azt mondja, hogy régen jedi volt. NAGYON régen. És a seb a hátán gyanúsan arra enged következtetni, hogy Qimir régi mestere Vernestra volt. Pláne, hogy pont ebben a részben tűnt fel a fényostor is. Kíváncsi vagyok, hogy milyen régi ez a történet. Qimir nem néz ki idősebbnek a színész valós életkoránál és akkor ezek szerint még a lovaggá ütése előtt történhetett meg a dolog? Most mondjuk picit elbizonytalanodtam, hogy ő ott volt a Brendokon. :hmm:

Osha csábítása ebben az epizódban elkezdődött. Eddig nem igen tudtuk, hogy Osha miért is hagyta el a Rendet, hát most megtudtuk: megbukott! Remek jelenet volt mindegyik Qimirrel közös jelenet, Qimir pont a megfelelő szavakat használta fel arra, hogy kibillentse Oshát abból a helyzetből, amiben már a sorozat eleje óta ragadt.

Az még rejtély, hogy Qimir egyedül dolgozik vagy van felette valaki. Mivel egy akolitust szeretne maga mellé, adja magát a helyzet, hogy egy mestere kell legyen. A kettők erejéről beszél, amit lehet a diádként is értelmezni, de lehet a kettők szabálya is, mester és tanítvány kapcsolata.

Qimir meg játszott egy Yodásat Oshával: "Csak te és az Erő. Meg amit még magaddal viszel." ;)

 

Maradt még két epizód. Ha hozza az eddigi szintet, akkor nagyon elégedett leszek a sorozattal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jóóóóó: 35:40-nél újra hallható a Kylo Renes téma. :lol:

 

Amúgy elsőre feltűnt, hogy mintha más lenne az operatőri munka ebben az epizódban. Utánanéztem és kiderült, hogy ezt az epizódot James Friend csinálta, aki az évad utolsó három részén dolgozott, továbbá még a 3. epizódot is ő csinálta. :glasses:

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát rettentő langyos rész volt, a második leggyengébb számomra az évadban. Szinte semmi nem történt, és az is elhúzva.

Nem szeretném ezt hosszabban kifejteni, talán majd később visszatérek azokkal a dolgokkal amik tetszettek, mindenesetre ezek után remélem, hogy a visszaemlékezős rész nagyon ütős lesz és a finálé is.

Ez most egy gyenge 6/10 nálam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem tetszett, bár megint csak a kérdések sokasodtak :D

 

Szerintem is Vernestra lehetett Qimir Jedi mestere. Érdekes, hogy ezt a "nagyon régen"-t így kihangsúlyozták. Vernestráról tudjuk, hogy több, mint 100 éves, de lehetséges lenne, hogy Qimir is valójában sokkal több, mint amennyinek kinéz, és valami sötét oldali praktikával mutatja magát fiatalnak?

 

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

de lehet a Darth Plagueis regényből (és a 2003-as Clone Wars sorozat 22. fejezetéből) szereplő Bal'demnic is lehet, amely a wookipedia szerint egy óceán bolygó, sziklás trópusi szigetekkel és ami fontos információ: kortózisérc is megtalálható a bolygón

 

Ez egy szép találat, mellesleg a Plagueis könyvben nem kisebb esemény történt itt: itt végzett a mesterével :)

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az epizód alapvetően három történetvonalon haladt, így e szerint osztanám fel én is az értékelésemet. 

 

Az előző intenzív kavalkád után most egy nyugodtabb, leülősebb epizódot kaptunk, a megpróbáltatások után mindenki rendezi a sorait. Solt láthatóan kezdi elemészteni a bánat, az egész ész során valódi sokkhatás alatt állt, ami persze érthető. Mindemellett ott van az az érzése, hogy most szakad rá mindaz, amit 16 évvel ezelőtt oly nagy gonddal eltussoltak. Még ily hátráltató tényezők mellett sem nagy kunszt leleplezni Mae-t, aki újfent bizonyította, hogy nem a legélesebb kés a fiókban, és testvéréhez képest sokkal egyszerűbb lélek. Nem is igazán értem, mi volt a célja. Sol megölése, követve eredeti küldetését? Akkor csúnyán melléfogott. És ehhez még Bazil sem kellett, aki, úgy tűnik, még Sol elő is bujkál a hajón, főleg miután egy külső szemlélő számára a jedi furcsa döntést hoz és a hajóval lelép Vernestráék megérkezése előtt.  Kezd körvonalazódni az a scenario, hogy itt a teljesen magába roskadó Sol lesz a bűnbak, az egész jedi-kontingens lemészárlását az ő nyakába fogják varrni, nincs itt semmi látnivaló, nemhogy sithek. Ebben a szegmensben a börleszk vonal, amikor Mae bénázik a droiddal és Bazillal, kissé fölösleges volt, kibillent a színvonalból.

 

Ezzel párhuzamosan alakult a Vernestra-szál is, ami aztán szintén oda fut ki, hogy Sol, mint bukott jedi verzió kezd körvonalazódni a fejekben. Az elején azonban még egy kis politikát is kapunk. Megjegyzem, a nagytemplom nagyon pofásan nézett ki a megvilágított coruscanti éjszakában. Szóval, a Jedi-rend helyzete korántsem olyan harmonikus és szuverén, mint ahogy talán a sorozat legelején tűnt, komoly erők szervezkednek a Szenátuson belül, hogy szervezetileg maguk alá rendeljék a rendet különböző működési átvizsgálások ürügyén. Fognak még kiesni csontvázok a szekrényből (egy-egy korrupciós vádat mindig be lehet lebbenteni), amerre majd rá fog tenni ez a mostani fiaskó is, hiszen ha tényleg a Sol-narratíva fog érvényesülni, az hatalmas presztízsveszteség a rendnek, amelyet szó nélkül nem lehet hagyni. Szóval ez a rövidke jelenet a szenátorral megmutatta, hogy a Jedi-rend állandóan nyomás alatt van és már most kénytelen politikai aktorként viselkedni. Mint mindig, persze. Talán érdemes lesz megjegyezni Rayencourt nevét, lehet, hogy a későbbiekben (ha lesz 2. évad, akkor ott) neki kiemelt szerepe lesz a Jedik letörésében. Talán még főkancellár is lehet belőle ezzel a programmal, de ezt már csak halkan jegyzem meg. High Republic-fogyasztóként jó volt végre látni Vernestra ostorát működés közben, illetve futólag kitértek a hiperűrhöz való furcsa viszonyára is (ha jól emlékszem, az ő Erő-képessége, hogy látomások rohanják meg miközben a hiperűrben utazik). Örülök, hogy Yord, Jecki és a többiek holtteste méltó körülmények között el lesz temetve. Furcsa, hogy Vernestráék nem fordította időt Kelnacca sorsának kiderítésére (csak be kellett volna menni a házba), de lehet hogy ez off-screen megtörtént.

 

Az előző részbeli vérengzései után "Qimir" most a civilizáltabb arcát mutatta. Amellett, hogy jó harcos, kiváló manipulátor is, ezt most is remekül prezentálja. Na persze Oshát sem nehéz "megdolgozni", hiszen a lány eddigi élete csupa veszteség, szenvedés és elárultatás. Most is utalnak rá finoman, hogy távozása a rendből nem teljesen önkéntes alapon történt, mégha a döntést valószínűleg ő hozta meg. Qimirnek nem is esik nehezére átbillenteni azokat a kapcsolókat a lány fejében, hogyan is gondolkozzon az előző történtekről. Azért attól óva intenék mindenkit, hogy Qimir minden szavát a múltjával kapcsolatban készpénznek vegyük. Vannak kétségeim afelől, hogy ő valóban Jedi volt korábban, mint ahogy az a sejtetése is fenntartásokkal kezelendő, hogy ő is el lett árulva, egyedül van, nincs mestere és saját tanítványt keres. Na de majd meglátjuk. Osha amilyen jelentőségteljesen felvette a kortózis maszkot, azt minden bizonnyal átjárja a Sötét Oldal, és talán hasonló lehet Darth Momin vagy Exim Panshard maszkjához. Lehet, hogy Osha ezzel a mozdulattal veszett el végleg?

Szerkesztve: - Nute Gunray
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet egyedül vagyok ezzel, de nekem furcsa, hogy Vernestra nem tiltakozik a gondolat ellen (vagy csak nekem nem esett le), hogy Sol rendezett volna mészárlást. Nyílván még mindig nem tudjuk a teljes brendoki sztorit, de feltételezem tudja mi történt ott, ami miatt lazán megtennék bűnbaknak Sol-t. Jövőhéten már csak megtudjuk az igazat

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Vannak kétségeim afelől, hogy ő valóban Jedi volt korábban, mint ahogy az a sejtetése is fenntartásokkal kezelendő, hogy ő is el lett árulva, egyedül van, nincs mestere és saját tanítványt keres

 

Egyébként érdekes, hogy amikor Osha rákérdez, hogy a Jedi mestere volt-e az, akitől a heget szerezte, akkor eltereli a szót válasz nélkül

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem majdnem jobban tetszett, mint a múlt heti rész. Abban nagyon látványos volt az összecsapás, meg jó volt látni, ahogy a karakterek szálai összeérnek, de itt meg tetszett, hogy több különböző helyszínen történtek a dolgok, más-más szeleteit láthattuk a sztorinak és egy kicsit a háttérbe is bepillantást nyerhettünk. Engem kifejezetten érdekel a galaxis, meg a Köztársaság helyzete ebben a korszakban, hogy hogyan hatnak az adott kor viszonyai a szereplőkre és ebben a részben ebből is kaptunk valamennyit. Itt a Vernestra és a szenátor közötti beszélgetésre gondolok. Érdekes volt látni, hogy már itt is mennyire hatott a politika a jedikre és egy kicsit úgy érzem, hogy ebben az emelkedetebb korban is azért a jedik nem olyan jók, mint ahogy eredetileg számítottam volna rá. A prequelben már a régebbi Jedi Rend végnapjait láthatjuk, ahogy haladnak a pusztulás felé, de igazából itt is kompromittálódottnak tűnnek a jedik, aztán majd meglátjuk, hogy mire fog kifutni a történet és ebben nagy szerepe lesz a Brendoknak.

 

Örültem annak, hogy nem húzták nagyon sokáig Mae lelepleződését, hanem viszonylag hamar rájött Sol, hogy ki is van ott a hajóján. Azt is jó volt látni, hogy Bazilnak szántak még szerepet a Khofaron túl is, bár ahogy nekiesett Mae-nek, meg amikor lefújja a droid az tényleg fura volt. Én azt gondoltam amúgy, hogy szóba kerül, hogy Bazil nyelvét csak Yord beszélte (ha jól emlékszem) és esetleg megpróbálja Bazil elmondani a gyanúját Solnak, de az nem érti mit mond... de végül megoldották enélkül is. Ami viszont szóba került, hogy Sol találkozott Qimirrel az Olegán, amit már korábban felvetettem és örültem most neki, hogy ezt megemlítették és hogy így Qimir ott volt egy karnyújtásnyira tőle, de nem látott át Sol az álcáján. Nagyon érdekes lehet az az irány, ami felé elmentek Sol esetében, hogy mintha őt gyanúsítanák a mészárlással. Ez egyrészt feloldást adna arra a dilemmára, hogy miért gondolják 100 év múlva is azt a jedik, hogy a sithek rég eltűntek, másrészt Sol egy nagyon szimpatikus karakterként indult és látni őt így megváltozni egy különleges ízt ad a karakternek. Láthatóan sokkos állapotba került a történtek után, de a legizgalmasabb kérdés, hogy mi történ ott a Brendokon és milyen sötét titkot cipel. Most még igaztalanul merült fel a gyanú Sollal kapcsolatban, de ott motoszkál bennem a gondolat, hogy mi van, ha egy ponton tényleg átbillen és elveszíti a kontrollt.

 

Az Osha - Qimir jelenetek nem tetszettek annyira. Valahogy itt a szinészeken nem éreztem azt az átütő erőt, amit korábban láthattunk, főleg Manny Jacinto volt az előző részben nagyon meggyőző, most is tetszett ez a visszafogott, manipulatív vonal, csak az alakításával nem tudta ezt annyira alátámasztani. Amandla Stenberg kezdettől fogva jobban tetszett Mae-ként, mint Oshaként, itt ebben az epizódban egy eléggé összezavarodott, elveszett figurát kell hoznia és ő eléggé lefelé lógott ki nekem. A helyszín viszont remek volt, gondolom ez az a világ, amit az első epizód végén láthattunk, az, hogy "ismeretlen bolygó" volt a megnevezése külön hozzáad a hely misztikumához. Közben persze egy nem túl extra látvány, ami ezen a kietlen sziklás, vizes helyen fogad, de számomra megnyerő volt, hogy egy ilyen minimál helyen vackolta be magát Qimir. Az ahogy megpróbálta puhítani Oshát jó volt, de nekem nagyon hiányzik ezen a vonalon, hogy többet tudjunk a lány karakteréről. Eddig Osha ugyan mutatott jeleket arra, hogy képes impulzívan viselkedni, haragot hordoz magában Mae iránt (bár ez lehet pont a jedik félrevezetése miatt van), viszont a kiválásá után is bízik a jedikben. Ő beszéli le Solt Qimir megöléséről, ő mintha hordozná magában még mindig ezt a jedi eszményképet, de ahhoz, hogy tényleg átbillenjen - ha ez lesz az irány - ahhoz még mutatni kéne belőle valamit, mert nekem ő még mindig inkább a világos oldal felé húz. 

 

Az az ötlet pedig nagyon tetszene, amit Nute is írt, hogy a maszkban lehet valami extra és azáltal, hogy felveszi nem csak szimbolikusan, hanem valami sötét oldali forrás által is jobban Qimir céljai felé sodródik. Így a maszk azon túl, hogy menő és harc közben is hatékony előnyhöz juttat, még kapna egy plusz réteget. Ez a rész is jó volt, de most már hetek óta gyakorlatilag a 7. részt várom, arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy végig flashbacket kapunk, vagy haladunk közben a jelenbeli szállal is, mert az is érdekelne Sol miért "menekült" el a Khofar mellől, hiszen ő nem tudja, hogy a jedik esetleg rá gyanakodnak elkövetőként.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kétpólusú epizód volt.

Az egyik a sith:

Palpatine óta nem hallottunk sithet ennyit beszélni, csábítani, kábítani! És jól nyomta. Bőven csepegtetett mérget Osha fülébe. Megtudtuk, hogy volt jedi..nagyon régen... jaja 38 éves fejjel nagyon régen lehetett. Persze ez szubjektív. Provokatív volt a meztelenkedése Oshára nézve, nem tudom ,hogy védtelennek akarta magát mutatni, vagy őszinteségét akarta hangsúlyozni, de lehet, mindkettő. Nem volt takargatni valója.

Úgy gondolom, valamiféle gyógyfürdő lehet, amiben megmártózott. Megnevezte a kortózist, talán jól tette, sok nézőnek hasznos lehet, bevallom magam is először hallottam róla a múlt héten itt!

A másik a jedi:

Szerencsére Solt sem ejtették a fejére, de azért egy darabig olyan volt, mintha bevette volna a cserét. Halálra idegesítenek lassan, hogy mi volt az a múltban, most már ide vele!

16 éve várja, hogy elmondhassa, ezért lehet, hogy fog savat kapni, hisz nagyon magabiztosan állította az első részben, hogy Mae meghalt, de ezzel kapcsolatban már abban a részben jött a cáfolat.

Mindegy szóval a lelke 16 éve vágyik a megbékélésre.

Aztán Vernestráék szála a ráadás és hát alig volt több az ostorból, mint amit eddig is láttunk már, szóval az öncélú látványsuhogtatás vádja nem fogja érni az biztos.

Ha már itt tartunk vizuálisan nagyon gyengének láttam a piros kard effektjét, mikor Osha Qimir torkához szorította. Telóval az egyik itthoni fx-karddal is hasonló az eredmény, valami nem stimmelt nekem benne.

 

Szóval tetszett a rész, nagyon találó a cím! Csak megint növekszik az érzés, hogy csupán két rész van már, mi fér bele? Mert én csak többet és többet akarok ebből.

Lehet, hogy Qimir mégis csak egy magányos sith? Mondta, hogy a kettősség a célja. Valamiért, most nem éreztem úgy, hogy egy mestert akarna megdönteni az akolitusával. Függetlennek érzem, akinek nincs főnöke.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezúttal teljesen más hangulatú és fókuszú epizódot kaptunk. Múlthéten megnyíltak bizonyos kapuk, amiken most beléptünk.

 

Az ismeretlen bolygó ahol Qimir otthona volt nagyon hasonlít az Ahch-To-ra, talán ebből fakadóan a hangulata remekül megidézte a TLJ-t. Osha és Qimir között volt egy hasonló vibráció, mint Rey és Kylo esetében. Tetszett, ahogy Qimir a szelíd arcát mutatva apránként csepegtetett dolgokkal manipulálja Oshát. Még a kardját is a lánynál hagyja, egyszer se kérte vissza. Az a jelenet pedig nagyon erős volt, amikor Oshából kihozza a korábbi bukásának dühét. Palpatine méltó elődje ez a fickó. Örültem, hogy több infót is megtudhattunk róla, mint pl. azt, hogy Jedi volt és elég öreg már. A kinézete alapján nem tűnik idősnek így egyből felmerül, hogy tudja magát gyógyítani és fiatalítani? Plaguies is ilyen volt elvileg. Borzasztó kíváncsi vagyok miként fog illeszkedni az ismert Sith-ek hierarchiájába. Érdekes volt még a Qimir hátán látható seb, amit akár okozhatott egy olyan fényostor is, mint amilyen Vernestráé. Meredek elgondolás, de elképzelhető, hogy valaha a padawanja volt?

A sisak felvétele Osha részéről baromi hangulatos volt, kicsit Vader sisakfelvételére emlékeztetett, de ez sokkal félelmetesebb volt. Nagy kérdés, végül mennyire tudja bevonzani a sötét oldal Oshát, aki ennek még itt se adta nagy jelét. A finálé nagy összecsapásokat ígér, mind fizikailag mind lelkileg, melyben a két Aniseya lány Sol és Qimir lesznek a főszereplők.

 

Sol és Mae szála is érdekesen alakul. Ahogy sejtettük, Sol végig tudta, hogy nem Osha van mellette. Zseniális a jelenet ahol Sol magába néz és ököllel a műszerfalra csap. Óriási színészi játékot láthatunk itt. De végig érezni micsoda érzelmi vihar dúl benne. Ennek is van egy íve, gyakorlatilag az első résztől tart, és most már szinte elviselhetetlenné fokozódott. Persze az átélt veszteség még rátett egy lapáttal ezekre az érzésekre, amiket nem biztos, hogy egy Jedi megengedhet magának. Sol mintha a sötét oldal felé sodródna… Ezt jelezheti az is, hogy meggondolja magát és nem jelentkezik be a Jedikhez, maga akarja lezárni az ügyet.

Szerencsére már nem kell sokat várni és végre meg tudjuk, a Jedik szemszögéből mi történt a Brendokon. Annyira erre épül minden, hogy súlyos dolognak kell lennie, nem valami bagatell semmiségnek. Kíváncsi vagyok, mennyire fogja meghatni Mae-t a történet. Ami fura volt itt, hogy mitől romlott el a Jedi hajó? Semmi jele nem volt korábban, és harcba se keveredtek. Ez kicsit kalapból nyuszinak tűnt, de hátha tudtok rá magyarázatot, ami elkerülte a figyelmem. Esetleg Sol szabotálta a saját hajóját? Másra nem tudok gondolni.

 

A Jedik szála továbbra is adagol politikai elemeket. Most épp egy Jedi ellenes szenátor próbálja a Rendet besározni saját céljai érdekében. A sorozat előtt azt hittem ekkoriban még nem voltak ilyen ellentétek, de úgy tűnik ezek már most jelen vannak, vagy most kezdődtek. Ha kitudódik Sol tette, az visszavetheti a Jediket abba a zárkózottabb állapotba, amiben az EPI-ben láthatjuk őket. Persze ezt még építeni kell, de a magok már el vannak vetve.

Itt hangzik el az Expanziós régió megnevezés is, ami igazi HR csemege. Ezt még anno a Nihil hozta létre, jól emlékszem?

Vernestra végig kimondottan gyanúsan viselkedik, és sajnos nem úsztuk meg Jecki és Yord hullájánák újbóli látványát se. :(  Örültem neki, hogy legalább a végtisztességet megkapják, és nem ott az erdőben fognak elbomlani.

Viszont felhúztam a szemöldököm a padawan azon következtetésénél, hogy Sol állhat a mészárlás mögött. :o Ami még furább az Vernestra reakciója: nem inti le egyértelműen ezt az őrült elméletet, sőt, mintha elgondolkodna rajta. Talán rá fogják kenni az egészet? Főleg ha eltűnik (meghal) akkor adja majd magát a „megoldás”.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

43 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Itt hangzik el az Expanziós régió megnevezés is, ami igazi HR csemege. Ezt még anno a Nihil hozta létre, jól emlékszem?

Amire te gondolsz az az Okklúziós Zóna. Az Expanziós régió a Peremvidék egy részét takarja (a Belső és a Középső peremvidék között helyezkedik el) , például itt található az Umbara vagy a Kafrene gyűrűi.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Annak viszont örülök, hogy azért nem húzták sokáig azt, hogy Mae Oshának adja ki magát. Bár kicsit sajnálom, hogy Sol nem magától jött rá, de a rész elég egyértelművé tette, hogy érzelmileg még mindig sokkban van, és nem tud tisztán gondolkodni. Bár lehet, hogy a végén már ő is gyanította a cserét, Bazil pedig csak megerősítette. Főleg Pip megkerülése nyomravezető lehetett, mert Mae-vel ellentétben Sol látta, hogy azt a Sith vitte el a bogarakkal, és nem volt "Oshánál", amikor visszatértek a Polanra. A hajón meg nyilván nem találhatta meg.

Nekem az volt az érzésem, hogy Sol végig tudta kivel áll szemben. Bazillal nem beszélt erről, hogy erősítette meg benne :? Pipet Bazil vitte vissza, szóval abból nem lehetett gyanakodni semmire.

 

4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Ebben a szegmensben a börleszk vonal, amikor Mae bénázik a droiddal és Bazillal, kissé fölösleges volt, kibillent a színvonalból.

Kellett valami cukiság a kicsiknek is, akik már ásítozhattak a lélektani drámától. :D 

 

4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Osha amilyen jelentőségteljesen felvette a kortózis maszkot, azt minden bizonnyal átjárja a Sötét Oldal, és talán hasonló lehet Darth Momin vagy Exim Panshard maszkjához. Lehet, hogy Osha ezzel a mozdulattal veszett el végleg?

Ez azért nem tetszene, mert akkor Qimir se teljesen a maga ura, hanem egy Sith szellem által megszállt ember. Ez a szememben kisebbítené az "érdemeit". Mindenesetre Oshához nem szólt Sith szellem. Jobban tetszik a gondolat, hogy csak a sötétség van és benne az individuum legrejtetteb érzései. 

 

11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Qimir amúgy tényleg nem olyan Sith, mint az eddigiek. Ez nagyon jó benne, így lehet a sorozat és talán az egész Star Wars egyik legérdekesebb karaktere. Mintha mentes lenne az eddigi Sith-ekre jellemző fölényeskedés, a hatalommámor, a legyőzhetetlenség téves tudata. Nyíltabbnak és egyenesebbnek tűnik. Persze lehet ez is csak szerep, így próbálja befolyásolni Oshát. Láthatjuk, hogy simán képes eljátszani másvalakit. Ilyen téren már most Sidiousszal egyenrangú.

Nagyon jó manipulátornak tűnik, pontosan tudja kinek mikor és mit kell mondania. Na persze a hogyan se mindegy. Szerintem ez is csak egy szerep most amit itt előad. Az egykori Jedi aki csak egy szegény áldozat.

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

az is érdekelne Sol miért "menekült" el a Khofar mellől, hiszen ő nem tudja, hogy a jedik esetleg rá gyanakodnak elkövetőként.

A rész elején még a nagy Tanácsnak akart jelenteni, aztán meggondolta magát...inkább maga vet véget az egésznek. Érdekes döntés, vajon miért gondolta meg magát? Egyébként a hetedik rész lesz a kulcs.

 

2 perccel korábban, Bence1997 írta:

Amire te gondolsz az az Okklúziós Zóna. Az Expanziós régió a Peremvidék egy részét takarja, például itt található az Umbara vagy a Kafrene gyűrűi.

Akkor összekevertem a kettőt. :D 

 

1 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Szóval tetszett a rész, nagyon találó a cím! Csak megint növekszik az érzés, hogy csupán két rész van már, mi fér bele? Mert én csak többet és többet akarok ebből.

Lehet, hogy Qimir mégis csak egy magányos sith? Mondta, hogy a kettősség a célja. Valamiért, most nem éreztem úgy, hogy egy mestert akarna megdönteni az akolitusával. Függetlennek érzem, akinek nincs főnöke.

A mester és tanítványa egy helyen élnek, nem? Elvileg így lenne értelme mert ez nem munkahely, ahova bemegyek reggel aztán este haza.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vajon így, hogy Osha egyedül maradt az Erővel a sisak alatt, egy látomáson keresztül fogja megismerni, mi is történt 16 éve? Miközben Sol meg Mae-nek mesél erről? Ez lenne az átvezetés a flashback-be, ami jövő héten lehet majd

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Yoda József írta:

Osha egyedül maradt az Erővel a sisak alatt, egy látomáson keresztül fogja megismerni, mi is történt 16 éve?

Ez akkor működne jól ha tényleg kitörölték volna az emlékeit, és most a sötét oldali Erő segítségével azok újra a felszínre kerülnek. Mindenesetre bravúrosan kellene megoldani, hogy miközben Sol mesél, közben belevágják Oshát is a sisak alatt....

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Csak nekem volt túl egyszerű Pip resetelése? Azt hittem picivel több dolgot kell csinálni ahhoz, hogy egy ilyet meglépjenek, hát tévedtem. :D

Van olyan telefon, aminél csak egy tűt kell bedugni egy pici lyukba, párszor megnyomkodni és az egész visszaáll gyári beállításra. Ehhez képest Pip visszaállítása bonyolult volt. :) 

 

11 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

És akkor jöhet az ismeretlen bolygón lévő történet, ami a kétértelmű cím sava borsát adta. Elsőként is: ismeretlen bolygó? Nem mondom, elsőnek nekem is az Ahch-to jutott eszembe, de lehet a Darth Plagueis regényből (és a 2003-as Clone Wars sorozat 22. fejezetéből) szereplő Bal'demnic is lehet, amely a wookipedia szerint egy óceán bolygó, sziklás trópusi szigetekkel és ami fontos információ: kortózisérc is megtalálható a bolygón! És hát ha jól láttam Osha éppen egy olyat látott az epizód végefelé? :)

Ez szép találat. Viszont, ha ez tényleg Bal'demnic, akkor lehettek volna kicsit merészebbek, és jobban eltávolítani Ahch-Tótól. Például tényleg lehetett volna tróposi sziget, mert ez bizony nem az. Ráadásul:

0CBK4NZ.png

BJXIbVE.png

N5rLQ0m.png

 

Nem mondom, hogy ezek itt megdönthetetlen bizonyítékok, de meredekebb spekulációk is betaláltak már.

 

4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Azért attól óva intenék mindenkit, hogy Qimir minden szavát a múltjával kapcsolatban készpénznek vegyük.

Ugyan Sith mivolta miatt tényleg meg kell kérdőjelezni mindent, amit állít vagy kérdez, ugyanakkor lehet, hogy az a része, hogy egykor Jedinek tanult, igaz. Vannak belsős infói a Jedik oktatásáról, márpedig szerintem, ha sosem lett volna Jedi, ezekről nem igazán tudna. Aligha kerülhetett ilyen közel a Sith a Jedi Templomhoz az elmúlt 900 évben, de lehet, hogy már azelőtt sem. Ráadásul az eddig megismert mozgóképes főállású vagy részmunkaidős Sith-ek fele tanult Jedinek vagy lovaggá is ütötték, hovatovább, a tanácstagságig is eljutott (Tyranus és Vader). Így nem lenne rendkívüli, ha egy Sith mester elcsábított volna egy padawant, ez esetben Qimirt, és talán pont ezért "árulta el" őt a Jedi mestere.

 

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Nekem az volt az érzésem, hogy Sol végig tudta kivel áll szemben. Bazillal nem beszélt erről, hogy erősítette meg benne :? Pipet Bazil vitte vissza, szóval abból nem lehetett gyanakodni semmire.

Hát épp ez az! Sol látta, hogy Osha rátette Pip fejét Qimirre, majd a Sith a bogarakkal és a droiddal együtt eltűnt. Utána mennek vissza a Polanra, Pip feje sehol és egy ideig így is voltak ott. Aztán később a semmiből megjelent "Oshánál" Pip teljes egészében, mire Sol azt mondja neki: "látom, megtaláltad". Ha az igazi Osha lenne, nem azt felelné erre, hogy "igen", hiszen az igazi Osha tudja jól, hogy a hajón nem találhatta volna meg Pip fejét. Legfeljebb csak akkor, ha a Sith visszahozta neki. :) 

Bazillal meg beszélhetett Sol, miután Mae felmászott a pilótafülkébe. Amikor Sol elkábítja Mae-t, Bazil már ott áll mögötte. Ez azt sugallja, hogy odalent a kis lény odament Solhoz és szólt neki. Ha pedig a mester már eleve gyanakodott, akkor magyarázatra nem volt szükség, csak megerősítésre.

 

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A mester és tanítványa egy helyen élnek, nem? Elvileg így lenne értelme mert ez nem munkahely, ahova bemegyek reggel aztán este haza.

Nem feltétlen. Darth Sidious a Coruscanton élt, míg Darth Tyranus a Seranón, Darth Vader pedig a Mustafaron. Szerintem a Sith mesterek, legalábbis egy bizonyos idő után, amikor a tanítvány már elég erős, szándékosan elkezdik távol tartani maguktól őket, és csak a lehető legszükségesebb esetekre korlátozzák a személyes találkozókat. Ezzel is csökkentve annak esélyét, hogy a tanítvány egyszer csak megpróbálja megölni a mestert.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nem feltétlen. Darth Sidious a Coruscanton élt, míg Darth Tyranus a Seranón, Darth Vader pedig a Mustafaron. Szerintem a Sith mesterek, legalábbis egy bizonyos idő után, amikor a tanítvány már elég erős, szándékosan elkezdik távol tartani maguktól őket, és csak a lehető legszükségesebb esetekre korlátozzák a személyes találkozókat. Ezzel is csökkentve annak esélyét, hogy a tanítvány egyszer csak megpróbálja megölni a mestert.

Ezt a két jómadarat elfelejtettem. Maulra gondoltam, bár nála se bizonyított, hogy Sidious-nál lakott. :D 

 

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

Hát épp ez az! Sol látta, hogy Osha rátette Pip fejét Qimirre, majd a Sith a bogarakkal és a droiddal együtt eltűnt. Utána mennek vissza a Polanra, Pip feje sehol és egy ideig így is voltak ott. Aztán később a semmiből megjelent "Oshánál" Pip teljes egészében, mire Sol azt mondja neki: "látom, megtaláltad". Ha az igazi Osha lenne, nem azt felelné erre, hogy "igen", hiszen az igazi Osha tudja jól, hogy a hajón nem találhatta volna meg Pip fejét. Legfeljebb csak akkor, ha a Sith visszahozta neki. :) 

Bazillal meg beszélhetett Sol, miután Mae felmászott a pilótafülkébe. Amikor Sol elkábítja Mae-t, Bazil már ott áll mögötte. Ez azt sugallja, hogy odalent a kis lény odament Solhoz és szólt neki. Ha pedig a mester már eleve gyanakodott, akkor magyarázatra nem volt szükség, csak megerősítésre.

Ez így már összeáll.

 

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ráadásul:

 

la-1514438878-mk7r5iyer4-snap-image

 

screencapture-disneyplus-play-1848f4b9-8

 

:D 

 

Mint két tojás. :lol: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Wilde írta:

Nekem majdnem jobban tetszett, mint a múlt heti rész.

Egyre jobban tetszik a sorozat. :cool:

Többen írták, hogy belassultunk, ami kifejezetten jót tett a dinamikának. 

Végig feszült voltam, mert nem létezik, hogy Sol nem veszi észre a testvércserét, engem bizonytalanságban tartott ez a játék egy ideig. 

Feszengtem Osha és Qimir szálán is. Itt kell megjegyeznem, hogy ennyire forró jelenetet sw-ben még nem láttam, mint az a vízbe merülés. Hogy miért a Büszkeség és balítélet ikonikus fürdőzős jelenete ugrott be ne kérdezzétek.  :pfff:Végig lehetett tudni, hogy Q mindent érez és bajban vagyok, mert amiket tanított Oshának nekem kifejezetten érvényes és hiába rendezett Jedi mészárszéket, ajaj, igencsak sajnáltam volna, ha átszalad rajta véletlenül az a fénykard.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Osha és Qimir között volt egy hasonló vibráció, mint Rey és Kylo esetében. Tetszett, ahogy Qimir a szelíd arcát mutatva apránként csepegtetett dolgokkal manipulálja Oshát. Még a kardját is a lánynál hagyja, egyszer se kérte vissza.

Hát valami ilyesmi, bár én erősebben érzem náluk, mert Qimir nagyon is tudja mit akar: a társak erejét.

 

Most fordul át a történet. Alig várom a következő részt, újra érzem az erőt.

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

42 perccel korábban, Szisz írta:

Feszengtem Osha és Qimir szálán is. Itt kell megjegyeznem, hogy ennyire forró jelenetet sw-ben még nem láttam, mint az a vízbe merülés.

Meztelen sith-et még tényleg nem láttunk. :D

 

42 perccel korábban, Szisz írta:

Qimir nagyon is tudja mit akar: a társak erejét.

Ez lehet a kettő szabálya is. Mondjuk ott nem a társ ereje a mozgatórugó, hanem hogy a Sith ne haljon ki. Amúgy érdekes, hogy Qimir a kettő erejét említette. Utalhat a boszorkány kovennel való kapcsolatára is 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A twitteren láttam, hogy valaki (angol) hangalámondással nézte meg a fürdős jelenetet (ahogy látom van ilyen opció is a D+-on). Hát jót kacagtam rajta. :lol2:

 

Amúgy a társak erejét már mondta valaki korábban, nevezetesen Palpi a 9. részben: "...unseen for generations and now the Power of Two restores the one true Emperor."

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Meztelen sith-et még tényleg nem leszünk. :D

Ez milyen nyelven íródott? :P 

De, ha jól fordítottam le magyarra, akkor azt kell mondjam, hogy nem is vágytam arra, hogy lássam a pucér Sidioust vagy Dookut. :lol2: 

 

3 perccel korábban, Bence1997 írta:

Amúgy a társak erejét már mondta valaki korábban, nevezetesen Palpi a 9. részben: "...unseen for generations and now the Power of Two restores the one true Emperor."

Basszus, köszi! Ez nem jutott eszembe éjjel. Emlékeztem, hogy valahol a sorozaton kívül is hallottam már a "Power of Two" kifejezést, de álmos voltam utánanézni. Már másodszor, mert a premier után is eszembe jutott, csak akkor meg lusta voltam. Így már teljesen biztos, hogy itt a diád van a sorok között.

 

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez lehet a kettő szabálya is. Mondjuk ott nem a társ ereje a mozgatórugó, hanem hogy a Sith ne haljon ki.

A társ ereje szintén mozgatórugó ott is, hiszen a kettő szabálya a diádra épül. A Diád Doktrinája ősibb Sith cél, mint a kettő szabálya, és Darth Bane is ezt a doktrinát követve hozta létre a szabályt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, Bence1997 írta:

Amúgy a társak erejét már mondta valaki korábban, nevezetesen Palpi a 9. részben: "...unseen for generations and now the Power of Two restores the one true Emperor.

Szép találat! :clap:

 

24 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ez milyen nyelven íródott? 

Mobil szöveg javító nyelven. :P

 

26 perccel korábban, Dzséjt írta:

Így már teljesen biztos, hogy itt a diád van a sorok között.

Az pedig Mae és Osha között van. Qimir hogy akar ebbe belerondítani?

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jó, de itt a diád a testvérek közt van, nem? Valami trükközés van kettejükkel.

(szerk: közben Ody is írta)

 

2024. 07. 03. - 19:01, Dzséjt írta:

De, ha jól fordítottam le magyarra, akkor azt kell mondjam, hogy nem is vágytam arra, hogy lássam a pucér Sidioust vagy Dookut. :lol2: 

 

Hát én sem és itt is jó volt, hogy megmaradtunk a sejtetésben. Ami a Sárkányok házában elfér az ide sokk. Ez is túlment az eddigi félmeztelenkedésen. Azt hivatott mutatni, hogy teljesen kiszolgáltatja magát, fegyvertelen, meztelen, maszk nélkül, felfedi magát, a sebhelyeit.

Bár nyilván a teste is fegyver, ahogy egy MMA harcosnak, ha civilben verekszik az fegyveres garázdaságnak számít. :D

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Szisz írta:

Hát én sem és itt is jó volt, hogy megmaradtunk a sejtetésben. Ami a Sárkányok házába elfér ide sokk. Ez is túlment az eddigi félmeztelenkedésen. Azt hivatott mutatni, hogy teljesen kiszolgáltatja magát, fegyvertelen, meztelen, maszk nélkül, felfedi magát, a sebhelyeit. Bár nyilván a teste is fegyver, ahogy egy MMA harcosnak, ha civilben verekszik az fegyveres garázdaságnak számít

Ez is Qimir eszköztárának egyik része.

 

Amúgy erről a jelenetről eszembe jutott egy régebbi hasonló. :lol: :P

 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Amúgy erről a jelenetről eszembe jutott egy régebbi hasonló. :lol: :P

 

 

:? SW?

Nekem a „Stripped”.

 

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez is Qimir eszköztárának egyik része.

 

Nyilván manipulatív, mert előtte jár. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

25 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az pedig Mae és Osha között van. Qimir hogy akar ebbe belerondítani?

Az egyik lehetőség az, hogy úgy, ahogy Sidious is belerondított Ben és Rey diádjába, amikor visszaállította a saját klón testét a Kettő Erejével. Megcsapolja a hatalmukat.

Illetve van egy másik lehetőség, és szerintem ez a reálisabb. A Sith célja egy diád összehozása mester és tanítvány között. Darth Sidious úgy gondolta, hogy Vaderrel ez könnyebben mehet, mint bárki mással, hiszen nagyon nagy hatalmú és az Erő gyermeke. Ezért is akarta megszerezni Anakint tanítványnak. Nos, ha Qimir ismeri a lányok születési körülményeit, szintén gondolkodhat ugyanígy. Ebben a részben utalt is arra, hogy Osha (és imigyen az ikertestvére, Mae is) nagy hatalommal bír. Gondolhatja azt, hogy mivel Varosha és Mae-ho az Erővel lettek megteremtve, egyikkel vagy másikkal könnyebben alkothat diádot. Sőt ha eleve diádot alkotnak az ikrek, akkor lehet még könnyebb lenne a dolga.

Bár eddig nem igazán mutatnak jelek arra, hogy az ikrek tényleges Erődiádot alkotnának. Nincsenek meg azok a jelek, mint Kylo és Rey esetében. Nem ragad rá az egyikről a másik tudása, láthatóan nincs köztük olyan metafizikai összeköttetés, amin át nem csak közvetlen kommunikálhatnának egymással, de akár fizikai tárgyakat is át tudnak juttatni egyiküktől a másikik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.