Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Valószínűleg azért, mert a régebbi klasszikus szereplős könyvekhez nem érnek fel, így nagyobb a csalódás, mint amennyit ezek a sztorik "megérdemelnek". Nem tudják azt az érzést hozni, ami akkor fogta el az embert, amikor 15-20 éve elolvasta Zahn és társai könyveit.

Hozzászólás ideje:

Engem még a The Approaching Storm is érdekelt volna, amely kvázi az EP2 előzménykötete. De amiért igazán fáj a szívem, talán nem meglepetés, az a Tatooine Ghost. Persze el lehet olvasni angolul is, de az számomra még sem ugyanaz.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nálam pl. a Pengeélen sokkal jobb lett mint a Thrawn kötetei.

Egyébként inkább arra gondoltam, hogy sokan azok közül, akik régóta olvasnak SW regényeket, képregényeket már kezdik unni a Luke-Leia-Han kalandokat, vagy azok egy részér.

Az Approaching Storm-ot én is sajnálom, ez lemaradat. Annak idején nagyon örültem A megtévesztés leplének, már lemondtam róla, hogy magyarul olvashatom.

Azt még nagyon jónak tartom, hogy idén az utolsó Régi Köztársaság idejében és a Köztársaság kora előtt játszódó regények kijönnek. Legalább ez a sor teljes lett.

És ahogy látom elértük a 4000 hosszászólást a SW könyvek 2.0-ban, meg lehet most már nyitni a 3.0-át. :)

Hozzászólás ideje:

Gyanítom az utolsó Legends-könyv megjelenésével ezután pangani fog ez a szekció. :(

Gondolkoztam azon, hogy ha lesz időm és kedvem, nekiállok lefordítani a Tatooine Ghostot (nyilván egy Szente Mihályhoz hasonló magas színvonalú fordításhoz valószínűleg képtelen lennék, de azért hátha.. :D )

Hozzászólás ideje:

Valaki meg tudná mondani, hogy az Agave által kiadott eredeti trilógia mennyiben más az 1980-as kiadáshoz képest. Azt láttam, hogy a whill krónikának teljesen más a fordítása, de ez igaz a könyvek többi részére is? Csak mert azon gondolkodom, hogy fel kellene frissíteni az eredeti trilógiát.

Hozzászólás ideje:

Szukits-on 40%-os leárazás van. Melyik könyveket ajánlanátok megvételre? A sötét nagyurat kinéztem,de még vennék párat,de eddig nem nagyon olvasgattam könyveket. A Darth Bane trilógiával szemetek még.. Előre is köszönöm a segítséget :D

Szerkesztve: - luke19

Hozzászólás ideje:

Ez elég sok mindentől függ. Milyen jelegű könyvek érdekelnének?

Ha trilógiában gondolkodsz, akkor a Darth Bane trilógia remek választás. A független könyvek között elég széles a skála a karakterizálós regényektől kezdve, a szimpla kalandregényeken át a horrorig.

Hozzászólás ideje:

Ha már volt róla szó, bocsi, próbáltam visszakeresni, de nem találatm... szóval:

Erről mit tudunk?

A közeljövőben több Star Wars™ szerződésünk is lejár. A lejáró szerződések meghosszabbítása a jogtulajdonos Disney üzletpolitikája miatt kétségesnek tűnik. Ezért mindenkit arra biztatunk, hogy most rendelje meg a szukits.hu-n még hiányzó Star Wars regényeit.

Hozzászólás ideje:

Semit nem tudok de szeretem a szukits es nem hijanyzik meg valaki aki bekawar aztan semmi se les mint a korabeli konyvkiadoknal nagyur a penzehseg mar latom elore a kawarast

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ha már volt róla szó, bocsi, próbáltam visszakeresni, de nem találatm... szóval:

Erről mit tudunk?

A közeljövőben több Star Wars™ szerződésünk is lejár. A lejáró szerződések meghosszabbítása a jogtulajdonos Disney üzletpolitikája miatt kétségesnek tűnik. Ezért mindenkit arra biztatunk, hogy most rendelje meg a szukits.hu-n még hiányzó Star Wars regényeit.

Semmi jót nem jelent. Mivel otthon tönkrement a gépem, és egyéb okoknál fogva csak ritkán tudok bemenni a könyvtárba, így én is most értesültem erről. Majd informálódom. Szerintem előállt az a helyzet, amitől már 1 hónapja tartok. A Disney nem csak, hogy nem engedi, hogy 2016-tól Legendák SW regények megjelenjenek, de a jövőben az eddig megjelent könyvek további árusítását is meg fopgja tiltani, tehát nem lehet majd őket a kiadó honlapján, sem pedig könyvesboltokban megvenni. Esetleg azt el tudom képzelni, hogy a Disney majd valamikor a jövőben újra engedélyezni fogja ezeket, esetleg csak úgy, hogy a Legendák csík már mindegyiken rajta lesz. (Talán pont az a probléma, hogy a jövőben majd minden ilyen könyvön rajta kell, hogy legyen a Legendák csík. ) Szerintem ez azért eléggé egy ****, sz****, **** húzás a Disney-től.

Hozzászólás ideje:

Semmi jót nem jelent. Mivel otthon tönkrement a gépem, és egyéb okoknál fogva csak ritkán tudok bemenni a könyvtárba, így én is most értesültem erről. Majd informálódom. Szerintem előállt az a helyzet, amitől már 1 hónapja tartok. A Disney nem csak, hogy nem engedi, hogy 2016-tól Legendák SW regények megjelenjenek, de a jövőben az eddig megjelent könyvek további árusítását is meg fopgja tiltani, tehát nem lehet majd őket a kiadó honlapján, sem pedig könyvesboltokban megvenni. Esetleg azt el tudom képzelni, hogy a Disney majd valamikor a jövőben újra engedélyezni fogja ezeket, esetleg csak úgy, hogy a Legendák csík már mindegyiken rajta lesz. (Talán pont az a probléma, hogy a jövőben majd minden ilyen könyvön rajta kell, hogy legyen a Legendák csík. ) Szerintem ez azért eléggé egy ****, sz****, **** húzás a Disney-től.

Akármi van mögötte, elég vacakul fest önmagában ez a kiárusításféleség.

De ugye ezt ti is úgy értelmezitek, hogy ez csak a Legendse vonatkozik??

Az új EU könyvei jönnek jövőre is a Szukitstól? Vagy az is bukta?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Akármi van mögötte, elég vacakul fest önmagában ez a kiárusításféleség.

Egyetértek.

De ugye ezt ti is úgy értelmezitek, hogy ez csak a Legendse vonatkozik??

Az új EU könyvei jönnek jövőre is a Szukitstól? Vagy az is bukta?

Jönnek az új könyvek, sőt fel kell kötni a gatyát, mert nagyon nagy ütemben fognak jönni.

Úgy fogalmaztak, hogy a lejáró szerződésekre vonatkozó könyvekről van szó. Tegnap átfésültem a SW részleget és azt láttam, hogy a 2015-ös megjelenések nincsenek bent az akcióban. Persze ez nem jelenti azt, hogy majd nem lesznek azok is kiárusítva. Itt gondolom a szerződésekben rejlik a részlet, de azt nem fogják részletezni.

Hozzászólás ideje:

Mit javasoltok, a Halálosztagot, vagy a Maul - Vesztegzárat rendeljem meg inkább a Szukitstól?

A Halálosztag felé húzok, hacsak azt nem mondjátok, h sokkal jobb a Vesztegzár, és azt vegyem.

(Bár gondolom, nincs nagy színvonalbeli különbség, elvégre ugyanúgy Schreiber írta mindkettőt)

Hozzászólás ideje:

Mit javasoltok, a Halálosztagot, vagy a Maul - Vesztegzárat rendeljem meg inkább a Szukitstól?

A Halálosztag felé húzok, hacsak azt nem mondjátok, h sokkal jobb a Vesztegzár, és azt vegyem.

(Bár gondolom, nincs nagy színvonalbeli különbség, elvégre ugyanúgy Schreiber írta mindkettőt)

Hát én csak a Vesztegzárat olvastam még, de az nagyon tetszett, Maul még badassabb karakterré vált a szemembe (ha ez még lehetséges) :)

Hozzászólás ideje:

Ha Schreiber Halálvilág könyve november 25-én fog megjelenni a Szukits-nál, akkor még decemberig kitart az EU-s könyvek kiadása. Ha itt megszűnik a forgalmazás, akkor valószínűleg a képregények mellett a könyvek is magyarul digitálisan fognak megjelenni, de azok fordítása jóval több időt fog igénybe venni.

Hozzászólás ideje:

Igen arra. Sőt, ha nem hallottál róla, de biztos, hogy meg volt említve a fórumban, hogy az x-szárnyú sorozat Solo kommandó könyve megjelent saját fordításban a nyár folyamán a face-s star wars csoportokban. Augusztusban már a folytatást is bejelentették, csak valószínűleg még folyik a munka vele.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Igen, a Solo parancsáre emlékszem. Sok sikert kívánok a fordítóknak, már egy regény is nagy projekt.

Az biztos, hogy szerintem lenne rá bőven olvasói igény.

Hozzászólás ideje:

Igen arra. Sőt, ha nem hallottál róla, de biztos, hogy meg volt említve a fórumban, hogy az x-szárnyú sorozat Solo kommandó könyve megjelent saját fordításban a nyár folyamán a face-s star wars csoportokban. Augusztusban már a folytatást is bejelentették, csak valószínűleg még folyik a munka vele.

Valahol itt is meg volt osztva, de sehol nem találom. Tudnál adni hozzá egy linket?

Hozzászólás ideje:

Valahol itt is meg volt osztva, de sehol nem találom. Tudnál adni hozzá egy linket?

Annak én is örülnék eddig erről még nem is hallottam.

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:

Ez egy remek hír a folytatásról, köszi :)

Hozzászólás ideje:

Itt a linkek. Az is megvan, hogy mi a következő könyv: Isard bosszúja. Ebből még csak 3 fejezet készült el.

http://solo-command.blogspot.hu/

http://isards-revenge.blogspot.hu/

De viszont feltettem korábban egy kérdést, hogy érdemes-e beszerezni az Agave féle Star Wars könyveket vagy maradhatnak az eredeti könyvek?

Szerkesztve: - tomcsi80

Hozzászólás ideje:

A fordításban némi eltérés van az amerikai újrakiadások változtatásainak megfelelően (Palpatine pl. már nem a Köztársaság elnökeként, hanem kancellárként van említve...), de ezentúl semmi extra. Én nem hiszem, hogy meg fogom venni, bár el kell ismerni, a borítók nagyon pofásak lettek.

A linket köszönöm!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.