Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Starfighter spoileres topik

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Azért ma már az, hogy mi az Erő, bőven az általános műveltség része, legalábbis azon a lebutított szinten, hogy "egy képesség, amivel a Jedi embereket irányít meg tárgyakat lebegtet". Ennél többet meg a TMAG-hoz tényleg nem kell tudni az Erőről. Aki nem kő alatt él, ennyit biztosan tud.

Hozzászólás ideje:

Mindenkinek van egy első alkalom, és nagyon is reális, hogy sok gyereknek, fiatalnak a The Mandalorian and Grogu volt az első Star Wars élménye, ezzel ismerte meg az univerzum alapjait. Tudod, egy újszülöttnek minden vicc új. Ezért is állították be "belépő filmnek", vagyis tökéletes arra, hogy életedben először ezzel ismerkedj meg a Star Warsszal, 0 előismerettel. És azért az Erő nem a mindennapi beszélgetések része, nem szerepel tankönyvekben. Így maximum a popkultúrális vonalon lehet az általános műveltség része, de egy gyerek még biztos nincs mélyen a popkultúrában. Nem kell kő alatt élni ahhoz, hogy ne tud, mi az az Erő. Elég felcseperedő gyereknek lenni. Olyannak, amilyen te is, én is, sokan voltunk, mielőtt megismerkedtünk a Star Wars-szal.

Hozzászólás ideje:

Az infók alapján ebben a filmben sokkal fajsúlyosabban lesz jelen az Erő. Kíváncsi leszek hogy kezelik majd. Lehet, hogy itt is magától értetődő lesz, viszont attól a magyarázattól kíméljenek meg amit szóról szóra pár filmben már elmondtak (Yoda EPV-ös szavai).

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az infók alapján ebben a filmben sokkal fajsúlyosabban lesz jelen az Erő.

Ezzel kapcsolatban akartam még hozzátenni az előző hozzászólásomhoz, csak lemaradt, de akkor külön. Hogy az Erő csak egy példa volt, amit emiatt hoztam, hogy a pletykák szerint a Starfighterben sokkal súlyosabban lesz jelen a Jedi-vonal. Akkor azért az Erőt nem lehet letudni azzal, hogy "aki nem kő alatt él, az tudja, mi az". Eleve, aki ilyen mentalitással akarna sztorit írni, az inkább menjen festőnek.

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy itt is magától értetődő lesz, viszont attól a magyarázattól kíméljenek meg amit szóról szóra pár filmben már elmondtak (Yoda EPV-ös szavai).

A szóbeli átadással azért az a gond, hogy az Erő definícióját az ep4-5, Yoda és Ben Kenobi határozta meg. Egy energiamező, ami az életből árad, az élet alkotja, körülvesz és áthat mindent; az irányítja a Jedi lépéseit, de engedelmeskedik is a Jedi akaratának. Szó szerint persze ne idézzék Yodát vagy Bent, de nagyon el sem lehet ettől rugaszkodni. Ugyanakkor szerintem jobb lenne, ha nem mindent szóban adnak át, hanem úgy csinálnák, mint Rian Johnson az ep8-ban, ahol a szavak mellett képekkel ábrázolták az Erőt. Bár sajnos Lewy-ből ennyit nem nézek ki, lélekben én készen állok a szó szerinti Yoda vagy Ben Kenobi idézetre, és már annak is örülnék, ha úgy intézné el, mint Abrams az ep7-ben (tömören felmondja Yoda szavait). para

Hozzászólás ideje:
2026. 07. 22. - 13:32, Dzséjt írta:

Minden más meg érthetetlen. Egy film nem csak a sztoriból áll. Ne mond már nekem, hogy a The Mandalorian and Groguban Rotta szálát az érti meg igazán, aki látta a The Clone Warst és legalább még a Return of the Jedit, vagy az, aki azt sem tudja ki a fing az a Jabba, mert egy SW matériát sem ismer. Vagy az, aki a TMaG-t látta először, mit tud az Erőről?

Nem is mondtam ilyet, de ettől az összes történeti szál érthető önmagában is. Ugyanez igaz az Erőre: az emberek meg tudják érteni, ha egy filmben valaki tud varázsolni, külön magyarázat nélkül is.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, RacerX írta:

A Ghostrider kapcsán Kevin Feige meg is említette, hogy látta a Starfighter korai vágását, és szerinte zseniális film lesz.

Ehhez van valami link?

SZERK: az SDCC-n mondta. )

Jó hírek! Ha valaki, hát ő aztán tudja milyen egy jó blockbuster. ) Egyébként nem ő az egyetlen aki nagyon dicséri, volt olyan ugye, aki szerint kasszát fog robbantani. Őszintén szólva nehéz elképzelni, hogy "zseniális" legyen, de ha az lesz nem leszek megsértődve. P

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
22 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egyébként nem ő az egyetlen aki nagyon dicséri, volt olyan ugye, aki szerint kasszát fog robbantani

Jól szervezett marketing is kelleni fog ahhoz!

Visszatérve, engem sem vesznek már meg kamu ep4-dicsérő dumákkal. Ide már nem ez kell, és jól rávilágítottatok, hogy ez a "bárki értheti a sztorit" mert nem kell hozzá tudni, hogy ki volt Vader unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa, sem működik. Évek óta először fordult elő, hogy nem jöttek anyámék a moziba velünk a M.& Grogu premierre, és ez az én döntésem volt, mert úgy éreztem a sorozat nélkül ez nem lenne nekik kerek.

A Starfighter annyi előnnyel talán kicsit jobban építhet erre a frázisra, hogy igen, neki előélete nincs. (Csak a világ.)

Szóvel erre a kamu dumára szerintem most először, jöhet moziba tartalom ami valóban teszt lehet, hogy szabad e ilyet mondani a marketing során, de lehet, hogy ehhez sem árt rajongónak lenni. De a fenébe! Kinek is gyártják ezeket? Ja remélem, hogy a rajongóknak. Vagyunk elegen. Ne már mindig az egyszeri mozinézőkön és az aktuális éppen korhatárt elérő tejfogúakon múljon egy mozifilm sikere!

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Jól szervezett marketing is kelleni fog ahhoz!

Szerintem ezzel nem lesz gond.

Évek óta először fordult elő, hogy nem jöttek anyámék a moziba velünk a M.& Grogu premierre, és ez az én döntésem volt, mert úgy éreztem a sorozat nélkül ez nem lenne nekik kerek.

Talán ezt jobb lett volna nekik eldönteni, nem? D

A Starfighter annyi előnnyel talán kicsit jobban építhet erre a frázisra, hogy igen, neki előélete nincs. (Csak a világ.)

Szóvel erre a kamu dumára szerintem most először, jöhet moziba tartalom ami valóban teszt lehet, hogy szabad e ilyet mondani a marketing során, de lehet, hogy ehhez sem árt rajongónak lenni. De a fenébe! Kinek is gyártják ezeket? Ja remélem, hogy a rajongóknak. Vagyunk elegen. Ne már mindig az egyszeri mozinézőkön és az aktuális éppen korhatárt elérő tejfogúakon múljon egy mozifilm sikere!

Sajnos csak a rajongóknál aratott siker önmagában nem tud nyereségessé tenni egy filmet. Ahhoz kell a mezei mozinézők tömege is.

Hozzászólás ideje:
32 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Talán ezt jobb lett volna nekik eldönteni, nem? D

Nem! Ez család, nem demokrácia!wink

Mindenki helyett gondolkodom. Sajnos a D+ hiánya betett nekik, mondtam, hogy köthetjük őket hozzám alfiókkal, -nem!, mondtam, hogy odaadom pendrive-on a sorozatot, -nem.

2015 után lelkesen csatlakoztak minden decemberben és a Solora is, de sorozat formátumú sw már nem ment nekik. Mikor először baráti körben láttam a filmet, úgyéreztem, hogy ennek pozitív befogadásához kell a karakterek korábbról való megszeretettsége.

A Starfighter viszont alkalmas lehet, hogy legyen nagy családi mozi is újra.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.