MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 10. Hozzászólás ideje: 2010. Január 10. Off A Saleucamin Stass Allie hal meg a 66-os alatt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 10. OffA Saleucamin Stass Allie hal meg a 66-os alatt. Igazad van, bocsánat. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Január 12. Hozzászólás ideje: 2010. Január 12. "Saleucami has fallen, and master Vos has moved his troops to Boz Pity (nem tudom így kell-e írni)". Tehát az EpIII-ra sikerül visszafoglalni (Anakin jó hírnek titulálja ezt, tehát tuti ők arattak győzelmet), ami magában foglalja, hogy szeparatista fennhatóság alá került előzőleg a bolygó. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 12. "Saleucami has fallen, and master Vos has moved his troops to Boz Pity (nem tudom így kell-e írni)". Tehát az EpIII-ra sikerül visszafoglalni (Anakin jó hírnek titulálja ezt, tehát tuti ők arattak győzelmet), ami magában foglalja, hogy szeparatista fennhatóság alá került előzőleg a bolygó. Biztos most tetszett meg Grievousnak a bolygó, és lobbizott azért, hogy elfoglalják. Egyébként arról van infó, hogy vannak e ott őslakosok? Vagy hogy kinek a fennhatósága alatt áll a bolygó? De az is lehet, hogy csak Cut féle telepesek lakják (amit én nem hiszek). Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 12. Hozzászólás ideje: 2010. Január 12. Biztos most tetszett meg Grievousnak a bolygó, és lobbizott azért, hogy elfoglalják. Egyébként arról van infó, hogy vannak e ott őslakosok? Vagy hogy kinek a fennhatósága alatt áll a bolygó? De az is lehet, hogy csak Cut féle telepesek lakják (amit én nem hiszek). A flotta a körpályán maradt, és Obi-Wanék nem hoztak szerintem akkora haderőt, hogy megállíthassák az offenzívát. Saleucamin nincsenek értelmes őslakosok. A bolygó betelepített farmvilág. Az első telepesek a wroonianok voltak (hasonló kékbőrű figurák, mint amilyenek a Trespassban voltak a pantoraiak). Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Január 14. Hozzászólás ideje: 2010. Január 14. Ejnye, az Így készült könyvemben pedig csomószor le van írva, ki hol hal meg. Azt sem árt néha-néha elővenni Igazad van, nem véletlenül nem nyerek én kvízeket. Nem lennék meglepődve, ha az EPIII eseményei alatt Cut és családja már nem lennének a bolygón. Az ötlet biztos felmerül a menekülésre, kérdés, hogy hová tudnak menni. Békés és lakható bolygót nem lesz könnyű találniuk. Ez már megint olyan téma, amiről vajmi keveset tudok, mármint hogy a galaxis mekkora részét érinti a háború és a megszállás. Bár gondolom, hogy elég nagyot. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. Az ötlet biztos felmerül a menekülésre, kérdés, hogy hová tudnak menni. Békés és lakható bolygót nem lesz könnyű találniuk. Ez már megint olyan téma, amiről vajmi keveset tudok, mármint hogy a galaxis mekkora részét érinti a háború és a megszállás. Bár gondolom, hogy elég nagyot. Naboo-ról tudjuk, hogy a háború csak érintette (legalábbis még a TCW-ben nem volt olyan rész, ahol lerohanták volna ). Aztán ott van a Tatooine is, ami tuti megúszta. Bár ez utóbbi nem éppen egy "békés világ", de talán még mindig jobb, mint egy háború sújtotta bolygó. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. Naboo-ról tudjuk, hogy a háború csak érintette (legalábbis még a TCW-ben nem volt olyan rész, ahol lerohanták volna ). Aztán ott van a Tatooine is, ami tuti megúszta. Bár ez utóbbi nem éppen egy "békés világ", de talán még mindig jobb, mint egy háború sújtotta bolygó. A Tatuinra gondolhattam volna... De néha épp a legkézenfekvőbb megoldás nem jut az ember eszébe. És Cut lehetne pl. párologtató farmer. A Naboo pedig nagyon eltűnik a látókörből az Ep2 után, így még bármi lehet vele a későbbi TCW epizódokban, semmivel nem fog ütközni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. (szerkesztve) Továbbra is fantasztikus ez az epizód, egyre jobban tetszik. Különleges is a maga nemében, hisz ez az első olyan rész, ahol a háború konkrét történései csak a hátteret adják. Pedig nem akárkik küzdenek meg, hisz Grievous -ról és Obi-Wan -ról van szó. Ejjj de kár ezekért a több hetes szünetekért. Szerkesztve: 2010. Január 15. - Ody Mandrell Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Nem bántam meg, hogy eddig halogattam ezt a részt. Teljesen más a hangulata, mint az előzőnek, mégis legalább olyan jó. Ott az akcióra fektettek hangsúlyt, míg az itt inkább a háttérbe szorult és a mondanivalóra fókuszáltak. Szóval nagyon bejött ez a rész is, bár ideáig egy kivétellel a 2. évad úgy, ahogy van tetszik. A Rookies és a Hidden Enemy után végre megint egy klón-centrikus részt láthattunk, ahol megtudtuk mi történik, ha egy klónnak elege lesz a háborúból és elkezdni élni a saját életét. Nagyon bejött ez az alapkoncepció, amit Cut Lawquane karaktere és családja még élvezhetőbbé tett. A gyerekei is aranyosak voltak és úgy összességében az egész bejött, ahogy békésen, farmerekként élnek a lenyűgözően szép Saleucami bolygón, megkímélve a háború okozta testi-lelki fájdalmaktól. Nem tartom Cut-ot gyávának, érthető, hogy otthagyta a sereget és inkább az "új családjával" törődött, akiket nem veszít el, mint egykori testvéreit. Ugyanakkor Rex érvelésével is egyet értek, hiszen a klónokat azért "gyártották", hogy a Köztársaságot szolgálják, nem arra, hogy saját akaratuk szerint éldegéljenek. Szépen kidolgozott epizódra sikeredett és furcsa módon Obi-Wan és Grievous macska-egér játéka háttérbe szorult. De szerintem jobb ez így. Annyi Obi és Grivi "játékot" láthattunk már, hogy a másik szál valahogy most jobban lekötött. Elgondolkodtató, hogy minek van a klónokon páncél, ha egy mezei sugárnyalábtól nem védi meg a testüket. Zaj kiszűrése, ütközések tompítása...oké, de egy csatában alap dolog, hogy lézerek záporoznak százával, gondolhattak volna erre is. Bár akkor hol az izgalom? Rex lelövése jó ötlet volt, utalva ezzel arra, hogy még a "főbb" klónok sem halhatatlanok vagy sebezhetetlenek. Érdekes volt, hogy Suue nem tette szóvá, hogy a klónok mennyire hasonlítanak a férjére. A gyerekei viszont egyből kiszúrták. Hozzá teszem, inkább ez a fajta gyerekesség jön be, amit Cut gyerekei is alakítanak (milyen meglepő, hisz még gyerekek:P) mint pl. Jar Jar Binks, de őt most hagyjuk. Ha viszont tényleg Cut gyerekei, akkor furcsa, hogy már ekkorára megnőttek. Arra tudok gondolni, hogy öröklődött a növekedés gyorsítás, de elvileg ez hülyeség. Másképp viszont csak az lehet, hogy vér szerint nem az ő gyerekei. A kommandós droidok támadása a legnagyszerűbb jelenetek egyike volt ebben a részben. Ahogy Cut hősiesen védelmezi a családját, míg a sérült Rex is lesben áll a sötétben, mint "utolsó védelmi vonal". A kis holo-táblajáték remek utalás volt az EP4-re, kellenek ilyen apróságok. Grievous elfogása "meglepő" módon sikertelen volt, aki egy kábelen lógva szidta régi Jedi cimboráját, míg elmenekült. Itt életszerűbb lett volna, ha a klónok legalább megpróbálják szétlőni a kábelt, hogy Grivi lezuhanjon. Minden esetre így is hangulatos jelenetek voltak ezek is. Grievous megint bizonyította, mennyire "szereti" a droidjait. "Ostoba harci droidok!" - "Programozott volna jobban." - csakhogy poén is legyen benne. Az újabb, nagyon rövid Grievous - Obi-Wan párbaj (ha jól számolom már a 4. a TCW-ben) egyre hiteltelenebbé teszi az EP3-as monológot kettejük között. A Saleucami bolygó, pedig tényleg csodaszép helyszín. Nagyon bejön. Az egyik kedvenc bolygóm lett, 1 rész alapján is. A színes látvány- és élővilág a különböző napszakokban tényleg szép lett. Bár az állatvilágnak csak a tenyésztett oldalát láttuk. Azt nem figyeltem, hogy Grievous hogy és mikor fogta be azt fasza kis reek-paripát. Összességében ez is nagyszerű rész lett, a 10/9-et simán megkapja, csak úgy, mint az előző. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Érdekes volt, hogy Suue nem tette szóvá, hogy a klónok mennyire hasonlítanak a férjére. A gyerekei viszont egyből kiszúrták. Cut nem tudta volna eltitkolni Suue elől, hogy ő klón, szerintem Suue mindennel tisztában van, így aztán tudással bíró felnőttként teljesen logikus, hogy nem tesz szóvá semmit, míg a gyerekek ugye gyerekek, kimondják azt, ami először eszükbe jut Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. (szerkesztve) Cut nem tudta volna eltitkolni Suue elől, hogy ő klón, szerintem Suue mindennel tisztában van, így aztán tudással bíró felnőttként teljesen logikus, hogy nem tesz szóvá semmit, míg a gyerekek ugye gyerekek, kimondják azt, ami először eszükbe jut Szerintem el tudta volna, ha Suue még sosem látott klónt sisak nélkül. A Saleucami amúgy sem volt eddig túl háborús övezet, bár a későbbiekben az lesz (EP3 szerint), szóval nem nagyon voltak ott klónok sem tudtommal. De lehet rosszul tudom... Szerkesztve: 2010. Január 20. - Darth Sky Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Szerintem Cut elmondta neki, hogy honnan való. A többi kérdésedre meg már születtek válaszok Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Szerintem el tudta volna, ha Suue még sosem látott klónt sisak nélkül. A Saleucami amúgy sem volt eddig túl háborús övezet, bár a későbbiekben az lesz (EP3 szerint), szóval nem nagyon voltak ott klónok sem tudtommal. De lehet rosszul tudom... Egyrészt, a holoneten szerintem állandó jelleggel látni klónokat, nem csak sisakban. Ráadásul, Cut több, mint valószínű, hogy páncélban tűnt fel. A DC-15-öse pl. ott van nála. Na meg, mi oka lett volna eltitkolni? Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Szerintem el tudta volna, ha Suue még sosem látott klónt sisak nélkül. De még láthat, amire nagy az esély. No meg ott van a lent emlegetett holonet is, szóval nem feltétlenül kell teljes nagyságban az orra előtt személyesen látnia egy másik példányt Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Igen, az valószínű, hogy Cut páncélban érkezett anno a Saleucamira, de a csajszi akkor is maximum tényleg a holo-netről tudhatja kik a klónok és hogy néznek ki. Feltételezem egész életében farmer volt, tehát nem hagyta el a bolygót, hogy klónokat nézegessen, de ez nagyon háttér infó, úgyhogy nem hiszem hogy jobban meg lesz magyarázva. A holo-net nem jutott eszembe, mert a farmerkedésről alapból a Tatooine-i párologtató farm ugrott be, ahol nem láttam. Bár lehet, hogy azt nézik/hallgatják este tv helyett. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. A holo-net nem jutott eszembe, mert a farmerkedésről alapból a Tatooine-i párologtató farm ugrott be, ahol nem láttam. Bár lehet, hogy azt nézik/hallgatják este tv helyett. Azt nem igen venném alapnak, hiszen összesen a konyhát, az étkezdét és a garázst ismerjük. Ja, meg az udvart. Ilyen helyeken én sem tartok TV-t, telefont, akármit, amivel egyezhet a Holonet. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Igen, az valószínű, hogy Cut páncélban érkezett anno a Saleucamira, de a csajszi akkor is maximum tényleg a holo-netről tudhatja kik a klónok és hogy néznek ki. Feltételezem egész életében farmer volt, tehát nem hagyta el a bolygót, hogy klónokat nézegessen,Szerintem meg már az egész család együtt érkezett a Saleucamira, mert egy csendes, háborútól távol eső helyet kerestek, ahol le tudnak telepedni. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Cut nem tudta volna eltitkolni Suue elől, hogy ő klón, szerintem Suue mindennel tisztában van, így aztán tudással bíró felnőttként teljesen logikus, hogy nem tesz szóvá semmit, míg a gyerekek ugye gyerekek, kimondják azt, ami először eszükbe jut Én is úgy láttam, már a tekintetéből, hogy tud mindent, ezért is nem akarta őket először beengedni a farmra. Aztán talán belegondolt, hogy a férje is szorulhatott volna rá így más segítségére, és egyébként is érző ember, ezért engedte meg, hogy az istállóban meghúzzák magukat, még ételt is vitt. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Hozzászólás ideje: 2010. Január 20. Szerintem meg már az egész család együtt érkezett a Saleucamira, mert egy csendes, háborútól távol eső helyet kerestek, ahol le tudnak telepedni. Végül is lehetséges. Ha már farm bolygó, akkor elképzelhető, hogy az emberek/twi'lekek is (már amennyi itt él) csak úgy telepedtek ide. De amilyen szép kis gazdaságot felépítettek Suu-ék, azt gondoltam, hogy már jó pár éve ide kellett érkezniük. Amúgy közben eszembe jutott, hogy miért nem lehet Cut gyereke a 2 kis twi'lek. Egyrészt a koruk miatt, másrészt pedig Cut elvileg a geonosisi csata után, (YE22-ben) érkezett a Saleucamira és tudtommal a TCW ezen korszaka is akkor játszódik. Maximum YE21-ben. 1 év alatt még akkor sem jöhetnének a világra, ha Cut és Suu találkozásának napján rögtön megfogantak volna a gyerekek. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. A jó pár év eléggé elképzelhetetlen, ha tekintetbe vesszük, hogy a háború az ep2 végén tört ki, és az ep3-ban véget is ér, vagyis max. 3 év Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Sky: A twilekeknél nem feltétlenül 9 hónap a terhességi idő. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. (szerkesztve) A jó pár év eléggé elképzelhetetlen, ha tekintetbe vesszük, hogy a háború az ep2 végén tört ki, és az ep3-ban véget is ér, vagyis max. 3 év Suu nem biztos, hogy Cuttal együtt érkezett meg a bolygóra, ahogy az sem, hogy mikor és hol találkoztak először. Ez megint egy olyan dolog, ami valószínűleg már soha nem fog konkrétan kiderülni. Sky: A twilekeknél nem feltétlenül 9 hónap a terhességi idő. Abból indultam ki, hogy humanoidok... a lekkukat, a füleket, illetve a változatos bőrszínt leszámítva nekem abszolút emberszerűnek tűnnek. Akár a togruták. Szerkesztve: 2010. Január 21. - Darth Sky Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Semmi sem biztos, viszont klónkatonák, akik még a klónháborút is megjárták. az ep2 vége előtt valószínűleg nem kerültek ki a nagyvilágba Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Semmi sem biztos, viszont klónkatonák, akik még a klónháborút is megjárták. az ep2 vége előtt valószínűleg nem kerültek ki a nagyvilágba Na, ez biztos Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. (szerkesztve) Ez is fantasztikus rész volt. Szerintem Karan Travisstől vették ezt a dezertálós dolgot. El tudnám simán képzelni, hogy Rex is így dezertálna. A gyerekek szerintem nem a dezertőr klóné. Érdekes egyéniséget ismerhettünk meg a dezertőrben. 10/10 Szerkesztve: 2010. Január 21. - Darth Revan9 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 21. Na, ez biztos Amiből következik, hogy Jekk és Shaeeah nem lehetnek Cut gyerkőcei. Egyébként nagyon aranyosak, főleg amikor bújócskáznak. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Január 22. Hozzászólás ideje: 2010. Január 22. Abból indultam ki, hogy humanoidok... a lekkukat, a füleket, illetve a változatos bőrszínt leszámítva nekem abszolút emberszerűnek tűnnek. Akár a togruták. Nem hinném, hogy a galaxis összes humanoid népe kilenc hónap után szül. Ez Földi-emberi adottság, nem univerzális. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 22. Hozzászólás ideje: 2010. Január 22. Nem hinném, hogy a galaxis összes humanoid népe kilenc hónap után szül. Ez Földi-emberi adottság, nem univerzális. Az is lehet, hogy ők a lekkuikkal párosodnak Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2010. Január 22. Hozzászólás ideje: 2010. Január 22. Nem hinném, hogy a galaxis összes humanoid népe kilenc hónap után szül. Ez Földi-emberi adottság, nem univerzális. A hangsúly nem ezen van. Egy év alatt tudtommal senki nem lesz 3-4 éves (vagy amilyen idősek voltak Suu gyerekei), főleg úgy, hogy már meg is fogant az anya. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.