Jump to content

2x17 - Bounty Hunters


Recommended Posts

17. rész - Bounty Hunters / Fejvadászok

 

epguide217.jpg

 

Írta: Carl Ellsworth

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Felucia

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Sugi - Anna Graves

Embo - Dave Filoni

Seripas - Gregory Baldwin

Rumi Paramita - Anna Graves

Casiss - Gregory Baldwin

Dilanni - Stephen Stanton

Gwarm - Gregory Baldwin

Felderítő kalóz - Stephen Stanton

Feluciai gyerek - Ashley Eckstein

Muk Muk majom - ???

 

Történet

Obi-Wan, Anakin és Ahsoka a Feluciára érkeznek, hogy kiderítsék, mi történt az ottani kórház állomással. Megérkezésükkor azonban keselyű droidok támadnak rájuk és lezuhannak a bolygóra. Hogy elhagyhassák a Feluciát, segítséget nyújtanak egy helyi kis falu lakóinak, akiket kalózok fenyegetnek, s akik előttük négy kétes hírű fejvadásztól kértek segítséget.

 

Érdekességek

- Embo hangját Dave Filloni, a sorozat rendezője adja. Hogy egyedi nyelvezetet és hangot adhasson a karakternek, egy franciául írt Hupikék törpikék mesekönyvől olvasott fel, szándékosan rosszúl ejtve a szavakat. A karaktert eredetileg meg akarták ölni, de a tesztvetítések alatt olyan sikert ért el, hogy újra forgatták az epizód végét, és így Embo életben maradhatott.

- A szövegkönyvben Embo néhány mondata angolul van. Az első szavai Anakinhoz ezek: „Fölényben vagyunk, lézerpengés.” („You're outmanned, laserblade.”). Anakin erre válaszolja, hogy „A számok nem mindig mérvadók.” („It's not always about the numbers.”)

- Az aurebesh szöveg a mentőkapszulán a következő: „VIGYÁZAT – Robbanásszerű Kilövés” („CAUTION – Explosive Extrusion”).

- Sugi ugyanolyan EE-3 karabélyt használ, mint Boba Fett az ep5-ben és 6-ban.

S02E17.jpg

- Az epizód Akira Kurosawa japán filmrendező előtt állít emléket, akit George Lucas mélyen tisztel és több utalást is találhatunk a Star Wars filmekben Kurosawa 1958-as Kakushi toride no san akunin (Rejtett erőd) című filmjére. Maga a TCW sorozat is nyúlt már Kurosawa munkásságához, a 2x11 Lightsaber Lost például a ’49-es Nora Inu (Stray Dog) alapján készült el. Viszont eleddig a Bounty Hunters a legegyértelműbb tiszteletadás Kurosawa előtt, mely szinte minden elemében az 1954-es Shichinin no samurai (A hét szamuráj) című filmet idézi.

- Hondo, miután jelentik neki a felderítője eltűnését, azt mondja: „Tudod mit szoktam mondani: beszélj kedvesen, de vezess egy nagy tankot.” („But, you know what I always say: speak softly and drive a big tank.”) Ez utalás Theodore Roosevelt amerikai elnök egy kinyilatkoztatására: „Beszélj kedvesen, de legyen egy nagy botod.” („Speak softly and carry a big stick.”)

- A történet feltehetően a 2x01 Holocron Heist előzménye, melynek elején látható a feluciai csata, amit a Köztársaság elvesztett. Ennél fogva nem lehetséges, hogy később kórház állomást létesítettek volna a bolygó körül, illetve váratlanul érje Kenobiékat a Szeparatisták jelenléte. Nem utolsó sorban, a bolygó még az ep3-ban is Szeparatista megszállás alatt van.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nem is tudom hogy hol kezdjem. Elég meglepő volt hogy a Köztársaság visszafoglalta Feluciát (annyira hogy orvosi állomást létesítsenek körülötte), bár most belegondolva lehet ez a rész még a Holocron hiest előtt játszódott.

Egy kicsit meggondolatlanságnak érzem 3(ismétlem HÁROM) jedit küldeni egy olyan feladat elvégzésére amit 2 klón bekötött szemmel is el tud végezni. Tetszett a kesejű-autómata nameg hogy viszontlátjuk azt a hajót ami még a Children of the force-ban szerepelt. A rancorok szépek voltak csak kár hogy nem kaptak nagyobb szerepet. A feluciaiak egy kicsit idétlenre sikerültek, bár lehet ez volt az alkotók célja. Hogy a fevadászokról is szóljak egy kicsit: Embo nagyon badass(nem sokat vacakolt fogjulejtéssel), Sugi nem volt rossz bár egy kicsit többet vártam tőle, az a böszme nagy robot tette amit kell és végére hagytam azt a magas valakit aki tulajdonképp nem is csinált semmit. Hondo visszatérésére már vártam(nem hiába) és a vibrobottal egész jó nyomta, rá nem lehet panaszom. A hangulat meg mint egy 70-es évek beli japán filmé. Nem hiába volt valakinek az emlékére.

 

Kedvenc jelenet amikor megy az Kenobi-Skywalker (szó)háború közbe meg Ahsoka mondja meg a tutit.

 

Tipikus átlagos rész:10/7

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Remek rész volt, nem is tudnék most így kapásból negatívumot mondani. Talán csak azt, hogy szerintem ez a 2x01 előtt játszódik, illetve, hogy már megint nem volt új bolygó.

Hondo visszatérésén nagyot röhögtem, de örültem neki, remek karakter volt az előző évadban (bár a neki írt részek hagytak kivetnivalót maguk után). Hozta is a formáját. Végre volt Ahsoka is, de az igazi királyok a fejvadászok voltak (kivéve azt, amelyik megmurdelt, mert az fel sem tűnt, míg meg nem murdelt). A zabrak csaj vagány csajszi lett, és jól elvolt Obi-Wannal (amúgy feltűnt, hogy Kenobi kománk mindig az akaratos csajokkal "van el" ;) ). A kalapos csávó egy igazi űrbéli f*szagyerek, mehetne is a múltkori listámra (hm... TCW-s f*szagyerek lista? :)). De a legjobban a kiscsókát bírtam a nagycsóka fejében :clap2: Azon kívül volt itt minden: Kung Fu panda életérzés (ne kérdezzétek, honnan jött), egy kis Defenders of Peace kifordítva, némi Ewok hangulat a sok csapdával, de a parasztkiképzés alatt meg mintha a Sárkányszív elevenedett volna meg sárkány nélkül. ;) Szóval, jó volt, még több ilyet, elegem volt Coruscantból.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Már kezdtem hozzáedzödni a havi egy részhez, ugyhogy most egész meglepett, hogy már a 17-dik résznél tartunk. Egyébként ez most bejött. Ugyanazt a koncepciót használja, amit már eddig számos második évadbeli rész: fog egy klasszikus filmet vagy zsánert és valahogy megprobálja Star Warsositani. Ezek általában nekem nem jöttek be, de most jól sikerült. Itt maguk a készitők lövik le a forrást az elején az "emlékére" kiirással. Kurosawa Hét szamurája az amit itt feldolgoztak. Gyakorlatilag egy az egyben: banditák farmereket terrorizálnak mire azok harcosokat kérnek fel, hogy segitsenek nekik (ott hét szamurájt, itt hét harcost - három jedit és négy fejvadászt), akiknek egy része nagy nehezen mások lelkesebben végül segitenek. Kiképzik a parasztokat, aztán jöhet a végső ütközet.

 

Ezt a témát már egyébként is többször feldolgozták (pl. amerikai western is készült belőle Hét mesterlővész cimmel) és a Star Warsba is jól sikerült átültetni. Az animáció nagyon szép volt, a fejvadászok rohadt jól kivoltak találva (személyes kedvenc az amelyiknek lézerálló sapesza volt). Annak is örültem, hogy visszatértek a kalózok (Buja féreg 2.0 nagyon bejön) és úgy általában szépen összeállt az egész. Bravo, na! :D

Link to comment
Share on other sites

Engem az egész könnyedsége és humora fogott meg, ami már olyan régen nem volt jelen a sorozatban. Végig nagyon élveztem az egészet, nem is várom meg a feliratot, inkább most írok véleményt. :D

 

A kiindulási helyzet hasonló volt, mint amit a Jedi Crash ? Defenders of Peace epizódokban is láthattunk ? Anakinék elkeverednek egy településre, amelyet veszély fenyeget, és felajánlják segítségüket. Viszont óriási különbség, hogy itt, ha hitetlenül is, de örömmel fogadják a segítségüket, hiszen a falu lakói nem akarnak beletörődni a sorsukba, hanem ellenszegülnek a betolakodó kalózoknak, és ezért még fejvadászokat is felfogadnak. Akik számomra először az SW történetében, nagyon szimpatikusak lettek a végére, amiben nyilván szerepet játszott az is, hogy most a jó oldalon álltak. Tudom, hogy őket elvileg erkölcs nem nagyon érdekli, csupán a haszon számít, Obi-wan is ezt pedzegette a nőnek, aki viszont szépen bebizonyította mind szavakkal mind tettekkel, hogy ez most nem teljesen így van. Eleve szerintem az, hogy elvállalnak egy ilyen megbízást, ami relative veszélyes (nagy túlerő ellen kell helyt állni), és nem hiszem, hogy annyira jól fizetne, azért mégiscsak felveti a lehetőséget, hogy esetleg most tényleg segíteni szerettek volna. :D Egyébként nagyon jó fazonok voltak, főleg a kicsi a nagy ?testével? - külön poén, ahogy megjelent. :D

Ezért is írtam a másik topikba már előzetesen, hogy a gyerekek ezt szeretni fogják, de nagyon, mert ezek a fejvadászok most nagyon szerethetőek lettek. Én meglepődtem, egy olyan epizódtól, aminek ez a címe, mást vártam, és kellemesen csalódtam. :D

A helyiek is aranyosak, főleg, amikor gyakorolnak Anakinnal, ahogy forgatják a lándzsáikat. Itt még a zene is rátett egy lapáttal arra, hogy biztosan tudjuk, mindenki milyen lelkes (vagy legalábbis majdnem mindenki). :D

Hondo Onaka pedig egy igazi szemétláda, most már teljesen biztos. :D Nem átall Obi-wan-nal haverkodni, aztán meg simán kinyírná az egész csapatot? Persze nem is vártam tőle mást. Ez persze abszolút nem negatív kritika, jó hogy megjelent és aztán le tudott lépni, mert így hátha megint visszatér majd a következő évadban is kalózkodni kicsit. :D

 

Az epizód azt a szép és régi SW hagyományt követi, hogy a kicsik és gyengék is bátran felvehetik a harcot a túlerőben lévő támadóval szemben, ha van bennük hit és lelkesedés, és persze az sem árt, ha van velük pár Jedi. :D

Nem pontozok, de nálam ez az epizód most ott van az évad legjobbjai között. Egy üdítő színfolt a komorodó tendenciában. :D

Link to comment
Share on other sites

Úgy döntöttem, hogy megnézem én is, és tetszett. Tényleg nagyon könnyed volt, és volt számomra benne a legfontosabb. :D

Nem kell túlagyalni, csak jöttek a Jedik és megvédték Felucia lakóit. A fejvadászok is nagyon jók lettek, bár nem sokat tudtunk meg a karakterükről, remélem néhányat még viszont látuk. A kalapos nagyon állat volt, a lakók meg iszonyú aranyosak.

És bár a kiképzésük alatt folyton az ewokok jutottak eszembe, ez jobb volt. :D

Hondo meg most is annyira volt idegesítő karakter, mint eddig. :D

Ez egy 8/10 volt.

Ja és nekem úgy tűnt mintha Ashoka megjelenése felnőttesebb lenne. Mintha öregedett volna, ahogy telt az idő. És fura volt hogy kicsit volt a rész elején aztán valahogy megint a háttérbe került. Hmmm.

Link to comment
Share on other sites

Vérbeli Hét szamuráj feeling, illetve Hét mesterlövész, kinek hogy tetszik. Így már teljesen nyilvánvaló Kurosawa feltűnése. :rock: Nekem ez a rész jött be a legjobban eddig. :D A fejvadászok marha jól meg lettek alkotva. Picit a végét sajnálom, idő hiányába némileg összecsapottnak érzem :D

Link to comment
Share on other sites

Többször kell még megnéznem a részt, de ettől független (mily meglepő) nagyon tetszett. :D Talán mondhatom, hogy egy újabb színfolt került a TCW palettájára. Végre láthattuk a Feluciai őslakosokat(?), és azt, mivel foglalkoznak. Bár nem igazán tiszta számomra, hogy a bolygón most folyik harci tevékenység vagy nem? Egyáltalán kié a bolygó? Mindenesetre az őslakosok meglepően nyugodtan dolgozhattak. Maga a konfliktus, és hőseink belecsöppenése az eseményekbe is jól fel volt építve. Ott azonban már kezdődtek a dilemmák, mit is kellene csinálni. Obi-Wan mindenképpen menni akart, ez rá is vallott, mint ahogy Ahsoka segítőkészsége is hajazott a lány eddig látott szertelenségére. :D A kérdést azonban gyorsan eldöntötte Hondo és csapatának érkezése. No itt nagyot csalódtam Obi -ban, aki képes lett volna lefizetni a kalózt, csak vigye el őket onnan. Persze utána változott a véleménye és a hozzáállása, de nekem ez mégis olybá tűnt, mintha nem is érdekelte volna a lakosok sorsa, csak ők elhúzhassák a csíkot. Kíváncsi voltam Hondo miként üdvözli majd a Jediket, és nem kellett csalódnom. Bár a múltkori elválásuk nagyon barátira sikeredett, itt nem igazán látszott az, hogy egymás tenyeréből ennének. :rock: Hondo megmaradt igazi kalóznak, teszem hozzá hála égnek.

 

Elérkeztünk a fejvadászokhoz. TELITALÁLAT!

Embo személyében pl. olyan karaktert ismerhetünk meg, aki egyszerűen brutál cool figura! Ahogy harcol, ahogy beszél, ahogy kinéz...remekül eltalálták. Bane elbújhat mellette. :D Számomra a number 1 fejvadász lett. Nagyon megijedtem, amikor elterült egy lövés után...szerencsére csak a karja bánta. :P Az pedig ahogy kinyírta a kalózt... Tökéletes nyakroppantás. Apropó nyakroppantás. Az epizód könnyedebb hangvételéről írtatok többen is, ami néhol igaz, de az akciók elég kemények, és van ott minden nyaktöréstől kezdve kivégzésen át, szimpla lelövésig. :PSeripas. Hatalmas meglepetés volt, amikor kiderült milyen kis manó bújik meg a robot belsejében. :P Egyből a District 9 jutott eszembe róla. De Embohoz hasonlóan ő is remek karakter lett, akár csak Sugi a vezér. Rumi Paramita viszont ahogy néztem elhalálozott. Kár érte. :D Ezzel a résszel jócskán árnyalták a fejvadászok karakterét is, mert akiket itt megismerünk azok mind szerethetők, és mondhatni jók. Bár őket nyilván nagyrészt a pénz motiválja, de ezt az epizódot elnézve, nem biztos, hogy így van. Eszembe jut Jango mondata is, hogy ő csak egy egyszerű ember a galaxisban aki meg akar élni úgy, ahogy tud. :D Ezt láthatuk ebben a részben. :D Remélem feltűnnek majd még Emboék a következő részekben is.

 

Nem tudok nem elmenni a látványvilág mellett, ami egyszerűen gyönyörű. Hihetetlen szép képi világa van a sorozatnak, ami csak tovább mélyíti azt az érzést, hog a TCW az SW nagyjai között lesz számon tartva.

 

Jaj és majd elfelejtettem. Jól láttam a rész elején, Rancor -ok bóklásztak Anakinék körül? :o

Link to comment
Share on other sites

Egyébként ez most bejött. Ugyanazt a koncepciót használja, amit már eddig számos második évadbeli rész: fog egy klasszikus filmet vagy zsánert és valahogy megprobálja Star Warsositani. Ezek általában nekem nem jöttek be, de most jól sikerült.
Nekem viszont nagyon bejöttek, ahol használták ezeket. Itt is. De szerintem ez a megállapításod úgy általában véve igaz az egész SW -re.

 

Az animáció nagyon szép volt, a fejvadászok rohadt jól kivoltak találva (személyes kedvenc az amelyiknek lézerálló sapesza volt). Annak is örültem, hogy visszatértek a kalózok (Buja féreg 2.0 nagyon bejön)
Látom Embo mindenkinek bejött, amit nem is csodálok. :rock: Az nekem is feltűnt, hogy most másik buja féreg volt Hondo -val. Vajon mi történt az előzővel? Elszegődött Jabbához? :D
Link to comment
Share on other sites

Jaj és majd elfelejtettem. Jól láttam a rész elején, Rancor -ok bóklásztak Anakinék körül? :rock:

Bizony azok rancorok voltak. Bár ezek sokkal "barátságosabban" néztek ki, mint Jabbá-é. Csodálkoztam is, hogy miért ilyen ismerős ez a fajta megjelenésük, aztán rájöttem, hogy a The Clone Wars: Jedi Allience nintendo DS játékban egy az egyben ugyanígy nézett ki a rancor.

Link to comment
Share on other sites

Bizony azok rancorok voltak. Bár ezek sokkal "barátságosabban" néztek ki, mint Jabbá-é. Csodálkoztam is, hogy miért ilyen ismerős ez a fajta megjelenésük, aztán rájöttem, hogy a The Clone Wars: Jedi Allience nintendo DS játékban egy az egyben ugyanígy nézett ki a rancor.
Akkor ezek szerint Feluciáról származnak?
Link to comment
Share on other sites

Nagyon bejött a rész(mondjuk nekem mindegyik nagyon tetszik, tüllépve a Jedi vs átlagember harcokon :rock: ). Eddig nem is tudtam, hogy a Rancorok a Fellucián őshonosak. A környezet kenyügöző ezen a bolygón. A falusiak átlagos, bünözőktől rettegő lények. Obi-Wan szerintem csak húuzta az időt a Hondohoz intézett kérdéssel. Hondó meg nagyon nagy arc. A beszólásai hatalmasak voltak. A fejvadászok értették a dolgukat, és nagyon jól együtt harcoltak a Jedikkel.Ashoka nem sok vizet zavart csak háttérkarakter volt.Még több ilyen rész jó lenne.

Link to comment
Share on other sites

Dathomir, Felucia és Lehon a három anyabolygójuk, gondolom mindegyik világon más jellegzetességeik vannak.

OFF

A Jedi Allience-ben a Dathomiron futottam egy példányba, ami elég hasonló volt ehhez.

Edited by Lok Durd
Link to comment
Share on other sites

Dathomir, Felucia és Lehon a három anyabolygójuk, gondolom mindegyik világon más jellegzetességeik vannak.

Sorry, pontosítok:

A rancor csak a Dathomir-on őshonos, viszont "bevándorló" fajként már beépült Lehon és Felucia kolóniájába is.

Amúgy érdekes, hogy bevándorló fajként a Felucián fel vannak tüntetve még az acklay-ek és a sharlacc-ek is. :rock:

Link to comment
Share on other sites

Nagyon frankó kis rész volt. Jó kis akcióval és remek karakterekkel. Na, meg legalább megint kiszakadtunk kicsit a háborúból. Aminek jobban örültem volna, ha a trió helyett más jedik tűntek volna fel. vagy legalább Obi-Wannak más társa lett volna, hogy a Hondos részek működjenek. Az öreg nagy színész, mekkorát alakított már mikor Obi-Wan felhozta a falu megfenyegetését. Illetve ami még nem tetszett, hogy a nagy igyekezetben, hogy a jedik ne tűnjenek emberfelettieknek, az alkotók oda jutottak, hogy már bárki szembeszállhat velük. Persze egy kalóz legyen ügyes harcos, de azért a Kiválasztottal ne harcoljon már olyan könnyedén. Meg ott volt még az a házi kedvenc lövöldözik az ágyúval, meg Anakin lábába csimpaszkodik dolog. Ott nagyon gyerekmese lett. A fejvadászok nagyon jók voltak, meg az Obi-Wan és Sugi közötti kis vibrálás is.

 

... fejvadászokat is felfogadnak. Akik számomra először az SW történetében, nagyon szimpatikusak lettek a végére, amiben nyilván szerepet játszott az is, hogy most a jó oldalon álltak. Tudom, hogy őket elvileg erkölcs nem nagyon érdekli, csupán a haszon számít, Obi-wan is ezt pedzegette a nőnek, aki viszont szépen bebizonyította mind szavakkal mind tettekkel, hogy ez most nem teljesen így van. Eleve szerintem az, hogy elvállalnak egy ilyen megbízást, ami relative veszélyes (nagy túlerő ellen kell helyt állni), és nem hiszem, hogy annyira jól fizetne, azért mégiscsak felveti a lehetőséget, hogy esetleg most tényleg segíteni szerettek volna. :rock:
Ezzel a résszel jócskán árnyalták a fejvadászok karakterét is, mert akiket itt megismerünk azok mind szerethetők, és mondhatni jók. Bár őket nyilván nagyrészt a pénz motiválja, de ezt az epizódot elnézve, nem biztos, hogy így van.
Szerintem túl sokat láttok beléjük. Se nem jók, se nem rosszak, egyszerűen megvan a maguk erkölcsi normája, ami szerint élnek. Ilyen szempontból a kalózok felett állnak, de nekik ez akkor is csak üzlet volt. Pusztán az adott szavuk és a becsületük tartja őket a falusiak mellett, hisz Sugi ki is mondja Hondonak, hogy nem szegnek meg alkukat. Mellesleg annyira nem láthatták rossznak a helyzetet, ha négyen elvállalták a melót.

 

A kérdést azonban gyorsan eldöntötte Hondo és csapatának érkezése. No itt nagyot csalódtam Obi -ban, aki képes lett volna lefizetni a kalózt, csak vigye el őket onnan. Persze utána változott a véleménye és a hozzáállása, de nekem ez mégis olybá tűnt, mintha nem is érdekelte volna a lakosok sorsa, csak ők elhúzhassák a csíkot.
Szerintem ő a csak a melléknevéhez (a diplomata) híven egy harc nélküli megoldást ajánlott.

 

Embo ... brutál cool figura! ... Bane elbújhat mellette. :D
Annyira jó ezt olyantól olvasni, aki kedveli Bane-t. :D
Link to comment
Share on other sites

Nah, akkor bele is vágnék ennek a fantasztikus epizódnak a kisregény hosszúságú értékeléséhez... (Kezdhetsz örülni, Ody... :D) Ugyanis bőven van mit benne dicsérni, de azért még így is lesz egy-két dolog, amibe majd bele fogok kötni, hiába lett most így hirtelen a kedvenc epizódom. :D

Már maga a nyitózene is megfogott, amikor hőseink kiléptek a hiperűrből... Ezt hallhattuk a The Mandalore Plot elején is, és most is ugyanúgy ütött. Jópofa volt az a keselyűdroid tároló, viszont... Ha tényleg egy orvosi állomást kerestek Felucia felett, és ha az csakugyan elpusztult, akkor hová tűntek el a roncsai? Csak azért kérdezem, mert egy ilyen jellegű űrcsatához képest eléggé makulátlan volt a Felucia körüli űr. Anakin Skywalkert pedig, a Galaxis legjobb létező pilótáját pedig leszedi néhány keselyűdroid... Aztán pedig ott voltak azok a meglepően banális, de mégis ötletes katapult fülkék is. Itt azt hiszem ki is fogytam a negatív kritikákból. :D

Jaj és majd elfelejtettem. Jól láttam a rész elején, Rancor -ok bóklásztak Anakinék körül? :o

Méghozzá dzsungel rancorok... A mozifilm egyik kivágott jelenetében is benne volt egy a Teth-en. Örülök, hogy végül mégis kaptak szerepet, még ha egy egészen rövidet is. Hozzáteszem, vannak normális rancorok is a Felucián, csak egy kicsit másmilyen színűek, mint a normális értelemben vett rancorok.

 

minirancor.png

 

Végre láthattuk a Feluciai őslakosokat(?), és azt, mivel foglalkoznak.

Ezek biztos, hogy nem őshonos feluciaiak... Ezek valószínűleg csak egyszerű telepesek egy másik bolygóról, mint a lurmenek az első évadban. Az őshonos feluciaiak így néznek ki...

 

felucian.png

 

Ismét megjelent a Jedik és a fejvadászok közötti éles ellentét, a különböző világszemlélet, az egymás iránti ellenszenv. Talán ez az egyik olyan epizód, amely teljes egészében visszadja azt a bölcsességet, amit az epizód elején láthattunk. A közös cél, a közös harc összekovácsolja az embereket. Zseniális barátságok születtek Anakin és Embo, Obi-Wan és Sugi, illetve Ahsoka és Seripas között is. Rumi Paramita volt az egyetlen, aki sajnos egyedül maradt. Nem volt senki, aki fedezze őt, utol is érte őt a végzete.

Hondo Ohnaka visszatérése egész egyszerűen tökéletes volt. Ismét kiemelném a jelenet alatt játszódó zenét, ami olyan jól illeszkedik az eseményekhez, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Kalózok rulez! :D

 

Az nekem is feltűnt, hogy most másik buja féreg volt Hondo -val. Vajon mi történt az előzővel? Elszegődött Jabbához? :D

Talán ő Pikk Mukmuk, Pilf Mukmuk testvére, akit az egyik első évados decoded epizódban is megemlítettek. Elvileg már a Dooku Capturedben is benne lettek volna mindaketten, de végül csak Pilf került bele... Jópofa volt, amikor Hondo megetette... Mint ahogy az igazi kalózkapitányok is így hébe-hóba adnak néhány falatot a vállukon ücsörgő majomnak, vagy papagájnak. :D

A harc pedig meglepően izgalmasra sikeredett. Főleg az Anakin és a Hondo közötti párbaj. Nagyot néztem, amikor Ohnaka csak úgy a semmiből előhúzta azt az elektromos lándzsát. Végre megmutathatta, hogy nem csak egy szájhős, és bátran harcba száll, ha kell. De most komolyan, a telepesek mit akartak kezdeni azokkal a csúzlikkal? :D Jah, és lenne még valami, amibe belekötnék... Fogadni mernék, hogy ha a fejvadászok ellenségként jelentek volna meg az epizódban, és nem a Jedik szövetségeseként, akkor biztos, hogy vörös színű lett volna a lövedékük a mostani kék helyett. :D Mégis milyen fejvadász az, aki kék színű lézert lő? :D

Ez az epizód is fantasztikusan zárult, főleg a Trespassból átemelt zenei aláfestéssel.

 

Nah, és akkor most jöjjenek azok a fejvadászok... :D Zseniális karakterek voltak egytől egyig.

Sugi: Szimpatikus zabrak hölgy volt. :D Tetszettek az összeütközései Obi-Wannal. De azért az epizód végén szépen összebarátkoztak ők is. :D Egy valamit hiányoltam, de azt nagyon... Ahhoz képest, hogy a promóciós képeken mindenütt egy jól megélezett vibrokés társaságában pózolt, ebben az epizódban még csak elő sem vette.

Embo: Egyértelműen ő a sztár. :D Bane-hez hasonlóan egy nagyon brutális fickó. A telepesek kiképzésénél folyton őt figyeltem a háttérben, hogy csak úgy ott áll, és figyel. Amikor a felderítő után ment... Ááá... Leírhatatlanul f*sza. Hasonlóak a kalózok támadásánál elkövetett akciói is. Főleg a kalapja eldobásánál. Figyeltétek, hogy Anakin hogy aggódott érte? Egyébként engem nagyon emlékeztett Lei Gongra, a Wu-Tang: Taste The Pain egyik főgonoszára.

Seripas: Kicsit egy átlagos szuper rohamdroidra emlékeztetett. Talán a legszerethetőbb karakter négyük közül. Egy személy, akinek minden álma, hogy egy kőkemény, félelmetes harcos lehessen, de származása, és fajtája miatt senki sem venné komolyan. Embo után ő volt a kedvencem. :)

Rumi Paramita: Hát, szegénykének nem sok szerep jutott. Egész egyszerűen annyira jelentéktelenre alacsonyították a szerepét, hogy nem éreztem különösebb veszteséget a halálakor. Egy mondata volt, akkor is olyan idegesítő hangon szólalt meg... :D

 

Ja és nekem úgy tűnt mintha Ashoka megjelenése felnőttesebb lenne. Mintha öregedett volna, ahogy telt az idő. És fura volt hogy kicsit volt a rész elején aztán valahogy megint a háttérbe került. Hmmm.

Ez feltűnt nekem is, bár személy szerint nem hiszem, hogy változtattak volna valamit a karakter modelljén. A viselkedése is meglepően érett volt, főleg Seripasszal való párbeszéde során. Én különösebben nem panaszkodok azért, hogy Ahsoka ennyire háttérbe szorult ebben az évadban, eleget csipkelődték már egymást Anakinnal, jót fog tenni ebből egy kis szünet. :D

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

vagy legalább Obi-Wannak más társa lett volna, hogy a Hondos részek működjenek.
Én meg pont kettejük találkozását vártam, mert kíváncsi voltam, miként reagálják le a dolgokat.

 

Szerintem túl sokat láttok beléjük. Se nem jók, se nem rosszak, egyszerűen megvan a maguk erkölcsi normája, ami szerint élnek. Ilyen szempontból a kalózok felett állnak, de nekik ez akkor is csak üzlet volt. Pusztán az adott szavuk és a becsületük tartja őket a falusiak mellett, hisz Sugi ki is mondja Hondonak, hogy nem szegnek meg alkukat. Mellesleg annyira nem láthatták rossznak a helyzetet, ha négyen elvállalták a melót.
Személy szerint nem látok sokat beléjük, csak Te jobban megfogalmaztad mi is lehet az igazság velük kapcsolatban. :D

 

Szerintem ő a csak a melléknevéhez (a diplomata) híven egy harc nélküli megoldást ajánlott.
Utólag már magam is így látom, szóval ebben tévedtem. Bocs' Obi! :D

 

Annyira jó ezt olyantól olvasni, aki kedveli Bane-t. :D
Kedvelem Bane-t de Embo sokkal emblematikusabb karakter lehet a jövőben, már ha a fejvadászokról van szó.
Link to comment
Share on other sites

Nah, akkor bele is vágnék ennek a fantasztikus epizódnak a kisregény hosszúságú értékeléséhez... (Kezdhetsz örülni, Ody... :D)
Örülök! :D Főleg mert sok jó dolgot írtál amire tudok reagálni.

 

Aztán pedig ott voltak azok a meglepően banális, de mégis ötletes katapult fülkék is. Itt azt hiszem ki is fogytam a negatív kritikákból. :)
Azok a guruló katapultok nagyon ötletesek voltak, és arra a léggömbre emlékeztetnek, amivel a Mars felszínére sikeresen jutattanak szondákat. azókat is ilyen gömbökbe csomagolják. :D

 

Méghozzá dzsungel rancorok...
mindig tanul az ember valami újat az SW világáról. :D

 

Ezek biztos, hogy nem őshonos feluciaiak... Ezek valószínűleg csak egyszerű telepesek egy másik bolygóról, mint a lurmenek az első évadban. Az őshonos feluciaiak így néznek ki...
Nagyszerű! Így még jobb a dolog. Elég félelmetesen néz ki ez a valami...

 

Ez feltűnt nekem is, bár személy szerint nem hiszem, hogy változtattak volna valamit a karakter modelljén.
Érdekes, nekem se tűnt fel ez. Szerintem olyan volt mint máskor.
Link to comment
Share on other sites

Felfigyeltem egy érdekességre a rész elején. A montázsban támadják az egyik orvosi állomást, és akkor beúszik a képbe egy Dreadnaught orra.

 

A másik dolog, hogy Anakinnak megint adtak egy jó pillanatot, de most szimpatikusan dönt. Amikor Hondo lógott a szakadék szélén, bennem felmerült, hogy nem segít neki....de aztán mégis. Annyiszor felróttuk már neki ennek az ellenkezőjét a sorozat során, hogy most illik megdicsérni. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A másik dolog, hogy Anakinnak megint adtak egy jó pillanatot, de most szimpatikusan dönt. Amikor Hondo lógott a szakadék szélén, bennem felmerült, hogy nem segít neki....de aztán mégis. Annyiszor felróttuk már neki ennek az ellenkezőjét a sorozat során, hogy most illik megdicsérni. :D

Majd kap tőlem egy kockacukrot :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az epizód azt a szép és régi SW hagyományt követi, hogy a kicsik és gyengék is bátran felvehetik a harcot a túlerőben lévő támadóval szemben, ha van bennük hit és lelkesedés, és persze az sem árt, ha van velük pár Jedi. :D

Nem pontozok, de nálam ez az epizód most ott van az évad legjobbjai között. Egy üdítő színfolt a komorodó tendenciában. :D

Valóban kellett már egy ilyen rész is. :D Az mekkora utalás volt már az indy 4-re, amikor a végén felszállt a kalózok csészealja? :D
Link to comment
Share on other sites

Szerintem túl sokat láttok beléjük. Se nem jók, se nem rosszak, egyszerűen megvan a maguk erkölcsi normája, ami szerint élnek. Ilyen szempontból a kalózok felett állnak, de nekik ez akkor is csak üzlet volt. Pusztán az adott szavuk és a becsületük tartja őket a falusiak mellett, hisz Sugi ki is mondja Hondonak, hogy nem szegnek meg alkukat. Mellesleg annyira nem láthatták rossznak a helyzetet, ha négyen elvállalták a melót.
Rátapintottál a lényegre azzal, hogy van becsületük, mert ez elég nagy különbség egy kalózzal, mint űrbanditával összehasonlítva. Valószínűleg minden megbízás, amit elvállalnak, az üzlet és nem jótékonykodás, de számomra szimpatikus volt az egészhez való hozzáállásuk: védeni az embereket és a falut a saját életük árán is. Ez nem olyan megbízás, mint amit pl. Bane kapott, és amit jó zsíros pénzért vállalt csak el: rablás, gyilkosság stb. Elég ránézni Sugi arcára és hallani a rémült hangját, amikor Buja Féreg 2.0 lőni kezdi a falut... :D

 

Annyira jó ezt olyantól olvasni, aki kedveli Bane-t. :D
Én pl. nem kedvelem Bane-t, így örülök, hogy végre van fejvadász (és még nem is egy), aki nekem is tetszik. :D

 

Seripas: Kicsit egy átlagos szuper rohamdroidra emlékeztetett. Talán a legszerethetőbb karakter négyük közül. Egy személy, akinek minden álma, hogy egy kőkemény, félelmetes harcos lehessen, de származása, és fajtája miatt senki sem venné komolyan. Embo után ő volt a kedvencem. :D
Nekem még Embo előtt is ő a kedvencem. :) Nagyon aranyos.
Link to comment
Share on other sites

A másik dolog, hogy Anakinnak megint adtak egy jó pillanatot, de most szimpatikusan dönt. Amikor Hondo lógott a szakadék szélén, bennem felmerült, hogy nem segít neki....de aztán mégis. Annyiszor felróttuk már neki ennek az ellenkezőjét a sorozat során, hogy most illik megdicsérni. :D
Ha megfigyeled az arcát, akkor van pár másodperc, amikor azt látod, hogy de szívesen lelökné. Én azért gondoltam, hogy most nem fog rosszat tenni, mert ez nem olyan epizód volt, amiben elfért volna egy ilyen jelenet. A habozásával csupán finoman utaltak rá, hogy a sötét énje még mindig megvan...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information