Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Nos az a helyzet,hogy mivel (gondolom) a tv-d is meg a dvd-d is "normál felbontással "dolgozik",így nem is fogsz észrevenni semmilyen külömbséget.Én a gépemen nézem és hasonlítom össze.

A TV-m nem normál felbontással dolgozik, mivel, mint mondtam széles-képernyős, sik-képernyős TV-ről van szó. 86 cm az átmérője egyébként (tehát kétség kivül nem tartozik a legnagyobbak közé, de nem is kicsi). A képet megnéztem 1280x1024-es felbontású számitógép képernyőn és a véleményem tartom föleg annak tükrében, hogy már volt szerencsém igazi HD adást nézni. Az olyan élmény volt, hogy haverokkal percekig nem birtunk elmozdulni a döbbenettől. Komolyan mondom szinte élesebb a valóságnál :) S bizony ezek a képek attól messze állnak... nagyon nagyon messze.

Amennyiben ez lesz a HD SW Saga kiadás ugy szivhatjuk a fogunkat és várhatjuk az azt követő "Ultimate 2.0" kiadást amiben végre tényleg kihasználják a HD lehetőségeit.

Hozzászólás ideje:
OFF

Milyen képet láttál HD tv-n? Mert amik az áruházakban mennek, az csak parasztvakítás, direkt olyan cuccok, hogy leessen az állad. A filmek sose lesznek olyanok...

ON

Nem képet, hanem filmet láttam. Természetfilm volt... hegyet másztak, hömpölygött a tenger meg hasonlók. Mellette adták hasonló méretű TV-n az 'Én a robot'-ot DVD-ről... kész ciki volt a két felbontást egymás mellett látni.

Hozzászólás ideje:
A TV-m nem normál felbontással dolgozik, mivel, mint mondtam széles-képernyős, sik-képernyős TV-ről van szó. 86 cm az átmérője egyébként (tehát kétség kivül nem tartozik a legnagyobbak közé, de nem is kicsi). A képet megnéztem 1280x1024-es felbontású számitógép képernyőn és a véleményem tartom föleg annak tükrében, hogy már volt szerencsém igazi HD adást nézni. Az olyan élmény volt, hogy haverokkal percekig nem birtunk elmozdulni a döbbenettől. Komolyan mondom szinte élesebb a valóságnál :) S bizony ezek a képek attól messze állnak... nagyon nagyon messze.

Amennyiben ez lesz a HD SW Saga kiadás ugy szivhatjuk a fogunkat és várhatjuk az azt követő "Ultimate 2.0" kiadást amiben végre tényleg kihasználják a HD lehetőségeit.

Bomarr.

Most egy kicsit ki offoljuk a topicot,de sebaj.

Az,hogy szélesképernyős és síkcsöves még nem azt jelenti,hogy nagyfelbontású.Hidd el normál átlagos felbontása van.A most gyártott plazmák és LCD-k felbontása éri el azt a szintet,hogy HD-readynek lehet őket nevezni.

A Hd adás és a Hd-Dvd nem ugyanaz,tehát nem is lehet összehasonlítani.Párhuzamokat lehet vonni köztük ,de nem egy dolgot jelent a kettő.

Az egy dolog,hogy a képernyő felbontását 1280x1024-re állítod ha mondjuk a VGA kártya nem tudja csak a max 1024x768-as felbontást.Így visszakonvertálja erre a beállításra,ráadásul mindezt úgy teszi,hogy nem is veszed észre (legalábbis akkor hirtelen,ez tapasztalat :) )

Hozzászólás ideje:

lipi: Nem VGA kártyám van :) A TV-m valóban nem HD ready, de nem is átlagos felbontású, bármennyire is megakarsz győzni az ellenkezőjéről :D A képminőség változásnak pedig igy is látszania kéne... ha berakok egy normál TV adásról képet és egy DVD képet egyből kiszurod a különbséget. Épp ezaz amiatt nagyon hervasztó ez a kép: semmi különbséget nem lehet felfedezni a DVD képétől. Elhiszem, hogy valamivel te talán több részletet látsz, de engedd meg hogy ez engem igy ne nagyon győzzőn meg, arról, hogy várjam a HD kiadást :)

Hozzászólás ideje:

Félreértessz,Én nem akarlak meggyőzni semmiről.Nézz utánna a tv-d felbontásának.Továbbra is azt állítom,hogy normál.Nekem is 82-es sikcsöves szélesképernyős van Panából 1 éves és ez is normál.No mindegy szóval nem akartalak meggyőzni semmiről,csak úgy mondtam :)

Hozzászólás ideje:

A CRT-k mind normál felbontásúak, tehát a tied is Bomarr. :) Több részletet azon nem fogsz észrevenni, hiába javulna az adathordozó felbontása. A képernyőé nem fog.

Egyébként az a természetfilm pont arra van, amit írtam. :) Jól beájulj tőle. Filmmel kell kipróbálni. Egyébként láthatóan jobbak ezek a lipi által belinkelt EPIII-as képek, bár nem annyival, mint az ember várná egy HD minőségtől. Egyébként meg ha így adják ki a SAGA DVD-t, nem lesz választás, meg kell venni HD-ben...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Engem igen, főleg ha ez valóban már Sagakiadás, és a Sagakiadás hozza azokat a dolgokat, amiket várok (fénykardoptimizálás, Digi Yoda az ep1-be). Ha nem, felőlem az egekbe röpíthetik a felbontást, akkor se győznek meg.

Hozzászólás ideje:
Egyébként az a természetfilm pont arra van, amit írtam. :) Jól beájulj tőle. Filmmel kell kipróbálni.

Azért álljunk meg egy szóra: mivel mozgókép volt nyilván annak is a bizonyitéka, hogy lehetséges ilyen képminőségű film. Annyira, hogy igy fognak kinézni az ugynevezett HD adások, mint ott megtudtam, tehát igenis jogos szeintem az elvárás, hogy egy HD-DVD is nézzen ugy ki... ha nem akkor nem értem a nagy örömködést körülötte.

Most arról nem is beszélve, hogy anno még arról beszéltek, hogy akár még kis TV-n is látni lehet valamennyire a különbséget... amennyiben még egy nagy TV-n se és milliós rendszerekbe kell pénzt ölni, hogy TALÁN valamivel részletesebb legyen, akkor ez egy halálra itélt formátum és inkább megvárom a következő generációt.

Ugyhogy most Dzséjt legutobbi hozzászolásához igazodva: ezzel a feltuningolt képpel megtarthatják maguknak. De ha lesz javitás is, ugy elgondolkodtató... talán.

Hozzászólás ideje:

lipi (edit:elöszőr véletlenül Ody-nak cimeztem :)): Végül csak megtaláltam a TV leirását, de a felbontásról nincs szó benne (Philips 36PW9767). Viszont van a TV-ben az ugynevezett Pixel Plus technológia, aminek itt van a leirása:

"Televíziós képszabvány, amely 576 látható sorból és soronként 720 képpontból áll. A Pixel Plus több sort és soronként több képpontot nyújt, így sokkal élesebb képet biztosít. A Pixel Plus ezen túlmenően az egyes képpontok élességét is javítja ? ezáltal a kép részletgazdagabbá, természetesebbé válik. A Pixel Plus processzor akár 1250 sorból és soronként 2048 képpontból álló felbontású kép feldolgozására is alkalmas."

Tehát továbbra is tartom, hogy nem "szokványos" a felbontása :)

Szerkesztve: - Bomarr

Hozzászólás ideje:
Bomarr, megkérdezhetem, mennyi egy ilyen tévé, mint ami neked van?

6-700.000 Ft volt mikor vettük, de ennek már jó ideje... gondolom azóta már jóval olcsóbban hozzá lehet jutni (megnéztem: német honban ez a tipus most 2961 Euro)

Hozzászólás ideje:

Szép ára volt.De legalább hosszútávon jó.A képek egyébként engem sem győztek meg.Olyan mint egy dvd kép.Persze nem baj mert nekem tökéeltesen megfelel a dvd minőség.

Hozzászólás ideje:

Bomarr.

Minden nagyképernyős tv-ben van képstabilizátor.Az enyémben is.Csak ebben nem pixel plussz a neve.

A lényege az,hogy a valós sorokhoz számol egy virtuális sort,ami fizikailag nincs ott,tehát a már meglévő pixelt duplázza triplázza meg.Ez nem azt jelenti,hogy nagyobb lesz a felbontása,hanem azt hogy a már meglévőt javítja fel.Ebben van a nagy különbség,hisz mind a HDTV mind pedig a HD-DVD más technikán alapszik.A soros valós sorok és nem hozzászámolt pixelek.De még egyszer mondom,hogy a HDTV és a HD-DVD nem ugyanaz.A minőségjavulásról egy pár szó.Gondolj bele pl: a ROTS dvd-n a film egy 9GB-os lemezen 7,89 GB.Egy HD-DVD ezzel szembe meg 25 és 50 GB között lesz.Ne mondja nekem senki,hogy az a film amit elősször 7,89-re tömörítettek össze az nem sokban tér attól amit mondjuk 25 vagy 50 GB-ra tömörítenek.Elég ha arra gondolunk,hogy ha lefelé tömörítünk,tehát mondjuk a ROTS-ot akarom letenni egy 4,7-es lemezre akkor a képminősége 50%-al romlik,és sok helyen kockás lesz.Ezzel szembe ha HD-n lesz a film (még ha "csak" a 25 GB-os lemezen is) akkor is 3x-os lesz a képjavulás.Ez nem kis dolog hanem óriási.

Egyébként a CRT-k ahogy Ody is írta,normál 800x600-as felbontással dolgoznak.Ezt le is lehet tesztelni egy pc-vel.Kösd rá és próbáld felvenni a felbontást.1024x768-nál már befordul.Tönkreteszi a képcsövet és a vezérlő elektronikát.

Hozzászólás ideje:
Engem igen, főleg ha ez valóban már Sagakiadás, és a Sagakiadás hozza azokat a dolgokat, amiket várok (fénykardoptimizálás, Digi Yoda az ep1-be). Ha nem, felőlem az egekbe röpíthetik a felbontást, akkor se győznek meg.

Na ezzel tökéletesen egyetértek.Várom a HD-t nem nem mindenáron.Ha kijavítják az általad említett hibákat (meg még párat :? ) akkor Én leszek az első aki befektet egy HD rendzserbe és veszi meg a Saga HD-DVD-t :?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A régebbinél nekem kicsit műanyag íze van ennek a jelenetnek (főleg amiatt a bazi gomb miatt az előtérben), pedig tudom, hor a romboló hídja részben megépült, és tudom, melyik része (pont azt a részét érzem cefetül műanyagnak).

A második képen ez a hatás kicsit visszafogottabb, talán a sötétebb szín miatt. De ezt most csak az itt látható két kép alapján mondom.

Hozzászólás ideje:

lipi: a leirt adatokkal én is tisztában voltam, de épp ezért vártam valami értékelhető javulást. Ugyanakkor az alábbi kép már tényleg meggyőzőbb... de föleg mert az alsónak változtattak a szinein és sokkal szebben néz ki az egész szürkében :?

Ugyanakkor továbbra is nagy kétséggel fogadom ezeket a beszurásokat, mert Lucas elmondta, hogy addig nem érdemes és nem is fognak választani a két nagy formátumból, amig nem dől el a verseny. Tehát kizártnak tartom, hogy ezek a képek a HD-DVD-ből legyenek... esetleg a digitális moziknál bemutatott verzió lehet az amiből szemezgetsz. Az ha jól tudom 9 DVD-t (vagy többet?) foglal és ugyebár egy óriási vásznon is szépnek kell lennie.

A Pixel plushoz: teljesen egyértelmüen ott van a leirásában: szebb, élesebb, életszerűbb képet nyújt. Egyébként kilehet rajta kapcsolni ezt a funkciót és szinte zongorázni lehetne a különbséget. Igy szerintem teljesen helyénvaló ha nem veszem egy kalap alá mondjuk a szobámban lévő 4:3-as átlag TV-vel... azt pedig sose mondtam, hogy ez ugyanaz a technológia lenne, mint a HD-TV.

Hozzászólás ideje:

Már nincs semmilyen verseny.Lesz HD-DVD is meg Blu-Ray is.Az arany középutat megint a lejátszógyártók fogják megtalálni,hisz hibrid lejátszókat fognak gyártani.

9 DVD.Ez 72 GB.Tehát ennyi a film tényleges tömörítetlen "szűz" változata.Még ezt is le kell tömöríteni,ahhoz hogy mondjuk az 50GB ráférjen.De mivel ez a "master" verzió így ilyesmi minőségre lehet számítani a HD vagy Blu-Ray verziónál,és hidd el ez nagyon nagy külömbség.(min 14GB)

....."a Panasonic auto képválasztással 16:9-es tv-n torzítás nélkül nézhetünk 4:3-as képet"......

Fizikailag lehetetlen.

....."a Wide pixel szolgáltatás élthűbb képet ad mint eddig bármi".......

Valóban szebb a kép mint mikor kikapcsolom,de a pixel sorok közötti hézagot két szomszédos oldallal tölti ki,tehát nem több csak szebb,nem részletgazdagabb csak "simább".

Szóval ilyenek nekem is vannak a tájékoztató könyvben.

A fele? sajna nem igaz :?

Szerkesztve: - lipi

Hozzászólás ideje:

A Wide pixel-t nem ismerem, de a Pixel Plus nem csak "simább", de élesebb képet is ad (a pixel plus definiciót én szakoldalról néztem és nem a TV tájékoztató könyvéből)

Az pedig természetes, hogy most még lesz Blu-ray és HD-DVD is, de előbb utobb az egyik ki fog esni a versenyből, mivel a verseny továbbra is áll (bár ha számitásaim bejönnek akkor mindkettő kiesik: alig tudnak valami pluszat a DVD-hez képest az átlag fogyasztó számára... jöhetne már a következő technológia, ami nem ezt a béna korong rendszert használja és ahol nem kell félni az apró karcolásoktól meg bekoszoldásoktól)

Hozzászólás ideje:

Nos már a karcprobléma megoldódni látszik,ugyanis kifejlesztettek egy olyan réteget ami állítólag a kalapácsütésnek is ellenáll.

A Wide pixel ugyanaz mint a pixel plussz.Ilyen minden(újabb) nagyképernyős tv-ben van csak más a neve.Ez azonban nem növeli a felbontást csak a nagy képernyőméret gyártásából fakadó és a nagy felületi megjelenítési hibák miatt muszály a videokorrekció.Sajnos minnél nagyobb a képméret annál több a hibalehetőség.Viszont a Plazmáknál az LCD-nél már nincs ilyen.

Hozzászólás ideje:

Hát én ugy tudom, hogy bár hasonló céllal jöttek létre de nem teljesen ugyanaz a wide pixel meg a pixel plus, de ez már nagyon OFF.

Mindenesetre kiváncsi vagyok hány évet kell majd várni, hogy Magyarországon kaphatóak legyenek az első -minimum magyar feliratos- új generációs formátumok.

Hozzászólás ideje:

Na erre Én is kedves barátom. :?

Mindenesetre már van mind a két formátumban megjelent film,és már van lista is hogy mi fog megjelenni,és az amazonas.com-om már lehet is rendelni.Hogy itt mikor azt nem lehet tudni.Elősször a hardvert kell elterjeszteni,majd utánna jöhetnek a szoftverek.Fordítva semmi értelme. :?:D

Hozzászólás ideje:

Akkor hát vissza a filmhez. Van benne az a jelenet, amikor Padmé Anakinnak fejtegeti, hogy Obi-Wan mennyire törődik velük. Itt mondja, hogy Obi reggel meglátogatta. Ehhez forgattak egy előzmény-jelenetet is, ami erről szólt. Lukas belőhette magát a vágásnál, hogy olyanról beszélnek a filmben, amit nem is láthatunk.

Ez az egyik bibi, a másik az, hogy az extra lemezre se került rá. Amikor megtudtam, hogy létezik ez a jelenet, talán emmiatt vártam a legjobban a DVD megjelenését.

Biztosra vettem, hogy a törölt jelenetek közé azért bekerül. Nem került rá. Nagyot csalódtam. Akkor is, ha részletesen tudom a tartalmát.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.