Jump to content

3x13 - Monster


Recommended Posts

13. rész - Monster / Szörnyeteg

 

epguide313.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Dathomir, Serenno, Devaron

 

Szereplők:

Asajj Ventress - Nika Futterman

Savage Opress - Clancy Brown

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Talzin anya - Barbara Goodson

Feral - Dee Bradley Baker

Karis - Catherine Taber

Talia - Angelique Perrin

Trauma parancsnok - Dee Bradley Baker

Viscus - Stephen Stanton

Halsey - Corey Burton

Knox - Dee Bradley Bakerv

 

Történet

Az éjnővérek merénylete után Dookunak új orgyilkosra van szüksége. Talzin anya ajánlata kézenfekvő: kiválasztanak a számára valakit az éjtestvérek közül, abból a klánból, amelyből Darth Sidious korábbi tanítványa, Darth Maul is származott. A választást Talzin Ventressre bízza. Savage Opress, a kiválasztott nem is tudja, hogy nem párnak, hanem a bosszú fegyverének választották.

 

Érdekességek

- Halsey Jedi lovag neve a 2x19 Grievous Intrigue-ben még Tukker Val Loo volt, bár a koncepicós rajzokon Jayfo Ongnak, míg később Lev'loának hívták. Ebben az epizódban nevezték el végül Halsey-nek, és ennek megfelelően átírták az sw.comon a Grievous Intrigue leírását is. A Halsey név végül a 3x14 Witches of the Mistben el is hangzik.

- A koncepciós rajzok alapján Savage bárdjából ki lehet lőni egy dárdát.

S03E13a.jpg

- Talzin említi, hogy Dooku réges-régen tett valami érte. Feltehetően ekkor Dooku még Jedi lovag volt, és Talzin is azóta szövögeti terveit a gróf ellen.

- Mikor Dooku a Dathomirra ment, Talzin feketegyökér itallal kínálja, mely egy fiatalító szer. Ugyanilyen ital szerepelt a Willowban is.

- A Star Warsban már sok híres zabrak megjelent. Darth Maul, Eath Koth, Agen Kolar és Sugi is ebbe a fajba tartoztak. A zabrakok az Irodinia bolygóról származnak, de az évszázadok során számtalan kolóniát hoztak létre, és rengeteg, más fajok által lakott bolygóra is betelepültek. Ezek a zabrakok azt a bolygót tekintik az otthonuknak, amin - olykor generációk óta - élnek, nem az Iridoniát.

- Mikor Maul először megjelent, sokan hitték, hogy tetoválásai ősi Sith örökséget jelképeznek. A Legacy (Hagyaték) című képregényben ezért visel minden Sith olyan mintákat, mint Maul. Azonban sosem volt rá bizonyíték, hogy Maul tetoválásai kizárólag a Sithektől származhat, ugyanúgy lehettek egyszerű harcos tetoválások is. Azonban a Dathomir történelmét ismerve könnyen lehet, hogy mindkettőről szó van.

- Ian McCaig volt az első, aki egy képregényhez megrajzolta Mault félmeztelenül, ezzel mutatva meg, hogy a Sith egész teste tetovált. Ezt később játékfigurák formájában is megjelentették, és ez határozta meg az éjfivérek külsejét is.

- Feral, Viscu és Savage kivételével egyik zabraknak sincs neve, még a forgatókönyvben sem.

- Az éjnővérek a következő versikét kántálják Savage átalakításakor:

 

Geiss kan erde mak / harden ob stein

geiss kan lewf mak / krig ob blitz

geiss kan pire mak / blud loge raga

geiss kan vass byn / skol zum Asajj

erde-blitz-raga-byn / ede-blitz raga byn

erde-blitz-raga-byn, zum Asajj!

 

- Savage páncélját római páncélokról mintázták, melyen a fémlemezek a könnyebb mozgás érdekében képesek voltak egymásba csúszni.

- Halsey és Knox teste újrahasznosítottak. Halsey Kit Fisto, Knox Bolla Ropal testét kapta meg, természetesen újratextúrázva.

S03E13b.jpg

 

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Frankó rész volt ez is. Jobb, mint az előző. Örülök, hogy Savage nem Terminatornak született, igaz, végül azzá tették. Hát, így is lehet hű harcost teremteni. Szépen megnőtt a végére az ifjú :D De szerintem az, hogy megölte a testvérét, még visszaüthet. Na most csak ennyi, mert mennem kell, de majd még értekezek. Összességében, jó rész és kaptunk egy igen érdekes új karaktert.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is jobban tetszett mint az előző. Jobb volt a hangulata.

Az egész kiválasztás tetszett, ahogy Assaj próbára tette fiúkat. Jól megszorongatta őket az már biztos.

És hát ha csak ennyi kéne ahhoz, hogy az ember kigyúrt legyen, és is alávetném magam egy ilyen eljárásnak. :D

Savage egy vadállat, az már biztos. Amit a végén mutatott, hogy ő is még a saját embereit is félrelöki, csak hogy végezhessen az ellenséggel, lenyűgöző volt. Szegény Jedi mesternek nem sok esélye volt.

Azt hiszem a következő résznél jobban még semmit se vártam. Iszonyú nagy lesz. Savaget kitanítja Dooku és mehet Anakinék ellen! :)

Maul vs Obi 2 - A visszavágás! :D

Még lehet én is írok bővebben, de mindenesetre ez a rész nekem 9/10.

Egyedül az utolsó mondat nem tetszett, hogy Dooku is végezni akar Sidivel...

Link to comment
Share on other sites

Nekem meg kifejezetten tetszett. Ez a Sith lényege, a tanítvány mindig fondorlatoskodik a mester ellen - pont a múlt résznél került szóba, és viszik tovább. Ráadásul ez már az ep2 óta benne van Dookuban, mikor megpróbálta a maga oldalára állítani Obi-Want.

Kíváncsi leszek Kenobira, mikor találkozik Opress-sel. Vajon elkapja a deja vu? :D Remélem elsütnek valami Obi-Wanizmust :)

Amúgy tényleg brutális tag. Még fénykardja sincs, de esélye sem volt senkinek. Lézer és ütésálló, egy igazi beszteroidozott Darth Maul :lol:

Amit még nagyon érdemes kiemelni, hogy a zene újfent kiváló. Kicsit a Republic Commando muzsikáját idézi, de nagyon illik a témához.

Ez a mini-Jedi Templom is jól nézett ki, bár azért itt volt annyi kifogásom, hogy szerintem elég kidolgozatlan volt a helyzet. Úgy értem, néhány klón lövöldözik egymásra a nyílt utcán néhány droidra, azt szevasz. Ráadásul a klónok ahelyett, hogy össztüzet zúdítottak volna Opress-re, inkább megpróbáltak ököllel nekimenni. Erre az első bevetésre szerintem érdemesebb lett volna egy másik részt áldozni, vagy nem tudom, mert ez így olyan "na passzírozzuk még ezt is bele" érzést keltett. Ennek ellenére kellően megalapozta Opress bácsit, bár félő, hogy ezután Anakin és Obi-Wan sity-suty elintézi, mint ahogy Asajj-t szokta. :para:

Link to comment
Share on other sites

Á! Nagyon jó rész volt :D

De ez várható is volt, Savagenak az előzetesek alapján minimum egy ilyen részt kellett kapnia.

Nagyon tetszett Ventress kis járműje is, frankón nézett ki.

A kiválasztás is érdekes volt, majd az éjnővérek varázsa is ütött.

Furcsa, hogy így a semmiből tudnak csinálni tárgyakat, de a zöld fényű dolog is felettéb érdekes. Nagyon tetszenek a nővérek ezen titokzatossága.

 

A vége pedig nagyon állleesős volt, gondolok itt a Jedik elleni harcra meg Dooku mondatára. Ez még izgalmas is lehetne, ha nem tudnánk, hogy végül is nem valósul meg.

Következő részt nagyon várom, kíváncsi vagyok mire megy Savage Anakinékkal.

Link to comment
Share on other sites

Egész jó kis rész volt, főleg a próbák tetszettek, mondtam is magamba bárcsak ilyen koreográfiát láthatnánk fénykardpárbaj közben is. Az epizód végi jedi irtást én is kapkodottnak éreztem, és már régóta várok egy ilyen mondatra Dooku szájából. A zenére általában nem szoktam figyelni de most ez a Republic Commandós nagyon ütött. Várom a következő részt hogy vajon Savage fog-e engedelmeskedni Ventressnek ha arra kerül a sor

Link to comment
Share on other sites

Na ez már kellet :D

Nekem a Nightsister annyira nem jött be, ez viszont....még most is a könnyeimmel küszködöm :D

Ennyire brutális részt szerintem még nem láttunk.

Nyakcsigolyák törnek,halomra hullanak a zabrakok Ventress fejszéjétől és a végén is valami csuda mészárlás volt :yes:

Tetszett az éjtestvérek "laktanyája", olyan Spartacus feelingje volt.

A szöveget nem teljesen értettem, németet tanulok így a grafikára, akcióra figyeltem inkább.

A végén a devaroni csetepaté nekem kicsit hebehurgya volt és eléggé sajnáltam a Jediket :cry:

Igazából minden jó volt na :)

Link to comment
Share on other sites

Ennyire brutális részt szerintem még nem láttunk.

Nyakcsigolyák törnek,halomra hullanak a zabrakok Ventress fejszéjétől és a végén is valami csuda mészárlás volt :yes:

Ez már nem gyerekeknek való. Szerintem a magyar részből ezeket majd kivágják, mint a tavalyi bounty hunteres részből.
Link to comment
Share on other sites

A rész tényleg a sorozat legbrutálisabbja, szóval nekem nagyon bejött :D !

Az is tetszett, hogy Opress karakterének adtak mélységet, és nem rögtön egy elvetemült gyilkológépet kaptunk.

Másik érdekesség, amire Filoni is felhívja a figyelmet az ep kommentárban, hogy Ventress nem veszi észre, de ő maga is egy Dooku-vá vált, aki számára mindenki csak eszköz a cél elérése érdekében.

Link to comment
Share on other sites

Ez már nem gyerekeknek való. Szerintem a magyar részből ezeket majd kivágják, mint a tavalyi bounty hunteres részből.

Bounty Huntersből kivágták ? :hehe: Ezt nem is tudtam.Érdekes, hogy akarják kivágni az agresszív részeket a Monsterből, személyes véleményem szerint összesen 10 perc biztos nem a gyerekeknek való abból a 22 percből.

Link to comment
Share on other sites

Jó rész volt, de Savage első küldetését talán már tényleg nem kellett volna belezsúfolni, vagy legalább a szöveget kicsit rövidebbre vették volna, hogy több idő jusson rá.

Ahhoz képest, hogy a sithek folyamatosan egymás ellen áskálódnak, és rendszerint a legkevésbé önálló alárendeltjeik vannak (droid, keveset tudó segítő, agymosott tanítvány) Dooku milyen könnyen elfogadott egy tök ismeretlen külsőst. Még akkor is ha Talzin anya szállította.

A másik oldalon meg ott vannak az elég önálló klónok, és a rendszerint nem alárendeltként, hanem partnerként kezelt tanítvány. Jó ez a kettősség.

Mondjuk a klónokat nem ártott volna megtanítani arra, hogy élő ellenfelet lehetőség szerint fejbe lőjenek. Tetszett, hogy a jedi nem esett kétségbe a fénykard elvesztésekor. Mondjuk nem is nagyon volt ideje rá, azt viszont furcsálltam, hogy az Erő alkalmazása fel sem merült benne, márpedig a kiképzésen látottak szerint Savage azt nem tudja használni, és az éjnővérek szteoidozása után sem hiszem, hogy pikk-pakk nagyon ment volna neki. (Muszáj, hogy Erő érzékeny legyen, különben Dooku nem tervezgetne vele máris hatralomátvételt.)

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk nem is nagyon volt ideje rá, azt viszont furcsálltam, hogy az Erő alkalmazása fel sem merült benne, márpedig a kiképzésen látottak szerint Savage azt nem tudja használni, és az éjnővérek szteoidozása után sem hiszem, hogy pikk-pakk nagyon ment volna neki. (Muszáj, hogy Erő érzékeny legyen, különben Dooku nem tervezgetne vele máris hatralomátvételt.)

Nekem úgy tűnt, mintha a padawant az Erővel intézte volna el. A hangeffekt is az Erőlökésre emlékeztetett.

Link to comment
Share on other sites

Most lehet, hogy mindenki kommentjével szembe megyek, de nekem az elöző rész jobban tetszett.Bár erre a részre is 10/10 pontot adok mert csak egy picivel volt gyöngébb.Nekem nem volt akkora duranás, hogy Oppress szerepelt benne.Kezdem azzal, hogy Assaj nagyon gonosz volt ebben az epizódban,mert az elöző epizodban még tudtam sajnálni,de most megnéztem volna,hogy Oppress megfulytsa.Azért érdekes, hogy miután Oppresst felturbositották az érzései fellett nem tudott uralkodni és még a saját ,,testvérjét,, is megölte.(nemtom, hogy az igazi testvérje volt-e vagy csak ugy hivta mit az éjnövéreknél a ,,sister,,)

Nem érzem túlzásnak A Devaronnál a mészárlást.Elvileg a következő rész még tőbbet tartalmaz majd.

A legjobban Dooku utolsó mondatának örültem mivel megtudtuk,hogy volt Sidious ellen egy terve-kár, hogy nem fog sikerülni neki.(nekem ugy jön le ebböl,hogy Dooku komolyan gondolta az Ep2-ben amit Obinak mondott.)

Link to comment
Share on other sites

Ááááá, banyek, ebben akkora Spartacus gladiátor feeling volt, hogy a film felét végigvigyorogtam :D Nagyon brutális volt, főleg a végére, amikor úgy agyonvágta a két jedit, hogy még a takony is menetet vágott az agyukba.

De.....

De viszont ez a varázsütésre nagy harcost faragunk valakiből, annyira nem nyerte el a tetszésemet. Ez kicsit amolyan mítoszromboló egy jedikkel "hemzsegő" galaxisban.

Dooku utolsó mondata nekem is bejött, igazi star wars duma, akárcsak az, hogy minden a tervek szerint alakul :D

Link to comment
Share on other sites

Fantasztikus rész volt! Pont ahogy vártam. :D Merőben új vizekre evezünk az SW világában, ilyen misztikum eddig nem volt jellemző a sorozatra. Itt is megmutatkozik az előző rész erőssége, azaz a karakterábrázolás! Szerintem nagyon helyesen lépett erre az útra Katie. Ha Ventress-t kicsit sajnáltuk az előző részben, akkor nyilván ez már a múlté. Mint ahogy az éjnővérekkel kapcsolatos dilemmám is. Barbár és spirituális nép, akik mellett csak egy dolog szól: ki akarnak maradni a háborúból (ami szerintem nem véletlen).

 

Savage bevezetése fantasztikusra sikeredett. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire lehet árnyalni egy karaktert 22 percben. Remek érzékkel nyúltak hozzá, és inkább áldozatként lett beállítva. A próbák alatt szinte csodáltam őt, de aztán amit az éjnővérek tettek vele az nagyon durva volt. Megint Anakin jutott eszembe: "Apád aki jó ember volt, elpusztult"

Amikor megölte a fivérét az nagyon kemény jelenet, és ott éreztem igazán azt, hogy az éjnővérek társadalma egy gonosz kaszt.

 

Dooku és Opress. Találkozásuk és beszélgetéseik élményszámba mentek. Főleg azért, mert végre láthattuk, hogy Sidious sejtése igaznak bizonyult! Dooku galaxis uralmi tervekre tör. Láthatóan lenyűgözte Savage, ezért már most felfedte előtte kártyáit. Mondjuk nem meglepő a csodálata, hisz Opress gyorsan pontot tett egy valószínűleg régóta húzódó csata végére. Ahogy ledarált mindent és mindenkit ami és aki az útjába került, az fergeteges volt. :evil: Ráadásul mindezt egy bárdal.

 

Ha lehet még inkább várom a következő részt, és fogalmam sincs mit fognak ebből kihozni a végére.

 

Még egy gondolat. Talzin anya olyan "varázslatokat" használt ebben a részben, ami már túl megy az Erőhasználaton. Pl. poharat hoz létre a semmiből, vagy említhetnénk Savage Opress mutálását is. Bár azt megfigyeltem, hogy mindent ezzel a zöld trutyival csinálnak, talán az lehet a titok nyitja. :hmm:

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nagyon brutális volt, főleg a végére, amikor úgy agyonvágta a két jedit, hogy még a takony is menetet vágott az agyukba.

 

 

Azt észrevettétek, hogy Oppress koma a bemutatkozó alkalmával több klónt, jedit ölt mint amennyit Grievous és Ventress együttvéve? :evil: :evil:

Na jó nem többet de kb. annyit.

Kis nyakkendőpiszok padawant odavágta alaposan :lol:

Link to comment
Share on other sites

Szerintem meg a bárddal, mert ugyan az a "fémes" hang hallatszik, mint mikor a mestert a földön lecsapta.

Szerintem is a bárdot használta.

 

 

De.....

De viszont ez a varázsütésre nagy harcost faragunk valakiből, annyira nem nyerte el a tetszésemet. Ez kicsit amolyan mítoszromboló egy jedikkel "hemzsegő" galaxisban.

Szerintem annyira nem gáz ez, hisz ettől Opress nem lett legyőzhetetlen. Sőt, az Erőhasználók rangsorában is eléggé alul állhat. Jó persze, itt most elintézett egy no name Jedit és egy padawant, de ettől nem lesz naggyá. :)

Link to comment
Share on other sites

Azt észrevettétek, hogy Oppress koma a bemutatkozó alkalmával több klónt, jedit ölt mint amennyit Grievous és Ventress együttvéve? :evil: :evil:

Na jó nem többet de kb. annyit.

Kis nyakkendőpiszok padawant odavágta alaposan :lol:

Bizony! És ha egy kis turbózástól ilyen tehetséges a fiú, akkor mi lesz ha majd Dooku az Erő sötét oldalából is kiokítja? Ezért írtam alább, hogy ez még semmi (és mégis milyen sok) ahhoz képest, ami lehet belőle. A padawan nálam már akkor belopta magát a szívembe, akkor kimondta, hogy: "maszta" :D

Link to comment
Share on other sites

Azt észrevettétek, hogy Oppress koma a bemutatkozó alkalmával több klónt, jedit ölt mint amennyit Grievous és Ventress együttvéve? :evil: :evil:

Na jó nem többet de kb. annyit.

Kis nyakkendőpiszok padawant odavágta alaposan :lol:

De Savage barátunk meg azonnal benyelt egy halálos találatot mármint ami mindenki másnál halálos lett volna, majd akkor kell megnézni hogy mint tud ha majd elmúlik a "steroid fürdő" hatása, ha elmúlik egyáltalán

Link to comment
Share on other sites

De Savage barátunk meg azonnal benyelt egy halálos találatot mármint ami mindenki másnál halálos lett volna, majd akkor kell megnézni hogy mint tud ha majd elmúlik a "steroid fürdő" hatása, ha elmúlik egyáltalán

Kíváncsi vagyok Dooku tanításaira. A "szteroidok" hatása biztos nem fog elmúlni. :)

 

Egyébként ki találta ki, hogy Darth Maul tesója? Én pont arra gondoltam, hogy csak a fajából egy másik egyed.

Link to comment
Share on other sites

Bizony! És ha egy kis turbózástól ilyen tehetséges a fiú, akkor mi lesz ha majd Dooku az Erő sötét oldalából is kiokítja? Ezért írtam alább, hogy ez még semmi (és mégis milyen sok) ahhoz képest, ami lehet belőle. A padawan nálam már akkor belopta magát a szívembe, akkor kimondta, hogy: "maszta" :D

 

Hát, szegény nautolan ficsúrnak nem voltak túlontúl bővített mondatai :D

Amúgy, egyre jobban szeretem az ilyen "átlagos jediket."

És azért mindketten elegánsan intézték el a bádogokat.Legalábbis én élvezettel néztem.Más kérdés, hogy Oppress kicsit sok volt nekik.

Még 10 ilyen tömör, húsos, akciódús rész ....nyugtatókat sűrűn fog felírni az orvos szerintem :yes:

Link to comment
Share on other sites

Hát, szegény nautolan ficsúrnak nem voltak túlontúl bővített mondatai :D

Amúgy, egyre jobban szeretem az ilyen "átlagos jediket."

És azért mindketten elegánsan intézték el a bádogokat.Legalábbis én élvezettel néztem.Más kérdés, hogy Oppress kicsit sok volt nekik.

Még 10 ilyen tömör, húsos, akciódús rész ....nyugtatókat sűrűn fog felírni az orvos szerintem :yes:

Szerintem az a Jedi azt hihette, hogy ezt a bárdos p*rasztot simán lenyomja. :D az Erőt használni ellene? Lealacsonyító...

Link to comment
Share on other sites

Még egy gondolat. Talzin anya olyan "varázslatokat" használt ebben a részben, ami már túl megy az Erőhasználaton. Pl. poharat hoz létre a semmiből, vagy említhetnénk Savage Opress mutálását is. Bár azt megfigyeltem, hogy mindent ezzel a zöld trutyival csinálnak, talán az lehet a titok nyitja. :hmm:

Szerintem ez nem mutat túl az Erőn, egyszerűen csak olyan képességeket fejlesztett ki, amiket a Jedik nem használnak, mert nincsenek rászorulva. És elég egyszerű dolgokat hozott össze. Nekem az ilyesmikben az tetszik a legjobban, hogy ezután Vader már tényleg nem hiába mondja, hogy egy bolygó elpusztítása eltörpül az Erőhöz képest. Legalábbis nekem mindig is az jött le a hat filmből, hogy az Erővel szó szerint bármi lehetséges lehetne, az egyetlen korlát csak maga a használó tudata. Aki korlátlanul képes lenne felhasználni, istenné válna. És lehet, hogy egy olyan "elmaradott" világ lakói, mint a Dathomir, jobban képesek leküzdeni a korlátaikat, mint egy high-tech világban élő egyén.

 

De Savage barátunk meg azonnal benyelt egy halálos találatot mármint ami mindenki másnál halálos lett volna

Ezt szerintem csak a páncélja miatt úszta meg. A fejbe lőtte volna a klón, ott deglik meg :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ez nem mutat túl az Erőn, egyszerűen csak olyan képességeket fejlesztett ki, amiket a Jedik nem használnak, mert nincsenek rászorulva. És elég egyszerű dolgokat hozott össze. Nekem az ilyesmikben az tetszik a legjobban, hogy ezután Vader már tényleg nem hiába mondja, hogy egy bolygó elpusztítása eltörpül az Erőhöz képest. Legalábbis nekem mindig is az jött le a hat filmből, hogy az Erővel szó szerint bármi lehetséges lehetne, az egyetlen korlát csak maga a használó tudata. Aki korlátlanul képes lenne felhasználni, istenné válna. És lehet, hogy egy olyan "elmaradott" világ lakói, mint a Dathomir, jobban képesek leküzdeni a korlátaikat, mint egy high-tech világban élő egyén.

Ez is igaz. Talán eddig azért nem láttunk ilyen dolgokat, mert nem volt kitől látnunk. A jediknek szerintem még tiltott is volt. Mindenesetre érdekes látni, hogy mit tudnak.

Link to comment
Share on other sites

Hát ideje lenne elgondolkodnia nyugdíjas éveiről :hehe:

Grievous nem Dooku tanitványa.(csak ,,fénykard tanitvány,,)

Nem értem miköze hozzá hiszen Grievous egy tábornok, ö csak jedikre vadászik,tehát ha elbukik nem mondhatja Dooku neki,hogy ,,nem leszel a tanitványom,most pedig meghalsz,,.-szerintem Dooku ugy gondolja több mint a semmi,tehát ha megöl még egy padawant is, az is több mint a semmi, de ha az sem sikerül akkor marad stratéga(de szerintem ebben a sorozatban egy gyenge idiotának van beálitva),de akkor is én a szeparatistáknál nemtudok több eröt nemhasználó személyt aki jedikkel küzd meg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information