Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Revenge Of The Sith, by Matthew Stover

Szerinted ez a legjobb film-regény? 23 felhasználó szavazott

1. 1. Szerinted ez a legjobb film-regény?

• Igen
      19
    • Nem
      4

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
A film itt sokkal hihetőbb. Mert nekem is az a véleményem, hogy nem tudatosan, előre megfontoltan döntött a Sith-ek útja mellett, hanem így alakult

Bravó, itt a lényeg! Szerintem. "Így alakult". És ez az így alakulás Palpatine kedvenc eszköze az egész filmben. A könyv ennél a kulcsjelenetnél "lefegyverzi", eltagadja tőle a legbrilliánsabb fegyverét.

Hozzászólás ideje:

Ígyenceknek való vita alakult itt ki. :D

Az én véleményem is az, hogy Anakin inkább a feltételezett összeesküvés miatt volt gyanakvó Obira, amit alább szépen le is írtatok.

Ami pedig Anakin átállását illeti, lényegében erről szól az első három film, tehát aki figyelt, és a EPI-II -ben kapott infókból építgette Anakin jellemét, annak semmiképpen nem lehetett elnagyolt, és elsietett a fiú döntése.

Obi-Wan jelleme. Már leírtam valamelyik topikban, de talán Anakin mellett ő ment át a legnagyobb jellemfejlődésen az első három rész alatt.

Az EPI nagyszájú, és kissé arrogáns padawanjából, az EPIII-ra egy igazi érett, nagybetűs Jedi lett.

Hozzászólás ideje:
Obi-Wan jelleme. Már leírtam valamelyik topikban, de talán Anakin mellett ő ment át a legnagyobb jellemfejlődésen az első három rész alatt.

Az EPI nagyszájú, és kissé arrogáns padawanjából, az EPIII-ra egy igazi érett, nagybetűs Jedi lett.

de azért Obi-Wan mind3 filmben eléggé tiszteli a szabályokat. Ez a tulajdonsága szerintem már az ep1-ben is megvan.

Hozzászólás ideje:
De attól még hogy tiszteli a szabályokat, lehet köcsög. :D

Szegény Qui-Gon halála meg úgy hatott rá mintha pofán csapták volna hogy megjöjjön az esze.

Hozzászólás ideje:
ez itt OFF

Csak megjegyeztem ha már szóba jött Obi jelleme.

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:

Szerintem Stover stílusa nagyon jó, főleg a karakterábrázolások szenzációsak benne. Nem kell lenézni a többi filmregényt sem, mert a filmregények hasznos háttérinformációkkal szolgálnak. Pl.: a filmekben nem hangzik el Mas Amedda neve, a könyvekben viszont igen. Bár, mondjuk a mellékszereplők neveinek megismerésére ott vannak a képes enciklopédiák, képeskönyvek... :D

A Dooku elleni kardpárbaj mesterien van leírva, csak túlzottan el van nyújtva, sokkal hosszabb, mint a filmben. A film első 20 percét meg olyan hosszan írja le... Aztán a végén meg csak keveset ír. A felépítése nem a legjobb, de ebben a regényben legalább vannak érzelmek, komolyabb jellemábrázolások, meg mittomén mik. De azért a film akkor is sokkal jobb, felülmúlhatatlan alkotás...

Ezt a regényt a film megnézése előtt olvastam el, 2005 májusának elején. Ti melyiket tettétek előbb: az elolvasást vagy a filmnézést? :D

Hozzászólás ideje:

Én is a bemutató elött olvastam el. Akkor jó volt, mert egyben akkor látta elöszőr az ember a számtalan korábbi kémjelentést. Ami az akció-jeleneteket illeti: érdemes Bán Mór pár korai zsengéjét elolvasni... ő aztán tud akció-jelenetet irni :D Stover túl statikus... elkezdi leirni, hogy milyen csapás után mi következik, s közben elveszik az egész dinamizmusa... ilyen szempontból nagyonis hasonlit az amerikai sci-fi és fantasy irókra (mármint a mainstream-re). Pedig elvileg ő maga is harcművész, de ez nem jön át az irásán nekem.

Hozzászólás ideje:

Stover viszont azt írja le jól, hogy Obi-Wan milyen nagy Jedivé vált.

De ez a filmből is lejön: Nyugodtan, jókedvűen száll szembe Grievous tábornokkal. :D

Hozzászólás ideje:
"Így alakult". És ez az így alakulás Palpatine kedvenc eszköze az egész filmben.

Egyetértek! A prequel filmek egyik legjobb dobása, hogy biztosan nem tudhatjuk, mi Palpatine mesterkedésének az eredménye, és mi történik véletlenül.

Hozzászólás ideje:

Megjegyzem Vader is tanult, akkor meg miatta "alakult úgy" hogy Leia végül elvezette őket a Yavinhoz.

Ep6-ban Palpi azt mondja, ő szivárogtatta ki a helyszínt. Hogy ez csak blöff volt-e, az jó kérdés.

Hozzászólás ideje:
Megjegyzem Vader is tanult, akkor meg miatta "alakult úgy" hogy Leia végül elvezette őket a Yavinhoz.

Ep6-ban Palpi azt mondja, ő szivárogtatta ki a helyszínt. Hogy ez csak blöff volt-e, az jó kérdés.

Hát az öreg nem javult meg a köztes húszegynéhány év alatt, csak egyre magabiztosabb lett, vesztére... :( Vadernek azért ez nem ment ennyire jól, rosszabb volt a kiindulási anyag (Anakin soha nem volt nagy konspirátor).

Hozzászólás ideje:
Vadernek azért ez nem ment ennyire jól, rosszabb volt a kiindulási anyag (Anakin soha nem volt nagy konspirátor).

hát igen. Eszébe juthatott volna, hogy Leia a Halálcsilaggal együtt annak a tervrajzát is odaviszi, sőt, a tervek értek hamarabb oda. No, ez lett a galiba neki.

na jó, ez elment Párhuzamok felé. Off vége

• 3 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Ez a könyv a kedvenc SW könyvem.Tetszik ahogy bemutatják a szereplőket és egy csomó dolog kiderül amit a filmből nem tudhatunk.Szerintem kötelező olvasmány minden rajongónak :)

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Az egyik legjobb jelenet, - ami nagy kár, hogy kikerült a filmből - az a Dooku és Palpatine közt zajló párbeszéd a Hand tornyában, Anakin és Obi-Wan érkezése előtt. Sokkal megdöbbentőbb lett volna a nézők számára így megtudni Palpatine kilétét (már aki nem olvasta a régi trilógia regényadaptációit), mint ami végül a filmben látható. Másrészt nagyobb hangsúlyt kapott volna Dooku elárulása is, amely által jobban átérezhető a Sith-ek valódi módszere, azaz az árulás.

Nem tudom, mennyi rá a reális esély, de reménykedem, hogy ez a jelenet is rákerül az új kiadásra.

Hozzászólás ideje:

Nem tudom, mennyi rá a reális esély, de reménykedem, hogy ez a jelenet is rákerül az új kiadásra.

Mivel tudtommal ilyen jelenetet nem forgattak le, az esély nagyjából a 0-val vetekszik. De szerintem dramaturgiai szempontból egyáltalán nem lenne előnyös egy ilyen jelenet.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.