Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Milyen osztályzatot adnál az ötödik epizódnak? 42 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál az ötödik epizódnak?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Valóban zseniális ez a próbatétel. De Luke szerintem megbukott, mégis ki lett tanítva.

Befejezi amit elkezdett? Hát nem fejezte be, mégis ezzel neki lett igaza.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

jajjja hát szerelmi bánatra is jó a TESB! :)

Most néztem meg és máris jobb a kedvem. :rock:

A második legjobb film a világon és azon túl! :)

Hozzászólás ideje:

Ha jól emléxem - és az infóim is jók - a Birodalom premierje az USA-ban 1980. máj. 21.

Hmmm...jó rég volt. De ma volt! :o

Szóval Boldog Szülinapot! Én este tuti "megint" megünneplem! :o

Hozzászólás ideje:

Boldog születésnapot TESB!

Most hogy csoportos születésnapja van a filmeknek, lehet hogy tartok egy DVD zsúrt a filmek tiszteletére. :o

Hozzászólás ideje:
Plusz egy év :P Boldog szülinapot :lol:

Több évet ért meg a film, mint a Birodalom :P

Hát igen. 26 év, az 26 év. Jesszusom még nem is léteztem mikor vkik - jó sokan - már jó sokszor láttak. :lol::P

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az szintén kicsit hihetetlen számomra, hogy én is csak a közvetlen második körben láttam a filmeket (kivétel a Jedi visszatér, mert azt premieren láttam 1985-ben).

Kíváncsi lettem volna milyen hatást gyakorol rám a film moziban, ugyanis 1985-ben nem tudtam megnézni, mert elfogyott a jegy. :lol::lol: Bár igaz, hogy belógtunk, de elkaptak, így mennünk kellett. A vészkijárat mellett ülve hallgattam végig a filmet. 11 éves voltam akkor...

Hozzászólás ideje:
Bár igaz, hogy belógtunk, de elkaptak, így mennünk kellett. A vészkijárat mellett ülve hallgattam végig a filmet. 11 éves voltam akkor...

Ezek tök jó sztorik!

Még ilyet!

Hozzászólás ideje:

Na akkor én is megirom az első élményemet.Mivel én is mondhatnám a szerencsés generációhoz tartozom mely moziban láthattam a classicokat a Birodalmat is a bemutató környékén láttam

Az első emlékem az hogy nem is tudtam, hogy a Csillagok háborújának van második része.Akkoriban semmi info nem jutott be Magyarországra Nyugatról.Egy osztálytársam mondta, hogy játszák a mozikban a Birodalom Visszavág című filmet ami a Csillagok háborúja folytatása.Egyből mentem jegyet venni, viszont azon a héten délutános voltam a film meg este nyolckor kezdődött.Emlékszem könyörögtem a szüleimnek, hogy engedjenek el.Tudták ,hogy Star Wars őrült vagyok.Elengedtek és egy osztálytársammal nézetm meg aki már látta elötte.A srác az a fajta volt aki bökdös a moziban és előre elmond mindent.Nem bántam annyira azért.Ez volt az első élményem a Birodalomról.Sajnos az évre nem emlékszem pontosan.Vagy '82 vagy '83.Ha '82 volt akkor 10 éves voltam.

Hogy a Jedi Visszatérért mi mindent meg nem tettem, hogy a premieren láthassam azt leírom a Jedis topicban.

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nem tudom ti megvettétek-e de nekem megvan (a februári klub napon beszerzhető volt) a Birodalom visszavág hivatlos musor füzet :hmm:

Abban az áll hogy Vader az Alderaan hadseregnek főparancsnoka volt ;)

Ez 2 ok sántít 1 kicsit :

Vader (Anakin) ugyan harcolt a háborúban de főleg a külső peremen az Alderaant, pedig nem nagyon soroljuk a külső peremhez.

Másrészt "Az Alderaan békés bolygó" ezért nem valószinü hogy volt hadserege

(Leia mondja is a negyedik részben) (Javitsatok ki ha tévednék de szerintem igy van)

Hozzászólás ideje:

Fuuu, most igy kapásból nem tudom és a füzet valahol a többi Star warsos irat közt van de körülbelül az eredeti füzet a film megjelenése környékén

Hozzászólás ideje:
Akkor azon kár filóznod mit ír. :) Hatalmas EU.

Persze , tudom csak akkor is fura hogy Vadert az ujság az Alderaan rendszer volt parancsnoka

Bár ezt Barta Zoli meg is mondta a klubnapon hogy sok sületlenség van benne :D

(a februári klubnap volt asszem :D )

Szerkesztve: - Darth Fuge

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Mostanában ennek a filmnek a kezdése jön be nekem a legjobban a 6 film kezdései közül. Ti hogy vagytok most ezzel?

Hozzászólás ideje:

Hát szóse róla, kevesebb impozáns látvány van, mint egy csillagromboló, amint méltóságteljesen úszik az űr végetelenjében.

Viszont lendületében, zenében és látványban valóban az ep3 kezdése mindent visz.

Hozzászólás ideje:

Az a jó bennük hogy illenek a filmekhez.

Ep1: békés köztársasági diplomatahajó, meg egy barátságtalan, de konkrétan nem fenyegető blokád. Csak nyugtalanít, hogy ebből már lesz valami.

Ep2: Kecses és elegáns , "tiszta" hajó közelíti meg a sötétségbe borult Coruscantot. A fölfelé mozduló kamera szokatlan, egy pillanatra azt sem tudjuk, hogy is áll a fejünk. A szerplők is így vanak valahogy.

Ep3: Sordó, lendületes, pörgős, halálközeli.

Ep4: A nagy hal üldözi a kis halat. A maga korában lélegetelállító, ma meg teljesen klasszikus.

Ep5: Egymás keresése, és az űr üressége, hidege. Távolságtartás és megtalálás.

Ep6: A Birodalom apró magánügyei, valamint Vader, amint felkonferálja azUralkodót. Seregszemle.

Szóval szerintem akinek a 3 tetszik, annak a 3 nyitánya tetszik. Részemről a RotJ-t favorizálom.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.