Jump to content

4x02 - Gungan Attack


Recommended Posts

2. rész - Gungan Attack / Gunga támadás

 

epguide402.jpg

 

Írta: Jose Molina

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Dac

 

Szereplők:

Ackbar kapitány - Artt Butler

Padmé Amidala - Catherine Taber

Jar Jar Binks - Ahmed Best

Dooku gróf - Corey Burton

Adi Gallia - Angelique Perrin

Kit Fisto - Phil LaMarr

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Plo Koon - James Arnold Taylor

Lee-Char herceg - Adam McArthur

Lyonie főnök - Ahmed Best

Rish Loo - Corey Burton

Monnk parancsnok - Dee Bradley Baker

Nossor Ri - Corey Burton

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Riff Tamson - Gary Anthony Williams

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Roos Tarpals - Fred Tatasciore

Meena Tills szenátor - Anna Graves

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Luminara Unduli - Olivia d'Abo

Mace Windu - Terrence Carson

Yoda - Tom Kane

 

Történet

A jediket és csapataikat szétverték a Szeparatisták, ezért Lee-Char herceg és Ahsoka bujkálni kényszerül. Köztársasági erősítés híján, a Nagy Gungan Sereget hívják segítségül.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A Nagy Gungan Hadsereget ebben a részben láthatjuk másodszor, első feltűnése a Baljós Árnyakban volt, amikor szintén a Szeparatista hadsereg ellen harcoltak. A The New Essential Guide to Alien Species-ben leírtak alapján a sereget YE 100-ban állították fel, hogy harcoljanak egy ismeretlen faj ellen, és hogy egyesítsék törzseiket. Egy másik Essential Guide szerint volt egy Gungan-Naboo háború YE 150 és YE 121 között. A The New Essential Guide to Alien Species azonban cáfolja ezt. Hivatalosan azonban a sereg már YE 3000 óta létezik, amikor is egy törzsi háborúban Gallo főnök Rogoe főnök ellen harcolt.

- Meena Tills előzeleg férfi karakterként volt elkönyvelve, így is adtak ki egy akció figurát belőle.

- Sok karakternél derül ki, hogy az ellenkező nemből való. A katinban látott idegeneket nagy részben nők játszottak. Amikor eljött az idő, hogy Meena-t behozzák a Klónok háborújába, akkor a női nevéből adódóan, és abból, hogy nő játszotta, végül nőneműként lett megalkotva.

- A Quarrenek és a Mon Calamarik páncélja és technológiája különbözik attól, amit korábban a víz alatti embereknél láttunk. Korábban az EU háromágú szigonnyal, lándzsával, és pajzsokkal ábrázolta őket, annak ellenére, hogy mindkét faj fejlett űrutazó. Annak jeleként, hogy a régi befolyás jelen van, elég csak a kagylókürtöt megnézni.

- Bár a fénykard elméletileg felforralja maga körül a vizet, ezt ebben a részben mégsem láthatjuk. A műsor így is költséges ráadásul a harcban több ezer harcos vett részt, ezért a fénykard által keltett turbulenciát vehetjük csak észre.

- Egyetlen közös dolog a Tatooine-al, hogy a Mon Cala rendszernek is kettő napja van.

 

Concept Art galéria

 

ga01.jpg

Anakin Skywalker búvárfelszerelése

 

ga02.jpg

Anakin SCUBA sisakjának részletei

 

ga03.jpg

Ahsoka Tano búvárfelszerlése

 

ga04.jpg

Riff Tamson és Nossor Ri az elfoglalt Mon Cala irányítóközpontban. Megvilágítási concept rajz

 

ga05.jpg

Mon Calamari harci szigonyok

 

ga06.jpg

Aqua droid, áramvonalas dizájn

 

ga07.jpg

Aqua droid teljes harci felszereltséggel

 

ga08.jpg

Páncélos Quarren harcos

 

ga09.jpg

SCUBA osztagos illusztráció

 

ga10.jpg

SCUBA osztagos jegyzetekkel ellátott dizájnja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nekem az tetszett legjobban amit a cím leír.

A csillagromboló érkezése és a Gungan sereg harcba(vizbe) szállása nagy momentum volt!

 

Megemlíteném még a víz alatti hologrammok megjelenítését és a fénykardok hangját. Jó volt.

De ha már fénykard; az arc troopers-ben Obi-é nem máshogy nézett ki a víz alatt?

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Hááát... nem sok újdonságot tudok erről írni amit az előbb nem írtam volna.

CáPali még mindig ott van a szeren, jó tudni mit csinálnak a szeparatisták a meghódított bolygó lakosaival, a gungan sereget bevonni remek ötlet volt (amkor kiugrottak a Venatorból az valami epikus volt), a végső csata ötletes volt, de nekem mégis valahogy nem jött be, és azért a végén elég WTF feelingem volt, az tény, hogy olyanra még nem volt példa hogy szinte mindenkit elkapjanak.

 

Egy fokkal jobb mint az elődje de még ez sem az igazi

Link to comment
Share on other sites

Remek folytatása az előző résznek, és még így sincs vége. Végre a szepik vannak nyeregben. Mondjuk gyorsan letudták, hogy lenyomták a Fisto teljes erősítését, meg a köztársaságiak elég optimisták voltak, ha csak egy hajónyi embert küldtek. Kicsit fura volt, hogy az űrhajók szabadon jöttek-mentek. Szerencsére Jar-Jart nem vitték túlzásba, a guganek szerepeltetése viszont nagy ötlet volt. Még talán a nautolanokat is bedobhatták volna (Fisto faja), de akkor sok új modellt kellett volna leanimálni. A cápacsávó merész volt, ahogy pusztakézzel neki ment Ashokának és Fistonak. Mondjuk szárazon nem lett volna ilyen nagy legény az biztos volt.

A SW univerzumban úgy tűnik gyakori a kettős csillagú nap rendszer, mert ahogy néztem a Mon Clamari is ilyen körül kering. Már közelítése a bolygóhoz is jól nézett ki, de a felhők közül előbukkanó Venátor talán a sorozat legszebb képe.

Link to comment
Share on other sites

A cápáról:

Szerintem nem volt még a star warsban olyan figura aki egyszerre vadállat és gondolkodó vezér vagy karakter.

Ez puszta kézzel (szájjal) aprította az ellent!

Durva.

Sok küllem, -sőt a legtöbb- kölcsönözve van valahonnan, de ilyen nyers személyiségjegyeket és ösztönöket nem volt szokás eddig az sw-ben látni.

Vagy ha igen az sima állat volt.

De bejött! Nagy újítás!

És jönnek a fajtársai is! :)

Link to comment
Share on other sites

Jó kis kezdés volt és lényegében előttem már leírtak pár olyan dolgot melyet én is megjegyezhetnék. A látványvilág fantasztikus volt, főleg a Venator érkezése a bolygóhoz, vagy éppen ahogy előbukkant a felhőből. Már-már fotorealisztikus volt. :)

Kicsit viszont hiányoltam a légicsatát, logikátlanságnak vélem az elmaradását. :)

Link to comment
Share on other sites

Kevés olyan dologról tudok beszélni a Gungan Attack kapcsán, amit még a Water War topikjában ne mondtam volna el, hiszen az előzőhöz igencsak szorosan fűződő epizódról beszélünk, ami igazi ritkaságnak számít a The Clone Wars koncepciójában, utoljára a The Citadel végén láthattunk ilyesmit.

 

Sok mindenre ezúttal nem térnék ki, hiszen a karakterek lényegében ugyanazok maradtak, róluk pedig már megfogalmaztam a véleményem. Érdekes húzás volt viszont bevonni a gunganeket a történetbe, amit egy igazán jó pontnak találok. Már a Galactic Battlegrounds című játékban is imádtam az ő oldalukon harcolni, mert rendkívül ötletesnek tűnt az egyszerre primitív és egyszerre high tech elemeket ötvöző hadseregük. (Még annak ellenére is, hogy a játék önmagában nem volt egy nagy eresztés.) Remek és szemléletes példaként szolgálhat például a Baljós Árnyakban látott, boomával működő gungan katapult.

 

Amikor megláttam Otoh Gungát, már szinte vártam, hogy mikor szólal meg Nass főnök az ő igazán egyedi és mély hangján, de végül csak egy átlagos gungant, Lyonie főnököt pillantottam meg a vezetői székben. Mondjuk a Blue Shadow Virus után, ahol megtudtam, hogy Neeyutnee lett Jamillia királynő utódja, ezen igazán nem lepődtem meg. Mindenesetre nem volt nehéz meggyőzni a gunganeket, hogy hadba vonuljanak a Mon Calamarin. Micsoda egy könnyen manipulálható népség ez. :D

 

A címszereplő gungan támadás volt az epizód legepikusabb jelenete, de valahogy úgy érzem, ebben ki is merült. És azt sem igazán értem, hogy miért volt egyszerűbb elküldeni egy Venatort a Naboo-ra, telepakolni gunganekkel és úgy megindítani a támadást. Ennyi erővel már klónokat is hozhattak volna, nem?

 

Áhhh... Agyamra ment a 24 és már minden apró kis részletre odafigyelek, erről sürgősen le kell szoknom. >.<

 

A látványvilág szerintem überf*sza lett volna, ha nem a normál release-t nézem. Főleg az örvényes jelenetnél, amit sajnos a minőségi korlátok miatt nehezen élveztem.

 

És kifejezetten meglepett, hogy két epizódból kettőben a szeparatisták nyertek és a fél szereplőgárdát elfogták, erre nem igen volt példa korábban. :o Kíváncsian várom a folytatást. Gondolom ezt a szálat is igazából egybe lesz érdemes megnézni. :)

Link to comment
Share on other sites

 

Mindenesetre nem volt nehéz meggyőzni a gunganeket, hogy hadba vonuljanak a Mon Calamarin. Micsoda egy könnyen manipulálható népség ez. :D

 

Nana! Elfelejted, hogy Jar Jar-nak hatalmas presztízse van a gungan-ek között. :nana: Mi, a nézők tudjuk, hogy egy balfék, aki mindig jókor van rossz helyen, de a fajtársai közt biztosan élő legendának számít. Ha más próbálta volna rábeszélni a főnököt, hogy segítsen, biztos nehezebb dolga lett volna.

 

A címszereplő gungan támadás volt az epizód legepikusabb jelenete, de valahogy úgy érzem, ebben ki is merült. És azt sem igazán értem, hogy miért volt egyszerűbb elküldeni egy Venatort a Naboo-ra, telepakolni gunganekkel és úgy megindítani a támadást. Ennyi erővel már klónokat is hozhattak volna, nem?

 

 

Azért nem klónokat vittek, mert Windu mondta is, hogy napokba telne felkészíteni és felszerelni őket a víz alatti harcra. Olyan felmentő sereget kellett bevetni, amit gyorsan mozgósíthattak és átszállíthattak a Dac-ra.

Link to comment
Share on other sites

Ez is jó epizód volt, és ha lehet néhol még rátettek egy lapáttal a látványra. Amikor a Köztársasági hajó felrobbant az ütött rendesen. :o

 

Egyébként az tetszett az epizódban a legjobban, hogy itt végre a szeparatisták nyertek. Nem úgy volt mint korábban oly sokszor, hogy csak látszat győzelmeket arattak, itt ténylegesen győztek. Ez többek között azért is volt jó, mert legalább láthattuk milyen is egy leigázott szepi rendszer. Dooku kinevez egy helytartót, míg a bennszülött nép is, akit megsegítettek a szeparatisták, csak kiszolgálói ennek a kormányzónak. Legalábbis Nossor Ri elég kiszolgáltatottnak tűnik az epizód alatt végig. Hatalmas jelenet volt amikor kényszermunkára vitték a tengerfenék felé a klónokat és a fogságba esett Mon Calákat. Szépen megtestesítette ez a jelent, mi is vár azokra a népekre akiket leigáz a szeparatista slepp. Kitágítva pedig a sith uralmát is jól jellemzi.

 

A gungák behozatal jó és logikus döntés volt, ráadásul ismét feltűnhetett Jar Jar. :D A végén megint ők húzták a rövidebbet, mert a csatát elvesztették még így is. Bár nem úgy indult a dolog, hisz nagy lendülettel jöttek, és ekkor gondolhattuk azt, hogy innentől aztán minden úgy alakul ahogy azt már megszokhattuk. De nem! Erre a lépésre is volt válasza Tamsonnak, minek köszönhetően fogságba is estek hőseink. Külön érdekes volt látni, hogy Fistoval mennyire elbánt. :o Ezen kissé lehidaltam. A végén nagyon tetszett ahogy Ahoska bölcselkedik, és az ő régi énjét állítja párhuzamba Charral. Ez is egy újabb sarokkő a lány jellemfejlődésén. Apropó jellemfejlődés. Kíváncsi voltam merre megy tovább Ahsoka és Anakin kapcsolata a harmadik évad után, és attól független, hogy csak két rész ment le, meg vagyok elégedve a látottakkal. Ahsoka láthatóan egyedül hoz döntéseket, Anakin nem tartja pórázon, nem mond neki semmi lekicsinylőt vagy visszatartót. Lassan egyenrangúnak tűnnek. Kettejük kapcsolata lesz számomra a negyedik évad egyik legjobban figyelemmel kísért szála.

 

Végszónak csak annyit írnék, hogy kíváncsian várom mi sül ki ebből az egész Dac -os polgárháborúból.

Link to comment
Share on other sites

Remek folytatása az előző résznek, és még így sincs vége. Végre a szepik vannak nyeregben. Mondjuk gyorsan letudták, hogy lenyomták a Fisto teljes erősítését, meg a köztársaságiak elég optimisták voltak, ha csak egy hajónyi embert küldtek. Kicsit fura volt, hogy az űrhajók szabadon jöttek-mentek. Szerencsére Jar-Jart nem vitték túlzásba, a guganek szerepeltetése viszont nagy ötlet volt. Még talán a nautolanokat is bedobhatták volna (Fisto faja), de akkor sok új modellt kellett volna leanimálni. A cápacsávó merész volt, ahogy pusztakézzel neki ment Ashokának és Fistonak. Mondjuk szárazon nem lett volna ilyen nagy legény az biztos volt.

A SW univerzumban úgy tűnik gyakori a kettős csillagú nap rendszer, mert ahogy néztem a Mon Clamari is ilyen körül kering. Már közelítése a bolygóhoz is jól nézett ki, de a felhők közül előbukkanó Venátor talán a sorozat legszebb képe.

Látom neked nagyon bejött ez az első két rész. :D Nekem az volt fura a Venator feltűnésében, hogy mintha pörgő mozgással közeledett volna a bolygóhoz. Ez csak nekem volt szokatlan? Elég instabilnak tűnt valamiért.

 

Amikor megláttam Otoh Gungát, már szinte vártam, hogy mikor szólal meg Nass főnök az ő igazán egyedi és mély hangján, de végül csak egy átlagos gungant, Lyonie főnököt pillantottam meg a vezetői székben. Mondjuk a Blue Shadow Virus után, ahol megtudtam, hogy Neeyutnee lett Jamillia királynő utódja, ezen igazán nem lepődtem meg.

Szerintem még mindig Nass főnök a vezér, hisz az EPIII -ban őt láthatjuk Amidala temetésén.

 

Nana! Elfelejted, hogy Jar Jar-nak hatalmas presztízse van a gungan-ek között. :nana: Mi, a nézők tudjuk, hogy egy balfék, aki mindig jókor van rossz helyen, de a fajtársai közt biztosan élő legendának számít. Ha más próbálta volna rábeszélni a főnököt, hogy segítsen, biztos nehezebb dolga lett volna.

Tök jó volt látni ezt. Az EPI elején amikor visszamegy a Jedikkel a városba, úgy fogadják mint egy leprást. :D Óriási utat tett meg Jar Jar. Egy senkiből lett tábornok, galaktikus szenátor és a nagy tanács tagja. :clap:

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Látom neked nagyon bejött ez az első két rész. :D Nekem az volt fura a Ventaor feltűnésében, hogy mintha pörgő mozgással közeledett volna a bolygóhoz. Ez csak nekem volt szokatlan? Elég instabilnak tűnt valamiért.

Régen volt már és hiányzott. Plusz én jobban szeretem ezt az aprítós részét, mint a politikázóst, így a 3. évad nem volt a kedvencem. Nem ezek voltak a legjobb részek, de pár negatívum ellenére jó évadkezdést adtak szerintem.

Részben. Az elején a kamera is forog a hajó körül, így erőteljesebbnek tűnik a mozgás. A bolygó közelítésnél meg pályára kellett valahogy állnia. Kint az űrben a hajó saját viszonyítási rendszerén túl nincs fent és lent. Viszont amikor belép egy bolygó légkörébe akkor ott már nyilván a bolygó gravitációja határozza meg az irányt. Ha a bolygó valamelyik oldalán vagy alsó féltekén volt a landolási terület, akkor az űrbeli helyzetéhez viszonyítva "oldalra" vagy "fejre" kellett fordítani a hajót, hogy alkalmazkodjon a bolygókon érvényes a talaj van alul rendszerhez.

Link to comment
Share on other sites

Régen volt már és hiányzott. Plusz én jobban szeretem ezt az aprítós részét, mint a politikázóst, így a 3. évad nem volt a kedvencem. Nem ezek voltak a legjobb részek, de pár negatívum ellenére jó évadkezdést adtak szerintem.

Részben. Az elején a kamera is forog a hajó körül, így erőteljesebbnek tűnik a mozgás. A bolygó közelítésnél meg pályára kellett valahogy állnia. Kint az űrben a hajó saját viszonyítási rendszerén túl nincs fent és lent. Viszont amikor belép egy bolygó légkörébe akkor ott már nyilván a bolygó gravitációja határozza meg az irányt. Ha a bolygó valamelyik oldalán vagy alsó féltekén volt a landolási terület, akkor az űrbeli helyzetéhez viszonyítva "oldalra" vagy "fejre" kellett fordítani a hajót, hogy alkalmazkodjon a bolygókon érvényes a talaj van alul rendszerhez.

Persze ezt tudom, de arra gondoltam, hogy eddig még nem láttunk ilyet a TCW -ben.

Link to comment
Share on other sites

Amikor megláttam Otoh Gungát, már szinte vártam, hogy mikor szólal meg Nass főnök az ő igazán egyedi és mély hangján, de végül csak egy átlagos gungant, Lyonie főnököt pillantottam meg a vezetői székben.

 

Most komolyan, ilyeneket honnan tudsz név szerint? :o

 

Amúgy én is vártam Nass főnököt, és nem is értettem ki és miért volt helyette, pláne Nass (szerintem) főnöki ruhájában. Az Ep3 alapján pedig tuti, h Nass főnök még a góré. Gondolom még nincs kész a modellje.

 

Ja amúgy tök jó olvasni a bő lére eresztett elemzéseidet.

Link to comment
Share on other sites

Most komolyan, ilyeneket honnan tudsz név szerint? :o

 

Amúgy én is vártam Nass főnököt, és nem is értettem ki és miért volt helyette, pláne Nass (szerintem) főnöki ruhájában. Az Ep3 alapján pedig tuti, h Nass főnök még a góré. Gondolom még nincs kész a modellje.

Gondolom mást is szerepeltetni akartak. :) Jar Jar hatalmas volt amikor azt mondja bedugult a füle. Na és a végén ahogy ölelkezett a szenátor csajjal? :lol:

Link to comment
Share on other sites

 

Amúgy én is vártam Nass főnököt, és nem is értettem ki és miért volt helyette, pláne Nass (szerintem) főnöki ruhájában. Az Ep3 alapján pedig tuti, h Nass főnök még a góré. Gondolom még nincs kész a modellje.

 

 

Szerintem megoldják annyival hogy épp távol volt, aztán későbbi részben majd behozzák.

Link to comment
Share on other sites

Azért nem klónokat vittek, mert Windu mondta is, hogy napokba telne felkészíteni és felszerelni őket a víz alatti harcra. Olyan felmentő sereget kellett bevetni, amit gyorsan mozgósíthattak és átszállíthattak a Dac-ra.

Annyira talán mégsem, hiszen elhangzik, hogy miért a gunganek mennek és miért nem klónok. :D

Jogos, srácok... Teljesen jogos. >.< Úgy tűnik mégiscsak Ody-nak volt igaza, nem vagyok még eléggé ráhangolódva. >.<

 

Nana! Elfelejted, hogy Jar Jar-nak hatalmas presztízse van a gungan-ek között. :nana: Mi, a nézők tudjuk, hogy egy balfék, aki mindig jókor van rossz helyen, de a fajtársai közt biztosan élő legendának számít. Ha más próbálta volna rábeszélni a főnököt, hogy segítsen, biztos nehezebb dolga lett volna.

Ez is igaz. :) De kíváncsi lennék, hogy vajon miért ő vezette a támadást a Mon Calamarin? Esetleg ezért, amit mondtál, hogy ő egy élő legenda és mellette szívesen vonulnak harcba? Vagy még mindig érvényben van a cím, miszerint ő egy "nagy vitéz tábornok"? :)

 

Most komolyan, ilyeneket honnan tudsz név szerint? :o

Egyszerű, utána nézek. :)

 

Szerintem még mindig Nass főnök a vezér, hisz az EPIII -ban őt láthatjuk Amidala temetésén.

Ott lehetett ő azért is, mert ismerte Padmét és esetleg közel állt hozzá valamelyest.

Link to comment
Share on other sites

Hihetetlen, mennyi eseményt zsúfoltak ebbe az egy részbe, és még sem tűnik se töménynek, se kapkodósnak.

A látvány ezúttal is odavág, remek hely ez a Mon Calamari. Lee-Char és Tamson továbbra sem változtak a szememben, és Tills-nek ezúttal még annyi szerepe sem volt, mint korábban, de az hatalmas volt, ahogy Jar Jarra összegabalyodtak. :lol:

Kit Fisto ezúttal több szerepet kapott, két frankó poént is benyomott. Nagyon laza egy Jedi, kár, hogy olyan csúfos véget vall (bár ő legalább pár másodpercig helyt áll Sidioussal szemben, ami szintén jól jelzi, mennyire f*szagyerek). Van egy új klón parancsnokunk is (jó, már az előzőben megjelent, de csak itt nevezték nevén), Monnk. Apropó, jók ezek az aquatrooperek (pontos nevük a SCUBA trooper), főleg, hogy a fegyverzetük is más, nem DC-15-öst használnak. Így érthető, hogyan tudnak víz alatt lövöldözni. Végül itt van Jar Jar, aki ezúttal bár nem maradt poén nélkül, egész értelmesen viselkedett. Mondjuk furcsa őt azok között látni, akik tíz éve kis híján halálra ítélték. Apropó, hol van Nass főnök? Lyonie helyett igazán leanimálhatták volna a zöld nyálgépet, jobb érzés lett volna őt látni. :(

A csaták nagyon ott voltak a szeren, a gunga sereg érkezése meg mozivászonra való pillanat. Ahogy kilép a két nap között a Venator, majd megjelenik a vízfelszín fölött, aztán elkezd hullani a gunga eső, az hatalmas pillanat. Amúgy jól összejött itt mindenfajta nép. Mon cal, quarren, ember, gungan, nautolan, klón, karkarodon és togruta. Ilyen nemzetközi csatát még nem láttunk a TCW-ben. :D

Apropó, már az előző résznél is említeni akartam, de úgy érzem, itt helyénvalóbb. Valamikor korábban már írtam, hogy hiányolom a sorozatból a bolygók saját haderejét, mindig csak klón harcol droiddal, holott sok bolygó, főleg a Köztársaságon kívüli világok, de az azon belüliek közül is jó pár, rendelkeztek saját haderővel, akárcsak a Naboo vagy az Utapau. A TCW eddigi évadaiban mégsem volt jelentőségük, talán csak a Christophsis hadseregét láthattuk egy visszatekintés erejéig lövöldözni. Ja, meg a geonosisiakat. Most viszont hála az égnek itt vannak a quarrenek, a mon calok és a gunganok is. És ez nagyon jó! Remélem lesz még jó néhány olyan rész, ahol nem csak a klónok és droidok között megy az adok-kapok.

Végül a rész vége, nos kérem, úgy tűnik, a háború, legalábbis Mon Calamari fronton kicsit fordult. Még sosem vesztett egymás után ennyit a Köztársaság. Az előző részben is a hősök kullogtak el leverten, most meg a javuknak már kullogniuk sem volt lehetőségük. Nagyon jó! Erős kezdése ez az évadnak, ha így folytatják - márpedig a trailerben van néhány igen érdekes momentum -, akkor azt hiszem, le lesz verve a trónról a harmadik évad. :D

Link to comment
Share on other sites

Az előzőhöz hasonlóan, ez is egy gyors tempójú, akció-orientált rész volt, de egyáltalán nem bántam. Sokat újat nem tudok hozzáfűzni az előző topicban leírtakhoz, egész egyszerűen jó volt nézni.

 

Az 1. részre is rátettek egy lapáttal, főleg a cselekmény sűrűségének terén, mégsem éreztem elkapkodottnak. A látvány ezúttal is szemkápráztató volt, a víz alatti akciók egytől-egyig egyediek, sablonmentesek voltak. Leginkább a hajó felrobbantása, és a "polip" által keltett örvény nyerte el a tetszésem. Természetesen a gunganek megérkezése volt a rész csúcspontja. Ahogy a Venator előtört a felhők közül, majd csatakiáltást ordítva gungenek hullottak az óceánba, hatalmas feeling volt. Jó, hogy az Ep1 után ismét láthattuk őket akció közben, ezúttal egy másik közegben. Szintén jó látni, hogy végre a szakadárok is nyernek kisebb harcokat. Nem tudom, a Köztársaság milyen segítségben reménykedhet még a gunganek kudarca után... Ennyire legyőzve talán még nem is voltak: Anakint, Padmét elfogták... Fistót a többi mon callal és gungannal együtt csakugyan, egyedül Ahsoka és Lee-Char maradt szabadon. Egyébként magyarázatot kaptunk egy 3x22-ben felvetett dilemmára is, hogy a trandoshanok magukkal vitték-e Ahsoka fénykardjait az elfogásánál.

 

A karakterek közül legjobban ezúttal Fisto alakítása tetszett, számomra az egyik legjobban kitalált mellékszereplő a TCW-ben (mert sajnos itt is csak néhány epizódszerep jut neki, pedig néha elnézném, mit művel Anakin vagy Obi-Wan helyett), de Tamsonról is elmondható ugyanez. Az egyik legcoolabb szakadár vezető, akit eddig láttam, számomra Opressre és Grievousre is köröket ver etéren. Persze hátránya a karakternek, hogy szárazföldni ütközeteknél nem sok keresnivalója lenne, így túl sokat valószínűleg nem fogjuk látni. A Fistóval vívott közelharca is kellemes színfoltja volt az epizódnak, a támadáskor kiadott üvöltései pedig még mindig ijesztőek.

 

Egyedül Padmé szerepeltetését nem érzem szükségesnek ebben a történetben, az 1. rész első perceit leszámítva semmi keresnivalója itt. Nekem nincs bajom vele, de itt nagyon átment szürke kisegér kategóriába, csak sodródik a cselekménnyel, nem csinál semmi érdemlegeset. Lee-Char továbbra sem tudott igazán érvényesülni, reméljük a következő részben fordul ez a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Lee-Char továbbra sem tudott igazán érvényesülni, reméljük a következő részben fordul ez a dolog.

Volt egy remek jelenet, amikor szózatot intéz a néphez. Ez kicsit mesterkélt volt, így Ahsoka le is állítja egy "vége a műsornak" mondattal. :D Ez nagyon találó volt, és külön jó pont a karakterek szempontjából.

 

Padmé szerepe nem is lehet más, hisz ő egy csapdába esett politikus most, aki sodródik az árral. Viszont beszólása Anakinnak ütős volt. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Na csak eljutottam addig, hogy erről a részről is írjak valamit :D

 

Először is, nekem az előző ep jobban tetszett. Ezt a részt háromszor néztem meg (egyszer rossz mínőségben, egyszer 480p-ben egyszer pedig webdl720-ban) és nem tudom miért, lehet, hogy a lassabb tempó, vagy a sötét és zavaros képvilág miatt, de a Gungan tanácsos jelenetre mindháromszor kis híján bealudtam, úgy kellett visszatekernem, pedig egyáltalán nem találtam unalmasnak. :?

 

Az előző rész látványának dicsőítéséből kifelejtettem valami fontosat: Fisto mester csápjait. Már Chewie bundája a harmadik szezon fináléban, meg Obi-Wan haja, amikor a Fellegvár bejárati platformjáról lógott, nagyon tetszett, hogy próbáltak minél több mozgást adni nekik, de Kit csápjai ebben két a részben már-már áttörés számba mennek. Nagyon jó volt, ahogy ott lebegtek mögötte, és követték az áramlatokat. Szuperül megcsinálták :clap:

 

Az egyik leglátványosabb jelenet szerintem is Padmé hajójának felrobbanása volt, egyből Sebulba verseny-fogatja jutott róla az eszembe. És gyönyörű volt körülötte a tenger. Annyira valósághű volt a víz is, meg a robbanás is, hogy egy pillanatra elfelejtettem , hogy CGI animáció az egész :yes:

A másik természetesen a Gunganeket szállító Venator érkezése, meg ahogy a gunganek beleugrálnak a tengerbe.

 

Ami viszont nem tetszett:

Amikor a radarállomás összedőlt, egy-az-egyben az 1x01 Ambush-ra emlékeztetett, ilyen remek animációk között ez a rész nagyon gyenge volt, és csúnyán kizökkentett.

A másik az a következetlenség, amivel egyszer betartották a víz-, és víz alatti mozgás szabályait, a következő képkockán meg teljesen figyelmen kívül hagyták ugyanazt a szabályt. Természetesen a polip-droid keltette örvényre gondolok. Ahsoka még rá is szólt Lee-Charra, hogy maradjon az örvény szemében, ahol kisebb a turbulencia, erre a következő jelenetben ugyanúgy tempóznak a karakterek az áramlatban, mintha állóvízben lennének, és semmit nem mozdulnak az áramlás irányába, miközben a víz iszonyat gyorsan örvénylik körülöttük, aztán a következő jelenetben Padmét elragadja egy ugyanilyen áramlat. Azzal nincs semmi bajom, hogy úgy általában nem törődnek a fizika törvényeivel, hiszen mégiscsak űrfantasy/sci-fi sorozat, de ha már egyszer úgy döntenek, hogy betartanak egyet, akkor legyenek következetesek, és végig tartsák be, ne csak akkor, amikor épp szükséges a cselekmény szempontjából!

 

Lee-Char ebben az epizódban egy tipikus "Túl hülye a túléléshez" karakternek bizonyult, és csakis a történet-pajzsa védte meg. Értem én, hogy lelket akart önteni a népébe és meg akarta mutatni, hogy él, és nem fél szembeszállni a megszállókkal, na de mégis mit képzelt, mit fog az segíteni a népen, ha a szemük láttára ölik meg őt, és a Jediket? Hogy a gunganek pont akkor érkezzenek, mikor már csak pillanatok vannak hátra, amíg elfogják, vagy megölik őket, hatalmas deux ex machina volt, de nagyon jól tálalták, úgyhogy ezt nem negatívumként írtam.

 

És végezetül, ami (vagyis aki) a legjobban tetszett az epizódban: Ahsoka.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az volt az érzésem, hogy azzal együtt is, hogy Ahsoka végig a háttérben maradt, ez az epizód legalább annyira szólt arról, hogy ő mennyivel érettebb lett, mint Lee-Char küzdelméről a saját tapasztalatlansága ellen. Érdekes volt látni, ahogy szinte anyáskodott Lee-Char felett. Csak második megnézéskor tűnt fel ahogy az első jelenetében bátorítóan rámosolygott a hercegre, aztán miközben a hajóroncsba kapaszkodva átkarolta a vállát. Akkor még úgy tűnt, mintha tetszene neki a Mon Cal (ne nevessetek ki, Ziro és Sy Snootles után bármi megtörténhet!), aztán harmadikra leesett, hogy nem erről van szó, hanem ugyanazokat a "mentori" képességeit próbálgatja, amik a Wasskán törtek felszínre, mikor megállította Kalifát, hogy megölje azt a trandoshán-t. Ez persze visszaütött, amikor a nép inspirációjáról beszélt Lee-Char-nak, aki erre ostoba módon kiállt beszédet tartani a foglyoknak. Hiába, úgy tűnik Ahsokának ezen még dolgoznia kell :)

Az epizód végén viszont helyrehozta ezt a "hibát". Többen írtátok, hogy a Wasskán történtek után Ahsoka kiérdemelte a Lovag rangot, és ezzel többé-kevésbe egyetértek. Itt viszont, már Anakin-t is felülmúlta egy bizonyos szempontból. Lehet, hogy közel sincs olyan hatalmas az Erőben, vagy olyan jó vívó, mint a mestere, de itt pontosan azt mondta ki, ami hamarosan Anakin vesztét, és Vader születését fogja okozni: hogy ha félelemből hozol meg egy döntést, akkor nagy eséllyel hibát követsz el. Lassan már többet tanulhatna Anakin ettől a lánytól, mint fordítva. :D

Link to comment
Share on other sites

Na csak eljutottam addig, hogy erről a részről is írjak valamit :D

 

Először is, nekem az előző ep jobban tetszett. Ezt a részt háromszor néztem meg (egyszer rossz mínőségben, egyszer 480p-ben egyszer pedig webdl720-ban) és nem tudom miért, lehet, hogy a lassabb tempó, vagy a sötét és zavaros képvilág miatt, de a Gungan tanácsos jelenetre mindháromszor kis híján bealudtam, úgy kellett visszatekernem, pedig egyáltalán nem találtam unalmasnak. :?

Annyira gungás volt ez a tanácsjelenet. :) Lyonie bénáskodott kicsit, de Jar Jar gyorsan helyrerakta és azonnal meggondolta magát. :D Az egész kicsit szeleburdi volt csak úgy, mint a gungák maguk.

 

Az előző rész látványának dicsőítéséből kifelejtettem valami fontosat: Fisto mester csápjait. Már Chewie bundája a harmadik szezon fináléban, meg Obi-Wan haja, amikor a Fellegvár bejárati platformjáról lógott, nagyon tetszett, hogy próbáltak minél több mozgást adni nekik, de Kit csápjai ebben két a részben már-már áttörés számba mennek. Nagyon jó volt, ahogy ott lebegtek mögötte, és követték az áramlatokat. Szuperül megcsinálták :clap:

Pedig az első évadban a Liar of Grievous című részben is ilyen szinten lengedeztek Fisto mester a lekkujai. :D

 

És végezetül, ami (vagyis aki) a legjobban tetszett az epizódban: Ahsoka.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az volt az érzésem, hogy azzal együtt is, hogy Ahsoka végig a háttérben maradt, ez az epizód legalább annyira szólt arról, hogy ő mennyivel érettebb lett, mint Lee-Char küzdelméről a saját tapasztalatlansága ellen. Érdekes volt látni, ahogy szinte anyáskodott Lee-Char felett. Csak második megnézéskor tűnt fel ahogy az első jelenetében bátorítóan rámosolygott a hercegre, aztán miközben a hajóroncsba kapaszkodva átkarolta a vállát. Akkor még úgy tűnt, mintha tetszene neki a Mon Cal (ne nevessetek ki, Ziro és Sy Snootles után bármi megtörténhet!), aztán harmadikra leesett, hogy nem erről van szó, hanem ugyanazokat a "mentori" képességeit próbálgatja, amik a Wasskán törtek felszínre, mikor megállította Kalifát, hogy megölje azt a trandoshán-t. Ez persze visszaütött, amikor a nép inspirációjáról beszélt Lee-Char-nak, aki erre ostoba módon kiállt beszédet tartani a foglyoknak. Hiába, úgy tűnik Ahsokának ezen még dolgoznia kell :)

Az epizód végén viszont helyrehozta ezt a "hibát". Többen írtátok, hogy a Wasskán történtek után Ahsoka kiérdemelte a Lovag rangot, és ezzel többé-kevésbe egyetértek. Itt viszont, már Anakin-t is felülmúlta egy bizonyos szempontból. Lehet, hogy közel sincs olyan hatalmas az Erőben, vagy olyan jó vívó, mint a mestere, de itt pontosan azt mondta ki, ami hamarosan Anakin vesztét, és Vader születését fogja okozni: hogy ha félelemből hozol meg egy döntést, akkor nagy eséllyel hibát követsz el. Lassan már többet tanulhatna Anakin ettől a lánytól, mint fordítva. :D

Én is észrevettem ezt és rendkívül örültem is neki. Pont erre voltam a legkíváncsibb a harmadik évad után, hogy merre halad tovább Ahsoka. Jó ezt az érettebb és bölcsebb lányt nézni.

Link to comment
Share on other sites

És végezetül, ami (vagyis aki) a legjobban tetszett az epizódban: Ahsoka.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az volt az érzésem, hogy azzal együtt is, hogy Ahsoka végig a háttérben maradt, ez az epizód legalább annyira szólt arról, hogy ő mennyivel érettebb lett, mint Lee-Char küzdelméről a saját tapasztalatlansága ellen. Érdekes volt látni, ahogy szinte anyáskodott Lee-Char felett. Csak második megnézéskor tűnt fel ahogy az első jelenetében bátorítóan rámosolygott a hercegre, aztán miközben a hajóroncsba kapaszkodva átkarolta a vállát. Akkor még úgy tűnt, mintha tetszene neki a Mon Cal (ne nevessetek ki, Ziro és Sy Snootles után bármi megtörténhet!), aztán harmadikra leesett, hogy nem erről van szó, hanem ugyanazokat a "mentori" képességeit próbálgatja, amik a Wasskán törtek felszínre, mikor megállította Kalifát, hogy megölje azt a trandoshán-t. Ez persze visszaütött, amikor a nép inspirációjáról beszélt Lee-Char-nak, aki erre ostoba módon kiállt beszédet tartani a foglyoknak. Hiába, úgy tűnik Ahsokának ezen még dolgoznia kell :)

Az epizód végén viszont helyrehozta ezt a "hibát". Többen írtátok, hogy a Wasskán történtek után Ahsoka kiérdemelte a Lovag rangot, és ezzel többé-kevésbe egyetértek. Itt viszont, már Anakin-t is felülmúlta egy bizonyos szempontból. Lehet, hogy közel sincs olyan hatalmas az Erőben, vagy olyan jó vívó, mint a mestere, de itt pontosan azt mondta ki, ami hamarosan Anakin vesztét, és Vader születését fogja okozni: hogy ha félelemből hozol meg egy döntést, akkor nagy eséllyel hibát követsz el. Lassan már többet tanulhatna Anakin ettől a lánytól, mint fordítva. :D

Úgy látom, te vagy az én emberem. :D:clap:

 

Valóban jó látni ahogy és amilyen irányba fejlődik a lány. A 3. évad záró duológiáján kívül már a The Academy-ben is láthattuk tőle, miként válik rövid időre padawanból tanítóvá, de arra akár fogadni merek, hogy nagyságrenddel jobb mester válik majd belőle, mint Anakinból. Feltéve persze, ha megéli. :clap2: Megvan benne a mestere jó néhány erénye, viszont hiányoznak belőle annak hibái. Nagyon kíváncsi vagyok a sorsára, illetve arra, miként alakul tovább a jelleme a TCW-ben.

Edited by Darth Sky
Link to comment
Share on other sites

Méltó folytatása lett az előző résznek. Hőseink elég nagy slamasztikába kerültek, de Yoda megmentette őket. A gunganek mennyire bírhatják Padmét, ha mennek érte harcolni.

Az még érdekes kérdés, hogy minek kell felkészíteni a klónokat a víz alatti harcra? Csak az a pár osztag volt aki Ashokával harcolt? Kell egy légzőkészülékes sisak aztán mehetnek is.

A gungan harcosok erősítése ellenére a köztársaságiak vesztettek, kiváncsi leszek mi lesz a vége. Az örvénykeltő gép bejött tényleg nehéz volt ellene bármit is tenni.

Dookuról megint kiderült micsoda egy szemétláda, hogy a nőket és a gyerekeket is rabszolgamunkára szánja. Úgy elképzeltem hogy a fogoly klónok majd dolgoznak. :D

Ashokáról ugyanaz a véleményem mint Skynak.

Link to comment
Share on other sites

Az még érdekes kérdés, hogy minek kell felkészíteni a klónokat a víz alatti harcra? Csak az a pár osztag volt aki Ashokával harcolt? Kell egy légzőkészülékes sisak aztán mehetnek is.

 

 

Ezt ugye nem mondod komolyan? Már eleve legyártani a búvárfelszerelést több száz, esetleg ezer katonának beletelik egy pár napba. Ki kell választani melyik hadosztályt küldik. Aztán lehet, hogy még ki is kell őket képezni búvárkodásra, ami megint nem megy csak úgy egyik pillanatról a másikra. Végül még el is kell őket szállítani. Arról nem beszélve, hogy ez más frontokról vonna el csapatokat, és biztos lehetsz benne, hogy nem csak a Mon Calamari-n állnak rosszul a dolgok. Ráadásul korábban Fisto klóncsapatai sem bizonyultak túl hatékonynak a víz alatt, mi a garancia, hogy az újonnan küldöttek jobban boldogulnak majd? Ha már egyszer rendelkezésükre áll egy hadsereg, ami otthon van a vízben, és gyorsan át tudják dobni őket a frontra, akkor minek vacakoljanak a klónokkal? Az idő mindenhol értékes, de háborúban felbecsülhetetlen.

Link to comment
Share on other sites

Ezt ugye nem mondod komolyan? Már eleve legyártani a búvárfelszerelést több száz, esetleg ezer katonának beletelik egy pár napba. Ki kell választani melyik hadosztályt küldik. Aztán lehet, hogy még ki is kell őket képezni búvárkodásra, ami megint nem megy csak úgy egyik pillanatról a másikra. Végül még el is kell őket szállítani. Arról nem beszélve, hogy ez más frontokról vonna el csapatokat, és biztos lehetsz benne, hogy nem csak a Mon Calamari-n állnak rosszul a dolgok. Ráadásul korábban Fisto klóncsapatai sem bizonyultak túl hatékonynak a víz alatt, mi a garancia, hogy az újonnan küldöttek jobban boldogulnak majd? Ha már egyszer rendelkezésükre áll egy hadsereg, ami otthon van a vízben, és gyorsan át tudják dobni őket a frontra, akkor minek vacakoljanak a klónokkal? Az idő mindenhol értékes, de háborúban felbecsülhetetlen.

 

 

De komolyan mondom. Nyilván nem csak egy vizi bolygó van(ott van pl Kamino). Biztos hogy kellett lennie még sok klónosztagnak aki tudtak víz alatt harcolni. A sisakot meg nem akkor fogják legyártani mikor már harcba kell menni. Azaz tuti van raktáron búvársisak. Sőt továbbmegyek. Miért nem képeztek ki minden klónt Kaminon(ahol ugye ott a víz) víz alatti harcra? Így hogy csak speciális egységek vannak, nem tudnak rugalmasan katonákat küldeni. Lsd ezt az epizódot.

Link to comment
Share on other sites

De komolyan mondom. Nyilván nem csak egy vizi bolygó van(ott van pl Kamino). Biztos hogy kellett lennie még sok klónosztagnak aki tudtak víz alatt harcolni. A sisakot meg nem akkor fogják legyártani mikor már harcba kell menni. Azaz tuti van raktáron búvársisak. Sőt továbbmegyek. Miért nem képeztek ki minden klónt Kaminon(ahol ugye ott a víz) víz alatti harcra? Így hogy csak speciális egységek vannak, nem tudnak rugalmasan katonákat küldeni. Lsd ezt az epizódot.

Szerintem sincsenek vízalatti harcra felszerelt osztagok. Legalább is olyanok akik folyton készültségben vannak. Ennek oka az lehet, hogy sokkal több a felszíni csata mint a vízi, így ennek nincs sok értelme. Azért gondolom ezt, mert a sorozatban ez az első ilyen víz alatti csata. Átlagot tekintve tehát nem lehet túl sűrű az ilyen harc. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information