Jump to content

4x07 - Darkness on Umbara


Ody Mandrell

Recommended Posts

7. rész - Darkness on Umbara / Sötétség Umbarán

 

epguide407.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Umbara

 

Szereplők:

Pong Krell - Dave Fennoy

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Fives - Dee Bradley Baker

Dogma - Dee Bradley Baker

Hardcase - Dee Bradley Baker

Hawk - Dee Bradley Baker

Jesse - Dee Bradley Baker

Kix - Dee Bradley Baker

Oz - Dee Bradley Baker

Ringo - Dee Bradley Baker

Tup - Dee Bradley Baker

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Anakin Skywalker - Matt Lanter

R2-D2

 

Történet

A Köztársaság el akarja foglalni a stratégiai jelentőségű Umbara rendszert, mely ellen meglepetésszerű támadást intéznek. Az Anakin Skywalker vezette 501-es légió a főváros bevételére készül, ám még a cél elérése előtt Anakint visszarendelik Coruscantra. A helyét Krell tábornok veszi át, akinek irányítása alatt a nehéz küldetés még halálosabbá válik.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Az Umbara bolygó másik neve Árnyék bolygó, a Terjeszkedési Régióban helyezkedik el.

- YE 1002-ben itt működött egy Sith akadémia, ahol Sith orgyilkosokat képeztek.

- Az umbarai faj csak az ibolyántúli színeket látja, hasonlóan a Kaminoiakhoz, Huttokhoz, Gandokhoz és Defelekhez.

- Képesek mások elméjét kontrollálni.

- Híres umrbaraiak: Mee Deechi, Sly Moore és Darth Ruin Sith Nagyúr.

- A Hardcase nevű klón először a Dezertőr című epizódban tűnt fel.

- Pong Krell tábornok a Besalisk fajba tartozik, akárcsak Dexter Jettster.

- Krell tábonrok különösen kegyetlen fénykardpárbajozó hírében áll.

- A rész elején látott elektromos fegyver neve Umbaran hover tank, mely egyszerre kettő elektromágneses plazmát lő ki.

- A részben sokszor feltűnt köztársasági vadászgép neve Z-85 Headhunter, a a Z-95 elődje.

- Rex új sisakja egy sajátos keveréke az EP II-es és az EP III-as klón sisakoknak.

- Egyet pislogsz és le is maradtál: Barriss Offee és Ahsoka Tano is résztvettek az Umbarai hadjáratban, a rész eleji epilógusban láthatóak.

- Az AT-RT-k oldalára fel van festve a légió száma: 501.

- Fives sisakjának dizájnja egy Rishi angolnát ábrázol, mely a csapatát támadta meg a Rishi holdon a Rookies-ban.

- Az epizódban a klón pilóták új sisakokat kaptak, mely hasonló a valós katonai pilóták által viselthez.

- A csapatszállító oldalán, amely mellett Obi-Wan áll az eligazítás során, egy narglatch látható. Ezeket a teremtményeket az Orto Plutonián láthattuk a 1x15 Trespass-ban.

 

Concept Art galéria

 

du01.jpg

A klón fejvadász gép dizájnja

 

du02.jpg

Az 501 -es AT-RT festési sémája

 

du03.jpg

Rex kapitány új páncéljának tervei

 

du04.jpg

Fives ARC -Trooper páncéljának tervei

 

du06.jpg

Az umbarai sugárvető tervei

 

du05.jpg

Az umbarai élővilág concept rajza I

 

du07.jpg

Az umbarai élővilág concept rajza II

 

du08.jpg

Az umbarai élővilág concept rajza III

 

du09.jpg

Az umbarai élővilág concept rajza IV

 

du10.jpg

Az umbarai támadó droid tervei

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Na, így kell kinéznie egy résznek a 4. évadban.

Kezdésnek piszok jó volt a sötétségben repkedő LAAT-k, és hogy mindegyik hordott egy AT-RT-t szintén remek ötlet volt (bár mutathattak volna több löveghajót is indulni, de ez ugyanúgy elmondható a klónokról is mert egy két snittet leszámítva max csak 5-6 klón volt a képernyőn miközben tudjuk hogy egy egész zászlóalj volt lent Anakinnal). Az a jelenetsor amikor a lépegetők futnak elöl és a löveghajók leszállnak mögöttük hogy kirakják a klónokat nagyon el lett találva- az ilyenek miatt szeretem én a TCW-. A sarlacc utánzatot nem nagyon éreztem odavalónak, legfeljebb arra volt jó hogy bebizonyítsa hogy mennyire tökös gyerek ez a Fives(az ő jelenléte még egy pluszpont).Az új klónok különösebben nem fogtak meg, talán azért mert túl sokat akartak egyszerre behozni. Az ubaraiakkal kapcsolatban lenne két kifogásom: 1) azokból a kis elektromos bogarakból miért nem használtak többet, elég hatékonynak néztek ki(bár lehet hogy több is volt csak mi nem láttuk) 2) a klónokon nincs légzőmaszk rajtuk meg van a saját bolygójukon, mi folyik itt? Egyébként ha már a umbaraiak, jó látni hogy a klónok már nem csak droidokat és bogarakat gyilkolnak le hideg vérrel, a bombázásról már nem is beszélve. És végre elérkeztem a rész csúcspontjához Krell tábornokhoz: ez egy állat, előbb hinném szeparatista vezérnek mint egy hős jedinek. Már az a tény hogy a számukon nevezi a klónokat, mutatja hogy az ő szemében minden klón csak egy eszköz, nem többek mint a közönséges droidok. Az a jelenet amikor meg Fives nyakához tartja (az egyébkét érdekesen módosított) fénykardját már besz*rás(érdemes megfigyelni Fives reakcióját alaposabban). Az úton történő csatról meg csak annyit hogy tényleg nem a legjobb taktika a főúton megközelíteni az ellenség erődjét hacsak nem elsöprő a túlerőnk, az meg hogy meglepetésként érték őket az aknák egy gyermeksorozatban még elmegy

 

8,5/10 remélem folytatják ezt a tendenciát, már nagyon várom a következő részt

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Megszületett számomra a nagybetűs RÉSZ!

Talán annyit hiányoltam a rész eleji bevezetőből, hogy miként fogadták az Umbara-n Mee Deechi szenátor megölését.Nem nagy szeánszt vártam, egy-két képkockát mondjuk egy köztársaság ellenes tüntetésről.

A Phase 2 páncélok most debütáltak igazán, nagyon jó volt az egész csapatot ebben látni. Rex páncélja különösen odavágott.

A bolygó nagyon szép az űrből is, volt benne egy kis Mustafar beütés is. A csapatszállítók felbukkanása a sűrű ködből epikus volt, akárcsak a nehézek földet érés.

Nabopolasszar! Azzal nem igazán értek egyet, hogy max. csak 5-6 klón volt a képernyőn az epizód nagy részében. Amikor a landolás után Anakin és az 501-es légió kapaszkodik fel a dombon, ott nem kevés klón volt átható. Megkockáztatom, hogy 50-60 körül mozgott a létszámuk. :)

Az umbaraiak a maguk sápadt, misztikus kinézetükkel ellenszenvet kellene kiváltsanak bennem, de ha bemutatnák a céljaikat, betekintést nyerhetnénk a politikájukba, megkockáztatom még szimpatizálni is tudnék velük. Teljesen jogos is lehet a harcuk, remélem erről is lesz szó a kvadrológiában.

Az ismertebb klónok közül a rész alatt számomra Hardcase volt a legkiemelkedőbb, nagyon szorgalmasan irtott. :D

Az Umbara lakói nagyon fejlettek, érdekes látni a modernebbnél-modernebb fegyvereket, ágyukat, páncélokat, űrhajókat. A bolygó élővilága nagyon izgalmas, sok titkot rejtegethet még.

A rész sokak által legjobban várt alakja Krell tábornok. Én is nagyon vártam már a galaxis taktikai zsenijének bemutatkozását. Az előzetesek alapján egy Napóleon-szerű tábornokra számítottam. Arra gondoltam, hogy megveti a klónok életét, de nem hátulról irányítja a csapatokat, hanem saját magát is a frontvonalakban teszi ki a veszélynek.

E tekintetben csalódtam, hiszen a két repülő mütyür látványos megölésén kívül nem folytatott harci tevékenységet.

Érdekes a klónokhoz való hozzáállása, nagyon durva, ahogy csak puszta szerszámoknak tekinti őket. Az érzelemmentes Windu ehhez képest, egy jóságos szamaritánus.

CC-7567, hihetetlen, hogy vette a bátorságot és nem Rex-nek szólította a kapitányt. Apropó, Rex. Nekem tűnik kicsit soványabbnak, nyúzottabbnak?

A vége felé megjegyezném, hogy a Geonosis-on szerintem nem láttunk ekkora mészárlást, vagy legalábbis hasonló mértékű a pusztulás. Ha figyeltétek, azért az umbaraiak is jól harcolnak, lásd az epizód végi csatában az egyik kamikaze, előretör és lelő vagy négy klónt. Brr, a hideg is kirázott a sok fej-és mellkaslövéstől. :|

Dogma, Tup és a többiek még szerintem jobban bemutatkoznak, ez a rész Krell bemutatására lett áldozva inkább.

 

Összegezve annyit, hogy izgatottan várom a jövő hetet. :)

Edited by Embo
Link to comment
Share on other sites

Nekem is tettszett ez a rész,bár egy kicsit bele-beleszaggatott a videó,de holnap úgy is megnézem HD-ben :)

Másnak is feltűnt,hogy amikor leszállnak Umbarára,akkor ott a csata közepénél nincs zene? Tiszta jó volt már :D Bár néha a "minilépegetők" lövedékhangja adott némi titi tá tá tá titi tá-t,meg persze a robbantgatások is :) Nos....,ez a bizonyos Krell tábornok....Hát....nekem nem szimpi ez az ürge :lol: Szegény klónok :roll: Durva egy alak az egyszer biztos... Erről a részről ennyit,mint tudjátok,nálam nem szokás a százezersoros komment.

Kíváncsi leszek a következő részekre :)

Edited by Ágki
Link to comment
Share on other sites

Jó rész volt, de engem valahogy nem sikerült különösebben megragadnia, mire úgy igazán belemelegedtem volna véget is ért :( Gondolom ez a szál majd egészben lesz nagyon ütős.

 

Vajon miért rendelték vissza Anakin-t a hadművelet megkezdése után? Remélem valamelyik következő részben megválaszolják, és nem csak egy MacGuffin-indok volt, hogy behozhassák Krell-t. Lehet, hogy Palpatine túl veszélyesnek ítélte a helyzetet, és nem akarta megkockáztatni, hogy a kiszemelt tanítványa is odavesszen? Ha igen, akkor lehet aggódni Rex-ért, Fives-ért meg a többiekért :para: Pláne Krell hozzáállását elnézve...

 

Apropó, Naboopolasszar, szerintem egy kicsit túl -jobb szó híján, azt mondom, hogy- kemény vagy vele. Nekem nem az jött le, hogy semmire nem tartja a klónok életét. Szerintem, ha a saját fajtársai lettek volna, azokkal is így bánt volna. Ő egy tábornok, akit az eredmények érdekelnek, nem pedig a katonák és a kényelmetlenségeik. Az biztos, hogy egyáltalán nem úgy viselkedik, mint az eddig látott Jedik, de ezt ő maga is elismerte. Ami meg a háttérből irányítást illeti, szerintem eddig azért nem vett részt a csatában, mert egyrészt az umbaraiaknak volt eszük, és nem azt a szakaszt támadták, ahol ő is volt -elég nehéz nem kiszúrni az ürgét a klónok közt :P -, másrészt pedig egy parancsnoknak tényleg nem az a dolga, mint amit eddig láttunk a jediktől, hogy saját magukat használják pajzsként a katonáik védelmében, meg a legveszélyesebb helyzetekbe ugranak fejest. A parancsnoknak az a dolga, hogy irányítson, és a hadművelet célját tartsa szem előtt. Mondjuk az nem világos, hogy miért a főúton akar vonulni? Oké, hogy a leggyorsabban így juthatnak el a fővárosba, de mire megy vele, ha az egész zászlóalj ott marad? Ettől persze nem lesz rokonszenvesebb Krell mester nekem se -sőt!-, de azt hiszem kellett már egy ilyen figura is a sorozatba.

 

A klónok közül nekem most senki nem jött be különösebben, csak az a jelenet tetszett, amikor Fives és Rex szembeszálltak Krell-el.

 

Tényleg nem semmi fegyvereik vannak ezeknek az umbaraiaknak. :rock: Az az elektromos bogár szerintem is durva volt, de valószínűleg csak akkor igazán hatékony, ha meglepetésként éri az ellenséget, és akkor is inkább zavar keltésre jó. Ha meg tömegével vetették volna be őket, csak megkönnyítették volna a klónoknak, hogy lelőjék őket.

 

A látvány nagyon jó volt, ahol lehetett látni valamit :lol: Tényleg, ez volt az első epizód, amiben végig ilyen éjszakai sötétség volt, ugye?

 

A zenéből, így kétszeri megnézés után nem sok maradt meg, majd következőnél jobban fülelek. :peace:

 

Mindent összevetve 9/10 megérdemel, és csak azért nem 10-et, mert mint mondtam nem tudott magával ragadni.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Meglepően jó epizód volt a Darkness On Umbara, amolyan negyedik évados Landing At Point Rain és két eseménydús droid kaland után végre visszatérhettünk oda, amiről a negyedik évad tulajdonképpen szól, hiszen ilyen epizódokra számít az ember, ha meghallja azt az alcímet, hogy Battle Lines.

 

Ismét egy olyan epizódot láthattunk, ahol sokkal inkább a klónok kerültek a történet középpontjába és nem a már jól ismert főszereplőink. Példának okáért, Obi-Wan Kenobit csupán a csata előtti eligazításon láthattunk, Anakin Skywalker ugyan többet szerepelt, de szerintem csak azért, hogy élesedjen a kontraszt ő és Pong Krell között, amely valljuk be, sikerült. Nekem a klónok közül ezúttal Jessie nyerte el a tetszésemet azzal, amikor a nagy lövöldözés közben nekiállt énekelni. :D Hatalmas. :lol: Hardcase pedig ipari mennyiségben darálta a droidokat. Eszembe juttatta a jó öreg Hevy-t, aki hasonló mentalitással aprította a konzerveket annak idején. :) Elvileg Kix is benne volt az epizódban, de valahogy őt nem sikerült kiszúrnom, lehet, hogy csak nem hallottam a nevét. A két új klón, akit megismerhettünk, Dogma és Tup egyelőre még nem mutatott fel semmi rendkívülit, de még hátra van három fejezet az umbarai csatából. :) Oh, Fives-t majdnem elfelejtettem. Hát, nem véletlenül. Szerepelt ugyan, de a sarlacc "umbara edition" elintézésén kívül csak a Pong Krellel való vitatkozáskor került úgy igazán elő. Mondjuk bevallom az azért nem volt semmi. :D

 

Azt meg kell mondani, hogy az umbaraiak nem semmi hadsereggel rendelkeznek. Tetszett ez a kifejezetten egyedi milícia, sosem látott járművekkel és fegyverekkel. :) Azt viszont nem értettem, hogy az umbaraiaknak miért van szükségük légzőmaszkokra a saját bolygójukon? A klónok szemmel láthatóan nem fulladtak meg az ottani levegőtől, akkor az umbaraiak miért? Ráadásul a saját bolygójukon? Úgy látom Nabopolasszarnak is feltűnt ez az érdekesség, szerintem nemsokára utánanézek, hátha találok valami kielégítő választ. >.<

 

Umbarával ismét egy egyedi világgal bővül a sorozat palettája, bár ezt már egyáltalán nem lehet újdonságnak felróni, hiszen a TCW alkotógárdája igyekszik részről részre új és egyedi bolygóval előhozakodni. :) Nem nagyon volt még rá példa, hogy két túlságosan hasonló bolygó is feltűnjön a sorozat keretein belül. :) Umbarának a legnagyobb erénye és hangulati eleme az, hogy iszonyatosan sötét és ködös, ez pedig elképesztően nyomasztó hangulatot teremt, amelyre még rátesz egy lapáttal az újonnan kinevezett tábornok.

 

Pong Krell már a legelejétől fogva nem volt szimpatikus nekem. Már a legelső perctől éreztem, hogy vele valami nagyon nem stimmel. Valószínűleg azért, mert egy pontosan ilyen karakterre számítottam. Egy rendkívül szigorú és szabad elvű Jedi mester, akinek csakis az elérni kívánt cél lebeg a szeme előtt, minden más csak eszköz a cél elérése érdekében, még a klón katonák élete is. Semmi sem tükrözi ezt jobban, mint hogy Rex századost a sorozat számán nevezi meg. Továbbá teljesen hajthatatlan, ha pedig valaki megcáfolná őt a döntésében, akkor afféle Charles Loganes mentalitással közli, hogy "maga nincs abban a helyzetben hogy kétségbe vonja a parancsaimat." Hát igen, ezt értettem annak idején "nonszensz" parancsnak a TCW topikban. Utólag akkor is megjegyzem, (OFF ide vagy oda) hogy a 66-os parancs igenis nem volt nonszensz, hiszen létezett 65-ös is. Ráadásul voltak olyanok is, akik elsőre meg is tagadták a 66-osat, szóval azzal szerintem minden rendben van. Mégiscsak több értelme van, mint simán beküldeni a klón katonákat a legfőbb útvonalon ahol szép kövér célpontot nyújthatnak az ellenséges csapatoknak. Még ha Krell tábornok eszközként is tekinti a klónokat, az erőforrásaik végesek és ezt neki is tudnia kéne.

 

A végén azért nagyon tetszett az utolsó eszmecsere Rex és Krell tábornok között. A végén mintha egy minimális tisztelet ébredt volna Krellben Rex iránt. (De tényleg csak minimális. >.<) Amelynek hatására beismerte, hogy ő nem olyan, mint a többi Jedi tábornok, akik alatt eddig szolgált. Akárhogy is, ebből még nagyon komoly problémák lesznek. Kíváncsian várom az Umbara kvadrológia következő darabját. ^.^

Link to comment
Share on other sites

Nektek amúgy feltűntek a Headhunter vadászgépek? :) Most néztem meg a Wookieepedián, Z-85-ösök, a jól ismert Z-95-ös vadászgép korábbi modellje. :) A C_P minőség miatt először csak "furcsán kinéző ARC-170-eseknek" tituláltam őket. >.<

Link to comment
Share on other sites

Szerintem az umbaraiak nem a levegő miatt hordanak légzősisakot, hanem csak a biztonság kedvéért. Amilyen fegyvereik vannak, nem lennék meglepve ha valami mérgesgázt is bevetnének. :rock:

Ez ugyan jól hangzik, de mégis miféle biztonság kedvéért? :D Sokkal nagyobb az esélye, hogy az umbaraiakat távolról lövik le, mintsem hogy közelről gyepálják szét a maszkjukat, szóval enyhén szólva indokolatlan beruházás lenne. >.<

Link to comment
Share on other sites

Ez ugyan jól hangzik, de mégis miféle biztonság kedvéért? :D Sokkal nagyobb az esélye, hogy az umbaraiakat távolról lövik le, mintsem hogy közelről gyepálják szét a maszkjukat, szóval enyhén szólva indokolatlan beruházás lenne. >.<

 

őőő ezt most nem igazán értem :? Hogy jön a lelövés, meg a közelről szétverés, ahhoz, hogy a katonák mindig készen állnak arra, hogy a parancsnokaik bármelyik pillanatban mérgesgázt vethetnek be?

 

Közben megnéztem még egyszer, és volt egy jelenet, mikor Fives betörte az egyik umbarai sisakját, aki meg egyből kétségbe esett. Úgyhogy hacsak nem szórtak szét máris egy lassan ható mérgesgázt környéken, tényleg a saját bolygójuk légköre mérgező a számukra.

Link to comment
Share on other sites

őőő ezt most nem igazán értem :? Hogy jön a lelövés, meg a közelről szétverés, ahhoz, hogy a katonák mindig készen állnak arra, hogy a parancsnokaik bármelyik pillanatban mérgesgázt vethetnek be?

 

Közben megnéztem még egyszer, és volt egy jelenet, mikor Fives betörte az egyik umbarai sisakját, aki meg egyből kétségbe esett. Úgyhogy hacsak nem szórtak szét máris egy lassan ható mérgesgázt környéken, tényleg a saját bolygójuk légköre mérgező a számukra.

Azt hittem, hogy gáz fegyver alatt arra a zöldessárga gázra gondoltál, amely a sisakjukban volt és az esetleg mérgező a klónokra. Elnézést a félreértéséért, tudom, egy kicsit kacifántos a gondolkodásmódom. >.<

 

De utóbbi elég furcsa, nem? Elméletileg az umbaraiak ott fejlődtek ki, akkor ez mégis hogy lehetséges? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Azt hittem, hogy gáz fegyver alatt arra a zöldessárga gázra gondoltál, amely a sisakjukban volt és az esetleg mérgező a klónokra. Elnézést a félreértéséért, tudom, egy kicsit kacifántos a gondolkodásmódom. >.<

 

De utóbbi elég furcsa, nem? Elméletileg az umbaraiak ott fejlődtek ki, akkor ez mégis hogy lehetséges? :hmm:

 

Ha Mee Dechi hordott volna sisakot a Corruscant-on, akkor azt mondanám, hogy a Kindalo-khoz hasonlóan a felszín alatt fejlődtek ki, és csak akkor költöztek a felszínre, mikor technológiailag elég fejletté váltak. Így viszont valószínűleg csak azért van sisakjuk, mert így "coolabbak". Persze az is lehet, hogy van valami a Umbara légkörében, amiről a Köztársaságiak nem tudnak. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Ha Mee Dechi hordott volna sisakot a Corruscant-on, akkor azt mondanám, hogy a Kindalo-khoz hasonlóan a felszín alatt fejlődtek ki, és csak akkor költöztek a felszínre, mikor technológiailag elég fejletté váltak. Így viszont valószínűleg csak azért van sisakjuk, mert így "coolabbak". Persze az is lehet, hogy van valami a Umbara légkörében, amiről a Köztársaságiak nem tudnak. :hmm:

Ez talán megmagyarázná, hogy Palpatine miért hívta vissza Anakint...

Link to comment
Share on other sites

 

Nabopolasszar! Azzal nem igazán értek egyet, hogy max. csak 5-6 klón volt a képernyőn az epizód nagy részében. Amikor a landolás után Anakin és az 501-es légió kapaszkodik fel a dombon, ott nem kevés klón volt átható. Megkockáztatom, hogy 50-60 körül mozgott a létszámuk. :)

Pont ez is beletartozott abba az 1-2 snittbe amit említettem(és amúgy a sima release-ben nem látszódnak is csak a HD-ben)

 

Apropó, Naboopolasszar, szerintem egy kicsit túl -jobb szó híján, azt mondom, hogy- kemény vagy vele. Nekem nem az jött le, hogy semmire nem tartja a klónok életét. Szerintem, ha a saját fajtársai lettek volna, azokkal is így bánt volna. Ő egy tábornok, akit az eredmények érdekelnek, nem pedig a katonák és a kényelmetlenségeik.

Igen, tábornoknak kitűnő lenne csak hogy ő elsősorban egy jedi, akinek védelmeznie kéne és nem a mészárszékre küldeni az embereit.

 

Nektek amúgy feltűntek a Headhunter vadászgépek? :) Most néztem meg a Wookieepedián, Z-85-ösök, a jól ismert Z-95-ös vadászgép korábbi modellje. :) A C_P minőség miatt először csak "furcsán kinéző ARC-170-eseknek" tituláltam őket. >.<

Nekem is feltűntek a Headhunterek, de azt hittem hogy rosszul látok, mert azoknak még nem lenne szabad létezniük úgy egy 10 évig, így furcsa ARC-170-eknek könyveltem el őket magamban, de így már érthető

 

Persze az is lehet, hogy van valami a Umbara légkörében, amiről a Köztársaságiak nem tudnak. :hmm:

Ez elég nagy blama lenne a Köztársaságra nézve, úgy eljönni egy bolygóra hogy nem ellenőrzik le az atmoszféra összetevőit.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy burával körülvett városokban élnek, és a bolygó környezete valóban mérgező számukra. Elég kellemetlen szituáció, hogy Coruscant-on vígan eléldegélnek, de az Umbara-n védekezniük kell. :lol:

 

Miért? A Mandalore is hasonló volt nem?

Link to comment
Share on other sites

Elég érdekes rész volt, nekem nagyon tetszett, bár mire belemelegedtem volna addigra már sajnos vége lett. Elég érdekes volt hogy a támadás indításánál nem volt a háttérben zene, kicsit a Ryan közlegény megmentése jutott eszembe. Krell tábornokról nekem kicsit Montgomery jut eszembe, ő volt hasonlóan kemény tábornok annak idején, aki szintén komolyan betartatta a szabályokat. Amit én a köztársaságiak helyében másképp tettem volna az a LAAT-ok lévő világítás. Amikor leszállnak és a klónok kiugrálnak akkor pont mögöttük vannak a fényszórók amely nagyon könnyű célpontá teszik őket, mint anno a 2. vh idején mikor az U-boatok támadták a New Yorki hajókat. Legalább addig lekapcsolhatták volna amíg felszállnak :)

Link to comment
Share on other sites

Anakin azért ment Palpihoz, mert alá kell támasztani azt a tényt, hogy nekik néha négyszemközt "dolguk van".

Ezek Windu és Obi aggályait igazolják.

Tuti, nem Umbaráról tárgyalnak. "Barátkoznak".

És Aakinból elég is volt már egy időre.

Obi-wan mellékszerepló lesz? 7 rész és szinte semmi?

Sebaj itt van nekünk a vérfrissítés: Krell.

Csillagos ötös egy jellem. Nagy és hiánypótlóan jó ötlet.

Eddig szinte mindegy volt, hogy ki tűnik fel a részben Jedi-nek; Fisto, Gallia, Luminara, Tiin, Plo Koon stb.

Akárki "eljátszhatta" volna a legtöbb részben a "sablon-jedit."

De ez teljes embert kívánt.

Csak az utolsó párbeszédben nevezte Rexet a nevén, szóval megmozdult valami.

Szerintem kölcsönös tisztelet lesz a zötykölődő megismerkedés vége.

De megkockáztatom, hogy Krell egy egy-storyvonalas szereolő. Ez az érzésem.

Egy brutál nagy hősi halál és a Klónok elismerése, hogy kemény rohadék volt, de tudta a dolgát.

Ahsoka szerűen új figura a sorozatban, eddig se híre se hamva nem volt, és nem lehet mindenki élvonalbeli aki feltűnik, ebből gondolom.

De vissza a részhez:

Mikor Fives-ra kardot ránt?!

Komolyan: a reakcióm, mint egy hús vér szereplős nagy filmben: "Húú b@zmeg!"

Csak lestem. Vágni lehetett a feszültséget.

Összegezve:

Számomra most kezdődött a 4. évad, mert a korábbi részekben mindig volt valami ami

Bántotta a csőröm. A látvány, az események? Nem tudom. Valami nem stimmelt nekem.

Se a viz alatt se azt követő 3 részben.

Nem rosszak ne essék félreértés, de most rázódott helyre nekem a TCW élmény.

Így tovább!

Link to comment
Share on other sites

Az epizód teljes mértékben azt hozta, amit vártam tőle. Eszméletlen volt!! Krell tábornok egy teljesen új színt vitt a sorozatba. Az évad eddigi legjobbja.

 

Először is a látványvilágot kell méltatnom. Már az előzetesben is tetszetős volt, de persze a rész alatt teljesedett ki igazán. Igazi sötétség honol Umbarán, néhány egzotikus élőlénnyel a felszínen. Nagyon hangulatos volt az egész, a csata pedig csak ráadás volt. Sok régi ismerős gyűlt itt össze; Fives, Rex, Hardcase....hogy csak az ismertebbeket említsem. Rexet és Fivest jó volt újra látni. Különösen tetszett Fives megjegyzése még az eligazításon, ahol visszautal Rexnek a régi szép időkre. Főleg azért jó ez a megjegyzés, mert tudjuk miről beszél hisz láttuk. Itt hasított belém, hogy a sorozatnak már történelme van. :)

 

Az epizód (és a történeti szál) középpontjában a klónok állnak. Talán ebben az évadban most láthattunk talán először csatát a klónok szemszögéből. Tetszettek a kiáltás foszlányok, ahogy egymást hergelik, vagy éppen az ellenséget "fenyegetik". Aztán jött váratlan húzásként Krell mester, akiben egy olyan Jedit ismerhettünk meg, amilyet még eddig nem láthattunk. Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy mit is gondoljak róla. Kőkemény jellem és talán az első olyan Jedi, aki a klónokra mint sorozatgyártású termékekre tekint. Néha már-már túlzásnak éreztem amiket csinál, de később rá kellett jönnöm, hogy ő tényleg "a célt elérni mindenáron" filozófiájában hisz. A klónok interakciója Krell-el nagyon szépen fel lett építve. Főleg Rex nyelhetett nagyokat, hisz amikor a számát mondta Krell a neve helyett, az akkora sértés lehetett számára, mintha árulással vádolták volna. Nem mellesleg a klón monológja a rész végén fantasztikus volt! Krell is így gondolhatta, mert innentől a száma helyett a nevén nevezte a kapitányt. A végén még tiszteletet ébresztenek a tábornokban. Nem hiába...ezek az 501 -esek, nem holmi egyszerű klónok.

 

Nagyon kíváncsi leszek mi lesz ebből, de van egy olyan érzésem, hogy kölcsönös tisztelet fog kialakulni Krell és a klónok között. A rész előtt nem erre tippeltem volna. Izgatottan várom a folytatást.

Link to comment
Share on other sites

Hogy ez mekkora rész volt! Na ez már döfi volt; érződött rajta az ózonszag rendesen. Sarlacc, Z-95-ösök, igen nagy sz*rban lévő klónok, a Halálhágót is talán megjárt Krell tábornok......csillagos ötös a rész.

 

Kellett már egy ilyen rész ahol a klónok ízig-vérig hús-vér teremtményekkel veszik fel a harcot. Látszik, hogy nehezen reagálnak a szellemi lények által kreált új taktikákhoz. Megszokták nagyon a droidokat. :D

Link to comment
Share on other sites

Egyébként ha már a umbaraiak, jó látni hogy a klónok már nem csak droidokat és bogarakat gyilkolnak le hideg vérrel, a bombázásról már nem is beszélve.

Szerintem ez eddig is így lehetett, max. nem láttuk. Egy háborúban nem válogathatnak az ellenségek között. Aki szemben áll azt kell hatástalanítani.

 

CC-7567, hihetetlen, hogy vette a bátorságot és nem Rex-nek szólította a kapitányt.

Mi volt ebben a bátorság? :) Nem Rex a főnök, hanem Krell. Úgy nevezi a klónokat ahogy akarja. :)

 

Hardcase pedig ipari mennyiségben darálta a droidokat. Eszembe juttatta a jó öreg Hevy-t, aki hasonló mentalitással aprította a konzerveket annak idején. :)

Az Umbaraiakat darálta. A megszokás ugye... :P

 

Mégiscsak több értelme van, mint simán beküldeni a klón katonákat a legfőbb útvonalon ahol szép kövér célpontot nyújthatnak az ellenséges csapatoknak. Még ha Krell tábornok eszközként is tekinti a klónokat, az erőforrásaik végesek és ezt neki is tudnia kéne.

Ez nekem is szúrta a szemem. Ennyire elvakult nem lehet. Nem tűr halasztást, a leggyorsabb utat használja. Nem érdekli ki döglik bele, de azon kell végigmenni. Ez szimplán felelőtlenség. Bár a hírneve alapján ez a taktika eddig kifizetődő volt.

 

Nektek amúgy feltűntek a Headhunter vadászgépek? :) Most néztem meg a Wookieepedián, Z-85-ösök, a jól ismert Z-95-ös vadászgép korábbi modellje. :) A C_P minőség miatt először csak "furcsán kinéző ARC-170-eseknek" tituláltam őket. >.<

Nekem feltűntek. Na és Barrisst észrevettétek az űrcsatában? :)

 

De utóbbi elég furcsa, nem? Elméletileg az umbaraiak ott fejlődtek ki, akkor ez mégis hogy lehetséges? :hmm:

Pedig úgy néz ki, hogy sokkal bonyolultabb az eset. :)

 

Anakin azért ment Palpihoz, mert alá kell támasztani azt a tényt, hogy nekik néha négyszemközt "dolguk van".

Ezek Windu és Obi aggályait igazolják.

Tuti, nem Umbaráról tárgyalnak. "Barátkoznak".

Nem hiszem, hogy Palpi azért ráncigálta el a csatamezőről, egy fontos ütközet szívéből Anakint, mert beszélgetni támadt kedve. :)

Link to comment
Share on other sites

Ez a Krell tábornok egy négykarú pöcsvirág! Az egy dolog, hogy szigorú, meg a klónokat emberszámba sem veszi, egye fenyő. Nem minden Jedi lehet normális. Na de az, hogy egy alapvetően elcseszett haditervre vált le egy jó tervet, hogy húsdarálóba küldi az embereit (miért is?), és ő mindezt a páholyból nézi, aztán még puffog is... És fegyvert emel az emberére! Szerintem ez a Krell áruló, vagy nem tudom, de kivégzésre érett. Azt figyeltétek, hogy mielőtt a klónokon rajta ütöttek, ő pont lelépett?

Az epizód amúgy eddig az évad legjobbja, az fix. Isteni jelenetek, remek képi világ (újra új bolygó, új fa!j), ep3-as páncélok (nem csak a sima, de az AT-RT lovasok páncélját is leváltották). A Z-95-ösök Z-85-ösök megjelenésén kifejezetten meglepődtem, de baromira örülök én is nekik, annak ellenére, hogy szerintem ritka pocsék gépek. :)

Jó, hogy ilyen sok klón is visszaköszön. Cody és Rex új páncélban, de itt van újra Fives (ne halljon meg :clap2: ), Hardcase, Hawk, Jesse és Kix is, és még Odd Ballt is megemlítették.

Remélem a Jedikből is több szerepet kap majd Tiin, Ahsoka, Barriss (a két hölgy újra közösen akciózhatna) és Obi-Wan (ő találkozhatna Krell-lel... vagy Anakin :D).

Tetszett az umbaraiak technológiái, jól festenek és igazán egyediek. Az is bejött, hogy megtalálták a zöld színt a készítők, bár jobban örülnék, ha újra a LAAT/i-k lőnék ki a zöld lézersugarakat, ahogy az az ep2-3-ban és a sorozat első évadaiban volt (miért cserélték le, nem értem...).

És ami továbbra is nagyon tetszik, hogy a droidok mellett újra van milícia is, ezúttal az ellenség oldalán.

Link to comment
Share on other sites

Ez a Krell tábornok egy négykarú pöcsvirág! Az egy dolog, hogy szigorú, meg a klónokat emberszámba sem veszi, egye fenyő. Nem minden Jedi lehet normális. Na de az, hogy egy alapvetően elcseszett haditervre vált le egy jó tervet, hogy húsdarálóba küldi az embereit (miért is?), és ő mindezt a páholyból nézi, aztán még puffog is... És fegyvert emel az emberére! Szerintem ez a Krell áruló, vagy nem tudom, de kivégzésre érett. Azt figyeltétek, hogy mielőtt a klónokon rajta ütöttek, ő pont lelépett?

Az epizód amúgy eddig az évad legjobbja, az fix. Isteni jelenetek, remek képi világ (újra új bolygó, új fa!j), ep3-as páncélok (nem csak a sima, de az AT-RT lovasok páncélját is leváltották). A Z-95-ösök Z-85-ösök megjelenésén kifejezetten meglepődtem, de baromira örülök én is nekik, annak ellenére, hogy szerintem ritka pocsék gépek. :)

Jó, hogy ilyen sok klón is visszaköszön. Cody és Rex új páncélban, de itt van újra Fives (ne halljon meg :clap2: ), Hardcase, Hawk, Jesse és Kix is, és még Odd Ballt is megemlítették.

Remélem a Jedikből is több szerepet kap majd Tiin, Ahsoka, Barriss (a két hölgy újra közösen akciózhatna) és Obi-Wan (ő találkozhatna Krell-lel... vagy Anakin :D).

Tetszett az umbaraiak technológiái, jól festenek és igazán egyediek. Az is bejött, hogy megtalálták a zöld színt a készítők, bár jobban örülnék, ha újra a LAAT/i-k lőnék ki a zöld lézersugarakat, ahogy az az ep2-3-ban és a sorozat első évadaiban volt (miért cserélték le, nem értem...).

És ami továbbra is nagyon tetszik, hogy a droidok mellett újra van milícia is, ezúttal az ellenség oldalán.

Tudtam, hogy neked bajaid lesznek Krell -el, mint katonával. :D Nem semmi az ürge, és még akár lehet áruló is. Egyébként érdekes az Umbara elhelyezkedése. Terjeszkedési zóna? Ez új...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information