Jump to content

4x15 - Deception


Recommended Posts

15. rész - Deception / Megtévesztés

 

epguide415.jpg

 

Írta: Brent Friedman

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Coruscant

 

Szereplők:

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Cad Bane - Corey Burton

Moralo Eval - Stephen Stanton

Mace Windu - Terrence Carson

Yoda - Tom Kane

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Boba Fett - Daniel Logan

Bossk - Dee Bradley Baker

Adi Gallia - Angelique Perrin

Rako Hardeen - James Arnold Taylor

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Plo Koon - James Arnold Taylor

Satine Kryze - Anna Graves

Mon Mothma - Kath Soucie

Barriss Offee - Meredith Salenger

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Palpatine kancellár - Ian Abercrombie

Shaak Ti - Tasia Valenza

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Padmé Amidala - Catherine Taber

Jar Jar Binks - Ahmed Best

 

Történet

A Jedik tudomására jut, hogy elakarják rabolni Palpatine főkancellárt. Moralo Eval, a terv kiötlője közben a Coruscanti börtön lakója lesz, így a tanács kénytelen egy vakmerő tervet kieszelni, melyben Obi-Wan Kenobinak el kell játszania a saját halálát, és új személyazonosságot felvéve be kell épülnie a Coruscanti börtönbe. Az információk megszerzése a megtévesztés sikerén áll vagy bukik.

 

Előzetes

 

 

Érdekességek

- A Coruscanti bár ugyanaz mint Ziro Trón szobája a Klónok Háborúja mozifilmben, csak kicsit átszabva.

- Amidala gyászviselete a nagyköveti ruhája csak feketében, ugyan ez igaz Satinera és Mon Monthmára is, akiknek a Friend in Need -ben látott ruhájukat színezték át.

- A Coruscanti bár tulajának fajtája Anacondan.

- A bár hátsó szobájának falán különböző plakátok vannak, van egy DJ Rangthang -os, Sy Snootles -s, Feluciai címlaplányos, utazási Pantorára, az oda vezető folyosón pedig Miss Theelin szépségversenyt hirdetős is.

- Egyik plakát a bárban felhívja a figyelmet arra, hogy Truepingnál van a legjobb ital a városban.

- A Coruscanti börtön kialakitását egy 18. századi börtön tervezettől vették át, melynek célja az lett volna, hogy egy időben az összes foglyot ellenőrizni tudják.

- A börtönben akadnak Lutrilliai idegenek is. A fajt az Egy új remény -hez alkották meg.

- Obi-Wan a Ben álnevet használja, melyet már rég nem hallottunk. A Voyage of Temptation eredeti forgatókönyve szerint Satine Bennek szólította volna Obi-Wan -t, azonban Anna Graves és Dave Filoni érezte hogy nem illik oda. A Deception írója, Brent Friedmen megkérdezte hogy használhatja e Obi-Wan a Ben nevet, amire egyből rábólintottak.

- Hardeen sisakjának dizájnját a Jedi visszatérhez alkották meg és a Lázadó katonák használták volna.

- Ez az első epizód melyben klónok sapkát viselnek. " Épp a Clone Wars Adventurest teszteltem amikor észrevettem hogy a fejlesztők sapkát tettek a klónokra. Arra gondoltam wow, ezt még nem is használtuk! Így bementem dolgozni és megalkottam a sapkákat az epizódhoz. Azt hiszem jól utalnak az eredeti trilógiára."

- Nem minden rab számának van jelentősége, kivéve Cad Banenél és Boba Fettnél. Cad Banené azért #22 mert a Hasbro akció alakjának száma a #22 volt. Ez a helyzet Bobánál is, ezért viseli ő a #32-est. Ez volt az első alkalom hogy Fett Banenek dolgozott, ám nem az utolsó.

 

Concept Art galéria

 

d01.jpg

Mon Monthma temetési ruhája

 

d02.jpg

Lutréliai karakter és kosztüm dizájn

 

d03.jpg

A menekülésre használt Trandoshan űrhajó

 

d04.jpg

Coruscanti utca

 

d05.jpg

Coruscanti utca, immár fényekkel

 

d06.jpg

Rako Hardeen munka közben

 

d07.jpg

Obi-Wan Kenobi temetése

 

d08.jpg

A börtön kantin...

 

d09.jpg

...és a cellák

 

d10.jpg

A szökés concept rajza

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nos, kérem egy újabb nagyszerű rész.

Nem korábbi részekből volt összevágva a felvezető szöveg képsora, szóval igencsak in medias res volt.

És hát, igen, :lol: megcsinálták legmerészebb tippjeinket is.

Ugyan nem gumimaszk volt, de hangelváltoztatás volt, Yoda és Windu a szellemi vezér és premier plánban megborotválták Kenobi-t! :clap:

Satine boldog lehet. Ha megtudja a szál végén, hogy él, könnyen elcsattanhat egy csók! :hehe::love:

Az elején amikor Kenobi előrébb ülve a székében csóválja a fejét az nem semmi:

Nagyon átjön, hogy arra gondol, "megint mit találtak ki nekem az öreg sz@rházik' ?" -jó nagyon.

A rész pergős fordulatos, minőségi anyag jó zenével. Tényleg egyre filmszerűbb élmény ez a sorozat.

Anakin reakciói nem olyan durvák mint számítottam rá. Nem azt mondom, hogy jól viseli, de akkor is.

Bár mondanék valamit: "..zavart érzek az erőben..ilyet utoljára egykori mesterem közelségében éreztem"

Lódított az öreg Vader, mert nem érezte meg Obi-want az álca mögött. Ez azért baki, de ne álljon útjába a nagyszerű ötletnek és történetnek!

Boba és Bossk részről többre számítottam. Szóval most képzeljük el, hogy ők is kijutottak? Kevés volt. Csak fél perc kellett volna..

Felirattal, biztos még egy fokkal jobb lesz, de van patron ebben a szálban bőven!

Bane is remekelt, nagyon rendben volt. Ó, és ha jól értettem közli, hogy nem először járt itt/tört ki innen. -köszönjük. Sing rejtélye megoldva.

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Nagyon ütős kis rész volt! A sztori pörgött és tele volt remek ötletekkel. A Coruscant-i kocsmáros (az a csúszómászó izé) pl nagyon egyedi volt, de ugyanakkor abszolút SW-s. Jabba palotájában és Mos Eisley kantinjában is hasonló undormányokat láttunk. Rako Hardeen ruházata is pofás volt, ezt Filoni állítása szerint McQuarrie egyik korai Boba Fett conceptjéről mintázták. Obi Want fura volt kopaszon, szakáll nélkül látni. Az arcátalakító folyamat nekem kissé "kilógott", de végül is egye fene, ha ez az ára egy ilyen sztorinak, én beveszem. Morello elég brutál egy alak, hogy gyerekkorában megölte az anyját, csak mert unatkozott. Azért egy ilyen kis anekdota elég durva a TCW-hez :D . Örültem, hogy jobban körülnézhettünk a börtönben. A konditerem és az ebédlő mind pofásan néztek ki. Jó volt újra látni Karkarodont is, pláne, hogy Obi jól megszivatta a kis Cápetit. Boba és Bossk feltűnésének is örültem, remélem őket is látjuk még a későbbiekben.

Szerencsére ez a szál 4 részes lesz, úgyhogy itt lesz hely bőven mindennek.

Főleg a nabooi fesztiválra vagyok kíváncsi, ahol Morelloék a merényletet tervezik elkövetni.

Link to comment
Share on other sites

Elég érdekes rész volt ez a mai. Már az elején összeállt hogy pontosan mit terveznek a jedik, Obi-Wan arca elárulta hogy nem szivesen akar "meghalni". Érdemes megfigyelni az arcát akkor is mielőtt kilép a sniper elé. Azért Anakinnak szerintem szólhattak volna erről az akcióról, hisz ha jól értettem Obi is figyelmeztette Yodáékat hogy labilis alkata lévén a sötét oldal felé sodródhat a bosszúvágya miatt, meg szerintem bele is fog kavarni a dolgokba. A temetés érdekes volt, azért megmutathatták volna hogy a sír összecsukódása után a fény az csak egy egyenes csík marad vagy esetleg kiírja hogy Itt nyugszik Obi-Wan.

 

A kocsma elég komoly egy hely volt, főleg hogy egy kígyó volt a kocsmáros :lol: Ilyet se láttam még :D Nem tudom hogy a terv része volt e hogy mindenkinek elkürtöli hogy kinyírt egy Jedit, de én valószínűnek tartom, így a börtönben már meg is alapozták a hírnevét. Obi átváltoztatását én másképp képzeltem el, ahogy Csoli is írta én is maszkra tippeltem volna, ehelyett ilyen Harry Potterre emlékeztető módszerrel varázsolták át Rako Hardeené. A hangja megváltoztatása is komoly, azért nem lehet kellemes hogy egy olyan golyó van a torkodban. Érdekesség hogy Obinak és Hardennek a is James Arnold Taylor kölcsönzi a hangját, azért nem semmi a pali :) Kíváncsi leszek hogy a küldetés végén a haját hogy szerzi vissza, mert a növesztés elég hosszadalmas lenne, fura lenne x részen át a kopasz/borostás hajú Obi-t nézni, valószínű megoldják valami spéci hajnövesztővel.

 

A börtön létesítmény érdekesen mutat kívülről, még pásztázó fényszórókat is kaptunk. Az étkezdében feltűnt egy karkarodon is, aminek én örültem, egy kis változatosság nem árt. És végre láthattunk egy börtönlázadást, amit elég szépen megterveztek :D Szegény klónokat sajnálom, mindig ők huzzák a rövidebbet... Ha nem is láttuk de Boba és Bossk valószínű hogy ekkor jutott ki a börtönből.

 

Obiék szökésekor a holtesteket szállító emberkék ruhája csak engem emlékeztettet a Birodalmi egyenruhára? A vele való harcuk során Obi-Wan majdnem lebukott, amikor nem akarta megölni azt az embert, Bane szerintem gyanakodni is fog, hogy ha egy Jedit megölt akkor vele miért sz*rozott?

 

Mindent egybevetve szerintem nagyon jó rész volt, kíváncsian várom a következőt.

Link to comment
Share on other sites

Na kérem ilyen egy kurva jó rész. Mert ez kétségtelenül az volt. A kérdés csak az, hogy ha most tudtak ilyet sztorit írni, akkor máskor miért kell egy történetnek olyan lyukasnak lennie, mint egy ementáli?

Az arc átalakítást kicsit bonyolíthatták volna 5 másodperccel tovább, valami masinával, mert így kissé fura volt, hogy egy injekciótól még a tetkók is kialakultak. Illetve ami még sántított az Rako Hardeen elfogása volt. Az, hogy Anakin tudta hol keresse, meg hogy a fénykard nyitós belépő után csak simán elsétál egy részeggel az gyenge volt. Túl egyszerűen ment. Érdekelne, hogy a főgenyó szervező, miként szerzett befolyást az őrök felett a börtönben, de a szökés után már biztos nem foglalkoznak majd a kérdéssel. Bobát nem ismertem fel, eltartott egy fél pillanatig mire rájöttem, hogy ő lesz az. Ha ő és Bossk is megszökött volna az túl sok lenne. Rendben, hogy az őrséget aránylag könnyen leszerelték, de azért az össze rab nem mehetett a hullaházon keresztül. Bane csak felhasználta őket a balhénál. az pedig, hogy a skenner kiszúrta az életjeleiket szerintem ellentmond annak, hogy Bane korábban már megszökött így.

Obi-Wan hatalmas volt szakál nélkül. Majdnem fiatalabb feje van, mint Anakinnak. Jó volt Windut újra látni. Yoda meg milyen poénokat nyomott már Obi-Wan kapcsán. Tetszett, hogy Winduék körültekintően szervezték az elterelést és a temtésen nem csak jedik voltak ott.

 

A kocsmáros jópofa volt, de sajnos erősen nyúlt ötlet. Nekem első pillantban A dzsungel könyve disney változatának Ká-ja ugrott be róla:

 

http://www.youtube.com/watch?v=teu78O_e1dk&feature=related

 

 

Azért Anakinnak szerintem szólhattak volna erről az akcióról, hisz ha jól értettem Obi is figyelmeztette Yodáékat hogy labilis alkata lévén a sötét oldal felé sodródhat a bosszúvágya miatt, meg szerintem bele is fog kavarni a dolgokba.

Nem. Pont azt mondja, hogy Anakin távol tartása az akciótól kulcsfontosságú volt, hisz a fejvadászt, és a világot éppen a hozzá köztudottan közelálló Anakin reakciója győzte meg a történtek igazáról.

 

 

OFF

Olyan gondom van, hogy ha az sw.com-on a cw részen belül az epizód adatlapokra mennék, akkor az teljsen lefagyasztja a böngészőmet (FF 9.0.1.). Csak ott és csak azok (mindegy melyik részé). Egy lappal kijjebb, az epizód listánál még megy. Másnak nincs ilyen gondja?

Edited by Llew
Link to comment
Share on other sites

OFF

Olyan gondom van, hogy ha az sw.com-on a cw részen belül az epizód adatlapokra mennék, akkor az teljsen lefagyasztja a böngészőmet (FF 9.0.1.). Csak ott és csak azok (mindegy melyik részé). Egy lappal kijjebb, az epizód listánál még megy. Másnak nincs ilyen gondja?

De, nekem is ezt szokta csinálni. Ötletem nincs, miért.

Link to comment
Share on other sites

Az arc átalakítást kicsit bonyolíthatták volna 5 másodperccel tovább, valami masinával, mert így kissé fura volt, hogy egy injekciótól még a tetkók is kialakultak.

Igen, a tetkók engem is zavartak. Azt simán elhiszem, hogy tudnak olyan drogot keverni az SW univerzumban, ami átalakítja az arcszerkezetet, de így, hogy még a tetkót is odavarázsolta, tényleg olyan, mintha Százfűlé főzetet használtak volna. Minek kellett egyáltalán a borotválkozás?

 

Ha ő és Bossk is megszökött volna az túl sok lenne. Rendben, hogy az őrséget aránylag könnyen leszerelték, de azért az össze rab nem mehetett a hullaházon keresztül. Bane csak felhasználta őket a balhénál. az pedig, hogy a skenner kiszúrta az életjeleiket szerintem ellentmond annak, hogy Bane korábban már megszökött így.

 

Vagy lehet, hogy pont Bane előző szökése után vezették be, hogy ellenőrzik az életjeleket ;)

Link to comment
Share on other sites

Obi átváltoztatását én másképp képzeltem el, ahogy Csoli is írta én is maszkra tippeltem volna, ehelyett ilyen Harry Potterre emlékeztető módszerrel varázsolták át Rako Hardeené. A hangja megváltoztatása is komoly, azért nem lehet kellemes hogy egy olyan golyó van a torkodban.

 

Nos nekem a Különvélemény jutott eszembe, mert ott injekció okozta az arcátalakulást, igaz hogy az inkább arctorzítás volt.

A hang elváltozatatása, meg Ál/Arc-os volt, mert ott kellett belebeszélni valamibe(microchip a torokban) és csak egy-két mondat után állt be.

 

Szerintem amúgy a történetszál végén nyilván kopaszon fog villogni Kenobi, de a következő részben amiben szerepel már nem.

Immár ismerve az alkotók stílusát az elvarrandó szálacskák terén, ez borítékolható szerintem, hogy különösebb magyarázat nélkül feledésbe merül a kopasz fej.

Nem túl szájbarágósak, csodálnám, ha kitérnének rá.

Gondoljunk csak Krell lezárására, vagy akár Boba és Bossk mostani valószínüsíthető szökésére.

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Szerintem amúgy a történetszál végén nyilván kopaszon fog villogni Kenobi, de a következő részben amiben szerepel már nem.

Immár ismerve az alkotók stílusát az elvarrandó szálacskák terén, ez borítékolható szerintem, hogy különösebb magyarázat nélkül feledésbe merül a kopasz fej.

Nem túl szájbarágósak, csodálnám, ha kitérnének rá.

Gondoljunk csak Krell lezárására, vagy akár Boba és Bossk mostani valószínüsíthető szökésére.

 

Szerintem úgy gondolják ilyenkor hogy nem érdemel magyarázatot a dolog mert túl egyértelmű hogy mi történt off-screenbe.

Link to comment
Share on other sites

Gondoljunk csak Krell lezárására, vagy akár Boba és Bossk mostani valószínüsíthető szökésére.

Miből gondolod, hogy a maradék 3 részben nem szerepelnek majd?

Az epizód triviájában az áll, hogy Bobát még láthatjuk Bane-nek dolgozni.

 

Link to comment
Share on other sites

Az külön jó volt, hogy a Ben, mint álnév előkerült. A szakálltalanításról meg csak az jutott eszembe, hogy vajon a sztoriszál után Obi-t egyből szakállasan, hajjal látjuk, vagy hagynak időt, amíg kinő? Szerintem inkább az előbbi.

Edited by reaper
Link to comment
Share on other sites

Az előbb néztem meg a részt és a végén az első gondolatom az volt, hogy miért van már vége. Ezt a részt élveztem a legjobban az eddigi TCW epizódok közül, ezt ki merem jelenteni. Bejött a fejtegetésetek, Obi-Wan magára öltötte "gyilkosa" arcát. A narrátor szövege alatt már sejtettem, hogy így lesz. Remekül megoldották a halálát, ahogy Anakin kiáltja a nevét, alatta a zene...Nagyon jó. Végre újra feltűnt és beszélt is Windu. Obi-Wan elég nevetségesen néz ki kopaszon, szakáll nélkül, most már így is láthattuk. :D

A börtönös jelenetek pedig a rész csúcspontjai. Elég durva, hogy Eval unalomból megölte az anyját. A karkarodont jól helyre tette, a mi Jedi mesterünk. Újra feltűnt Cad Bane, őt vétek lett volna kihagyni, személye is csak emelte az epizód színvonalát. Ahogyan Boba és Bossk is, gondolom ők még feltűnnek ebben a szálban. Jó kis zendülést hoztak össze az alvilági alakok. A hullaház folyosója és terme Fellegvárasra sikerült. Bane szökési terve jó ötlet. Az őrklónok is ott voltak a szeren.

Még három rész ebből a szálból? Epekedve várom!

Edited by danityu
Link to comment
Share on other sites

Eszméletlen jó rész volt ez....talán ez az eddigi legjobb történetszál. Ezt így kell csinálni,kérem! :D

Szinte minden perce eget rengető élményt nyújtott. Szegény Obi-Wan,már megint neki kellett szenvednie....

Egy kicsit (nagyon) fura volt így kopaszon. Szerintem fura volt ez az "átváltoztatás" dolog,de bejött.

Külön tetszett a börtön szőröstől-bőröstől :)

Tetszett,ahogy Obi kicsit megpuhította azt a cápát :D

Örültem,hogy Boba és Bossk újra szerepeltek,jó volt őket viszont látni és minden bizonnyal még több szerepet is fognak kapni a következő részekben.

És újra itt van Cad Bane... :) Micsoda börtönlázadást tervezett meg.

A szökés jól sikerült,szegény Obi kénytelen volt befeküdni a rodiai mellé,akinek szokás szerint ki volt öltve a nyelve :D

 

Röviden ennyi,hosszabban majd Sky részéről :) Szerintem nagyon jó ez a történet és még három rész? :o Mi lesz itt :D

Összességéből 10/9

Edited by Ágki
Link to comment
Share on other sites

Állati rész volt. Megin ellőtték az Obi-vant halottank hisszük dolgot, de sebaj. Nagszerűen sikerült.

Egy pillanatra már azt hittem Boba és Bossk is megszökik a börtönből.

Obi-van új külseje elég érdekes lett. Cad Bane szerepeltetése plusz jó pont az epizódnak. A legjobb a szökéás volt.

Kíváncsi vagyok mi lesz ebből az egészből.

10/10.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nagyon jó volt ez az epizód, bár az előző után egy kicsit éles váltást tapasztaltam hangulatilag, hiszen elképesztően sötétté és komorrá vált a hangulat, de ez nem csoda, hiszen a Deception történetszála egész egyszerűen belemerül a Coruscant alvilágába. Már a narráció utáni első jelenet is ezt sugallta a maga sötét barnás színvilágával. Már a narrációban is sejthettük, de végül a háztetőn nyert tanúbizonyságot azt, hogy Obi-Wan Kenobi pont ott van, ahol lennie kell és önként állt ki a mesterlövész célkeresztjébe.

 

Obi-Wan temetése pedig még inkább rátesz egy lapáttal erre a hangulatban beállt feneketlen sötétségbe, a néző egyszerűen már annyira várja, hogy felkapcsoljanak valahol egy lámpát, vagy hogy bemenjenek végre egy jól megvilágított szobába, ahol fogadja őt némi derűsség. Ezt a jól elkülönített gyengélkedőben végül meg is kapjuk, ahogy a börtönben is. Mikor a három Jedi mester arról beszélgettek, hogy mégis hogyan fogják kivitelezni a tervüket, kicsit elgondolkodtam azon, hogy a Jedik milyen útra tévedtek. Képesek voltak felbérelni egy fejvadászt, hogy lelője az egyiküket, hogy aztán foglyul ejtsék őt és beépítsék Obi-Want a börtönbe. A haj és arcszőrzet borotválás pedig egy okos és ésszerű lépés, elvégre az EPIII.-ban sokkal rövidebb a haja, a szakálla pedig jól láthatóan megnőtt az EPII. óta, tehát érthető a készítők lépése.

 

Aztán itt van Moralo Eval karaktere, akinek a neve alapján egyből Don Morello ugrott be a Mafiából, bár kettejük között azért éles ellentétek húzódnak. Azok alapján, ami kiderült eddig Moralóról, nem kérdéses, hogy egy pszichopata. Talán a phindian nem volt a legjobb választás a fajtáját tekintve, mert egy kicsit nehéz kiismerni az arcvonásait, ellenben annak idején Osi Sobecknél ez annyira nem jelentett gondot. Ahhoz képest, hogy ennyire gonosznak próbálták őt beállítani, nekem ez annyira nem jött át.

 

Az a kocsma, amelybe Rako Hardeen betért a sikeres gyilkosság után, hát... Nem volt annyira fantáziadús, a csapos persze igen érdekes látványt nyújtott. A készítők pedig a faját a zseniálisan eredeti anacondan névvel illették meg. Egyébként figyeltétek, hogy mennyire kevesen voltak és hogy mennyire kevés ital sorakozott hátul a polcokon? Ez a tipikusan gyéren látogatott, ám mégis lepukkant lebuj érzetét keltette. Poénosak voltak a tömegtől elszigetelődött, csókolózó rodiaiak. :D

 

A börtön nagyon tetszett, a hangulata is átjött, nem volt komolyan vehetetlen az egész. Bár az alkotók nem erőltették meg magukat a változatos karaktermodellek terén, de annyi baj legyen. Kicsit sok volt a lutrillai, de az epizód volt olyan jó, hogy ezt feledtetni tudta. Dave Filoni szavai is igazolást nyertek, amikor megjelent egy karkarodon, méghozzá a felszínen, sokaknak ennek elképzelése igen nagy problémát jelentett. Fox parancsnok is visszatért egy néhány másodperces szerep erejéig.

 

Cad Bane is visszatért, aki számomra egy kicsit kevésbé cool a kalapja nélkül, bár tény, hogy még így is nagyon jó karakter. Azzal pedig, hogy megemlítette, hogy már nem először szökött meg az intézményből, igazolta Dave Filoni korábbi állítását, miszerint ő szöktette meg Aurra Singet. Ahogy valószínűleg sok más szeparatista vezetőt is, akik közül egyet sem láthattunk a börtönben, de ez nem is baj, valahogy nem illettek volna bele a képbe. Boba Fett és Bossk is szintén kellemes színfoltja volt az epizódnak, valószínűleg ez alatt a börtönlázadás alatt szöktek meg.

 

Obi-Wan pedig, aki, ha minden igaz, időrendben most veszi fel először a Ben álnevet, nagyon nem játssza jól a szerepét. A karkarodon esetében még meggyőző volt és szerencséje volt, hogy Moralo Eval van olyan naiv, hogy megbízzon benne, Cad Bane-t azonban más fából faragták, ő már gyanakszik. Sajnos Obi-Wannak mi hamarabb rá kell jönnie, hogy ha sikerre akarja vinni ezt az akciót, akkor a tökéletes álca érdekében olykor ártatlanoknak is meg kell halniuk, ugyanis nagyon fontos ez az akció. A krematóriumi klónok egy az egyben úgy néztek ki, akár a birodalmi tisztek.

 

Az egyetlen hibája az epizódnak az az, hogy ez még túlságosan az eleje valami nagyon nagy egésznek és igazából majd csak a többi epizóddal együtt lesz értékelhető, ám kezdésnek ígéretes. :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt, sok-sok izgalmas pillanattal.

Az eleje is szemtelenül jól indul, nagyon tetszett Obi-Wan álhalála és Anakin reakciója. Rako Hardeen brutál külsőt kapott, a tetkó nagyot dob az amúgy sem csekély fejvadász kinézetén.Obi-Wan kopaszon mosolyt csalt az arcomra, nekem talán szimpatikusabb így, mint szakállal, de reméljük újra visszanöveszti. ;)

Az a kocsma, ahol Rako-t elkapták nekem nagyon fantáziátlan volt. Az anaconda fajú kocsmáros pedig a sorozat egyik leggagyibb mellékszereplője szerintem.

Aztán jött a börtön, amit immár részletesebben megismerhettünk. Vétek lett volna kihagyni, nagyon tetszett a létesítmény. A vesszőparipám felett azonban most sem tudtam elsiklani, megint egy-kettő fajból állt össze a söpredék (ember, lutrillai, rodiai, trandoshan). Tudom, hogy kicsit unalmas, hogy mindig leírom ezt, de valamilyen szinten zavart a sok ugyanolyan rab. Moralo Eval hatalmas karakter, tipikus bűnöző, nagyon hiányzott már egy ilyen ízig-vérig mocsok a sorozatból. Unalomból megölte az anyját, hát leesett az állam. A phindiaiak úgy látszik kicsit beteg népség, Osi Sobeck sűrű idegrángásban szenvedett, Moralo Eval pedig úgy látszik elég súlyosan pszichopata. :D

Cad Bane, Boba és Bossk visszatérése örömteli volt.

A börtönlázadás és az utána lévő menekülés akció dús volt, tetszett Bane kegyetlensége.

Fox és katonái nagyon pöpec szerkót kaptak.

Jó rész volt, ez a lényeg. :)

Link to comment
Share on other sites

Talán a phindian nem volt a legjobb választás a fajtáját tekintve, mert egy kicsit nehéz kiismerni az arcvonásait, ellenben annak idején Osi Sobecknél ez annyira nem jelentett gondot. Ahhoz képest, hogy ennyire gonosznak próbálták őt beállítani, nekem ez annyira nem jött át.

Szerintem a "gonoszsága" majd a későbbi tetteiben fog megnyilvánulni. Eddig nagyon nem volt lehetősége szegény Evalnak remekelni. Bár az mondjuk erősen

pszichopata jellemre utalt, mikor a hamvasztó központban a halott klón testét ütötte élvezettel.

 

Ahogy valószínűleg sok más szeparatista vezetőt is, akik közül egyet sem láthattunk a börtönben, de ez nem is baj, valahogy nem illettek volna bele a képbe.

Poggle-t láthattuk az Assasin c. részben az egyik cellában (ha jól emlékszem épp Ziro tőszomszédságában). Úgyhogy valószínűleg itt vannak a többiek is, csak meghúzódnak a háttérben. (pedig azért Lok Durdot igazán berakhatták volna a konditermes résznél a háttérbe, ahogy futópadozik :D )

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a "gonoszsága" majd a későbbi tetteiben fog megnyilvánulni. Eddig nagyon nem volt lehetősége szegény Evalnak remekelni. Bár az mondjuk erősen

pszichopata jellemre utalt, mikor a hamvasztó központban a halott klón testét ütötte élvezettel.

Naja, azt én is észrevettem. :) Egyébként én is így gondolom, hogy nem volt túl sok lehetősége ahhoz, hogy kiteljesedjen a Deception keretein belül. Persze próbálták őt ilyen kiterjedt alvilági kapcsolatokkal rendelkező bűnözőnek beállítani, de akárhogy is próbálkoztak ezzel a készítők, Cad Bane még mindig sokkal dominánsabb jellemnek bizonyult, mint ő, bár ez valószínűleg a fennálló helyzetnek volt köszönhető, ugyanis mindannyian Bane-re hagyatkoztak, hogy megszökhessenek, Moralónak is ez volt az érdeke és ez sokkal fontosabb volt, mint hogy megmutassa, ki a főnök, ami azt jelenti, hogy Moralo nem hülye, tehát ezzel számolnia kell Obi-Wannak az elkövetkező epizódokban.

 

Poggle-t láthattuk az Assasin c. részben az egyik cellában (ha jól emlékszem épp Ziro tőszomszédságában). Úgyhogy valószínűleg itt vannak a többiek is, csak meghúzódnak a háttérben. (pedig azért Lok Durdot igazán berakhatták volna a konditermes résznél a háttérbe, ahogy futópadozik :D )

Igen, emlékszem, ha jól emlékszem, Bossk is ott volt és Boba Fett is kapott volna egy jelenetnyi szerepet, ami végül még sem került bele. Hát, azért megnéztem volna Lok Durdot, amint futópadozik, kezdve azzal, hogy hogyan futott el Anakin elől a Defenders Of Peace-ben, nem is igazán futott, hanem gurult. Szerintem már attól fújtatna, ha meg kéne másznia egy lépcsőt. Kíváncsi lennék, hogy ő milyen sorsra jutott itt a börtönben, elég puhány alak az itt tartózkodó kemény legényekhez képest.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Na kérem! Ez az egyik legjobban megírt rész az biztos! Nem hiába jött be Llew -nek annyira. :D Azt tetszett benne, hogy mindenre választ kapunk ráadásul legtöbbször frappáns párbeszédekben. Az írók mindenre gondoltak. :D

 

Nos... Maga az alapprobléma is elég érdekes, hogy a szeparatisták ki akarják nyírni Palpatine -t. Na de ki? Dooku? Vagy ez csak Sidious újabb piszkos húzása, hogy hősnek tűnjön a nép szemében? Érdekes dolgok fognak itt még kiderülni, és szerintem a Jedik itt a sith -ez is közelebb fognak kerülni. De kezdjük az elején. Obi-Wan halálát jól megtervezték, viszont az nem teljesen tiszta, hogy ki tudott erről? Csak a tanács tagjai? A civilek biztos nem és Anakin sem. Apropó Anakin. Nem lesz boldog ha kiderül a turpisság, és őt meg kihagyták belőle. Ez egy elég komoly súrlódási pont lehet majd közte és Obi között, ráadásul Anakin itt kezdheti el érezni, hogy kirekesztik a döntésekből. Persze ez csak teória, majd meglátjuk mi lesz.

 

Szegény Rako Hardeen -t jól behúzták a csőbe a Jedik. :D Milyen jót dicsekszik, hogy kinyírt egy Jedit. Obi nem lehetett túl népszerű az alvilágban, mert nagy örömrivalgás kísérte a hírt. :D Míg el nem felejtem az a kígyó csapos hatalmas volt! Az egyik legjobb lény a sorozatban. :D Obi átalakulásán kissé ledöbbentem, főleg amikor lenyelte az a pókdroidot. Még jó, hogy nem fulladt meg tőle. :D Anakin durvulása necces volt, mert mi van ha komolyabban előveszi Hardeen-t? Obiék még nem igazán ismerik ezt az oldalát. Szóval szerencse, hogy most még bevitte a börtönbe...

 

És a börtön! Mekkora arcok voltak már ott? :D A legjobb Moralo Eval volt, aki csak azért ölte meg az anyját mert unatkozott. :D Igazi pszichopata lehet a csávó. Aztán nem tudtuk miért került be Bane. Hát persze, hogy elfogatta magát így próbálva belülről megszökteni Eval -t. Obi bemutatkozás a raboknak igazán keményre sikerült, jól megleckéztette azt a karkarodont ami arra is jó volt, hogy felkeltse Eval figyelmét. Itt egy nagyon fontos név is elhangzik, ami hallatán nagyot néztem. Ben!!! Itt használja először Kenobi ezt a nevet, és mivel az álcájához kell így már érthető, hogy jóval később miért veszi fel ezt a nevet. Egyébként abból a jelenetből amiben jelent a Jediknek nagyon szépen lejön ez a nyomozós hangulat. Valami ilyesmire számítottam amikor a sith után nyomoznak. Na de vissza a börtönbe. Boba és Bossk feltűnése szintén remekül sikerült. Tetszett ahogy a Trandoshan megvédte Bobát. :cool: Persze az egész hajcihő csak a szökéshez kellett, ami alatt szintén volt pátr érdekesség. Itt van mindjárt a klónok új ruhája! Egy az egyben ugyanaz mint az EPIV -es katonai egyenruha. Nagyon jó hangulatot teremtettek. Aztán az az állat Eval amikor agyonverte az egyik őrt az ismét elég durva volt. :o A szökés maga szépen kivitelezett volt, és talán a többi rab is meg tudott lépni. Gondolok itt Poggle -ra vagy Tambor-ra.

 

Az epizód végén azért láthattuk, hogy Bane nem hülye és máris gyanakszik Harrden-re, miként is nyithatta ki azt az ajtót. Ja és jól pofán is vágta Obit. :D Megvolt tehát a felvezetés és a folytatás még érdekesebbnek ígérkezik. Már alig várom. Az előzetes alapján lesz min izgulni. :)

Link to comment
Share on other sites

Bár mondanék valamit: "..zavart érzek az erőben..ilyet utoljára egykori mesterem közelségében éreztem"

Lódított az öreg Vader, mert nem érezte meg Obi-want az álca mögött.

De akkor csak azért érezte meg Obit, mert használta az Erőt szerintem. :) Amúgy az a tompító bigyula továbbra is Obiban volt nem?

 

Azért egy ilyen kis anekdota elég durva a TCW-hez :D .

Lassan már azt kell mondjuk, hogy nem durva. Csak ebben a részben is volt pár elég meredek dolog. :)

 

Az, hogy Anakin tudta hol keresse, meg hogy a fénykard nyitós belépő után csak simán elsétál egy részeggel az gyenge volt. Túl egyszerűen ment.

 

Erre meg van a válasz az epizódban. Amikor mennek a helyszínre Ahsokával erről beszélgetnek.

 

OFF

Olyan gondom van, hogy ha az sw.com-on a cw részen belül az epizód adatlapokra mennék, akkor az teljsen lefagyasztja a böngészőmet (FF 9.0.1.). Csak ott és csak azok (mindegy melyik részé). Egy lappal kijjebb, az epizód listánál még megy. Másnak nincs ilyen gondja?

Nekem is szokott fagyni, de megoldható, ha belépsz a TCW szekcióba és ott az epizódok listáján mész bele az adott részbe. Akkor általában neme fagy ki a firefox.

 

Minek kellett egyáltalán a borotválkozás?

Talán mert Rako Hardeen -en egy deka szőr sincs? :D

 

Naja, azt én is észrevettem. :) Egyébként én is így gondolom, hogy nem volt túl sok lehetősége ahhoz, hogy kiteljesedjen a Deception keretein belül. Persze próbálták őt ilyen kiterjedt alvilági kapcsolatokkal rendelkező bűnözőnek beállítani, de akárhogy is próbálkoztak ezzel a készítők, Cad Bane még mindig sokkal dominánsabb jellemnek bizonyult, mint ő, bár ez valószínűleg a fennálló helyzetnek volt köszönhető, ugyanis mindannyian Bane-re hagyatkoztak, hogy megszökhessenek, Moralónak is ez volt az érdeke és ez sokkal fontosabb volt, mint hogy megmutassa, ki a főnök, ami azt jelenti, hogy Moralo nem hülye, tehát ezzel számolnia kell Obi-Wannak az elkövetkező epizódokban.

És azt se feledjük el, hogy Bane -t már rég ismerjük Eval pedig csak most tűnt fel. Az azért sokat mondott, hogy utasítgatta az őröket. :D

Link to comment
Share on other sites

Talán mert Rako Hardeen -en egy deka szőr sincs? :D

Sejtettem, hogy ezt meg fogom kapni, ha nem fejtem ki bővebben, hogy hogy értettem. :lol: Arra gondoltam, hogyha az a csodaszer még a tetkót is felvarázsolta Obi arcára, akkor simán okozhatta volna azt is, hogy az összes szőre visszahúzódjon a bőrébe.

Link to comment
Share on other sites

Sejtettem, hogy ezt meg fogom kapni, ha nem fejtem ki bővebben, hogy hogy értettem. :lol: Arra gondoltam, hogyha az a csodaszer még a tetkót is felvarázsolta Obi arcára, akkor simán okozhatta volna azt is, hogy az összes szőre visszahúzódjon a bőrébe.

Az lett volna csak igazán hihetetlen. :)

Link to comment
Share on other sites

Én is jobban örültem volna egy ilyen átalakító gépnek, mert ez így elég olcsó megoldás volt, de még így is tetszett és sokkal hihetőbb az, hogy az anyag feltölti az arcát és bőrszínt varázsol neki, mint hogy az összes szőrszála visszakússzon a bőre alá, mert gondolom ha Mace Windu-vá alakították volna át, akkor is bebarnult volna

Link to comment
Share on other sites

Gondolom ez ugyanaz a terv, mint aminek a végén a főkancellár az Invisible Handen köt ki végül. Egyértelmű, hogy Palpatine akarja elraboltatni saját magát (szerintem).

Nem hinném, hogy ugyanaz a terv esetleg csak hasonló nem? Hisz az EPIII még odébb van.

Link to comment
Share on other sites

Az lett volna csak igazán hihetetlen. :)

Hát onnantól, hogy tetkót csinált neki, már igazán nem lett volna ez sem messze :D

 

Én is jobban örültem volna egy ilyen átalakító gépnek, mert ez így elég olcsó megoldás volt, de még így is tetszett és sokkal hihetőbb az, hogy az anyag feltölti az arcát és bőrszínt varázsol neki, mint hogy az összes szőrszála visszakússzon a bőre alá, mert gondolom ha Mace Windu-vá alakították volna át, akkor is bebarnult volna

Nekem maga a megoldás tetszett, de nem értem, miért kellett a tetkót is egyből felkenni. Simán megcsinálhatták volna, hogy a szer átalakítja Obi arcát, de a kórházas jelenetben még tetkó nélkül marad, aztán amikor bemutatkozik az igazi Hardeen-nek, már rajta van.

Link to comment
Share on other sites

Nem hinném, hogy ugyanaz a terv esetleg csak hasonló nem? Hisz az EPIII még odébb van.

Nem tudom, mennyi van még az EpIII-ig. Illetve azért egy ilyen terv megszervezése nem egyszerű feladat. Ha állandóan el akarnák rabolni Palpatine-t, az elég snassz lenne. Remélem, hogy ugyanarról beszélünk, mint ami az EpIII-ban fog kiteljesedni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information