Jump to content

4x22 - Revenge


Recommended Posts

22. rész - Revenge / Bosszú

 

epguide422.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Raydonia, Dathomir, Coruscant

 

Szereplők:

Darth Maul - Sam Witwer

Savage Opress - Clancy Brown

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Asajj Ventress - Nika Futterman

Talzin anya - Barbara Goodson

Mace Windu - Terence T. Carson

Yoda - Tom Kane

Embo - Dave Filoni

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Seripas - Gregory Baldwin

Sugi - Anna Graves

Cato Parasitti - Gwendoline Yeo

Omar Toggs - ???

Nim Mindbend - ???

 

Történet

Eljött a bosszú ideje. Savage Opress a Dathomirra viszi az őrült Mault, ahol Talzin anya a boszorkány mágiát segítségül hívva "megtisztítja" Maul elméjét. Ezután a testvérpár hozzálát, hogy beteljesítsék bosszújukat. A Raydoniára mennek, ahol párbajra hívják Obi-want, azonban nem számolnak egy régi ismerős feltűnésével.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Az epizódban Asajj Ventress a Mos Eisley Kantinban van, amikor felfedezi a Savagera kitűzött vérdíjat. A háttérben látható Embo, Sugi és Seripas. Eredetileg a Florrumon lett volna ez a jelenet, Hondo Ohnaka kalózaival. Még a kantinban hallható zene is ezt sugallja.

- További keresett emberek: Nim Mindben, egy Siniteen, 120,000 kredit a fejpénz túszejtésért, lopásért és gyilkosságért; Omar Toggs, ródiai, élve vagy halva 75,000 kredit csalásért és zsarolásért; Zug Tassik egy Trandoshan, élve vagy halva 800,000 kredit, tömeggyilkosságért. A fejvadászok Savagenál milliós összeget említenek, pedig csak 550,000 kredit a fejpénz.

- Maul cyborg teste nem újkeletű, az EU-t ismerők már találkozhattak Aaron McBride képével, mely a 2005-ös novellához, a Star Wars: Visionaries-hez készült.

- A teknős tank dizájnját Dave Filoni teknősbékája, Goji ihlette.

- Akik meglepődtek volna rajta, a teknősbéka szerű űrhajó nem lebeg tehetetlenül a Raydonia körül, mivel van egy másodlagos vezérlőpultja is. Oda ül be Maul az epizód végén.

 

Concept Art galéria

 

r01.jpg

Darth Maul végső karakter dizájnja

 

r02.jpg

Maul dizájnja, immár részletekkel I

 

r03.jpg

Maul dizájnja, immár részletekkel II

 

r04.jpg

Raydoniai gyermek karakter dizájn I

 

r05.jpg

Raydoniai gyermek karakter dizájn II

 

r06.jpg

A Rydoniai település

 

r07.jpg

A Rydoniai település a távolból

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tetszett az epizód, de valahogy többet vártam volna tőle. Vagy egy magyarázatot Darth Maul túlélésére(bár az Sam Witwer elmondása szerint csak a kövi évadban jön), vagy legalább egy drámai fordulatot (Ventress/Savage halála). De ennek ellenére tetszett. A legjobb Obi és Ventress párosa volt, főleg a "beszólásaik". Jó volt Talzin anya agysebészesdije is, ahogy eltávolította a ködöt Maul agyából. Maul kellően agresszív figura volt. Látszik, hogy jó kis Sith volt, mert kb szóról szóra elismételte, amit Sidious az EP III-ban Anakinnak mond a padawanok irtása előtt.

A rész vége viszont nagyon semmilyen volt. Legalább egy 5. évad trailert benyomhattak volna fájdalomcsillapítónak, de erre se tellett...

Link to comment
Share on other sites

"Az annyuk szencségit!"

 

9,7/10!

 

Nagyon tetszett! Tele volt star wars érzéssel és nagyszerű jelenettel.

Sokmindenre elég volt az ezesetben 22 és fél perc.

A mozgalmasságra, a látványra, a karakterek szándékaira.

A válaszokra még várnunk kell -vagy nem is kapunk- mert egyelőre semmi.

De vissza ahhoz ami tetszett. Az, hogy Maul super battle droid alkatrészekből kapta a lábait fura mód nekem bejött. Hisz kézen fekvő volt, mégis váratlan.

Hogy a Massacre után Savage lépdelt át a csata színhelyén és nem érti, hogy mi történt, szintén pozitívum, hogy bemutták.

Talzin helyretette Mault, ahogy sejtettük, és bár korábban dícsértem a szándékokat, most jut eszembe, hogy az ővéi még mindig homályosak.

Mikor Maul először talpra áll majd futni kezd, az elég Jake Sully-s volt, de persze hatásos itt is!

Ahogy Maul aktíválja a fénykardját és háttérben az ártatlanok, az nagyon Anakinos volt az ep 3-ból. Szuper!

Maul holokivetítős fenyegetése tisztára Grievous Intrigue. Örülök, hogy Yoda egyetért velem, miszerint Obi fejezze be amit elkezdett.

Hogy Ventress odaadja az egyik kardját Kenobinak és pirossal van Obi-wan egy ideig, az annyira tetszett, hogy mocorogni kezdtem a székben.

És közölte, hogy ez nem az ő színe. Meg beszól Maulnak, hogy így az új lábakkal legalább magasabb! eszméletlen! Én is nézegettem mindig is, hogy Maul kicsi erre itt van rá egy szuri Kenobitól! :lol:

Valamint érdekes, hogy bár kb 4 percet láttunk az előzetesekből, az mégis semmi a részhez képest. Ezért maradok továbbra is spoilerpárti.

 

Pár negatívum: Maul Naboo-i túlélése lehet, hogy már nem is lesz megmagyarázva. Ilyen kényes témában, szerintem senki nem venne zokon egy kis "szájbarágást".

Elhiszem, hogy Maul karakterét újrateremteni párbeszédekkel, meg mindennel nem kis feladat az íróknak, de vannak témák, mikor kifejezetten rossz ötletnek tartom a nézők fantáziájára bízni a dolgot. ez is ilyen. Maul kardja..Menjenek már a francba! Szinte semmi. Honnan volt? Itt volt a Dathomiron? Akkor ez válasz arra, hogy ki mentette meg Mault(Talzin), de nem válasz arra, hogy miért nem tudta, hogy a Lotho Minor-on van?!

Ha valaki bosszúra szomjas és ott a lehetőség miért hátba rúgja Obi-want, mikor le is szúrhatná? Mondjuk ez sok fénykardpárbajban benne volt már.

De nekem mindig beugrik: ha kézzel/lábbal hozzá lehet érni akkor a legtöbb esetben karddal is. Mindegy, nem sokat von le a rész értékéből.

 

Más dolgok: Maul örül neki, hogy most róla mindenki tud? Tényleg fel a karja forgatni a Galaxist, de legalább a klón-háborút?

Én öszintén remélem, hogy max egy évad nyitó trilógiában lezárul a fejezete. Hiú remény mi?

 

Összegezve nagyon bejött nekem az évadzáró, bár engem könnyű megvenni kilóra ha ilyen fénykardpárbajokat raknak elém! :yes:

Kicsit keveslem a Maul köré eddig felépített történetet, és pont emiatt tartom, hogy a Bounty kicsit kilóg ebből ebből a 4-esből.

De, ha Ventress miatt kellett, hát kellett.

 

Le leszek sújtva, ha nem ezzel a szállal kezdődik az 5. évad. Remélem nem merik meglépni ezt!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Ez egy b*szott jó rész volt :D

 

Komoly volt látni a Dathomiri mészárlás után maradt helyszínt, még a B2-esek is ott lógtak a cuccon. Ezért nagy piros pont. Ahogy Talzin kiszedte a Dementorokat Maul agyából azért nem volt semmi, még mindig tud újat mutatni :D. Ez az epizód egyébként bebizonyította hogy Sidious nem akarta eldobni Mault, hisz mikor Savage említi neki a Klónháborút, rávágja egyből hogy: "hát elkezdődött...csak éppen nélkülem" Ventress és Obi komoly párost alkottak, jó beszólásaik voltak :D Obinak meg kifejezetten jól állt a vörös fénykard. Amúgy most Maulnék ott fognak keringeni következő évadig a bolygó körül mint gólyaf*s a levegőben?

 

Ha valaki bosszúra szomjas és ott a lehetőség miért hátba rúgja Obi-want, mikor le is szúrhatná? Mondjuk ez sok fénykardpárbajban benne volt már.

De nekem mindig beugrik: ha kézzel/lábbal hozzá lehet érni akkor a legtöbb esetben karddal is. Mindegy, nem sokat von le a rész értékéből.

 

Azért nem ölte meg egyből mert azt akarta hogy szenvedjen.

Link to comment
Share on other sites

 

Azért nem ölte meg egyből mert azt akarta hogy szenvedjen.

 

Igen idáig eljutok, de azt hittem azon már túl vagyunk, hisz megvolt már a pofozkodás-folytogatás, meg a "becéző szavak" is, szóval részemről marad költői kérdés.

Link to comment
Share on other sites

Hát ez egy hűbelebalázs rész volt. Nagyon tetszett. Bár most csak vázlatosan írnék róla, bővebben inkább a felirat után:

 

Ami kifejezetten tetszett: Maul igenis rohadtul cool, főleg miután Talzin jóanyánk összepakolta. Ventress és Obi-Wan remekül összedolgozott, jó volt látni. Amikor mindenkinél a piros fényű fénykard volt (Kenobinál is) ott elhagyta a számat egy hangos: "WOW"! :D

 

Negatívum: Talzin és a hülye mágiája. Bár elismerem, hogy amikor az "őrületet" szedte ki Maul fejéből az nagyon látványos volt. Meg úgy eleve a transzformáció... pláne az új lábak "felszerelése"... de számomra sok ez a mágia, túlzottan is.

 

Éreztem már a Brothersnél, hogy válaszokat, ha ugyan lesznek, csak a következő évadban kapunk... hát ez bejött.

 

A válaszokat egyébként is úgy tudnám elképzelni, ha egy teljes epizódot erre szentelnének egyfajta flashback féle megoldással. De ha csak csepegtetni fogják az infókat válasz gyanánt én akkor sem fogok hisztizni, csupán a flashback-es megoldást jobban el tudnám képzelni. :)

Edited by Darth Riddick
Link to comment
Share on other sites

A rész első feléről csak annyit, hogy kár volt már a robot végtagot is mágiával megoldani.

A második része, még mindig nem volt eget rengető, de egy átlagos résznek elment, he nem veszem figyelembe hogy egy szimpla hatásvadász Kenobi vs. Maul rematch az egész. A beszólások tetszettek, a fénykardpárbajok egész jók voltak, a magyarázat hiányára számítani lehetett és Yoda már megint többet nézett ki Obi-Wanból mint amennyi benne van.

Nem tetszett hogy a párbajt a hajó belsejében zavarták le(már eleva a hajó sem nyerte el feltétlen tetszésemet), a bolygón sokkal inkább el tudtam volna képzelni egy ilyen epikus összecsapást.

Ja majdnem elfelejtettem, honnan szerzett Savage egy fénykardot Maulnak, vagy ha már úgysem kapunk magyarázatot, akkor miért nem egy dupla-pengéjűvel lepte meg a bátyját, ez hozzá tartozik magához a karakterhez.

Link to comment
Share on other sites

Ezt a részt eléggé akcióshősösbeszólásosviccesnek szánták. De tényleg, ennyi klisé mondatot is rég hallottam egy epizódban. Szerintem a szövegíró tartott egy Arnold Schwarzenegger maratont a megírás előtt...Mert az oké, hogy voltak benne jó, egyedi beszólások, de ez kb. 2%.... Ez engem nagyon zavart!

 

Az összecsapások, főleg a végszó előtt látványosak voltak, ez tény, de egyben összecsapott is. Miért nem lehetett ezt a részt 30-40percesre készíteni, és valóban olyan dolgokra is rámutatni, hogy Maullal mi történt a kurtítás után...

 

Az is érdekes, hogy teljes egészében Grievous végtagokat kapott, így most már két, részben emberi, részben gépi gonosz utálja és próbálja meg eltüntetni Obi-Wan-t "láb alól". :)

 

Összességében 5/10, Skywalker is azért feltűnhetett volna, szokás szerint okosakat állítva, fura, hogy ilyenkor nem akar a mesterével tartani, pedig égető szükség lett volna rá. Na mindegy, ennél csak jobb folytatást remélhetünk!

 

Apropó, mikor jön az új évad? És magyarul adják ezeket a részeket, ha igen melyik adón és hol tartanak? Köszi előre is! :)

Link to comment
Share on other sites

Ha az egész rész csak a párbajról szólt volna, az is elég lett volna. Kérem, ez a Star Wars legkifordultabb párbaja.

- Egy halott Sith Nagyúr, Darth Maul.

- Egy az Erő által felturbózott, az éjnővérek által elárult állat, Savage Opress.

- Egy egykori Sith tanonc, akit elárultak, majd halottnak hittek, majd fejvadásznak állt, Asajj Ventress

- Egy Jedi mester, aki megölte Mault, harcolt Opress-szel és érdekes viszonyban áll Vnetress-szel.

- Savage vs Ventress

- Maul vs Obi-Wan

- Ventress és Obi-Wan egy oldalon!

- Obi-Wan vörös fénykarddal.

De a rész leghangulatosabb része mégis Darth Maul visszaváltoztatása volt. Nagyon ütött, ahogy a droid alsó megépült, ahogy Talzin kihúzta a fejéből az őrületet, nagyon ott van. Bár még arra nemigazán kaptunk magyarázatot, hogy Maul hogyan élhet, a Katie Lucasba vetett bizalmam helyreállt. Ha valaki, ő elfogadhatóvá tudja majd ezt az egészet tenni.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is tetszett a Revenge, sokkal jobban, mint a Brothers, bár továbbra sem tartom annyira jónak, mint a The Clone Wars más epizódjait, azonban szórakoztatásra így is ideális volt, még ha csak egy egyszerű bosszúállós történetről is van szó.

 

Igazából csak egyetlen dolog nem tetszett benne és az az, amikor Talzin maga után csalta a megőrült Darth Mault a hajóból. Körülbelül olyan hatással volt rá az a céltalan, zöld mágiagömb, mint egy légyre az a világító, kék lámpa, azt hiszem szúnyog csapdának hívják. Egy-két emlékkép bevillanás igazán történhetett volna, amikor Talzin meggyógyította Maul elméjét, amelynél megjegyzem jópofa volt, ahogy így kirángatta azokat a fekete trutymókat. Azonban Talzin csak jött, meggyógyította Mault és elment, hogy miért, arra pedig nem kaptunk választ. De azt meg kell hagyni, hogy Dathomir nagyon elhagyatottá vált a Massacre óta, érződik benne, hogy kihunyt belőle az élet, sehol sem világítanak lámpák, ahogy a víz sem fénylik zölden, ezért nagy piros pont a készítőknek, még akkor is, ha ez teljesen nyilvánvaló dolognak számít a mészárlás után.

 

Aztán elérkezett a bosszú pillanata, meglepett, hogy Maul csak úgy felhívta a Jedi Templomot, de valahogy a tudtukra kellett, hogy adják, hogy tényleg ő van ott. Apropó, a Raydonia jól nézett ki, bár sokat nem tudtunk meg róla. A zenék nagyon jók voltak. A testvérek szerintem nagyon jó párost alkotnak, bár valószínűleg nagyrészt ez lesz, hogy Maul dirigál, Savage pedig teszi, amit mond. Még mindig érződik, hogy kettejük közül ki a dominánsabb. Obi-Wan azért nem semmi, hogy képes volt beszólni Maulnak, hogy magasabbnak tűnik az új lábaival. Egy kis kikacsintás az Anakin-féle beszólás felé, amit Grievousnek címzett az EPIII.-ban. Maul vívóstílusa egy kicsit furcsa volt, de még mindig erősebb, mint Obi-Wan, mondjuk gondolom kihasználta azt, hogy a másik fél tőle és gyűlöli őt. Asajj Ventressnek pedig nagy piros pont azért, amit tett. Féltettem egy kicsit, hogy meg fog halni. Sokkal jobban érdekel, hogy mi történik majd vele, mintsem hogy mi lesz a zabrak testvérekkel ott a hajón.

 

Hát, egyelőre ennyi, nem tudok mit hozzáfűzni a részhez, mert végül is nem nyújtott annyi mindent. De Sam Witwer még mindig csillagos ötös. :)

 

Szerk.: Apropó, Embo újabb cameo-ja is tetszett. Állítólag Sugi és Seripas is ott van a bárban, de őket nem vettem észre.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Ezt a részt eléggé akcióshősösbeszólásosviccesnek szánták. De tényleg, ennyi klisé mondatot is rég hallottam egy epizódban. Szerintem a szövegíró tartott egy Arnold Schwarzenegger maratont a megírás előtt...Mert az oké, hogy voltak benne jó, egyedi beszólások, de ez kb. 2%.... Ez engem nagyon zavart!

Egyet mondj. ;) Gondolom arra gondolsz, amikor Obi-Wan beszólt Maulnak, hogy ezekkel az új lábaival magasabbnak tűnik, de ezzel az úgynevezett akcióhősös dumák ki is fújtak.

 

Az összecsapások, főleg a végszó előtt látványosak voltak, ez tény, de egyben összecsapott is. Miért nem lehetett ezt a részt 30-40percesre készíteni, és valóban olyan dolgokra is rámutatni, hogy Maullal mi történt a kurtítás után...

Mert 30-40 percben is csak párbajoztak volna, ugyanis a készítők pontosan annyi eseményt pakoltak bele az epizódba, amennyit akartak, válaszokat pedig majd az ötödik évadban kapunk.

 

Apropó, mikor jön az új évad? És magyarul adják ezeket a részeket, ha igen melyik adón és hol tartanak? Köszi előre is! :)

Az ötödik évad valamikor ősszel jön majd, magyarul meg... Mintha említették volna a srácok nemrég, áprilisban kezdik, azt hiszem, de nem vagyok benne biztos.

Link to comment
Share on other sites

Ja majdnem elfelejtettem, honnan szerzett Savage egy fénykardot Maulnak, vagy ha már úgysem kapunk magyarázatot, akkor miért nem egy dupla-pengéjűvel lepte meg a bátyját, ez hozzá tartozik magához a karakterhez.

 

Ezt én is megkérdeztem de kicsit más aspektusból.

Gondolj bele; ez Maul eredeti fénykardjának fele volt, melyet Obi-wan vágott ketté!

Nem tűnt fel? Így azért még másabb a "baba fekvése". :?

 

(És Flóribának ment PM a 4. évad kezdésről!)

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Majd, ha lesz hozzá magyar felirat, akkor nézzed meg úgy is és rá fogsz jönni! :)

És miért kellene erre várnom? Angolul is tökéletesen értettem, ezért vagyok kíváncsi arra, hogy mire gondolsz, úgy hogy légy oly kedves és írd le, hogy miféle dumákról van szó. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ezt én is megkérdeztem de kicsit más aspektusból.

Gondolj bele; ez Maul eredeti fénykardjának fele volt, melyet Obi-wan vágott ketté!

Nem tűnt fel? Így azért még másabb a "baba fekvése". :?

Azért fejből nem igazán vágom mind a 6 rész fénykardjait, de Mault úgy visszahozni, hogy csak egy (megmagyarázatlan múltú) egypengéjű fénykardot nyomnak az kezében, nem éppen szép dolog a készítőktől. Ha már lúd legyen kövér.

Link to comment
Share on other sites

pl. -Lehet, hogy te elfeledtél engem, de én sosem feledtelek téged (ezt szerintem valami romantikus filmből vették ki :) )

-gyönge vagy, ahogy mindig is voltál és még téged hívnak Mesternek?

-szenvedni fogsz, ahogy én is szenvedtem (miattad)...talán ezért lett volna jó elmondani, hogy hogyan élte túl és hogyan szenvedett, akkor talán a kínzós rész is többet ért volna!

-és te mikor lettél jó fiú? -ugyan már, ne sértegess! stb, stb....klisé, klisé hátán!

Link to comment
Share on other sites

Azért fejből nem igazán vágom mind a 6 rész fénykardjait, de Mault úgy visszahozni, hogy csak egy (megmagyarázatlan múltú) egypengéjű fénykardot nyomnak az kezében, nem éppen szép dolog a készítőktől. Ha már lúd legyen kövér.

 

Igen, ennek a kardnak a sorsa kb akkora kérdés mint Maulé, de mint írtad, "ha már lúd..."

Talán a kard Maul sorsával együtt lesz elmesélve.

(Jah..persze...a készítőket ismerve felejtsük el nyugodtan :para: )

Link to comment
Share on other sites

pl. -Lehet, hogy te elfeledtél engem, de én sosem feledtelek téged (ezt szerintem valami romantikus filmből vették ki :) )

-gyönge vagy, ahogy mindig is voltál és még téged hívnak Mesternek?

-szenvedni fogsz, ahogy én is szenvedtem (miattad)...talán ezért lett volna jó elmondani, hogy hogyan élte túl és hogyan szenvedett, akkor talán a kínzós rész is többet ért volna!

-és te mikor lettél jó fiú? -ugyan már, ne sértegess! stb, stb....klisé, klisé hátán!

Persze, majd Filoniék egy romantikus filmhez fordulnak ötletekért, de értem én az iróniát. ;) Hol van ebben a klisé? Kb. minden csak annyira közhelyes, amennyire annak akarom látni, mert erős túlzással már akármire rá lehet erőltetni azt, hogy közhely. Most csak azért, mert valamit láttál és/vagy hallottál más filmekben, attól ez még nem lesz klisés. Eleve ma már nem lehet igazán lehet egyedit alkotni, mert biztos lehetsz benne, hogy valahol, valaki már talált ki ilyet. Viszont továbbra sem érzem, hol vannak itt az úgymond akcióhősös beszólások. Az általad felsoroltak közül egyre lehetne ezt beleerőltetni, de most csak azért, mert volt egy-két poén, ami oldotta a hangulatot, azért kár lenne ezt instant keménykedésnek betudni.

Link to comment
Share on other sites

Lehet én hasonlókat akció filmekben hallottam és azért gondoltam így! :) De Skywalker hiányára még senki sem adott magyarázatot...Eddig mindig hisztije volt, ha kihagyták a buliból, most meg lemészároltak egy falunyi ártatlant, mestere veszélyben és ő virágot szed a réten? Vagy gondolta, ezen ő is átesik majd, így kihagyhatja. :)

Link to comment
Share on other sites

Lehet én hasonlókat akció filmekben hallottam és azért gondoltam így! :) De Skywalker hiányára még senki sem adott magyarázatot...Eddig mindig hisztije volt, ha kihagyták a buliból, most meg lemészároltak egy falunyi ártatlant, mestere veszélyben és ő virágot szed a réten? Vagy gondolta, ezen ő is átesik majd, így kihagyhatja. :)

Esetleg arra nem gondoltál, hogy mondjuk nem tudott róla, elvégre ott sem volt az üzenet kézbesítésekor és teszem azt más dolga volt messze innen?

Link to comment
Share on other sites

Jó, eddig olyan volt, mint egy kiskutya, mindig tudta merre van a mestere és tanácskoztak is, még akkor is, ha az akciójuk nem volt közös...legalább azért, hogy ne érje meglepetés a másikat, ha történik valami. Itt ennek teljes hiányát látom. Habár az is lehet, hogy Anakin még be van rágva Obira a fejvadászos, átalakítós, téged kihagyunk történet miatt....

Link to comment
Share on other sites

Esetleg arra nem gondoltál, hogy mondjuk nem tudott róla, elvégre ott sem volt az üzenet kézbesítésekor és teszem azt más dolga volt messze innen?

Hát ez az. Végül is csak pont az előző részben mutatták, hogy ő és Ahsoka egy másik bolygón van.

Nem mintha az első eset lenne, hogy Anakin és Obi-Wan külön utakon járnak.

Link to comment
Share on other sites

Akkor jövök a heti negatív írásommal:

Röviden, gyenge kezdés után gyenge folytatás. Azért nem visszaesés, mert a múltkori után nem volt hova.

 

Nálam ebből a Maul visszahozása ötletből egyszerűen nem fognak tudni jó sztorit kihozni, főleg ilyen nesze semmi részekkel, mint ez a kettő. Az, hogy él annyira kulcskérdés, hogy nem lehet kihagyni két részből, hogy talán majd a következő évadban adjanak rá valami béna magyarázatot. Ez a gyűlölet életben tartott nagyon gyenge, ennyi erővel mondhatta volna, hogy nem volt kedve meghalni. Ha csak ennyi kéne akkor Sidinek semmit nem kellett volna tennie a megégett Vaderrel.

 

Mellesleg mennyire gagyi, hogy egy Sith Nagyúrnak egy tucat orvos droid kellett, hogy összefoltozzák ami maradt a tanítványából, egy sehonnai boszorkány meg két perc alatt összevarázsolja Mault. Ez minden csak nem Star Wars. Szintén kihagyott ziccer, hogy két rész alatt nem sikerült beleszőni, hogy Palpi tudomást szerezzen az egykori tanítványa visszatéréséről, mikor az még a jedi templomba is "betelefonál". Plusz a múltkori óriási aggodalom után Dooku sem szólt neki, és még csak önállóan sem tett semmit. Remélem a következő évadban Grievoust ráeresztik a tesókra és jól bedarálja őket.

 

Az nekem sehogy sem jön össze, hogy Mault 10-15 évig az Obi-Wan iránti gyűlölete tartja életben, aztán meg Opressre hagyja, hogy elkapja azért hogy utána egy hajó raktárában ládákhoz püföljék. Ez a legnagyobb a legyőzött hős felett a gonosz kivégzés helyett hegyi beszédet tart sablonnak is a rossz és átlátszó megvalósítása. Időhúzás Obi-Wan sérthetetlensége voltán.

Maul évek óta nem forgatott kardot, még csak önmaga sem volt, Obi-Wan viszont folyamatosan fejlődött, számtalanszor megküzdött Dookuval és Grievoussal erre most ez a rokkant sith megint elkeni a száját, mintha kezdő padawan lenne? Erre nem magyarázat, hogy félt tőle, vagy az emlékek miatt, mert 15 éve volt, hogy rendes jediként túllépjen a kötődésen és egykori mestere halálán.

 

A rész vége meg teljesen erőtlen lett. Opress azon aggódik, hogy hírüket viszik, mikor Maul korábban R beszélgetésben hívta a jediket? Mit kezdenek magukkal, újabb falvakat irtanak ki? Maul idegen egy rajta túllépett galaxisban, Opress meg egy otthontalan üldözött. Obi-Wan most már ismeri őket, legközelebb nem lesz ilyen óvatlan.

Ventress legutóbb sem bírt Oppress-szel, miből gondolta, hogy most fog? ekkora arca lett a múltkori akció után?

 

A fénykard párbajok jók voltak, meg Obi és Ventress csipkelődései, beszólásai is, de ezek sajnos nem pótolnak egy rendes jó történetet.

Opress nagyon király Maul pótlék volt, és most is sokkal coolabb, mint a félrobot fazonban nevetséges tesó. Köré kellett volna egy jó sztorit írni, nem Mault visszarángatni. Abban viszont Ventressnek igaza van, hogy csak egy állat. Erős, veszélyes, de csak egy eszetlen állat. Eddig Talzin rángatta dróton, most meg teszi, amit Maul mond neki, minden önálló akarat nélkül.

 

Ötödik évad nyitónak remek lenne, ha kiderülne, hogy ez az egész csak a megvoodoozott Dooku rémálma arról, hogy az elődje visszatért. Felébredne aztán reggeli közben elmesélné Grivinek, hogy milyen rosszat álmodott. :D

 

Jöhetnek a kövek. : :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ötödik évad nyitónak remek lenne, ha kiderülne, hogy ez az egész csak a megvoodoozott Dooku rémálma arról, hogy az elődje visszatért. Felébredne aztán reggeli közben elmesélné Grivinek, hogy milyen rosszat álmodott. :D

Bobby Ewing meg a háttérben zuhanyozik, mi? :P

 

Nekem tetszett a rész, de a történettel kapcsolatban nagyjából egyetértek. Sajnos még mindig nem látom, hogy mi értelme volt ennek a Maul visszahozatalnak, ha csak nem az, hogy kellett egy szereplő, akiért lehet izgulni, mert nem tudjuk, hogy mi lesz vele a többi Epizód (Sw 1-6) során. Ergo a jövője nincs bebetonozva.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information