Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
De a TV az jöhet? :) Annál sokkal jobb úgyse kell majd sztem.

A lényeg(?) az , hogy tudja az 1080p felbontást és a 24fps-t. Ez kell a full HD-hez. Innentől jöhet az, hogy ezt a tulajdonságot az ember miben keresse. Plazmában ill. lcd megjelenítőben vagy vetítőkben.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Íme egy rövidke élménybeszámoló a mostani hétvégén megrendezésre kerülő VIII. Hifi és Házimozi kiállításról.

A rendezvénynek -mint eddig minden alkalommal- a Westend Hilton adott helyszínt. Az idei évben ugyan jóval kevesebb kiállító jelent meg, viszont a szegmens is változott. A mostani cuccosok inkább a vastagabb pénztárcáúaknak nyújtott elérhetőséget, nekünk meg maradt az élmény, hogy ízelítőt kapjunk a HD képességeiről és talán a távoli jövőben otthonunkban tudjuk ezeket a készülékeket.

Szóval kevesebb kiállító....kevesebb szoba amit berendezhettek erre a három napra. Mindazonáltal a minőség további maradásra is bírt volna minket ha nem éppen zárórakor kezdték volna el a kiváncsiskodók "kikergetését". :lol:

Volt itt aztán minden természetesen. LCD-, plazma tv készülékek, DLP-, LCS vetítők, Csöves erősítők, elő- ill. végfokok, integrált erősítők, hangfalak melyek akár a mennyezetig is elértek és az egyik konferancié szavaival élve, ezek még a "port is kiverték a szőnyegekből" :).

Mindazonáltal némi üröm az örömben, hogy a legtöbb HD bemutató nem Blu rayről, és nem is HD DVD-ről ment hanem mezei vinyóról és a neten is fellelhető demokat mutattak be. (Szóval így csöppet sem volt feltünő, hogy a képmegjelenítők és vásznak sarkaiban ott vírított az NBC, BBC logói) :) Ugyebár ezek az adók szoktak HD anyagokat leadni.

Egy szó mint száz, és ezzel zárom is a beszámoló sorait, egy élmény volt és tuti ott leszek a következőn is :D

• 3 héttel később...
  • 3 héttel később...
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Azaz érdekes, hogy mióta bevezették az új formátumot néhány DVD-filmből rekord-mennyiséget sikerült eladni (pl. a 300 cimű filmből). Pedig mindenki arra számitott, hogy a HD-DVD-vel és a Blu-Ray-el elkezd szépen lassan apadni a DVD-tábor.

Hozzászólás ideje:
Azt nem tudjátok hogy a Transformerst melyik filmcég csinálta? Csak mert azzal meg az volt a macera, hogy HD-n kiadják Blue-Ray-en meg nem hajlandók....

A Transformers-t a Paramount forgalmazza, akik egy exkluzív szerződést kötöttek a HD-DVD-sekkel, miszerint a filmjeiket másfél évig csak azon a formátumon adják ki.

Hozzászólás ideje:
A Transformers-t a Paramount forgalmazza, akik egy exkluzív szerződést kötöttek a HD-DVD-sekkel, miszerint a filmjeiket másfél évig csak azon a formátumon adják ki.

Köszi. Szóval Paramount az egyik oldal, Warner a másik.... meg ha jól hallttam a Fox is....

Hozzászólás ideje:
Köszi. Szóval Paramount az egyik oldal, Warner a másik.... meg ha jól hallttam a Fox is....

A felállás valahogy igy néz ki:

HD-DVD exkluzívek: Universal, Paramount és leányvállalatai (pl. Spielberg cége a Dreamworks), Weinstein Company

Blu-Ray exkluzívek: Sony Pictures, MGM, Warner, Fox, Disney, New Line Cinema, Lionsgate

Azok a studiók, akik nem lettek felsorolva az ugynevezett "lila-csoportba" tartoznak, akik Blu-Rayen és HD-DVD-n is megjelentetik a filmjeiket.

Szerkesztve: - Bomarr

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
http://pcworld.hu/story.php?sid=10477

23 ezer forintért hazavihetsz egy hddvd lejátszót+7 filmet?Nem semmi.

Már csak egy jó tv kellene hozzá. :)

Bemész a MediaMarktba és fél milláért hazaviszel egyet. :)

Innentől már csak egy lépésre vagy. Kétszázezerért veszel egy tartós erőlködőtt. :P:D

Persze maholnap megkapod a "Tesco gazdaságos" kivitelben is az egészet és talán még garit is kapsz hozzá. Egy év múlva úgyis lecseréled. Nem flancból, hanem mert kénytelen vagy így tenni. :P

Hozzászólás ideje:

Ja hogy csak fél millió?Akkor holnap első dolgom az lesz hogy beugrok a Media-ba.

Mondjuk ha minden kiadó a bluray-hez húz akkor inkább kihagyom, de csak emiatt.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Hmmm, ha eldőlt a formátumháború, a Lucasfilmnek lassan majd ki kell adnia a Star Wars Saga Edition-t... :) Elvégre ezzel takaróztak.

Egészen pontosan azzal, hogy nincs még elégé elterjedve a háztartásokban a HD szabvány. Szerintem még egy év kell ahhoz, hogy elterjedté és az átlagembereknek is megfizethetővé váljon a formátumra való átállás. Nem hiába vártak a DVD megjelenéssel is.

Hozzászólás ideje:

Nálam még annál is tovább kell várni, mert egyelőre nincs szándékomban formátumháború eldőlés miatt sem átállni. Marad, ami volt eddig.

Azért sajnálom a céget, hiszen tuti csomó pénzt és energiát belefektettek, de ez van.

Hozzászólás ideje:

Szerintem Lucasék addig nem vágnak bele a Blu-rayes SW-be, amig a techológia el nem terjed. A DVD-vel is kivártak, amig a háztartások egy jelentős részébe el nem jutott.

Már nem is tudom, hogy olvastam, de találó: a Blu-ray és a HD-DVD formátumháborúja két egér bunyója volt, aminek a végén a győztes kihivhatja a mamutot egy pofozkodásra. Asszem addig még várni kell egy kicsit, amig a hagyományos DVD-t leteritik.

Hozzászólás ideje:

Ebben az egész HD vs DVD dologban egy rossz van: marha könnyű hozzászokni a HD-s képhez. :D

Persze ehhez jó megjelenítő is kell. Nemrég végre vettem egy 720p projektort. :) 203x114 cm-es képen már nehéz elfogadni egy HD-s anyag után a DVD képét.

De mondjuk egy 82 cm-es LCD-n 3 méter távolságból nem nagyon érzékelhető a különbség.

Milyen dolog már, hogy az Indy előzetes 720p-ben odaver az összes DVD-mnek? :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.