Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én is Sony típusokat nézegetek. X95F széria elég jó. Sima 4K-s LCD, de mindent tud, aminek egy mai tévének tudnia kell.

Alacsony input lag, dolby vision, HDR és egyéb finomságok.

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Azt szokták mondani, hogy a hülye az, aki még kérdezni sem tud. Na én most kerültem abba a helyzetbe, hogy még a kérdést sem igazán tudom megfogalmazni, de megpróbálom.

Szóval van egy TV-m (4K-s) és egy BD lejátszóm, hangszórókkal. A közelgő Skywalker saga 4K BD kiadás merült fel bennem a következő kérdés:

Azért az még világos, hogy a sima BD lejátszómmal a 4K-s kiadást nem tudom lejátszani, így szükségem lesz egy olyan lejátszóra, de mi a helyzet a hangszórókkal, ugyanúgy vennem kell azt is, ha élvezni akarom a térhangzást, vagy valahogy össze lehet "kapcsolni"?

Remélem, hogy valaki megértette... :hehe:

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Brodie írta:

Azt szokták mondani, hogy a hülye az, aki még kérdezni sem tud. Na én most kerültem abba a helyzetbe, hogy még a kérdést sem igazán tudom megfogalmazni, de megpróbálom.

Szóval van egy TV-m (4K-s) és egy BD lejátszóm, hangszórókkal. A közelgő Skywalker saga 4K BD kiadás merült fel bennem a következő kérdés:

Azért az még világos, hogy a sima BD lejátszómmal a 4K-s kiadást nem tudom lejátszani, így szükségem lesz egy olyan lejátszóra, de mi a helyzet a hangszórókkal, ugyanúgy vennem kell azt is, ha élvezni akarom a térhangzást, vagy valahogy össze lehet "kapcsolni"?

Nem hiszem, hogy kiadtam már "dolby atmos only" bd-t. Mindegyiken van dd vagy dts 5.1 vagy akár 2.0

Hozzászólás ideje:
21 perccel korábban, Brodie írta:

A BD lejátszóra. (remélem, hogy nem mondok hülyeséget)

:o Azt hogy? Ez ilyen egyesített házimoziszett? 

20 perccel korábban, gafz írta:

Nem hiszem, hogy kiadtam már "dolby atmos only" bd-t. Mindegyiken van dd vagy dts 5.1 vagy akár 2.0

Az eredetin csak DTS-HD hang van és ennek változatai. Az erősítő viszont lejátssza, maximum "csak" sima DTS minőségben. 

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

:o Azt hogy? Ez ilyen egyesített házimoziszett? 

Igen, egy házimoziszettként árulták, a BD lejátszó hangszórókkal.

Hozzászólás ideje:
50 perccel korábban, Brodie írta:

Értem, köszi szépen! Szóval a TV-n kívül mindent cserélnem kellene... :para:

Nem biztos. Ha neked olyan erősítővel egybeépített BD házimozi szetted van, amire csak a hangszórókat kell rácsatlakoztatni, akkor lehet hogy önálló erősítőként is használható. Van-e önálló hangbemenete (audio in) hátul? Van e olyan gomb, vagy állítási lehetőség a házímozidon, hogy "AUX"? Ha van akkor ezt-azt rá lehet csatlakoztatni, és AUX üzemmódban azt hallgatod amit rákötöttél. Természetesen azért kell egy 4K-s UHD BD lejátszó is. Olyat vegyél  ami van "audio out" külön, és kompatibilis. Egyébként én is most vettem egy UHD BD lejátszót, de nem vagyok hajlandó belemenni a HD hang háborúba (nincs rá pénzem), csak simán rá van kötve a 4K-s tv-re. 

Szerkesztve: - A pécsi

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Brodie írta:

Ahhoz hogy teljes mértékben élvezd a filmet kell az erősítő ahogy Ody írja. Természetesen olyan kell ami tudja a Hd-hangokat(Dolby True Hd, illetve DTS HD Master Audio). Van egy harmadik a Dolby Atmos is ,de az 2 plussz hangszorót jelent a plafonon, ami nem hiszem hogy nálad van.

A sima dts és dolby hang és a hd-hangok közt óriási a különbség a hd javára. Nekem egy H/K van itthon ami egy belépőszintü, de mikor átkapcsolom hd-ra a hangsávot ,ég-és föld a különbség.

A HD hang kristálytisztán szól, a sima dts-dolby hang meg mintha barlangból szólna. Ráadásul az utóbbi évek filmjeiben már hd hangsávok vannak. Mármint az angol az ,mert a magyar az sima dts-dolby hang(jobb esetben 5.1, rosszabb esetben 2.0).

Soha ne próbáld magyar hangsávval ezeket tesztelni. Komolyan borzalom. A magyar hangsávnál pl a mintavételezési frekvencia kb 4-500 között mozog az angol hd-hangnál pedig minimum 1500.

Úgyhogy látványfilmeket én angolul nézek magyar felirattal.

Szóval ha már 4K a rendszer akkor a teljes élményhez kell egy hd-hangot tudó erősítő is.

@A pécsi: Nem mondod hogy 4K-s rendszered van és a tv-n jön a hang. Hiába szép a kép ha a hang borzalom. Érdemes neked is beruházni. A tv hangja a hangzás legalja.

Hozzászólás ideje:

Köszi mindenkinek a segítséget!

És most jönne az, hogy árakat kérdezek, de gondolom, hogy egy hatalmas skálán mozognak. És akkor még a díszdoboz is egy 100-as...

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

@A pécsi: Nem mondod hogy 4K-s rendszered van és a tv-n jön a hang. Hiába szép a kép ha a hang borzalom. Érdemes neked is beruházni. A tv hangja a hangzás legalja.

Még annál is borzalmasabb a helyzet. A tv-ről is egy sztereo fülhallgatóval hallgatom, de az legalább vezeték nélküli.  Szép lenne a 7.1 , de a 4K is csoda számban megy nálunk, a hangban kötöttem meg a kompromisszumot.

Szerkesztve: - A pécsi

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Egy kérdés TV kapcsán: 2011 környékén vett ultra pici Technika TV-met lecserélném valami normálisra. Igazából ez lesz az első normál TV, amit vennék. Kb. 60-100e forint sávban gondolkodom. Nem kell hogy mindennél nagyobb legyen, inkább a képminőség érdekelne. Mely márkák, típusok irányába érdemes elmenni szerintetek? 

Hozzászólás ideje:

Kicsit meglepő milyen TV-ket lehet venni abban a sávban amit említesz. Bár ez egy középkategóriás TV, de szerintem tökéletes választás lenne elsőre.

https://euronics.hu/termekek/panasonic-tx-43gx550e-smart-4k-uhd-led-tv/p/231720?gclid=EAIaIQobChMI5Pr3mojy6AIVyoSyCh275QcnEAQYASABEgJt4vD_BwE

Hozzászólás ideje:

Huh, egy ekkora TV nálunk is elférne. :)  Meg vagyok döbbenve, hogy csak ennyibe kerül... A régi, most már 12 éves HD-ready Philips tévénk 250 ezer Ft-ba került.

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:
31 perccel korábban, Donát írta:

És vannak népszerű típusok? 

Szerintem az LG is elég jó márka, nekem a monitorom az és meg vagyok vele elégedve, de ahogy Ody is írta a széles körben ismert technikai eszközöket gyártó márkákban, ha olyat veszel biztos nem csalódsz.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Pildi írta:

Huh, egy ekkora TV nálunk is elférne. :)  Meg vagyok döbbenve, hogy csak ennyibe kerül... A régi, most már 12 éves HD-ready Philips tévénk 250 ezer Ft-ba került.

A technika, főleg ez a fajta gyorsan avul. :) Ma annyi pénzből már egy felső kategória beszálló TV-t is nézhetnél. 

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A technika, főleg ez a fajta gyorsan avul. :) Ma annyi pénzből már egy felső kategória beszálló TV-t is nézhetnél. 

Akkor még avulhat, mert az idén biztos nem veszünk új tévét. :D

Idén kell két laptop a családba, amelyek együtt már simán viszik egy olyan tévé árát.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Szerintem az LG is elég jó márka, nekem a monitorom az és meg vagyok vele elégedve, de ahogy Ody is írta a széles körben ismert technikai eszközöket gyártó márkákban, ha olyat veszel biztos nem csalódsz.

Jó az LG, anyám LG-je némely tekintetben jobb, mint az én (dupla áru) Sonym. 

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Donát írta:

És vajon ezeknél a tévéknél a szappanopera hatásr keltő MotionFlow cuccot ki lehet kapcsolni? Mindenképpen olyan tévét szeretnék, aminél meg lehet szabadulni ettől a zavaró hatástól.

https://whatis.techtarget.com/definition/soap-opera-effect-motion-interpolation

Ahhoz látni kéne a menüjét. A prohardveren tedd fel a kérdést. Ott tényleg értenek hozzá, rádásul tuti van olyan fórumtag akinek van ilyen tv-je.

Az enyémen pl ki lehet kapcsolni, mert engem is zavart. 

Még annyit hogy ez egy belépőszintü tv nincs olyan képe mint egy közép-vagy felsőkategóriásnak.

• 2 héttel később...
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Na, megvan az új tv! Megnéztem a korábban közösen beszél tévéket de a képminőség hát nem volt valamo egetverő. Több ismerőssel konzultálva a Panasonicot elvetettem, mert mostanában nem nagyon ajánlják már. Végül egy 49 colos LG lett, és jelentős előrelépés történt az átmeneti tévéhez képest:

Kicsit többet szántam rá, mint akartam, mert 125k volt, de egyszerűen megérte ráfordítani azt a plusz 25000et. Úgyhogy végül ez lett: LG 49um7390plc

Már meg is néztem rajta az EpIX 4k trailerét és álleesős. :o Ja és sikerült rajta kikapcsolni a Trumotiont is, így már minden adott az SW maratonhoz. :)

received_665798850934009.jpeg

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.