Jump to content

TPM 3D - Box Office


Mennyi bevételt fog hozni a film világszerte?  

21 members have voted

 1. 1. Tippeld meg mennyi lesz a bevétel!

  • 50 millió alatt
   0
  • 51-100 millió
  • 101-150 millió
  • 151 millió felett


Recommended Posts

Erről eszembe jutott, hogy prequel fikák mennyire biztosak benn, hogy megbukik a film. :lol:

Nem vagyok oda a 3D-ért, de szerintem óriási siker lesz.

Szerintem 150 -nél nem fog többet hozni, bár ha nagyon ütnek majd az akció jelenetek akkor ki tudja hol áll meg?

Link to comment
Share on other sites

Szerintem elég sokat. Megnézi az összes SW rajongó, viszik a fiatal TCW-s generációt az egész családdal együtt, és a fanyalgók is újra megnézik, hát ha találnak benne még valami kivetnivalót. Meg ha valaki eldönti hogy 3D-s filmet akar nézni, ki az a hülye aki az S.O.S. Love 2-t választaná?

 

Az amerikai listán most a 7. helyen van, és ha az Oroszlánkirálynak sikerült majdnem 100 milliót összekaparnia a 3D-vel, akkor simán be tud jönni a második-harmadik helyre.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ha 70-80 millió körül teljesítene akkor az már kifejezetten szép eredmény lenne és maximálisan bebiztositaná a többi film 3D-ésitését. Csak emlékeztetöül a Special Edition-ok így szerepeltek a bemutatásukkor az USA-ban (1997-ben):

 

Star Wars Episode IV - 138 millió dollár

Star Wars Episode V - 67 millió dollár

Star Wars Episode VI - 45 millió dollár

 

Ami például az ep.4 mellett szólt, hogy 20 év telt el az őspremier óta és ami a kampányban is ki volt hangsúlyozva: hiába régi film, új jelenetek, új effektek. Ekkor még nem volt széles körben elterjedve a netes letöltés (sőt igazából ez '97-ben még nem is létezett), igy aki ezeket az új jeleneteket/effekteket látni akarta annak csak egy választása volt: fogta magát és elment a legközelebbi moziba és vett egy jegyet.

 

Most picit rosszabb a helyzet. Az egyetlen újdonság a 3D, aminek a megítélése viszont nincs feltérképezve. Az egyértelmű, hogy a producerek nyomatják, mióta az Avatar tarolt, de nem egyértelmű, hogy ez a közönséget mennyire nyűgözi le. Előnye, hogy bár nem húsz éve de nem is tegnap lett bemutatva. A mai 13-14 évesek nem láthatták moziban. Jó jel, hogy bármilyen közepes is legyen a prequelek megítélése, a Blu-ray vásárláskor a legtöbben mégis leszurkolták a teljes Saga kiadás árát és csak a kisebbség döntött kizárolag a régi trilógia mellett.

 

Most úgy tűnhet, hogy elemzek és hamarosan jön a megsemmisitő erejű konkluzió, de igazából fogalmam sincs mi lesz. Már csak azért sem, mert például soha nem gondoltam volna, hogy az Oroszlánkirály egy 3D-s újrabemutatás után 94 milliót (!!!) fog hozni a konyhára (és jól láthatóan a Disney se számított rá: nagy meglepettségükben máris egy rakás másik klasszikusuk újrabemutatását jelentették be [a zárójelen belüli zárójelben jegyzem meg, hogy mielőtt valaki legyintene, hogy "ha az Oroszlánkirálynak sikerült akkor 'nekünk' gyerekjáték": a Lion King a maga idejében többet hozott a konyhára mint mondjuk a Klónok támadása]).

 

Egyelőre igyekszek visszafogottan optimista lenni. Hozzon 80 millió körül. Annak tuti, hogy Lucasék is örülni fognak, jön a többi rész is és per pillanat nem is tűnik elérhetetlennek.

Link to comment
Share on other sites

A 150 millió+-ra szavaztam, mert a világviszonylatban szerintem többet fog. '97-ben még nem volt netes letöltés, de ezt a 3D-s kópiát nem lehet kamerásba feltenni, megjelenni meg szerintem nem fog csak 6-7 év múlva.

 

Nagyon szurkolok neki és én is nagyon várom! Bár, ha McCallumnak hinni lehet, akkor ők is bíznak benne, mert már a II. részt készítik, és a III. részhez is megkezdték az előkészületeket.

 

Gondolkoztam, h üzleti szempontból nem lett volna-e jobb a régi részekkel kezdeni... de itt nem CSAK üzletről van szó Lucas papa szerint, hanem végre az életműve időrendi sorrendbe kerül a mozikba, (szerintem) végleges formájukba.

 

Érdekelne, hogy vajon mennyi pénzbe került a 3D-be konvertálás, mert ez mégsem egy 6 hetes munka volt.

 

Az biztos, h a marketingre nem sajnálták, a theforce.net-re mostanában csak azért járok fel, h lássam milyen termékek jelentek meg Episode I. alatt. KFC, Burger King, Happy Meal, Episode I bővített enciklopédia, a regény, pólók.... nem is folytatom, ÓRIÁSI!! :)

Link to comment
Share on other sites

Elég lett volna ha a szavazás címét nézed meg. :) De a topindítóba is beleírtam.

Topikcím csekkolása után már irtam is a bejegyzést. Nem gondoltam, hogy másról szól a topik mint a címe :) (fórumozás közben határidős cikket is írtam, ezért a "sietség")

Link to comment
Share on other sites

Topikcím csekkolása után már irtam is a bejegyzést. Nem gondoltam, hogy másról szól a topik mint a címe :) (fórumozás közben határidős cikket is írtam, ezért a "sietség")

Nálam a Box Office a mozis bevételeket jelenti. Világszerte is lehet, hisz az amcsik úgy is számolják.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Az előzetes jegyrendelések alapján, az amcsiknál 22 millió körüli nyitóhétvégét várnak a filmtől.

 

Az EP4 36 millióval nyitott 1997-ben, ez inflációval kb. 50 millió. És még a 3D-s felárakat nem is adtam hozzá... úgy látszik, az érdeklődés felével-harmadával kevesebb. :S

 

Brodie: az első nagy 3D-s újra, az Oroszlánkirály 30 millióval nyitott tavaly, tehát... soványka.

Edited by kolmilan
Link to comment
Share on other sites

Az EP4 36 millióval nyitott 1997-ben, ez inflációval kb. 50 millió. És még a 3D-s felárakat nem is adtam hozzá... úgy látszik, az érdeklődés felével-harmadával kevesebb. :S

Az EPI -ről beszélünk amit állítólag mindenki utál. Ennek fénylében igenis jók ezek az adatok.

Link to comment
Share on other sites

Őszinte leszek, fogalmam sincs. Tegnap a délután 5-ös vetítésen az egész teremben voltunk vagy tízen.

És ennek mi köze az amcsi hétvégi bevételhez? :) Nyilván szerdán délután, ráadásul munkaidőben nem tolonganak a moziban az emberek.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az első nap 8.650.000 dollárral nyitott. Az átlagos tendenciákat figyelembe véve csak az USÁ-ban eléri ezen a hétvégén a 20 milliót. Ha figyelembe vesszük, hogy Red Tails gyengébben nyitott, s már USÁ-ban 40 millió felett jár, van okunk bizakodni, szerintem 50-60 milla között végez + a nemzetközi bemutató. Ez egy friss filmnek is elég jó eredmény lenne.

Link to comment
Share on other sites

A Baljós Árnyak az USA-beli nominális bevételek alapján lenyomta az eddigi hatodik helyen álló E.T- A Földönkívülit (435 Millió dollár), így most a Baljós a 6. A Shrek 2 csak 1,5 millióval előzi meg a Baljós árnyakat, így - mivel a boxofficemojo.com-on még a pénteki eredmény van, már biztosra mondhatjuk, hogy az amerikai bevételek alapján a Star Wars Ep I - The Phantom Menaca az 5. helyen áll. A következő versenytárs a Star Wars Ep. IV. - A New Hope (helyezés: 4., USA-bevétel: 460,9). Ez nagy meccs lesz, de szerintem a Baljós teljesíti. Az már más kérdés, hogy az Ep.4 3D hogyan fog muzsikálni. Szerintem az is hoz majd egy 50-60 milliót pár év múlva...:-)))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information