Jump to content

TPM 3D - Box Office

Mennyi bevételt fog hozni a film világszerte?  

21 members have voted

1. 1. Tippeld meg mennyi lesz a bevétel!

• 50 millió alatt
      0
    • 51-100 millió
    • 101-150 millió
    • 151 millió felett

Recommended Posts

Erről eszembe jutott, hogy prequel fikák mennyire biztosak benn, hogy megbukik a film. :lol:

Nem vagyok oda a 3D-ért, de szerintem óriási siker lesz.

Szerintem 150 -nél nem fog többet hozni, bár ha nagyon ütnek majd az akció jelenetek akkor ki tudja hol áll meg?

Szerintem elég sokat. Megnézi az összes SW rajongó, viszik a fiatal TCW-s generációt az egész családdal együtt, és a fanyalgók is újra megnézik, hát ha találnak benne még valami kivetnivalót. Meg ha valaki eldönti hogy 3D-s filmet akar nézni, ki az a hülye aki az S.O.S. Love 2-t választaná?

Az amerikai listán most a 7. helyen van, és ha az Oroszlánkirálynak sikerült majdnem 100 milliót összekaparnia a 3D-vel, akkor simán be tud jönni a második-harmadik helyre.

Szerintem ha 70-80 millió körül teljesítene akkor az már kifejezetten szép eredmény lenne és maximálisan bebiztositaná a többi film 3D-ésitését. Csak emlékeztetöül a Special Edition-ok így szerepeltek a bemutatásukkor az USA-ban (1997-ben):

Star Wars Episode IV - 138 millió dollár

Star Wars Episode V - 67 millió dollár

Star Wars Episode VI - 45 millió dollár

Ami például az ep.4 mellett szólt, hogy 20 év telt el az őspremier óta és ami a kampányban is ki volt hangsúlyozva: hiába régi film, új jelenetek, új effektek. Ekkor még nem volt széles körben elterjedve a netes letöltés (sőt igazából ez '97-ben még nem is létezett), igy aki ezeket az új jeleneteket/effekteket látni akarta annak csak egy választása volt: fogta magát és elment a legközelebbi moziba és vett egy jegyet.

Most picit rosszabb a helyzet. Az egyetlen újdonság a 3D, aminek a megítélése viszont nincs feltérképezve. Az egyértelmű, hogy a producerek nyomatják, mióta az Avatar tarolt, de nem egyértelmű, hogy ez a közönséget mennyire nyűgözi le. Előnye, hogy bár nem húsz éve de nem is tegnap lett bemutatva. A mai 13-14 évesek nem láthatták moziban. Jó jel, hogy bármilyen közepes is legyen a prequelek megítélése, a Blu-ray vásárláskor a legtöbben mégis leszurkolták a teljes Saga kiadás árát és csak a kisebbség döntött kizárolag a régi trilógia mellett.

Most úgy tűnhet, hogy elemzek és hamarosan jön a megsemmisitő erejű konkluzió, de igazából fogalmam sincs mi lesz. Már csak azért sem, mert például soha nem gondoltam volna, hogy az Oroszlánkirály egy 3D-s újrabemutatás után 94 milliót (!!!) fog hozni a konyhára (és jól láthatóan a Disney se számított rá: nagy meglepettségükben máris egy rakás másik klasszikusuk újrabemutatását jelentették be [a zárójelen belüli zárójelben jegyzem meg, hogy mielőtt valaki legyintene, hogy "ha az Oroszlánkirálynak sikerült akkor 'nekünk' gyerekjáték": a Lion King a maga idejében többet hozott a konyhára mint mondjuk a Klónok támadása]).

Egyelőre igyekszek visszafogottan optimista lenni. Hozzon 80 millió körül. Annak tuti, hogy Lucasék is örülni fognak, jön a többi rész is és per pillanat nem is tűnik elérhetetlennek.

A 150 millió+-ra szavaztam, mert a világviszonylatban szerintem többet fog. '97-ben még nem volt netes letöltés, de ezt a 3D-s kópiát nem lehet kamerásba feltenni, megjelenni meg szerintem nem fog csak 6-7 év múlva.

Nagyon szurkolok neki és én is nagyon várom! Bár, ha McCallumnak hinni lehet, akkor ők is bíznak benne, mert már a II. részt készítik, és a III. részhez is megkezdték az előkészületeket.

Gondolkoztam, h üzleti szempontból nem lett volna-e jobb a régi részekkel kezdeni... de itt nem CSAK üzletről van szó Lucas papa szerint, hanem végre az életműve időrendi sorrendbe kerül a mozikba, (szerintem) végleges formájukba.

Érdekelne, hogy vajon mennyi pénzbe került a 3D-be konvertálás, mert ez mégsem egy 6 hetes munka volt.

Az biztos, h a marketingre nem sajnálták, a theforce.net-re mostanában csak azért járok fel, h lássam milyen termékek jelentek meg Episode I. alatt. KFC, Burger King, Happy Meal, Episode I bővített enciklopédia, a regény, pólók.... nem is folytatom, ÓRIÁSI!! :)

Elég lett volna ha a szavazás címét nézed meg. :) De a topindítóba is beleírtam.

Topikcím csekkolása után már irtam is a bejegyzést. Nem gondoltam, hogy másról szól a topik mint a címe :) (fórumozás közben határidős cikket is írtam, ezért a "sietség")

Topikcím csekkolása után már irtam is a bejegyzést. Nem gondoltam, hogy másról szól a topik mint a címe :) (fórumozás közben határidős cikket is írtam, ezért a "sietség")

Nálam a Box Office a mozis bevételeket jelenti. Világszerte is lehet, hisz az amcsik úgy is számolják.

• 3 weeks later...

Az előzetes jegyrendelések alapján, az amcsiknál 22 millió körüli nyitóhétvégét várnak a filmtől.

Az EP4 36 millióval nyitott 1997-ben, ez inflációval kb. 50 millió. És még a 3D-s felárakat nem is adtam hozzá... úgy látszik, az érdeklődés felével-harmadával kevesebb. :S

Brodie: az első nagy 3D-s újra, az Oroszlánkirály 30 millióval nyitott tavaly, tehát... soványka.

Edited by kolmilan

Az EP4 36 millióval nyitott 1997-ben, ez inflációval kb. 50 millió. És még a 3D-s felárakat nem is adtam hozzá... úgy látszik, az érdeklődés felével-harmadával kevesebb. :S

Az EPI -ről beszélünk amit állítólag mindenki utál. Ennek fénylében igenis jók ezek az adatok.

Őszinte leszek, fogalmam sincs. Tegnap a délután 5-ös vetítésen az egész teremben voltunk vagy tízen.

És ennek mi köze az amcsi hétvégi bevételhez? :) Nyilván szerdán délután, ráadásul munkaidőben nem tolonganak a moziban az emberek.

Edited by Ody Mandrell

Az első nap 8.650.000 dollárral nyitott. Az átlagos tendenciákat figyelembe véve csak az USÁ-ban eléri ezen a hétvégén a 20 milliót. Ha figyelembe vesszük, hogy Red Tails gyengébben nyitott, s már USÁ-ban 40 millió felett jár, van okunk bizakodni, szerintem 50-60 milla között végez + a nemzetközi bemutató. Ez egy friss filmnek is elég jó eredmény lenne.

A Baljós Árnyak az USA-beli nominális bevételek alapján lenyomta az eddigi hatodik helyen álló E.T- A Földönkívülit (435 Millió dollár), így most a Baljós a 6. A Shrek 2 csak 1,5 millióval előzi meg a Baljós árnyakat, így - mivel a boxofficemojo.com-on még a pénteki eredmény van, már biztosra mondhatjuk, hogy az amerikai bevételek alapján a Star Wars Ep I - The Phantom Menaca az 5. helyen áll. A következő versenytárs a Star Wars Ep. IV. - A New Hope (helyezés: 4., USA-bevétel: 460,9). Ez nagy meccs lesz, de szerintem a Baljós teljesíti. Az már más kérdés, hogy az Ep.4 3D hogyan fog muzsikálni. Szerintem az is hoz majd egy 50-60 milliót pár év múlva...:-)))