Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Azt ne várja senki, hogy arra az árra fognak visszamenni. Ezt már megmondták a nagyokosok is. Kb plusz harminc százalékot érdemes rászámolni a "végleges" árra. Szerintem ebbe az ármanipulálásba nagyon benne van az, hogy az SSD-ket akarják favorizálni a nép felé. Mondjuk rendszer és programtárolónak biztos jó, de nagy mennyiségű adatokat ( pl filmeket) továbbra is vinyókon érdemes tárolni. Az SSD-ket sohasem arra szánták, hogy nagy mennyiségű adatokat tárolj rajta. A user felrakja rá az OPrendszert és a programjait (ahogy én is), aztán had szóljon. Tárolásra HDD való. SSD viszont bitang mód meggyorsítja a boot időt, az OPrendszer működését és a programok betöltődését. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Tehát akkor az Intel jobb, oké Majd akkor az elmúlt napok segítségei alapján megszülöm majd mi hogyan legyen, köszi mindenkinek a segítséget Ja még egy kérdés: Videókártyában ATI a jobb? Szerintem ma egyformák. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Szerintem ma egyformák. Értem. Más kérdésem már nincs egyelőre Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. (szerkesztve) Azt ne várja senki, hogy arra az árra fognak visszamenni. Ezt már megmondták a nagyokosok is. Kb plusz harminc százalékot érdemes rászámolni a "végleges" árra. Szerintem ebbe az ármanipulálásba nagyon benne van az, hogy az SSD-ket akarják favorizálni a nép felé. Mondjuk rendszer és programtárolónak biztos jó, de nagy mennyiségű adatokat ( pl filmeket) továbbra is vinyókon érdemes tárolni. Pedig vissza fognak menni. Most azért drága mert keveset tudnak belőle gyártani. Anno a memóriák árai is felmentek 3-szorosra egy taiwani földrengés miatt, aztán nézzük meg hol tart ma. Szinte ingyen van. Szerkesztve: 2012. Március 16. - Frenkie Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Pedig vissza fognak menni. Most azért drága mert keveset tudnak belőle gyártani. Anno a memóriák árai is felmentek 3-szorosra egy taiwani földrengés miatt, aztán nézzük meg hol tart ma. Szinte ingyen van. Ilyenkor azért jól járnak a gyártók, legalábbis szerintem, mert akinek nagyon kell egy winyó és megteheti, az ezen a magas áron is megfogja venni. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Ilyenkor azért jól járnak a gyártók, legalábbis szerintem, mert akinek nagyon kell egy winyó és megteheti, az ezen a magas áron is megfogja venni. Persze. És elöbb a pc -és laptopgyártókat szolgálják ki, ami meg marad az megy az üzletekbe. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Persze. És elöbb a pc -és laptopgyártókat szolgálják ki, ami meg marad az megy az üzletekbe. Mivel így kevesebb megy az üzletbe, gondolom az is dob az árán nem? Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Mivel így kevesebb megy az üzletbe, gondolom az is dob az árán nem? Igen. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Persze, igazad van. Viszont a winchesterek vissza fognak menni az árvíz elötti árszintre év vége fele. Ha valaki tud addig várni akkor érdemes. Azóta verem én is a fejem a falba. Húztam-halasztottam a külső vinyó vásárlását, pedig 3 tb-st 25000 ft-ért lehetett venni. Jó volna ha bejönne ez a jóslatod, én is agyalok rajta jó ideje, hogy majd venni kellene. Mondjuk nekem nem sürgős, és ez az év vége jól hangzik. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Hozzászólás ideje: 2012. Március 16. Jó volna ha bejönne ez a jóslatod, én is agyalok rajta jó ideje, hogy majd venni kellene. Mondjuk nekem nem sürgős, és ez az év vége jól hangzik. Nem 100 % az év vége ,van olyan elemző aki 2013 első negyedévét mondja. De jól teszed hogy vársz. Szerintem a normális ár egy 2,5 tb-os winchesterért 20000 ft. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Március 17. Hozzászólás ideje: 2012. Március 17. Nem 100 % az év vége ,van olyan elemző aki 2013 első negyedévét mondja. De jól teszed hogy vársz. Szerintem a normális ár egy 2,5 tb-os winchesterért 20000 ft. Ez teljesen jó ár volna. Na majd meglátjuk. Ha esetleg lesz valami fejlemény, akkor majd beszélünk a témában Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 18. Hozzászólás ideje: 2012. Március 18. Már rég akartam kérdezni: Ha a Windows szolgáltatások ki és bekapcsolásánál kinyomom az IE 8-at, akkor a CCleaner mér talál mindig fájlokat? Pl: Internet Explorer - Ideiglenes internet fájlok 171KB 9 fájl Internet Explorer - Előzmények 16KB 1 fájl Internet Explorer - Sütik 3KB 11 fájl Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Március 20. Hozzászólás ideje: 2012. Március 20. Az Avira Free Antivirus-t használom. Vírusírtás közben állandóan talál úgynevezett hidden object-eket, de az eredmény a végén az, hogy vírust, vagy úgynevezett unwanted program-ot nem talál. Utánanéztem a vírusírtó súgójában és azt írja, hogy "Rootkits have the ability to hide processes and objects, such as registry entries or files. However not every hidden object is necessarily proof of the existence of a rootkit. Hidden objects can also be harmless objects. If a scan detects hidden objects but does not issue a virus detection alert, you should use the report to determine which object is referred to and obtain more information about the detected object." Van olyan, hogy egy vírusírtó hidden object-et jelez és az a dolog teljesen ártalmatlan? Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 21. Hozzászólás ideje: 2012. Március 21. Úgy tűnik Októberben jön a Windows 8. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Ti hogyan takarítjátok a laptop képernyőjét, már aki megteszi, persze? Egyre inkább rárakódik már ilyen cucc, amit nem lehet letörölni, ilyen pöttyökben. >.< És nem merem vízzel betámadni a képernyőt. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Ti hogyan takarítjátok a laptop képernyőjét, már aki megteszi, persze? Egyre inkább rárakódik már ilyen cucc, amit nem lehet letörölni, ilyen pöttyökben. >.< És nem merem vízzel betámadni a képernyőt. Lehet kapni direkt ilyen képernyő tisztító sprayt. Az árát nem tudom, de ha egyszer veszel egy 1/4 litert, az kitart addig ameddig a laptopod. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Lehet kapni direkt ilyen képernyő tisztító sprayt. Az árát nem tudom, de ha egyszer veszel egy 1/4 litert, az kitart addig ameddig a laptopod. Köszi szépen. Gondolom ilyen Media Marktban, vagy Saturnban hozzá lehet jutni, ugye? Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Egy kicsit benedvesített puha, természetes szálas rongy is bőven megteszi. Spraykel vigyázni,mert volt olyan mely lemarta a védőréteget a monitorról. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Tapasztalatból mondom, hogy a vizes kendő nem mindent visz le egy vonásra, sokszor dörzsölni kell, ami ugye nem tesz jót az LCD-nek, viszont a spray egyből leszedi a legmakacsabb pöttyöt is. Szerintem akármelyik számítógépekkel foglalkozó boltban lehet kapni. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Én is sparyt használok mindent lehoz. Viszont én is kérdeznék valamit. A mobil érintőképernyőjét mivel lehet megtisztítani a szennyeződéstől? Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Hozzászólás ideje: 2012. Március 22. Én nem tudom, hogy mivel kenitek össze a monitort, de nálam a heti egyszeri enyhén nedves törlőkendőzés beválik. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. (szerkesztve) Gyerekek, videókártya leírásnál olvastam ilyet hogy GDDR5, GDDR3. Ezek mik tudnak? Meg ha ezt írja alaplapnál: Merevlemez csatlakozó:4 db SATA II (3 Gbit/s) akkor ahhoz gondolom egy 500GB Seagate 3.5" 7200rpm 16MB SATAIII-as vinyó nem passzol. Szerkesztve: 2012. Március 27. - NorbiLordi Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. Gyerekek, videókártya leírásnál olvastam ilyet hogy GDDR5, GDDR3. Ezek mik tudnak? Meg ha ezt írja alaplapnál: Merevlemez csatlakozó:4 db SATA II (3 Gbit/s) akkor ahhoz gondolom egy 500GB Seagate 3.5" 7200rpm 16MB SATAIII-as vinyó nem passzol. GDDr5 és GDDR3 a videókártyán lévő memóriatípusokat jelölik. Értelemszerűen az 5-ös a gyorsabb, meg is lepett hogy 3-as is van még. A Sata 3 simán benyomható a Sata 2 csatlakozóba csak Sata 2-es sebeséggel fog működni(lassabb lesz). Próbálj olyan alaplapot találni melyen Sata 3 csatlakakozó is van mert anélkül értelmetlen venni Sata 3-as vinyót. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. GDDr5 és GDDR3 a videókártyán lévő memóriatípusokat jelölik. Értelemszerűen az 5-ös a gyorsabb, meg is lepett hogy 3-as is van még. A Sata 3 simán benyomható a Sata 2 csatlakozóba csak Sata 2-es sebeséggel fog működni(lassabb lesz). Próbálj olyan alaplapot találni melyen Sata 3 csatlakakozó is van mert anélkül értelmetlen venni Sata 3-as vinyót. Aha, értem Tehát az nem befolyásolja azt hogy passzol e az alaplaphoz nem? Mert az alaplap meg a vidikari is DDR3. Kerestem inkább másikat, hál isten találtam ugyanilyen 500 GB-s Seagate-et, SATAII-esben. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. Hozzászólás ideje: 2012. Március 27. Aha, értem Tehát az nem befolyásolja azt hogy passzol e az alaplaphoz nem? Mert az alaplap meg a vidikari is DDR3. Kerestem inkább másikat, hál isten találtam ugyanilyen 500 GB-s Seagate-et, SATAII-esben. Semmi közük egymáshoz a videókártyán lévő Ramnak és a rendszermemóriának. Az előbbi rá van rakva a videókártyára és más elven is működik, míg a rendszermemória ma ddr3 amit bele kell raknod az alaplapba. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 28. Hozzászólás ideje: 2012. Március 28. Semmi közük egymáshoz a videókártyán lévő Ramnak és a rendszermemóriának. Az előbbi rá van rakva a videókártyára és más elven is működik, míg a rendszermemória ma ddr3 amit bele kell raknod az alaplapba. Értem, köszi szépen Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Csak nekem jelez az Avastom, amikor belépek a fórumra? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Nekem mostanában nem jelzett, korábban volt már rá példa. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Nálam sincs most gond. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Hozzászólás ideje: 2012. Március 30. Frenkie, erről a configról mi a véleményed? Alaplap: Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplap Memóriakártya: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (KVR1333D3N9/4G) CL9 Winchester: 500GB Seagate 3.5" 7200rpm 16MB SATAII winchester ST3500418AS Processzor: Intel Dual Core G860 3.0GHz dobozos Socket 1155 Tápegység: M-Tech 500W táp 12cm ventilátor BOX Videókártya: VTX3D Radeon HD6670 1GB DDR3 PCIe /VX6670 1GBK3-H/ Ez már tényleg a keret határát súrolja Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.