Ugrás a kommentre

Star Wars: Han Solo


Darth Sky

Ajánlott hozzászólás

A Star Wars: Han Solo egy Marjorie Liu által írt és Mark Brooks által rajzolt, 5 részes minisorozat, a Marvel kiadó gondozásában. Az első szám 2016. június 15-én jelent meg, a címszereplő csempészt állítva középpontba. A történet az Egy új remény és A Birodalom visszavág között játszódik.

 

A jogi problémák elkerülése miatt a képregény rajongói fordítása eltávolításra került az oldalról. A hivatalos változat elérhető a Szukits honlapján.

 

hansolo_01_cover.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...
  • 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Star Wars: Han Solo
  • 3 hónappal később...
  • 3 hónappal később...

Han Solo képregény

Marjorie Liu 5 füzetes minijében Han Solo kerül a középpontba egy olyan kalandban, mely a IV. epizód: Új remény után játszódik valamikor. Pontos kronológia nincs is megadva. Gyakorlatilag nem is fontos. Más képregényekre, vagy történetekre nincs is utalás, csak az Új reményre. Tehát, egy teljesen önállóan olvasható történettel állunk szemben, mely egyedül is megállja a helyét.

Han Solo és Csubakka sosem voltak a kedvenc figuráim, illetve a pilóták és versenyek világa is távol áll tőlem, mégis ennek a történetnek sikerült megnyernie. Sikerült több érdekes elemmel is bővíteni az univerzumot. Ott van a Sárkányűr futam, vagy éppen Loo Ra Anna rejtélyes népe és a „szemtanúi”.

Leiának sikerült rávennie Hant, hogy jelentkezzen egy nagyon veszélyes küldetésre. Részt kell vennie a Sárkányűr futamon, hogy a felkelők kémeit összegyűjthesse és haza jutassa őket. A kémem olyan dolgokat tudnak, melyek fontosak a lázadásnak. Han örömmel vesz részt a versenyen, mely bár az álcája, mégis szeretné megnyerni. A feladatot nehezíti, hogy az egyik kém áruló. A sztori egyik előnye, hogy nem tudjuk ki is az áruló pontosan. A vele kapcsolatos fordulat a sztori egyik legerősebb része. A Sárkányűrön különböző pilóták vesznek részt. Az egyik legjobb figura: Loo Re Anno. Nem tudjuk, hogy pontosan melyik fajba tartozik, csak azt, hogy a hölgy fajtája utolsó képviselője. Loo Re Anno népe nagyon különleges, főleg az, ahogy a téridő redőiben, vagy éppen annak hajlataiban élnek. Loo-nak sikerül Hanban felébresztenie az emberibb énjét. Jó betekintést nyerünk Han gondolkodásmódjába. Ezekben állandóan azt hangoztatja, hogy mennyire önző, csak saját maga számít, és senki más. Mégis a tettei ennek ellenkezőjét bizonyítják. Sokkal önzetlenebb és jobb a szíve, mint azt állandóan hangoztatja. Han és Leia itt többször is kimutatják egymás iránti vonzalmukat. Ez például a tettetett pofon jeleneténél nyilvánul meg a legjobban. A kém szál nagyon izgalmassá tette a történetet, a versenynél viszont voltak olyan részek, melyek kissé unalmasak voltak. (Vagy az is lehet, hogy csak azért nem szerettem ezeket a részeket, mert a versenyek világa nem szokott izgalomba hozni.)

Mark Brooks rajzai nagyon szépek. Az érzelmeket nagyszerűen ki tudja fejezni. A történetvezetés egész jó tempójú, több helyen elég feszes. Az új szereplők megnyertek, főleg Loo Re Anno. Han is egyre jobban maga mögött hagyja önzőbb énjét. A fordulatok tetszettek. Egy jó kis kaland volt ez. Négy és fél.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 évvel később...

Érdekes képregény volt, bár túl sok maradandó élményt nem fog okozni. A rajzok nagyon a helyén voltak, kimondottan tetszett az űrhajók megrajzolása. Ez a történet is mutatja, hogy a Lázadás több szálon is kapcsolódik a csempészvilághoz, amelyet egyszerűen nem tud megkerülni az erőforrások szűkössége miatt. Kronológiailag itt bukkan fel először Airen Cracken és korántsem zárja a szívébe Han Solót. Maga a sárkányűr futam nem sikerült emlékezetesre, sőt eléggé fantáziatlan volt. Kár, hogy a futamok közti célállomásokként funkcionáló bolygók neveit nem tudtuk meg. Loo Re Anno karaktere és háttértörténete azonban kimondottan eredeti lett. Mikor a Birodalom közbelépett, hogy megállítsa a versenyt, az a kérdés merült fel bennem, hogy Han Solo miképp tud egy ennyire nyilvánosan közvetített versenyen részt venni, miközben nem sokkal előtte a Millenium Falcon-nal részt vett a yavini ütközetben? Azt gondolná az ember, hogy hatalmas vérdíj van a fején.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.