Ugrás a kommentre
Ody Mandrell

5x02 - A War on Two Fronts

Ajánlott hozzászólás

2. rész - A War on Two Fronts / Két frontos háború

 

epguide502.jpg

 

Írta: Chris Collins

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Onderon, Coruscant

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Lux Bonteri - Jason Spisak

Steela Gerrera - Dawn-Lyen Gardner

Saw Gerrera - Andrew Kishino

Rex százados - Dee Bradley Baker

Mace Windu - Terrence T.C. Carson

Yoda - Tom Kane

Adi Gallia - Angelique Perrin

Kit Fisto - Phil LaMarr

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Plo Koon - James Arnold Taylor

Eeth Koth - Chris Edgerly

Shaak Ti - Tasia Valenza

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Hawk - Dee Bradley Baker

Dono - ???

Hutch - ???

 

Történet

Az Onderon bolygó élére új király került, aki kiléptette a rendszert a Köztársaságból és a Szeparatisták mellé állt. Egy csapat lázadó próbálja a régi rendet visszaállítani, ehhez azonban segítségre van szükségük. A Jedikhez fordulnak, akik kezét viszont megkötik ezer éves alapelveik.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Az epizód eredetileg a Revival előtt játszódott volna, ezért láthatjuk a régebbi Yoda modellt, illetve Adi Gallia is feltűnik. Vagy Stass Allie? A helyes kronológiai sorrend még nincs tisztázva…

- Az Onderon bolygó a Star Wars Expanded Univers-ből származik. Először az 1993-as Jedi Tales-ben tűnt fel először, több ezer évvel ezelőtt a múltban. Ebben folyamatos polgárháború zajlott a városlakók és a számkivetettek között.

- Az Onderon dzsungelében láthatunk ruping -okat dalgos -okat, pikobis-okat, tee-musses-eket és fambaas-okat.

- Rex lázadó ruháján a jaig szemek amelyek a sisakján szoktak lenni, most átkerültek a mellkas lemezre.

- A lázadás amit Anakin Skywalker teremt, később a Lázadók Szövetségéve növi ki magát.

- Az Onderoni lázadók ruháját Nilo Rodis-Jamero rajza ihlette, aki hasonlóan tervezte meg a lázadó katonák ruháját a Jedi Visszatérben.

- Anakin kritikája Steela-nak hasonló, amit később a Biroalom Visszavágban mond majd: „Lenyűgöző, igazán lenyűgöző".

- Ob-Wan emlékeztetője Anakinnak utalás a régebbi filmekre. „Mi csak megvédjük őket, a háborút nem tudjuk megnyerni nekik.” Hasonlót mond Qui-Gon is, amikor a saját szerepüket írja le Amidala-nak a Naboo-i csata idején.

- A lázadók kocsiján az alábbi tárgyakat láthatjuk: trandoshan fejszék, bantha koponya, eopie nyereg, vuki nyílvetőpuska, dewback bőr szőnyeg és gundark füleket egy gyűrűn. A kocsi maga egy módosított mandalori szállító.

 

Concept Art galéria

 

wot01.jpg

Női harcos egyenruha

 

wot02.jpg

Az Onderoni vadon egy concept festményen

 

wot03.jpg

A lázadók titkos bázisa

 

wot04.jpg

Steela és Saw Gerrera karakter dizájnja

 

wot05.jpg

Férfi harcos egyenruha

 

wot06.jpg

Steela karakter dizájnja

 

wot07.jpg

A Dalgo -hoz készült illusztráció

 

wot08.jpg

A Lázadó bázis környezete

 

wot09.jpg

A Ruping

 

wot10.jpg

Steela karabélya

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na szuper, már megint összevissza akarják leadni a részeket, vagy mi, hogy Gallia még életben van itt? :facepalm:

 

Mindent összevetve egész jó rész volt.

 

Maga az ötlet, hogy Anakinék képzik a lázadókat még egész jó, de azért a megvalósítással nem vagyok teljesen megelégedve. Először is: honnan a fenéből szereztek tankokat és működő droidekákat, amin gyakorolhattak? Ha a lázadók fogták el őket, az azért nem jó, mert felveti a kérdést, hogyha egyszer ennyire kezdők, akkor hogyan voltak rá képesek, másrészt meg ha elég jók, hogy elfogják őket, akkor minek az alapoknál kezdik Jedijeink a kiképzésüket? :nana:

 

Ami viszont tetszett, hogy nagyon karakter központú volt, gyorsan és sokat megtudtunk a főszereplőkről. Vééégre valahára egy icipicit hihetőbben ábrázolták Ahsoka és Lux kapcsolát, mint eddig, ez pozitívum. Igaz erre a kiépülő dupla-szerelmi háromszögre nem tudom mi szükség volt, és a Korra Legendája után már előre félek, hogy mi lesz belőle, de egyenlőre egész jól kezelték a helyzetet. Nagyon bejött, hogy Anakin-nak egyből lejött a szitu Ahsokát és Lux-ot illetően, de csak somolygott rajta :D

 

Egyenlőre ennyi, a bővebb kifejtéssel megvárom a jó minőségűt, mert amit most leszedtem csak közepes :D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na szuper, már megint összevissza akarják leadni a részeket, vagy mi, hogy Gallia még életben van itt? :facepalm:

Elvileg ezzel a szállal akarták kezdeni az évadot, csak később döntöttek a Revival mellett

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kezdjük ott, hogy az alapötlet nem ígérkezett rossznak mármint kíváncsi voltam nagyon az Onderonra és arra, hogy mit építenek fel erre... Az már egy más kérdés, hogy egy kicsit olyan Rylothi szaga volt ennek az egésznek (hogy a felkelőknek segítenek visszaszerezni a bolygójukat a szeparatistáktól), illetve ahogy Ody is említette ez rész eléggé hajazott a Bounty Huntersre is, bár ezen a ponton pozitívat csalódtam...

A jól bejáratott és népszerű karakterek vitték a részt Köztársasági oldalról (Anakin, Obi, Ahsoka, ill. Rex), a lázadók részéről mind Steela, mind a másik faszi nem olyan volt, mint amire számítottam, de ezzel csak színesedett a karakterük (gondolok itt a Steelának Luxhoz fűződő viszonyához...) Nah és akkor ott van Lux Bonteri, ezen a ponton néhány lyuk tátong a történetben... De ami jobban zavart az az Ahsokával való viszonya. Félreértés ne essék én pont, hogy itt valami nagyobb összeborulást vártam, ezzel szemben mikor találkoznak (miután megérkeztek a lázadók "titkos" bázisára) akkor épphogy csak váltanak néhány szót ez pedig egy jó jelenet lehetett volna kettejük viszonyának tisztázására (ami még a további részekben rendeződhet...) ez a szerelmi háromszög viszont néhány ponton kissé erőltetettnek hatott számomra. Az Ahsoka - Lux vonulatban én több fantáziát is látok, én azt gondoltam korábban, hogy akár még ez is okozhatja Ahsoka "elbukását" már ha értitek, hogy mire gondolok :D

A többiekről annyit, hogy ott van a lázadóknak a vezetője, aki Lux társa volt az első "tank-támadós" gyakorláson... róla nagyon keveset tudtunk meg, röstellem én már a nevére sem emlékszem, szal neki nem bontották még ki igazán a karakterét, de abból még lehet valami... Steela viszont kifejezetten tetszik, mármint az úgymond alakítása, jól megszerkesztett karakter és magához a bonyodalomhoz hozzá tud tenni egy plusz feszültséget :) Luxról még annyit, hogy a karakterében azért volt egy-két fordulat, de annak örültem, hogy nem írták át teljesen a karakterét, mert azért így is volt egy két infó ami igazán elüt attól a képtől, ami eddig kialakult róla bennem.

A jedikről annyit, hogy Ahsokától eltekintve, Anakinnak és Obinak eléggé súlytalan volt ebben a részben a karaktere, lehet hogy majd a későbbiekben még fontos szerep hárul rájuk, de azok az idők nem most voltak :lol: Ahsokától én nagyon sokat vártam, egyelőre még nem volt annyira kiemelkedő, de az igazán fontos részek majd most következnek.

És ezért is mondtam azt, hogy a történet megvalósítása nem olyan rossz, nem teljesen egy Bounty Hunters utánzat, mert ez csak megalapozott egy későbbi szálat és nem is fektettek olyan nagy időt a lázadók tanítgatására... Itt azért szólnék Rexről is, aki kifejezett pozitívum volt az epizódban, az a jelent remek volt pl. amikor ott a háttérben dühöng miközben az onderoniak ott szerencsétlenkednek :D

Maguk a harcok nagyon gyengék voltak (az ahogy ott az állatok letarolják a droidokat, inkább nem is említem) a droidok még mindig hihetetlenül ostobán vannak ábrázolva reménykedtem benne, hogy ahogy a sorozat komolyodik ez majd változni fog... hát nem így lett sajnos! Mondjuk olyan gigászi csatajeleneteket nem is tudom, hogy várhatunk e, elnézve a lázadók személyi állományát (olyan 20-30 főnél többen nem nagyon voltak :) ), bár elképzelhető, hogy ez csak egy sejt volt...

Ami a legnagyobb pozitívum volt az pedig maga az Onderon, illetve különösképpen Iziz! Vallomásos jelleggel el kell, hogy mondjam én hatalma KotOR fan voltam és vagyok is :D Kíváncsi voltam, hogy miként fogják ábrázolni a várost, milyen lesz a játékhoz képest és hihetetlenül király :rock: Tényleg nagyon tetszik, kicsit olyan középkori-as hangulata van, hozza azt a feelinget összességében, ami a játék során az egyik kedvenc helyszínemmé tette ezt a bolygót.

 

Néhány pozitívumtól eltekintve, nem volt ez olyan jó rész szerintem, ettől függetlenül nagyon sok mindent ki lehet hozni még ebből a storyból, Ahsokáékra nagyon kíváncsi leszek (és Izizre is :D ) Mondjuk ezt a részt még egyszer nem fogom megnézni szerintem, de nagyon várom a további részeket!!! :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mielőtt belekezdenék a rész kivesézésébe, egy apró kérdés. Hogy a fenébe nem tűnt fel Iziz városában egy kiképzőegyenruhába bújt klón? Szerintem azért ez a droidoknak/lakosoknak is feltűnhetett volna, mert szeparatista területen csaknem olyan szokványos látvány. :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem ez a rész jobban tetszett, mint az előző. A helyszín, a változatos állatvilág és a városi élet bemutatása a végén igazán jól sikerült.

Amin gondolom majd sok Ahsoka fan kiakad, hogy egyre jobban belebonyolódik a dolgokba, ami ugye számára tilos lenne. A legjobb pedig az egészben, hogy egy olyan ember veszi ezt elsőre észre, aki szintén hasonló cipőben jár... Mondjuk engem ez a 3 szög nem igazán érdekel, kb. olyan hatással volt rám, mint Maul visszatérése...

Amit azonban már nagyon unok, hogy a droidokat azon kívül, hogy vicces mondatokkal látják el, a dolgokhoz való hozzáállásuk mindig változó. Egyes részekben simán felismerik a gránátot, összeeszkábált bombákat és azonnal dobják is vissza, ami a programozás előrehaladtával tök egyértelmű. Itt meg a tankos, lövész is amit levág...ha az első évadban történik azt mondom teljesen ok, de így az 5.évad táján inkább... :facepalm:

A városba bejutós rész amúgy a kedvencem, a szekerek és a lovak is remekül voltak kitalálva. Várom a folytatást és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, habár arra nem jöttem igazából rá, hogy miért olyan fontos ez a helyszín, mindkét fél számára.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy újabb remek epizód, remélem az évad végéig ehhez hasnoló részek érkeznek. Nekem Orderon nagyon tetszett.

Érdekes, hogy az Ahsokás szálat ismét felvették, még viszonylag az elején. Minden esetre örülök, hogy egy harmadik személy is bejött a képbe, így még bonyolódhat a helyzet, bár erős sejtésem, hogy a végén ez a lány meghal, s végül az ifjú Jedi és Lux még jobban összejön a gyászban. Persze minden megtörténhet, ennek ellenkezőjét is beleértve :D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egész jó kis rész volt, nem is vártam többet tőle, hiszen ez 4 részből csak 1. Kezdjük az elején :hehe:

Tehát Onderon királya valami szepi párti kis csatlós lett és az igazi királyt ahogy mondták "elhallgattatták"- ez nem is lepett meg.

A tanácsban először azt hittem Stass Allie-t látom, aztán rájöttem hogy ez a Revival előtt van, tehát Gallia még él.

A leszállási jelenetnél nagyon tetszett hogy lilás színű a bolygó atmoszférája éjjel, valamint Hawk feltűnésének is örültem.

Ezek után következett a bonyodalom vagyis Ahsoka-Lux kapcsolata (szerintem a készítők se tagadnák hogy most a kiképzés mellett a kapcsolatukra is koncentráltak)

Viszonylag több barátiságot lehetett érezni köztük, hiszen Lux még a Carlac-i kalandot is megemlítette, valamint az egész rész során is nagyon szemeztek egymással, amit én kiváltképp nem komálok na de mindegy. Aztán jött Steela és a "koronázatlan" vezére a csapatnak. Ők ketten nagyon bejöttek. Viszont azt egyszerűen nem értem hogy Ahsoka miért nézett olyan féltékenyen Luxra valahányszor Steelaval volt. Talán kezdi egyre jobban kedvelni a srácot? Tetszett a kiképzés és Rex mint kiképzőtiszt- nagyon nagy volt ahogy a háttérben "méltatta" az onderoni lázadókat :D Utána jött a csata ahol Steela igazán elemében érezhette magát- mesterlövészkedhetett egy kicsit. Aztán Lux és a vezér közös akciója az AAT ellen (apropó nem értem miért olyan nagy a "rivalizálás" közöttük hisz Lux még mondhatni nagygyerek és zöldfülű minek szólogatnak be egymásnak? ). Végül az állatkák megmentették a napot, akik között néhány Tee-muss-ot is lehetett látni- ilyenek voltak a Balnabon és a Felucián. Aztán jött az Iziz-i jelenet. Csak reménykedni mertem hogy nem bénáznak el valamit a kapunál, de végül jóra fordultak a dolgok. A csapat szétválásánál ismét előjött ez az- ahogy mondtátok - szerelmi háromszög, ami egyáltalán nem tetszik nekem.

Szerintetek lehetséges hogy ebből még gondok lesznek Ahsoka és Steela közt?

Ja és akkor már pár szó a környezetről. Mind a főváros mind a dzsungel tetszetősek voltak, szép munkát végeztek az animátorok.

Összességében jó rész volt, bár én aggódom Ahsoka-Lux-Steela kapcsolatának folytatásáért de ez még a jövő zenéje.

Szerk: Érdekes volt a városkapunál hogy a szekéren valami Bantha féle állat tülkei voltak felrakva

Szerkesztve: - Merr-Sonn

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Viszont azt egyszerűen nem értem hogy Ahsoka miért nézett olyan féltékenyen Luxra valahányszor Steelaval volt. Talán kezdi egyre jobban kedvelni a srácot?

Ennek a résznek az volt a lényege, hogy már az elején kedvelte, ez a beszélgetésből is lejött és a mű végén a közös jókívánság is azt fejezte ki, hogy a két csaj, egy kapura játszik... magyarul mindkét nő odavan a szépfiúért... Erre értettem, hogy az Ahs fanok vagy nem akarják, vagy nem fogják ezt észrevenni! :)

Amúgy még egy dolog igazolja, hogy a készítők következetlenek, a jedik rejtik magukat, mivel tudják, hogy felismernék őket a droidok, hiszen párszor már találkoztak velük, de a bomba érzékelés hiánya így még szembetűnőbb...

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

miért olyan fontos ez a helyszín, mindkét fél számára.

A Belső Gyűrűben helyezkedik el egy kereskedelmi út mentén. Amúgy meg nem tudom miből szűrted le hogy a Köztársaságnak fontos lenne, hisz már ezt a kis kiképző csapatot is vonakodva küldték csal el. Ha igazán fontos lenne már ott keringene körülötte egy-két (5-6) Venator.

 

Először is: valakinek ki kellene okítani Kenobit, hogy mi is a különbség a terrorizmus és a gerilla hadviselés között.

Másodszor is (megint Kenobi): azért ezt a "jedi diplomata" stílusát a háború idejére vissza kellene fogni. Mi az már, hogy "Onderonnak megválasztott királya van, és ő a Szeparatistákat választotta."?!?! B*sszus, háború van, és ők az ellenség oldalán állnak, erre hagyják békén őket, hagy támogassák tovább a CIS-t? Ezért nem alkalmasak a jedik katonáknak :roll:

Harmadszor is: Ez tökéletes alkalom lenne előhozni néhány mellékszereplőt, mint Fives, Tarkin és ilyesmik, hisz erre a feladatra kár "elpocsékolni" 3 jedit. A közkatonák kiképzésére Fives tökéletes lenne, mert hát ki ért jobban a droidokhoz mint egy ARC kommandós, Tarkin meg az EU szerint éppen a Peremvidéken volt egy rendfenntartó alakulat parancsnoka (ne tévesszen meg senkit, azok akiket irányított egy másodpercig sem tartották magukat másnak mint katonák) és ott pont az ilyen gerilla harcosok ellen küzdött, szóval ha van valaki aki ért az ilyesmikhez az ő lenne.

A szerelmi háromszöggel körülbelül hidegen hagy.

A látvány gyönyörű, jó volt Izizt újra látni. A droid-poénok már lassan fárasztóak.

Várós a következő rész, bár egy kicsit bánom, hogy a csatákat jegelik a következő részre.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az imént néztem meg az epizódot és a kronológia változásától eltekintve (Hiszen Adi Gallia itt még életben volt.) szerintem jól tették, hogy a Revival lett az évadnyitó a A War On Two Fronts helyett. Nem azért, mert nem tetszett, egész egyszerűen csak nem volt annyira pörgős, mint amilyet egy évadnyitótól elvárnánk egy hosszú várakozás után. Ám a Revival eseménydús izgalmai után jól esett egy kicsit nyugalmasabb rész.

 

Maga az epizód tiszta retro. Olyan, mintha hangulatilag visszamentem volna az időben és újra az első évadokat nézném, ami egy fenemód jó pontja a résznek. Onderon hasonló színekben pompázik, mint a Rugosa, a droidok lelketlen gyilkológépek helyett ismét a kétbalkezes ócskavasak szerepében díszelegnek, a történet pedig magában hordoz sok-sok ismerős elemet a Bounty Huntersből és a Ryloth trilógiából. (Ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy az első évadok átgondolatlanságai is tiszteletüket teszik itt, gondolok itt azokra a dolgokra, amikről Werebazs írt, de amikor néztem, valahogy nem szúrtak nekem szemet ezek a dolgok, inkább valami más, de erről majd később.

 

Kevés olyan igazán karakterközpontú epizód van a sorozatban, amihez hasonlítani lehetne A War On Two Frontsot, de leginkább az Assassint, a Heroes On Both Sidest és a Friends And Enemiest tudnám felhozni példaként. Azaz nem haladt sokat előre, kevés volt az akció, mégis szórakoztató. Egy jó karakterközpontú részhez pedig jó karakterek kellenek és azok megvoltak. A korábbi szereplők már hozták a jól ismert és megszokott formájukat, de leginkább Ahsokát és Lux Bonterit emelném ki. Ahsoka kettős alakítása nagyon tetszett, hiszen volt, hogy örült annak, hogy Lux és Steela milyen jó párost alkotnak, olykor pedig inkább bosszantotta a dolog. Lux pedig... Rengeteget ért a Carlac óta és ezt meg is említi az epizódban, hogy mennyire hálás Ahsokának mindazért, amit érte tett. Ez a srác részről-részre egyre jobb és mindannyiszor, amikor felbukkan, egy új arcát mutatja meg, hiszen annyit fejlődik a személyisége két epizód között. Érdekes volt, hogy bár sokszor volt egymásra nézés, amit ki is emeltek, valahogy hiányzott az a szikra, ami a Carlacon megvolt. Lehet, hogy a többiek jelenléte miatt fogta vissza magát, de sokkal inkább úgy érzem, mintha az a vonzalom, amit Ahsoka iránt érzett, átalakult hatalmas tiszteletté. Vagy csak simán jól leplezi az érzéseit.

 

Rex kicsit furcsa volt ebben a kiképzőruhájában. Tudom, nem a páncél teszi az embert, de amíg nem mondták, hogy ő Rex százados, rá nem jöttem volna. >.< Anakint leginkább azért emelném ki, ahogy Ahsoka érzéseit kezelte. Sejthettük már korábban is, de ez most bebizonyosodott, hogy inkább támogatja őt és szemet huny felette. Kicsit Obi-Wanra emlékeztet ebből a szempontból. Talán még a végén komolyan vette azt, hogy "úgy tanítsd, ahogyan én téged és meglásd, meglesz az eredménye."

 

Az új szereplők sem okoztak csalódást, bár különösebben nehéz vélekedni róluk. Steela Gerrera egy kicsit talán morcos volt, de hát a kialakult helyzet miatt ez érthető. Amikor Ahsoka odament hozzá a gyakorlat után, olyan aranyosak voltak együtt, csak sajnos ezt a jelenetet kicsit aláásta az, hogy utána folytatták az enyhe rivalizálásukat. Steela testvére, Saw is jópofa volt, az igazi kemény csávó, bár nem tudtunk meg róla sokat, biztos vagyok benne, hogy megnyilvánul majd a hősiesebb és érzelmesebb oldala is.

 

A harc elég snassz volt, de hát nem ezen volt a hangsúly. Rég óta vártam már egy dzsungeles bolygóra, Onderon képében megkaptam mindezt. Gyönyörű bolygó, nagyon szépen ki van dolgozva, bár itt az epizódban ez az, amire abszolút nem lehet panasz. Az animációk gyönyörűek, főleg ahogy lobog a Jedik köpenye a végén, a mozifilm megvalósításához képest ez meseszép.

 

Az egyetlen dolog, ami nem jött át, bár lehet azért, mert felirat nélkül néztem, az az, hogy a narrációban mintha úgy állították volna be a dolgokat, hogy a szeparatisták megszállták volna az Onderont, akik ellen a lázadók heves harcot vívnak. Alapból nem értem a koncepciót, hiszen az Onderon a háború eleje óta a szeparatisták oldalán áll, Mina Bonteri ugye az Onderon szenátora volt, nem értem, a droidok miért szállnák meg a saját fennhatóságuk alatt álló bolygót és azt sem értem, hogy ha a bolygó önszántából állt a szeparatisták oldalára, akkor Steeláéknak és a többieknek ez miért nem tetszik? (Ha valaki esetleg jobban értette nálam, az igazán kiokíthatna. >.<)

 

A sztori engem valamelyest a Vietnámi háborúra emlékeztetett. Az oroszok ott sem támogatták katonai csapatokkal az észak-vietnámiakat, pusztán felszerelésekkel látták el őket.

 

Az epizód sok állatot bemutatott, ezek közül olyan is volt már, amit korábban láthattunk, de valahogy élettel telibbé varázsolta az Onderont. A hátasok csak szerintem hajaznak nagyon az Avatarban látott "lovakra"? Iziz nagyon szép volt, egyszerre tűnik ókorinak, középkorinak és gótikusnak. Kicsit hajaz a Raxusra, de mégis más.

 

Elég hülye helyen hagyták félbe a történetet, de ez legyen a legkevesebb baj. A szerepét így is betöltötte A War On Two Fronts. Felépítette a karaktereket és az alaphelyzetet, illetve felkeltette azt az érzést a nézőben (legalábbis nálam), hogy itt valami gigászi eposz fog zajlani a szemünk előtt. :) Várom a folytatást.

 

Na szuper, már megint összevissza akarják leadni a részeket, vagy mi, hogy Gallia még életben van itt? :facepalm:

Mintha a Revival episode guide-jában olyat is írtak volna, hogy a szerencsések már megtekinthették azt, ahogyan Grievous tábornok lerohanja Hondo Ohnaka erődjét. Úgyhogy igen, úgy tűnik a készítők ismét maguk mögött hagyják a kronológiai sorrendet.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Belső Gyűrűben helyezkedik el egy kereskedelmi út mentén. Amúgy meg nem tudom miből szűrted le hogy a Köztársaságnak fontos lenne, hisz már ezt a kis kiképző csapatot is vonakodva küldték csal el. Ha igazán fontos lenne már ott keringene körülötte egy-két (5-6) Venator.

 

Ettől még Obi, Anakin, Rex és Ash jelenléte azért nem azt bizonyítja, hogy annyira nem érdekelné őket maga a bolygó. De gondolom a következő részben azért többet megtudunk majd erről is.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokat nem fogok erről a részről írni, mert én langyinak érzem az ilyen stílust.

Évadnyitónak nagy csalódás lett volna.

Tavaly a víz alatti trilógia sem hagyott bennem mély nyomokat, ez arra emlékeztetett csak szárazon.

Persze nagyon más, ne értsetek félre, csak arra célzok, hogy ugyanúgy nem ejtett ez rabul sem tempójával, sem történetével sem mással mint az.

Nem csak maguk az állatok emlékezettek az Avatarra, de mikor elszabadulva nyomták le az ellent, az is.

Én az Ahsoka-Lux kapcsolatnak nem vagyok a híve. Egy tiltott szerelem elég a saganak.

Lux jöjjön össze Steela-val, Tanonak, meg a ott a hősi halál...vagy Sidi-bá...

Remélem mozgalmasabb és monumentálisabb folytatások érkeznek, mert még három résszel filmszerű élményre azért még van esélyünk.

Ja és jóvolt látni a Jediket köpenyben,-most már csak egy párbaj kéne így-, viszont Yodát a régi dizájnnal nem.(tudom ez is a leadási sorrend rovására írható, mint Gallia.)

Szerkesztve: - csoli1138

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ettől még Obi, Anakin, Rex és Ash jelenléte azért nem azt bizonyítja, hogy annyira nem érdekelné őket maga a bolygó. De gondolom a következő részben azért többet megtudunk majd erről is.

Már bocs, de ha egy bolygó fontos, akkor nem csak oktatókat küldtek volna, akik talán ki tudják annyira tanítani a felkelőket, hogy visszavegyék a bolygót, hanem egy bazi nagy sereget, ami biztos, hogy elvégzi a munkát (nem tudom emlékszel-e még, de a Rylothra se csak oktatókat küldtek, pedig lázadók ott is voltak).

Mellesleg meg az írásomban pont benne is volt, hogy mennyire fölöslegesnek érzem ezt a kompániát oda

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Látom, sokaknak nem tetszett az új rész, ami annyit tesz, hogy szerencsére különbözik az izlésünk és mindenki egy picit mást vár a TCW-től. Nekem ez a rész csillagos 5-ös.

Felesleges leírnom, hogy miért, senkit nem hat meg.....minden tökéletesen a helyén volt benne. Örülök, hogy Ashoka féltékeny, kezdi a mestere útját járni, vagy sokkal inkább a saját útját. Animáció tökéletesre sikeredett, itt látszott igazán, hogy mekkora az előrelépés az évadok között.

 

Iziz csodajól meg lett csinálva, bár csak a rész végén látjuk teljességében. Ez egy nagyon ősi város és mivel imádom a Tales of the Jedi képregényeket, így ez meg is alapozta számomra a tökéletes hangulatot. Iziz a falak városa és szerintem megfelelően képregényhű lett a látványvilága. Nagyon fontos a trónterem és a királyi trón, szerencsére itt is tökéletesen lekövették a képregény látványvilágát, ahogy összességében sok motívumot sikeresen emeltek át a képregényekből. Bizonyos vagyok benne, hogy lesznek még meglepetések az Onderon szál folyamán.

 

Egyébként nem mindegyik bolygó és rendszer bír egyforma súllyal...mellesleg Obi mondja is, hogy Onderon királya választotta, hogy szeparatisták legyenek. Felesleges szembeállítani a Rylothal, amit ugye erővel foglaltak el a szepik, úgy, hogy senki nem kért belőlük! Közhellyel ugyan, de Onderon népe, tehát annak királya, népfelség alapján döntötte el, hogy a szeparatisták oldalára áll. Nincs kit felszabadítani, aki pedig az uralkodói rend döntése ellen van, az ObiWan szerint terrorista, mégha morálisan a jó ügyért harcol is.

 

iziz1.jpg

Iziz2.jpg

Iziz 3.jpg

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tudjátok mi az, ami baromira tetszett nekem?

Az, hogy azoknál a jeleneteknél, ahol a városfalat mutatják a kapuval, ott a víz felszíne tükröződik a falakon :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Közhellyel ugyan, de Onderon népe, tehát annak királya, népfelség alapján döntötte el, hogy a szeparatisták oldalára áll. Nincs kit felszabadítani, aki pedig az uralkodói rend döntése ellen van, az Obi-Wan szerint terrorista, mégha morálisan a jó ügyért harcol is.

Ez csak ott hibádzik, hogy háború van, és ilyenkor nem moralizálni meg "több szempontból dolgokat vizsgálni" kell, hanem elősegíteni a CIS vereséget, azt meg úgy nem lehet, ha csak egy helyben ülünk, és azon elmélkedünk a fejünket vakarva, hogy mi a helyes és mi nem, hanem közbe kell lépni, ha van rá lehetőség.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tudjátok mi az, ami baromira tetszett nekem?

Az, hogy azoknál a jeleneteknél, ahol a városfalat mutatják a kapuval, ott a víz felszíne tükröződik a falakon :)

Azt én is figyeltem, gyönyörűen meg volt csinálva. :)

 

Ez csak ott hibádzik, hogy háború van, és ilyenkor nem moralizálni meg "több szempontból dolgokat vizsgálni" kell, hanem elősegíteni a CIS vereséget, azt meg úgy nem lehet, ha csak egy helyben ülünk, és azon elmélkedünk a fejünket vakarva, hogy mi a helyes és mi nem, hanem közbe kell lépni, ha van rá lehetőség.

Nem ez lenne az első eset a sorozatban, hogy nem volt rendelkezésre álló haderő az Onderon felszabadításához, amely mellesleg nem is akar visszatérni a Köztársaságba, ám nem tenne rosszat a Köztársaságnak, ha a gerillák megcsipkednék egy kicsit a szepiket.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez csak ott hibádzik, hogy háború van, és ilyenkor nem moralizálni meg "több szempontból dolgokat vizsgálni" kell, hanem elősegíteni a CIS vereséget, azt meg úgy nem lehet, ha csak egy helyben ülünk, és azon elmélkedünk a fejünket vakarva, hogy mi a helyes és mi nem, hanem közbe kell lépni, ha van rá lehetőség.

 

A jedik nem használhatják az erejüket támadásra!

 

Másrészről pedig a klónháborúk során a köztársaság sosem támadott meg bolygókat, hanem igyekezett vagy védekezni, vagy felszabadítani azokat az elnyomás alól. A köztársasági haderőt a jedik vezetik, ami Tarkin szerint ugye pont az eszmeiségük miatt nem üzemel hatékonyan. Ezért is cserélik le a jedi generálisokat, illetve egészítik ki soraikat más morál szerint dolgozó nem klón tisztekkel....mint amilyen maga Tarkin is, hogy védekező magatartás helyett inkább támadjanak. Onderon népe azt választotta, hogy a szeparatisták oldalára áll, amíg nem támadja meg a köztársaságot, addig a jedik ezt a döntést tiszteletben tartják (hitük ezt diktálja) és nem vezetnek a bolygó ellen támadást.

 

A jedik számára nem egyenlő a győzelemmel, ha egy bolygót lerohanhatnak és ott minden droidot elpusztíthatnak. Anakin számára ezt jelenti győzni, de a jedik számára nem.

Szerkesztve: - Zééé

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez csak ott hibádzik, hogy háború van, és ilyenkor nem moralizálni meg "több szempontból dolgokat vizsgálni" kell, hanem elősegíteni a CIS vereséget, azt meg úgy nem lehet, ha csak egy helyben ülünk, és azon elmélkedünk a fejünket vakarva, hogy mi a helyes és mi nem, hanem közbe kell lépni, ha van rá lehetőség.

Ma barát, holnap talán ellenség, tudod? Obi-Wan attól félt, mi lesz ha azok, akiket most kitanítanak, később a Köztársaság ellenfordulnak. Még Lux kerek-perec megmondta Ahsokának, hogy eszében sincs visszaléptetni Onderon-t a Köztársaságba.

Szerkesztve: - Werebazs

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

...ám nem tenne rosszat a Köztársaságnak, ha a gerillák megcsipkednék egy kicsit a szepiket.

És Kenobi tábornok valamilyen eszmei okokból kifolyólag, ezt sem tartja helyesnek.

 

A jedik nem használhatják az erejüket támadásra!

 

Másrészről pedig a klónháborúk során a köztársaság sosem támadott meg bolygókat, hanem igyekezett vagy védekezni, vagy felszabadítani azokat az elnyomás alól. A köztársasági haderőt a jedik vezetik, ami Tarkin szerint ugye pont az eszmeiségük miatt nem üzemel hatékonyan. Ezért is cserélik le a jedi generálisokat, illetve egészítik ki soraikat más morál szerint dolgozó nem klón tisztekkel....mint amilyen maga Tarkin is, hogy védekező magatartás helyett inkább támadjanak. Onderon népe azt választotta, hogy a szeparatisták oldalára áll, amíg nem támadja meg a köztársaságot, addig a jedik ezt a döntést tiszteletben tartják (hitük ezt diktálja) és nem vezetnek a bolygó ellen támadást.

 

A jedik számára nem egyenlő a győzelemmel, ha egy bolygót lerohanhatnak és ott minden droidot elpusztíthatnak. Anakin számára ezt jelenti győzni, de a jedik számára nem.

Ezért is írtam pár hozzászólással lejjebb hogy a jedik mint katonai vezetők számomra megbuktak

 

Ma barát, holnap talán ellenség, tudod? Obi-Wan attól félt, mi lesz ha azok, akiket most kitanítanak, később a Köztársaság ellenfordulnak. Még Lux kerek-perec megmondta Ahsokának, hogy eszében sincs visszaléptetni Onderon-t a Köztársaságba.

Viszont az már egy előrelépés lenne, ha az Onderon (és a többi hasonló sorsú bolygó) nem támogatná tovább a CIS-t semmilyen módon, aminek első lépése a szeparatista kollaboráns kormányok megdöntése. A módszer már szabadon választott, és ha gerillák kellenek hozzá, akkor gerillákat kell alkalmazni, még akkor is ha ez sokaknak szúrja a szemét

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezért is írtam pár hozzászólással lejjebb hogy a jedik mint katonai vezetők számomra megbuktak

Sohasem voltak katonai vezetők, Windu még mondta is az EP2-ben, hogy ők békeőrök és nem katonák. Pontosan az volt Sidious terve, hogy egy számukra teljesen ismeretlen és elveikkel 180 fokban ellenkező szerepbe kényszerítse a Jediket, és ez nagyon is jól látszik ilyen jelenetekben.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És Kenobi tábornok valamilyen eszmei okokból kifolyólag, ezt sem tartja helyesnek.

Talán nem akarta kihasználni őket.

 

Időközben eszembe jutott, hogy mi volt az, ami úgy szemet szúrt a nézésre közben. Nevezetesen az, hogy olyan egyszerűen megtalálták őket, kiküldtek egy felderítődroidot és ennyi. Ennyire szuper titkos rejtekhely lenne? Meg ha ilyen könnyen rájuk lehetett bukkanni, eddig miért nem tették?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem tetszett az új rész, bár kétségtelenül igaz, hogy kicsit zavaros volt (nem fontos az Oderon, nem küldenek oda csapatokat, "csak" három Jedit, és egy klónt... a lázadók a Jediktől kérnek segítséget, de NEM akarnak beállni a "felszabadulás" után a Köztársaságba... stb.). A szerelmi négyszög szerintem kifejezetten vicces volt, hatalmasakat röhögtem rajta, miközben néztem. Azt a tényt, hogy a Jedik támogatják a lázadókat nem tartottam túl nagy hibának, hisz talán ez is megmutatja a Jedik és a Köztársaság romlását, hogy ha az ellenség legyőzéséről van szó, akkor képesek engedni az elveikből. És ott van persze az a tény is, hogy Ashoka nem közömbös Lux-szal szemben... Viszont valamit nem értettem, hogy ha Lux onnan származik, akkor miért most szállták meg a szeparatisták? Ha az anyja volt a bolygó szenátora, akkor az már rég szeparatista volt, nem?

 

Ja, meg a terrorista-képzésről tartott vita tetszett még nagyon. Valahogy úgy éreztem, hogy kissé aktuálpolitika keveredett bele... :D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talán nem akarta kihasználni őket.

 

Időközben eszembe jutott, hogy mi volt az, ami úgy szemet szúrt a nézésre közben. Nevezetesen az, hogy olyan egyszerűen megtalálták őket, kiküldtek egy felderítődroidot és ennyi. Ennyire szuper titkos rejtekhely lenne? Meg ha ilyen könnyen rájuk lehetett bukkanni, eddig miért nem tették?

Nekem meg másodszori megnézésre leesett ez is, meg az is, hogy honnan volt tankjuk meg droidekájuk: Rex még az eligazításkor mondta, hogy szüksége van néhány önkéntesre, hogy az "utánpótlást" a leszálló pontról a bázisra szállítsák. Közvetlen ezután a droid parancsnok kiküldte a kutaszokat, mert egy azonosítatlan hajó szállt le az akármelyik zónában, és nem is jelentkezett be. Ebből következtették ki, hogy a lázadók azon a környéken vannak, és ezért találták meg őket olyan könnyen: mert most már tudták, hogy hol keressék őket. Viszont ha a hajó, amit észrevettek az lett volna, amelyik Anakinékat hozta, akkor már korábban ki kellett volna küldenie a kutaszokat, tehát nyilvánvalóan az utánpótlás szállítót szúrták ki, amelyik valószínűleg a tankot meg a droidekákat is hozta.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem meg másodszori megnézésre leesett ez is, meg az is, hogy honnan volt tankjuk meg droidekájuk: Rex még az eligazításkor mondta, hogy szüksége van néhány önkéntesre, hogy az "utánpótlást" a leszálló pontról a bázisra szállítsák. Közvetlen ezután a droid parancsnok kiküldte a kutaszokat, mert egy azonosítatlan hajó szállt le az akármelyik zónában, és nem is jelentkezett be. Ebből következtették ki, hogy a lázadók azon a környéken vannak, és ezért találták meg őket olyan könnyen: mert most már tudták, hogy hol keressék őket. Viszont ha a hajó, amit észrevettek az lett volna, amelyik Anakinékat hozta, akkor már korábban ki kellett volna küldenie a kutaszokat, tehát nyilvánvalóan az utánpótlás szállítót szúrták ki, amelyik valószínűleg a tankot meg a droidekákat is hozta.

Na végre valaki, aki nem csak megnézte a részt, de tud is angolul! :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sohasem voltak katonai vezetők, Windu még mondta is az EP2-ben, hogy ők békeőrök és nem katonák.

Ennek ellenére mégis olyan foglakozáskörben tevékenykednek, amiről ők maguk ismerték be, hogy nem értenek hozzá, és ebből kifolyólag olyan döntéséket is hoznak, amik nem segítik elő a háború mihamarabbi befejezését

 

Ja, meg a terrorista-képzésről tartott vita tetszett még nagyon. Valahogy úgy éreztem, hogy kissé aktuálpolitika keveredett bele... :D

Pont ez a baj: egy átlagos amerikai nem tesz különbéget a terrorizmus és a gerilla hadviselés között, pedig a különbség közel sem nevezhető elhanyagolhatónak.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az nekem is szemet szúrt, hogy nyilván nem az Anakinékat szállító "regisztrálatlan" hajó szektorát fogják kutaszokkal megnézni, csak az nem volt túl egyértelmű hogy Rex egy másik szállítóról beszélt, pedig többször is meghallgattam értettem is, csak nem jöttem rá belőle hogy milyen szállítmányról beszél. Egyébként ha egy AAT-t is hoztak nyilván egy LAAT/c-ről van szó ami azért elég feltűnő lehet.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt egy über-kolosszális rész, de nagyon jó felvezető volt, erős karakter központúsággal.

 

Az elején, amikor a Jedik megérkeztek Ondeon-ra Ahsoka bemutatkozása Steela-nak eléggé zavart, nagyon úgy jött át a jelenet, mintha azt akarnák sugallni, hogy ő lenne a góré, pedig tudjuk, hogy közel sem az. Még ha Steela ismerte volna őt Lux-on keresztül, akkor megérteném, hiszen bizonyította volna, hogy nem csalók, de így, hogy semmit nem tudott kettejükről teljesen felesleges volt. Nem tudom minek kellett oda, azon kívül, hogy Ahsoka utálóinak adtak még egy jelenetet, ami miatt szapulhatják... :|

 

Rex tényleg elég furcsa volt ebben a szerelésben, de nagyon tetszett. Jó volt a megjegyzése, hogy nem nevezné a lázadókat éppen "fényeseknek", de azért boldogulni fog a kiképzésükkel, és igaza is lett. Szuper volt, ahogy magyarázott, és bemutatott dolgokat :)

 

Érdekes módon Ahsoka és Lux beszélgetése, Carlac említésén kívűl nagyon bejött. Sosem tagadtam, most sem fogom, az "A Friend in Need"-ben majdnem olyan erőltettnek érzetem őket, mint Anakin-t és Padmét az EP2-ben, de itt sokkal természetesebbek voltak, volt körülöttük egy picike vibrálás. Carlac említése is csak azért zavart, mert Ahsoka már megint úgy említette, hogy most ugyanúgy szükségük van egymás segítségére, mint akkor volt, miközben Lux semmi mást nem csinált abban az epizódban mint veszélybe sodorta mindkettejüket. Jó oké, ő vezette még a siklót is, amivel megléptek. Nagyon tetszett viszont, hogy Lux legalább elismerte, hogy Ahsoka egy óriási hibától védte meg őt. Szakadtam Ahsoka arckifejezésén, mikor leesett neki, hogy mennyire "félreérthető" volt Lux-nak az a mondata, hogy "Ő az oka, hogy itt vagyok, és nem a Halál Őrségnél." :lol:

 

Saw és Steela biztos, hogy testvérek? Mert nekem elsőre úgy tűnt, mintha Saw féltékenykedne, és azért bunkózik Lux-al :lol:

 

A kiképzés jelenetek nagyon tetszettek. A preview alapján előre sejtettem, hogy Saw gránátja nem fog átmenni a droideka pajzsán :D

Ahsoka féltékenykedése egy kicsit furcsa volt, de végülis jól megcsinálták. Azon meg, ahogy Anakin időnként a háttérben vigyorgott Ahsokán nagyon bejött.

 

Nem igazán értem, hogy mégis miért zavar titeket, hogy első évados szintű hülyeségeket csináltak a droidok, mikor a képlet baromi egyszerű: a frontra küldött droidok programozását a sorozat ideje alatt fokozatosan javították, ezért lettek egyre kevésbé hülyék. De mivel Onderon-on eddig nem volt háború, és nem is volt valószínű, hogy lesz, ide régi, sz*r droidokat küldtek. És még ez sem teljesen igaz, hiszen a várost "védő" sima B1-es parancsnokdroid-nak ugyancsak gyorsan leesett, hogy mégis mit kereshetett egy ismeretlen hajó abban a szektorban, és azonnal kiküldte a kutaszokat. Jó a tankot vezető droid tényleg elég idióta volt, de ennyi.

 

Lux terve, hogy bejussanak Izis-be hát elég kockázatos volt, arra épült az egész, hogy a droidok nem számítanak ilyenre, hogy a lázadók odamennek hozzájuk és besétálnak a városba.

 

A Jedi köpenyek szuperül néznek ki, de Ahsokának egyre rosszabbul áll :lol:

 

Onderon tényleg gyönyörű, de Wasskahához képest nagyon üres volt a dzsungel. :( Jobban tetszett volna, ha ide is pakolnak olyan ki bogarakat a levelekre, vagy ha legalább néhány lepka átlebegett volna a téren egy jelenetben.

 

7,5/10

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.


  • Jelenlévő felhasználók:   0 tag

    Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.