Jump to content

Star Wars Celebration Europe - Essen 2013


Recommended Posts

Essen... Repülővel esélytelen eljutni oda. Max. Kölnbe, majd onnan valamilyen más szállító eszközzel.

 

Ha igény van rá, akkor nyithatok ennek a találkozónak egy új topikot, és ott lehet róla beszélni.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Hát igen... Közelebb van, mint London, de sokkal bonyolultabb oda eljutni. Nagy valószínűséggel csak átszállással működik, akármilyen járműről is van szó. Ilyen szempontból Németországon belül München vagy Berlin, vagy akár Stuttgart vagy Düsseldorf is sokkal jobb választás lett volna.

Persze azt nem tudom, más irányból ez mennyire igaz. Lehet, hogy onnan nyugatabbról vagy délnyugatabbról vannak közvetlen járatok.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

akit erdekel en munchenbol el tudok vinni 5/6 szemejt ingyen mivel hejj van es enis megyek heeten megkerdezem mikortol van jegyarusitas

Ez nagyon szép dolog, de személy, hely és csoda, hogy nem lyegy... :) Bocs, az ilyen mindig felidegesít, ma már minden böngészőben van helyesírás ellenőrző.

Amúgy ennek összességében menyi lenne az anyagi vonzata?

Link to comment
Share on other sites

Ez nagyon szép dolog, de személy, hely és csoda, hogy nem lyegy... :) Bocs, az ilyen mindig felidegesít, ma már minden böngészőben van helyesírás ellenőrző.

OFF

 

Ha megnézed a lakhelyét, gyorsan rájössz, honnan ír, és miért nem használja sűrűn a magyart. Bár ezt már írta korábban. Nem árt tájékozódni, ha már úgy döntesz, belekötsz másokba. Így elkerülheted az ehhez hasonló cinkes helyzeteket. ;)

Edited by Darth Sky
Link to comment
Share on other sites

Hunner, ez nagylelkű ajánlat, köszönjük szépen. Várom a fejleményeket, akár összejöhetne, tényleg az áraktól függ minden. :)

Flóri: valóban Németországból ír és szerintem már inkább a német az anyanyelve, kár volt ezért a beszólásért.

Link to comment
Share on other sites

De, ha magyarul ír, akkor gondolom beszéli is a magyart, tehát valamikor megtanulta a nyelvet. Az ly és j használata pedig szerintem nem igazán nehéz. Én amikor angol fórumra postolok, akkor átállítom a helyesírás ellenőrző nyelvét, hogy lássam, ha angolul elgépelek valamit. Szerintem ehhez nem sok tehetség kell már 2012-ben, nem letolásként írtam neki sem, csak egy tipp volt.

Nem tartom cinkesnek, pont azért, amit fentebb írtam, ha használok egy nyelvet, ami nem az anyanyelvem, lehet, hogy rossz a nyelvhasználatom, a szórendem, pont ezért legalább a helyesírásra törekszem, hogy a lényeg így is átmenjen. Angolul sem mindegy, hogy tengerpart, vagy prostituált! :) Chorme barát meg az utóbbit alázúzza, mivel szerinte csúnya szó! :)

Jah még annyit, hogy én Bothawuiról írok, elnézést a helyesírásomért! :P

Edited by FlóriBá
Link to comment
Share on other sites

Mindig azt hiszitek, hogy b*sztatás miatt írom, de én olyan vagyok, ha valaki normálisan elmagyarázza és vannak jó érvei, akkor elfogadom a dolgokat. Én sem azért írtam, hogy a nyelvi helyességét szidjam, de lehet elolvass és rögzül neki a dolog. Akkor máris megérte szólni neki. Nem? Ha normális, akkor raktározza a helyes infókat és nem vonja vissza az ajánlást.

Jó, az is igaz, hogy nekem nagyon durva nyelvtanárom volt a gimiben, ott már a vessző hiba jegylevonásnak számított. És most itt nem a férfiasságomra gondoltam!

Amúgy ezen a rendezvényen a germán lenne a fő nyelvezet, vagy az angol? Hunner amúgy sem lenne mérges rám, tipikus német nevem van, ez biztos tetszik neki! :)

Edited by FlóriBá
Link to comment
Share on other sites

Nyugi van mar miattam kar vitazni igaza van FloriBa -nak igen tanultam magyarul es kaptam is mar a volt csajomtol helyesirasi magyar szotart :))) de azert koszonom hogy kijavitasz igy legalabb nem sulyedek melyebre a nyelvismeret teren :)

 

de atol meg az ekezet nincs a nemet billentyuzeten:)

 

jopofa vagy most olvastam vegig az utolso bekezdesedet nyugi meg mindig johetsz:)

Edited by Hunner
Link to comment
Share on other sites

Na annyit mar tudok hogy hozzam kepest Essen 700 km van 7 ora es ha lesz kedvetek majd visszafele tajat nezni akkor 8 ora :)) meg eddig nem tudnak semmit mondani mikortol van es lesz kaphato a jegy ha kell egyaltalan jegyet venni

becslesekbe nem akarok menni de 15 eurotol volt az IMOT de hallotam vagy olvastam inkabb akar 150 euro is lehet a jegy

ki mit tud errol ?

ma meg beugrom valakihez es az tobbet tud errol mondani ennek a spannak a haza tele van erekjekkel csak a nyalamat csorgatom amikor bemehetek a kincstaraba:))))

Link to comment
Share on other sites

Drinken jobb hely lenne egy ilyen bulinak, de hát ez van! :)

Aki 150 ki tud ilyenre adni, annak csak gratulálok, azért mindennek megvannak a határai. Szerintem. A fő kérdés, hogy a nyelv amit ott nyomnak az mi lesz, mert (sajnos) felénk még sokan úgy gondolják, hogy a német is világnyelv, aztán erősen erőltetik, nem akarok abba belefutni, hogy esetleg fizetek érte és minden germán lesz...

Edited by FlóriBá
Link to comment
Share on other sites

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a meghívott angol és amerikai színészek és kamerák mögötti hírességek nem fognak spontán megtanulni németül, csak eme alkalom kedvéért. Így ők valószínűleg instant angolt nyomnak majd. Legfeljebb nem kell odafigyelni a tolmácsra. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information