Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Azért helyettesíthették be, mert nem volt meg még Kylo ábrázolása. Amúgy amit linkeltél kép, nem bizonyítja, hogy az csuklya(már ha ez volt a szándékod vele) mert teljesen más az árnyékolás, plusz ha megnézed figyelmesen láthatod, hogy a fejrész két oldalának elég sisak formája van és a felsőbb részeken látszik, hogy a fény is visszaverődik róla.

Szóval végleges ábrázolás kell egy concept artra? :facepalm:

Egy csukjás alak, bárki elfér alatta..még Kylo Ren is.

De tudod, mit? Nyertél!

 

Luke is így nézett ki hátulról Jabba palotájában. :D

ennyi!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Luke is így nézett ki hátulról Jabba palotájában. :D

Azért szerintem van némi különbség :)

 

Szóval végleges ábrázolás kell egy concept artra? :facepalm:

Egy csukjás alak, bárki elfér alatta..még Kylo Ren is.

De tudod, mit? Nyertél!

Nem végleges, de valamilyen kell és ekkor nyilván még nem sok használható ábrázolás volt. Amúgy nem tudom miért kell ilyen lekezelő stílusban válaszolni...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Teljesen azonos a kinézete szerintem. Nézd meg amikor Jabba előtt áll és hátulról mutatják. Egy concept arton nem hiszem, hogy fiktív karaktereket ábrázolnának. :) Csolival értek egyet továbbra is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megnéztem, de továbbra sem gondolom, hogy egyforma lenne. Ahogy Luke áll szemből és oldalról a csuklyájának van némi tartása,a mi hasonlíthat ehhez, de de hátulról már teljesen más. A concept arton szereplő alaknak nyakmagasságban annyira sisakszerűen áll ki a fejfedő széle, hogy nem lehet csuklya, meg ott van még a fényvisszaverődés is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vader elégett, és punktum, még erőszelleme is volt. Inkább azon rágódjunk, hogy a műkezű csukjás alak (Luke?????) , R2-vel nem a falu lelángszórozása után gyászolja a lemészároltakat? Valami ilyesmit gondolhat: "Kylo, drága reménybeli tanítványom, mit tettél? A szent erőre, egy újabb Vadert szabadítottam a galaxisra. Meg kell állítanom. Le a remete szakállal. R2 indítsd a hajtómúveket. :lol:

Szerkesztve: - A pécsi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért legyünk őszinték, ez a Kylo sztori elég gyenge lábakon áll. Én legalább is biztos nem dőlnék be egy fickónak, aki azt állítja magáról, hogy ő Darth Vader, és eközben:

 

- más a páncélja

- más a sisakja

- más a hangja

- és a Jedi visszatér után valószínűleg évekig eltűnt

 

figyelembe véve, hogy az emberek Vaderből a következőket ismerik:

 

- a páncélját

- a sisakját

- és a hangját.

 

Szóval ha csak nem JEJ adja Kylo Ren hangját, és nem a megtévesztésig hasonló lesz, szerintem nem túl hiteles a meséje.

Ezen kívül a Jedi visszatér után akár közvetlenül, akár évekkel később Luke bármikor megcáfolhatta a sztorit. Értem én, hogy a Birodalom szemszögéből nem túl hiteles forrásnak számít, de mégis csak tovább gyengíti Ren történetét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem értem. Miért kéne ugyanazt a ruhát viselnie? Ha Palpatine nem fekete csuhában jelenik meg akkor nem hiszik el neki hogy ő a Császár? Akkor reméljük nagyon vigyázott arra a gunyára mert ezek szerint azon múlt hogy megőrizheti e a pozicióját. A hangját meg honnan ismernék? A kánon művek alapján nem éppen egy közszereplő.

Én ha öszinte akarok lenni akkor ez a Kylo sztori egyáltalán nem áll gyenge lábakon. Sőt épp ellenkezőleg. Kylo egy Erő használó sith. Hány ilyen volt a galaxisban az elmúlt évtizedekben? Mindenesetre a dolog annyira nem rendkivüli, hogy a valóságban is többször megtörtént. Zoli fel is hozta a csh.hu-n: valaki például évtizedekkel zsarnok halála után azt állitotta hogy ő Néró. Olyan ügyes volt hogy jó páran haláláig az egykori császárként tisztelték.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De a Holonet valószinüleg csak egy maszkot ismert és nem egy arcot. Egy maszk pedig cserélhető. Gondolom igy is sok kétkedője van épp ezért van szüksége minél több bizonyékra maga körül arról, hogy ő az igazi Vader. A szétégett Vader maszk például ami a trailerben is látható valószinüleg nála lesz. Ezzel például bizonyithatja hogy a régi maszk egyszerüen megsérült.

Gondolom a fedősztorija valamiképp magyarázni próbálja majd, hogy miért tűnt el az endori csata után évekre.

 

 

Így ebben a formában nem rossz az ötlet. Felmerült bennem az is hogy a köznép vajon ismerheti azt hogy a páncélnak és a sisaknak létfenntartó funkciója van? Lehet ők azt hiszik hogy amit látnak az Vader ruhája ami cserélhető. Tulajdonképpen átgondolva a dolgot ,annak sem sok értelme van hogy a Holoneten mutogatták a Birodalom idején. Ime Darth Vader aki katonái élén most mészárolt le egy falut. Valószinü csak azok ismerték akik látták élőben. A híre meg terjedt és rettegtek már a neve hallatán is. Ismeretlenül a szóbeszédekre alapozván tetteit, sokkal félelmetesebbnek hathatott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Birodalmiak félhették Vadert és nagy kérdés mennyire maradt meg bennük az emléke. Vader egybeforrt a kinézetével, szóval ennyiban teljesen reális Donát felvetése. Viszont a spoiler épp arról szól, hogy a First Order emberei se hiszik el, hogy ő lenne Vader és épp ezt akarja bizonyítani olyan dolgokkal Ren, mint a sisak vagy a kard. Bár ez utóbbi nem illik a képbe, hisz Anakin régi kardját senki nem ismeri, így azt hiába mutogatja bizonyítékként.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem értem. Miért kéne ugyanazt a ruhát viselnie? Ha Palpatine nem fekete csuhában jelenik meg akkor nem hiszik el neki hogy ő a Császár? Akkor reméljük nagyon vigyázott arra a gunyára mert ezek szerint azon múlt hogy megőrizheti e a pozicióját.

 

1. Ha az irreleváns példával és szarkasztikus visszakérdezéssel az volt a szándékod, hogy rosszul érezzem magam, csak azért, mert nem értek veled egyet, akkor well done. :clap: Vajon tényleg ekkora h/lyeséget írtam volna? Ha tényleg h/lyének nézed azokat, akik nem értenek veled egyet, akkor vállald fel, és ne bújj a csöpögő irónia mögé akkor, amikor az nem indokolt (=orbitális f/szság született a másik oldalon). Vagy szerinted ekkora baromságot írtam? Szerintem egy konstruktív vitát kezdeményeztem, amit úgy érzek, hogy a lekezelő stílusod ellehetetlenít...

 

2. Hogy érdemben is reagáljak:

Palpatine nem éppen releváns példa, hiszen ő nem egy páncélt visel, mint Vader, egy páncélt, ami lényegében - ahogy Ody is írja - egybeforrt évtizedeken keresztül a kinézetével. Vaderből a nép a páncélját és a maszkját ismerte, a releváns birodalmi tisztek meg a hangját. Ha Ren a népet akarja meggyőzni, akkor látványban kéne emlékeztetnie Vaderre (páncél+sisak), ha pedig azokat, akikkel Vader együtt dolgozott, és akiknek egy része még most is akár tekintéllyel bírhat a First Orderen belül, akkor ezen felül a hangja sem ártana, ha emlékeztetne rá.

 

Ezen kívül Luke és az évekig történő távolmaradás is tovább gyengíti a sztoriját. Értem, hogy remekül felhozható a földi példa, magam is emelt szinten érettségiztem töriből, tehát nem ismeretlen előttem a sztori, de ahogy azt már oly sokszor elmondtuk (és bizonyos esetekben te is oly szeretettel hangoztatod), a Star Wars egy mese, amit a földi valósághoz hasonlítani legtöbbször fals. Annál is inkább, mert a Star Wars galaxisa egy elég fejlett galaxis, ahol fénysebességnél gyorsabban utaznak és ahol az információ áramlás semmi esetre sem olyan lassú és körülményes, mint a Földön volt az ókorban. Azon gondolkodom, hogy vajon a Nérót megszemélyesítő zsarnok mennyire gyorsan bukna le a mai felgyorsult Facebook függő világban? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerény véleményem szerint mivel eltelt 30 év a Jedi óta, lehet, hogy sokan nem is élnek már azok közül, akik a hadseregnél ismerték Vadert. Talán sok rohamosztagos, pilóta vagy tiszt halt meg a későbbi csaták során, sok újoncot kellett toborozni, akik legfeljebb csak hírből ismerték Vadert, hogy az egy maszkos,sötét alak. Meghát 30 év alatt az emlékezet is meg tud kopni. Szóval egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Ren be tudja adni a meséjét.

 

Egyébként szerintem Luke nem őrizte meg a titkot,hogy mi történt az apjával, hiszen a tesója biztos kíváncsi volt rá, de talán mások is kérdezősködtek a lázadók közül, hiszen mégiscsak az ellenség alvezére volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért szerintem van némi különbség :)

 

 

Nem végleges, de valamilyen kell és ekkor nyilván még nem sok használható ábrázolás volt. Amúgy nem tudom miért kell ilyen lekezelő stílusban válaszolni...

Ne haragudj Palpi, elnézésedet kérem. Egyszerüen ráuntam a győzködésedre..

 

Más: a " Kylo meséje" vitáról:

Emlékeztek a régi pletykára miszerint; "Vader páncélja szerepel a filmben, kérdés csak az: KI van alatta?"

Érdekes nem? Bizonyos részben akkor ebben is volt/van realitás, csak a megvalósítás nem ilyen konkrét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem a Vader-álca hihetősége nem annyira a páncélon múlik, mert egy olyan haderőről beszélünk, ahol a páncélos/tetőtől talpig beöltözött, maszkos katona a standard. Ilyen környezetben nem a páncél meglétével azonosíthatunk valakit, hanem egyéb tulajdonságokkal. Az EP6 alatt szerzett újabb sérülésekkel nyugodtan magyarázható, hogy megváltozik a maszk és a hang is. Szerintem a hangnál fontosabb a légzés: Vader szuszogásáról valószínűleg többen hallottak, mint ahányan látták, vagy a beszédhangját hallották volna, úgy, hogy azonosítani is tudják (ez nagy különbség, ráadásul a hangot a Földön is könnyedén meg lehet változtatni egy maszkban, tehát szerintem nem probléma a távoli galaxisban sem). Ha a Halálcsillag felrobbanása után más maszkban van, más a hangja, és ráadásul nem is szuszog - na, az már ciki. :) (Persze a szuszogást is lehet felvételről tolni.) Szóval ezek a különbségek szerintem nem veszélyesek.

 

Ami igazán fontos: az Erő és a stílus. Ez mindennél biztosabban azonosítja Vadert. Senki más Erő-használót nem ismertek a Birodalomban, még az Uralkodóról sem tudja szinte senki, hogy vele van az Erő. "Vader a vallásuk utolsó képviselője." Ha előáll egy brutális állat, maszkban, mély hanggal, szörcsögve, és egy rossz szóra megfojt bárkit, akkor mindenki hajlamos arra gondolni, hogy ő Vader, főleg, ha ezt is állítja magáról.

 

És még egy fontos faktor a szélhámosokkal kapcsolatban: ha van egy csoport, aki hinni akar neki, akkor akár a bizonyítékok ellenében is hajlandóak lesznek hinni neki. Mert vágynak rá, hogy igaz legyen. Ha Vader él, akkor biztosabb a győzelem, és ezt akarják hinni. Luke-nak nem akarnak hinni, az csak lázadó propaganda, amit ő beszél. Nincs valódi bizonyíték Vader halálára. Senki nem látta, ráadásul a holttest eltűnt, amikor szellemmé vált - milyen kényelmes, ugye? :)

 

Nero esetében is az számított, hogy nem volt bizonyíték a halálra, nem akartak hinni azoknak, akik leírták, hogyan halt meg, és jónak ítélték Nero uralkodását, ráadásul kellően utálták az aktuális császárt (Domitianus - volt miért), hogy visszavágyjanak egy "aranykorba."

 

Ami a fénykardot illeti: Kicsit belegondolva Vader fénykardját az EP4-6 között szerintem szinte senki nem látta bekapcsolva. Aki igen, jó eséllyel meghalt, vagy nagyon távol volt Vadertől. Nem hiszem, hogy sok lázadó sejtet számolt volna fel fénykarddal, még a Hoth-on sem használta. Szóval a kard, pláne a régi kard, inkább személyesen lehet fontos Kylo Rennek. Lehet, hogy tényleg családi ereklyeként tisztelné. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nero után úgy tudom, Vespasianus volt a caesar. Egyébként nagyrészt egyetértek az általad leírtakkal. Igazából a legnagyobb problémát az jelenthetné Ren számára, hogy rohadt sok idő telt el. Vader kb 75 éves kéne, hogy legyen...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

OFF

Nero halála (68) után a négy császár éve következett, Galba, Otho és Vitellius rövid uralkodása után jött csak Vespasianus. Őt követte Titus, majd Domitianus, és még az ő idején (81-96) is bukkant fel egy ál-Nero, akit a párthusok támogattak. Nero amúgy 30 évesen halt meg, 20-30 évre rá kb. bárki mondhatja, hogy ő Nero. :)

 

ON

Vader korát szerencsére senki nem tudja a galaxisban, csak saccolgathatják, és azt sem, hogy egy Erő-használó vajon hogyan öregszik. Illetve, hogy a gépek mennyivel hosszabbítják meg az életét. Szerintem meg lehet teremteni egy olyan helyzetet, hogy aki hinni akar benne, az tudjon hinni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ami a fénykardot illeti: Kicsit belegondolva Vader fénykardját az EP4-6 között szerintem szinte senki nem látta bekapcsolva. Aki igen, jó eséllyel meghalt, vagy nagyon távol volt Vadertől. Nem hiszem, hogy sok lázadó sejtet számolt volna fel fénykarddal, még a Hoth-on sem használta. Szóval a kard, pláne a régi kard, inkább személyesen lehet fontos Kylo Rennek. Lehet, hogy tényleg családi ereklyeként tisztelné. :)

 

 

Na ez elgondolkodtatott..egy "egyszerű kékpengéjű jedi kard"..ami el is veszett. Amit utolsó tulajdonosa Luke vesztett el.

És Luke azt Obi-wantól kapta..És csak Luke tudta, hogy az apjáé volt..

Honnan tudja Ren, hogy AZ a kard Anakin kardja volt egykor?

Csak nem onnan, ahonnan én tudom, hogy melyik a nagypapám régi pecsétgyűrűje? Egyre biztosabb, hogy rokon ez a Kylo Ren! ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

OFF

Nero halála (68) után a négy császár éve következett, Galba, Otho és Vitellius rövid uralkodása után jött csak Vespasianus. Őt követte Titus, majd Domitianus, és még az ő idején (81-96) is bukkant fel egy ál-Nero, akit a párthusok támogattak. Nero amúgy 30 évesen halt meg, 20-30 évre rá kb. bárki mondhatja, hogy ő Nero. :)

 

ON

Vader korát szerencsére senki nem tudja a galaxisban, csak saccolgathatják, és azt sem, hogy egy Erő-használó vajon hogyan öregszik. Illetve, hogy a gépek mennyivel hosszabbítják meg az életét. Szerintem meg lehet teremteni egy olyan helyzetet, hogy aki hinni akar benne, az tudjon hinni.

 

OFF

Én kérek elnézést, ilyen mélységekben nem ismerem azokat az éveket :)

 

ON

Végülis igaz, még azt se tudhatták a környezetében élők, hogy ember volt-e Vader.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Vader vonal arra mindenképpen ötletes megoldás, hogy egyszerre integrálják a karaktert a VII. részbe és egyben az egész Sagaba ezzel a húzással. Ez a SimonZ által szemléltetett Nero példa pedig arra az analógiára is passzol, ami a Star Wars világa és a történelmi római kor között már több esetben is megnyilvánult.

Azt meg majd meglátom, hogy a történetben ez mekkora jelentőséget fog kapni, akár személyes szinten (tényleg Ren is egy Skywalker sarj lenne?), akár a First Order viszonylatában, hogy milyen szerepet tölt ez be... már amennyiben igaz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a Kylo Ren érdekes figura akkor... Mert még arra is futja az idejéből, hogy az Ellenálásba beépülve X Winges vadászpilóta legyen, és John Boyega társaságával töltse az időt. (ő is ott volt annál a jelentnél a forgatáson)

Na ezt mégis hogy szerintetek?

adam-driver-star-wars.jpg

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az X-wing jelenet lehet akár a nevezetes flashbackből is. Mondjuk ha John Boyega is ott volt akkor ez az elmélet megdől, de nekem ez új infó. A beépülését nehezen tudom elképzelni, bár tény, hogy nagy húzás lenne, viszont ott a lehetőség, hogy egyesek felismerhetik és ilyet nem biztos, hogy megkockáztatna. Vagy az lehet még, hogy nem is Driver játsza Kylo Rent hanem Domhnall Gleeson, de ezen a lehetőségen én lepődnék meg a legjobban ha igaz lenne, vagy ahogy mikiwan írta nem Driver van a képen.

 

SZERK: egy utolsó, de kissé abszurd lehetőség, tudták, hogy lesifotósok ólálkodnak a környéken és direkt beöltöztették Drivert a megtévesztés kedvéért.

Szerkesztve: - Palpi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az X-wing jelenet lehet akár a nevezetes flashbackből is. Mondjuk ha John Boyega is ott volt akkor ez az elmélet megdől, de nekem ez új infó. A beépülését nehezen tudom elképzelni, bár tény, hogy nagy húzás lenne, viszont ott a lehetőség, hogy egyesek felismerhetik és ilyet nem biztos, hogy megkockáztatna. Vagy az lehet még, hogy nem is Driver játsza Kylo Rent hanem Domhnall Gleeson, de ezen a lehetőségen én lepődnék meg a legjobban ha igaz lenne, vagy ahogy mikiwan írta nem Driver van a képen.

 

SZERK: egy utolsó, de kissé abszurd lehetőség, tudták, hogy lesifotósok ólálkodnak a környéken és direkt beöltöztették Drivert a megtévesztés kedvéért.

 

Sanszos az "abszurd" feltételezés. Szerintem ez van..

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha Adam Driver játssza Kylo Ren-t, számítok arra, hogy maszk nélkül is mutogatják. Ha csak maszkkal masírozna az egész film alatt, arra tényleg találtak volna egy colos embert (pl Ian Whyte), nem kértek volna fel egy feltörekvő színész tehetséget.

 

Jobb felbontásban Kira Rey buzogánya, érdekes... Fontos becsben tarthatja, ha nála van

 

23mtyf5.jpg

 

Huh jobbra a háttérben az a két és fél méteres óriás érdekes... :D

Star-Wars-Celebration-BTS-11.jpg

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.