Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A teaser 2-ben Rey és Finn rohan eszeveszettem a robbanások elől.

Most már tudjuk, hogy a Falcon felé sietnek.

Ezt a bal oldali képet egy röpke ideig mutatták a Celebration Abrams, Kennedy féle előadás alatt.

Hm....

sw-rey-han.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először is köszi az érdemi kifejtést! :)

 

Szerintem a Vader-álca hihetősége nem annyira a páncélon múlik, mert egy olyan haderőről beszélünk, ahol a páncélos/tetőtől talpig beöltözött, maszkos katona a standard. Ilyen környezetben nem a páncél meglétével azonosíthatunk valakit, hanem egyéb tulajdonságokkal. Az EP6 alatt szerzett újabb sérülésekkel nyugodtan magyarázható, hogy megváltozik a maszk és a hang is. Szerintem a hangnál fontosabb a légzés: Vader szuszogásáról valószínűleg többen hallottak, mint ahányan látták, vagy a beszédhangját hallották volna, úgy, hogy azonosítani is tudják (ez nagy különbség, ráadásul a hangot a Földön is könnyedén meg lehet változtatni egy maszkban, tehát szerintem nem probléma a távoli galaxisban sem). Ha a Halálcsillag felrobbanása után más maszkban van, más a hangja, és ráadásul nem is szuszog - na, az már ciki. :) (Persze a szuszogást is lehet felvételről tolni.) Szóval ezek a különbségek szerintem nem veszélyesek.

 

Ami igazán fontos: az Erő és a stílus. Ez mindennél biztosabban azonosítja Vadert. Senki más Erő-használót nem ismertek a Birodalomban, még az Uralkodóról sem tudja szinte senki, hogy vele van az Erő. "Vader a vallásuk utolsó képviselője." Ha előáll egy brutális állat, maszkban, mély hanggal, szörcsögve, és egy rossz szóra megfojt bárkit, akkor mindenki hajlamos arra gondolni, hogy ő Vader, főleg, ha ezt is állítja magáról.

 

Természetesen az, hogy a rohamosztagosak eleve páncélban vannak, speciális helyzet, de Vader páncélja ettől függetlenül is különleges. Ő évtizedeken keresztül ugyanúgy jelent meg (minimális módosításokkal a páncélján), és egyedüliként nézett ki így, tehát nehéz lett volna összetéveszteni bárkivel. Ahogy írtam is korábban, az ő esetében valóban eggyé vált a kinézet és a karakter.

 

Természetesen egy páncél lecserélhető, még ha ikonikus is. Csak én úgy érzem, ahogy írtam is korábban, hogy Ren sztorija gyenge lábakon áll. Valószínűleg évek teltek el az endori csata után, mire felbukkant, teljesen máshogy kinézve, talán más hanggal (kérdés, hogy szörcsög-e). Ezek szerint akkor akár Kylo páncél és minden hangváltozás nélkül is kiállhatna az emberek elé, és mondhatná magáról, hogy ő Vader, nem? Hiszen ha más páncélban elhiszik, hogy ő nem más, mint Vader, akkor elhinnék páncél nélkül is. Persze ehhez hozzájön még egy faktor, ahogy itt írod:

 

És még egy fontos faktor a szélhámosokkal kapcsolatban: ha van egy csoport, aki hinni akar neki, akkor akár a bizonyítékok ellenében is hajlandóak lesznek hinni neki. Mert vágynak rá, hogy igaz legyen. Ha Vader él, akkor biztosabb a győzelem, és ezt akarják hinni. Luke-nak nem akarnak hinni, az csak lázadó propaganda, amit ő beszél. Nincs valódi bizonyíték Vader halálára. Senki nem látta, ráadásul a holttest eltűnt, amikor szellemmé vált - milyen kényelmes, ugye? :)

 

Természetesen lehet egy csoport, aki nem is akar válaszokat, csupán örül, hogy végre valami erőt és önbizalmat ad a csoportnak, ők nyilván nem fogják boncolgatni Ren sztoriját. De mindenki más vélhetően inkább hisz a logikus sztorinak és a hős Luke Skywalkernek, aki alighanem közölte, hogy Vader halott, közvetlenül azután, hogy véget ért az endori csata. Bár most, hogy belegondolok, ha Luke valóban visszavonultan él és mondjuk nem reagál Ren sztorijára a remetesége alatt, az erősítheti Kylo pozícióját, arról nem beszélve, hogy a II. Halálcsillag felrobbanása előtt közvetlenül történt dolgok meglehetősen karakter idegenek voltak Vader addigi tettei alapján, ami egy egészséges szkepticizmust azért kiválthatott Luke története kapcsán.

 

Ami a fénykardot illeti: Kicsit belegondolva Vader fénykardját az EP4-6 között szerintem szinte senki nem látta bekapcsolva. Aki igen, jó eséllyel meghalt, vagy nagyon távol volt Vadertől. Nem hiszem, hogy sok lázadó sejtet számolt volna fel fénykarddal, még a Hoth-on sem használta. Szóval a kard, pláne a régi kard, inkább személyesen lehet fontos Kylo Rennek. Lehet, hogy tényleg családi ereklyeként tisztelné. :)

 

Ebben abszolút egyetértek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A teaser 2-ben Rey és Finn rohan eszeveszettem a robbanások elől.

Most már tudjuk, hogy a Falcon felé sietnek.

Ezt a bal oldali képet egy röpke ideig mutatták a Celebration Abrams, Kennedy féle előadás alatt.

Ez tényleg a Falcon! Szuper szemed van.

 

iOWlwS.png

pWcxjP.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Isaac azt mondta az általa formált Poe-ról, hogy mikor találkoznak Finn-nel, a sorsuk örökre összefonódik. Valószínűleg Finn kénytelen lesz ezután az Ellenálláshoz csatlakozni. Vagy elmenni Jedi-tanoncnak :)

Szerkesztve: - mikiwan
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vajon miért nappal vették fel, amikor vélhetően sötétben (hajnalban) játszódik? Én erről már élmélkedtem korábban. Luke nincs is annyira száműzetésben? Ide-oda követi Rent. Miért nem állítja le. Miért hagyja, hogy had csinálja?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Észrevettétek, hogy J.J. Abrams Mark Hamillnak magyaráz R2 mellett? A barna csuha van rajta, és kikandikál a keze, ha jobban megfigyelitek Marké

 

Ez a felégetett falu a film elejéről! (a trailerben 01:10-nél látszódik a kunyhó)

Sőt, ez az a jelenet lesz, amikor a trailerben a fémkezű Luke ráteszi a kezét R2-ra, és közben az izzó parazsat nézik!!!

Pinewood.jpg?zoom=1.5&resize=720%2C960

Szerkesztve: - Tibur55
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy Luke a faluégetés után érkezik a bolygóra és már csak a nyomokat találja ott. Érdekes felvetés, hogy vajon Kylo nyomában van-e, ez mindenképp egy újszerű megközelítése a dolognak, de az sem kizárt, hogy csak az erő vonzotta oda.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.