Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Zajlik a filmzene rögzítése :)

John Williams with brothers Don and Jerry at today's #StarWars scoring session.

CRKMHxQWwAA1c08.jpg

Szerkesztve: - JakeSully

Hozzászólás ideje:

Én elsőre azt hittem,hogy egy nyugdíjas klub szombat délutáni teázásáról készült a kép:)

Viccet félretéve mindig ilyen későre hagyják a filmzene felvételét? Két hónap és prömier.

Hozzászólás ideje:

Nyomják csak. Akkor Williamsék már nézik a filmet a szokásos nagy kivetítőn! :cool:

szerk.:

Én elsőre azt hittem,hogy egy nyugdíjas klub szombat délutáni teázásáról készült a kép:)

Viccet félretéve mindig ilyen későre hagyják a filmzene felvételét? Két hónap és prömier.

Williams kizárólag kész filmre komponál, ha jól tudom. szerintem tervszerű a dolog.

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Persze, a zenéket általában már az összevágott filmhez veszik fel - Lucas mondjuk ezzel is sokszor szembe ment, ezért is lett olyan az ep2 zenei része a végén, amilyen. Már kész volt a zene, amikor komplett új jeleneteket vett fel, illetve vágta újra emiatt alaposan a mozit. De vannak olyan extrém esetek, mint az Aliens, ahol két héttel a premier előtt (négy nap alatt) vették fel a zenei anyag (és Horner hat héttel a premier előtt kezdte meg a munkát, vagyis addig még megírva sem volt!). És ez is azért történt, mert Cameron szöszölt a vágással, így Horner nem láthatta a kész filmet, nem tudta elkezdeni az írást, rögzíteni meg aztán pláne nem tudta.

Most ugye Williams azért már egy éve dolgozik a zenén, a rögzítés meg a mai technikával szerintem még négy napot sem vesz igénybe ('86-ban az internet és a digitális technika hiányában más volt a helyzet).

Hozzászólás ideje:

Biztos klassz lesz. Sőt kimondottam zseniális témákat is várok.

Kell az új filmnek is egy nagy téma, ahogy a prequeleknek is megvan a sajátjuk.

Duel of the Fates, Love Theme, vagy a Battle of the Heroes-ra gondolok. Nagyon szeretnék egy hasonlóan ütős számot a 7-nek is. Amiről csak ez a film jut majd eszembe a 9-ből!

kieg: az OT-nek is megvannak, csak végig kellett gondolnom; Binary Sunset, Imperial March, Emperor's Room..

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Nem mindig a kész filmre komponálnak. Hobbit esetében Peter Jackson több darabban küldte el Howard Shore-nek a filmet. A mikor filmnek az első harmadát megvágta küldte is tovább miközben a ő vágta tovább a filmet.

Hozzászólás ideje:

Nem mindig a kész filmre komponálnak. Hobbit esetében Peter Jackson több darabban küldte el Howard Shore-nek a filmet. A mikor filmnek az első harmadát megvágta küldte is tovább miközben a ő vágta tovább a filmet.

Nyilván! Én Williams-ről állítottam, hogy úgy szeret igazán. Érthető okokból.

Hozzászólás ideje:

Engem még az érdekelne hogy visszatérnek-e a folyamatos zeneszerkezethez. Remélem hogy igen.

Hozzászólás ideje:

Elképzelhetőnek tartom hogy Jani és Daisy már hallott valamit a film újonnan megkomponált zenéjéből.

GxlYR4C.jpg

Mákosok! Én is hallgatnám már.

Hozzászólás ideje:

Állítólag már az utolsó simításokat végzik a zenén. Jani Boy oda meg vissza van tőle.

"The man himself John Williams! I watched him make magic today. The music is EPIC!"

rua6RcC.jpg

Hozzászólás ideje:

Hihetetlen, hogy még mindig dolgozik! Reméljük, hogy a korábbi zenék minőségét fogja hozni az új trilógia is. :)

Szerintem a név garancia még az Ő korában is. Én abban reménykedem nagyon, hogy lesz egy igazi úttörő új dallam vagy téma, ami csak a 7re lesz jellemző!

Hozzászólás ideje:

Olyat eddig minden filmben sikerült alkotnia, most is garantáltan összejön neki. :)

Igen, valahol remélem is hogy nem kérek túl sokat.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Úgy hírlik hogy mégiscsak fellelhető az új spot-ban a film zenéjének a részlete:

"The new TV spot includes a portion of the films score from composer John Williams, who could earn his 50th Oscar nomination in the original score race." - Variety

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:

Úgy hírlik hogy mégiscsak fellelhető az új spot-ban a film zenéjének a részlete:

"The new TV spot includes a portion of the films score from composer John Williams, who could earn his 50th Oscar nomination in the original score race." - Varie

Éreztem én, hogy nem csal a fülem, és valami igazit hallok! ;)

Hozzászólás ideje:

Erről csak az EW-n levő leírásban találtam infót:

"First we seem to be hearing some pieces from the upcoming John Williams score."

Reméljük nem kamu a hír.

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:

Az első felében? Mert az nem SW -s.

Az eleje szerintem sem illik az SW zenei világába. Másrészről a Rog által írtakat úgy is lehet értelmezni, hogy "Most először hallhatjuk...", ebben az esetben nincs utalás a mondatban arra, hogy melyik része a zenének érkezett közvetlenül Williamstől. Bár tény az, hogy ez az értelmezés kicsit megerőszakolása lenne a mondatnak

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.