Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

J.R.R. Tolkien könyvei, és a hozzájuk kapcsolódó művek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Igéretesen hangzik, bár hirtelenjében nem tudom hova tenni, hogy igy elárulnak mindent arról hogy mi jön. Még a pluszba befüzött mellékszálakról is elmondják, hogy pontosan hol fognak tartani a második filmnél. Aki szeretne meglepetéseket az szerintem kerülje az alábbi cikket.

Hozzászólás ideje:

Igen, jó dolog és biztató. Nem értem , miért lövik le a poént. Mindenesetre PJ emeli a tétet, és lesznek szép kis akciójelenetek rendesen.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Bozótnindzsák szerepelnek majd a Smaug pusztaságában :yeah:

Vigyázat, extrém spoilerveszély!

Mit ne mondjak, elég eseménydúsnak ígérkezik a második rész, ezek után félek, hogy mi lesz a harmadikkal. Két verziót tudok elképzelni: vagy megkapjuk a legrövidebb H-GYU-filmet vagy úgy elrontják, ahogy csak tudják (érthetőbben: fölöslegesen túlspilázzák) :para:

Ebben a felállásban mindössze a könyv negyede marad a harmadik részre, és GYU-mellékszál nélkül! Irtó kevés akkor is, ha az akció talán ebben lesz a legtöbb.

Én is azt tudom tanácsolni, hogy akik nem olvasták a könyvet és/vagy akik a könyv ismeretében is szeretnének meglepetést, ne olvassák el a cikket. Részemről nem várok meglepetéseket, ezért elolvastam.

Hozzászólás ideje:

Mint egy favágó sündisznó. :lol: A kép minősége miatt nem látni jól, de azok a nagy szürkés foltok ott a fogai?

Szerkesztve: - Master

Hozzászólás ideje:

Smaug(li) nagyon sasolja Bilbo(bby)t. :D

smaugseye.jpg

Egy másik kép meg talán választ ad a hordós dologra.

Itt-ott azt híresztelik hogy a törpikék valami Elvin király palotájából (Elvinking's palace) menekülnek bennük.

barrelsescape.jpg

Hozzászólás ideje:

Szóval a tündekircsi.

Közben táláltam néhány helyet ahol helyesen írják. Valamiért jó buli lehet egy csomó akárkinrk hogy helytelenül nevezzék.

Hozzászólás ideje:

Aki olvasta a könyvet, annak nincs szüksége válaszra a hordós ügyben ;)

Nem tehetek róla hogy nem tudom hogy innen hányan olvasták és hányan nem. Én például nem ismerkedtem meg vele.

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:

És természetesen nincs is ezzel semmi gond.

Csak nem egy olyannal találkoztam már (hangsúlyozom: nem állítom, hogy TE is ilyen vagy!!), aki fennakadt valamin az első részben is, holott a dolog a könyvben is benne volt.

De nem lényeg egyébként, csak a számat jártatom... megint :D

;)

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Karrde írta valamikor hogy lehet találgatni a hordós ügy kapcsán. Úgy is tettem. Találgattam hogy arról a szituról van-e szó.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Vaslábú Dáinról van már kép, hogy fog kinézni? Mert a színész már megvan, elvileg.

Szerintem korai lenne még bedobni. Sőt, aki nem követi a híreket és nem olvasta a könyvet, annak ez elég spoileres info volt.

Ötletes ez a poszter.

Szerintem is egész jó.

Csak nem egy olyannal találkoztam már (hangsúlyozom: nem állítom, hogy TE is ilyen vagy!!), aki fennakadt valamin az első részben is, holott a dolog a könyvben is benne volt.

Ami persze nem jelenti azt, hogy jó is volt. Vagyis egy adaptáció arról szól, hogy átültetünk valamit papírról mozgóképre, és a két média között bizony vannak különbségek, ezáltal nem biztos, hogy minden jól mutat vásznon, ami a könyvben le van írva :) Példának okáért azt a sziklás részt a végén kihagyhatták volna a filmből.

Karrde írta valamikor hogy lehet találgatni a hordós ügy kapcsán. Úgy is tettem. Találgattam hogy arról a szituról van-e szó.

Hogyne lehetne, akik olvastuk a könyvet, ne vegyük el a találgatás, filózgatás lehetőségét azok elől, akik nem olvasták :) És természetesen nem minden úgy lesz a vásznon, ahogy a könyvben volt (főleg a mostani filmnél számítok erre az eddigiek alapján), ezért mi is találgatunk időnként :)

Bár lentebb egy cikkbeli igen lényeges elírás okozta ezt, de legalább a helyére került a dolog.

Hozzászólás ideje:

Ami persze nem jelenti azt, hogy jó is volt. Vagyis egy adaptáció arról szól, hogy átültetünk valamit papírról mozgóképre, és a két média között bizony vannak különbségek, ezáltal nem biztos, hogy minden jól mutat vásznon, ami a könyvben le van írva :)

Teljesen igazad van, én mégsem egészen erre gondoltam... de mindegy is. Ami a lényeg, több Hobbit filmmel kapcsolatos fórumban fordultam meg és bizonyos kommentelők olyan alap dolgokon akadtak fenn (egyértelműen látszott, hogy a regényt és a Hobbit (regény) keletkezésének körülményeit még csak hírből sem ismerték) és más kommentelők hiába igyekeztek helyre tenni néhány dolgot a fejekben, szélmalomharc volt.

Már előre látom, hogy a hordós témába is bele fognak kötni a film megtekintése után (és persze más dolgokba is). Az első részben is belekötöttek pl a beszélő trollokba (pedig a könyvben is beszéltek) és még sorolhatnám... már előre látom hogy fog menni a hörgés, amikor megszólal

Smaug!!

Nos én erre utaltam, de lényegtelen.... már így is túl sok szó lett elfecsérelve erre!

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ha nem kötném le magam most a Szilmarilok olvasásával, akkor megőrülnék a várakozástól (Hobbit 2). A Szilmarilok után kezdem a Befejezetlen regéket (vagy mi a címe).

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ha nem kötném le magam most a Szilmarilok olvasásával, akkor megőrülnék a várakozástól (Hobbit 2). A Szilmarilok után kezdem a Befejezetlen regéket (vagy mi a címe).

Valami olyasmi az "új" címe. Az első kiadásnál módosítottak az angol címen, szóval nekem A Gyűrű keresése címmel van meg, de az angol címe Unfinished tales. Remélem, A Szilmarilok tetszik :)

Hozzászólás ideje:

És milyen rossz, mikor vége van egy sztorinak. Én például a Harry Potter 7/2-nél voltam lehangolva. Pedig azt is tökre vártam. :hehe:

Hozzászólás ideje:

Miss, Nute, nagyon tetszik... és most olvasom első alkalommal.

Talán korábban írtam, hogy engem a Hobbit első része vett rá arra, hogy Tolkien összes Középföldén játszódó írását elolvassam.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.