Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

No megnéztem az Avengerst. Jó volt, főleg az akciók voltak kiválóak. Nem vagyok nagy képregény fan, így annyira azért nem hagyott mély nyomott bennem. Pl. szerintem a Thor sokkal jobb volt.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Köszi a választ!

Tehát, ha jól értem: Alien (rendezői), Aliens (rendezői), Alien³ (mozis), Alien: Resurrection (mozis)

Bár az még homály, hogy ha Scott jelenleg az eredeti 1. részt tartja elképzelései megtestesülésének, miért a rendezői a hivatalos.

Bár még nem láttam a SE-ket, olvastam a bővített jelenetekről, ami alapján helytállónak tartom a hivatalos felállást.

Az 1-2. rész bővítései pluszt adnak a filmhez, míg a 3-4., hát...

egyedül a ki nem kelő királynőt tartottam valamennyire logikus változtatásnak az Alien³ SE-ben, a kutya ökörre való cseréje előtt viszont a mai napig értetlenül állok.

Az Alien3 bővített változata ér a legtöbbet, szóval valamit nagyon félreolvastál. :) Harminc perccel hosszabb a film, komplett új sztoriszál van benne, több karakter is más megvilágításba kerül. Az Aliens bővítései smafuk ahhoz képest. És nem SE, hanem AC, mint írtam, Assembly Cut. Bár ezek a megnevezések amúgy is hülyeségek.

A ki nem kelő királynő nem logikus, egy kicsit sem. Kalapos és megbocsáthatatlan baromság, a széria dramaturgiájának totális elcseszése. A kutya lecserélése meg a film dramaturgiájának elszúrása, de alapjáraton ez volt az eredeti koncepció, ezért választották ezt. Fincher csak az utóforgatáson változtatta meg.

Mindegyik rész mindegyik változata hivatalos, a kettő együtt adja a kánont. Főleg mert egy kivétellel a bővített változatok nem csorbultak, így ha a bővítettet hivatalosnak vesszük, akkor egyértelműen az eredeti is az. Az Alien az egyetlen, ahol vágtak ki jeleneteket (Scott :fuckoff: ). Amúgy az Alienhez sem tesz többet hozzá az a néhány új jelenet, mint az AR-hez. Valódi, érdemi változás csak az Aliensben és az A3-ban van.

No megnéztem az Avengerst. Jó volt, főleg az akciók voltak kiválóak. Nem vagyok nagy képregény fan, így annyira azért nem hagyott mély nyomott bennem. Pl. szerintem a Thor sokkal jobb volt.

:o No persze ízlés kérdése. Ugyan nekem nagyon tetszett a Thor is, de az Avengerst minden szempontból százszor jobb filmnek tartom (és én sem vagyok képregényfan, sőt...).

Hozzászólás ideje:

:o No persze ízlés kérdése. Ugyan nekem nagyon tetszett a Thor is, de az Avengerst minden szempontból százszor jobb filmnek tartom (és én sem vagyok képregényfan, sőt...).

Szerintem a Thor hangulatosabb volt Asgarddal.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a Thor hangulatosabb volt Asgarddal.

Az biztos, Asgard nagyon fain kis hely lett. Csak sajnos beleszőttek a sztoriba egy amerikai porfészket, és az már erősen degradálja a film hangulatát. Ami még nem tetszik benne, hogy elkapkodták Thor változását, azt kicsit lehetett volna még gyúrni. Így az Avengers a karakterek miatt megelőzi, de hála Odinnak, abban is benne van Thor. :D

Hozzászólás ideje:

Azért magasan van a léc. Megmondom őszintén én nem látok akkora potenciált a sztoriban, hogy abból valami ennyire zseniálisat lehessen kihozni mint amilyennek promózzák.

Az a baj hogy a storyt nem is ismerjük. Bane fog öldökölni meg terrorizálni a lakosságot, na meg Batmant néha elveri. Pont ezért várom hogy ebből mit fog kihozni.

Hozzászólás ideje:
Az a baj hogy a storyt nem is ismerjük. Bane fog öldökölni meg terrorizálni a lakosságot, na meg Batmant néha elveri. Pont ezért várom hogy ebből mit fog kihozni.

Én is kíváncsi leszek erre, főleg, hogy Bane karaktere mindig is az egyik kedvenc gonoszom volt Gotham-ben.

Hozzászólás ideje:

Az Alien3 bővített változata ér a legtöbbet, szóval valamit nagyon félreolvastál. :) Harminc perccel hosszabb a film, komplett új sztoriszál van benne, több karakter is más megvilágításba kerül. Az Aliens bővítései smafuk ahhoz képest. És nem SE, hanem AC, mint írtam, Assembly Cut. Bár ezek a megnevezések amúgy is hülyeségek.

A ki nem kelő királynő nem logikus, egy kicsit sem. Kalapos és megbocsáthatatlan baromság, a széria dramaturgiájának totális elcseszése. A kutya lecserélése meg a film dramaturgiájának elszúrása, de alapjáraton ez volt az eredeti koncepció, ezért választották ezt. Fincher csak az utóforgatáson változtatta meg.

Mindegyik rész mindegyik változata hivatalos, a kettő együtt adja a kánont. Főleg mert egy kivétellel a bővített változatok nem csorbultak, így ha a bővítettet hivatalosnak vesszük, akkor egyértelműen az eredeti is az. Az Alien az egyetlen, ahol vágtak ki jeleneteket (Scott :fuckoff: ). Amúgy az Alienhez sem tesz többet hozzá az a néhány új jelenet, mint az AR-hez. Valódi, érdemi változás csak az Aliensben és az A3-ban van.

A3

A ki nem kelő királynő eleinte nekem se tetszett, mivel az eredeti verzió sokkal drámaibb és látványosabb. Így viszont épp azzal válik drámaibbá Ripley önfeláldozása, hogy volt választása (persze erről ő nem tudhatott biztosat, most rajtunk, nézőkön a hangsúly). Reális esély volt rá, hogy a cég hajójára érve kioperálják belőle az idegent (ami a Resurrectiont figyelembe véve az alany halála nélkül is lehetséges), így Ripley életben maradhatott volna. Azzal viszont, hogy ugrás után kidugja a fejét a dög, nem volt sok választása Ripley-nek a túlélés tekintetében. Vagy meghal, ahogy történt, vagy úton a hajó felé kitör belőle a királynő és nagy valószínűséggel elmenekül, vagy a katonák lövik szitává.

Tehát, a bővített verzióban az élete árán gátolja meg a WYC-t, hogy kezükbe kerüljön a xeno, míg az eredetiben így is úgy is meghalt volna, független attól, hogy dönt.

Tudom, apróság és a történetet tekintve nem sok vizet zavar, de a kutyából, vagy az ökörből születő xeno a "hivatalos"? Mivel a bővítettben a kutyát teljesen eltüntették. A lény viszont felveszi a gazdatest tulajdonságainak egy részét, így már azért nem mindegy. Főleg azért nem, mert nekem előbb jut eszembe kutya arról a dögről, mint ökör. De ha jól tudom, a neve is "dogalien".

Hozzászólás ideje:

Ripley mindkét változatban 100%-osan halott. A magyarázatod két okból sánta.

1) Azért mert abban a harminc másodpercben nem kelt ki, mi a garancia rá, hogy a harmincegyedikben nem bújik elő? Ripley mindkét változatban közli, hogy már érzi, hogy mozog, onnantól kezdve az alanynak percei vannak. Erős a gyanúm, hogy a kohó ajtajáig nem jutott volna el, nemhogy a Patnára.

2) A WYC szerinted megkönyörült volna rajta? Az a Társaság, amely addigra lemészároltatott 202 embert? Majd pont azt hagyják életben, aki felelős azért, hogy ötvenhét éve nem tudnak hozzájutni a dögjükhöz, és mellesleg több milliárdos anyagi kárt okozott nekik, ráadásul szemtanú. A műtősök létében is kételkedem, simán kitellett volna belőlük, hogy megvárják, míg kibújik. De ha ennyire azért nem is volt kegyetlen Michael (bár szerintem ennyire az volt, hisz előhozta a gyerek témát, és ez Amy és Nyuszi halála után - amiért mindkét esetben pont a WYC a felelős - nagyjából tőr lehetett Ripley szívébe), az fix, hogy a műtétből Ripley már nem ébredt volna fel.

Az AR-ben sem akarta Perez tábornok életben hagyni. Ne feledd, amikor a folyosón mennek a királynőhöz, konkrétan kijelenti, hogy likvidálni akarja. (A könyvben van egy jelenet, amiben külön le is cseszi Wrent, amiért életben hagyta.) Csak Wren és Gediman lebeszélik, mert érdekesnek találják. "Váratlan eredmény, amire a keresztezéskor nem is számítottunk." És még ezután is tisztázza Perez, hogyha Ripley csak sandán néz rá, megöleti. Szóval, bár ki lehetne műteni (valószínűleg már Kane-ből is ki tudta volna venni Ash, pláne ha mindehhez hozzávesszük a Prometheusban látottakat), Ripley-t és a klónját sem akarták életben hagyni. Nyolcaskának az volt a mázlija, hogy részben xeno lett, de az igazi Ripley-nek ezek a képességei nem voltak meg.

A kutya a hivatalos, bár a dogalien név nem az. Hivatalosan runner a neve (mivel a könyvben is Babe-ből kel ki, és az Alien franchise-ban a filmregények is kánonnak számítanak -> főleg mert alig térnek el a filmektől).

Hozzászólás ideje:

Ami még nem tetszik benne, hogy elkapkodták Thor változását, azt kicsit lehetett volna még gyúrni.

Kicsit sokat lehetett volna gyúrni rajta, nagyon kapkodósra sikerült, ez a fő bajom azzal a filmmel. Másodsorban pedig az, hogy mostanában nem igazán érdekelnek a képregényfilmek. Öregszem, vagy mi :hmm:

Hozzászólás ideje:

A minap megnéztem az Indy 1 -st és 4-et. Ezek a legjobbak szerintem. A legutóbbi résszel sincs semmi baj. 100% -ban hozza a színvonalat. Akik fröcsögnek, mondván a régiek mennyivel jobbak azok vajon milyen filmet láttak anno? :D

Hozzászólás ideje:

A minap megnéztem az Indy 1 -st és 4-et. Ezek a legjobbak szerintem. A legutóbbi résszel sincs semmi baj. 100% -ban hozza a színvonalat. Akik fröcsögnek, mondván a régiek mennyivel jobbak azok vajon milyen filmet láttak anno? :D

Nekem bejött az Indy 4. része, passzol a többihez. A fröcsögőknek az UFO nyilván kevésbé volt hihető elem, mint a Frigyláda vagy a Szent Grál... :pfff:

Hozzászólás ideje:

Kedves filmszerető fórumtársak!

Tessék regisztrálni és játszani, bár az első forduló kvízkérdései szerintem kimondotan nehezek...

http://www.mozikviz.cinemacity.hu/

Érdekesnek tűnik, a demo ment hiba nélkül, de gondolom, az éles játék már nem lenne ennyire egyszerű :) Lehet, hogy holnap regisztrálok, még meglátom.

Hozzászólás ideje:

Érdekesnek tűnik, a demo ment hiba nélkül, de gondolom, az éles játék már nem lenne ennyire egyszerű :) Lehet, hogy holnap regisztrálok, még meglátom.

Tényleg... a demo nekem is 10/10 lett. Élesben más.

Egyébként ilyen volt tavaly is. A sci-fi, 3D és fantasy filmekben elsőre megcsináltam a 10/10-et, ellenben a magyar filmeket meg a romantikusakat simán buktam. Nehéz. Az idei tán még nehezebb is.

Hozzászólás ideje:

A demo nekem is 10/10-es lett elsőre, bár való igaz a nyereményes változat sokkal nehezebb lesz. Mondjuk a romantikus, dráma és hasonlóktól feláll a szőr a hátamon.

Rambókból is az első és a negyedik rész mestermű, a második szódával elmegy, de a harmadik iszonyat gáz, viszont van egy nagyon szép monológja az afgán nép temperamentumáról, amit mai szemmel füllel hallgatva nem bírom ki, hogy ne sírva röhögjek rajta.

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Kedves filmszerető fórumtársak!

Tessék regisztrálni és játszani, bár az első forduló kvízkérdései szerintem kimondotan nehezek...

http://www.mozikviz.cinemacity.hu/

A demo-t most én is kipróbáltam, és nagy meglepetésre 10/10 lett. :) Bevallom, pár esetben tippeltem. :D

Megpróbálom az éles verziót is. :)

Szerkesztve: - Pildi
Hozzászólás ideje:

Rambókból is az első és a negyedik rész mestermű, a második szódával elmegy, de a harmadik iszonyat gáz, viszont van egy nagyon szép monológja az afgán nép temperamentumáról, amit mai szemmel füllel hallgatva nem bírom ki, hogy ne sírva röhögjek rajta.

Nem: A 3.-ban legszebb párbeszéd:

Ruszki góré: Ki ez a Rambo valami isten?

Trautman: Nem mert Isten könyörületes, ő viszont nem lesz az.

Most lett vége. Még mindig üt. Igen furcsa belegondolni hogy ezen felkelőkből lett a Talibán. De hát ők nem az afgán nép és a mai Rambok írtják őket. Az eredeti Rambo igazságos volt. A szovjeteket kizavarta. A maiak is azok. Most olvastam hogy az amerikai különleges alakulatok maradnak Afganisztánban a fő haderő kivonása után is és jön a rendcsinálás. Ugye nem kell mondanom hogy egy Navy Seals alakulatot ha meglátsz halott vagy. Egyszer csak rend lesz Adfganisztánban.

Annyira szép ez a történet hogy majd meg fogják írni.

Szerkesztve: - Frenkie

Dean Devlin, producer elmondta, hogy reménye szerint folytathatja az 1994-es Stargate-mozifilmet, mert terveztek 2-3. részt is, csak a sorozat miatt nem csinálhatták meg. Most pedig végre lenne lehetőségük végigmesélni a történetet.

Untitled2.gif

Szerkesztve: - kudar

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.