Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 17. - 8:25, Dzséjt írta:

Spoileres tartalom megtekintése

Szuper, köszönöm! Így már tisztább, hogy nem is kell mit keresnem... :)

De

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2013. 11. 17. - 13:40, MissKarrde írta:

Engem nagyon hidegen hagy, hogy kinek van igaza. De lássuk már be, hogy túlzásokba nem kellene esni, és ha ez csak kudart érinti, akkor meg ő lássa be, hogy ne essen át a ló túloldalára. Ebben sem ártana egy egészséges egyensúly tartani, és nem átmenni szélsőségesbe.

Nem láttam a filmet, de meg tudom állapítani, ha valami nyíltan vállalható vélemény vagy nem. Mert én elolvastam!

Viszont ezek után melyik moderátor az, aki ellenőrzi a hozzászólásokat? :hmm: Ha legközelebb azt kérem, hogy töröljétek ki yx egy írását, megteszitek, csak azért, mert kérem?? Anélkül, hogy meggyőződnétek arról, hogy jogos-e? :hmm:

Sok volt a forralt bor? Hűvösödik...de ennyire? Álljon már meg a gyászmenet. Ne döntse el senki, hogy másnak mi a spoiler és mi nem az. Ráadásul ahogy írták is alább, nem törlésről van szó, hanem csak egy spoiler gomb mögé rejtésről. Egy kattintás az egész, az isten szerelmére..... Imádom, amikor a beíró elkezdi magyarázni, hogy ez miért is nem spoiler. A MAGA SZEMSZÖGÉBŐL NÉZVE. Csak, hogy én (és még sokan mások) nem vagyunk ő. Én nem nézek se trailert, se más egyebet. Nem vagyok film rajongó, csak film néző. Ezt ugye nem nehéz akceptálni? És továbbra is elegem van a nárcisztikus hisztikből. Tessék elfogadni, hogy van olyan fórum tag aki 0 azaz zéró spoilert akar látni. Érdekükben tegyük már meg, hogy két szót beírunk a hozzászólásunk közé.....

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 17. - 17:03, R2-D2 írta:

Már ne is haragudj, de ez egy nagy nulla. Szomorú lennék, ha csak erre lennék képes - ilyet ovisok is tudnak írni -, ha Neked ez elég, vagy csupán ennyi kell egy filmről, akkor tényleg ne olvass el semmit.

Amúgy értem a felelősségedet, a magad szempontjából JOGOSAN is cselekedtél. Nincs is ezzel semmi baj. Ugyanakkor mindig is furcsa volt itt nekem ez a spoilerhiszti, de majd alkalmazkodom hozzá. Ígérem.

:peace:

A film megtekintése előtt ennyi kell. Utána természetesen elolvasom a teljes véleményed, ami ott lesz a spoiler gomb mögött. ;)

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 17. - 17:40, Donát írta:

A film megtekintése előtt ennyi kell. Utána természetesen elolvasom a teljes véleményed, ami ott lesz a spoiler gomb mögött. ;)

Na, ezt majd jövő szombaton, az Éhezők viadala 2 után kipróbálom. :)

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 17. - 12:42, Donát írta:

Az egy tipikus szívás-szívás szituáció lenne. Ha elolvasom, és spoileres, akkor jogosan raktam spoiler gomb mögé, de lelövöm magamnak. Ha nem spoileres, akkor nem lövök le semmit, de nem jogosan raktam spoiler gomb mögé. :D Döntsék el azok, akik már látták. :D

És az nem jutott eszetekbe, hogy kószál itt egy Dzséjt nevű moderátor is, aki látta is a filmet, és el tudja dönteni, mi spoiler és mi nem? És mondjuk azért nem volt betéve?

2013. 11. 16. - 20:28, Ody Mandrell írta:

Én pl. még előzetest se láttam róla, szóval bármilyen infó spoiler.

Ez azért nem kis csúsztatás a részedről. ;)

Ezt a trailerről írtad, de sehol sem látom a spoiler kapcsolót a részedről, holott egy gyönyörű nagy fordulatot lőttél el.

De akkor egyezzünk ki abban, hogy nem létezik spoilermentes kritika, tegyünk mindent spoiler kapcsoló mögé. Még a címet is, hiszen az is bőségesen tartalmazhat spoileres infókat. Meg a plakátot is! Az is spoileres. Vagy ez már a paci túloldala szerintetek is? :D

2013. 11. 17. - 17:07, R2-D2 írta:

Szuper, köszönöm! Így már tisztább, hogy nem is kell mit keresnem... :)

De

Hát ez valószínűleg csak valamelyik folytatásból fog kiderülni, valószínűleg a Thor 3-ból, tippre.

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 17. - 16:15, Nute Gunray írta:

Viszont akik még nem látták a filmet, de szándékozzák, azok miért olvassák el az értékelését?

Mert sokan nem csak cím és alkotók alapján választanak filmet, hanem kell némi tartalom is :) Bár a kérdés nem egészen erre vonatkozott, tudom, viszont nem vagyunk egyformák :)

2013. 11. 17. - 17:29, Ody Mandrell írta:

Sok volt a forralt bor? Hűvösödik...de ennyire?

Na ezt meg én kérem ki magamnak!! Rólam ilyet?? :angry::nana:

2013. 11. 17. - 20:42, Dzséjt írta:

És az nem jutott eszetekbe, hogy kószál itt egy Dzséjt nevű moderátor is, aki látta is a filmet, és el tudja dönteni, mi spoiler és mi nem? És mondjuk azért nem volt betéve?

Ezt írtam elsőre én is, szóval nem kellene mindent és mindenkit egy kalap alá venni, hanem bízni a másik (aki amúgy spoilerfóbiás) ítéletében.

Hozzászólás ideje:

Ez most komoly?!

Már te is kezded?! Hogy miért nem vártam rád?! Dzséjt, mikor én ide feljöttem, két dolgot láttam:

A) R2 írt egy véleményt a filmről, amit nem olvastam el, mert kerülök mindent, amiben spoilereket lőhetnek el...

B) RÖGTÖN fölötte Kudar kérte, hogy kerüljön kapcsoló alá.

Bocsánat, hogy ott adott helyzetben nem arra gondoltam, hogy na, vajon Dzséjt mikor jön, hogy teljesíthesse a kérést, és ki tudja, hogy addig még hány embernek lövi le R2 a poént... mert nekem ott a legrosszabbat kellett feltételeznem, ugyanis egyetlen reakció érkezett R2 szövegére, ami ráadásul spoiler kapcsolót kért.

Azt, hogy te miért nem helyezted vissza a spoiler kapcsoló mögül a szöveget, már csak te tudod, én csak a biztonság kedvéért cselekedtem a szöveg ismerete nélkül, te viszont ismerted a szöveget is, úgyhogy nyugodtan felülbírálhattad volna a kérést, de semmi esetre se kéne rajtam számon kérni,, amiért igyekeztem védeni a fórum közösségét. És ez Missre is vonatkozik.

Egyébként többen is írták alább, akik elolvasták R2 írását, hogy ha nagyon akart valaki, akkor spoilert is kiszúrhatott a szövegből, és mást is taglalt, amit te a korábbi hsz-edben nem, ergo lehet, hogy a szöveg olvasása után is kapcsoló mögé tettem volna az írást, bár ezt nyilván nem tudhatom, majd a film megnézése után kiderül.

Javaslom, hogy zárjuk le a témát, mert a kávé árának a megspórolásán kívül sok mindent nem érhetünk el vele...

Hozzászólás ideje:

Ez azért nem kis csúsztatás a részedről. ;)

Persze. Minden szóba bele lehet kötni, ebben nem akarok versenyezni mert alulmaradnék. :) A látszat ellenére ez nem rólam szól hanem azokról akiknek ez fáj. Most pl. kudar.

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 17. - 21:38, Donát írta:

Ez most komoly?!

Komoly, igen, mert az egészben az a legbosszantóbb, hogy bár nem olvasol el ilyen szövegeket, az én fejemhez kezdesz el vagdosni olyat, hogy tartsak önvizsgálatot, mintha a poszt megírásakor én nem is gondolnék ilyenekre, csak úgy írom bele a szövegeimet a vakvilágba. Aztán meg jön Ody, és kapva az alkalmon elkezd b*szogatni engem, szintén nem tudva, miről írtam. Mert nem R2-t emeltétek ki, nem mást, hanem személy szerint engem. Most akkor vagy hagyjátok, hogy én csináljam, én mérlegeljek valamit, amiért így is, úgy is én leszek megszólva, vagy nem kezdetek el engem vegzálni.

És soha nem fogom egy moderátor társam döntését felülbírálni, fel sem merül bennem, hogy ilyet tegyek, mert nem állok senki fölött, tisztelem ennyire a munkáját és megbízom a döntésében.

2013. 11. 17. - 21:53, Ody Mandrell írta:

Persze. Minden szóba bele lehet kötni, ebben nem akarok versenyezni mert alulmaradnék. :) A látszat ellenére ez nem rólam szól hanem azokról akiknek ez fáj. Most pl. kudar.

Csak vicces, hogy olyankor nem fáj neki, amikor tényleg el lett lőve egy spoiler. Aztán meg szól, hogy R2 enyhe (de tényleg nagyon enyhe, nagyjából annyi, mintha azt írnánk az ep7-ről, hogy lesz benne egy űrcsata) spoilereket ír, ami amúgy szerepel abban a trailerben (amit ő maga linkelt). És senki nem szólt akkor, pedig ez tényleg egy baromi durva spoiler volt a filmmel kapcsolatban. Szóval, jó lenne valami következetesség, ne a széljárás döntsön ezekben a kérdésekben. Mert nehéz ahhoz alkalmazkodni, hogy éppen ki milyen lábbal kelt fel. Ebben azért remélem egyetérthetünk.

Szóval akkor egyezzünk meg abban, hogy vagy mostantól kezdve trailerről és filmről egyaránt spoiler gomb mögött értekezünk, aztán max. kiteszünk egy "enyhe spoiler" toldást azok kedvéért, akik szeretnek a film előtt többet tudni a címnél, vagy bízzunk kicsit az író ítélőképességében, hogy amit leír, az akkor sem spoiler, ha annak tűnik XY, Z vagy Zs szemszögéből.

Hozzászólás ideje:

Én az önvizsgálatot nem b/szogatásként mondtam, hanem annak fényében, hogy valaki R2 hsz-ére jelezte, hogy spoileres, aki pedig azt írta, hogy csak olyan információ van az írásában, ami a tiédben is. Ezért kértelek, hogy nézd át még egyszer, nem kell-e neked is spoiler kapcsolót használnod, ennyi.

Amúgy ilyen esetben nyugodtan felül lehet engem bírálni, hiszen én csak óvintézkedést tettem, te viszont olvastad a konkrét hsz-t is.

Hozzászólás ideje:

Hétvégén letudtam (angolul) a "Thorpicseket" és a bosszúállóékat. Klassz mindkettő. Jobban bírtam őket mint vártam. 8/10

Előbbiben Janie-t bírtam a legjobban míg a másikban Tóni a favorit szereplő. Ez az eredmény egyáltalán nem lepett meg. Amúgy szerintem frankón kivette mindegyik hősködő a maga részét a filmből.

Azt a Loki gyereket nem találtam valami nagy számnak. Meg nem is szimp nekem. Az új "Thorpicsek" film után hátha az ellenkezőjét fogom gondolni róla.

Nolan az Interstellarhoz spéci helyet (egy Learjet orrát) talált egy IMAX kamerának:

V1s4gXo.jpg

8PhEfYP.jpg

----------------------------------------------------------------------------

Vannak akik vágynak a sebességre. :D

Szerkesztve: - Rog
Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 18. - 12:17, Rog írta:

"Thorpicseket"

Ez tetszik! :lol:

2013. 11. 18. - 17:27, Rog írta:

Nolan az Interstellarhoz spéci helyet (egy Learjet orrát) talált egy IMAX kamerának:

Hehe, a TDK forgatásán összetörték a világ három IMAX kamerájából az egyiket. Vajon ez már egy új, vagy a megmaradt kettőből kockáztatják az egyik életét? :evil:

Hozzászólás ideje:

Nem igazán tudom, hogy ezt hová tegyem, mert nagyon vegyes a cucc. Eredendően az ep7 kapcsán ötlött fel bennem az iromány gondolata, de témája részletesen az ep1-2-3-mat (és a ep4-5-6-ot), valamint Abrams két Star Trekjét érinti, illetve alapvetően J. J. Abrams és Geroge Lucas űropera-rendezési stílusát veszi górcső alá. Plusz szeretném, ha olyanok is olvasnák, akik az ep7 topikjait nem látogatják valamilyen okból kifolyólag.

Párhuzamok az Abrams-féle Star Trek és az ep1-2-3 között

Tegnap éjjel valahogy nem jött álom a szememre. Mivel nem volt kedvem TV-zni (az sosincs), se a laptopot újra elővenni és bekapcsolni, inkább agyaltam. Bár nem segíti az elalvást, ha az agya rugózik valamin, de ilyenkor jutnak a legjobb dolgok az eszembe. Így történt most is, valahogy eljutottam fejben a Star Warsig, ami főleg a vasárnapi Hungarocon egyik előadása miatt történt.

A Hungarocon kerekasztal beszélgetésén ugyanis szóba került J. J. Abrams Star Warsa, és az a hír, hogy vissza akarja hozni az ep4 hangulatát. Természetesen, mivel a színpadon senki sem ült az ep1-2-3 rajongói közül, mi több, határozottan ortodox ep4-5-6 fanok foglalták el a felállított székeket, nagyon hamar elhangzottak a (tárgyi tévedésekkel tarkított) kiszólások az előzmény filmekre. Legnagyobb „örömömre.”

Na, ennyit az apropóról, ez vezetett hétfő esti, vagyis inkább már éjjeli agyalásom témájához. S bár jómagam Abrams munkásságát valamint a film, mint üzlet működését valamennyire ismerve nem vagyok pesszimista, meg alapvetően úgy állok az ep7-hez, hogy ebből még bármi lehet, azért mélyen benne is ott a félsz: mi van, ha mégsem lesz kapcsolata az ep1-2-3-mal?

Innen már egyenes út vezetett a címhez. Elkezdtem – mint egy magam megnyugtatásául – kutakodni emlékeim közt, hogy van-e fellelhető párhuzam Abrams két Star Trekje és a Star Wars ep1-2-3 között. Kellemes meglepetésemre, baromi sok ilyen párhuzamra leltem. Jóllehet, néhány kicsit erőltetett, illetve érdemes figyelni arra, hogy más-más kontextust képvisel a két film cselekménye, de érzésem szerint, még így is sokkal több párhuzam van a két utolsó Star Trek és az ep1-2-3 között, mint Abrams sci-fiből lett űroperái és az ep4-5-6 között.

A továbbiakban spoiler, mert részletesen belemegyek a Star Trekbe és az Into Darkness-be is, szóval csak azoknak ajánlom az ablak felnyitását, akik vagy már látták mindkét filmet, vagy baromira nem érdekli őket. És persze ez vonatkozik a The Phantome Menace-ra, az Attack of the Clonesra, a Revenge of the Sith-re, az A New Hope-ra, a The Empire Strikes Backre és a Return of the Jedira is (hű de régen írtam le a filmek címeit :)), bár valamiért az az érzésem, hogy ezekkel kapcsolatban nem fenyeget a poéngyilkosság. :D

(Zárójeles figyelmeztetés: nem lett rövid. :glasses: )

Nos, ezzel le is zárom a dolgot. Hogy ezek valódi párhuzamok-e, vagy csak a modern meseszövés véletlen egybeesései, esetleg csak egy félálomban lebegő elme agyszüleményei, azt már döntse el ki-ki maga. Nem szánom rövid szösszenetem bizonyítéknak, csupán érdekességnek, és talán halvány reménynek, hogy minden sugallat vagy nyilatkozat ellenére J. J. Abramsre hatott valamiképpen George Lucas mesélési módja, még ha az ep1-2-3 nem is ragadta meg.

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 19. - 5:11, Dzséjt írta:

Hehe, a TDK forgatásán összetörték a világ három IMAX kamerájából az egyiket. Vajon ez már egy új, vagy a megmaradt kettőből kockáztatják az egyik életét? :evil:

Lehet hogy fizetett nekik a biztosító és beszereztek egy újat. :D
Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 18. - 17:27, Rog írta:

Ezt a film VFX supervisora-a postolta a saját twitter csatornáján. Pár óra múltán törölnie kellett a twittteer accountját a manusznak... Durva...Nolan nem ismer kegyelmet...

Ergo nem kellett volna kitudódnia ennek a szerkentyűnek..

Dzséjt: remek kis szösszenet.. Ajjaj, ha egyszer te elkezdesz valamin agyalni.. :hmm::hehe:

Remélem te csinálod majd az EPVII részletes elemzését is :);)

Schwarzi mint a Kábítószer-ellenes Hivatal embere a Sabotage-ban:

CyQMDPc.jpg

MBEroNb.jpg

KgnSABN.jpg

A filmben egy elit csapatot vezet és a banda tagjai egy akció után hullani kezdenek.

----------------------------------------------------------------------------------

2013. 11. 19. - 11:53, JakeSully írta:

Ezt a film VFX supervisora-a postolta a saját twitter csatornáján. Pár óra múltán törölnie kellett a twittteer accountját a manusznak... Durva...Nolan nem ismer kegyelmet.

Nagy szívás. Szerkesztve: - Rog
Hozzászólás ideje:

Pacific Rim

A múltkoriak után inkább az egészet spoiler mögé teszem.

Végre meg lehet nézni a Gravitáció hét perces kisfilmjét.

Csak aki látta a filmet.

Alfonso Cuarón fia most a másik oldalról mutatja be ezt a kis közjátékot ebben a hét perces kisfilmben, ami azon túl hogy szép, még Oscar történelmet is írhat. A stúdió benevezte a rövidfilmek versenyébe, úgyhogy ha jelölést kap*, ez lesz az első alkalom, hogy egy film és a belőle készült rövidfilm egyszerre mérkőzik meg az arany szobrocskákért.

Szerkesztve: - JakeSully
Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 20. - 17:55, JakeSully írta:

Végre meg lehet nézni a Gravitáció hét perces kisfilmjét.

Csak aki látta a filmet.

Egyik legjobb rész a filmben, nagyon jó volt most ezt a kisfilmet látni. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.