Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2014. 11. 21. - 15:41, Dzséjt írta:

Kis korrekció, mert ezt sokszor félreértik. A Nostromónak nincs leszállóegysége, az LV-426-ra maga a Nostromo száll le (ugyanígy le tud szállni a Sulaco is, az ugyanúgy Conestoga-osztályba tartozó Patnát látjuk a földön az Alien3-ban). Az a rész, ami bolygó körül marad, csak a vontatmánya, mondhatjuk úgy is, hogy a kamion utánfutója. Ezt viszont csak a Theduson kapcsolták hozzá a hajóhoz.

Basszus, leborulok előtted.. :o Ezt sem tudtam. Szóval a Nosrtomo nem = azzal a 4 heggyel, amit látunk.

Van róla egy "meztelen" képed? ;)

szerk.: és de hülye vagyok! :facepalm: akkor az a 3 hajtóműves az ami leszáll.. :facepalm:

hiába fel kell dolgoznom a sok infót..

szerk2.: és akkor a Prometheus nem is volt annyira elrugaszkodva az eredetitől..

Bár én eddig sem utáltam , de még egy piros pont annak a filmnek is.

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 21. - 18:50, csoli1138 írta:

Basszus, leborulok előtted.. :o Ezt sem tudtam. Szóval a Nosrtomo nem = azzal a 4 heggyel, amit látunk.

Van róla egy "meztelen" képed? ;)

szerk.: és de hülye vagyok! :facepalm: akkor az a 3 hajtóműves az ami leszáll.. :facepalm:

hiába fel kell dolgoznom a sok infót..

szerk2.: és akkor a Prometheus nem is volt annyira elrugaszkodva az eredetitől..

Bár én eddig sem utáltam , de még egy piros pont annak a filmnek is.

Ezt már csak érdkességként: a Nostromónak valójában 11 hajtóműve van. Négy emelő-, három FTL- és négy gyorsítóhajtóművel. :) És itt a kép a jó öreg USCSS Nostromóról a vontatmánya nélkül:

nostromo_by_bang_doll_ssi-d38gdl5.jpg

A Prometheus kevés erősségei közé sorolom, hogy magát a USCSS Prometheust baromi jól megcsinálták, nem egy közös jegyet összehozva közte és a Nostromo között. A belső tér, a formák, a híd különleges elhelyezkedése, stb.

Hehe ez hihetetlen. Egy amatőr srác, Anthony Ingruber készített 2008-ban egy Harrison Ford-ot utánzó videót, amiben látszott, hogy a srác szinte kiköpött fiatal Ford. Akkor kapta fel a média, mikor Han Solo spinoff filmről írtak a híroldalak a Disney Star Wars éra után.

Erre meg egy friss hollywoodi filmben az igazi Harrison Ford fiatalkori énjét alakítja.(1:25 környékén az előzetesben) Így kell karriert csinálni :D:clap:

Szerkesztve: - JakeSully
Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 22. - 7:01, Dzséjt írta:

Ezt már csak érdkességként: a Nostromónak valójában 11 hajtóműve van. Négy emelő-, három FTL- és négy gyorsítóhajtóművel. :) És itt a kép a jó öreg USCSS Nostromóról a vontatmánya nélkül:

A Prometheus kevés erősségei közé sorolom, hogy magát a USCSS Prometheust baromi jól megcsinálták, nem egy közös jegyet összehozva közte és a Nostromo között. A belső tér, a formák, a híd különleges elhelyezkedése, stb.

De a film során akkor a vontatmányon belül mászkálnak? Vagy hogy kerülnek a leszállótalpak és a leszálló rész a hajó belsejébe? Ezt nem értem.

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 22. - 10:36, Donát írta:

De a film során akkor a vontatmányon belül mászkálnak? Vagy hogy kerülnek a leszállótalpak és a leszálló rész a hajó belsejébe? Ezt nem értem.

Én ssem értem miért akkora felfedezés ez. Miért olyan fontos hogy tudod mi az?

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 22. - 12:10, Frenkie írta:

Én ssem értem miért akkora felfedezés ez. Miért olyan fontos hogy tudod mi az?

Hát egy igazi filmrajongónak azért fontos dolgok ezek.

Példáúl tudtad hogy a Gyilkos bolygó (Outland) című Sean Connery filmhez az Alien díszleteit használták, a marshall irodájában felvett jelenetek során? Vagy a két filmben használt szkafanderek kísértetiesen hasonlítanak egymásra? Sőt mondhatnám hogy az Alien és a Gyilkos bolygó egy időben, egy ugyanazon univerzumban játszódik. A Gyilkos bolygóban említett óriáscég és az Alienben említett óriáscég között nagy a hasonlóság, a galaxis távoli pontjain kitermelt nyersanyagokat a Nostromo-hoz hasonló kereskedelmi vontatókra kötött öriási finomítók (piramisos vontatmányok) finomítják késztermékké a hosszú hazaút során (hipertér utazás még nem ismert). Vagy példáúl az Alien kapcsán nem tudunk semmit a Földről. De sok a hasonlóság pl az Alien és a Szárnyas fejvadász között szerintem. Pl a replikánsok és Ash közötti hasonlóság. A Szárnyas fejvadászban emlegetett "gyarmatok" és a galaxis távoli pontjain történő bányászat között. Szerintem Ridley Scott és Peter Hyams egy trilógiát forgatott amely ugyanabban az időben átszódik, és bemutatja a Föld, a bányászkolónia, és egy a kettő között ingázó legénység mindennapjait. Mindennek van jelentősége a leszállótalptól kezdve az ilyen általam leírt merészebb gondolatoknak is, hiszen ezek a filmek nem csak az én, de a te gyerekkorod maghatározó filmjei voltak gondolom. Érdemes elmélkedni róluk, minden fontos.

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 22. - 9:14, JakeSully írta:

Hehe ez hihetetlen. Egy amatőr srác, Anthony Ingruber készített 2008-ban egy Harrison Ford-ot utánzó....

Erre meg egy friss hollywoodi filmben az igazi Harrison Ford fiatalkori énjét alakítja.(1:25 környékén az előzetesben) Így kell karriert csinálni :D:clap:

...

És nem rossz a kölyök, pedig félve nyitottam meg a videót. A trailer alatt a Feledés zenéje szól?

Én egy behúzott futóművet képzelek el ami alatt aztán záródik és ez felület talajként is funkcionál utána..

2014. 11. 22. - 18:53, A pécsi írta:

Hát egy igazi filmrajongónak azért fontos dolgok ezek.

Példáúl tudtad hogy a Gyilkos bolygó (Outland) című Sean Connery filmhez az Alien díszleteit használták, a marshall irodájában felvett jelenetek során? Vagy a két filmben használt szkafanderek kísértetiesen hasonlítanak egymásra? Sőt mondhatnám hogy az Alien és a Gyilkos bolygó egy időben, egy ugyanazon univerzumban játszódik. A Gyilkos bolygóban említett óriáscég és az Alienben említett óriáscég között nagy a hasonlóság, a galaxis távoli pontjain kitermelt nyersanyagokat a Nostromo-hoz hasonló kereskedelmi vontatókra kötött öriási finomítók (piramisos vontatmányok) finomítják késztermékké a hosszú hazaút során (hipertér utazás még nem ismert). Vagy példáúl az Alien kapcsán nem tudunk semmit a Földről. De sok a hasonlóság pl az Alien és a Szárnyas fejvadász között szerintem. Pl a replikánsok és Ash közötti hasonlóság. A Szárnyas fejvadászban emlegetett "gyarmatok" és a galaxis távoli pontjain történő bányászat között. Szerintem Ridley Scott és Peter Hyams egy trilógiát forgatott amely ugyanabban az időben átszódik, és bemutatja a Föld, a bányászkolónia, és egy a kettő között ingázó legénység mindennapjait. Mindennek van jelentősége a leszállótalptól kezdve az ilyen általam leírt merészebb gondolatoknak is, hiszen ezek a filmek nem csak az én, de a te gyerekkorod maghatározó filmjei voltak gondolom. Érdemes elmélkedni róluk, minden fontos.

Érdekes gondolatok..Mondjuk nem rég néztem újra a Szárnyas fejvadászt és folyton megütötte a fülemet az a Nostromo-n hallható bugás; hogy dűűűű-düűű...

Na jó ez így semmi, de talán tudjátok mire utalok.

Hozzászólás ideje:

Ezt most nem értem. Az egész film a Nostromón játszódik, azon az egy hajón, amit alább a képen láthatsz. Ez szállt le az LV-426-ra, ennek a talpát láthatjuk a Zééé által linkelt képeken. A tornyos részre, ami a vontatmány, amit az LV-426 körül hagytak, abba soha senki nem ment bele. Nem is tudnak, az nem a Nostromo. Az egy automatizált finomító állomás. Beletöltöttek 20 millió tonna nyer ércet, amit a Theduson bányásztak ki, hozzákapcsoltál a Nostormóhoz a filmben látható csatlakozórendszerrel, és az úton, amíg a Nostromo eljut a Thedusról a Földre, végbemegy a finomítás, így már azzal a Földön nem kell bajlódni. De ez a vontatmányban van. A talp, ahogy az a képen is látszódik, a Nostromón van, amit az űrben behúzva tart.

Spoileres tartalom megtekintése

2014. 11. 22. - 18:53, A pécsi írta:

Szerintem Ridley Scott és Peter Hyams egy trilógiát forgatott amely ugyanabban az időben átszódik, és bemutatja a Föld, a bányászkolónia, és egy a kettő között ingázó legénység mindennapjait.

Ez nem nagyon lehetséges, mert a Blade Runner 2019-ben játszódik, az Alien 2123-ban. Nem utolsó sorban, az Outland és a két Scott film között kapcsolódási pont nincs a fő alkotói szinten, viszont Peter Hyams sosem titkolta, hogy az Alien atmoszféráját akarta visszaadni, mert nagy rajongója a film eme pontjának. Semmi köze e három filmnek egymáshoz.

2014. 11. 22. - 20:19, Dzséjt írta:

Ez nem nagyon lehetséges, mert a Blade Runner 2019-ben játszódik, az Alien 2123-ban. Nem utolsó sorban, az Outland és a két Scott film között kapcsolódási pont nincs a fő alkotói szinten, viszont Peter Hyams sosem titkolta, hogy az Alien atmoszféráját akarta visszaadni, mert nagy rajongója a film eme pontjának. Semmi köze e három filmnek egymáshoz.

Persze, persze. De elméletnek nem rossz. A Szárnya fejvadász szerintem is más egy kicsit, mint a másik kettő.

Szerkesztve: - Nute Gunray
Hozzászólás ideje:

Hunger Games III/I

Hozzászólás ideje:

Úgy néz ki, hogy egyelőre az Éhezők viadalát sem látom egy idegig, de mivel olvastam a könyveket, végigolvastam a spoilert. Wilde, megtennéd, hogy leírod azt is, hogyan fejezték be pontosan az filmet?

Könyvspoilert tartalmaz:

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 22. - 21:07, A pécsi írta:

Persze, persze. De elméletnek nem rossz. A Szárnya fejvadász szerintem is más egy kicsit, mint a másik kettő.

Elméletnek természetesen remek, sőt, nekem baromira tetszene, ha igaz lenne, mert szépen bővítené az Alien-univerzumot, ami annak ellenére, hogy öt filmet tartalmaz, rendkívül zárt.

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 22. - 20:19, Dzséjt írta:

Ezt most nem értem. Az egész film a Nostromón játszódik, azon az egy hajón, amit alább a képen láthatsz. Ez szállt le az LV-426-ra, ennek a talpát láthatjuk a Zééé által linkelt képeken. A tornyos részre, ami a vontatmány, amit az LV-426 körül hagytak, abba soha senki nem ment bele. Nem is tudnak, az nem a Nostromo. Az egy automatizált finomító állomás. Beletöltöttek 20 millió tonna nyer ércet, amit a Theduson bányásztak ki, hozzákapcsoltál a Nostormóhoz a filmben látható csatlakozórendszerrel, és az úton, amíg a Nostromo eljut a Thedusról a Földre, végbemegy a finomítás, így már azzal a Földön nem kell bajlódni. De ez a vontatmányban van. A talp, ahogy az a képen is látszódik, a Nostromón van, amit az űrben behúzva tart.

Aham, így már értem.

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 22. - 23:42, Wilde írta:

Hunger Games III/I

Szóval szerintem megéri megnézni, aki szereti ezt a világot, annak mindenképpen ajánlott, aki nem olvasta a könyvet annak is. Ahogy az Interstellart, ezt is olyan 7-es/8-as közé lőném be, mivel az jobban megmozgatott, ezért ennek 72%-ot adok.

Érdekes, mennyire máshogy közelítettük meg az értékelést - mégis ugyanaz a végeredmény jött ki... :yeah:

A Kiválasztott Pt.I.

2014. 11. 23. - 7:56, MissKarrde írta:

... megtennéd, hogy leírod azt is, hogyan fejezték be pontosan az filmet?

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 23. - 7:56, MissKarrde írta:

Wilde, megtennéd, hogy leírod azt is, hogyan fejezték be pontosan az filmet?

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 23. - 22:08, Wilde írta:

:)

Igazán gátlástalanok akkor lettek volna,

Hozzászólás ideje:

Épp csak belepillantottam a másodikba, és előugrott az egyik jelenetnél belőlem a gyerek. :yeah:

A többit majd inkább HD-ban, de lehet, hogy akkor a bokám lefosom. :D

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 23. - 13:54, R2-D2 írta:

Érdekes, mennyire máshogy közelítettük meg az értékelést - mégis ugyanaz a végeredmény jött ki... :yeah:

Köszi neked és Wilde-nak is, hogy leírtátok a végét :)

Elolvastam az írásodat, a filmet nem látva, de ismerve az első kettőt, valami olyanra számítok, amit leírtál róla. Az írásodhoz:

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 24. - 16:47, MissKarrde írta:

Elolvastam az írásodat, a filmet nem látva, de ismerve az első kettőt, valami olyanra számítok, amit leírtál róla. Az írásodhoz:

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 24. - 16:47, MissKarrde írta:

Jól gondolod, tényleg nem olvastam. :)

2014. 11. 24. - 17:35, Bomarr írta:

Igen, de ezt már tudtuk korábban is.

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 24. - 20:05, R2-D2 írta:

Jól gondolod, tényleg nem olvastam. :)

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 25. - 15:29, MissKarrde írta:

Azt megköszönném! ;)

Hozzászólás ideje:
  2014. 11. 24. - 20:05, R2-D2 írta:

Könyves spoiler (csak saját felelősségre)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.