Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Anyát a Marsra:

Hát ritkán látni ennyire idegesítő unszimpatikus figurát animációs filmben. A kölyökről van szó. Csak azért nem kapcsoltam le mert kiváncsi voltam a végére.

Egy kérdés. Már rég meg szeretném nézni a Mártírok címü francia horrort. De állítólag nagyon durva, főleg lelkileg. Van olyan mint a Fűrész? A Fűrész első része után 2 óráig minden bajom volt annyira megviselt lelkileg.

Hozzászólás ideje:

Anyát a Marsra:

Hát ritkán látni ennyire idegesítő unszimpatikus figurát animációs filmben. A kölyökről van szó. Csak azért nem kapcsoltam le mert kiváncsi voltam a végére.

Egy kérdés. Már rég meg szeretném nézni a Mártírok címü francia horrort. De állítólag nagyon durva, főleg lelkileg. Van olyan mint a Fűrész? A Fűrész első része után 2 óráig minden bajom volt annyira megviselt lelkileg.

Tényleg az, pontosabban inkább beteg. Az eleje kőkemény horror (nagyon jó), valahol az 50-ik percnél akár vége is lehene. De onnan újból kezdődik egy elvont, vallási vonatkozással - az már nem jött be nekem. Bár ha a Fűrész megviselt, ezt ne nézd meg.. :-)

http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=12847&VID=R21889333741750150

Hozzászólás ideje:

A Sas

Remek volt. :) Egy fokkal talán még jobb is volt, mint a Kilencedik Légió. Jók voltak a karakterek és a kissé háttérbe szoruló összecsapások is.

Hozzászólás ideje:

R2-D2, NorbiLordi: Köszi a válaszokat.

Egy régi adósságomat róttam ma le és nem bántam meg ,sőt. Megnéztem a Harcosok klubját. Ilyen zseniális és ennyire jól összerakott filmet rég láttam. A filmet megnézve még jó is hogy most néztem meg és nem 12 évvel ezelőtt, mert akkor még nem voltam érett rá. Nem csoda hogy kultfilm lett.

Nekem az egészből a fogyasztói társadalom egyfajta kritikája esett le. Természetesen más is de azt nehéz megfogalmazni. A hangulata is nagyon odavág. Brad Pitt játékát meg nagyon ki kell emelni, mert Oscar-gyanús. Szerintem ő ekkoriban került ki a szépfiú státusból amin később majd DiCaprio is átmegy. A vége fele mikor kiderült a lényeg hát ott dobtam egy hátast.

Párszor szerintem meg fogom majd nézni.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én az összes Fűrészt végigunatkoztam. A Mártiroknál viszont volt két olyan pont ahol megállitottam és elgondolkodtam, hogy tovább akarom-e nézni. Végül befejeztem, de ha a Fűrész kikészitett, akkor ettől alig fogsz magadhoz térni.

Hozzászólás ideje:

Én az összes Fűrészt végigunatkoztam. A Mártiroknál viszont volt két olyan pont ahol megállitottam és elgondolkodtam, hogy tovább akarom-e nézni. Végül befejeztem, de ha a Fűrész kikészitett, akkor ettől alig fogsz magadhoz térni.

Köszi neked is. Akkor átgondolom én ezt. Csak az a fránya kiváncsiság. :D Ez a megállítós dolog nekem a Katyinnál jött elő, mikor a végén lövik az embereket a gödörbe. Az nekem nagyon durva volt főleg hogy meg is történt.

Hozzászólás ideje:

Megnéztem a Harcosok klubját. Ilyen zseniális és ennyire jól összerakott filmet rég láttam.

Pedig van még egypár. Mármint zseniális. Meg összerakott.. :-)

Amúgy tényleg az, az egyik legjobb Fincher film.

Hozzászólás ideje:

Pedig van még egypár. Mármint zseniális. Meg összerakott.. :-)

Amúgy tényleg az, az egyik legjobb Fincher film.

Az előbb említett Prestige és az Eredet ami nekem nagyon jól összerakott. Ezalatt azt értem hogyha megnézem nincs hiányérzetem a puzzle minden darabja a helyére került.

Hozzászólás ideje:

Drive

Már a film közben megbántam, hogy ezt választottam. Szerintem nagyon túlértékelt alkotás.

Egy-két jó zene és a féltáv után trancsír. A visszatérő betétdal meg inkább röhejes volt számomra itt (önmagában jó kis zene), mintsem passzoló "ruha" a főszereplőhöz. Hero? A srác valójában betegebb volt mint az egész maffia.chainsaw.gif

Tarantino-s szagot éreztem ezen a filmen és hát én nem véletlen nem bírom a pali munkásságát.

Inkább nem pontozok.

Warrior

Ez sem a kimagasló filmélményeimet szaporította, bár itt lehetett azonosulni egy-két karakterrel, főleg "Owen bácsival". Tom Hardy meg elég beteg lesz Bane-ként, ha ebből a szerepéből indulunk ki. Végülis jól hozta a karaktert.

Az is jó pont, hogy nem a buta ketrecharcokra helyezi elsősorban a hangsúlyt. Viszont ez a sport és világ távol áll tőlem, úgyhogy nálam mindig hátrányból indulnak az ilyen filmek.bumm.gif

10/5

One day

Romantikus dráma, végre a jobbik fajtából. Meghatott.

A srác a 21 óta kedvencem, Macskanéni pedig érett színész kezd lenni. Nagyon jók voltak a különböző korok hangulatai, stílusjegyei.

Utoljára talán 'Padme késői próbálkozása visszafordítani Anakint' jelenetnél éreztem olyat, amit itt is, csak éppen ez pozitív helyzetben. Na nem a szituáció közös, hanem ahogyan a nő kifejezi érzelmeit a film csúcspontjában. Őszinte, életszerű, hihető. A fenébe is, majdnem sírtam.icon15.gif

Mindemellett még elgondolkodtató is.

10/8

Contagion

Nem egy rossz film, de valahogy az átütőerő hiányzott belőle. Végül is így még nem nagyon közelítették meg ezt a témát. A slusszpoén és tanulság a végén azért dob egyet a film értékén.

10/6

Szerkesztve: - Lada

Hozzászólás ideje:

Egy régi adósságomat róttam ma le és nem bántam meg ,sőt. Megnéztem a Harcosok klubját. Ilyen zseniális és ennyire jól összerakott filmet rég láttam.

Örülök, hogy ennyire tetszett, nálam is ott van a kedvencek között, annak idején kétszer is megnéztem moziban :) Zseniális film.

Drive

Már a film közben megbántam, hogy ezt választottam. Szerintem nagyon túlértékelt alkotás.

A Drive esetén én sem nagyon értem a hájpot, de legalább már többen vagyunk :)

Hozzászólás ideje:

Ráadásul a második rész lett a legjobb, főként emiatt a jelenet miatt. A második nagy kedvencem a negyedik rész és csak utána jön az első és a harmadik. Utóbbi sajnos egy-két jó poéntól eltekintve rém unalmas volt.

Sajnos a Shreket velem megutáltatja lassan hogy pár éve minden karácsonykor az megy a tv-ben. Már a könyökömön jön ki.

Hozzászólás ideje:

Én Shrekből csak az első kettőt láttam, a 3. már meg se néztem, szerintem bőrlehúzás már az egész. Amúgy igen, lassan a Shrek is már a Reszkessetek betörők sorsára jut, minden Karácsonykor azt adják le.

Hozzászólás ideje:

Pénteken, az M'1 18.30-kor adják, majd A Vad Magyarország, a vizek birodalma címmű 2011-ben készült természet filmet. A film készítője idén elég sok elismerést szerzett evvel a filmmel. Aki szereti az állatokat, a szép képeket, szerintem az bátran nézze meg.

Ugyanakkor, ma adják a spektrumon, 16.00-kor, Máté Bencéről, természet és madárfotósról szóló sorozat utolsó részét. A filmet a csatorna készítette, úgyhogy a hd kamerának köszönhetően varázslatosak a színek, a puszta madarai hihetetlen szépek benne.

Szerkesztve: - orki

Hozzászólás ideje:

Naja, ezért nem szeretem már annyira az első részt, mert a TV2 rettenetesen erőlteti és többször láttam, mint szeretném. Bár nekem akkor is a második rész lesz a kedvencem, a harmadik tényleg egy kicsit unalmas, a negyedik pedig szerintem nagyon jó, nem annyira, mint a második vagy az első, de van mondanivalója és nagyon szép befejezése a sorozatnak. A Csizmás, A Kandúr sem volt annyira nagy eresztés, de nagyon szórakoztató volt a kiszámítható történet ellenére is.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Pénteken, az M'1 18.30-kor adják, majd A Vad Magyarország, a vizek birodalma címmű 2011-ben készült természet filmet. A film készítője idén elég sok elismerést szerzett evvel a filmmel. Aki szereti az állatokat, a szép képeket, szerintem az bátran nézze meg.

Így van. Az év legjobb magyar filmje! Oké ez így önmagában nem nagy elismerés, de tényleg érdemes nézni!

Hozzászólás ideje:

Attól függ, mit tekintesz sikeres producernek. A film lehet jó, vagy a film lehet sokat hozó, de a kettő ritkán párosul, ha igen: az az igazán nagy durranás. Sokszor a producerek a minőséget inkább feláldozzák az eladhatóság oltárán, anyagilag sikeresek, de ettől még nem biztos, hogy nevük is lesz a szakmában, ha közben gagyiságot hoznak létre. Hasonlóan a rendezőknél. Az Oscart sem kilóra adják (vagyis hát...), de semmiképp sem az alapján kapják meg a legjobb filmek a díjakat, hogy mennyit hoztak a mozikban.

Summa summarum, a sikerességet bontsuk szét anyagi és szakmai sikerességre, és voilá: máris sikeres producer lehetnél, csak nem feltétlenül anyagilag, hanem szakmailag. Még tömörebben: fürödhetnél a kollégák elismerésében - a híd alatt. :D

A producerek esetében ez baromira nem így van. Ne keverjünk ide művészetet, kreativitást és minőséget, ők nem művészek, kreatív szakemberek, a minőséget pedig pénzben mérik. Mivel kőkemény üzletemberek. Akkor lesz nevük a szakmában, ha a filmek, amiket támogatnak, dollármilliókat termelnek, nem akkor, ha kultuszfilmeket támogatnak, amik egy vasat sem hoznak. Az ilyeneket nem foglalkoztatják a stúdiók. Az producereknél maximum akkor számít a művészet, kreativitás és minőség (bár ez utóbbi még akkor sem biztos, lásd például Spielberget), ha ők a rendezők és/vagy írók is.

És pontosan akkor csesződnek el a filmek, amikor ezek az üzletemberek a profitért beleszólnak a filmekbe, viszont sokszor akkor is lesznek pénzügyileg sikeresek, ezáltal a producerek is sikeresek. És ezért is röhejes, mikor a producerrel reklámoznak egy filmet, mert az olyan, mintha a bútorboltot a tulajdonossal, nem az áccsal reklámoznák.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Mondjuk valamiféle kettős mérce csak van, mert például a legjobb film Oscar díját az adott film producerei kapják meg. És vannak producerek, mint a Weinstein fivérek akik a kisköltségvetésű vagy díjeső esélyes filmekbe kifejezetten szívesen szállnak be.

Hozzászólás ideje:

Mondjuk valamiféle kettős mérce csak van, mert például a legjobb film Oscar díját az adott film producerei kapják meg. És vannak producerek, mint a Weinstein fivérek akik a kisköltségvetésű vagy díjeső esélyes filmekbe kifejezetten szívesen szállnak be.

De ez inkább már személyfüggő, mármint a Weinstein fivérekhez hasonló producerek esetén.

Az Oscaron meg szerintem azért a producerek veszik át a legjobb film díjat, mert a filmek kvázi az ő tulajdonukban vannak.

Hozzászólás ideje:

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon beteg egy film bár nekem a legcsekélyebb mértékben se tett be. Szerintem ha megnéznéd akkor talán napokig nem hagyna nyugodni.

Én Shrekből csak az első kettőt láttam, a 3. már meg se néztem,

Én csak az elsőt láttam. A többihez már nem akart megjönni a kedvem.
Hozzászólás ideje:

Csatlakozom Rog-hoz, ha a Fűrész kikészített, ez meg fog őrjíteni, elég durva, bár nem annyira, mint a Szerb film :evil: . Inkább nyomasztónak mondanám, bár az sem annyira, mint az Eden Lake.

Hozzászólás ideje:

Én viszont ugyis örülnék ha csak nekem tetszett volna egyedül az egész világon: nagy élmény volt.

Így van! Oltári a film, engem teljesen lenyűgözött. Minden másodpercét élveztem. És hála égnek már a BD -re se kell sokat várni. :)

Hozzászólás ideje:

De ez inkább már személyfüggő, mármint a Weinstein fivérekhez hasonló producerek esetén.

Az Oscaron meg szerintem azért a producerek veszik át a legjobb film díjat, mert a filmek kvázi az ő tulajdonukban vannak.

De a producer tulajdonképpen szponzorokat szerez a filmhez nem(magyarán pénzt). Tehát ő tárgyal cégekkel hogy fektessenek bele a filmbe és nem a saját vagyonából finanszírozza a film elkészítését egy-két kivételtől eltekintve.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.