Rog Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. Én pár perce végeztem ki. Egyedöl a zenei felhozatala nem szimpi igazán. A többi részével nincs gondom. 9/10 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. Akkor majdnem szinte párhuzamosan néztük. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. Hobbit - An unexpected Journey. Az SW prequelek óta nem láttam ennyire jó előzményfilmet. Volt benne pár túlzás, de mivel ez mese, simán belefért. Bravó, én is hasonló véleményen vagyok! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 16. (szerkesztve) Akkor majdnem szinte párhuzamosan néztük. Nem igazán. Este héttől 80 percet néztem belőle. Aztán szünetet tartottam és kábé fél tíztől folytattam. Szerkesztve: 2013. Június 16. - Rog Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio páros ismét összeállt, hogy egy remek filmet szállítson nekünk. Tőzsdéző nagymenők, tele pénzzel...az élet szép Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Beindult a Toldi Casting 17-23as lányok-fiúk a fórumon.. jelentkezzetek Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Vérző szívvel ugyan, de kihagyom. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Hobbit - An unexpected Journey. Az SW prequelek óta nem láttam ennyire jó előzményfilmet. Volt benne pár túlzás, de mivel ez mese, simán belefért. Persze, mese, de amiért mégsem fér bele, hogy így nem eléggé konzisztens A Gyűrűk Urával. Különben akár bele is férhetne. Egyébként örülök, hogy tetszett Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Persze, mese, de amiért mégsem fér bele, hogy így nem eléggé konzisztens A Gyűrűk Urával. Mivel a LotR-ben is bőven elég hajmeresztő dolog akad (Legolas olifánt-támadása), így szerintem eléggé konzisztens. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Korábban volt róla szó hogy siker-e vagy csalódás a második Abrams féle Star Trek film teljesítménye a pénztáraknál. Nos nemzetközi szinten 412 millió dolláros bevételnél tart, amivel a 385 milliót termelő előző részen már túl is tett és még van benne potenciál. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Ráadásul belföldön is szépen termel, az árát már fütyülve behozta, és lassan ott is beéri az elődjét. Azt hiszem, garantálva van a folytatás. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Szerintem hazai porondon kb. annyit fog hozni, mint az előző, a külföldiből pedig nem igazán részesednek azok, akiknek ráhatása van a folytatásra, tehát annyira nem vagyok optimista, főleg, ha a film többől készült, mint az előző. A tendencia nem olyan jó tehát. Amúgy nem tudom, hogy adott évi nominális dolláron vannak összegezve? Mert akkor pláne nem olyan jó, hisz az (amúgy nem olyan nagy) éves infláció is bejátszik (1,6 3,2 1,7 0,1 = 7,7% kb.) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Persze, mese, de amiért mégsem fér bele, hogy így nem eléggé konzisztens A Gyűrűk Urával. Különben akár bele is férhetne. Egyébként örülök, hogy tetszett Abban is volt elég meredek dolog, szóval nem most kezdődött ez a tendencia. De talán akkora túlzások nem voltak a régi filmekben mint ebben. : Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Szerintem hazai porondon kb. annyit fog hozni, mint az előző, a külföldiből pedig nem igazán részesednek azok, akiknek ráhatása van a folytatásra, tehát annyira nem vagyok optimista, főleg, ha a film többől készült, mint az előző. A tendencia nem olyan jó tehát. Általában ha egy film a büdzséje dupláját megtermeli a nemzetközi porondon akkor azt egyértelmű sikernek szokták elkönyvelni. Pláne hogy ez általában egy elég komoly DVD/Blu-ray sikert is sejtet, ami újabb komoly összegeket fog még rakni a mostani 412 millióra. Meglepne ha ebből nem lenne harmadik rész. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Szerintem hazai porondon kb. annyit fog hozni, mint az előző, a külföldiből pedig nem igazán részesednek azok, akiknek ráhatása van a folytatásra, tehát annyira nem vagyok optimista, főleg, ha a film többől készült, mint az előző. A tendencia nem olyan jó tehát. A film nem bukott, ez mindenképpen jó tendencia. A '80-as évek óta nem volt olyan, hogy egymás után két Trek is anyagilag és kritikailag is sikeres egyaránt. Már most a második legtöbbet hozott Trek film (bár nem a legnyereségesebb, az a negyedik rész; 24 millióba került és 110 milliót hozott az USA-ban - külföldön meg 23 misit - '86-ban). Nemzetközi szinten is eleget termelt, hogy az onnan befolyó összeg se aprópénz legyen már. Azzal a pár tíz millióval meg azért gondolom a Paramountnál és a többi stúdiónál is számoltak veszteségként. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. (szerkesztve) "RIDDICK!!!" Szerkesztve: 2013. Június 17. - Rog Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Jó lesz! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Várós. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. A film nem bukott, ez mindenképpen jó tendencia. A '80-as évek óta nem volt olyan, hogy egymás után két Trek is anyagilag és kritikailag is sikeres egyaránt. Már most a második legtöbbet hozott Trek film (bár nem a legnyereségesebb, az a negyedik rész; 24 millióba került és 110 milliót hozott az USA-ban - külföldön meg 23 misit - '86-ban). Nemzetközi szinten is eleget termelt, hogy az onnan befolyó összeg se aprópénz legyen már. Azzal a pár tíz millióval meg azért gondolom a Paramountnál és a többi stúdiónál is számoltak veszteségként. Hát ha innen nézzük, ez pozitív, csak nem értem, hogy az USA-ban miért nem szárnyalja túl a 2009-est. Szerintem jobban sikerült, ami persze magánvélemény, de mintha a kritikusoktól is hasonlót olvasnék általában. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 17. Riddick! :rock: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Hát ha innen nézzük, ez pozitív, csak nem értem, hogy az USA-ban miért nem szárnyalja túl a 2009-est. Szerintem jobban sikerült, ami persze magánvélemény, de mintha a kritikusoktól is hasonlót olvasnék általában. Mert az USA a Star Trek központja, ott a lakosság igen magas hányada valamilyen szinten Star Trek. Náluk az olyan, mint Angliában a Doctor Who. Generációk nőttek fel rajta, a nagypapától az unokáig valamelyik sorozatba biztos belefutottak, és sokan lettek rajongók. Nálunk annyira nem maradt meg a Trek, még nyugatabbra sem, nem, hogy itt az egykori cocializmusban. Nekünk volt Alfa holdbázisunk (ez megvolt Angliában és Olaszországban is), Orion űrhajónk (ez a németek Star Trekje volt), Pirx kapitányunk és Űrgammánk (ezek a mieink ). És persze, Doctor Whonk, ami bár hozzánk csak a két Cushing-film formájában jutott el, de ugye nyugatabbra már akkor ismert volt. Szóval nálunk a sci-fi sokkal elterjedtebb, mélyebben gyökerező, és ami talán fontosabb, más jellegűbb volt, mint anno a Star Trek. Szóval az USA-ban a Trek afféle népmese (jó példa erre, hogy a sorozat rajongói kiharcolták a NASA-nál, hogy az első űrsiklót Enterprise-nak kereszteljék el). De ugye szoktam volt mondani, hogy nincs különösebb állatfaj a Trekkie-nél. Patáliát csaptak, amikor megjelent Picard és az Enterprise D, patáliát csaptak, amikor a DS9-ról kiderült, hogy egy űrállomás, patáliát csaptak a női kapitány és a fekete vulcani miatt (nesze neked Trek-értékek... ), és aztán meg záróakkordként megbuktatták az Enterprise sorozatot. Miért? Mert túlságosan akció dús volt, mert sok esetben ellentmondott a korábbi történeteknek, mert T'Pol szexi (mondjuk szerintem ronda, de ez sk. vélemény ), mert látványos. Ezekben a vádakban persze volt valami, csak hát a megközelítés. Az Enterprise 114 évvel a TOS előtt játszódik, még nincs Bolygók Egyesült Föderációja, a Csillagflotta is az Egyesült Föld Csillagflottája (ami más mentalitású szervezet), az NX-01 Enterprise kísérleti hajó, és technikailag az ő legénysége jut el először oda, ahová ember még nem merészkedett. Naná, hogy más, mint a többi Star Trek, az lenne a furcsa, ha ugyanaz lenne. A sztorik is mondtak ellentmondásokat, jó sokat, tény, de ezek egy része betudható annak, hogy - bár nem annyira, mint az Abramsverse - az is egy alternatív univerzum (a First Contactban kreálták, de az eltérés ez esetben nagyon minimális), másrészt, a legjelentősebb eltéréseket idővel megmagyarázták és beillesztették (visszaillesztették?) a Trek idővonalba (ami ironikus mód végül nem az eredeti idővonal, hanem az Abrams-féle idővonal múltja lett ). T'Pol szexi, na és? Ezt egyedül a féltékeny nők esetében tudom megérteni, de még nekik is max a féltékenységi részét, mert a Trekben annyi szexi csaj szaladgált, hogy a Föld összes folyóját megrekeszthetnénk velük (pl.: Janice Rand, Hétkilenced, Jadzia Dax, Dianna Troi, csak, hogy mindegyik sorozatból kiemeljem a szexi fő/főbb szereplőt). Látvány, hát igen, az volt, de hát kérem, ez egy űrhajós sci-fi, ami ráadásul mindig is kicsit úttörő volt látvány tekintetében a TV-ben. Sok esetben nem holmi neve nincs TV-s trükk-stáb dolgozott a sorozatokon, hanem az ILM (II-VIII. és a XI-XII. mozifilmen, a TNG-DS9-VOY sorozatokon). De képzeld el, ha ezeknek a megafanoknak már az Enterprise, mint egy az eredetitől nagyjából 5%-kal eltérő alternatív univerzumban játszódó előzményfilm maga volt az istenkáromlás, milyen az Abvrams-féle két film, ami majdnem, hogy csak a nevekben egyezik az eredetivel? Ezek megnézték a Star Treket, aztán dzsihádot hirdettek Abrams, a stábja és a Paramount ellen. Az Into Darkness-re szerinted az ilyen beteszi a lábát? És a film még így is visszahozta az árát amerokkában, és még termelt is némi pluszt. Viszont, ez a stílusváltás jobban bejön a kontinensen kívüli népeknek - közelebb áll azokhoz a sorozatokhoz, amelyeket fent emlegettem (kivéve a magyar produkciókhoz, mert azok megközelíthetetlenek ). Mert eddig a részig minden Star Trek jelentősen népszerűtlenebb volt az USA-n kívül, mint azon belül. Fordult a kocka. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Riddick! :rock: Lehet mégis reális a 2015-s premier. A PROMETHEUS 2-t Jack Paglen írja majd , akinek ez lesz a második munkája: az első a Transcendense, ami Christopher Nolan állandó operatőre, Wally Pfister rendezői debütje Johhny Depp főszereplésével. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. A PROMETHEUS 2-t Jack Paglen írja majd , akinek ez lesz a második munkája: az első a Transcendense, ami Christopher Nolan állandó operatőre, Wally Pfister rendezői debütje Johhny Depp főszereplésével. Ez aztán az ajánlólevél... John Paglen, mint a Transcendense írója, aztán három újabb név, mindegyik mellett a rewrite szó... Khm... tehát amit ez a mesterember írt, azt legalább három másik embernek kellett átírnia. Hát ez aztán nagyszerű lenne, ha egy olyan kezdő írna folytatást a Prometheusnak, akinek három másik szaki írta át az első munkáját, és amit egy olyan filmhez nem tudott megírni, amit csak egy elsőfilmes, korábbi operatőrre mertek rábízni. Nem lehetne véletlen olyan írókat megbízni, mint Drew Goddard, David S. Goyer, Jonathan Nolan, Joss Whedon (legalább van köze az Alien univerzumhoz), David Twohy (ha már írt egyszer egy Alien3-at, amit aztán Pitch Black címen csinált meg ). Kezdem azt érezni, mint az AVP-knél. Nem aratott osztatlan sikert, és bár USA-n kívül szép sikereket ért el, de az USA-n belül anyagilag is bukta volt. Erre föl akkor adjuk oda noname íróknak és kezdő rendezőknek. Már látom is is magam előtt: a Prometheus 2-t Måns Mårlind, az Underworld: Awekened rendezője készíti majd el... Miért bánnak így olyan filmekkel, amikben van potenciál, csak egy jó író és egy tökös rendező kéne mögé. Még a Prometheusban is van annyi erő, hogy kihozzanak valami remek folytatást, ami felülmúlja az elődöt (még akár xenok nélkül is). Erre rendre ilyenekkel szúrják el. Fox, de imádlak.... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Miért bánnak így olyan filmekkel, amikben van potenciál, csak egy jó író és egy tökös rendező kéne mögé. Oh ezt az AVP első része óta hányszor olvastam már Prometheus 2 nehéz feladat lesz: milyen irányba vigyék tovább a sztorit. Legyen jó akció dús? Menjenek el a Tervezők bolygójára és szabaduljon el a pokol? ( egy arra tévedt Yutani katonai hajó személyzete képviselné az akciót a Mérnökök között, plusz akkor most lesz alien? Mérnökök bolygóján is ott figyel a sok urna, benne a biológiai trutyival? ) Sok a kérdés.. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Hát sajnos... Sosem tagadtam, hogy nem vagyok igazán filmnézős típus. Főképp az ún. művészfilmeket (zavarosabb, absztraktabb) kerülöm, lehet pont ott szakadnak el többnyire az ilyen kliséktől. De csak úgy poénból írhatnál néhány populárisabb (tehát a magamfajta, filmes témában kevésbé tapasztalt és érdeklődő típusnak is ismert) példát (lehet sorozat is), ahol nincs, mert tényleg kíváncsi lennék. Szóval, filmek, amelyek töténetei nem tartalmaznak szerelmi szálat (és mivel százzal villogtam, hát legyen száz): 1. Alien 2. Aliens 3. Alien3 4. Alien Resurrection 5. Alien vs Predator 6. Predator 7. Predator 2 8. Predators 9. Penge 10. Expendables 11. Expendables 2 12. Kommandó 13 Halálos fegyver 14. Die Hard 4.0 15. Rambo 16. Rambo 2 17. Rambo 3 18. Rambo 4 19. G. I. Joe 20. Piedone, a zsaru 21. Piedone Afrikában 22. Piedone Honkongban 23. Piedone Egyiptomban 24. Kincs, ami nincs 25. Nincs kettő négy nélkül 26. Nyomás utána 27. Bűnvadászok 28. Bunyó karácsonyig 29. Aliens vs Predator - Rwquiem 30. Kémek a Sasfészekben 31. Ryan közlegény megmentése 32. Black Hawk Dawn 33. Kelly hősei 34. Üvegtigris 35. Üvegtigris 2 36. Üvegtigris 3 37. A szállító 38. Halálfutam 39. Angliai csata 40. Men in Black 41. Men in Black 3 42. District 9 43. 2001 Space Odyssey 44. A majmok bolygója 45. 28 nappal később 46. 300 47. Sucker Punch 48. Egy maréknyi dollárért 49. Pár dollárral többért 50. A jó, a rossz és a csúf 51. A. I. mesterséges értelem 52. Ace Ventura, hív a természet 53. Air America 54. Apokalipszis most 55. Battle: Los Angeles 56. Beverly Hills-i zsaru 57. Beverly Hills-i zsaru 2. 58. Beverly Hills-i zsaru 3. 59. Blitz 60. Véres gyémánt 61. Cockneys vs Zombies 52. Critters 53. Critters 2 54. Critters 3 55. Critters 4 56. Kocka 57. Háborgó mélység 58. A pusztító 59. Doom 60. A bukás - Hitler utolsó napja 61. Sárkányszív 62. Dredd 63. Dredd bíró 64. E. T. a földönkívüli 65. Kedves ellenségem 66. Equilibrium 67. A közellenség 68. Harcosok klubja 69. Ponyvaregény 70. Becstelen brigantik 71. Alkonyattól pirkadatig 72. Galaxy Quest 73. Gran Torino 74. Piszkos Harry 75. Halálhágó 76. Szemtől szembe 77. Vaskabátok 78. Legenda vagyok 79. Én, a robot 80. Inception 81. A cápa 82. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső 83. A fegyvernepper 84. Léon, a profi 85. Mad Max 2 - Az országúti harcos 86. Mad Max 3 - Az igazság csarnokán innen és túl 87. Hold 88. Nemzetbiztonság Bt. 89. Pandorum. 90. Resident Evil 91. Az 57-es utas 92. Paul 93. Pitch Black 94. Chronicles of Riddick 95. A szakasz 96. Vörös zsarú 97. Reservoir Dogs 98. Fűrész 99. Hetedik 100. Blöff Próbáltam műfaj, kor és ország szerint minél szerteágazóbb lenni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Az igen, derék gyűjtés. Köszönöm Pedig ezek jó részét láttam is. Mondjuk tény, hogy mély nyomot nem hagytak bennem. Így nem igazán tudom felidézni a cselekmény részleteit. Másik topikban írtam, hogy talán a romantikus szál általánosabb fogalom, ilyen se volt ezekben? Lehet, hogy nem, hiszek a listádnak, csak érdeklődök. Ha nézek egy filmet, mindig felcsattanok és mehet a pipa a listára, amikor előkerül vmi romantikázás vagy csak szimplán a szexualitás (vmi enyelgés, szexjelenet, sima csókolózás, randizgatás, stb.). Valahogy az ragadt meg bennem, hogy nem igazán találkoztam kivétellel. Pedig a Piedone-filmek és az itt lévő horrorok/thrillerek biztos, hogy mentesek voltak az ilyenektől, ez rémlik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. pb: Kapásból, ami eszembe jut ilyen film típussal kapcsolatban az A remény rabjai - http://www.imdb.com/title/tt0111161/ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Csak 1 rajongó Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Ezekben a filmekben nincs szerelmi szál? Kincs ami nincs - mama és papa újra összejövetele nem tudom mi. Nincs kettő négy nélkül - TH (filmes neve nem jut eszembe) és a szőke kis nimfa sztorija mi? Halálfutam - a 2 főszereplő összejövetele a film végére mi? A szállító - Statham és az ázsiai szuka kis műsora mi? 300 - Leonidasz és a csajának kapcsolata mi? A pusztítóban a két főszereplő kapcsolata mi? A cápa - a rendőrfőnök és a felesége sem épp romantikától mentes a filmben. Hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha a másik topikban említett Star Wars 1. és 4. része romantikus szált tartalmaz, akkor ezek is bőven. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. talán a romantikus szál általánosabb fogalom, ilyen se volt ezekben? Romantikus avagy szexuális elem, szerintem te ezekre gondolsz inkább, mint szerelmi szálra. Mert azért abban szerintem egyetértünk, hogy amikor a Specialistában Stallone az első adandó alkalommal megkettyinti Sharon Stone-t, csak azért, hogy a hölgynek legyen még egy filmje, amiben meztelenkedhet, se nem romantikus elem, se nem szerelmi szál. Ahogy a Szörnyecskékben Kate és Billy kapcsolata is csak egy elem, nem a történet egy szála, hiszen magára a cselekményre, a karakterekre nincs befolyása. Romantikus és szexuális elemek természetesen az alant felsorolt filmekben kisebb-nagyobb formában vannak. Ezekben a filmekben nincs szerelmi szál? Kincs ami nincs - mama és papa újra összejövetele nem tudom mi. Nincs kettő négy nélkül - TH (filmes neve nem jut eszembe) és a szőke kis nimfa sztorija mi? Halálfutam - a 2 főszereplő összejövetele a film végére mi? A szállító - Statham és az ázsiai sz*ka kis műsora mi? 300 - Leonidasz és a csajának kapcsolata mi? A pusztítóban a két főszereplő kapcsolata mi? A cápa - a rendőrfőnök és a felesége sem épp romantikától mentes a filmben. Hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha a másik topikban említett Star Wars 1. és 4. része romantikus szált tartalmaz, akkor ezek is bőven. Ne keverd az elemeket a szálakkal. Az egyik színesítője a történetnek, a másik a történet maga, a cselekmény bonyolítója. Lásd a Pusztító, még ki is mondják a dolgot: "Nem, én kefélésre gondoltam, kettyintésre." - ez nem szerelmi szál, és mivel még ez sem történik meg benne, elég egyértelmű, hogy nem része a cselekménynek, csak egy színesítő elemként rakták be, mint a pucér csajszi megjelenését a monitoron "téves kapcsolás" címszó alatt. A többi ugyanaz a felsoroltak közül, mindegyike elhagyható, a sztori és a cselekmény nem változik tőle. Ellenpéldák a Titanic vagy az Avatar, ahol minden lehetséges bonyodalmat a szerelem indít el, a karaktereket az motiválja, stb. A Star Wars speciálisabb eset ezen a téren, mert az ep1-ben és az ep4-ben inkább csak romantikus elemként van jelen az érzelmek eme válfaja, sőt, az ep1-ben még romantikus elemről sem beszélnék, hiszen két gyerek közötti kötődésről van szó. Viszont - és ebben igaza van Pb-nek -, az egész Sagara nézve szerelmi szálakról beszélünk, hisz mindkét esetben ott indul a történet és különösen az ep2-3-ban erőteljesen rászövődik az események gyöngysora, de az ep5-6--ban sem jelentéktelen. De pont az ilyen speciális helyzetből kifolyólag nem írtam egy Harry Potter címet sem, hiszen abban is vannak olyan szerelmi kapcsolatok, amik hiába lesznek a cselekmény meghatározói az utolsó részekben, akkor is az első részben indulnak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Június 18. Ja igen. Itt most sajnos összemostam két eléggé eltérő dolgot, ami nem volt bölcs dolog. Nyilván a szexualitás és a szerelem nem vehető egy kalap alá, a romantika is valahol ezen fogalmak mögött/mellett létezik inkább, mint vele egy síkon. Inkább azt próbáltam meg pedzegetni, hogy a filmek döntő többségében a szerelem és/vagy a romantika és/vagy a szexualitás szerepet kap. Van amikor komolyabbat, van amikor csak pár jelenetet. A szál és elem definíciójával nem vagyok/voltam tisztában. Nekem pl. szigorúan csak az Ep.4-et figyelembe véve Han és Leia civódása is szálnak tűnt, hiába nem igazán viszi a cselekményt sehova. De ugyanígy pl. egy laza matractorna egy vígjátékban szintén szál lehet, csak nagyon rövid és jelentéktelen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.