Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A 'Suicide Squad' című filmben lesz. Batman tudtommal nem fog szerepelni benne.

Egyáltalán nem,még egy cameo erejéig sem?

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:

Egyáltalán nem,még egy cameo erejéig sem?

Pletyka szinten felmerült pár hónapja, hogy Ben Affleck mint Batman cameozik a filmben, de azóta sem erősítették meg, valószínűleg csak egy rajongói találgatás volt.

Hozzászólás ideje:

Szó mi szó elég ramaty az a Leto-féle Joker. Nekem is "Merülő" Manson ugrott be róla. Még egy kis deja vu-m is van mert annak idején az alábbi képről szintéln Manson ugrott be.

403Gueo.jpg

Hozzászólás ideje:

Nem akarom tovább védeni, mert fölösleges, de ja, annó mindenki húzta a száját HLre is, hogy ő lesz a Joker még az első képnél is kb. Aztán mi lett belőle. JL egy nagyon jó színész, és persze, teljesen más lesz mint a korábbi Joker, Jokerek, de talán ez nem is baj. A promo képen nekem se tetszik annyira, picit túlzásnak érzem, de a kiszivárgott kép alapján imádom. :D Igazi Pszihopata akiről kinézem, hogy poénből vág egy mosolyt az arcomra egy szikével. :D Kíváncsian várom mozgásban. :)

Hozzászólás ideje:

Emlékeim szerint nekem soha nem volt bajom Ledger Jokerével, már az elején sem. Főleg, mert Nicholson Jokerét nem különösebben komálom. De ennél jelenleg még ő is jobban fest - de majd végleges ítéletet a film megtekintése után mondok, de az biztos, hogy most eggyel kevesebb okom van megnézni. :evil:

Hozzászólás ideje:

Na itt egy újabb kkiszivárgott kép. Nagyon beteg. :D

Mondhat akárki akármit, nekem ezen a képen egyelőre bejön.

JL egy nagyon jó színész, és persze, teljesen más lesz mint a korábbi Joker, Jokerek, de talán ez nem is baj.

Sőt, szerintem kifejezetten előny lenne. JL valóban jó, kíváncsi vagyok, mit fog kihozni a figurából.

Hozzászólás ideje:

Nálam az a baj hogy Ledger csúcsra vitte Joker figuráját. Őt überelni, szerintem lehetetlen, mert ő maga volt Joker. A forgatás alatt még Bale is megrémült tőle néha és, állitólag amikor veri akkor tényleg nagyon kihozta a sodrából.

Hozzászólás ideje:

Nálam az a baj hogy Ledger csúcsra vitte Joker figuráját. Őt überelni, szerintem lehetetlen, mert ő maga volt Joker. A forgatás alatt még Bale is megrémült tőle néha és, állitólag amikor veri akkor tényleg nagyon kihozta a sodrából.

Mivel szerintem egy másabb karakterű Jokert fog alakítani, így nem is kell überelni Ledgert. Úgy ahogy Ledger is különbözött Nicholsontól, mégis mindkettőnek megvolt a maga zsenialitása, Leto is fog mindkettőtől különbőzni, kérdés, hogy jól játssza el avagy sem.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Rengeteg ilyen variálás szokott menni a százalékok körül. A nagyfilmeknél általában az a forgalmazó indoka, hogy ilyenkor sokkal telitettebbek a mozitermek, több haszonnal megy le egy-egy vetités, ezért szeretnék ha ezzel nem csak a mozi járna jól. Csak sokszor kis moziknál ez a logika nem feltétlenül ül, mert mondjuk kicsi a terem és az egyébként is tele lenne. Most is a kisvárosok érintettek. A UIP vezetője mondta nekem hogy minden filmnél külön megállapodás van, nincsenek fix arányok, ráadásul ezek az idő függvényében is változnak (ahogy egyre jobban fut ki egy film egyre kisebb a forgalmazó részesedése). Ettől még a jegyárak nem szoktak egy-egy produkció miatt változni. Most is arról van szó, hogy mivel ezek a mozik csak jegyárnöveléssel tudtak voln kijönni a dologból inkább be se mutatták.

Hozzászólás ideje:

Rengeteg ilyen variálás szokott menni a százalékok körül. A nagyfilmeknél általában az a forgalmazó indoka, hogy ilyenkor sokkal telitettebbek a mozitermek, több haszonnal megy le egy-egy vetités, ezért szeretnék ha ezzel nem csak a mozi járna jól. Csak sokszor kis moziknál ez a logika nem feltétlenül ül, mert mondjuk kicsi a terem és az egyébként is tele lenne. Most is a kisvárosok érintettek. A UIP vezetője mondta nekem hogy minden filmnél külön megállapodás van, nincsenek fix arányok, ráadásul ezek az idő függvényében is változnak (ahogy egyre jobban fut ki egy film egyre kisebb a forgalmazó részesedése). Ettől még a jegyárak nem szoktak egy-egy produkció miatt változni. Most is arról van szó, hogy mivel ezek a mozik csak jegyárnöveléssel tudtak voln kijönni a dologból inkább be se mutatták.

Nekem olyan mohóságnak tűnik... meg tudod: hol érdekli az a nézőt, hogy a forgalmazó és a mozi miben nem képes megállapodni? Neki csak az számít, meg tudja-e nézni, vagy nem. Most gondolj bele: ha a Disney mondjuk dupla pént fog kérni a hazai CC-től, arra föl az nem mutatja be az EP VII-et, nem lennél mérges?

Azt hiszem, ilyesmi lehetett itthon a Majmok bolygója: Forradalom is..

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Azért ne túlozzunk, a korábbiakon felül a jegyár 5,3 százalékát szeretnék még. Ez azért nem duplázás. És nyilván azért merik ezt meglépni, mert tudják, hogy sokat ér a mozijuk és erre tényleg tömegek kiváncsiak nem úgy mint mondjuk az X-edik vígjátékra vagy a sokadik középszerű blockbusterre.

Természetesen mérges leszek ha nem tudnak megegyezni a budapesti mozikkal, bár ezt nem igen tudom elképzelni.

Hozzászólás ideje:

Nekem olyan mohóságnak tűnik... meg tudod: hol érdekli az a nézőt, hogy a forgalmazó és a mozi miben nem képes megállapodni? Neki csak az számít, meg tudja-e nézni, vagy nem. Most gondolj bele: ha a Disney mondjuk dupla pént fog kérni a hazai CC-től, arra föl az nem mutatja be az EP VII-et, nem lennél mérges?

Érdekli, hisz te is most hirtelen nagy lendülettel linkelted. A baj az, hogy ez csak akkor szenzáció, amikor valami felkapott film megy. Tudod hány filmet nem mutatnak be emiatt a veszprémi moziban? Nem egyet, nálunk szinte csak a biztos sikerfilmek mennek, de néha még azok sem. 2009-ben például ezen a megyeszékhelyen nem lett bemutatva a Star Trek, de például a The Expendables első része sem, vagy a Jurassic Park 3D. Ebben SEMMI új sincs, és SEMMI szenzáció, SEMMI meglepő és SEMMI furcsa, csak az Avengers 2 miatt megint elővettek valamit és úgy állítják be, mintha az lenne, újfent közellenségnek állítva be a Disney-t, mintha ezt ők találták volna ki frissen, melegében most helyben. Frászt! De kérdem, miért nem volt itt háborgás, amikor a Star Treket nem mutatták be kis hazánk felében ugyan emiatt az indok miatt?

Az meg teljesen kizárt, hogy legalább a budapesti mozik ne mutassák be a Star Warsot. Akkor már tényleg Abszrurdisztán lennénk, olyan messzire kerülve a nyugattól, amennyire csak lehetséges.

Hozzászólás ideje:

Nálam az a baj hogy Ledger csúcsra vitte Joker figuráját. Őt überelni, szerintem lehetetlen, mert ő maga volt Joker.

Csatlakozom a lentihez, nem kell überelni, neki inkább mást kell mutatnia, az adott filmhez leginkább illőt :)

Hozzászólás ideje:

Érdekli, hisz te is most hirtelen nagy lendülettel linkelted. A baj az, hogy ez csak akkor szenzáció, amikor valami felkapott film megy. Tudod hány filmet nem mutatnak be emiatt a veszprémi moziban? Nem egyet, nálunk szinte csak a biztos sikerfilmek mennek, de néha még azok sem. 2009-ben például ezen a megyeszékhelyen nem lett bemutatva a Star Trek, de például a The Expendables első része sem, vagy a Jurassic Park 3D. Ebben SEMMI új sincs, és SEMMI szenzáció, SEMMI meglepő és SEMMI furcsa, csak az Avengers 2 miatt megint elővettek valamit és úgy állítják be, mintha az lenne, újfent közellenségnek állítva be a Disney-t, mintha ezt ők találták volna ki frissen, melegében most helyben. Frászt! De kérdem, miért nem volt itt háborgás, amikor a Star Treket nem mutatták be kis hazánk felében ugyan emiatt az indok miatt?

Az meg teljesen kizárt, hogy legalább a budapesti mozik ne mutassák be a Star Warsot. Akkor már tényleg Abszrurdisztán lennénk, olyan messzire kerülve a nyugattól, amennyire csak lehetséges.

Szerinted Szombathelyen mennyivel jobb a helyzet??? Semmivel... max annyival, hogy van egy "art"mozink is, számomra rossz vetítési időpontokkal.

Hát persze, hogy ebben SEMMI újdonság nincs - nekünk, magyaroknak. Csak azt gondoltam, hogy egy akkora piac, mint Németország, elég "nagy" ellenfél/partner/piac a Disneynek, hogy figyelembe vegye érdekeiket... de nem. Nekem ebből az jön le, hogy a Disney szimplán erőből és csökönyösségből tárgyal a világon mindenkivel, nem csak velünk.

Ebből kifolyólag viszont számomra igazolást nyert az is, hogy kár bízni bármilyen petícióban mind a jövőbeni BD megjelenés, mind a premierdátum előrehozása miatt. Majd ha a nagyhatalmú Disney úgy gondolja, akkor lesz változás az üzletpolitikában, egyébként nem.

Természetesen én is úgy gondolom, hogy a SW bemutatója igazándiból nem forog veszélyben - maximum a magyar mozihálózat majd megemeli a jegyárakat, ha szükség lesz rá. De ne úgy legyen.

Hozzászólás ideje:

Hát persze, hogy ebben SEMMI újdonság nincs - nekünk, magyaroknak. Csak azt gondoltam, hogy egy akkora piac, mint Németország, elég "nagy" ellenfél/partner/piac a Disneynek, hogy figyelembe vegye érdekeiket... de nem. Nekem ebből az jön le, hogy a Disney szimplán erőből és csökönyösségből tárgyal a világon mindenkivel, nem csak velünk.

A németeknek sincs ebben semmi újdonság, az ottani Veszprémek és Szombathelyek lakói nem most szembesültek először azzal, hogy valamit nem vagy csak késve adnak le náluk. És ezt nem csak a Disney csinálja, ne kövessük a hatásvadász újságírót és állítsuk már be úgy a dolgot, mintha ők lennének a sátán, mert követnek egy mások által is bevett szokást.

Ebből kifolyólag viszont számomra igazolást nyert az is, hogy kár bízni bármilyen petícióban mind a jövőbeni BD megjelenés, mind a premierdátum előrehozása miatt.

Petíciókban bízni bármikor bárkivel szemben nagyon-nagyon fölöslegese.

Mellesleg a magyar cikk azt már nem közölte le, hogy a német kis mozik baromi nagy bajban vannak anyagilag - valószínűleg ezért ütötte most szíven őket az, ami tucatnyi más forgalmazóval, ezer más filmmel szemben nem (valahogy kétlem, hogy ez lenne az első film, ahol emelték a részesedést). 2015 van, és rengeteg kis mozi Németországban még csak tavaly(!!!) állt át digitális vetítésre. 3,4 milliárd eurót költöttek erre! És ott van még a modern marketing stratégiák bevezetése, az alapból emelkedő fenntartási és személyi költségek (most emelték meg náluk a minimálbért). A kis mozik alapból a halálukon vannak Németországban. A kormány vért izzad, hogy életben tartsa a azokat.

A haldoklás egyik oka pedig nem más, mint hogy nem járnak oda az emberek. Mindenki a nagyvárosokba megy, mert eme technikailag a XXI. századtól lemaradt mozikban hónapokat kell várni, mire eljut hozzájuk egy premierfilm, mert ugye még tekercset kérnek!

Akkor nézzük, mi előzte meg ezt a sírás-rívást. Legalább tíz éves technikai lemaradás. Még mindig tekercsen kérték a filmeket, amik nemhogy hónapokkal a filmpremierek után érkeztek meg (amikor talán már DVD/BD-n is kapható volt a film), de az elavultsága miatt további költségekkel járt, és nem mellesleg, a minősége már a házimozikat is alulmúlja. Mindezek miatt a mozilátogatók inkább elmentek a közeli nagyvárosokba, ahol időben és jobb minőségben nézhették meg a filmet. Ezzel halálra ítélve a kis mozikat, amiknek most valószínűleg a kegyelemdöfést adja meg az idei év.

Megjegyzem, ez még csak nem is az első ilyen eset. 2003-ban a Hulk filmet bojkottálta 200 német mozi, amikor a Universal emelte meg a részesedését.

Az egyetlen dolog, ami érthető a hápogásban most az, hogy eme kis mozik idén már nem hónapos csúszással tudták volna nyomatni a filmet, hanem egyből a premier napján. Ez ugye nekik baromi sokat számít, hiszen alapból spóroltak azon, hogy most már nem kellett fizikai adathordozó a filmhez, premier napon fogadhatják a nézőket és valószínűleg a film is jól termelne - elkezdhetnének rendbe jönni anyagilag. De azt viszont már a Disney-től sem várhatjuk el, hogy a világ minden egyes mozijára személyre szabott árakat hozzon vagy számoljon olyan mozikkal, amik évek óta csak veszteséget termelnek.

S bár nem vagyok ebben szakember, szóval lehet, hogy baromság a feltételezés, de ahol ilyen sok mozi haldoklik, onnét túl sok pénz sem folyik be a stúdiók kasszájába, ami már meglátszódhat a Disney és más stúdiók pénzügyi jelentésein - ez pedig ok lehet a részesedés emelésére, hiszen ha teszem azt, száz kis mozi nem tudja visszafizetni azt az alaprészesedésben, amit a Disney beleölt, hogy meglegyen nekik a tekercsük, meg stb. akkor céljukká válik az emelés. Elvégre - tetszik vagy sem -, ezek a stúdiók nem jótékonysági szervezetek, ha valahol nem térül meg a költség, ott változtatni kell.

Több, mint valószínű, hogy mi is emiatt estünk el a Blu-ray megjelenésektől, mert nem hoztuk annyi pénzt, ami haszont vagy legalább megtérülést jelentett volna Disney-nek. És ezt én őszintén szólva nem csak elképzelni tudom, de meg is értem. Csak tipp, de nem lepne meg, ha kiderülne, hogy e fórum aktív tagjai közül mi ketten vagyunk a legnagyobb BD-gyűjtők. És én még gyűjtő sem igazán vagyok, csak hazai tekintetben átlagos BD-fogyasztó, hiszen 1-2-3 havonta veszek 1-2 lemezt. Az utolsó kettőt ráadásul Angliából rendeltem. És ez az arány szerintem rávetíthető az egész országra, nem hiszem, hogy lenne idehaza tízezer csak hozzám hasonló átlagos BD-vásárló, hát még olyan nagy gyűjtő, mint te. Ezen pedig semmilyen petíció nem segít. Ezen a hazai vásárlói felfogás megváltoztatása segítene.

Hozzászólás ideje:

Oké, győztél. Lehet, tényleg átéltek már a németek is hasonlót, nem tudom. Nekem akkor is fura, valahogy úgy gondoltam (és gondolom ettől függetlenül ma is), hogy ott nagyjából minden rendben van... Heti szinten járok a szomszédba és az ottani kínálat alapján mást lát az ember. Na, mindegy.

A hazai BD meg nem jelenésről egyébként az a véleményem, hogy abban a ProVideo épp olyan sáros, mint a Disney. Viszont nem hogy több ezer rendszeres BD vásárló/gyűjtő nincs az országban, hanem szerintem több száz sincs. :(

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.