Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Trópusi vihar

8/10

Na szóval nekem nagyon bejövős volt. Csak nehéz olyan társaságot találni, aki érti is a filmet. Vagyis a poénokat. Kezdődött az groteszk tükör elé állított 4 ál-trailer, és sajnos társaságomban is, és a teremben is azt tapasztaltam, hogy nem esett le nekik, hogy ez már a filmhez tartozik... Mindenki jóformán fújolt, és én tudtam egyedül elkapni a poént.

Tovább spoiler mögött:

Spoiler:

Sajnos csak szinkronos verzióhoz volt szerencsém, de nem mondhatom, hogy sírt a szám a film alatt. :D Egyes egyedül Downey Jr. nem lett visszaadva, de ez nehéz is lett volna. Meglepően sok trágárság visszaköszöntött a vásznon, ami manapság már nem megszokott, pedig egyes filmeket régen a magyar szinkronok tették kultá hazánkban. Persze Tom Cruise poénlelövésbe sikeresen belefutottam, de elsőre nem ismertem meg, csak mikor már élőképen mutatták. Eredeti nyelven nem tudom, de szinkronosban Downey mellett ő is vitte vállán a filmet. :D Mi szövegek? "Terroristákkal nem tárgyalunk..." Magában a filmben az összes vietnámi film kliséjét ellődözték, és öröm volt hallani egyes filmes utalásokat ilyen vicces köntösben. Főleg mikor a "retardáció eljátszás"-ról monológozott Downey Jr. Mindenki frankó volt amúgy a filmben, és a zenék is feelingesre össze lettek válogatva. Alig várom a DVD-t, hogy eredeti hangon jó minőségben is megleshessem a pigmentműtéten átesett "5 sírómajom-díjas színészóriás"-t. :D Többet végül is nem nagyon tudok mondani, mert csak idézgetni tudok, és arra inkább a film való. Aki egy nagy baromságra vágyik, az nézze meg. :D

Hozzászólás ideje:

Hát ez akkor elég mulya közönség lehetett. :D Szerencsére mikor mi láttuk, dőlt mindenki a röhögéstől.

No igen, ki is kell ám fogni azokat akik tényleg "érteni" tudják az efféle poénokat. :D

Hozzászólás ideje:
Kezdődött az groteszk tükör elé állított 4 ál-trailer

Ál-trailer? :D Erről még nem is hallottam...

Valamikor már én is szeretném látni ezt a filmet, de most valahogy sűrűsödnek nálunk a hétvégi programok, így minden bizonytalan.

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:

Á, az áltrailerek annyira jók lettek, hogy az ember sírva röhög rajtuk :D Eszméletlen mód sikerült kifigurázni az adott filmes műfajokat :D Szerintem a sztori egyik csúcspontja :D

Azt hiszem, Lazarus hat Síró Majom-díjas volt, az öt az Oscarjai száma :D Elsőre én sem ismertem fel a stúdiófőnököt :D

Hozzászólás ideje:

Igen, már holnap. Viszont én idén kihagyom, már jó néhány filmet megnéztünk, ami érdekel, és nem is tudok menni más szempontból sem. Hátha jövőre.

Hozzászólás ideje:
Á, az áltrailerek annyira jók lettek, hogy az ember sírva röhög rajtuk :D Eszméletlen mód sikerült kifigurázni az adott filmes műfajokat :D Szerintem a sztori egyik csúcspontja :D

Azt hiszem, Lazarus hat Síró Majom-díjas volt, az öt az Oscarjai száma :D Elsőre én sem ismertem fel a stúdiófőnököt :P

Jaja, a trailerek a legjobbak. :D Satan's Alley, Rekkenő, Jámbor Jack......no meg Jack Black féle Eddie Murphy kifigurázása se semmi. :D Ja és Szunaszaft! :D

Hozzászólás ideje:

Tudja valaki, hogy működik ez a moziünnepes rendszer? Előrendelés van, vagy muszáj odamenni nyitásra hogy legyen még hely? És egyszer kell kifizetni azt a 490 forintot, vagy pl 2-3 ezret, és abból többet lehet megnézni?

Hozzászólás ideje:

Én úgy tudom a legfrissebb infók szerint, hogy online vásárlás van, de rendelés nincs. Tehát lefoglalhatod a helyet, de ki is kell fizetned a honlapon egyből. Egy film kerül 490.- -be. :D

Hozzászólás ideje:

A Palace moziknál így van, én is így vettem most jegyet, előre az interneten. Ugyanúgy működik, mint a foglalás, csak most kizárólag a 'vásárlás' gomb működik. Valamint kell hozzá egy dombornyomású vagy internetes bankkártya. És akkor az E-Ticket pénztárnál sorbanállás nélkül csak át kell venned a jegyet. :D

Hozzászólás ideje:

Köszi mindenkinek az információkat. Egy Trópusi Vihart és egy TDK-t még lehet hogy megejtek a napokban.

Hozzászólás ideje:

Épp most hallottam a hírekben :D Ez igazán szomorú hír. Nyugodjon békében.

Tesóméknak ajánlottam, hogy fizetek nekik a neten jegyet a Westendbe, mert ugye már Pesten voltak, mikor én itthonról néztem nekik műsort (kicsit rosszul szervezték le a mai napjukat), de aztán nem igényelték tőlem. Végül a Kossuth moziba mentek, ahova szinte alig adtak el még jegyet. A Westendbe pl. a Sötét lovagra reggel már csak pár hely volt szabad.

Hozzászólás ideje:

RIP :D

Batman - The dark knight

No, hát megvolt első ismerkedésem a Batman- témakörrel. Megragadott-e? Még elválik. Alapvetően szimpatikus az antihős szerepkörébe szorult városmegmentő alapötlete.

Ami a filmet illeti, felemás. A színészek jók, a főszereplők rendben vannak, a technikai rész remek. A történet? Hát, szerintem a végén Jokert leszedték a kötélről, és felajánlották neki, hogy robbantgatás és késelés helyett írjon forgatókönyveket. A humorszint rendben volt. A hang miatt megérte moziban nézni. A látvány viszont.... két bajom is van vele. Az egyik Kétarc égettebbik fele. Lehet, hogy csak engem zavar, de hogy lehet ilyen szeme? Szemhéj nélkül a szaruhártya percek alatt kiszárad.... egy B-kategóriás horrorba elmenne ez a fél fej, de ide szerintem nem. A másik a mobiltelefonok által közvetített gigászi képanyag, ami elvileg harmincmillió gothami mobilkészülék adataiból áll össze. Vagy hát, a jó ég tudja.... sem a megjelentés módja, sem a működési elv nem tetszik.

Ami viszont nagyon bejövős, az a hajós és az üldözéses zárójelenet.

Ami a karaktereket illeti: Bruce Wayne jól sikerült, a szájbarágás ellenére egy tisztelhető karakter. Harvey Dent politikus. Rachel jó lett volna, ha nem hal meg a film közepénél. Joker teljesen rendben volt, az a fajta rosszfiú akit ugyan nem kedvelek meg a film nézésekor, de bőven megértem, ha mások igen. Ami a gothami rendőrséget illeti, ennyi idiótát nem láttunk egy rakáson a hét Rendőrakadémia filmben összesen. Aki idegesít, az Gordon kisfia. A képregény eredetileg gyerekeknek szólt nem? Tudom hogy igyekeztek mnél távolabb jutni a világmegmentő gyerek című klisétől, de ez az elképesztő passzivitás és hülyének nézés már otromba.

Amúgy a címet nem értem.... KÉT lovag szerepel a filmben, ráadásul a fehér lovagról sokkal inkább szól a film mint a feketéről. Na persze, az a címszereplő, aki megéri a film végét.

Egy mellettem ülő srác kommentje "....és persze Batman körül szinte kizárólag Joker maradt életben".

Összességében 7/10.

Szerkesztve: - Darth Krande

Hozzászólás ideje:

Iron Man

Remek film! Sok szuperhős megfordul mostanában a mozivásznon, lehet őket csodálni, irigyelni, keresni és felnagyítani a hibáikat, nekem Tony Stark volt az első és eddig egyetlen, akivel azonosulni tudtam. Amikor megalkotja a prototípus páncélt. Amikor néhány levegőbe elszórt év után végre alkot. Csodálatos jelenetsor, és a legjobb benne, hogy ez az alkotás innentől kezdve az egész filmen végigfut. Néha a környezet megpróbálja akadályozni, nem zavartatja magát. Még arra sem gondol, hogy talán kéne egy jól működő tartalék a szívére a generátorból. Csoda, hogy nem hal közben éhen :D

A történet kellemes, semmi fölösleget nem erőltettek rá, ami benne van, az rendben van. A szerelmi szál szinte hiányzik, szerencsére, ami megvan belőle, az OK. És a kezdő ügynök, nagyon szimpatikus. :D

Valaki aki letöltötte, esetleg átküldené a páncélkovácsolós rész zenéjét, a kalapálással, hideg vízbe nyomott forró fém szisszenésével, stb együtt?

8,5/10

Hozzászólás ideje:
Nálam az idei év, ha nem az eddig látott legjobb képregényfilm. :D

Nekem a legjobb képregényfilm(ek) az új Batman-ek.Közvetlenűl utánuk viszont az Iron Man jön.

Hozzászólás ideje:
Az Iron Man tényleg nagyon jó film lett.Olyan emberi.

Eléggé tetszett nekem is, de egy kicsit semmilyen volt az egész. Vége a filmnek, és olyan érzése van az embernek mint ha 20 perc se telt volna el (és ezt nem az okozza hogy olyan jó lenne). A főgonosz sztorivonala pedig túl sablonos volt.

Ám Tony-val mindent tudtam, csak azonosulni nem.:D De a karakterét tényleg eltalálták, jó szövegei voltak.

És jó zenei betétek voltak végig. A végső jelenet pedig meglepő volt. :D

Összegezve talán az a legnagyobb bajom a filmmel hogy túl felszínes, túl olyan MTV-style. De egyszer se unatkoztam a nézése közben, jó tempót diktált.

Megnéztem ma a Tropic Thunder, hát hatalmas volt. De az biztos hogy moziünnepre nem megyek még egyszer, a 30 perces reklámblokk és az őrjítő közönség meggyőzött erről. Mögöttem ült pár darab 10-12 éves gyerek, és szinte visszaismételték az egész forgatókönyvet (LOL, ki voltak akadva a vietkong kifejezésen).

Hozzászólás ideje:
Nekem a legjobb képregényfilm(ek) az új Batman-ek.Közvetlenűl utánuk viszont az Iron Man jön.

Ne felejtsük ki a régi Superman filmeket se, legalább is az első két részét. Bár én már félek újranézni őket, attól tartok hogy kiábrándulnék belőlük. Azért valljuk be, egy kék-piros maskarában repkedő felnőtt férfi kalandjai már kicsit megmosolyogtatóak.

Hozzászólás ideje:
Ne felejtsük ki a régi Superman filmeket se, legalább is az első két részét. Bár én már félek újranézni őket, attól tartok hogy kiábrándulnék belőlük. Azért valljuk be, egy kék-piros maskarában repkedő felnőtt férfi kalandjai már kicsit megmosolyogtatóak.

Melyik nem mosolyogható meg? :D Szerintem mindegyik. Pókember, Szupermen, Batman....Fantastic Four......mind vicces maskarát visel. :D

Hozzászólás ideje:

Arról nem beszélve, hogy a Superman alapból egy giccsparádés amcsihájpolás. Brrrrr...

Nekem is nagyon tetszett az Iron Man, lazán leszorította az X-meneket a dobogóról, amin első a két új Batman, a második a páncélos úr, a harmadik meg a két Hellboy.

Hozzászólás ideje:
Melyik nem mosolyogható meg? :D Szerintem mindegyik. Pókember, Szupermen, Batman....Fantastic Four......mind vicces maskarát visel. :D

Jó, de azért van különbség egy kék-piros pizsama, és egy fekete katonai páncél között. Meg maga az egész "átfésülöm a hajam, Superman lettem" rész is érdekes, mert ettől már rá se ismernek ugyebár.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.