Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Az, amiben Lucas a SW lényegéről beszél? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Amelyikben többek között sakk-játszmaként magyarázza a sötét és a világos oldal harcát. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Amelyikben többek között sakk-játszmaként magyarázza a sötét és a világos oldal harcát. Meghogy Vader mindkét oldalt látja. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Akár Polgár Judit is adhatta volna ezt az interjút. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Akkor ne írjam be? Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Akkor ne írjam be? Felőlem beírhatod, csak az eredete kétes. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Jó, akkor majd holnap. Most már fáradt vagyok Donát. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Hozzászólás ideje: 2005. December 22. Igen, arra gondoltam.Annak idején tetszett az "interjú", többször is nekifutottam.Bár Lucashoz tényleg elég prózai szöveg. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 23. Hozzászólás ideje: 2005. December 23. „Darth Sidious a sagában a gonosz megtestesítője. A harmadik részben megláthatjuk, hogy igazi mester. A film alatt rájöhetünk, hogy maga a Gonosz akarta úgy, hogy Sidious Sith-té válljon. A sötét oldal egy folyamatosan forgó henger. A prequelekben láthatjuk, amint a rossz felülkerekedik a jón. De a gonosz nem önmagában a Sith. De a Sith-ek gonoszak. Ha úgy gondolják, hogy a Sith-ek irányítanak mindent a Star wars univerziumban a gonoszságukon keresztül, akkor tévednek. A Sith-ek úgy hiszik, ők irányítják a gonoszt, ám valójában az irányítja őket. Az Erő csak egy eszköz a rosszak kezében, mellyel a jók és a gonoszok összecsaphatnak. A saga valójában egy óriási sakk játszma. Amikor elkezdődik, a rosszak kiválasztják királyukat. A játszma két fél között játszódik: a jók és a gonoszok. A partit egy táblán játszák: az Erőn. Azok a rajongók, melyek belemélyednek a történet egészébe, láthatják, hogy minden karaktert úgy választottunk, hogy tökéletesen bemutassa a jó, vagy a rossz oldalt. Az ellenfelek kilétével mindenkinek tisztában kell lennie, ez volt az oka, hogy megteremtettük a Jedi-rendet, majd később a Sith-eket. A harmadik rész rengeteg utalással, és új értelmezéssel egészíti ki a harcot. Ám van egy pont, amikor a jó és a rossz karaktere egybe folyik. Ez a második részben található, amikor Dooku megkéri Obi-want, tartson vele. Ekkor látható, hogy valójában fogalmunk sincs, hogy melyik fél éppen hogyan áll, mi a terve, és még mit tartogat a számunkra. Ennek gyökeres ellentéte a negyedik rész. Itt megmutatjuk, hogy nem csupán egyetlen oldal van a játszmában, nem engedjük, hogy bármelyik is uraljon mindent. Vannak rajongók, akik úgy hiszik, hogy ez a rész csupán a karakterek fejlődésének szempontjából érdekes. Ám emögött nagyon sok minden lapul. Valójában ez az a pont, ahol minden visszaáll az eredeti helyére. A Baljós Árnyakban van egy jelenet, ahol Palpatine mosolyogva jegyzi meg: „Figyelemmel kísérjük a pályafutásodat, ifjú Skywalker”. A harmadik részben tapasztalhatjuk, hogy ez a többes szám első személy valójában a gonoszokat jelöli, azon keresztül pedig a Sith-eket. Sidious azt hiszi, hogy képes kommunikálni a rosszal, mely benne van, és amely valójában irányítja őt. De akárcsak a királynak a sakktáblán, neki is szüksége van segítségre. Mindamellett a prequelek a Sith-ek hatalomszerzését mutatja be, azt, hogy minél nagyobb befolyást szereznek az Erő fölött. Az eredeti trilógia hasonlóképpen mutatja be a világos oldalt. Az első részben kiválasztják királyukat: Luke Skywalkert. Amikor a Sith-ek elpusztulnak, a gonosz feladja a partit. De hiba lenne azt hinni, hogy ez volt az utolsó harc kettejük között… " Miért volt szükség Palpatine főkancellár megalkotására, akit szintén Ian McDiarmid játszik? "Nos, akartunk adni a sötét oldalnak egy vezért (sakkban a királynő hivatalos neve a vezér)és ez volt a legjobb lehetőség. Sidious másik személye lehetővé tette számára, hogy akárhol feltűnjön a táblán, akárcsak a vezér a sakkban. Az a hír, hogy Palpatine és Sidious két különböző személy, távol áll a valóságtól. A gonosz könyörtelenül játszik. Minden játékosával támad, amelyikkel csak tud. Azok után, hogy a gonosz uralja a játékteret a prequelben, úgy tűnik, hogy a harmadik részben könnyedén feláldozza vezérét. Amíg ez történik, addig a Jó észreveszi a lehetőséget, hogy időt nyerjen. Ez az eredeti trilógiáig kitart. A jó ugyanis olyan helyzetet foglal el a táblán, hogy minden játékosát képes mozgatni a pálya minden pontjára. Ez akkor történik, amikor megfogalmazódik a két Jedi-mesterben, hogy el kell különíteni az ikreket. Ennek a lépésnek köszönhetően a jó később a játékosival bekerítheti ellenfelét. Viszont nem azokkal a karakterekkel, akik a végső döntés hozzák. Az Erő, vagyis amiről ők azt hiszik, hogy az Erő, vezeti őket. De az Erő csak a fele annak, amely valójában mutatja nekik az utat. A jó és a Gonosz az. Palpatine főkancellárt azért teremtettük, hogy ő legyen a legerősebb a pályán. Ezért lett ő az uralkodó.” Ha ez valóban egy sakkjátszma, ahogy mondta, akkor el tudná nekem mondani az ellenfelek legjobb lépéseit? "Természetesen. A gonosz arra használja a sötét oldalt az Episode I-ben, hogy előkészítse az első lépéseit. A Naboo-i konfliktus volt az egyetlen dolog, amire szüksége volt egy mindent elsöprő rohamhoz az irányításért. Amikor a Jó lépett, kiválasztotta a Jediket a saját védelmére. Az első részben a karakterek egy része mindkét oldalon elpusztul. Darth Maul épp úgy meghal, mint Qui-gonn. A rajongók szerint ez csak a szereplők elpocsékolása, ám valójában ez a háború egy részének bemutatása. Az egyensúly némiképp még fennáll. De a gonosz gondolt Darth Sidiousra is, és nagy tervei voltak vele! Azzal, hogy Palpatine-t a tábla közepére helyezte, kapott egy esélyt a gonosz, hogy irányítsa az Erőt. A Klónok támadása maga volt a káosz. A sötét oldal vezére mindent szétrombolt, és minden lépését előre tudta mindenkinek. Mindent megtett az EpII végére, amit csak lehetett. A harmadik részben a gonosz tehát a csúcson van Úgy érzi, legyőzhetetlen. Létre jött a hatalmas Birodalom, mely elpusztíthatatlan. De még nem győzte le a jót! Amikor Darth Sidious beszédet tart a Szenátusnak, hogy miként szerezte meg a galaxist, az egy hihetetlen egyéni alakítás. Valójában a Gonosz gúnyolódik a jóval. Biztos a győzelmében, mielőtt a játszma elérné a felét. A harmadik részben a jó oldalon álló karakterek azt hiszik, hogy bár még együtt vannak, már elvesztek. A jó az, aki úgy dönt, hogy meg kell küzdeniük a birodalommal az Eredeti trilógiában. Lassan az Erő elfordul a Gonosztól, és a jó segítségére siet, aki arra használja fel, hogy az ellenfél bábuit elpusztítsa. A jó ezúttal más bábukat is felhasznál, mely előnyhöz juttatja. A VI rész döntő jeleneténél már csak a két király maradt és nem kézzel fogható dologért küzdenek. Ez a valami, vagy inkább valaki, Anakin Skywalker, aki az Erő megtestesítője. A végén a két király a játéktéren nem tudja elpusztítani egymást. De Anakin Skywalker igen. És végül, a jó nyer!” Saját fordítás - nálam lehet reklamálni ez ügyben Donát. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 7. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 7. (szerkesztve) Ezeket nemrég találtam. Három cikk 1980-böl. kritika csalók Szerkesztve: 2006. Augusztus 7. - Rog Ertay Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 7. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 7. Ezt a második írást még nem olvastam, tök jó. 12 Ft volt a jegy....te jó ég! Jó lenne egy időgép. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 8. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 8. Ezt a második írást még nem olvastam, tök jó. 12 Ft volt a jegy....te jó ég! Jó lenne egy időgép. De jó ám! Nekem az elsőből tetszett nagyon, hogy az ESB az 5. rész, az első 2-t már láthattuk a 3-4et meg nem vették meg a filmforgalmazók. Szép lenne.... Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 8. Hozzászólás ideje: 2006. Augusztus 8. ezen a "klasszikus" tyiűű baing-on már sokadszorra is olyan jót lehet nevetni minden fikagép pársoros bibliája lehetne Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Szeptember 22. Hozzászólás ideje: 2006. Szeptember 22. (szerkesztve) TVRHét 40. szám: Birodalmi építgetők Folytatódik az ellenállhatatlanul vicces LEGO Star Wars-sorozat. Ezúttal az eredeti trilogia második része, A birodalom visszavággot dolgozták föl legofigurákkal és az elmaradhatatlan humorral. Kövessük a lázadók mindennapinak egyáltalán nem nevezhető kalandjait, miközben megpróbálják szó szerint lebontani, és darabjaiból - megint csak szó szerint - újjáépíteni a birodalmat! Khm... ja, hát... de akkor mi volt az a játék, ami az ep1-2-3-at dolgozta fel? Na meg melyik az a játék, amiben az ep6 is benne lesz.... ja persze, a Lego Star Wars III. Meg az is LOL, hogy a lázadók nem csak szétszedni, de össze is akarják rakni a Birodalmat. De akkor minek szedik szét? De hát mit várunk mi néhány legofigurától? Szerkesztve: 2006. Szeptember 22. - Dzséjt Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. (szerkesztve) A mai népszabadságban olvasható egy jó cikk, melyben a bizalmatlansági indítványok történelmi hátterét feszegeti az író. Az utolsó bekezdés érdekes: "Jellemző, hogy a bizalmatlansági indítvány intézménye a fikció világát is meghódította. A Star Wars filmek utóbb készült első epizódjában a Galaktikus Köztársaság utolsó demokratikus kancellárja ezen az úton bukott meg. Finis Valorum ellen a Demokratikus Szenátusban Padmé Amidala kezdeményezett bizalmatlansági szavazást. Az ezután hatalomra került Palpatine szenátor lett a birodalom császára. " Legalább megtudtam, hogy Valorum keresztneve Finis. NOL cikk Szerkesztve: 2006. Október 3. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Jól tájékozott az író. De én úgy emlékszem, már a könyvben is így hívták. Vagy csak az enciklopédiában? Na mindegy, már a film előtt volt szó arról, hogy így hívják Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Jól tájékozott az író. Biztos imádja az SW-t. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. A mai népszabadságban olvasható egy jó cikk, melyben a bizalmatlansági indítványok történelmi hátterét feszegeti az író. Az utolsó bekezdés érdekes: "Jellemző, hogy a bizalmatlansági indítvány intézménye a fikció világát is meghódította. A Star Wars filmek utóbb készült első epizódjában a Galaktikus Köztársaság utolsó demokratikus kancellárja ezen az úton bukott meg. Finis Valorum ellen a Demokratikus Szenátusban Padmé Amidala kezdeményezett bizalmatlansági szavazást. Az ezután hatalomra került Palpatine szenátor lett a birodalom császára. " Legalább megtudtam, hogy Valorum keresztneve Finis. NOL cikk Nem csemmi. Ilyeneket csak rajogó tud. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. http://origo.hu/filmklub/20061030halj.html?pIdx=3 Aranyos... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. http://origo.hu/filmklub/20061030halj.html?pIdx=3 Aranyos... "Az eredeti Csillagok háborúja" Az újak másolatok vagy mi? Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. Köss bele, köss bele! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. Hozzászólás ideje: 2006. Október 31. Köss bele, köss bele! Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. November 21. ITT egy fura cikk. Talán mehetett volna a humor topica is, de mivel az eset tényleg megtörtént elfér itt is. Szóval az Egyesült Királyságban már 400.000 ember vallja magát a Jedi vallás hivőjének (ami nem semmi ha belegondolunk, hogy a filmekben egy egész galaxisra jutott 10.000... ezzel egyébként a negyedik legnagyobb vallásnak számit ott, megelőzve a buddhizmust például) és most hivatalos peticiót nyujtottak be az ENSZ-nek. Eszerint a noivember 16-át, a Nemzetközi Tolerancia napját átkéne nevezni a Bolygóközi Tolerancia napjává, hogy a jedik megemlékezhessenek Luke harcára a Birodalom ellen. Avagy az emberi hülyeség nem ismer korlátokat Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Jesszus... Donát Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Szerintem Jó ötlet! Én támogatom! Nov 16 Jedi emléknap!!! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Hát én csak azt tudom mondani, amit Donát: Jesszus... Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Hozzászólás ideje: 2006. November 21. Nincs más Isten az Erőn kívül és Luke az Ő prófétája. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. November 22. Hozzászólás ideje: 2006. November 22. Hiába, az ember már csak ilyenek Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. November 22. Hozzászólás ideje: 2006. November 22. Szerintem ezt csak jó poénnak tartják. Én is azt írnám be. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. December 1. Hozzászólás ideje: 2006. December 1. (szerkesztve) Ezt most találtam ahogy Nicasiót kerestem a filmkvízbe. Ennyi hasznom lett belőle. Érdekes. Matthew Wood (Grievous hangja) interjú Szerkesztve: 2006. December 1. - Rog Ertay Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.