Ugrás a kommentre

A Rebels animációs sorozat


gunji

Ajánlott hozzászólás

Attól még valamely felmenője hajszínét is örökölhette mert ilyen is van. Nincs kőbe vésve, hogy csak a szülők hajszínét lehet örökölni, lehet a nagyszülőékét is vagy a dédszülőékét is. Olyan is van, hogy két fehér bőrű szülőnek fekete gyereke lesz, mert nagyszülő vagy dédszülő fekete bőrű volt. Ilyenkor gének ugranak egy-két generációt. Szóval semmi sincs kizárva :D

 

A probléma ezzel az "átugrik egy generációt" érveléssel ott van, hogy ez pont csak a szőke és a vörös hajra igaz, nem a barnára/feketére. Aki hordozza a sötét gént, annak sötét lesz a haja és pont. Hogy mennyire lesz sötét, az már más kérdés. Aki nem hordozza a sötét gént, annak lehet szőke, és mivel nem hordozza a gént, nem adhatja tovább a gyerekének sem. Obi-Wan és Satine azért vörös ill. szőke, mert csak azokat a géneket örökölték a szüleiktől. Nincs sötét gén ami átugorhatná a generációt, hogy megjelenjen az ő gyerekükben. Ha valamelyikük barna lenne, és Sadine vörös, az igen, az lehetséges volna.

 

A valóságban legalábbis így működik nagyon leegyszerűsítve. Ugyanakkor így belegondolva nem tudom miért alapozok bármit is a valóságra, egy idegen fajokkal (amelyek közül legalább kettő képes emberekkel kereszteződni, és ezek közül az egyik fajnak egyáltalán nincs is haja) teli univerzumról folytatott eszmecserében? :? Ezra kék hajáról nem is beszélve...:hehe:

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem is tudtam, hogy a New York-i Comic Con teljes anyaga fenn van a neten!

Rebels panel

 

Többek között elhangzik benne, hogy a rohamosztagosok/pilóták stb. többé már nem klónok. Azért jutottak erre a döntésre (Lucassal egyeztetve), mert a klónok nem belső indíttatásból harcoltak, túlságosan individualisták lettek, ezért a császár azt találta ki, hogy ideológiával kell önkénteseket toborozni, akik belső ingertől hajtva vesznek részt a Birodalom oldalán az új rend megszilárdításában. Lothal egy olyan bolygó, amit ezért az emberanyagért választott a Birodalom. Van egy bánya és egy gyár, ahol Tie vadászokat állítanak elő, de elsődlegesen azért szemelték ki a bolygót, hogy önkénteseket toborozzanak, ezért van az utcákon olyan sok plakát, ami a Birodalmat népszerűsíti.

 

Pablo megosztotta a nézőkkel, hogy a rohamosztagosok fegyverén végeztek egy apró módosítást. A cső tetete kapott egy kiugró gerincet, ami azért van ott, mert a Kenner rohamosztagoshoz mellékelt fegyverén is látható ez az öntési hiba és ezt akarták átültetni a sorozatba, mintegy hitelesítve a Kenner fegyverét.

 

gun_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Az új kétlábú lépegetőt még a Birodalom Visszavághoz tervezték. All Terrain Defense Pod

 

l_peget__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

All_Terrain_Defense_Pod_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

A belső tér. (Még nem is láttam ezt a képet.)

cockpit_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

cockpit2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

A sorozatban látható Tie érdekessége, hogy bár a Raplp McQuarrie tervezte nagyobb központi buborék - kisebb szárny torzót vették alapul, valójában itt is a Kenner első TIE játékát utánozták le, ami a filmtől eltérő arányokkal készült és ezt látjuk majd viszont a Rebelsben is. Pablo megosztja velünk, hogy az eredeti trilógia idején a belső tér kialakításánál nem vették figyelembe az eredeti makett arányait, ezért most úgy kellett újratervezni a pilótafülkét, hogy abban el is férjen a pilóta, de meg is feleljen az alapvető arányoknak.

tie_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

cockpit3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

cockpit4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Pablo felvilágosított minket, hogy a pilóta eredetileg nem a TIE tetején lévő nyíláson keresztül szállt (volna) be a gépbe, hanem a hátul látható zsilipen keresztül. A közvélemény azonban meghonosította a felülről történő beszállás ötletét, ami így is terjedt el a rajongók között. Emitten az eredeti tervrajz, amin hátul látható a zsilip ajtaja.

tie2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Még a maketteket is úgy készítették el, hogy a zsilip hátul látható. Pabló a videóban felhívja a figyelmünket a zsanérra.

zsan_r_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Az alkotóknak szüksége volt egy hajóra, ami a TIE vadászokat szállítja, mivel azoknak nincs saját hiperhajtóművük. Filoni adta az ötletet, hogy az EPI egyik hajóját használják fel erre a célra. Mivel annak a kinézete nem volt kellően birodalmi, ezért megkapta a szendvicset (így nevezi Pablo), ami gyakorlatilag a rombolók oldala és a birodalmi hajók védjegye. A hajó alján látható egy nagy dokkoló nyílás is.

tie3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

hordoz__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszi Zééé! Ez tök jó leírás, tegnap nem is láttam, utólag szerkeszthetted.

Ezek voltak az érdekesebb dolgok. Pablo mesélt róla, hogy Lucas aktívan nem vesz részt a sorozat készítésében, de a rohamosztagok sorozásának az ötletét vele beszélték meg. Elhangzik még, hogy a Birodalom az ilyen Lothal szerű bolygókat a gazdasági fejlődés ígéretével fordítja a saját oldalára, ami miatt igyekeznek mindenhol gyárakat építeni, amiknek a valódi célja a Birodalom nyersanyag igényeinek a kielégítése, ugyanis a Birodalom létszáma és eszköztára az egész univerzumra elosztva meglehetősen kicsi. A terrorról azt mondta, hogy az valójában kevésbé létezik, inkább a propaganda erős, továbbá, hogy a Birodalom a bolygók vezetőit korrumpálja, a civileknél csak a patrióta agymosás megy a minél nagyobb számú önkéntes felszívása miatt. Lényegében annyira idealizált a Birodalom jövőképe (ezt Pablo mondja a videóban), hogy mindenki önként és örömmel akar hozzá csatlakozni. Ahogy Luke is el akart menni a Birodalmi Akadémiára az EPIV elején.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remélem ennek is adnak teret majd és nem két percben rendezik le a találkozásukat. :)

 

Ez nem lesz benne a sorozatban! Úgy indítanak, hogy a Ghostot üldözi egy rakat TIE vadász, a harcot pedig a Lothal felszínéről nézi végignéz Ezra. A hajó meghibásodik és kényszerleszállást hajt végre Lothalon, néhány TIE pedig lezuhan a csata közben. Ezra fog a többiekhez csapódni, akik már eleve a Ghost teljes legénysége. Amiket eddig láttunk, az mind az első film eleje. Valahogy eljutnak a gyárba, ahol a TIE vadászok készülnek, ott lesz egy harc. Hogy ez a Ghost eredeti küldetése, vagy a menekülésük része...passz, de itt nem fogják bemutatni, hogyan áll össze a csapat, csak Ezra fog melléjük szegődni. Majd egy képregényben bemutatják az előzményeket.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt így kisakkoztad a részletekből?

Igen...meg egyértelmű és el is mondtak már pár dolgot. Ugyanaz lesz a szerkezete, mint az EPIV-nek. Ezra véletlenül csöppen bele a dolgokba, mint Luke...egyből bele a dolgok közepébe. Segít a Ghost legénységének a Lothaol, mint Anakin az EPI-ben.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vajon a Rebelsben fognak bővebben foglalkozni a Vader Tarkin viszonnyal? Engem mindig is érdekelt, hogy miként lehet egy "mezei" (tehát nem erőhasználó) katona Vader fölött? Kicsit olyannak képzelem a szitut, mint Dooku és Grievous viszonyát, csakhogy ott Dooku osztogatta a parancsot Grievousnak és nem fordítva. Szóval engem nagyon érdekelne, hogy Tarkin miként lett olyan pozícióban, hogy rendre utasíthatja Vadert (ahogy pl. az az EpIV-es fojtogatáskor is történt).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem mindig olyan érzésem volt, hogy Vader csak azért engedelmeskedett Tarkin-nak, mert "úgy tartotta kedve", és Tarkin ezt pontosan tudta. Az említett fojtogatásos jelenetben például egy villanásra átfutott az arcán valami olyasmi hogy "Ha nem vigyázok én is így járok...." és jó pár másodpercig eltartott mire ráugatott Vader-re. Ha valóban Vader felett állt volna, akkor nem habozott volna egy pillanatig sem. Aztán a Yavin-i csatában Vader simán fogta magát és kiment levadászni a Lázadók gépeit, még csak nem is szólt róla Tarkin-nak. Ha valóban engedelmességgel tartozott volna felé, ezt sem tehette volna csak így meg.

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem tudom, nekem Vader és Tarkin inkább egyenrangúnak tűnik. A fojtogatásnál sem érzem, hogy az rendreutasítás lenne, hanem annak tényközlése, hogy a "marakodás nem visz előbbre". Elég beszédes, hogy Tarkin nem azonnal szól, hanem hosszú másodpercekig hagyja, hogy Vader megszorongassa Mottit. Ben kérdésében például Vader hajthatatlan volt, és ugye Leia elengedését is Vader találta ki, Tarkin hangot is adott ellenérzésének. Szerintem Vader volt az Uralkodó végrehajtója, Tarkin meg a szószólója, vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy Vader képviselte az erőt, Tarkin pedig az észt.

 

Szerk.: most látom, hogy Werebazs is ide lyukadt ki. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is inkább egyenrangúak, bár igazából nem is nagyon fedik át egymást a dolgaik. A saját területükön kb. mindkettő csinálhat, amit akar, tulajdonképpen csak az uralkodónak tartoznak elszámolással.

 

Amiket kettejük közt láttunk, kevésbé "hivatalos" utasítások lehettek. Már a TCW idején elkezdtek összehangolódni és ha nem is lettek a legnagyobb barátok, de alighanem kölcsönösen tisztelték egymást és adtak a másik véleményére. Tarkin rászólt Vader-re, ahogy mondjuk egy rohamosztagos beszólhat a másiknak. Vader megfogadta a tanácsot, de ha nem olyan kedvében lett volna, akkor meg is fojthatta volna a pácienst, aztán max. Sidious kérdezett volna rá mi történt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó, akkor tekintsük őket egyenrangúnak. Akkor is fura, Vader szinte bármelyik birodalmi tiszttel kénye-kedve szerint bánik, és ez teljesen jogos is, hiszen ő Sith, a többiek meg mezei emberek. Számomra mindig is fura volt, hogy nem áll Tarkin fölött (fogalmazzuk át így a dolgot).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem a mandalore-i csaj is csak később csatlakozik majd hozzájuk

 

Minden lehetséges, de szerintem a következő kép a film elején látható üldözésből van. Megpróbálják őket bevontatni, mert a werkben azt mondja Hera, hogy Chooper menjen el és zavarja a vonónyalábot, miközben Ő vadul tekeri a kormányt. De ez csak az én teóriám!

 

 

Hera0121_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hera0126_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ez a koncept pedig bennem csak tovább erősíti a tézist, hogy Sabine kezdetektől a csoport tagja. Terveztek neki egy szépen belakott lakrészt. Nem úgy fest, mint aki majd az első részben csatlakozik a csoporthoz, sokkal inkább egy évek óta lakott szállás érzetét kelti bennem.

 

Moo0aAQ_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Részben egyetértek Zééé-vel. Szerintem Hera, Sabine, Zeb és Chopper egy már összeszokott csapat, akikhez azonban nemcsak Ezra, de Kanan is csak a pilot közben/végén csatlakozik. Elvégre a bemutatkozó videójából tudjuk, hogy Kanan elzárva tartotta a fénykardját és bujkált a Birodalom elől, és csak a sorozat folyamán tér vissza a Rend elveihez. Ez nem úgy hangzik, mintha ő is egyből a Ghost legénységének tagjaként fog feltűnni.

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Nekem Filoni eddigi nyilatkozatai vele kapcsolatban nagyon azt sugallják, hogy eszük ágában sincs kihagyni. És már csak azért sem lenne rossz, mert így a mortisi jelenés is kapna egy kis mélyebb tartalmat - azaz, tényleg megérte a felnőtt kort. És mennyi konfrontációs elemet hozna a sorozatba: Ahsoka és Kanan, Ahsoka és az Inkvizitor (hiszen Ahsokának például egész csinos rutinja van Sötét Oldali csatlósokkal való harcban), Ahsoka és Vader (egy ilyen találkozás a Rebels fénypontja lehetne). én nagyon-nagyon remélem, hogy nem hagyják ki.

 

Sőt, ha tippelnem kéne, én azt mondanám, hogy az első évad az ő megjelenésével fog zárulni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.