Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Frank Herbert - Dűne

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Én is megveszem majd, de szerintem megvárom a második részt, hátha lesz egy egybecsomagolt, díszdobozos vagy hasonló változat.

Az nálam is instant lenne! Főleg 4K-ban! :)

Hozzászólás ideje:
23 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Én is megveszem majd, de szerintem megvárom a második részt, hátha lesz egy egybecsomagolt, díszdobozos vagy hasonló változat.

Akkor várj még egy kicsit a 2. rész után, mert DV nagyon szeretné a Dűne Messiását is vászonra vinni. 

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:
20 perccel korábban, MissKarrde írta:

Akkor várj még egy kicsit a 2. rész után, mert DV nagyon szeretné a Dűne Messiását is vászonra vinni. 

Egyrészt tudod, hogy engem a folytatások már nem igazán érdekelnek. Másrészt, a Dűne Messiása már egy másik, új sztori sztori, nem pedig a Dűne Part 3. A BD-nél meg pont az lesz a lényeg, hogy a Dűne egészben legyen, a két film, ami együtt tesz ki egy sztorit, a Dűnét. Majd a Dűne Messiásánál várok, ha azt is két részben csinálja meg, mert akkor az meg úgy fog egy sztorit alkotni.

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
2021. 11. 08. - 19:19, Dzséjt írta:

Egyrészt tudod, hogy engem a folytatások már nem igazán érdekelnek. Másrészt, a Dűne Messiása már egy másik, új sztori sztori, nem pedig a Dűne Part 3. A BD-nél meg pont az lesz a lényeg, hogy a Dűne egészben legyen, a két film, ami együtt tesz ki egy sztorit, a Dűnét. Majd a Dűne Messiásánál várok, ha azt is két részben csinálja meg, mert akkor az meg úgy fog egy sztorit alkotni.

Szerintem van értelme a trilógiának. Egyrészt a Dűne Messiása fele olyan hosszú sincs, mint a Dűne, másrészt pedig a két könyv együtt meséli el Paul Atreides történetét. A második kötet után továbbmenni már tényleg nem lenne sok értelme, de a Messiás sokkal jobban kapcsolódik az alapműhöz, mint az utána érkező könyvek. A Dűne Gyermekeiben már generációváltás van, és ott kezdődik Leto II története.

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Whill írta:

Szerintem van értelme a trilógiának. Egyrészt a Dűne Messiása fele olyan hosszú sincs, mint a Dűne, másrészt pedig a két könyv együtt meséli el Paul Atreides történetét. A második kötet után továbbmenni már tényleg nem lenne sok értelme, de a Messiás sokkal jobban kapcsolódik az alapműhöz, mint az utána érkező könyvek. A Dűne Gyermekeiben már generációváltás van, és ott kezdődik Leto II története.

Ez oké és nem is vitatom, de az idézett rész nem arról szólt, hogy mennyire összetartozók a könyvek történetei, hanem, hogy én meddig várjak a BD megvásárlásával. A Dűne messiása egy másik könyv (ami nem is érdekel), és nem fogok rá várni. Csak az első könyv megfilmesített változatait akarom most/majd megvenni, de azt egészben, vagyis kivárom a könyv második felét is.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tíz Oscar jelölést kapott a muvi.

Best Picture
Best Adapted Screenplay
Best Cinematography
Best Production Design
Best Visual Effects
Best Film Editing

Best Original Score
Best Makeup And Hairstyling
Best Costume Design
Best Sound

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Florence Pugh aki például a Fekete Özvegy muvi és a Sólyomszem sori Yelenáját játszotta mostanában tárgyal a folytatás Irulan Corrino hercegnőjének eljátszásáról.

073.jpg

Hozzászólás ideje:

Austin Butler, az új Elvis muvi Elvis-e és a Volt egyszer egy... Hollywood Tex Watson-ja mostanában tárgyal a folytatás Feyd-Rautha Harkonnen-jének eljátszásáról.

0432.jpg

Hozzászólás ideje:

Ez a srác nem lenne rossz Feyd-Rautha szerepére, de Florence Pught nem tartanám igazán jó választásnak Irulan eljátszsára. Kedvelem a színésznőt, de egy "arisztokratikusabb" vonásokkal rendelekző, kicsit magasabb jelölt kellene, ha Cate Blanchett fiatalabb lenne 20 évvel rábíznám a karaktert.

Hozzászólás ideje:

Újabb díjat kapott a muvi.

Motion Picture Sound Editors’ 69th Golden Reel Awards

Outstanding Achievement in Sound Editing – Feature Effects / Foley

Hozzászólás ideje:

BAFTA díjakat is nyert.

Sound
Cinematography
Original Score
Production Design
Special Visual Effects

Hozzászólás ideje:

Villeneuve elárulta hogy a második részhez már van egy "majdnem" kész forgatókönyv és hogy megkezdődtek a forgatás előkészületei.

"The screenplay is finished mostly, but it's always a work in progress. It'll be a work in progress until final cut, but I will say it's solidified. I have a script in my hands. We are in prep right now."

Collider

Hozzászólás ideje:

Tegnap megvolt az 1984-es Dűne. Valamennyire bejött. Vannak elemei amiknek az abban levő verziója jobban bejön de olyanok is amiknek a tavalyi eresztésben levő verziója jön be jobban.

Spoiler

Például a régiben jobban bejön hogy Leto a fogas gázt nem a báróra hanem "Kígyónyelvűre" eresztette mert a másikban nem sok értelme volt közvetlenül a báróra lehelni ha az túlélte a dolgot. Ellenpéldának ott van hogy jobban bejön az újban hogy a vívás gyakorláskor nincs a teremben plusz két fő.

Plusz egyebek mellett az is bejövős a régiben hogy a bárót gonoszabbnak ábrázolták. A kinézetét és a zakkantságát már nem bírtam annyira. Gondolom az új második részében már aktívabb lesz mint az elsőben.

Az is nagyon bejött hogy néhány ismerős színész is játszott hozzá.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Rog írta:
Spoiler

mert a másikban nem sok értelme volt közvetlenül a báróra lehelni ha az túlélte a dolgot.

Spoiler

De Leto pont a Bárót akarta megölni, így logikus, hogy őt célozza, és nem az egyik random csicskáját.

A régi filmet még nem láttam, de a könyvben azért fújja Piterre, mert a begyógyszerezett állapotában azt hitte róla, hogy ő a Báró.

Hozzászólás ideje:

@Nabopolasszar

Ezek már a muvi nézése közben lejöttek.

Spoiler

A fog rendeltetésével már korábban az új muvi nézése közben tisztában lettem így lejött hogy a báró ellen kellett. A régiből meg simán lejön hogy "Kígyónyelvű" véletlenül lett kinyírva mert néhány dolog Leto szemszögéből is látható így az is hogy a gáz kilehelése előtt a csicskát egy pillanatra a bárónak látja.

Hozzászólás ideje:

Hat Oscart díjat kapott a muvi.

Cinematography
Original Score
Production Design - A két díjazott közül Sipos Zsuzsanna az egyik.
Visual Effects
Film Editing
Sound

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Úgy hírlik hogy Christopher Walken fogja Shaddam Corrino-t eljátszani.

0525.jpg

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Egyre jobb a szereposztás. Nem tudom, hogy csinálja a rendező, de már az első részhez is rengeteg ismert színészt tudott megszerezni. És úgy tűnik itt csak fokozza. Lassan az lesz a kérdés, ki nem játszik a Dűnében. :D

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, MissKarrde írta:

És szerintem piszok nehéz Fenring gróf szerepére megfelelő színészt találni. Erre külön kíváncsi vagyok. 

Én az utolsó pár újraolvasáskor (nagyjából, amióta tudom, hogy film készül belőle) Ralph Finnest képzeltem a helyére. Nem tudom, miért, de ő jutott eszembe róla.

Hozzászólás ideje:

Léa Seydoux-nak nagyon örülök, tökéletesen fog illeni ebbe a szereplőgárdába (bár őt Irulannak is el tudtam volna képzelni, inkább, mint Florence Pught). Fenring grófra pedig én is nagyon kíváncsi leszek, számomra ő volt az egyik legérdekesebb mellékes karakter a könyvből, aki ugyan nem szerepelt sokat, de egy igazán figyelemreméltó figura volt. A kedvenc jellemzésem is hozzá kapcsolódik Herbert tollából: "nyuszimodorú ragadozó, az ilyen a legveszélyesebb fajta".

Hozzászólás ideje:
21 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Én az utolsó pár újraolvasáskor (nagyjából, amióta tudom, hogy film készül belőle) Ralph Finnest képzeltem a helyére. Nem tudom, miért, de ő jutott eszembe róla.

Igen, ő abszolút jó ötlet. Én meg valamiféle abszurd módon Matt Smith-t is el tudom képzelni :D 

Hozzászólás ideje:

Változott a bemutató időpontja. 2023 október 20 helyett 2023 november 17.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.