Jump to content

Idővonal


Darth Sky

Recommended Posts

Már régebb óta hiányoltam egy ilyen topikot, ezért bátorkodtam nyitni egyet. Ide jöhet minden, ami a galaktikus történelem eseményeinek időbeli elhelyezésével foglalkozik. Terjedelme, és persze tartalma miatt spoiler mögé rejtem... akinek van ideje végigolvasni, annak kíváncsian várom a véleményét, észrevételeit. :)

 

Az alábbiak a Lucas-éra eseményeire vonatkoznak, egyfajta "alternatív univerzumot" képezve a hivatalos, Disney-éra mellett.

 

 

 

Jelmagyarázat:

 

 

 

YE - A Yavini csata előtt

Y - A Yavini csata éve

YU - A Yavini csata után

YU 20.06 – 20 évvel és 6 hónappal a Yavini csata után

 

 

 

G-kánon: Ide tartozik az 1-6. mozifilm és minden információ, ami George Lucastól származik.

T-kánon: Ide tartozik a The Clone Wars mozifilm és animációs sorozat.

C-kánon: Ide tartoznak a Disney-éra előtt megjelent videójátékok, regények, képregények és minden egyéb, ami nem mond ellent a magasabb rendű kánonoknak.

 

 

 

 

 

 

A KÖZTÁRSASÁG KORA ELŐTT

 

 

 

 

YE kb. 13 000 000 000

Létrejön a Galaxis. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 5 000 000 000

Kialakul az élet a Goroth Prime-on. (Goroth: Slave of the Empire)

 

YE kb. 10 000 000

A vulkanikus tevékenység megkezdi végső fázisát az Esselesen. („Into the Core Worlds” – Star Wars Adventure Journal 7)

 

YE kb. 3 000 000

Egy aszteroida ütközik a Vinsoth-tal, mely következtében a legtöbb élet elpusztul a felszínén. A túlélőkből fejlődik ki a chevin faj. (The Essential Guide to Alien Species)

 

YE kb. 2 000 000

A wookiee-k fejlődésének kezdete a Kashyyykon. (The Essential Guide to Alien Species)

 

YE kb. 1 000 000

- Egy vízi civilizáció indul fejlődésnek a Jerrilek bolygón, ám a következő évezredre kihalnak. („Loyalties” - Star Wars Adventure Journal 4)

- A Goroth Prime-on kifejlődnek az értelmes létformák. (Goroth: Slave of the Empire)

 

YE kb. 200 000

- A zhellek, az emberi faj korai ősei háborúba kezdenek a taungokkal közös otthonuk, a Notron (későbbi nevén Coruscant) irányításáért. A taungok megkísérelnek leigázni 13 emberi nemzetet, a Zhell Zászlóaljakból. (The Official Star Wars Blog)

- Egy kitörő vulkán megtizedeli a zhelleket.

- A taung faj a Roon bolygóra menekül.

 

YE kb. 100 000

- A Fiú és a Leány irányítása alatt, az alderaani killik kaptárak megalkotják a Középpont Állomást és a Víznyelő Állomást. Az Egyek arra használják a Középpontot, hogy Abeloth bebörtönzésére megalkossák a Bendőt, egy fekete lyukakból álló gyűrűt. (Apocalypse)

- A columiak elérek a csillagközi űrrepülést. Megtekintik Notront, melyet immár Coruscantnak neveznek és Durót, ám csalódottan távoznak "primitívségük" miatt. (The New Essential Chronology)

- Coruscantot teljes egészében város borítja be, így az egész bolygó egyetlen hatalmas várossá válik.

- A sith-ek megkezdik kultúrájuk és civilizációjuk felépítését, a Korribanon.

- A kwa faj létrehozza a Végtelen Kaput és a Csillag Templomokat a Dathomiron.

- A Goroth-on lévő civilizációból kialakul egy mezőgazdasági társadalom.

 

YE kb. 90 000

Coruscant, a galaktikus város addig növekszik, hogy új szinteket építenek a régiekre. Ezzel megkezdődik a felfelé építkezés, mely további évezredekig folytatódik. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 57 000

Utapaut gyarmatosítja egy humanoid faj, melyből később kialakulnak a pau'anok és az utai-ok. (The New Essential Guide to Alien Species)

 

YE kb. 50 000

A gree faj kifejleszti a hiperkapukat.

 

YE kb. 49 000

A rakaták kifejlesztik a hiperhajtómű egy speciális fajtáját.

 

YE kb. 40 000

- A Felucia benépesedik a gossam faj által.

- A Garos 4 civilizációja megsemmisül egy földrengés során.

 

YE 36 453

- A rakatáktól való félelmükben a kwák visszavonulnak szülőbolygójukra, a Dathomirra. A kwák megtanították a rakatákat az Erő-használatra, de konfliktus alakult ki köztük, miután a rakaták megkísérelték megszerezni a kwák által kifejlesztett Végtelen Kapu technológiát. (Dawn of the Jedi: The Prisoner of Bogan 4)

- A Galaxis-szerte megjelenő templomok (Tho Yorok) magukhoz hívják az Erő-érzékeny teremtményeket. A Tython bolygón telepednek le, életük az Erő tanulmányozása körül forog. Megismerik kettős természetét, a Világos- és Sötét Oldalt. Felismerik: ha nincs egyensúlyban a két oldal, a bolygó természeti katasztrófákkal reagál, így a tythoniak kötelességévé válik az egyensúly fenntartása. Ők lesznek a Je’daii-ok, akik létrehoznak egy békés civilizációt. Azok, akik nem válhatnak Je’daii-á, elhagyják a bolygót. Ekkor fogalmazódik meg az ősi Je’daii Kódex. (Dawn of the Jedi: Force Storm 1)

 

YE kb. 35 000

Megalakul a Rakata Végtelen Birodalom, mely ismeri és használja az Erőt (Sötét Oldalt). A Birodalom egészen az Ismeretlen Régiókig növekszik. (The Complete Star Wars Encyclopedia)

 

YE 33 598

A Végtelen Birodalom központi rendszere megkezdi Kashyyyk terraformálását. (Knights of the Old Republic)

 

YE 33 357

A rendszer meghibásodik, és egy hiper-gyorsulási növekedési folyamatban a bolygón hatalmas erdők nőnek. (Knights of the Old Republic)

 

YE kb. 30 000

- A Végtelen Birodalom eléri csúcspontját. Más űrutazó fajokkal (gree, kwa) alkotnak közös gazdaságot. (The Essential Atlas)

- Az alderaani killikek megpróbálják megszállni a Korribant, de a sith faj elűzi őket. (The Essential Atlas)

- A killikek eltűnnek az Alderaanról és Alsakanról, az Ismeretlen Régiókba kerülve. A modern kor tudósai szerint, az Égiek felelősek ezért. (The Essential Atlas)

 

YE 28 000

Megkezdődik a sith Adas király uralkodása Korribanon. (Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force)

 

YE kb. 27 700

- A Rakata Birodalom a Korribanra érkezik. Adas győzelemre vezeti a sith nemzetet az idegen megszállók felett, de ő maga elesik a harc során. (The Essential Atlas)

- A Korriban lepusztul a rakatákkal való harc során, így a legtöbb sith a Ziost erdős világára költözik. Korriban a faj szent sírvilága lesz. (Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force)

- Eretnek sith száműzöttek első utazása a Tundra. Később ők lesznek a Tund varázslói. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 27 500

A Coruscanton élő őslakos emberek telepes hajókat indítanak útjukra a következő évtizedekben. Ennek során az emberi faj számos bolygón elterjed. Többek között a Kuaton, Metelloson, Csillán, Alderaanon, Koros Majoron és a Rendilin. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 27 000

Először jelennek meg ember telepesek a Tion-csomópontnál. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 26 053

A morodinok benépesítik a Veronatot. („First Contact” - Star Wars Adventure Journal 1)

 

YE kb. 26 000

- Xer Könyvtára felépül a Criton Poiton.

- A kintanok anyabolygóján, a Niktón kialakul M'dweshuu Kultusz. (The Essential Guide to Alien Species)

- Az Alsakan benépesedik a Coruscantról jött emberek által.

- A verpine faj benépesíti a Roche aszteroida mezőt. (The Essential Gudie to Alien Species)

 

YE 25 818

Lanoree Brock megszületik a Tythonon. (Dawn of the Jedi: Into the Void)

 

YE 25 816

Dalien Brock megszületik a Tythonon. (Dawn of the Jedi: Into the Void)

 

YE 25 807

Lanoree és Dalien megkezdik a Nagy Utazást: felkeresik a tythoni Je'daii Templomokat. Bár Lanoree-t átjárja az Erő, öccsénél az ellenkezője mutatkozik. Dalien megöl egy Je'daii-t, majd az Óváros romjai közé menekül. Ezt követően halottnak hiszik őt. (Dawn of the Jedi: Into the Void)

 

YE 25 805

Lezajlik a Despota Háború: Hadiya királynő megpróbálja átvenni az uralmat a Tython-rendszer felett, ám a Je'daii Rend meghiúsítja kísérletét. Hadiya meghal a Tythonon. (Dawn of the Jedi: Into the Void)

 

YE 25 793

- Lanoree Brockot a Je'daii Tanács visszahívja a Tythonra, ahol feladatot kap: halottnak hitt testvérét, Dalient kell megfékeznie egy a bolygón lévő hiperkapu használatában - mivel ez olyan veszélyeket rejt, ami elpusztíthatja a Tythont. Lanoree a Kalimahrra utazik, hogy információkra leljen - egy Tre Sana nevű férfi lesz a társa. A Csillagbámulók szektájának egy tagja követi, majd lelepleződése után megpróbálja megölni Lanoree-t, ám végül öngyilkos lesz. Tre ismerőse, Kara révén, Lanoree és a férfi elindulnak a Csillagbámulók egy templomához. Lanoree jelent Dam-Powl mesternek, hogy a Csillagbámulók egy gree technológia nyomában vannak, amivel lehetséges a hiperkapu használata. Lanoree és Tre a Noxra mennek, ahol megtalálják Dalient. Hogy leplezze menekülését, Dalien háborút szít a bolygón. Lanoree és Tre követik őt a Tythonra. Lanoree megöli Dalient, megállítva ezzel a Csillagbámulókat. (Dawn of the Jedi: Into the Void)

- A Tythonon kiélesedik az ellentét a Világos- és a Sötét Oldal követői közt. Kezdetét veszi a Tythoni Erő Háború. (Dawn of the Jedi: Force Storm 2-4)

- A Végtelen Birodalom leigázza az óceán borította Tatooine-t, ám a helyi kumumgah-k lázadása után, a rakaták sivatagossá változtatják. A kumumgah-kból az évezredek során kialakulnak a jawák és a thuskenek.

- A Végtelen Birodalom hódító hadjáratot indít a Je'daii Rend és benépesített világai ellen.

 

YE 25 783

A Tythoni Erő háború véget ér, az Ashla (Világos Oldal) követői győzelmével. A béke és az igazság őrzőiként megalapítják a Jedi Rendet. (Darth Bane: Rule of Two; Dawn of the Jedi: Force Storm)

 

YE kb. 25 200

A Végtelen Birodalmat rejtélyes járvány fertőzi meg, mely következtében, elvesztik Erő-használó képességüket. A hatalmuk alá tartozó fajok lázadásának következtében a Rakata Végtelen Birodalom összeomlik. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 25 130

Xim, a despota hatalmas birodalmat épít fel. Ezzel megkezdődik a Zsarnok uralkodása. (The Essential Atlas)

 

YE 25 127

Xim, a despota megkezdi birodalma bővítését, miután uralma alá hajtja a Livien Ligát és a Tion-csomópontot. (The Essential Atlas)

 

YE 25 126

Xim megkezdi a Thanium Világok bekebelezését. (The Essential Atlas)

 

YE 25 125

Xim Birodalma virágzásnak indul a Tion-csomópontban. (The Essential Atlas)

 

YE 25 120

Xim megkezdi a Kiirium Reaches meghódítását birodalma dél-nyugati részén. (The Essential Atlas)

 

YE 25 116

Xim hódítása a Thanium Világokban a végéhez közeledik. (The Essential Atlas)

 

YE 25 102

Xim megtámadja a Ko Vari bolygót, konfliktusba bonyolódva a huttokkal. (The Essential Atlas)

 

YE 25 100

- A Xim és a huttok közti konfliktus eléri csúcspontját. Kossak Inijic Ar'durv, a hutt részt vesz az első és második vontori csatában.

- Kossak meggyőzi a klatooiniakat, a niktókat és a vodranokat, hogy írják alá a Vontori Szerződést, mellyel hűségükről és támogatásukról biztosítják a huttot, a harmadik vontori csatában. (The Essential Atlas)

- Xim fogságba esik a Vantoron, majd rabszolgaként hal meg a Kossak földalatti börtönében, a Varlon. (The Essential Atlas)

- A huttok átveszik az irányítást a Si'Klaata Csoport fölött.

 

 

Terjeszkedési korszak

 

YE kb. 25 053

- A rakaták által feltalált hiperhajtómű sorozatgyártása megkezdődik. A corelliaiak kezdik széles körben terjeszteni. Ezzel megkezdődik az ismert Galaxis felfedezése, és benépesítése. (The Old Republic Encyclopedia)

- A rend fenntartása érdekében, számos csillagrendszer együttműködésével létrejön egy demokratikus szövetség: a Galaktikus Alkotmány aláírásával megalakul a Galaktikus Köztársaság. Coruscant lesz az új kormány fővárosa. (The Old Republic Encyclopedia)

 

 

 

 

 

A RÉGI KÖZTÁRSASÁG KORA

 

 

 

YE kb. 25 000

- Kiépül a Perlem-kereskedelmi útvonal, mely összeköti a Coruscantot, az Ossust és a Tion-csomópontot. (The Essential Atlas)

- Feltérképezik a Corellian Runt, biztosítva a gazdaságot a Köztársaság és a Corellia közt. (The Essential Atlas)

- Köztársasági felderítők kapcsolatot létesítenek az Ossusi Jedi Renddel. Haune Tiar Jedi-mester visszatér a felderítőkkel a Köztársaságba. Hosszas tárgyalások után a Jedi Rend elkötelezi magát a Köztársaság mellett. (The Old Republic: Galactic History 12 – The Birth of the Republic)

- A Hutt Birodalom átveszi az uralmat a Hutt Űr felett.

 

YE 24 500

Az Első Nagy Hitszakadás során, Xendor, az első Sötét Jedi és szeretője, Arden Lyn fellázadnak a Jedi Rend ellen, mely során kisebb háború robban ki köztük. Néhány Jedi átáll a Sötét Oldalra, megalapítva a Lettow Légiót. A csaták sorozata a Columuson ér véget, ahol Xendor meghal, Arden pedig eltűnik. A Sötét Jediket az utolsó szálig kiirtják. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 24 000

- Megépül a Hosk Állomás, Kalabra legnagyobb holdjának felszínén.

- A Galaktikus Köztársaság és a Deservo & Tion Méltóságos Unió között kitör a Tionese Háború. (The Essential Guide to Warfare)

- Első Mandalore megalapítja a Mandalori Keresztesek csoportját, és megkezdi a bolygó meghódítását.

 

YE 23 900

- A Köztársaság győzelmével véget ér a Tionese Háború. (The Essential Guide to Warfare)

- A Köztársaság kérésére a Jedik vállalják, hogy a Köztársaság őrei lesznek. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE kb. 22 800

Az Erő sugallatára a Jedik felfedezik az Ismeretlen Régiókban fekvő kristályvilágot, az Illumot. A bolygó fontos vallási szerepet tölt be a Jedik számára. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 22 000

Benépesedik a Nubia bolygó. (Coruscant and the Core Worlds)

 

YE kb. 20 100

Benépesedik a Belső Gyűrű. (The Essential Atlas)

 

 

A Köztársaság aranykora

 

YE 20 000

A Köztársaság aranykorának kezdete. A terjeszkedés és gyarmatosítás időszaka. (The Essential Atlas)

 

YE 19 997

A Neona éghajlatváltozáson esik át, mely következtében víz alá kerül. A bolygón élő fajok kipusztulnak. (Lords of the Expanse)

 

YE kb. 19 000

A Kamino gleccserei olvadni kezdenek az éghajlatváltozás következtében, így a következő kétszáz év során az egész bolygó felszínét víz borítja be. (The Essential Atlas)

 

 

Indecta korszak

 

YE 17 018

- Az Indecta korszak kezdete. (The Essential Guide to Warfare)

- A virjansi-i támadással kezdetét veszi az Első Alsakai Konfliktus. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 16 782

- Az Obroa-skai-n létrejön a Celebratus Archívum, mely több, mint 300 ezer fajról rendelkezik adatokkal a nyilvántartásban. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 16 700

Az Első Alsakai Konfliktus véget ér. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE kb. 16 200

A Második Alsakai Konfliktus kezdetét veszi. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 15 500

- A fénykard feltalálása. Instabilitása és nagy energiaszükséglete miatt egyelőre nem terjed el széles körben.

- Borz'Mat'oh és Filloeran főkancellár megalapítja a Coruscanti Egyetemet. (Coruscant and the Core Worlds)

 

YE kb. 15 400

A Második Alsakai Konfliktus véget ér. (The Essential Guide to Warfare)

 

 

Kymoodon korszak

 

YE kb. 15 000

- A Kymoondon korszak kezdete. (The Essential Atlas)

- Az Yablari és az Ando csatlakoznak a Köztársasághoz. (Ultimate Alien Anthology)

- A Hutt Kataklizmák véget érnek: a huttok otthona, a Varl és kolóniái élhetetlenné válnak. A huttok átveszik az uralmat az Evocar felett, majd átnevezik Nal Huttára. (The Essential Atlas)

- A Dahrtag, későbbi nevén a Necropolis benépesedik. (Alien Anthology)

 

YE kb. 14 500

A Harmadik Alsakai Konfliktus kezdetét veszi. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 14 300

A Nikato's Bootheel átveszi az uralmat a Raxus Prime környékén, miután leveri a Durói Vörös Kredit Brigádot. A Harmadik Alsakai Konfliktus véget ér. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 13 800

A Negyedik Alsakai Konfliktus kezdetét veszi. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE kb. 13 200

A Negyedik Alsakai Konfliktus véget ér. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE kb. 13 050

Az Ötödik Alsakai Konfliktus kezdetét veszi. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE kb. 12 700

Az Ötödik Alsakai Konfliktus véget ér. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 12 000

Corelliai telepesek gyarmatosítják az Ord Mantellt, majd a Köztársaság létre hoz rajta egy fejlett katonai helyőrséget.

 

 

Pius Dea korszak

 

YE 11 965

Az Első Pius Dea Hadjárat: I. Contispex katonai inváziót indít a Hutt Űrbe. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 947

I. Contispex lemond a főkancellári címről, utóda II. Contispex lesz. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 939

A Harmadik Pius Dea Hadjárat során, II. Contispex újabb támadást indít a Hutt Űrbe. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 933

A Jedi Rend visszavonul az Ossusra, elvágva magát a Pius Dea uralta Köztársaságtól. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 920

A Negyedik Pius Dea Hadjárat. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 884

A Hetedik Pius Dea Hadjárat: a Galaxis északi régióiban élők elleni támadás. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 791

A Tizedik Pius Dea Hadjárat. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 707

A Tizenegyedik Pius Dea Hadjárat. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 660

A Tizenkettedik Pius Dea Hadjárat. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 591

A Tizenötödik Pius Dea Hadjárat. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 198

A Huszonharmadik Pius Dea Hadjárat. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 11 057

A Harmincnegyedik Pius Dea Hadjárat. (The Essential Guide to Warfare)

 

 

Ductavis korszak

 

YE 10 966

Biel Ductavis Nagymester lesz az új főkancellár: a Pius Dea korszak véget ér, a Ductavis korszak kezdetét veszi. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 9 990

Kifejlesztik a szélesebb körben elterjedt, kifinomultabb fénykardokat, ám az energiaellátás továbbra is gondot okoz.

 

 

Rianitus korszak

 

YE 9 000

A Rianitus korszak kezdete. (The Essential Atlas)

 

 

Subterra korszak

 

YE 8000

- A Subterra korszak kezdete. (The Essential Atlas)

- A Köztársaság gyarmatosítja a Malastare-t. Az évezredek folyamán, gran telepesek érkeznek a bolygóra, és elkezdik kiszorítani az őshonos fajt, a dugokat. (The Essential Atlas)

- A Köztársaság felfedezi a Goroth Prime-ot. (Goroth: Slave of the Empire)

 

YE 7328

A Tapani-szektor csatlakozik a Köztársasághoz. (Lords of the Expanse)

 

YE 7003

A Százéves Sötétség kezdete: a Második Nagy Hitszakadás. Renegát Jedik egy csoportja fellázad a Jedi Rend ellen, mely véres háborúba torkollik. („Heritage of the Sith” - Star Wars Insider 88)

 

 

 

Manderon korszak

 

YE kb. 7000

A tuang fajból származó Első Mandalore elhagyja követőivel a Roont, egy új világra vezetve őket. A bolygó a Mandalore nevet kapja tiszteletére. (The Essential Atlas)

 

YE 6900

- A Százéves Sötétség vége. A Sötét Jedik vereséget szenvednek, majd visszavonulnak a Korribanra, ahol a helybéli primitív faj, a sith-ek urai lesznek, akik erejüket látva istenekként tisztelik őket. Ezen Sötét Jedik válnak az első Sith Nagyurakká. Létrejön a Régi Sith Birodalom. (The Essential Atlas)

- Sorzus Syn tanulmányokat készít a sith fajról, Karness Muur pedig elkészíti a Muur Talizmánt, melybe szellemét költözteti. Segítségével képes az intelligens lényeket parancsainak zokszó nélkül engedelmeskedő fenevadakká: rakghoulokká változtatni.

- A Sith Birodalom virágkorába lép. Az évszázadok során gyarapodni kezdenek.

- A Quermia csatlakozik a Köztársasághoz.

 

YE 6740

A Mygeeto felfedezése. Mivel értékes kristályokban gazdag lelőhely, vonzani kezdni a csempészeket. (The Essential Atlas)

 

YE 5975

A Dorin csatlakozik a Köztársasághoz. (Jedi vs. Sith: The Essential Guide of the Force)

 

YE 5300

A Jedi Rend létrehoz egy kiképző központot a Mustafaron. (The Essential Atlas)

 

YE 5113

Vitiate, a későbbi Sith Császár megszületik a Nathemán (ekkori nevén: Medriaason) Tenebrae néven. (The Old Republic: Revan)

 

YE 5103

Tenebrae megöli saját szüleit, majd megkezdi a Nathema uralma alá hajtását. (The Old Republic: Revan)

 

YE 5100

Tenebrae uralma alá hajtja a Nathemát, majd megkapja a Sith Nagyúr címet, és a Vitiate nevet Marka Ragnostól. (The Old Republic: Revan)

 

YE 5032

Megszületik Odan-Urr a Thosán.

 

YE kb. 5020

Megszületik Gav és Jori Daragon a Koros Majoron.

 

 

Manderon utáni korszak

 

YE 5000

- Az Egyesítő Háború véget ér, a Koros-rendszer egyesül Teta császárnő uralma alatt. (The Essential Atlas)

- Marka Ragnos meghal. A két rivális, Ludo Kressh és Naga Sadow akar az örökébe lépni. (Tales of the Jedi: The Golden Age of the Sith)

- Egy hiperűr-útvonal felfedező testvérpár Gav és Jori Daragon rátalálnak a Korribanra, ahol hatalmi harc bontakozik ki Naga Sadow és Ludo Kressh közt. Elfogják az érkezetteket, de Sadow megszökteti őket, és manipulációval ráveszi a többi Sith-et, hogy sorakozzanak fel zászlaja alatt. Sadow ráveszi Jorit, hogy szökjön el a Korribanról. A Sith Birodalom így eljut a Köztársaságba: kitör a Nagy Hiperűr Háború. Gav Sadow ellen fordul, aki vereséget szenved, ám nem adja meg magát: láncreakciót indít be egy csillag belsejében, mely során Gav meghal. Sadow a Korribanra menekül, ahol legyőzi Kressh-t, de ez meggyengíti seregét, mely nem képes megvédeni magát a Köztársaságtól. Sadow a Yavin 4-re menekül, ahol új birodalom építésébe kezd. Ekkor épülnek a massassi templomok. Sadow sosem tér vissza száműzetéséből, haláláig Sith-alkímiával foglalkozik. (Tales of the Jedi: The Golden Age of the Sith; The Fall of the Sith Empire)

- A Pheagon III-nál a Saes Rrogon vezette Sith-ek elpusztítják a bolygó egyik holdját, hogy kibányászhassák az Erő-képességeiket felerősítő lignan kristályt. Relin Druur Jedi-mester és tanítványa, Drev Hassin követik Saes nyomait. Relin átszáll Saes hajójára. Miután kárt okoz a hiperhajtóműben, az hibásan készül ugrani. Drev feláldozza magát a csata során. A hajó meghibásodott hajtóművel ugrik a hiperűrbe. Saes az Erővel igyekszik a valós térbe rántani a hajót, ám sikertelenül: a hajó 5041 és fél évet ugrik előre az időben. (Crosscurrent)

- A kibányászott lignant megmenteni próbáló Omen Sith-hajó megsérül egy hibás hiperűrugrásban, majd lezuhan a Kesh-re. A hajó ronccsá válik, az adó-vevő nem működik, így a túlélők a bolygón rekednek. Yaru Korsin vezetésével, a Sith-ek uralmuk alá hajtják a bolygó primitív lakóit. (Lost Tribe of the Sith: Precipice; Skyborn)

 

YE 4999

Vitiate egy szertartás során (mellyel kivégzi az egész Sötét Tanácsot és további nyolcezer Sith Nagyurat) magába szívja a Nathema életerejét, így halhatatlanná válik. Nem tart Sadow-val, a Dromund Kaasra utazik, ahol megkezdi a Sith Birodalom újjáépítését, miután Sith Császárnak kiáltja ki magát. (The Old Republic: Revan)

 

YE 4985

A Kesh-en gyarapodó Sith-ek közt belviszály tör ki, amely számos őslakos és a viszályt keltő Sith-ek halálával végződik. (Lost Tribe of the Sith: Paragon)

 

YE 4980

A Sith száműzöttek megérkeznek a Dromund Kaasra, ahol a Sith Császár létrehozza az újjászervezett Sith Birodalmat. (The Old Republic: Revan)

 

YE 4975

A Kesh-en élő Sith-ek soraiban pártosodás alakul ki Yaru Korsin és felesége, Seelah közt. Lányuk, Nida vet véget a viszálynak, uralkodónőként lépve apja nyomdokaiba. (Lost Tribe of the Sith: Savior)

 

YE kb. 4500

A Köztársaság kapcsolatot kezdeményez a Kaminóval, felfigyelve a kivételes klónozási képességeikre. (The Essential Atlas)

 

YE 4400

Miután megtagadja a Jedi-lovag címet, Freedon Nadd a Yavin 4-re megy, ahol a massassik megmutatják neki Naga Sadow sírhelyét. Nadd felébreszti Sadow szellemét, aki megtanítja neki a Sith-praktikákat. Miután elpusztítja Sadow szellemét, Nadd a Köztársaság határán túl fekvő Onderonra utazik, és uralma alá hajtja a bolygó primitív népét, miután királynak kiáltja ki magát. Uralkodása során, polgárháború bontakozik ki hívei és ellenségei között, mely halála után tovább folytatódik. (The New Essential Chronology; Jedi vs. Sith: The Essential Guide of the Force)

 

YE 4250

A Harmadik Nagy Hitszakadás: A Coruscanton Sötét Jedik egy csoportja háborút indít egykori társaik ellen. A Sötét Jediket száműzik, akik a Mandalore-rendszerbe menekülnek. (The New Essential Chronology)

 

YE 4166

A Köztársaság először lép kapcsolatba a mon calamari fajjal. (The Essential Atlas)

 

YE 4056

A Tarison polgárháború tör ki a nemesség és az alacsonyabb osztályok között. A nemesek lezúzzák a lázadást, mely során több millióan halnak meg. A nem emberi lényeket száműzik a Taris felsővárosából. (The Old Republic)

 

YE 4018

Ulic Qel-Droma megszületik az Alderaanon.

 

YE 4015

A Nagy Droid Forradalom. (The Essential Guide to Warfare)

 

YE 4002

Onderon csatlakozik a Köztársasághoz. (Tales of the Jedi 1: Ulic Qel-Droma and the Beast Wars of Onderon 1)

 

 

Régi Sith Háborúk

 

YE 4000

- Sidrona Diath Jedi-mester lesz a Köztársaság főkancellára.

- Lucian Draay megszületik Coruscanton.

- Andur Sunrider Jedi-lovag halála.

- Amanoa királynő halála, az Onderonon.

- A terjeszkedő Köztársaság eljut az Onderonra, ahol Arca Jeth Jedi-mester és Ulic Qel-Droma Jedi-lovag segít a polgárháború lezárásában. (The New Essential Chronology)

- Setal és Aleema Keto felfedezik a Sith-ek ősi titkait a szülőbolygójukon, és megalapítják a Krath-ot, egy Sith tanításokon alapuló kultuszt.

 

YE 3999

Thon, majd Vodo-Siosk Baas mesterek Jedi-lovaggá képezik Nomi Sunridert. (The New Essential Chronology)

 

YE 3998

Freedon Nadd követői fogságba ejtik Arca Jeth-et az Onderonon. Nomi Sunrider és Ulic Qel-Droma kiszabadítják Arcát. Közben Freedon Nadd szelleme az Empress Teta-rendszerbe menekítteti a Sith tudást Satal Ketóval és Aleemával. Az Onderonra béke köszönt. (The New Essential Chronology)

 

YE 3997

A tudásszomjas padawan, Exar Kun egyre mélyebbre ássa magát a Sötét Oldal tanaiban. Az Onderonon találkozik Freedon Nadd szellemével, aki egykor Naga Sadow tanítványa volt. Kun az Onderon királyává válik, majd a Korribanra utazik, ahol aláveti magát a Sith Nagyúr próbáinak. A Yavin 4-re érve uralma alá hajtja a massassikat, majd a Köztársaság ellen fordul. A Krath kultusz megöli Arca Jeth-et. Tanítványa, Ulic Qel-Droma beépül a Krath-ba, hogy belülről pusztítsa el. Setal Keto megölése során hatalmába keríti a Sötét Oldal. A Yavin 4-en Kun egy aranygömbbe zárja a massassi gyerekek szellemét, hogy azok energiáiból a saját erejét növelje. Kun massassi harcosai megtámadják a Krath harcosait, majd egy hosszú küzdelem után, Kun és Droma egyesítik erejüket. Ők lesznek a Sith Sötét Nagyurai: Exar Kun a mester, Ulic Qel-Droma a tanítvány. Együtt megalapítják a Sith Testvériséget, majd háborút indítanak a Köztársaság ellen.

 

YE 3996

- Kitör a Nagy Sith Háború. Kun számos Jedit az oldalára állít. Megtámadják a Coruscantot is, ahol Kun végez egykori mesterével, Vodo-Siosk Baasszal. Beveszik az Ossust. Kun és követői sok Jedit megölnek, majd elpusztítják a Cron csillaghalmazt, mely révén megsemmisül egy Jedi-kiképzőközpont és a könyvtár is. Alapítóját, Odan-Urrt Kun megöli. A coruscanti ütközet során Ulic megvív testvérével, Cay Qel-Dromával, akit dühében megöl. Elönti a bűntudat, idegösszeomlást kap. Megadja magát a Jediknek, majd elárulja mesterét. A Jedik megtámadják a Yavin 4-et. Kun teste megsemmisül, de szellemi síkon tovább él, miután a massassi templomokhoz köti magát. A Nagy Sith Háború véget ér. Ulic Qel-Droma kapcsolatát elvágják az Erőtől, aki önkényes száműzetésben éli le az életét.

- Megszületik Revan.

- Megszületik Carth Onasi.

 

YE 3994

Ulic Qel-Droma visszatér a Yavin 4-re. (Tales of the Jedi: The Sith War 6 – Dark Lord)

 

YE 3988

Jarael megszületik az Osadián.

 

YE 3986

Ulic Qel-Droma halála a Rhen Varon.

 

YE 3982

Zayne Carrick megszületik a Phaedián.

 

YE 3977

A Jedik felfedezik Zayne Carricket, majd a dantooine-i Jedi Enklávéba viszik. (Knights of the Old Republic Handbook)

 

YE 3976

A mandaloriak vezére, „Az utolsó” egyesíti a klánokat, és létrehozza a Keresztesek nevű új generációt. Célja, hogy létrehozza a Galaxis legerősebb seregét, de ehhez le kell számolnia a Köztársasággal. A mandaloriak a Köztársaság határán lévő bolygók meghódításával kezdik. (The Essential Atlas)

Közeledve a határhoz a Szenátusban teret nyer az aggodalom. A Taris megtámadásakor kitör a Mandalori Háború. Kezdetben a Köztársaság győzelmeket arat, „Az utolsó” azonban csak teszteli ellensége haderejét, nem veti be teljes seregét. Egy Revan nevű Jedi ráébred, hogy a mandalori fenyegetés komolyabb, mint hiszik, így a Tanács akarata ellenére Jediket toboroz maga mellé, akikkel háborúba indul.

 

YE 3973

A mandalorik népirtásba kezdenek a Catharon, mely révén, kis híján kipusztul az egész faj. Egy mandalore nő szembefordul felettesével, Cassus Fettel, amiért az életével fizet. Revan megtalálja a nő maszkját, és elhatározza, hogy addig viselni fogja, amíg le nem győzik a mandaloriakat. Revan elhíresül a maszkjáról, arcát csak kevesen látják. Az őt követő Jediket nevezik el Revansisztáknak.

 

YE 3970

Mission Vao megszületik a Tarison.

 

YE 3964

- A Mandalori Háború a végsőkig igénybe veszi a Köztársaság erőforrásait. A köztársasági erők java a frontvonalakon küzd, a Peremvidék rendszereiben eluralkodik a törvénytelenség. A Tarison is a Jedikre hárul a rendfenntartás feladata. (Knights of the Old Republic 0: Crossroads)

- A Tarison egy Jedi-szövetség lemészárol öt padawant, miután egy prófécia miatt úgy vélik, köztük van az, aki sötétséget hoz a Galaxisra. Az egyik padawan, Zayne Carrick elmenekül, egy Gryph nevű bűnözővel. így menekülni kényszerül, egy Gryph nevű bűnözővel. A gyilkos Jedik Lucien Draay vezetésével Zayne-ékre hárítják tettüket, akiknek így a hatóságok elől is menekülniük kell. Gryph ismerőseihez, Jaraelhez és a Táborverőhöz mennek, akikkel együtt folytatják a menekülést. Zayne kapcsolatba lép Vandare Tokare-ral, ám a mester nem tud hinni neki. Zayne megtudja a mesterek gyilkosságának okát. (Knights of the Old Republic 1-6: Commencement 1-6)

- Zayne-ék a Vanquóra menekülnek, ahol mandaloriak csapnak le rájuk. Jaraelt - akit Jedinek hisznek - magukkal viszik. Zayne-ék feljutnak a menekülő hajóra, ahol találkoznak Rohlan Dyre mandalori dezertőrrel. Kiderül, hogy a Jediket a Flashpoint kutatóállomáson tartják fogva. Rohlan szövetségre lép Zayne-ékkel. (Knights of the Old Republic 7-8: Flashpoint 1-2)

 

YE 3963

- A Jedi Szövetség (Lucien Draay, Q'Anilia, Raana Tey, Feln, Xamar) visszatér Coruscantra. Mivel sikertelen volt a Zayne utáni hajtóvadászat, a Főtanács feloszlatja őket. (Knights of the Old Republic 9: Flashpoint Interlude: Homecoming)

- A Flashpointon Rohlan ártalmatlanítja a vezetőt, Demagolt. Gryph köztársasági admirálisnak kiadva magát elkergeti a Vanquón lévő mandaloriakat. Az összes Jedi és Jarael kiszabadul. (Knights of the Old Republic 10: Flashpoint 3)

- Zayne-ék a Talerath-ra mennek, hogy visszaszerezzék Gryph pénzét, melyet a padawan-mészárlás után fagyasztottak be. Vitarendezőjükről, Arvanról kiderül, hogy Zayne apja, akit - Raana Tey megbízására - elrabolnak. Zayne kiszabadítja apját, aki elintézi, hogy hozzájuthassanak a pénzhez. Arvan a dantooine-i Jedi Akadémián folytatja munkáját. (Knights of the Old Republic 11-12: Reunion 1-2)

- A Ralltiron Jarael és a Táborverő elválik Zayne-éktól. Zayne és Gryph egy Slysskk nevű hajótolvajjal szereznek járművet, mellyel a Serrocón, ahol találkoznak Carth Onasi hadnaggyal. Zayne látomása szerint, a mandaloriak el fogják pusztítani a bolygót, ezért figyelmeztetni készül Karath admirálist, ám az nem hisz neki. A mandaloriak nukleáris csapást mérnek a bolygóra. (Knights of the Old Republic 13-15: Days of Fear 1-3)

- A Táborverő életéért küzdő Jarael az Arkaniára utazik Rohlannel, de a gyógymód érdekében attól a cégtől kell segítséget elfogadniuk, melytől az öreg leginkább retteg. Vezetője, Adasca segítséget ígér. Meggyógyítja a Táborverőt, ám csak azért, hogy folytathassa korábbi munkáját a cégnél. Adasca terve, hogy az exogorth-okat felfegyverezze és szaporítsa. (Knights of the Old Republic 16-18: Nights of Anger 1-3)

- Adasca a Köztársaság, a Jedik és a mandalore-iak képviselőjét is meghívja, hogy az exogorth-okról tárgyaljanak. Lucien fogsába kerül, Zayne mellé. Miután kiszabadulnak, zavart keltenek, és kiszabadítják Jaraelt. A Táborverő Adasca ellen irányítja az exogorth-okat. (Knights of the Old Republic 19-21: Daze of Hate 1-3)

- Raana Tey halála a Tarison.

- Lucien egy Jedi-ügynököt, Celeste Morne-t küldi Karness Muur veszélyes, ősi Sith-talizmánja és Zayne felkutatására. A Tarison Zayne és Gryph találkoznak Celestével, aki segít nekik. A mandaloriak rátalálnak a talizmánra. Zayne-ék a Jebble-re mennek, ahová Pulsipher a talizmánt vitte. Kiderül, hogy a mandaloriak célja az Alderaan meghódítása, de a Tarisról magukkal vitt fertőzés miatt, egyre több katona válik rakghoullá. Pulsipher meghal, a talizmán Celestére kerül. Zayne egy izolációs kamrába zárja a nőt, hogy a Szövetség kutatóihoz vigye. A Cassus Fett vezette mandaloriak lebombázzák a Jebble-t. Zayne és Gryph Celeste nélkül hagyják el a bolygót. (Knights of the Old Republic 25-28: Vector 1-4)

- Knights of the Old Republic 29-30: Exalted 1-2

- Knights of the Old Republic 31: Turnabout

- Knights of the Old Republic 32-35: Vindication 1-4

 

YE 3960

- A Mandalori Háború véget ér a Malachor 5-ön. Revan végez „Az Utolsó”-val. A mandaloriak java, de számos köztársasági is odavész. Revan és tanítványa, Malak a megmaradt mandaloriakat üldözik. A Dromund Kaason találkoznak Vitiate-tel - a Sith Császárral, aki évezredek óta a Köztársaság elpusztítására vár a Sith Birodalom trónján. Revan és Malak a Sith képességének áldozatává válnak, aki uralma alá hajtja elméjüket. A Császár elrendeli, hogy keressék meg a Csillagkohót, és kezdjék meg a Sith invázió előkészületeit. (The Essential Guide to Warfare)

- A keshi Sith Törzs aktuális uralkodója által önmaga ellen szervezett, riválisait kiiktatandó merényletkísérlet után, a Sith Orielle Kitai rabszolga lesz. Egy farmerhez, Jelph Marrianhoz menekül, aki egykor Jediként zuhant a Kesh-re. Ori felfedezi a hajót. Az uralkodónő Lillia Venn is rátalál, majd megpróbál elmenni vele, de halálát leli. Kitaszított Sith-ként és Jediként, Ori és Jelph félreeső, közös életet kezdenek a Kesh-en. (Lost Tribe of the Sith: Purgatory; Sentinel)

 

YE 3959

Darth Revan és Darth Malak visszatérnek a Köztársaságba. A rakaták őshazájánál, a Lehonnál rátalálnak a Csillagkohóra, mely egy csillagok energiáit gyártási célokra hasznosítani képes űrállomás. Revan és Malak legyőzik az Uralkodó által elméjükre gyakorolt hatást, de továbbra is a Sötét Oldal rabjai. Nekilátnak saját Sith Birodalmuk kiépítéséhez. A háborúban kifáradt Köztársaságnak nincs esélye Darth Revan birodalma ellen, ám a Jedik is hadba lépnek. Kitör a Jedi Polgárháború. (Knights of the Old Republic)

 

YE 3957

Bastila Shan Jedi-lovag átszáll Revan hajójára. Malak elárulja mesterét, és tüzet nyit a hajóra. Revan eszméletét veszti, Bastila foglyul ejti őt. A Jedi Tanács törli Revan emlékeit, hogy Jediként újraneveljék. Malak átveszi mestere helyét, majd elhatározza, hogy foglyul ejti Bastilát - mivel az általa gyakorolt Jedi-harci meditáció rendkívüli fegyver. Új tanítványára, Darth Bandonra bízza a feladatot. (Knights of the Old Republic)

 

YE 3956

Bandon a Tarisnál megtámadja Bastilát, aki a bolygóra menekül. Carth Onasi és Revan rátalálnak Bastilára, majd egy mandalorival, Canderous Ordóval a Dantooine-ra jutnak, ahol megkezdődik a férfi Jedivé képzése. Revan látomások révén rájön, hogy öt térképpel meghatározható a Csillagkohó helye. Az utolsóra a Korribanon lel rá, ahol megtudja, ki valójában. Alulmarad Malakkal szemben, ám Bastila megmenti. Revan beépül a Sith Akadémiára, majd rátalál az utolsó térképre. Jelentik a Csillagkohó helyét a Köztársaságnak. A Lehonon, Revan találkozik a Sötét Oldalon álló Bastilával, ám a Csillagkohóra érve, sikerül megtérítenie. Revan legyőzi Malakot, aki meghal. A Csillagkohó elpusztul, Revanék a Köztársaság hőseivé válnak. A Jedi Polgárháború véget ér. Revan eltűnik az Ismeretlen Régiókban. (Knights of the Old Republic)

 

YE 3954

Scourge Sith Nagyúr a Dromund Kaasra érkezik, Darth Nyriss hívására, aki az életére törő merénylők után nyomoz. Revan kutatni kezd, mi történt vele az Ismeretlen Régiókban. Megtudja, hogy Meetra Suriket kitaszították a Rendből, majd elvágta magát az Erőtől és eltűnt. Scourge rájön, hogy a Nyriss elleni merényletek hátterében a Sötét Tanács egy tagja, Darth Xedrix áll. Revan és Canderous a Rekkiadra mennek, ahol találkoznak a mandalori Ordo-klánnal. Kiderül, hogy Vitiate uszította Nagy Mandalore-t a Köztársaság ellen. Canderous lesz az új vezér „Mandalore a Megőrző” néven. Scourge megöli Xedrixet, de rájön, hogy Nyriss bérelte fel a merénylőket önmaga ellen, hogy elaltassa a Császár gyanakvását. A Sötét Tanács terve, hogy együttes erővel kiiktassák az alkalmatlannak megítélt Császárt. Nyriss és Scourge elfogják Revant. (The Old Republic: Revan)

 

YE 3951

A Revan és Malak által kiépített Sith Birodalom élére a Sith Triumvirátus kerül, akik megkezdik a Jedik kiirtását. A Jedi Rend feloszlik, tagjai elrejtőznek. Carth Onasi rátalál Meetra Surikre. A Korribanon Meetra megküzd Darth Sionnal, de menekülni kényszerül. A Jedi Tanács ismét elvágja Meetra Erőhöz fűződő kapcsolatát. Darth Traya (a Sith Triumvirátus harmadik tagja, Darth Sion és Darth Nihilus mestere) végez a Jedi-mesterekkel. Nihilus által a Katarron összegyűlt Jedik a bolygó lakosságával együtt meghalnak. Nihilus meghal. Meetráék a Malachor 5-ön rátalálnak a Trayus Akadémiára. Meetra megtéríti Darth Siont, aki elengedve a Sötét Oldalt meghal. Meetra megküzd Trayával, akit bár megkímél, a Sith a halált választja. Traya halála után, a bolygót megsemmisítik. Meetra társai megkezdik a Jedi Rend újjáépítését, a nő pedig eltűnik az Ismeretlen Régiókban, hogy Revan nyomára leljen. (Knights of the Old Republic 2)

 

YE 3950

Revan droidja találkozik Meetrával, aki Bastilához indul vele. Megtudják, hogy Revan lezuhant a Nathemára, majd elfogta egy sith. Meetra és T3 a Nathemára mennek, ahol fényt derítenek rá, hogy Vitiate a Dromund Kaason egyesítette a megmaradt Sith-eket. Meetra megszervez egy találkát Scourge-el. A Sith meggyőzi, hogy össze kell fogniuk Revannel, hogy letaszítsák a Császárt trónjáról. Scourge megszerzi a bizonyítékot, mely szerint, Nyriss és a Sötét Tanács el akarja árulni a Császárt. Átadja a bizonyítékot a Császárnak, aki megtámadtatja Nyriss palotáját. Revan megöli Nyrisst. A Császár által a Sötét Tanács tagjai meghalnak, majd vesztegzár alá kerül a Dromund Kaas. Revan, Meetra és Scourge felkészül a Császár elleni támadásra. Miután Revan minden emléke visszatér, bejutnak a trónterembe. Scourge megöli Meetrát, majd elhiteti a Császárral, hogy végig az oldalán állt. A Császár halhatatlanná teszi Scourge-t, majd kinevezi a Császár Haragjának. Revan fogságában marad. (The Old Republic: Revan)

 

 

Középső Sith Háborúk

 

YE 3900

A Naboo-t gyarmatosítják a grizmallt telepesek. (The New Essential Chronology)

 

YE 3756

A Köztársaság soraiba a politikusokon és Jediken keresztül beszivárognak a Sith-ek. Barel Ovair Jedi-mester és padawanja, Eison Gynt felfedezik a Yavin 4-en, hogy Naga Shadow és massassi harcosai túlélték az elmúlt évszázadokat. Ovair elveszti tanítványát, és egyedül tér vissza Coruscantra. Később a Shadow szellemétől megszállt Gynt is visszatér, de Ovair végez vele. Kiderül, hogy Ovair családja Sith-beszivárgókból állt, ahogy ő maga is. Valójában a Sith Császár utasítására zárta le Shadow sírját. (The Old Republic - Timeline 7: Peace for the Republic?)

 

YE 3701

Megszületik Veradun, aki később Darth Malgus néven válik hírhedtté.

 

YE 3699

Megszületik Satele Shan a Brentaal 4-en.

 

YE 3681

- A Nagy Galaktikus Háború kezdete.

- A Külső Gyűrűben felbukkanó Sith Flotta átveszi az uralmat a régió felett, majd célzott támadásokkal gyengíti a Köztársaságot. A megtámadt rendszerek csak saját védelmükkel foglalkoznak, így a Köztársaságban a széthúzás lesz az úr. (The Old Republic - Timeline 6: Onslaught of the Sith Empire)

- A Sith Flotta megérkezik a Korribanhoz. A bolygó felett lévő köztársasági állomásra behatol Vindican Nagyúr és tanítványa, Malgus. Felveszik a harcot az állomáson lévő két Jedivel, Kao Cen Darach-al és tanítványával, Satele Shannal. Vindican elesik, miközben mestere utasítására Satele elindul a Köztársaságba, hogy megvigye a Sith-ek visszatértének hírét. Malgus megöli Darach-t, majd haldokló mesterével is végez. A Korriban ismét a Sith-ek uralma alá kerül. (The Old Republic: Return)

 

YE 3671

A Bothawuinál a Köztársasági Flotta győzelmet arat a Birodalom felett. Hogy veszteségeiket megtorolják, a Sith-ek hatalmas sereggel térnek vissza. Belth Allusis Jedi-mester és serege halálukig védelmezik a bolygót, ám a túlerő miatt elesnek. (The Old Republic - Timeline 5: The Battle of Bothawui)

 

YE 3667

- Az Alderaan is a Malgus vezette Sith Birodalom támadásainak helyszínévé válik. A köztársaságiak, köztük Jace Malcom és Satele Shan felveszik a harcot, mely során sikerül győzelmet aratniuk a támadókkal szemben.

10_www.kepfeltoltes.hu_.png

(The Old Republic: Hope)

- A Birodalom manipulációi révén, egy hírhedtté vált gladiátor lesz a mandaloriak vezére, aki a Sith-ek bábjaként ráveszi követőit, hogy intézzenek támadást a Jedik ellen. Mandalore-t megölik, gyilkosa, Új Mandalore veszi át a helyét. (The Old Republic - Timeline 4: The Empire Changes Strategy)

 

YE 3666

Satele Shan és Jace Malcom gyermekeként megszületik Theron Shan.

 

YE 3661

- Megszületik Shigar Konshi a Kiffun.

- Új Mandalore összegyűjti erőit, majd blokádjával elvágja a Köztársaság legfontosabb hiperűr-útvonalát. A Jedik megtámadják a blokádot, de kudarcot vallanak. (The Old Republic - Timeline 3: The Return of the Mandalorians)

 

YE 3660

Egy csempész, Visz Hylo segítségével a Köztársaság áttöri a mandalori blokádot, mely elvágja egymástól a Külső- és Belső Gyűrű világait. (The Old Republic - Timeline 2: The Mandalorian Blockade is Broken)

 

YE 3653

- The Old Republic: Deceived

- A Sith Birodalom békét ajánl a Köztársaságnak. Az Alderaanon ülnek össze, ám a Sith-ek ez alatt megtámadják a Coruscantot, majd annak elfoglalása után, túszul ejtik a lakosságot. A Köztársaság kénytelen aláírni a Coruscanti Egyezményt, mely visszavonulásra utasítja a köztársasági erőket. Kezdetét veszi a Hidegháború. A szenátorok a Jedi Rendet okolják a Köztársaságot ért csapás miatt. A Jedik visszavonulnak a Tythonra, míg a Sith-ek megszilárdítják Galaxisbeli hatalmukat. (The Old Republic - Timeline 1: Treaty of Coruscant)

 

YE 3645

- Miután Darth Scabrous egy ősi holokron útmutatásait követve próbálja legyőzni a halhatatlanságot, az Odacer-Faustin-i Sith-akadémián elszabadul egy fertőzés, ami visszahozza a holtakat az életbe. A bolygó Sith-tanoncai valamennyien élőhalottak lesznek, köztük Scabrous is. Csupán egy Hestizo Trace nevű Jedinek és egy Pergus Frode nevű szerelőnek sikerül élve elhagyniuk a bolygót. (Red Harvest)

- Satele Shan lesz a Jedi Rend Nagymestere.

 

YE 3643

The Old Republic: Fatal Alliance

 

YE 3642

Kitör a Második Galaktikus Háború a Köztársaság és a Sith Birodalom közt, miután a Hidegháború feszült békéje véget ér.

 

YE 3641

- A Köztársaság felfedezi, hogy Revan kómában, de életben van. Csapatokat küldenek a megmentésére.

- Revan eltűnik egy energiahullámban, mialatt egy Sith-ekből álló csoporttal küzd a Foundry-n.

- Darth Malgus halála egy Illum feletti űrállomáson.

 

YE 3640

- Marcus Trant, a Köztársasági Hírszerző Szolgálat igazgatója és Jace Malcom a Köztársasági Hadsereg főparancsnoka közös tervet gondolnak ki: Malgus tanítványa, Darth Karrid és hajója, az Ascendant Spear elpusztítását - az akcióra Theron Shant és Karrid egykori Jedi-mesterét, Gnost-Duralt jelölik ki. A Zioston, egy birodalmi létesítménybe betörve megszereznek egy kódfejtő szerkezetet. Miután kiderítik a Spear helyzetét, beszivárognak a hajóra. A Duro felett Jace flottája megütközik a Spearrel. Theron megöli Karridet, majd Gnost-Durallal elhagyja a felrobbanó hajót. (The Old Republic: Annihilation)

 

YE 3500

A Köztársaság felfedezi az iktotchi fajt. (Alien Anthology).

 

YE 3000

- A keshi Sith Törzs egy ünnepnapja - melyen felolvassák Yaru Korsin végrendeletét - közeledik. Egy holo-felvételről kiderül, hogy Korin a sith fajba tartozó Naga Sadow-t szolgálta, ami lázongásokhoz vezet az emberek ellen: a Sith frakciók egymás ellen fordulnak. Varner Hilts és Iliana Merko az Omen roncsánál keresnek válaszokat. Rátalálnak Korsin hagyatékára: kiderül, hogy a Kesh-t az általuk laktánál nagyobb, meghódítandó kontinens is borítja: Alanciar. A marakodó Sith-ek így egyesülnek a közös cél érdekében, az új uralkodóként megválasztott Varner Hilts irányítása alatt. (Lost Tribe of the Sith: Pantheon, Secrets)

- A Socorrót gyarmatosítják corelliai telepesek.

- A Gunga Törzsek Háborúja. (Galactic Battlegrounds)

- A gungák egyesülnek Gallo Főnök alatt. (Galactic Battlegrounds)

- Felépül Otoh Gunga városa. (Galactic Battlegrounds)

 

YE 2975

A Kesh-en, a Kestah Sith felfedezői megérkeznek Alanciarra, ám visszaverik őket. Az életben maradt Edell Vrai és csapata keshiri túszokat ejt. Kiderül, hogy kétezer éve, Yaru Korsin segédje, Adari Vaal eljutott a kontinensre, és figyelmeztette az ittenieket a Sith-ek majdani eljöveteléről. Megérkezik a Bentado vezette Sith rajtaütés, aki saját törzset akar létrehozni Alanciar meghódítása és Hilts legyőzése után. A megérkező Hilts a keshiriket manipulálva megmentőként tünteti fel magát, így Bentado halála után, egyesíti a Kesh két kontinensét. A Hilts vezette Sith-ek lassan kiterjesztik befolyásukat a manipulált keshirikre. (Lost Tribe of the Sith: Pandemonium)

 

YE 2519

A Jedi Templom kibővítése során megépül a Jedi Archívum.

 

YE 2022

Durge szüIetése.

 

 

Draggulch korszak

 

YE 2000

- Phanius Jedi-mester elszökik a Rend egyik holokronjával.

- Phanius és követői távozásával megkezdődik a Negyedik Nagy Hitszakadás. Az Új Sith Háborúk kezdete. (The Essential Atlas)

- Phanius felveszi a Darth Ruin nevet, majd megalapítja az Új Sith Birodalmat. Ruint elárulják, és megölik követői. (The Essential Atlas)

 

YE 1989

A Bespinen megjelennek az első kolóniák. (Kinghts of the Old Republic Campaign Guide)

 

YE 1750

Dark Underlord halála. (Evil Never Dies: The Sith Dynasties)

 

YE 1419

A Jebble-n jégbányászok rálelnek a Celeste Morne testét rejtő izolációs kamrára. Az elkövetkező évszázadok során a „Jebble-i ládát” nem tudják felnyitni. A tartalmát övező rejtély révén értéke megnő. A kamra többször gazdát cserél, vér is folyik érte. (Dark Times 11-12: Vector 5-6)

 

YE 1250

Belia Darzu a Sith Sötét Nagyura lesz. (The Essential Atlas)

 

YE 1230

Belia Darzu halála a Tythonon. (The Essential Atlas)

 

YE kb. 1102

Megszületik Vilia Calimondra. (Knight Errant)

 

YE 1066

A nagy birodalommal és vagyonnal bíró Vilia Calimondra versenyt hirdet az örökségét követelő hét gyermeke (köztük Chagras és Xelian) közt: az kapja meg, aki a legnagyobb birodalomra tesz szert. Így belharcok törnek ki a Sith űrben. Vilia utódai közül, egyedül Chagras marad életben a háború végére, birodalma, a Chagras Hegemónia élén. (Knight Errant)

 

YE 1057

Megszületik Daiman, Xelian Sith Úrnő fia. (Knight Errant)

 

YE 1050

Kerra Holt megszületik az Aquilarison. (Knight Errant)

 

YE 1042

- Chagras készen áll a Köztársaság megtámadására. Odiont (Xelian fiát) küldi az Aquilaris megtámadására.

- A káosz sújtotta Aquilarison Vanner Treece Jedi-mester rátalál Kerra Holtra, majd magával viszi a Köztársaságba. (Knight Errant 2: Aflame 2)

 

YE 1040

Chagras halála után, újabb Sith belharc robban ki Vilia Calimondra örökségéért, az unokái közt. Elsőként Daiman (aki az Univerzum teremtőjének tartja magát) és testvére, Odion (aki az Univerzum elpusztítójának tartja magát) esnek egymásnak. (Knight Errant)

 

YE 1032

- Kerra Holt megkapja a Jedi-lovag címet. (Knight Errant)

- Vannar Treece akciót tervez a Peremvidéken előrenyomuló Sith-ek ellen, ám odavész a Chelloán, Odion által. Daiman a Chelloára érkezik, hogy kitermelje a baradiumot. A Chelloa elpusztítása helyett, Odion a meghódítást választja. Kiderül, hogy Daiman nem akar bányászni, Odiont akarja hódításra sarkallni. Odion támadást indít, ám elősegíti Daiman csapdáját, aki a baradiumot felgyújtva, akarja elpusztítani a Chelloát. Kerra Holt Jedi-lovag visszajuttatja a menekülteket a Köztársaságba. (Knight Errant 1-5: Aflame 1-5)

- Odion kéme, Narsk Ka'hane Daiman után kémkedik a Darknellen, ám Kerra Holt üldözőbe veszi. Narsk Daimanhez kerül, aki kiszedi belőle, hogy Kerra is a bolygón van. Daiman a Gazzarira akarja csalni Odiont. A Gazzarin felfigyelnek Kerra jelenlétére, miközben Odion is megérkezik. Kitör a csata Daiman és Odion erői közt. Kerra a megmentett gyerekekkel hagyja el a Gazzarit. A Byllurára jutnak, ahol Sith gyerekek (Dromika és Quillan) által hipnózisban tartott lakosság él. Kerra legyőzi Saaj Caliciant, aki a helyi birodalom kiépítéséért felel. Kerra Quillannal hagyja el a helyet, míg a Byllurán elszabadul a káosz. A gyerekek nővére, Arkadia a Synedre viszi Kerráékat. Felajánlja, hogy befogadja a menekülteket, Kerra együttműködéséért cserébe. Kiderül, hogy Arkadia Chagras lánya. Arra kéri Kerrát, hogy ölje meg Viliát. Miután Kerra visszautasítja, Arkadia Narskot bízza meg. Kerra és Narsk káoszt robbantanak ki, így a menekültekkel eljutnak a Köztársaságba. (Knight Errant)

 

YE 1026

Darth Bane megszületik az Apatros-on, Dessel néven. (Darth Bane: Path of Destruction)

 

YE 1013

- Dessel dolgozni kezd az Apatros kortózisbányájában. (Darth Bane: Path of Destruction)

- Darovit megszületik a Somov Riten. (Darth Bane: Rule of Two)

 

YE 1010

- Darth Zannah megszületik a Somov Riten. (Darth Bane: Path of Destruction)

- Skere Kaan vezetésével megalakul a Sötét Testvériség, mely magába olvasztja, vagy elpusztítja a többi Sith frakciót, megalkotva egy egységes sötét oldali rendet. (Darth Bane: Path of Destruction)

 

YE 1006

A Skere Kaan vezette Sith-ek visszafoglalják a Jediktől a Korribant. (Darth Bane: Path of Destruction)

 

YE 1003

Dessel, összetűzésbe kerül az Apatrosra érkező köztársaságiakkal. Gyilkolni kényszerül, így a Köztársaság ellenségévé válik, majd belép a Sith Hadseregbe. (Darth Bane: Path of Destruction)

 

YE 1002

Des őrmesterré válik a Sith Hadsereg Éjjárók osztagának élén. Kopecz felfigyel a képességeire, így felajánlja neki: lépjen be a korribani Sith Akadémiára. Des Sith tanítvánnyá válik, és felveszi a Bane nevet. (Darth Bane: Path of Destruction)

 

YE 1001

A Jedik hadseregbe gyűlnek a Fény Hadserege néven, és visszafoglalják a Sith-ektől a Ruusant. Bane kihívja az Akadémia élenjáró tanítványát, Sirakot, aki súlyosan megsebesíti. Bane minden tekintélyét elveszti. Egy renegát Jedi, Githany személyében lel tanítóra, akivel összefog, hogy kiiktassa riválisát, Sirakot. (Darth Bane: Path of Destruction)

 

 

 

 

 

 

A BIRODALOM

 

FELEMELKEDÉSÉNEK KORA

 

 

 

YE 1000

- Bane és Githany megölik Sirakot. Bane szerint, a Sötét Testvériség tévúton jár, mivel a Sith-ek nem gyűlhetnek hadseregbe. Egyszerre csak két Sith létezhet: egy mester és tanítványa. Bane úgy dönt, elpusztítja a Sith-eket, hogy új alapokat lefektetve létrehozzon egy új Rendet. A Ruusanon Bane látszólag csatlakozik a Sötét Testvériséghez. Addig manipulálja Kaant, míg az beveti a gondolatbombát a Jedik ellen, mely minden közelében tartózkodó Erő-használóval végez. Így veszti életét 100 Jedi és az egész Sötét Testvériség. Darth Bane marad az utolsó Sith. Egy Zannah nevű kislányt vesz maga mellé. (Darth Bane: Path of Destruction)

- A Dxunon Bane rátalál Freedon Nadd holokronjára. Valenthyne Farfalla Jedi-mester és padawanja, Johun Othone a Coruscantra mennek, ahol elfogadják Tarsus Valorum főkancellár javaslatát, a Ruusani Reformációt, mely szerint: a Sith veszély elmúlásával a Fény Hadseregét felszámolják, a Jedi Rend alá lesz rendelve a Szenátusnak. Farfalla Jedi-lovaggá üti Johunt, aki Valorum testőrségének tagja lesz. Bane és Zannah találkoznak az Onderonon. (Darth Bane: Rule of Two)

 

YE 990

Bane a Tythonra indul egy újabb holokronért. Zannah a Coruscanton találkozik Darovittal, akivel Bane után megy. Néhány Jedi: Valenthyne Farfalla, Johun Othone, Raskta Lsu, Sarro Xaj és Worror Zannah nyomait követve eljutnak a Tythonra.

11_www.kepfeltoltes.hu_.png

A Jedik meghalnak, de Bane is megsérül. Zannah, Bane és Darovit az Ambriára mennek, ahol egy Caleb nevű orvos meggyógyítja Bane-t. Caleb értesíti a Jediket, ám Zannah kivégzi. Sith-mágiával őrületbe kergeti Darovitot: a megérkező Jedik rátalálnak Darovitra, akit kénytelenek megölni. A Jedik abban a tudatban hagyják el az Ambriát, hogy Darovit volt az a Sith, akit kerestek. (Darth Bane: Rule of Two)

 

YE 980

Bane az örök élet titkát kutatva, megszerzi Darth Andeddu holokronját. A Doanon Zannah egy Sötét Jedi, Set Harth nyomaira bukkan, majd tanítványként maga mellé veszi. Caleb lánya, Serra elfogatja Bane-t. Zannah és Set rátalálnak Bane-re, aki közben kiszabadul. Set megszerzi Andeddu holokronját, majd elhagyja Zannah-t. Az Ambrián Bane új tanítványa, a Vadász segítségével, talál rá Serrára, aki meghal. Bane és Zannah megküzdenek. Bane meghal, míg Zannah, a Sith Sötét Úrnőjeként maga mellé veszi a Vadászt, aki felveszi a Darth Cognus nevet. (Darth Bane: Dynasty of Evil)

 

YE kb. 950

Darth Millennial otthagyja mesterét, Darth Cognust, majd a Dromund Kaasra vonulva megalapítja a Sötét Oldal Prófétái nevű kultuszt.

 

YE 896

Megszületik Yoda. (Episode 6 – Return of the Jedi)

 

YE 868

Naboo csatlakozik a Köztársasághoz. (The Clone Wars: Crisis on Naboo)

 

YE kb. 800

Yoda Jedi-lovaggá válik.

 

YE 796

Yoda megkapja a Jedi-mester címet. (Episode 5 – The Empire Strikes Back)

 

YE 700

- B'omarr szerzetesek egy kolostor építésébe kezdenek a Tatooine-on, mely később Jabba palotája lesz. (The Essential Atlas)

- Egy csapat Jedi a Kereskedelmi Szövetség egy Sluis-szektori állomására követ két bpfassh-i Sötét Jedit. Sarokba szorulása után, a tanítvány öngyilkos lesz. Mesterét a Dagobah-ra követi egy Minch nevű Jedi, ahol sikerül megölnie. (Star Wars Tales 16: Heart of Darkness)

 

YE 600

- Jabba Desilijic Tiure megszületik a Nal Huttán. (The Ultimate Visual Guide)

- A Jedi Tanács a Dathomirra száműzi Allyát, egy Sötét Oldalra tért Jedit. Allya lányai később matriarchális társadalmat hoznak létre a börtönbolygón. Az Erőt mint ősi varázslatot használják.

 

YE 509

Yaddle születése.

 

YE 495

Ikrit megszületik a peremvidéki Kushibah-n.

 

YE 491

A Jadoonról eltűnik a civilizáció.

 

YE 490

Megalakul a Vállalati Szektor Hatóság, egy szabad kezdeményezésű szervezet, ami távol tartja a Galaktikus Szenátust és a pénzgyártó vállalatokat egymástól.

 

YE 482

Yoda tanítani kezdni Ikritet.

 

YE 400

Egy Jedi kiképzőhajó, a Chu'unthor a Dathomirra zuhan. Több ezer Jedi veszti életét. A Yoda vezette mentőakció összeütközésbe kerül a bolygó Erő-használó boszorkányaival. Később, a problémát békés úton rendezik.

 

YE 385

Ikrit Jedi-mester felfedezi a Yavin 4-en Exar Kun aranygömbjét. Mivel nem tudja kiszabadítani a gömbből a massassi szellemeket, Jedi-transzba merül, amíg valaki elég erős lesz, hogy segítsen neki.

 

YE 350

- Megalakul a Kereskedelmi Szövetség. (The Essential Atlas)

- Attichitcuk megszületik, a Kashyyykon.

 

YE 340

Egy Jedi kiképzőhajó, a Chu'unthor a Dathomirra zuhan. Több ezer Jedi veszti életét. A Yoda vezette mentőakció összeütközésbe kerül a bolygó Erő-használó boszorkányaival. Később, a problémát békés úton rendezik.

 

YE 321

Az Ord Cestus börtönbolygóvá válik.

 

YE 309

Yaddle Polvin Kut Jedi-lovag padawanja lesz.

 

YE 300

Felfedezik és benépesítik a Myrkrt.

 

YE 232

Polvin Kut meghal a Kobán.

 

YE kb. 220

Létrejön a Caridai Akadémia.

 

YE 206

Oppo Rancisis megszületik a Thisspiason.

 

YE 200

- Chewbacca megszületik a Kashyyykon.

- A Jedik megérzik, hogy az Erő Sötét Oldala ismét növekvőben van.

 

YE 190

Vima-Da-Boda születése.

 

YE 189

A Vortex csatlakozik a Köztársasághoz.

 

YE 188

Kezdetét veszi a Sötét Jedi Konfliktus. Kibh Jeen Jedi-padawan áttér a Sötét Oldalra, majd tudomást szerez a Kettő Szabályáról. Közli a Jedikkel, ám azok nem hisznek egykori társuknak.

 

YE 181

A Jedik megölik Kibh Jeent a Cularin-rendszerben, mellyel a Sötét Jedi Konfliktus véget ér.

 

YE 167

Darth Tenebrous meggyilkolja mesterét, majd maga mellé veszi Hego Damaskot, mint Sith-tanítványt, akinek a Darth Plagueis nevet adja. (Darth Plagueis)

 

YE 112

Az Affán megépítik C-3PO-t, aki protokoll droidként kezd szolgálni a Manakron-rendszerben.

 

YE 110

A Batorine csatlakozik a Köztársasághoz.

 

YE 105

Durga, a hutt megszületik a Nal Huttán.

 

YE 104

Xizor megszületik a Falleenen.

 

YE 102

Dooku gróf, egy arisztokrata család sarjaként születik meg, a Serennón. A Jedik felfedezik, és megkezdik a tanítását a coruscanti Jedi Templomban.

 

YE kb. 100

- Eixes Valorum főkancellár lesz.

- Eeth Koth megszületik a Nar Shaddaán.

- Jaster Mereel megszületik a Concord Dawnon.

- Jocasta Nu születése.

- A Sötét Oldal Prófétái a Dromund Kaasról a Kalakar Sixre telepednek.

 

YE 92

- Megszületik Qui-Gon Jinn. A Jedik felfedezik, és megkezdik tanítását.

- Ki-Adi-Mundi megszületik a Cereán.

- Plo Koon megszületik a Dorinon.

 

YE 91

Finis Valorum megszületik a Coruscanton.

 

YE 89

- Thame Cerulian tanítványává fogadja Dookut, és megkezdi a képzését.

- Az Eol Shát gyarmatosítja a Köztársaság.

 

YE 88

- An’ya Kuro, a Sötét Nő a Coruscantra hozza Ki-Adi-Mundit, ahol megkezdi Jedi-tanulmányait.

- Sio Bibble megszületik a Naboo-n.

 

YE 85

Megépül Mos Eisley a Tatooine-on.

 

YE 83

Megépül Mos Espa a Tatooine-on.

 

YE 82

- Dooku kiállja a próbákat, és Jedi-lovag lesz.

- Palpatine megszületik, a Naboo-n.

- Yoda tanítványává fogadja Ki-Adi-Mundit.

- Cliegg Lars megszületik a Tatooine-on.

 

YE 80

- Rune Haako megszületik a Neimoidián.

- Orn Free Ta születése.

 

YE 78

- Rostek Horn születése a Corellián.

- Scerra születése a Corellián.

 

YE 77

- Dooku tanítványává fogadja Qui-Gon Jinnt.

- Ruwee Naberrie megszületik a Naboo-n.

 

YE 76

Ronhar Kim születése.

 

YE 74

Bail Antilles megszületik az Alderaanon.

 

YE 72

- A Surcarison a mandalori Munin Skirata rátalál a hétéves árvára, Falin Mattranra, aki egy háborúban elvesztette a szüleit. Munin és felesége örökbe fogadják Falint, a férfi pedig Kal Skirata néven kezdi mandalori katonává képezni a fiút. (Republic Commando: Order 66)

- Mace Windu megszületik a Haruun Kalon. A Jedik felfedezik, majd megkezdik tanítását.

- Megszületik Shmi Skywalker.

 

YE 70

Jorus C'baoth megszületik a Bortrason.

 

YE 69

- Bail Organa megszületik az Alderaanon.

- Cin Drallig megszületik a Lavisaron.

 

YE 68

Nejaa Halcyonból padawan lesz.

 

YE 67

- A Bal'demnicen Darth Plagueis meggyilkolja mesterét, Darth Tenebroust, mellyel az egyetlen élő Sith Nagyúrrá válik. Megkezdi a midi-chlorianok tanulmányozását, hogy rájöjjön az örök élet titkára. (Darth Plagueis)

- Ki-Adi-Mundi befejezi Jedi-tanulmányait.

 

YE 66

- Jango Fett megszületik a Concord Dawnon.

- Dooku és Qui-Gon Jinn utolsó küldetése mester és tanítványként.

- Jan Dodonna megszületik a Commenoron.

- Dorja megszületik a Coruscanton.

- Shmi Skywalkert eladják rabszolgának.

 

YE 65

- Nute Gunray megszületik a Neimoidián.

- A huttok átveszik a Tatooine irányítását.

- Egy kiaknázatlan plazmatároló révén Darth Plagueis figyelme a Naboo-ra terelődik, ahol találkozik egy Palpatine nevű fiúval. Képességeire és hajlamaira felfigyelve, manipulációval ráveszi Palpatine-t, hogy meggyilkolja családját, majd csatlakozzon hozzá Sith-tanítványként. Plagueis a Darth Sidious nevet adományozza tanítványának. (Darth Plagueis)

 

YE 64

- Qui-Gon Jinn kiállja a próbákat, és Jedi-lovag lesz.

- Wilhuff Tarkin megszületik az Eriadun.

 

YE 62

- Jocasta Nu a Jedi Tanács tagja lesz.

- Coleman Trebor megszületik a Semblán.

 

YE 60

- A Corellián megépítik a Millennium Falcont.

- A mandalori polgárháború kezdete.

- Raith Sienar megszületik a Coruscanton.

- Bib Fortuna megszületik a Ryloth-on.

- Nejaa Halcyonból Jedi-lovag lesz.

- Jaster Mereelből Mandalore lesz.

 

YE 59

- Gui-Gon első tanítványa kiállja a próbákat, és Jedi lesz. Qui-Gon megkapja a Jedi-mester címet, majd egy második padawant vesz maga mellé, Xantost.

- Shaak Ti megszületik a Shilin.

- Quinlan Vos megszületik a Kiffun.

- Nejaa Halcyon és Scerra titkos esküvője a Corellián.

 

YE 58

- Jango Fett árvaságra jut, miután családját meggyilkolja a Mandalori Halálőrség. Jaster Mereel veszi gondozásba. (Jango Fett: Open Seasons)

- Jabba Desilijic Tiure-t a Tatooine-ra küldik, hogy képviselje a Desilijic klánt.

 

YE 57

- Obi-Wan Kenobi megszületik a Stewjonon.

- Mace Windu rövid időre visszatér a Haruun Kalra, hogy megismerje ősei, a Jedi-leszármazott őslakosok életmódját.

 

YE 56

- Obi-Wan Kenobi megkezdi tanulmányait a coruscanti Jedi Templomban, Yoda mester oktatása alatt.

- Annileen Thaney megszületik a Tatooine-on. (Kenobi)

 

YE 55

- A neimoidik lesznek a Kereskedelmi Szövetség vezetői.

- Megszületik Siri Tachi.

 

YE 54

- Maul megszületik a Dathomiron. (The Clone Wars: Monster)

- Plagueis folytatja Sidious képzését, aki mestere közbenjárásával a Naboo nagykövetévé válik. (Darth Plagueis)

 

YE 53

- A Dathomiron Sidious találkozik egy Éjnővérrel, Kycinával, aki rábízza gyermekét, Mault, hogy megóvja Talzin anyától. Sidious magával viszi az Erő-érzékeny Mault. (Darth Plagueis)

- Aurra Sing megszületik a Nar Shaddaán.

- Xantos elhagyja a Jedi Rendet, miután Qui-Gon Jinn arra kényszerül, hogy megölje a fiú apját, Criont, a Telos 4-en.

- Bossk megszületik a Trandoshán.

 

YE 52

- Darth Plagueis megöleti a Naboo szenátorát, Vidat Kimet, aki helyére Palpatine kerül. Plagueis engedélyezi Sidiousnak, hogy eszközként tanítani kezdje Mault. (Darth Plagueis)

- Oppo Rancisis megkezdi az oktatást a coruscanti Jedi Templomban.

- Jaster Mereel meghal a Korda 6-on. Jango Fett lesz a mandaloriak vezetője. (Jango Fett: Open Seasons)

- Jocasta Nu kilép a Jedi Tanácsból.

- Jar Jar Binks megszületik a Naboo-n.

- Garm Bel Iblis megszületik a Corellián.

- Zam Wesell megszületik a Zolanon.

- Owen Lars megszületik az Atoron.

 

YE 51

- An’ya Kuro, a Sötét Nő a Coruscantra hozza Aurra Singet, ahol Jedi-tanulmányokba kezd.

- Jorus C’baoth megkezdi munkáját Palpatine szenátor szolgálatában.

- Gilad Pellaeon megszületik a Corellián.

 

YE 50

- Jorj Car'das megszületik a Corellián.

- Sola Naberrie megszületik a Naboo-n.

 

YE 49

- Lorana Jinzler megszületik a Coruscanton. (Outbound Flight)

- Breha Organa megszületik az Alderaanon.

 

YE 48

- Mon Mothma megszületik a Chandrilán

- Aalya Secura megszületik a Ryloth-on.

- Maximilian Veers születése.

 

YE 47

- Sharad Hett elhagyja a Jedi Templomot.

- Darth Krayt, a későbbi Sith Nagyúr megszületik a Tatooine-on, A'Sharad Hett néven.

- Beru Whitesun megszületik a Tatooine-on.

 

YE 46

- Padmé Amidala megszületik a Naboo-n, Padmé Naberrie néven, Ruwee és Jobal Naberrie lányaként.

- Airen Cracken megszületik a Contruumon.

 

YE 45

- A Katana-flotta eltűnése. (Dark Force Rising)

- Qui-Gon Jinn tanítványává fogadja Obi-Wan Kenobit.

- Veruna lesz a Naboo királya.

- Raymus Antilles megszületik az Alderaanon.

- Dormé megszületik a Naboo-n.

 

YE 44

- Xantos öngyilkos lesz a Telos 4-en, nehogy volt mestere, Qui-Gon fogságába essen.

- Gial Ackbar megszületik a Dacon.

- Plo Koon a Jedi Tanács tagja lesz.

- Mullen Gault megszületik a Tatooine-on. (Kenobi)

 

YE 43

- Bardan Jusik születése.

- Dean Jinzler megszületik a Coruscanton. (Outbound Flight)

 

YE 42

Darth Venamis halála. (Darth Plagueis)

 

YE 41

- A midi-chlorianok nemzette Anakin Skywalker megszületik Shmi Skywalker fiaként. (The Ultimate Visual Guide)

- A Köztársaság vezetésében elharapódzik a lustaság, a tehetetlenség és a korrupció. A döntések egyre lassabban születnek meg. A politikusok ellen feltámadó ellenszenv néha - méltatlanul - az államgépezet szolgálatában álló Jedi-lovagok ellen is irányul. A változásokat látva Palpatine, a Naboo szenátora a hatalom megragadására készül.

 

YE 40

- Finis Valorum lesz a Köztársaság főkancellára.

- Barriss Offee megszületik a Mirialon.

- Veeka Gault megszöketik a Tatooine-on. (Kenobi)

 

YE 39

Anakin és Shmi Skywalker a Tatooine-ra kerül rabszolgaként, miután Gardulla megvásárolja őket. A hutt elveszti őket egy fogadáson, így Wattóhoz kerülnek. (Episode 1 - The Phantom Menace)

 

YE 36

- Ahsoka Tano megszületik a Shilin.

- Kallie Calwell megszületik a Tatooine-on. (Kenobi)

- Finis Valorumot újra megválasztják a Köztársaság főkancellárjává.

 

YE 35

Jabe Calwell megszületik a Tatooine-on. (Kenobi)

 

YE 34

- Palpatine folytatja manipulációit, hogy Valorumot eltávolítsa posztjáról. Darth Sidiousként szövetségre lép Nute Gunray-jel. (Darth Plagueis)

- Anakin Skywalker rátalál a lepusztult protokoll droidra, C-3PO-ra, majd megkezdi újjáépítését.

- Tallisibeth Enwandung-Esterhazy megszületik a Vorzyd 5-ön.

 

YE 33

- Plo Koon rátalál Ahsoka Tanóra a Shilin, majd a coruscanti Jedi Templomba, ahol megkezdődik a képzése. (The Clone Wars: Shadow of Malevolence; The Gathering)

- Ki-Adi-Mundi a Jedi Tanács tagja lesz.

- Megépítik R2-D2-t a Naboo-n.

- Palpatine a Naboo uralkodója, Ars Veruna eltávolítását próbálja elősegíteni, akinek utódaként Padmé Naberrie-t szemeli ki. Veruna támadása miatt Plagueis sojourni kutatótelepe megsemmisül. Plagueis a Coruscantra érkezik, hogy szemtanúja legyen Palpatine főkancellárrá választásának, akinek ő lesz az alkancellárja. Megfélemlíti Verunát, aki lemond a Naboo trónjáról. Amidala néven Padmé Naberrie lesz a királynő. A Naboo-n Plagueis megöli Verunát. (Darth Plagueis)

- Sidious parancsára, Maul bejuttatja magát a Hetes Kaptárba, egy űrállomáson lévő börtönbe, hogy megtaláljon egy Radique nevű fegyverkereskedőt. Kideríti, hogy Radique a börtönbe csempészett alkatrészekből szereli össze áruit egy eldugott helyen. Jabba meg akarja torolni Radique-n, amiért ellene kezdett dolgozni, elrejtőzve a Hetes Kaptárban. Jabba emberei a Tisztogató szállítóhajóval bejutnak a Hetes Kaptárba. Az őrök java meghal, a Kaptárban elszabadul a káosz. Maul rátalál Radique-ra. A Komari Vosa vezette Bando Gora is megérkezik. Radique meghal, Maul és Vosa kijutnak az elpusztuló Hetes Kaptárból. A megszerzett fegyver Vosához kerül. (Maul: Lockdown)

 

YE 32,06

- A Nebula Front terrorszervezet sorozatos támadásokkal zaklatja a Kereskedelmi Szövetséget. Nute Gunray lepaktál Sidiousszal, akinek segítségével felfegyverzi a Szövetség hajóit. Finis Valorum főkancellár javaslatot nyújt be a Szenátusba a szabad-kereskedelmi utak megadóztatására, révén, azok már a Szövetség irányítása alatt állnak. Az indítvány tárgyalását elhalasztják egy Eriadun tartott csúcstalálkozó erejéig. A Köztársaság megtudja, hogy a Nebula Front merényletet tervez Valorum ellen. A Jedik (többek közt, Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi) a merénylők nyomára bukkannak, ám kiderül, hogy a terroristák valós célpontja a Szövetség vezetősége, akik életüket vesztik. A Nebula Frontot felszámolják. A vezetőség Sidious manipulációit követő halála után, a Sith bábja, Nute Gunray válik a Szövetség vezetőjévé. (Cloak of Deception)

- A Cereán megoszlanak a vélemények a Köztársasághoz való csatlakozásról. Míg a vének - köztük Ki-Adi-Mundi Jedi-lovag - a természetbarát civilizációt részesítik előnyben, addig az ifjabbak a Köztársasággal járó modernizáció, és a technológia fejlődése mellett kardoskodnak. (Republic 1-6: Prelude to Rebellion 1-6)

 

YE 32

- Palpatine és Valorum javaslatára a Szenátus adót vet ki a szabad-kereskedelmi útvonalakra. Az adóra válaszul (Sidious javaslatára) a Szövetség azt tervezi, hogy blokád alá vonja a Naboo-t. Hath Monchar, a neimoidi alkirályhelyettes pénzzé akarja tenni a blokádról szóló információt, ezért a Coruscantra megy. Miután a Sidiousszal szövetségre lépő Hath Monchar eltűnik, a Sith árulást gyanít. Megbízza Mault, hogy ölje meg, és azokat is, akiknek beszélhetett. Maul kideríti, hogy Monchar egy Lorn Pavan nevű információárussal állt össze. Maul megöli Monchart, ám kiderül, hogy Pavan is tud a blokádról. A Sith végül megöli Pavant. (Darth Maul: Shadow Hunter)

- Anakin befejezi C-3PO újjáépítését.

- A Kereskedelmi Szövetség blokád alá veszi a Naboo-t.

- Plagueis megpróbálja rávenni Sifo-Dyast, hogy a Jedi Rend nevében (ám azok tudta nélkül) bízza meg a Kamino klónozóit egy klónhadsereg felállításával, hogy szükség esetén a Köztársaságnak legyen bevethető hadereje. (Darth Plagueis)

- Valorum útnak indít két Jedit, hogy megoldják a Szövetség és a naboo-iak közt dúló konfliktust. Qui-Gon és Obi-Wan megérkeznek a Szövetség helytartójához, Nute Gunray-hez, ám az - Sidious utasítására - parancsot ad kivégzésükre. A Szövetség megszállja Naboo-t és letartóztatja Amidalát. Qui-Gon és Obi-Wan Jar Jar Binks segítségével eljutnak Theed fővárosába. Kiszabadítva Amidalát a Coruscantra indulnak, ám a szökéskor megsérül a hiperhajtómű. A Tatooine-on landolnak a javítás reményében. Sidious a királynő keresésére küldi Darth Mault. Qui-Gonék Mos Espába érve rájönnek, pénzük értéktelen a bolygón. Egy fogadás értelmében a rabszolga, Anakin Skywalker révén beszerzik az alkatrészeket. Anakin felszabadul. Qui-Gon felfigyel a fiú Erő-érzékenységére, így magával viszi. Maul rajtaütése után, a coruscanti Jedi Templomban megtörténik Anakin vizsgáztatása: kiderül, valóban átjárja az Erő, ám túlkorossága révén nem lehet Jedi. (Episode 1 - The Phantom Menace)

- A főkancellári választás előestéjén Sidious meggyilkolja mesterét, Plagueist, így ő lesz a Sith Sötét Nagyura. (Darth Plagueis)

- A Szenátus megvonja a bizalmat Valorumtól - Palpatine lesz az új főkancellár. A Szenátus tehetetlenségét látván, Amidala visszatér a Naboo-ra, és felveszi a harcot a Szövetséggel. Qui-Gon, Obi-Wan, Anakin, Jar Jar és R2-D2 elkísérik. Amidala szövetségre lép a gungákkal. A naboo-i csata során, Amidaláék Gunray letartóztatására indulnak, míg a Jedik találkoznak Maullal. Anakin kiiktatja a droidvezérlő hajót, lefejezve a szövetségi droidhadsereget. Maul halálos sebet ejt Qui-Gonon. Obi-Wan legyőzi a Sith-et. A haldokló Qui-Gon arra kéri tanítványát, neveljen Jedit Anakinból. Naboo felszabadul a blokád alól, Gunray-t letartóztatják. Yoda Jedi-lovaggá üti Obi-Want. Maul felbukkanásával a Jedik előtt nyilvánvalóvá válik, hogy a Sith-ek visszatértek. (Episode 1 - The Phantom Menace)

- Dooku kilép a Jedi Rendből, felveszi a gróf címet, és titokban csatlakozik Sidioushoz. Mestere parancsára, Dooku Sifo-Dyast manipulálva, a Jedi Tanács tudta nélkül, megbízza a Kamino klónozóit egy klónhadsereg létrehozásával, akik elkezdik annak felállítását. A klónkatonákat Jango Fett genetikai anyagából hozzák létre. Elkészül Jango fia, Boba Fett, aki szintén egy klónja, de nem esik át génmanipuláción. Dooku megöli Sifo-Dyas Jedi-mestert, majd Sidious második tanítványa lesz Darth Tyranus néven. (Episode 2 - Attack of the Clones)

- A yuuzhan vongok elérik a Galaxist.

- A Jedi Tanács értesül róla, hogy egykori, halottnak hitt társuk, Sharad Hett a Tatooine-on van, a thusken klánok vezetőjeként. Ki-Adi-Mundi indul utána, hogy fényt derítsen szándékaira, azonban a fejvadász, Aurra Sing mindkettejükre vadászik. (Republic 7-8: Outlander 1-2)

 

YE 31

Lando Calrissian megszületik a Socorrón.

 

YE 30

- Adi Gallia, Ki-Adi-Mundi és A'Sharad Hett vadászni kezdenek Aurra Singre.

- Egy Jedi-lovag, Vergere a Zonama Sekotra utazik, ahol rátalál a felderítést végző yuuzhan vongokra. Úgy dönt, ott marad, hogy megakadályozza az esetleges konfliktust. (The Essential Atlas)

- Jango Fett ajánlására a mandalori Kal Skirata elvállal egy kiképzői munkát a Kaminón. Ráébred a kaminóiak szenvtelenségére, amikor azok készek végezni hat állításuk szerint "hibás" klón gyermekkel. Sikarata maga mellé veszi a gyerekeket, majd sajátjaiként tanítani kezdi őket. Ők lesznek a "Nullások" (Ordo, A'den, Kom'rk, Prudii, Mereel és Jaing). (Republic Commando: Triple Ziro)

 

YE 29

- Han Solo megszületik a Corellián.

- Raith Sienar bemutatja a Halálcsillag első terveit Tarkinnak.

- Megkezdődnek a Kirajzás-Projekt előkészületei.

 

YE 28

- Aayla Secura Jedi-lovag lesz a Coruscanton.

- Quinlan Vos Jedi-mesterré válik a Coruscanton.

- Palpatine-t újraválasztják a Köztársaság főkancellárjának.

 

YE 27

- Mon Mothma a Chandrila szenátora lesz.

- Outbound Flight

A Kirajzás-Projekt útnak indul a Yaga Minorról.

Jorus C'baoth és Lorana Jinzler halála.

- Numa megszületik a Ryloth-on.

- Dannar Calwell halála. (Kenobi)

 

YE 26

Yaddle meghal a Mawanon, helyét a Jedi Tanácsban Shaak Ti veszi át.

 

YE 25

A yuuzhan vongok bázist hoznak létre a Bimmiel bolygón.

 

YE 24

- Dooku megjelenik a Raxuson és kijelenti, hogy a Köztársaság korrupttá vált, majd felszólítja a Galaxis polgárait, hogy szakadjanak el a Köztársaságtól, és csatlakozzanak hozzá, egy új kormány alapítása keretében. Létrejön a Független Rendszerek Konföderációja.

- Amidala királynői mandátuma lejár. Helyét a Naboo trónján Jamillia veszi át. Amidala a Naboo szenátora lesz.

 

YE 23

Megszületik Kyle Katarn a Sulonon, Morgan és Patricia Katarn gyermekeként.

 

YE 22

- Az Ansionon élő két népcsoport közt viszály tör ki. Mivel a Szenátus nem képes a bolygó belpolitikai problémáit orvosolni, az Ansion a Köztársaságból való kilépését fontolgatja. Dooku próbálja a kilépést elősegíteni, hogy a függetlenné váló Ansion, és a szomszédos rendszerek kereskedelmét uralma alá vonhassa. A Jedi Tanács elküldi Obi-Wan Kenobit, Anakin Skywalkert, Luminara Undulit és Barriss Offee-t, hogy oldják meg a helyzetet. A Jedik közvetítésével Ansion két népe békét köt, így a bolygó a Köztársaság tagja marad.

- Dooku szeparatista mozgalma miatt, a Szenátus egy köztársasági hadsereg felállítását fontolgatja. Padmé Amidala szenátor visszatér a Coruscantra, hogy a hadsereg felállításáról szavazzon, ám merényletet kísérelnek meg ellene. Palpatine javaslatára, testőröket rendelnek mellé: Obi-Want és tanítványát, Anakint. Egy újabb merényletkísérlet után, a két Jedi elkapja a merénylőt, ám megbízója elhallgattatja. Padmé inkognitóban a Naboo-ra utazik, Anakin és R2-D2 kíséretében. A merénylő gyilkosa utáni nyomozás a Kaminóra vezeti Obi-Want, ahol felfedezi a klónhadsereget. Anakin szerelmet vall Padménak, ám abban maradnak, hogy nem indulhatnak el közös úton. Obi-Wan találkozik a klónok mintaegyedével, Jango Fettel, akiről gyanítja, azonos a merénylővel. Jangónak sikerül elmenekülnie „fiával”, Bobával. Egy rémálom hatására - melyben anyja meghal - Anakin a Tatooine-ra megy. Megtudja, hogy Shmit elrabolták a thuskenek. Obi-Wan a Geonosisig követi Jangóékat, ahol egy droidgyárra bukkanva kihallgatja a Dooku vezette Független Rendszerek Konföderációja megbeszélését. Kiderül, hogy a Kereskedelmi Szövetség áll a merényletek mögött. Anakin rátalál anyjára, aki karjai közt hal meg. A Jedi lemészárolja a thuskeneket. Obi-Wan jelenti Anakinéknak és Coruscantnak, mit talált a Geonosison, ám elfogják. Dooku közli, hogy a Szenátust Sidious irányítja. Anakinék Obi-Wan segítségére indulnak, ám a droidgyárba érve, őket is elfogják, majd kémkedés vádjával halálra ítélik. Mace Windu vezetésével kétszáz Jedi érkezik a Geonosisra, ám alig húszan maradnak életben. Windu megöli Jango Fettet. Yoda megérkezik a klónokkal, majd kimentik a megmaradt Jediket és Padmét. A geonosisi csatával kezdetét veszi a Klónok Háborúja. Anakin és Obi-Wan találkoznak Dookuval, aki legyőzi őket. A megérkező Yoda elkergeti a Sith-et. Anakin és Padmé titokban összeházasodnak a Naboo-n. (Episode 2 - Attack of the Clones)

- Obi-Wan, Anakin és Shaak Ti visszaverik a Kamino felszínén nyomuló szakadár droidsereget, míg Sidious parancsára Dooku megöleti a Kamino-t ostromló szakadár stratégát, Merait, hogy a klónok gyártása, és egyben a háború folytatódhasson. (Republic 50: Defense of Kamino)

- Obi-Wan és Kit Fisto megismernek egy újfajta, bio-harcidroidot, melyet az eddig semleges Ord Cestuson gyártanak. A bolygó lakói hajlandóak lennének a droidok tömeggyártásával Dooku grófot támogatni. Obi-Wan és Fisto feladata, hogy megakadályozzák a Cestus és Dooku szövetségét. Négy klónnal és egy jogtanácsossal az Ord Cestusra mennek. Míg Obi-Wan és Doolb Snoil politikai úton próbál megoldást találni, Fisto és a klónok egy cestusi kémmel (Sheeka Tull) szövetkeznek arra az esetre, ha meg kellene dönteniük a helyi kormányt. Fistóék beszerveznek néhány ellenállót. Kiderül, hogy Asajj Ventress gátolta az ügy békés rendezését, ám Kenobinak sikerül elűznie a nőt. Áldozatok árán, de a Cestus beszünteti a gyilkos droidok gyártását, a bolygó élete visszatér a régi kerékvágásba. (The Cestus Deception)

- CLONE WARS: Muunilinsti hódítás

- CLONE WARS: Mon Calamari csata

- CLONE WARS: Dantooine-i csata

- CLONE WARS: Ilumi védelem

- CLONE WARS: Hypori csata

- A Brentaal 4-en Shaak Ti vezetésével a Köztársaság visszafoglalja a szakadárpárti bolygót. Shaak Ti kiszabadítja Quinlan Vost, majd megöli a szakadár Shogar Tokot. (Jedi: Shaak Ti)

- Aayla, Tholme, An'ya és Fisto lelepleznek egy devaroni szakadár kémet, aki a Köztársaság útjában áll. Aayla megküzd Aurra Singgel, akit legyőz és fogságba ejt. (Jedi: Aayla Secura)

- A szeparatista Trench admirális blokád alá vonja a Christophsist, elvágva a köztársaságiakat az utánpótlástól. Anakin kijátssza az admirálist, elpusztítja hajóját, a köztársasági erősítés megsemmisíti a blokádot. A bolygón egy áruló klón (akit lelepleznek) információi révén, a szakadárok elpusztítják a Köztársaság fegyvereinek javát. Dooku tanítványa, Asajj Ventress egy droidsereggel érkezik, majd szembeszáll Anakinnal és Obi-Wannal, ám végül tovább áll. A nő Dooku parancsára elraboltatja Jabba fiát. A Köztársaság háborús erőfeszítéseihez létfontosságú a Hutt Űr használata, mely birtokba vételéért a Jedi Tanács segítséget kíván nyújtani a huttnak fia megtalálásában. Ahsoka Tano padawant küldik a Christophsisra az információval, ahol az Anakin és Obi-Wan vezette köztársaságiakat visszaszorítja a droidsereg. Ahsoka közli a Tanács óhaját, majd azt, hogy Yoda őt jelölte ki Anakin tanítványának. Skywalker végül elfogadja a lányt tanítványának. A christophsisi csata során, a Köztársaság győzelmet arat. Anakin és Ahsoka a Teth-re megy, ahol hírszerzők szerint Jabba fia van, míg Obi-Wan a Tatooine-ra indul, hogy tárgyaljon Jabbával az alkuról. A teth-i csata során Anakin és Ahsoka megtalálja Jabba fiát, Rottát, ám Ventress megtévesztő bizonyítéka révén, Jabba a Jediket hiszi fia elrablóinak. Dooku felajánlja a huttnak, hogy megmenti fiát, cserébe klánja csatlakozik a Konföderációhoz. Obi-Wan csapata felszámolja a Teth-en lévő szakadár droidokat, ahol a Jedi megütközik Ventresszel. Anakin és Ahsoka eljutnak a Tatooine-ra Rottával, visszajuttatva őt Jabbához. Padmé révén, a hutt megtudja, hogy unokatestvére, Ziro szövetkezett Dookuval, és segédkezet nyújtott Rotta elrablásában. Jabba engedélyezi a Köztársaságnak a Hutt Űr használatát. (The Clone Wars: Cat and Mouse; The Hidden Enemy; The Clone Wars)

- A Kaminón a Domino-klónosztag kezdeti nehézsége ellenére végrehajtja a pótvizsgát, tagjai: Hevy, Droidbait, Echo, Cutup és Fives a Köztársaság Hadseregének tagjaivá válnak. (The Clone Wars: Clone Cadets)

- A szakadárok elvágják a Ryloth lakosait, és a köztársasági csapatokat az utánpótlástól. Bail Organa segítségével, Katuunko király beleegyezésével, Toydariáról küldenek szállítmányt a civilek megsegítésére. A csomag célba ér, ám Ryloth védelme során elesik Ima-Gun Di Jedi-mester és csapata. (The Clone Wars: Supply Lines)

- Yoda a Rugosára megy, hogy tárgyaljon Katuunkóval, annak Köztársasághoz való csatlakozásának feltételeiről. Ventress is a holdra érkezik, majd Dooku üzenetét tolmácsolva, csatlakozásra kéri a királyt. Katuunko beleegyezik, hogy ha a szakadár droidok legyőzik Yodát, csatlakozik Dookuhoz. Yoda diadalt arat, majd elűzi Ventresst. A Toydaria csatlakozik a Köztársasághoz. (The Clone Wars: Ambush)

- A szakadár Malevolence csatahajó köztársasági rendszerekben pusztít. Az Abregado-rendszerben Plo Koon rátalál a hajóra, de annak ionágyúja miatt flottája elpusztul, míg ő maga néhány klónnal az űrben reked. Anakin és Ahsoka megmentik a túlélőket, majd elhagyják a rendszert. A Föderáció droidseregének tábornoka, Grievous a Malevolence-szel el akar pusztítani egy a Naboo-hoz közeli orvosi állomást. Skywalker vezetésével egy vadászosztag megbénítja a csatahajó ionágyúit, majd a megérkező Kenobi csapatai tűz alá veszik a hajót. Bár egy kelepce révén Grievous elfogja Amidala szenátort, Anakin és Obi-Wan megmentik a nőt, elhagyják a hajót, mely egy holdba csapódva megsemmisül. Grievous elmenekül. (The Clone Wars: Rising Malevolence; Shadow of Malevolence; Destroy Malevolence)

- Grievous és Ventress inváziót terveznek a Kamino ellen, melyhez a közeli Rishi holdon lévő megfigyelőállomást elfoglalja egy csapat orgyilkosdroid. A szolgálatban lévő Domino-osztagot elűzik a bázisról, akik találkoznak az ellenőrizni érkező Cody parancsnokkal és Rex századossal. Droidbait és Cutup meghal. A bázist végül Hevy önfeláldozásával sikerül felrobbantani. A pusztulás révén a Köztársaság rájön a szakadár fenyegetésre, majd elűzik őket a Rishi közeléből. Fives és Echo az 501-es légió tagjai lesznek. (The Clone Wars: Rookies)

- A bothawuii csata során Anakin kiűzi a Grievous vezette szakadár erőket a Bothawui közeléből, ám a csata során R2-D2 eltűnik, számos kulcsfontosságú köztársasági hadműveleti adattal memóriájában. Egy guberáló talál rá a droidra, majd elviszi Grievoushez. R2-D2 vészjelzése révén Anakin és Ahsoka eljut a Ruusanon fekvő szakadár Skytop állomásra, ahol a lány megküzd Grievousszel, míg mestere kiszabadítja R2-t. A Jedik és Grievous elmenekülnek a felrobbanó állomásról. (The Clone Wars: Downfall of a Droid; Duel of Droids)

- Padmé a Rodiára utazik, hogy a bolygó Köztársaságban maradásáról tárgyaljon, ám Nute Gunray fogságába kerül. Jar Jar és C-3PO segítségével a nő megmenekül a kivégzéstől, a köztársasági erősítés elfogja Gunray-t. Rodia a Köztársaság tagja marad. Ahsoka és Luminara Unduli kísérik Gunray-t a Coruscant felé tartó hajón, ám a szakadárok mentőakciója sikerrel zárul, Ventress megszökteti Gunray-t. A szökevény nyomai a Vassekre vezetik a Jediket, ám Kit Fisto és volt tanítványa Nahdar Vebb csak Grievousszel találkoznak. A tábornok megöli Nahdart, Fisto elmenekül. (The Clone Wars: Bombad Jedi; Cloak of Darkness; Lair of Grievous)

- A Jedik lenyomozzák Dooku helyzetét, majd Anakint küldik utána. A gróf elfogja a Jedit, ám az utána érkező Obi-Wan kiszabadítja, majd Dookut üldözve a Vanqorra zuhannak. A gróf a Hondo Ohnaka vezette kalózok fogságába esik, majd a Florrumra kerül. A kalózok ellendíjért felajánlják Dookut a Köztársaságnak. Anakin és Obi-Wan a bolygóra indul, hogy megbizonyosodjanak a gróf ottlétéről, de ők is fogságba esnek. Dooku elmenekül, és a Jedik is kiszabadulnak. (The Clone Wars: Dooku Captured; The Gungan General)

- Anakin és Ahsoka Aayla segítségére sietnek, aki alulmaradt a szakadár erőkkel szemben a quelli csatában. A mentőakció során Anakin megsérül. Egy véletlen incidens során hajójuk hiperugrást hajt végre, így a Jedik a távoli Maridunra zuhannak. A békepárti lakosok segítenek Anakin meggyógyításában, ám a szakadár Lok Durd is a bolygóra érkezik, hogy egy új fegyvert teszteljen a mariduniakon. A Jedik elhárítják a veszélyt, letartóztatják a tábornokot. (The Clone Wars: Jedi Crash; Defenders of Peace)

- A Pantora-rendszerben a Köztársaság elveszti a kapcsolatot az Orto Plutonia-i bázissal, ezért a helyszínre küldik Obi-Want, Anakint és Pantora elnökét, Chi Chót. Kiderül, hogy a bolygó az őshonos talzok által lakott, ám Cho jogot formál a hely birtoklására, és harcot kezdeményez a lényekkel. Az elnök meghal, ám a talzok és Pantora népe békét köt Riyo Chuchi szenátor révén. (The Clone Wars: Trespass)

- A szakadár tudós, Dr. Nuvo Vindi kifejleszti a Kék-Árny vírus légnemű törzsét, melyet a Naboo-ról tervez elterjeszteni a Galaxisban. Obi-Wan, Anakin, Ahsoka, Padmé és Jar Jar elfogják a doktort, ám a vírus elszabadul a föld alatti laborban. Bár Padmé, Ahsoka és Rex megfertőződik, Anakin és Obi-Wan időben megérkezik az ellenszerrel az Iego holdjáról. Vindit letartóztatják. (The Clone Wars: Blue Shadow Virus; Mystery of a Thousand Moons)

- Az Anakin vezette köztársasági csapat megpróbálja áttörni a Ryloth körüli blokádot, hogy megkezdhessék a felszíni támadást. Ahsoka először vezet vadászszázadot, mely során sok embert veszít. Anakin terve révén, áttörik a Mar Tuuk vezette szakadár blokádot. Lezajlik a ryloth-i csata. Wat Tambor a twi'lek túszokat használja élő pajzsként, ám Obi-Wan kiszabadítja a foglyokat, míg Windu Cham Syndulla szabadságharcos segítségével beveszi a fővárost és letartóztatja Tambort. Ryloth felszabadul. (The Clone Wars: Storm Over Ryloth; Innocents of Ryloth; Liberty On Ryloth)

- A feluciai csata után, Sidious megbízására a fejvadász, Cad Bane behatol a Jedi Templomba, ahonnan ellopja az Erő-érzékeny gyerekek listáját tartalmazó holokront, majd Bolla Ropal Jedi-mestertől megszerzi a hozzá szükséges kristályt. Ropal meghal. Anakin és Ahsoka a Devaron felett érik utol Bane-t, de annak sikerül elmenekülnie a holokronnal, miután rávette Skywalkert annak kinyitására. A Jedik követik a fejvadászt, akit a Naboo-n kapnak el. Bane elvezeti Windut és Obi-Want a holokronhoz, miközben sikerül elszöknie. Anakin és Ahsoka a Mustafaron talál rá a Bane által elrabolt néhány gyermekre. (The Clone Wars: Holocron Heist; Cargo of Doom; Children of the Force)

- Obi-Wan, Anakin és Ahsoka a Feluciára mennek, ahol megszakadt a kapcsolat a Köztársaság kórházállomásával. Egy szakadár támadás révén a Jedik a bolygóra zuhannak, ahol fejvadászok által védelmezett helyi farmerekkel találkoznak, akiket Hondo Ohnaka és kalózai zaklatnak az értékes fűszer megszerzéséért. A Jedik önvédelemre tanítják a farmereket, majd a fejvadászokkal együtt elkergetik Hondóékat. (The Clone Wars: Bounty Hunters)

- A Köztársaság vesztésre áll a Hadsereg számára fő üzemanyagforrásként szolgáló Malastare-on. A malastare-i csata során, Palpatine utasítására bevetik kísérleti fegyverüket, mellyel elpusztítják a szakadár sereget, ám felébresztenek egy gigászi, Zillo nevű fenevadat. A lényt megfékezik, majd a kancellár parancsára a Coruscantra szállítják, hogy értékes páncélját felhasználják egy áthatolhatatlan klónöltözet tervezéséhez. Coruscanton a lény elszabadul, így végül kioltják az életét, de Palpatine titokban parancsot ad a klónozására. (The Clone Wars: The Zillo Beast; The Zillo Beast Strikes Back)

- A Jedi Tanács gyanítja, hogy Rush Clovis szenátor szövetségre lépett a szakadárokkal, ezért régi barátját, Padmét bízzák meg a feladattal, hogy kiderítse szándékait. Anakin feleségével tart a Cato Neimoidiára, ahol kiderül, hogy Clovis valóban szövetségre lépett a szeparatistákkal, akik új droidgyár építésébe kezdtek a Geonosison. A Köztársaság offenzívát indít a bolygón, mellyel kitör a második geonosisi csata. Súlyos veszteségek árán Anakin, Obi-Wan és Ki-Adi-Mundi csapatai semlegesítik az ellenség első vonalait. Az erősítésként érkező Luminara Unduli és tanítványa, Barriss Offee felváltják a sérült Obi-Want és Ki-Adit. Ahsoka és Barriss a gyár alatti katakombákon át bejutnak az épületbe, majd felrobbantják a gyárat. Luminara a szakadár Poggle főherceg nyomába ered, ám elfogják. Obi-Wan és Anakin kiszabadítják Undulit, majd elfogják Poggle-t és megölik a geonosisiak királynőjét, Karinát. A Jedik elindulnak Poggle-lel a Coruscantra, míg Ahsoka és Barriss az Ord Cestushoz közeli orvosi állomásra tartanak, hogy ellátmányt szállítsanak Windunak a Dantooine-ra. Hajójukon geonosisi elmeirányító férgek veszik át az uralmat a klónok, majd Barriss felett. Anakin Poggle-ből kiszedett információinak köszönhetően Ahsoka kiiktatja a férgeket, megmentve Barriss és a klónok életét. (The Clone Wars: Senate Spy; Landing at Point Rain; Weapon Factory; Legacy of Terror; Brain Invaders)

- A Jedik Grievous nyomára akadnak. Eeth Koth Jedi-mester indul a tábornok után, ám az elfogja. Obi-Wan, Anakin és Adi Gallia mentőakciót indít, mely során kiszabadítják Koth-ot, de Grievous elmenekül a Saleucamira. Obi-Wan ered utána Rex-szel és csapatával. Rex megsérül, majd egy farmra kerülve találkozik Cat Lawquane-nel, egy dezertőr klónnal. Obi-Wan rátalál Grievousre, de annak újfent sikerül elmenekülnie. (The Clone Wars: Grievous Intrigue; The Deserter)

- Anakin és Ahsoka nyomozást folytatnak a Coruscant alvilágában, mely során a padawan elveszti fénykardját. Tera Sinube Jedi-mester segítségével lefüleli a tetteseket, majd visszaszerzi fegyverét. (The Clone Wars: Lightsaber Lost)

- A Szenátusban elterjed a hír, hogy a Semleges Rendszerek Tanácsának új vezetője, a mandalori Satine Kryze a szakadárok oldalán készül belépni a háborúba. A Jedi Tanács Obi-Want küldi a Mandalore-ra, aki annak Concordia nevű holdján felfedezi a szakadárokkal szövetkező Halálőrség mozgalmat, élén Pre Vizslával, akik a Mandalore harcos múltját akarják feléleszteni, és lerombolni Satine pacifista kormányát. Satine a Coruscantra indul, hogy felszólaljon a Szenátusban. Útja során megpróbálja megölni egy áruló, Tal Merrik, de Obi-Wan és Anakin megóvják a nőt, Skywalker megöli Merriket. A Coruscanton egy hamis felvétel jut a Szenátus birtokába, mely révén a Köztársaság a Mandalore megszállását tervezi a Halálőrség fenyegetése ellen. Satine birtokába jut az eredeti felvétel, így a Köztársaság nem szállja meg a Mandalore-t, Vizsla Mandalore elfoglalására irányuló terve halasztásra kényszerül. (The Clone Wars: The Mandalore Plot; Voyage of Temptation; Duchess of Mandalore)

- Boba Fett beszivárog egy Jedi-cirkálóra, hogy bosszút álljon az ott lévő Windun apja megöléséért. A merénylet kudarcot vall, de a hajó a Vanqorra zuhan, Windu és Anakin a roncsok közt reked. R2-D2 a Coruscantról hív segítséget, akik kiszabadítják a két Jedit. Boba és fejvadászsegítői: Aurra Sing, Bossk és Castas túszul ejtik a cirkáló parancsnokát, arra kényszerítve Windut, hogy menjen el hozzájuk. Plo Koon és Ahsoka a Coruscant alvilágába merülve kiderítik, hogy Aurra a Florrumon van. A két Jedi elfogja Bobát és Bosskot, majd kiszabadítják Killian admirálist. Aurrának nyoma vész. (The Clone Wars: Death Trap; R2 Come Home!; Lethal Trackdown)

- A háború eredményeképp a Mandalore kereskedelmi útvonalak, így ellátmány híján van, a korrupció gyökeret ver. Padmé a bolygóra látogat, ahol Satine-nal felfedezik a korrupció terjedését. Amidala távozása után Ahsoka érkezik a Mandalore-ra, aki néhány kadét segítségével leleplezi Almec miniszterelnök fekete piaci ténykedéseit, mellyel hasznot húzott szenvedő népéből. Almecet letartóztatják. (The Clone Wars: Corruption; The Academy)

- Látomásai segítségével Ahsoka megakadályozza a Ziro által felbérelt Aurra Singet, hogy merényletet hajtson végre az Alderaanon beszédet hajtó Padmé ellen. Aurrát letartóztatják, majd a Coruscanton bebörtönzik. (The Clone Wars: Assassin)

- A Köztársaság értesül a szakadárok Kamino ellen tervezett támadásáról. Grievous és Ventress ostrom alá veszik Tipoca City-t. A kaminói csata során Grievous droidjai a klónokkal (köztük Echóval és Fivesszal) és Shaak Tivel harcolnak, míg a tábornok megütközik Kenobival. Ventress megkísérli a klónok DNS-ének megszerzését, de Anakin meghiúsítja tervét. Grievous és Ventress menekülni kényszerül. Echo és Fives ARC-osztagosokká válnak. (The Clone Wars: ARC Troopers)

- A Kereskedelmi Szövetség blokád alá vonja a Pantorát. Hogy a szakadárokhoz való csatlakozáshoz kényszerítse, Sib Canay elraboltatja Papanoida elnök lányait, Chi Eekway-t és Che Amanwe-t. Ahsoka segít Chuchi szenátornak a blokád hajóinak egyikén fogva tartott Che kiszabadításában, majd a túszejtés témáját kihasználva elérik, hogy a Kereskedelmi Szövetség felszámolja a blokádot. Papanoida és fia, Ion a Tatooine-ra követik a túszejtők nyomait, ahol kiszabadítják Chit is. (The Clone Wars: Sphere of Influence)

- Miután Cad Bane megszerzi az elfogott R2-D2 memóriájában tárolt Szenátus épületének alaprajzát, egy fejvadászcsapattal (köztük Aurra Singgel) bejut a coruscanti épületbe, ahol túszul ejtett szenátorok által zsarolást kezdeményez Palpatine felé, aki szabadon bocsátja Zirót. A hutt a Nal Huttán ülésező Hutt Tanács elé kerül. Ziro a Tanácsra nézve kényes információkat birtokol, ezért szervezték meg szöktetését. Ziro egykori szerelme, Sy Snootles eléri, hogy a hutt elvezesse a jegyzetekhez a Teth-re, majd meggyilkolja. (The Clone Wars: Evil Plans; Hostage Crisis; Hunt For Ziro)

- Négy elit klón: Darman, Niner, Fi és Atin Omega-osztag néven egyesülnek, majd megkapják első küldetésüket: a Qiilurán kell elpusztítaniuk egy szeparatista víruskutató-laboratóriumot. Egy szakadároknak dolgozó mandalori, Ghez Hokan felel a labor biztonságáért. Darman találkozik egy padawannal, Etain Tur-Mukannal. Hokan azt hiszi, két osztag van, így megosztja droidjait. Darman és Atin bejutnak a telepre, ahol rátalálnak Uthanra. Hokan felfedezi, hol hatoltak be a kommandósok. Etain megöli Hokant; a kommandósok elhagyják a bolygót Uthannal. Etain és Arligan Zey Jedi-mester a Qiilurán marad, hogy segítsenek az őshonos gurlaninoknak. (Republic Commando: Hard Contact)

- A Haruun Kal két népcsoportjának évtizedes viszályát kihasználva, a szeparatisták a saját oldalukra állítják a bolygó kormányát. A Jedi Tanács elküldi Depa Billabát, hogy köztársasághű mozgalmat szervezzen a bolygó korunnai őslakosai közt. Billaba túlzottan belefolyik a kegyetlenné vált belháborúba, jelleme ezáltal egyre jobban eltorzul. Billaba hívására, Mace Windu a Haruun Kalra utazik. Windu vezetésével a köztársasági haderő visszaszerzi a bolygót a szeparatista mozgalomtól. Billaba az összecsapás alatt áttér a Sötét Oldalra, majd miután rádöbben, mivé vált, tudata elzárkózik a világtól. (Shatterpoint)

- Ahsoka és Rex csatlakoznak Gilad Pellaeon kapitányhoz egy köztársasági prototípus hajó teszteléséhez. A Janfathalon a köztársasági kém (és Pellaeon párja), Hallena Devis beépül egy szakadár csoportba, akik forradalmat kezdeményeznek a helyi kormány ellen. A forradalom kitör, ám Hallenát leleplezik. Sikerül vészjelzést küldenie a közeli köztársaságiaknak. Pellaeonék és a csatlakozó Djinn Altis unortodox Jedi-mester csapata egyesülnek a mentéshez, de a szeparatisták erői is megérkeznek. Anakin útnak indul a Coruscantról. A Jedik és klónok kiszabadítják Hallenát, majd elhagyják a Janfathalt. (No Prisoners)

 

YE 21

- Szakadár terroristák merényletekkel sújtják a Coruscantot. Az Omega-osztag nyomozni kezd utánuk, de a Delta-osztag (Boss, Sev, Scorch, Fixer) segítségére kényszerülnek. Kal Skirata vezetésével a két osztag és Etain, valamint Jusik Jedi-lovagok összefognak, hogy egy titkos akció keretében felszámolják a Coruscanton megbúvó szakadár terrorista sejtet. Etain és Darman bevallják, hogy szerelmesek egymásba. A csapat felkelti a sejt figyelmét, majd valamennyi szakadárral leszámolnak. Etain megtudja, hogy gyermeket vár Darmantől. Skirata vállalja, hogy unokájává fogadja a fiút, és mandalorit farag belőle. Etain a Qiilurára megy. (Republic Commando: Triple Ziro)

- Walon Vau és a Delta-osztag megszerzi a Vau család vagyonát. Az Omega-osztag megérkezik a Gaftikarra, hogy megdöntsék a helyi kormányt. A Qiilurán a köztársaságiak a megmaradt telepeseket távolítják el a bolygóról. Vau Skiratának ajándékozza vagyona többségét, aki normális életet akar biztosítani a klónoknak. A deltások és Jusik megtudják Ko Sai feltételezett tartózkodási helyét, a Dorumaán. Skirata és Mereel egy víz alatti komplexumban találnak rá Ko Saira. Fi megsérül a Gaftikaron, mely következtében kómába esik. Corr veszi át a helyét. Skirata, Ordo, Mereel és Etain a Mandalore-ra viszik Ko Sai-t. A kaminói beleegyezik, hogy segít a klónok öregedési folyamatainak lelassításában. Besany Obrim otthonába viszi Fit, ahol Jusik Jedi-módszerekkel javít állapotán. (Republic Commando: True Colors)

 

YE 20

- Fi és Vau megérkeznek a Mandalore-ra. Etain megszüli gyermekét, Venku Skiratát. Fi a Mandalore-on marad, míg Etainék visszaindulnak a Coruscantra. Ko Sai öngyilkos lesz. Venku a Coruscantra kerül, ahol Besany is segít a felügyeletében. Jusik elhagyja a Jedi Rendet, de Skiratáék mellett marad. (Republic Commando: True Colors)

- A Szenátusban szavazás zajlik a bankok deregulációjáról, mellyel a klónsereg további gyártását fedeznék, folytatva a háborút. Ahsoka segítségével Padmé a Raxusra utazik, hogy régi barátját, a szakadár Mina Bonterit arra buzdítsa, hogy vegye a rá a Szeparatista Tanácsot: ajánlják fel a békét a Köztársaságnak. A szavazás a béke mellett végződik, de Dooku révén Grievous droidjai megtámadják a Coruscantot, azzal az ürüggyel, hogy a klónok megölték Mina Bonterit, így a békeajánlat semmis lesz. Padmé rávesz néhány szenátort, hogy a klóngyártás folytatása ellen szavazzanak, de Onaconda Farr halála után mégis mellette dönt a Köztársaság. (The Clone Wars: Heroes on Both Sides; Pursuit of Peace; Senate Murders)

- Sidious aggódik, hogy Ventress túl nagy hatalomra tett szert, ezért parancsba adja Dookunak, hogy ölesse meg. Ventress túléli a támadást, majd a dathomiri Éjnővérektől kér segítséget, akik vezetője, Talzin segédkezik egy Dooku ellen irányuló merényletben, mely nem zárul sikerrel. Ventress kiválaszt egy férfit, Savage Opresst, aki Talzin közbenjárásával Dooku új tanítványává válik. Savage megöl két Jedit a Devaronon. Obi-Want és Anakint küldik megállítására, akik a Toydarián találnak rá. Savage kivégzi Katuunkót, majd Dooku hajójára menekül, ahová a Jedik követik. Savage öntudatra ébred, majd Dookura és a felbukkanó Ventressre támad, később a Jedikkel is összecsap. Végül visszavonul a Dathomirra, ahol Talzin elküldi testvére, Darth Maul keresésére. (The Clone Wars: Nightsisters; Monster; Witches of the Mist)

- Anakin, Obi-Wan és Ahsoka egy rejtélyes üzenet eredetét kutatva, rátalálnak a Mortisra, mely egy csomópont az Erőben. Itt élnek az "Erő-hordozók", az Atya, a Fiú és a Leány, akik az Erő egyensúlyának fenntartásáért felelnek. Anakint próbatétel elé állítja az Atya, meggyőzve ezzel, hogy ő a Kiválasztott. A Fiú megöli a Leányt, így az egyensúly felborul, majd Anakint maga mellé állítva megpróbálja elhagyni Mortist, hogy a Sötét Oldal teret nyerjen. Az Atya megöli magát, majd a Fiú is meghal. Anakin, Obi-Wan és Ahsoka elhagyják a Mortist. (The Clone Wars: Overlords; Altar of Mortis; Ghosts of Mortis)

- Obi-Wan, Anakin és Ahsoka a Lola Sayun fekvő Fellegvár szeparatista börtönbe indulnak, hogy megszöktessék Even Piellt, aki létfontosságú információk birtokában van a háború végkimenetelét illetően. A Jedik egy csapat elit klónnal bejutnak az erődítménybe, ahol kiszabadítják Piellt és kapitányát, Wilhuff Tarkint. Menekülés közben Piell életét veszti, ám előtte átadja az információt Ahsokának. Ahsoka megöli a Fellegvár parancsnokát, Osi Sobecket. A Plo Koon által vezetett mentőosztag kimenti a csapatot a bolygóról. (The Clone Wars: The Citadel; Counter Attack; Citadel Rescue)

- A Felucián Anakin, Plo Koon és Ahsoka vezetésével a Köztársaság visszafoglal egy szakadár helyőrséget. Ahsokát a bolygón portyázó trandoshiak elrabolják, majd a Wasskah-ra viszik, ahol más Jedi-ifjoncokkal együtt szabadon engedik, és kedvtelésből vadászni kezdik őket. Az egyik ifjonc, Kalifa meghal. Ahsokáék megtámadják a trandoshi szállítóhajót, ám az lezuhan, használhatatlanná válik. A Jedik találkoznak Chewbaccával, - aki fogolyként érkezett. A wookiee-nak sikerül riasztania társait, akik segítségével Chewbacca, Ahsoka és két társa: Jinx és O-Mer hazajutnak. (The Clone Wars: Padawan Lost; Wookiee Hunt)

- Dooku manipulációi révén, a Dac-on polgárháború-közeli helyzet alakul ki a két őshonos faj, a mon calamarik és a quarrenek közt. Padmé és testőre, Anakin a bolygóra utazik, hogy kibékítse a feleket, de a polgárháború kezdetét veszi. Lezajlik a dac-i csata: A mon calamarik visszavonulnak, míg a Jedik segítséget kérnek a gunganektől. A quarrenek és a mon calamarik végül egyesülnek, majd legyőzik a szakadárokat. Meghal Riff Tamson szakadár vezér. Lee-Char mon cal herceget királlyá koronázzák. (The Clone Wars: Water War; Gungan Attack; Prisoners)

- Dooku polgárháborút tervez kirobbantani a Naboo-n az emberek, és a gunganek közt. Padmé és Anakin a bolygóra érkezik, de a Jedit elfogja Dooku, ahogy a gungák is a megérkező Grievoust. Egy túszcsere során Anakin és Grievous helyet cserélnek, a polgárháború elmarad. (The Clone Wars: Shadow Warrior)

- R2-D2 és C-3PO néhány klónnal segélyszállítmányt juttat az Aleenre, mely során helyreállítják a felbolydult békét a bolygón. Átszállnak az érkező Adi Gallia hajójára, ám azt elpusztítja Grievous, a Jedit pedig elfogja. A két droid elhagyja a pusztuló csillagrombolót, majd újabb kalandokba keverednek a Patitite Pattuna és a Balnab bolygókon. Plo Koon kiszabadítja Galliát, Grievous elmenekül. A két droid visszakerül a Köztársasághoz. (The Clone Wars: Mercy Mission; Nomad Droids)

- A Köztársaság Pong Krell Jedi-mestert küldi az Umbarára, hogy segítsen legyőzni a szakadárokkal szövetkező umbaraiakat. Az umbarai csata során Krell őrült taktikája miatt a Rex vezette 501-es Légió tagjai egyre inkább a Jedi ellen fordulnak. Miután Krell egymás ellen hangol két osztagot, Rexék a letartóztatására indulnak, de a Jedi-mester mészárlást rendez. A klónoknak sikerül elfogniuk. Kiderül, hogy Krell a Köztársaság Umbaráról való kiűzését akarta elősegíteni, hogy Dooku új tanítványává válhasson. Egy klón, Dogma megöli Krellt. A Köztársaság elfoglalja a bolygót. (The Clone Wars: Darkness On Umbara; The General; The Plan of Dissant; Carnage of Krell)

- A szakadárokkal szövetkező zygerriaiak megszállják a Kirost, majd rabszolgasorba vetik annak togruta telepeseit. Obi-Wan, Anakin és Ahsoka a kiszabadításukra indulnak a Zygerriára. Anakin a királynő, Miraj Scintel bizalmába férkőzik, míg Obi-Wan a telepesek kiszabadítására indul. Álcájuk lelepleződik, Obi-Wan és Ahsoka fogságba esik. Anakint megzsarolja a királynő: vele marad, mint jobb keze, vagy végignézi társai halálát. Anakin kiszabadítja Ahsokát. A helyszínre érkező Dooku végez az engedetlen Scintellel, ám halála előtt az elárulja Skywalkernek Obi-Wan tartózkodási helyét: Kadavót. A két Jedi kiszabadítja Kenobit és a togrutákat. A rabszolga-kereskedelem vezetőjét megölik. (The Clone Wars: Kidnapped; Slaves of the Republic; Escape From Kadavo)

- A Mandalore-on béketárgyalás zajlik a Köztársaság és a Konföderáció közt. Felbukkan az egykori szakadár, Lux Bonteri, aki Dookut vádolja anyja meggyilkolásával. A gróf titokban ki akarja végeztetni Luxot, de Padmé testőre, Ahsoka megmenti, majd együtt hagyják el a bolygót. Lux saját tervei révén a Carlac-ra utaznak, ahol a fiú szövetségre lép a Halálőrséggel, hogy végezhessen Dookuval. Amikor Ahsoka Jedi kilétére fény derül, Pre Vizsla és harcosai Luxék életére törnek, de sikerül elhagyniuk a bolygót. Lux egy mentőkabinban eltűnik Ahsoka elől. (The Clone Wars: A Friend In Need)

- A szakadárok Palpatine elrablását tervezik. Az akció részleteinek birtokosa a Coruscanti Fegyházban lévő Moralo Eval. A Jedi Tanács megrendezi Obi-Wan halálát, aki egy elfogott fejvadász helyére épül be. Obi-Wan megszökik a fegyházból Evallal és Cad Bane-nel (Boba Fett és Bossk is kijut). Dookuhoz mennek a Serennóra, ahol a gróf próbára teszi 12 fejvadász tudását, hogy kiderüljön, kik a legalkalmasabbak az akcióra. Bane lesz az akció vezetője. A Jedik megakadályozzák az emberrablást a Naboo-n. Dooku a Jedik távozása után a palotában támad Palpatine-ra, de az ott maradt Anakin és Obi-Wan megfékezik a grófot, a kancellárt biztonságba juttatják. (The Clone Wars: Deception; Friends and enemies; The Box; Crisis On Naboo)

- Ventress hazatér a Dathomirra. Dooku elküldi Grievoust egy droidsereggel, hogy számoljon le a nővel. A dathomiri csata során az Éjnővérek csaknem az utolsó szálig kipusztulnak. Ventress megküzd Grievous-szel: a nő menekülni kényszerül. Talzin sikertelenül végezni próbál Dookuval. Ventress a Tatooine-ra utazik, ahol egy küldetés erejéig csatlakozik a Boba Fett vezette fejvadászcsapathoz. (The Clone Wars: Massacre; Bounty)

- Savage Opress a Lotho Minoron talál rá testvérére, a mentálisan és testileg sérült Maulra. Elviszi Talzinhoz, aki helyrehozza a Sith-et: pótvégtagokat készít, és elméjét is megtisztítja, mely az őrület határára sodródott. Maul és Opress megkezdi bosszúhadjáratát: a Raydonián ártatlanok lemészárlásával felkeltik a Jedik figyelmét. Elérik, hogy Obi-Wan egyedül utazzon oda. A testvérek legyőzik a Jedit, ám a kínhalál reményében nem végeznek vele. Ventress is felbukkan, majd Obi-Wan oldalán felveszi a harcot Maulékkal, de kénytelen menekülőre fogni a Jedivel. (The Clone Wars: Brothers; Revenge)

- Maul és Savage Opress megtudja, hogy Ja'Boag, a Galaxis legnagyobb bányatársaságának vezetője vérdíjat tűzött ki a fejükre. Salmara és Judd Jedi-mesterek és Dray padawan a Moorjhone-on találkoznak a két Sith-tel. Savage-t lefagyasztják; Maul menekülni kényszerül. Összefog az őslakosokkal, akik egy prófécia beteljesítőjének hiszik: Maul úgy dönt, segít nekik visszafoglalni a létfontosságú bányákat Ja'Boagtól, mert támogatásukkal nagyobb esélye van kiszabadítani Savage-t. Obi-Wan és osztaga is megérkezik. Maul kiszabadítja Savage-t, aki megöli Salmarát. Judd feláldozza életét, amikor a bányába juttatja az őslakosokat, a klónokat és Kenobit a három nap perzselése elől, mellyel bizonyítja, hogy Maul helyett ő szerepel a próféciában. A két Sith elhagyja a bolygót, majd kivégzik Ja'Boagot. (Darth Maul - Death Sentence 1-4)

- Dooku bábja, Sanjay Rash kerül az Onderon trónjára, hogy a bolygó csatlakozhasson a szakadárokhoz. Obi-Wan, Anakin és Ahsoka segít felkészíteni a maréknyi lázadót, köztük Lux Bonterit, akik felveszik a harcot a szakadár erőkkel. Miután a lázadók megmentik a kivégzésre ítélt valódi királyt, Ramsis Dendupot, elnyerik a nép támogatását, akik Rash ellen fordulnak. Bár a lázadók vezetője, Steela Gerrera meghal, az onderoni csata során sikerül kiűzniük a szakadárokat az Onderonról. Sanjay Rash meghal, Lux az Onderon szenátora lesz, mely csatlakozik a Köztársasághoz. (The Clone Wars: A War On Two Fronts; Front Runners; The Soft War; Tipping Points)

- Az Illumon 6 Jedi-ifjonc: Petro, Katooni, Byph, Ganodi, Zatt és Gungi megszerzik fénykardkristályaikat, de a Coruscantra tartva Hondo és csapata rajtuk üt az értékes kristályok megszerzéséért. Az ifjoncokat kísérő Ahsoka a kalózok fogságába esik, de a gyerekek kiszabadítják a Florrumon. Grievous megtámadja a bolygót, így a kalózok és a Jedik kénytelenek összefogni a túlélés érdekében. Végül sikerül életben távozniuk a bolygóról. (The Clone Wars: The Gathering; A Test of Strenght; Bound For Rescue; A Necessary Bond)

- A Köztársaság kódolt üzenetet fog Grievous közelgő támadásáról, melynek megfejtéséhez egy titkosító modul megszerzése szükséges. A D-osztagot: Meebur Gascon ezredest és 5 droidot, köztük R2-D2-t jelölik ki a küldetésre. A szerkezet megszerzése után hajótörést szenvednek az Abafaron, ahol találkoznak egy Gregor nevű klónnal, aki segít nekik elhagyni a bolygót. A D-osztag szabotálja a szakadárok tervét, mellyel a Carida-rendszerben állomásozó köztársasági flottát akarták elpusztítani. (The Clone Wars: Secret Weapons; A Sunny Day in the Void; Missing In Action; Point of No Return)

- Maul és Savage Opress hatalmuk megszilárdítása érdekében szövetségre akarnak lépni Hondóval és a florrumi kalózokkal. Miután Savage megöli Adi Galliát, a két Sith menekülni kényszerül Obi-Wan és Hondóék elől. Maul és Savage a Halálőrséggel lépnek szövetségre, akik segítségével hadsereget toboroznak maguk köré a Fekete Nap, a Pyke Szindikátus és Jabba haderejének összevonásával. Maulék segítségével a Halálőrség átveszi az uralmat a Mandalore felett, Satine-t bebörtönzik. Maul megöli Pre Vizslát, majd Almecet ülteti helyére, ám Bo-Katan vezetésével a mandaloriak két részre szakadnak: a sundari csatával a Mandalore-on polgárháború tör ki. Obi-Wan Satine segítségére siet, de Maul meggyilkolja a nőt. Kenobi elmenekül. Sidious megküzd a fivérekkel: Savage meghal, és Maul is legyőzetik, ám egykori mestere nem végez vele. (The Clone Wars: Revival; Eminence; Shades of Reason; The Lawless)

- Merénylet történik a Jedi Templom ellen. Ahsoka és Anakin kézre kerítik a felelőst, Letta Turmondot, akit letartóztatnak. Ám a nőt megölik a fogságban, a gyanú pedig Ahsokára terelődik. A lány menekülni kényszerül, majd a Coruscant alvilágában szövetségre lép Ventresszel, hogy kiderítse az igazat. Ahsokát végül elfogják, majd kizárják a Jedi Rendből, hogy civilként álljon a katonai törvényszék elé. Anakin kideríti, hogy Barriss Offee felelős a történtekért, akit sikerült elfognia. Ahsoka tárgyalásának utolsó pillanatában Barriss beismerő vallomást tesz. Ahsokát felmentik, Barrisst letartóztatják. A Jedik visszahívják Ahsokát, de nem tér vissza a Jedi Rendbe. (The Clone Wars: Sabotage; The Jedi Who Knew Too Much; To Catch a Jedi; The Wrong Jedi)

- Nyomozása során Besany Wennen felfedezi, hogy Palpatine további klónokat és hajókat gyártat, ám 1 éves határidőn kívülre. (Republic Commando: Order 66)

- Egy köztársasági és egy szeparatista űrhajó csap össze a Honoghr felett. A szeparatista hajó a bolygóra zuhan. Rakománya, egy új harci vegyszer tönkreteszi a bolygó ökológiáját. (Dark Force Rising)

- Clone Wars: Chapter 22

 

 

Birodalmi korszak

 

YE 19

- A köztársasági erők elfoglalják a Cato Neimoidiát. Nute Gunray palotájában egyértelmű bizonyítékot találnak Sidious létezésére egy lépegetőtrón formájában. (Labyrinth of Evil)

- Fi a Mandalore-on lábadozik. Kal Skirata igyekszik megállítani a klónok gyorsított öregedését, mely során üzenetet kap, hogy biológiai lánya, Ruusaan eltűnt. Etain elmondja Darmannak, hogy Kad az ő fiuk. Zey felkéri Walon Vaut, hogy kémkedjen Skirata után. Skirata csapata jelentős kreditösszeghez jut. Felkészülnek rá, hogy maguk mögött hagyják a háborút és a Köztársaságot. Etaint és a Delta-osztagot a Kashyyykra rendelik, hogy segítsenek a wookiee ellenállásnak a szeparatistákkal szemben. Jusikék kiszabadítják Ruusant Pols Anaxesen. Palpatine körözést ad ki Skirata ellen, miután rájön a kaminói klónokkal kapcsolatos nyomozására. (Republic Commando: Order 66)

- Hogy az utána nyomozó Jedik általi lelepleződést megakadályozza, Sidious elrendeli a szeparatisták támadását a Coruscant ellen. (Labyrinth of Evil)

- Az Omega-osztag megérkezik a Coruscantra. Skiratáék kiszabadítják Uthant és Arla Fettet (Jango eltűnt nővérét), majd összeszedik a csapatot. (Republic Commando: Order 66)

- CLONE WARS: a coruscanti csata kezdete: Grievous elrabolja Palpatine-t.

- Grievous betör Coruscantra, majd elrabolja Palpatine-t. A coruscanti csata során, Anakin és Obi-Wan mentőakcióba kezdenek: Skywalker megöli Dookut, majd a kiszabadított kancellárral landolnak a Coruscanton. Grievous az Utapaura menekül; Sidious parancsára átszállíttatja a szakadár vezetőket a Mustafarra. Palpatine a Szenátus jóváhagyásával saját fennhatósága alá helyezi a Jedi Tanácsot, egyben a Köztársaság Hadseregének főparancsnoka lesz. Anakint látomások gyötrik Padmé haláláról. Ezt kiaknázva, Palpatine a Jedik ellen hangolja, majd elhiteti vele, hogy csak a Sötét Oldallal mentheti meg feleségét. Anakint a Tanács tagjává választják, ám a mester címet nem kapja meg, ami fokozza a Jedik iránti ellenszenvét. Hírszerzők rátalálnak Grievousre; a Jedik Obi-Want küldik utána, aki az utapaui csatában végez vele. Palpatine felfedi Anakin előtt, hogy ő Sidious. Mace Windu, Saesee Tiin, Agen Kolar és Kit Fisto a kancellár letartóztatására indul. Egyedül Windu marad életben: lefegyverzi a Sith-et, de megérkezik Anakin. Palpatine a segítségét kéri, mondván, ha meghal, azzal a remény is, hogy Padmé megmenekül. Anakin segít a Sith-nek megölni Windut, áttérve ezzel a Sötét Oldalra. Palpatine a Darth Vader nevet adja új tanítványának. Vader, az 501-es légió élén bejut a Templomba; kiirtja az összes ott lévő Jedit. Palpatine kiadja a 66-os parancsot: Galaxis-szerte minden klónparancsnok megöleti Jedi-tábornokát. Meghal Plo Koon, Ki-Adi-Mundi, Aayla Secura, Stass Allie. (Episode 3 - Revenge of the Sith)

- A Murkhanán néhány klón megtagadja a 66-os parancsot, így életben marad 3 Jedi: Roan Shryne, Bol Chatak és Olee Starstone. (Dark Lord: The Rise of Darth Vader)

- Etain Tur-Mukan megérkezik a Coruscantra. Mielőtt elérné a találkozási pontot, Etain a zűrzavar áldozata lesz és meghal. Niner is megsérül, de Darman nem hagyja hátra. Skirata csapata nélkülük kénytelen a Mandalore-ra utazni. (Republic Commando: Order 66)

- Obi-Wan elmenekül az Utapauról, ahogy Yoda is a Kashyyykról. Obi-Wan és Yoda a Coruscantra mennek, hogy figyelmeztessék a Jediket. Palpatine kikiáltja az Első Galaktikus Birodalmat, majd császárrá nyilvánítja magát. Obi-Wan megtudja, hogy Anakin műve a templomi mészárlás: a Sötét Oldal befolyása alatt áll. A Mustafaron, Vader kivégzi a szakadár vezetőket. A Klónok Háborúja véget ér, a Galaktikus Köztársaság megbukik. Padmét követve, Kenobi eljut a Mustafarra. Mivel Padmé nem áll Vader mellé, a Sith az életére tör. Yoda megküzd Palpatine-nal: alulmarad, majd elmenekül. Obi-Wan legyőzi Vadert, majd Padméval, C-3PO-val és R2-D2-val elhagyja a bolygót. Palpatine a Coruscantra szállíttatja az összeégett, és megcsonkított Vadert. Túléli, ám létfenntartó öltözetet kell viselnie. Padmé megszüli ikergyermekeit, Luke-ot és Leiát, majd meghal. Bail örökbe fogadja Leiát, akit az Alderaanra visz, feleségéhez, Brehához. Luke-ot Obi-Wan viszi el Anakin mostohatestvéréhez, a Lars családhoz, a Tatooine-ra. Yoda a Dagobah-rendszerbe megy, míg Obi-Wan Luke közelében marad, és felveszi a Ben Kenobi nevet. A két gyerek rejtve marad a Sith-ek elől. Padmét eltemetik a Naboo-n. (Episode 3 - Revenge of the Sith)

- A Mandalore-on elhamvasztják Etaint. Skiratáék egyezséget kötnek Uthannal: ha megállítja a klónok gyorsított öregedését, szabadon távozhat, és magával viheti a kutatási anyagokat. Fenn Shysa lesz a mandalori harcosok új vezére, miután a Birodalom támaszponthoz való területet bérel a Mandalore-on. (Republic Commando: Order 66)

- A Tatooine-on egy A'Yark vezette thusken-támadás során meghal egy farmer. Egy új riasztórendszer révén, a segítségül érkező, Orrin Gault vezette farmerek elűzik a támadókat. Annileen Calwell lánya, Kallie egy megvadult hátason hagyja el a Dannar Központot. A bajba jutottakat Ben Kenobi menti meg, az Erőt használva. A'Yark felfigyel a képességre, melyet Annileennek tulajdonít; úgy dönt, végez a nővel, hogy ne adhassa tovább hatalmát. Az A'Yark vezette thuskenek megtámadják a Központot, ám Ben és a helyiek hárítják a támadást. Orinék visszatámadnak, sok thusken halálát okozva. Miután rájön, hogy Bennek van különleges képessége, A'Yark az oldalára akarja állítani. Orrin és csapata buckalakóknak öltözve megtámadják Ulbreckéket, ám Kenobi a védelmükre kel. Menekülés közben, Orrinék A'Yarkba és társaiba botlanak. Ben megmenti Jabe-et egy A'Yarkkal való alkuval. Orrin bevallja Annileennek, hogy adósságba keveredett. Orrin Kenobira uszítja a farmereket, de fény derül rá, hogy pénzsikkasztás céljából hozta létre a védelmi rendszert, és ál-thusken támadásokat indított a farmerek ellen. Egy kirobbanó harc során Orrin fia (Mullen) meghal, őt pedig halottnak hiszik - ám a thuskenek közé kényszerül. Ben jóvoltából Annileen és családja elhagyja a Tatooine-t, hogy új életet kezdjen. (Kenobi)

- A Murkhanán Vader megöli Chatakot. Shryne és Starstone elmenekülnek. A Tion-ködben Shryne találkozik anyjával, Julával. Egy túlélő Jedi-csapattal a Külső Gyűrűbe mennek. A Jaguadán megszerzik néhány Jedi lehetséges tartózkodási helyét. Vader lenyomoztatja Shryne-ék helyzetét, de a Jedik elhagyják a rendszert. Shryne úgy dönt, anyjával tart, míg Starstone-ék folytatják a túlélők utáni kutatást. Shryne-ék az Alderaanra mennek, ahol találkoznak Vaderrel, de ismét elmenekülnek. A Kashyyykra utaznak. A klónok megszállják a bolygót, harcba szállnak a wookiee-kal és a Jedikkel. Vader is megérkezik. A 6 Jedi szembenéz Vaderrel. A Sith kettőt megöl, kettőt megsebesít. Starstone egyedül küzd Vaderrel, de felbukkan Shryne és a Sith-re támad. Starstone kimenti társait. A klónok bekerítik a wookiee-kat, a Kashyyyk elesik. Vader megöli Shryne-t. Starstone-ék elmenekülnek, számos wookiee-val. A megmaradt Jedik külön válnak. Starstone Julával és a csempészekkel tart, míg a többiek jelentkeznek az Akadémiákra, hogy belülről bomlasszák a Birodalmat. Galaxis-szerte híre megy Vader létezésének. (Dark Lord: The Rise of Darth Vader)

- Nyreen Vollen két szökevény Jedivel Tallisibeth Enwadung-Esterhazy-val (Scout) és Kina Hával megérkezik a Mandalore-ra, a Skirata-klán menedékébe. Az egykori klónkommandósok immár az 501-es légió tagjaiként azt a feladatot kapják, hogy vadásszák le a dezertőröket és Jediket. Palpatine az Uthan által kifejlesztett vírussal kiirtja Gibad lakosságát, miután nem működnek együtt a Birodalommal. Ny és a Nullások a Coruscantra mennek, hogy hazahozzák Darmant és Ninert, ám előbbi nem akar hazatérni, mondván a Birodalomból szivárogtat információkat fia megvédéséért. Jusik felkeresi Djinn Altist és menekültekből álló csapatát, hogy fogadják be Zey-t és Kina Hát. Uthan kifejleszti a Palpatine vírusa elleni szérumot, melyet elterjesztenek a Mandalore-on. Felfedezik a Halálőrség visszatérését Dred Priest és Isabet Reau személyében. Gilamar megöli Priestet. Darman úgy dönt, hogy a Mandalore-ra megy, hogy biztonságba vigye a fiát. (Imperial Commando: 501 st)

- Galen Marek megszületik a Kashyyykon, két 66-os parancs-túlélő Jedi, Kento Marek és Mallie gyermekeként. (The Force Unleashed)

- A „Jebble-i láda” Vader birtokába kerül, aki felnyitja. Az időfagyasztó kamrából felébredő, több ezer éves Celeste Morne továbbra is viseli a talizmánt, melyben Karness Muur szelleme rejlik. Vader tanítványaként akarja magához venni Celestét, ám a nő ellenáll, és Muur erejét magába fogadva elűzi Vadert, ám ezzel egy sivár holdon ragad. (Dark Times 11-12: Vector 5-6)

- Megszületik Gaeriel Captison a Bakurán.

 

YE 18

- Vader kémei lokalizálnak egy bujdosó Jedit a Kashyyykon. A Sith és rohamosztagosai a bolygóra mennek. Vader rátalál a menekült Kento Marekre, majd megöli. Felbukkan Kento fia, Galen Marek. Vader megérzi a fiúban tomboló Erőt, ezért titokban tanítványává fogadja. A Sith kivégzi a rohamosztagos szemtanúkat, a fiút pedig magával viszi. (The Force Unleashed)

- Corran Horn és Mirax Terrik megszületik a Corellián.

- A Palpatine Szeme csatahajó megépítése, mellyel a Belsavis bolygón Plett Jedi-mester házában összegyűlt Jedi-lovagokat és gyermekeiket akarják lebombázni. Callista Ming Jedi-lovag hatástalanítja a csatahajót, de ezzel személyiségét örök rabságra ítéli a vezérlő számítógépben.

- A ghormani mészárlást követően, Palpatine moffá lépteti elő Tarkint.

 

YE 17

- Mara Jade születése.

- Isolder megszületik a Hapesen.

- A Tatooine-on Obi-Wan találkozik A'Sharad Hettel, egy másik 66-os parancs túlélővel. Ám az egykori Jedi romlottságára felfigyelve Kenobi megküzd vele, majd elűzi a Tatooine-ról. (Legacy 16: Claws of the Dragon 3)

 

YE 14

- Bail Organa és Mon Mothma felkelést terveznek az Új Rend ellen.

- Vader látszólag segítséget nyújt a Honoghrnak, ám valójában megakadályozza a Klónháborúk következményeinek felszámolását. (Dark Force Rising)

- Biggs Darklighter születése.

- Voss Parck admirális rátalál Thrawnra, majd Palpatine-hoz viszi. Thrawn birodalmi katonai kiképzést és magas rangot kap.

 

YE 11

- A Birodalom felfedezi a Maridun bolygót. A lakosságot rabszolgasorba vetik, bányászmunkára.

- Megszületik Dev Sibwarra a Chandrilán.

 

YE 9

A Birodalom Jango Fett DNS-étől eltérő, különféle klón sablonokat kezd alkalmazni, továbbá nem klón embereket toboroznak a rohamosztagosok soraiba.

 

YE 8

- Palpatine felfedezi annak titkát, miként képes tudatát új testbe költöztetni. Mindezt Ashka Boda Jedi-mester holokronjából tudja meg.

- Waylanden befejeződik a Tantiss-hegyi raktár építése. Hogy a hely titokban maradjon, az építészeket megöletik.

 

YE 7

Kyp Durron megszületik a Deyeren. (Jedi Search)

 

YE 6

- Talon Karrde és Hoffner kapitány felfedezik az elveszett Katana-flottát. (Dark Force Rising)

- Pooja Naberrie lesz a Naboo szenátora, 20 évesen.

- Xizor megszerzi a Fekete Nap irányítását.

 

YE 5

- A katonai akadémiára járó Han Solo megmenti Chewbacca életét, ezért eltávolítják a Birodalmi Flottától. A wookiee Han mellé szegődik, és haláláig tartó hűséget fogad, amiért megmentette az életét.

- Han Solo és Lando Calrissian első találkozása.

- Kyle Katarn belép a Caridai Akadémiára.

 

YE 4

Jorj Car’das egy Sötét Jedivel a Dagobah-ra zuhan. Yoda megöli a Sötét Jedit, majd meggyógyítja Car’dast.

 

YE 3

Galen Marek (fedőnevén: Starkiller) kiképzése végéhez ér. Vader, tanítványa első éles próbája gyanánt, egy Rahm Kota nevű, 66-os parancs-túlélő Jedi-mester megölését adja parancsba, aki egy birodalmi hajógyárat támad. Starkiller, Juno Eclipse - a kijelölt pilótája és egy droid, PROXY 91608, a Nar Shaddához repülnek. Starkiller bejut a hajógyárba, ahol legyőzi a Jedit. Megvakítja, majd az űrbe hajítva sorsára hagyja. Következő feladataként a Raxus Prime-on bujdosó Jedi-mesterrel, Kazdan Paratus-szal végez. Utolsóként az egykori Jedi Tanács egy tagját, Shaak Tit is a halálba küldi. Starkiller az Executoron találkozik Vaderrel, de felbukkan Palpatine. Kiderül, hogy kémei követték Starkillert, így Vadernek nem marad választása: ha nem öli meg tanítványát (akinek léte sérti a Kettő Szabályát), Palpatine mindkettejükkel végez. Vader látszólag végez a fiúval, aki súlyos sérülésekkel de életben marad. Vader droidjai megmentik Starkiller életét. (The Force Unleashed)

 

YE 2.06

Egy szabakk-játszmában Han Solo elnyeri Lando Calrissiantól a Millennium Falcont. (Episode 5 - The Empire Strikes Back)

 

YE 2

- Vader közli tanítványával, hogy árulása a tervének része volt: Palpatine halottnak hiszi, így Starkiller beteljesítheti bosszúját. A Sith új feladatot ad tanítványának: toborozza seregbe a Lázadókat, hogy lekössék az Uralkodó figyelmét ahhoz, hogy Vader és Starkiller leszámolhasson vele. Starkiller Kota keresésére indul, abban a reményben, hogy a Jedi mindent meg tud tanítani az Erőről, amit Vader nem, valamint segíthet összekovácsolni a Lázadókat. A Bespinen talál rá, majd a Kashyyykra indulnak: a Jedi ismer valakit a Szenátusban, aki segíthet a Birodalom ellenes harcban. Starkiller rátalál Bail Organa (aki Kota informátora a Szenátusban) lányára, Leia Organa hercegnőre, majd megmenti a nőt birodalmi fogvatartóitól. Kiderül, hogy Bail a lánya kiszabadítása érdekében felkereste Shaak Tit, ám a Jedinek nyoma veszett. Starkillerék Feluciára repülnek, hogy kiszabadítsák Bailt, akit Shaak Ti Sötét Oldaltól megrontott tanítványa, Maris Brood tart fogva. Starkiller legyőzi a nőt, de megkíméli az életét, letérve a sötétség útjáról. Bail kapcsolatba lép mindazokkal, akik hajlandók csatlakozni a lázadásukhoz. Vader újabb parancsot ad Starkillernek: egy Raxus Prime felett lévő csillagromboló gyárat kell elpusztítania figyelemfelkeltés gyanánt. Starkiller végrehajtja a feladatot. Corellián összegyűlnek a lázadó csoportok főbb vezetői: Bail Organa, Mon Mothma, Garm Bel Iblis, Starkiller. Vaderék megtámadják a búvóhelyüket. Kiderül, hogy minden Palpatine csapdája volt: azért gyűjtették össze a lázadókat, hogy kivégezhessék őket. A szenátorokat elfogják. Starkiller úgy dönt, győzelemre viszi a Lázadást. Eljut a Halálcsillagra jut, ahol legyőzi Vadert, majd Palpatine-on is felülkerekedik. Juno kimenti a szenátorokat és Kotát, de Galen az új erőre kapó Palpatine feltartásával feláldozza magát. Galen meghal. Palpatine és Vader túlélik a robbanást. A Halálcsillag minimális károkat szenved. A Kashyyykon Bail Organa, Mon Mothma és Garm Bel Iblis vezetésével, a Corelliai Szerződés aláírásával megalakul a Lázadók Szövetsége és kezdetét veszi a Galaktikus Polgárháború. (The Force Unleashed)

- Palpatine létrehozza a főadmirálisi rangot.

- Két csempész: Han Solo és Chewbacca menekülni kényszerül a Vállalati Szektor Fennhatósága elől. Ismerősükhöz, Jessa Vandangante-hez mennek, aki felbéreli őket egy fuvarra, az Orren III-ra. Támadás éri őket a Fennhatóság által, de Hanék révén hárítják a veszélyt. Az Orren III-on Hanék találkoznak Rekkonnal – egy Fennhatóság-ellenes férfival. Miután adatokat nyernek a Fennhatóságtól, azok üldözőbe veszik őket. Elmenekülnek, de Chewbaccát elfogják. Miután elhagyják a bolygót, egy áruló végez Rekkonnal, akit Han leleplez, majd kivégez. Rekkon utolsó üzenetéből Han kideríti, hogy Chewbaccát a Mytus VII-re vitték. Az összeverődő csapat (Han, Atuarre, Pakka, Kuka és Kék Max) cirkuszi társulati álcával bejutnak a Csillagvégre. Megtudják, hogy Jessa apja és Atuarre férje szintén a Fennhatóság foglyai közt vannak. Hanék álcája lelepleződik, így robbanást idéznek elő, melytől a Csillagvég rakétaként száll a magasba. Han rátalál Chewbaccára és Dokira (Jessa apjára). A foglyok kiszabadítását követően, időben lejutnak a zuhanó Csillagvégről, míg annak vezetője, Mirkovin Hirken halálát leli. (Han Solo at Stars' End)

- Munkát keresve, Han és Chewbacca visszatérnek a Vállalati Szektorba. A Luron fuvarozásuk félresiklik, miután rabszolga-kereskedőkbe botlanak. Kék Max segítségével Hanék kiiktatják a bűnözőket, majd szabadon engedik a rabszolgákat. Hogy fizetségüket megszerezzék, Hanék a Bonadanra mennek, ahol egy Fiolla nevű nővel együtt menekülnek a rabszolga-kereskedő (Zlarb) megbízói elől. Kiderül, hogy Fiolla a Fennhatóság embere; célja: a rabszolga-kereskedők leleplezése. Hant utoléri az adóhatóság, de Fiolla kisegíti, annak fejében, hogy viszonozzák segítségét. Han és Chewbacca külön utakon jutnak el az Ammuudra, ám a Falcon megsérül. Egy Glayyd nevű klánt kisegítve Han szerez magának egy nemezist: Gallandót. Kiderül, hogy a Fennhatóságnak dolgozik. Túszként használva Hanék elmenekülnek, miután kizsarolják a nekik járó pénzösszeget. (Han Solo's Revenge)

 

YE 1

- Az alkalmi munkát vállaló Han és Chewbacca egy nagy fogás reményében találkozik ismerősével Badure-ral és társával, Hastival, majd a Dellaltra mennek, hogy megszerezzék Xim, a despota sokak által legendának hitt kincsét. Ennek során a Millennium Falcon idegen kézre kerül. Miután primitív lények (Túlélők) fogságába esve kiszabadulnak, eljutnak a bányatelepen lévő Falconhoz. Felfedezik, hogy a Túlélők egy másik ága - akik szintén Xim, a despota leszármazottai - harci droidokkal óvják a kincset. Kuka és Kék Max segítségével Hanék elpusztítják a droidokat, majd felkutatják a kincset. A rájuk találó Gallandróval végez a biztonsági rendszer. Hanék rájönnek, hogy a „kincs” csupán Xim korában értékesnek számító hadipari alapanyagok és történelmi információkból álló halmaza. Han összeverődő csapata ezek feldolgozását vállalja a jövőben, míg Han és Chewbacca magányosan folytatják a csempészkedést. (Han Solo and the Lost Legacy)

- Cato Neimoidiánál a Juno Eclipse vezette Lázadók felmérik a Birodalom erejét, mely során Rahm Kota fogságba esik. Paranccsal szembeni, Kotának való segítsége miatt Junót felfüggesztik. Leia titokban megbízza a Dac-i mon calok lázadásba szervezésével. Juno és Bail Organa a Dac-on Ackbarral találkozva kezdik meg az ellenállók bevonását. Egy sikeres Lázadó támadás egységbe kovácsolja Dac népét, mely csatlakozik a Szövetséghez. Kaminón a Vader által klónoztatott Starkiller-klón öntudatra ébred. Miután megmaradt érzései alkalmatlanná teszik a Sith szolgálatára, az végezni akar vele. Starkiller kitör Kaminóról, majd Cato Neimoidiára indul, Kota segítségéért. Egy arénában talál rá a Jedire, ahonnan egy fenevad legyőzése után szöknek meg. Rátalálva a Lázadó Flottára, Starkiller késve érkezik, hogy megmentse Junót látomása beteljesedésétől: Boba Fett elrabolja a nőt. Vader így akarja csapdába csalni Starkillert, aki Kotával és a Lázadókkal ostrom alá veszi a Kaminót. Starkiller egy sérült cirkálót vezet a bolygópajzsba, így a Lázadók letehetik csapataikat. Starkiller legyőzi Vadert, ám Kota kérésére nem öli meg: a Lázadók elfogják a Sith-et, majd lerombolják a kaminói klóngyárat. (The Force Unleashed 2)

- Egy birodalmi börtönhajó, a Tisztogató úton van egy fogolytáborba, de hajtóműve meghibásodik. A legénység felfedez egy elhagyatott csillagrombolót, melyről ismeretlen vírust hoznak magukkal saját hajójukra. A kór hat személy kivételével mindenkivel végez. A túlélők - Dr. Zahara Cody, egy testvérpár: Trig és Kale Longo, és két csempész: Han Solo és Chewbacca - összefognak, hogy kijussanak a hajóról, melyen a vírus hatására a holtak életre kelnek és üldözőbe veszik őket. A csillagrombolóra menekülnek, de követik őket. Kale meghal - majd maga is szörnnyé válik. Han, Chewbacca, Zahara és Trig egy komppal elhagyják a rombolót. Kiderül, hogy a hajó Vader parancsára egy titkos terv keretében, vegyi anyagokat szállított egy katonai bázisra, ám az anyag elszabadult, a legénység átalakult. Mivel az élőhalottak csak a vírus hatókörében tudnak létezni, a csillagrombolóról nem szabadulhatnak el. (Death Troopers)

 

 

 

 

 

A LÁZADÁS KORA

 

 

 

Y

- Javul Charn, holo-sztár testőrként felbérel két csempészt, Dash Rendart és Eaden Vrillt, néhány ellene elkövetett szabotázs hatására. Egy Rodián történő újabb szabotázs révén hajójuk megsérül, így kénytelenek társulni Han Solóval. Kiderül, hogy két érdekcsoport dolgozik Javul ellen: egykori barátja, Hityamun Kris így akarja visszacsalni magához, míg a Fekete Nap ura, Xizor a nő halálát akarja, néhány korábbi incidensért. Arra is fény derül, hogy Javul a Lázadók Szövetségének tagja, s a koncertek álcája mögé bújva áramoltat információkat. A Bannistar Állomáson megszereznek egy Lázadóknak szánt csomagot, ám egy fejvadász rajtaütése Eaden halálához vezet. Dash-ék rájönnek, hogy egy velük utazó droid révén történtek a szabotázsok: Kris és Xizor mellett, a Birodalom is vadászik Javulra. A Circarpous-rendszerbe csalják, majd egymás ellen uszítják a feleket. Elmenekülve az Alderaanra jutnak a csomaggal. Javul unokatestvérével, Leia Organával marad, míg Dash és Han folytatják szabadúszó életüket. (Shadow Games)

- Vader - hogy felkutassa a Halálcsillag ellopott tervrajzait - elfogja Leia hercegnőt, miután tudomására jut, hogy a tolvajok a nő hajójának adták le a tervrajzról szóló jelentéseiket. Az adatok R2-D2-ban, C-3PO-val együtt egy mentőkabinban landolnak a Tatooine-on, ahol a két droid kereskedők fogságába esik, majd Owen Lars, párakertésznél kötnek ki. R2-D2 elszökik, majd Obi-Wan Kenobi keresésére indul révén, át kell adnia neki egy üzenetet. Owen mostohafia, Luke Skywalker C-3PO-val a droid után ered, majd megtalálva találkozik Obi-Wannal, akinek levetítik Leia üzenetét, melyben a nő arra kéri, juttassa el az R2-es droidot az Alderaanra, mivel létfontosságú információk rejlenek benne a Lázadók számára. Obi-Wan mesél Luke-nak az Erőről és a Jedikről, átadja neki apja egykori fénykardját, majd arra kéri, tartson vele az Alderaanra, a fiú azonban hazatér. Megdöbbenve tapasztalja, hogy nevelőszüleit megölték, házukat pedig porig égették a birodalmiak. Mindenét elvesztve Luke úgy dönt, Kenobival tart, hogy Jedi lehessen, mint egykor apja. Palpatine feloszlatja a Birodalmi Szenátust. A Halálcsillagon lévő Leia vonakodik elárulni fogvatartóinak - Vadernek és Tarkinnak - a lázadók támaszpontjának hollétét, ezért Tarkin parancsára felrobbantják a nő otthonát, az Alderaant, ahol Bail Organa is életét veszti. Mos Eisley-ban Obi-Wan és Luke megismerkedik Han Solo-val, és Chewbaccával, akik vállalják, hogy elfuvarozzák őket az Alderaanra. Luke megkapja Obi-Wantól első vívóleckéit. Az Alderaanhoz érve, csak a bolygó maradványait találják, és a Halálcsillagot, mely magához vonzza hajójukat. Rohamosztagos álca mögé bújva Leia kiszabadítására indulnak, míg Obi-Wan elindul, hogy szembenézzen Vaderrel, ám előtte kikapcsolja a Falcont fogva tartó vonósugarat. Luke, Han és Chewbacca kiszabadítják Leiát, majd visszajutnak a hajójukhoz. Vader megöli Obi-Want, mialatt Luke-ék elmenekülnek. A lázadók Yavin 4-en lévő bázisára mennek, ám egy poloskával Tarkinék nyomon követik őket, majd utánuk indulnak a Halálcsillaggal. Az R2-D2-ban elrejtett tervrajzokkal a lázadók megtudják a csodafegyver sebezhető pontjának hollétét - egy hőkivezető nyílást - majd vadászgépekkel annak elpuszítására indulnak. Kezdetét veszi a yavini csata. Vader személyesen száll szembe a lázadókkal, de Luke egy jól célzott lövéssel - és Han segítségével - megsemmisíti a Halálcsillagot, fedélzetén Tarkinnal. Luke, Han és Chewbacca kitüntetésben részesül, majd csatlakoznak a Lázadók Szövetségéhez. (Episode 4 - A New Hope)

- Miután elvesztik a Lázadóktól kapott jutalmat, Han és Chewbacca elvállalják egy Eanjer nevű személy megbízását: összeszednek egy csapatot (Rachelle Ree-t, Wintert, Lando Calrissiant, Kell Tainert, Dozer Creedet, Zerba Cher'dakot, Bink és Tavia Kitiket), hogy kifosszák a Fekete Nap egy szektorfőnöke, Avrak Villachor páncéltermét. Egy rendezvénysorozat keretében, a csapat végrehajtja tervét, megszerezve a Villachornál elzárt krediteket és zsarolási anyagokat. Meghal Qazadi, a Fekete Nap egy vigója. Később kiderül, hogy Eanjer valójában Boba Fett, aki Jabba megbízására akart bejutni Villachorhoz, hogy megölhesse Qazadit. (Scoundrels)

- Luke Skywalker, Wedge Antilles és Arhul Narra megalapítják a Zsivány-osztagot.

- Befejeződik az Executor szuper-csillagromboló építése, mely Kendal Ozzel parancsnoksága alá kerül. A Birodalom ezzel akarja elpusztítani a lázadók Yavin 4-en lévő bázisát, de Griff admirális tévedésének köszönhetően azoknak sikerül elmenekülniük.

- Palpatine klónozó berendezésekkel kezd kísérletezni.

- A Fejvadász Céh darabjaira hull.

 

YU 0,05

Miután a BBH (Birodalmi Biztonsági Hivatal) ártatlan civilek megölését adja parancsba, 5 rohamosztagos megöli BBH-s parancsnokát, mellyel dezertálnak és katonai szökevényekként folytatják. Mara Jade – A Császár Keze – birodalmi kasszából sikkasztó moffra bukkan, Glovstoakra, akiről azt gyanítja: kapcsolatban áll a Lázadókkal. A birodalmi dezertőrök útjai a VérHegek nevű kalózbanda kapcsán keresztezik Luke, Leia, Han és Chewbacca útját, akikkel rövid időre szövetségre lépnek. A szálak a Shelkonwán futnak össze, ahol Mara a dezertőrök segítségével leleplezi a birodalmi árulót, Choard kormányzót, akit Vader letartóztat. Bár rájön kilétükre, Mara segít elmenekülni a dezertőröknek, akik az „Igazság Keze”-ként nevezik el magukat. (Allegiance)

 

YU 0,08

A Lázadók ajánlatot kapnak Bidor Ferrouz birodalmi kormányzótól, miszerint: csatlakozna hozzájuk. A Lázadók csapdát sejtenek, ezért egy előörsöt küldenek a Poln-rendszerbe, köztük Luke-ot, Leiát, Hant és Chewie-t. Palpatine megbízza Mara Jade-t, hogy végezzen az áruló Ferrouzzal. A lány maga mellé veszi az Igazság Kezét. Kiderül, hogy zsarolás áll Ferrouz ajánlata mögött: családját elrabolta egy Nuso Esva nevű hadúr, aki elszakadva a Birodalomtól saját hódításokba akar kezdeni az Ismeretlen Régiókban, megszabadulva riválisától, Thrawn főkapitánytól. Esva célja, hogy a Lázadókat használva bűnbaknak Ferrouz megölésében, a Poln-rendszerbe csalja a Thrawn képviselte birodalmi erőket, hogy leszámolhasson vele. Mara kiszabadítja Ferrouz családját. Thrawn fényt derít Esva szándékaira, aki menekülni kényszerül, miután Vader is megérkezik az Executor fedélzetén. A Lázadók számos harci eszközhöz jutnak Poln Minor barlangjaiban, majd elhagyják a rendszert, megkezdve egy jeges világon való berendezkedés előkészületeit. Han Solo a Szövetség egy hadnagyává válik. Thrawn titokban maga mellé veszi az Igazság Kezét kiképzőkként. (Choices of One)

 

YU 0,09

Vader egy sivár holdra csalja Lázadókat, köztük Luke-ot, Leiát, Hant és Chewbaccát, hogy az ott lévő Celeste és a rakghoul-fertőzés által eltiporja a Lázadást. A nő végül nem öli meg Skywalkert. Egy lázadó hajóval rakghouljaival elhagyja a holdat. (Rebellion 15-16: Vector 7-8)

 

YU 1

- Han Solo és Chewbacca megbízást kapnak a Lázadóktól: ki kell hozniuk egy birodalmi vonalak mögé szorult lázadó kémet. A Cioranra utaznak, hogy felvegyék Scarlet Harkot, ám egy Jabbának dolgozó csempész, Baasen Ray csapdájában kötnek ki. Sikerül kiszabadulniuk, majd Han rátalál Scarletre. Han és Scarlet egy birodalmi létesítménybe bejutva adatokat szereznek. Kiderül róluk, hogy a Birodalom féltett titkait rejtik, melyet egy bűnbanda is megszerzett, aki megérkezik a Lázadókhoz a haszon reményében. Han, Scarlet és Baasen megszerzik az infót, ám menekülniük kell a bolygót bombázó birodalmiak elől. A Seymarti V-re mennek, hogy megakadályozzák a hipertér-semlegesítő birodalmi kézre kerülését. Végül a bolygóval együtt elpusztítják a szerkezetet. (Honor Among Thieves)

- Vader és Thrawn admirális felszámolja a Fekete Nap (Xizor herceg alvilági szervezete) corelliai ágát.

- Palpatine titokban főadmirálissá lépteti elő Thrawnt, aki visszavonul a Perifériára Vors Parckkal, majd elkezdi feltérképezni az Ismeretlen Régiókat. Létrehozza a Thrawn Keze nevű erődöt, mely egy óriási adatbankot rejt.

- A birodalmi erők megszerzik Bakurát.

- Lando a Cloud City vezetőjévé válik.

- Jaden Korr megszületik a Coruscanton.

 

YU 2

- Leia Organa és Han Solo egy maréknyi lázadóval úton van egy találkozó helyszínét tartalmazó koordináták megszerzéséért, ám birodalmi támadás áldozatai lesznek. Miután elmenekülnek, megérkeznek az Arnot-rendszerbe, hogy kereskedőkkel tárgyaljanak az Echo Bázis felépítéséhez kellő nyersanyagok beszerzéséről. Alderaani túlélőkből lett kalózokba botlanak. Miután lelepleznek egy birodalmi ügynököt, a kalózok csatlakoznak a Lázadók Szövetségéhez. (Razor's Edge)

- A Vader vezette birodalmi erők rátalálnak néhány lázadóra az Ord Mantellen. Vader megtudja, hogy a Halálcsillag elpusztítója saját fia, Luke Skywalker volt. A Sith egy időre visszatartja az információt Palpatine-tól.

- A Lázadók létrehozzák az Echo Bázist, a Hoth-on. (The Ultimate Visual Guide)

- Luke, Leia, R2-D2 és C-3PO diplomáciai küldetésre indulnak Circarpous IV-re, hogy szövetségeseket nyerjenek a Lázadók számára. A hercegnő hajója meghibásodik, így kényszerleszállást hajt végre a Mimbanon. Luke és Leia egy kisvárosba érnek, ahol felfedezik, hogy a Birodalom energiabányászatot folytat. Megismerkednek egy Halla nevű Erő-érzékeny öregasszonnyal, aki felajánlja nekik, hogy segít elhagyni a bolygót, ha összedolgoznak vele egy Erőt felerősítő kaiburr-kristály megszerzésében. Miután magukra vonják a birodalmiak figyelmét, Luke és Leia egy Grammel nevű tiszt fogságába esnek, aki megszerzi tőlük a Hallától kapott kristály szilánkot. Grammel értesíti felettesét, aki gyanítja Leia kilétét. A fogdában Luke-ék találkoznak két idegennel, Hinnel és Kiivel. A felbukkanó Halla segítségével sikerül kijutniuk a fogságból, majd a kristály keresésére indulnak. Luke és Leia elszakadnak a többiektől, majd egy föld alatti barlangrendszeren vágnak át. Primitív őslakosok fogságába esnek (akik Halláékat is elfogták), de egy küzdelem során Luke kivívja szabadságukat. Grammel információja révén, Vader a Mimbanra jön. Luke-ék rálelnek a kristályra Pomojema templomában, ám Vader rajtuk üt. Hin és Kii meghalnak. Vader a mélybe zuhan, Luke pedig felfedezi a kristály gyógyító erejét. (Splinter of the Mind's Eye)

 

YU 3

A Hoth-on, a Birodalom felfedezi a Lázadók rejtett bázisát. Vader vezetésével, a flotta leküldi felszíni csapatait, majd támadást indít a bázis ellen. Lezajlik a hoth-i csata. A Lázadók feltartják a birodalmiakat, mialatt az evakuáltakat szállító transzportok átjutnak a blokádon. Han, Leia, Chewbacca és C-3PO elhagyják a bolygót, míg Luke - egy Obi-Wanról szóló látomása miatt - a Dagobah-rendszerbe indul, hogy megtalálja új mesterét, Yodát. Palpatine tudatja Vaderrel, hogy az oldalukra kell állítani Skywalkert, mert nagy nyereség lenne. A birodalmiak elől menekülve, Hanék egy aszteroidában rejtőznek el. Han és Leia egyre közelebb kerülnek egymáshoz, az első csók is elcsattan kettejük közt. A Dagobah-ra érve, Luke gépe a mocsárba ragad. Találkozik Yodával, aki - Obi-Wan szellemének buzdítására - megkezdi Jedivé képzését. Vader fejvadászokat bérel fel, hogy kézre kerítsék a Millennium Falcont, Hanékkal. Solo-ék lerázzák a birodalmiakat, ám Vader egyik fejvadásza, Boba Fett a nyomukban marad. Han régi barátjától, Lando Calrissiantól remél segítséget, aki kormányzó Cloud City-ben. Lando fogadja barátját, de kiderül, hogy a birodalmiak Hanék előtt a bolygóra értek - Boba Fett révén - így Lando kénytelen volt elárulni őket. Boba szétlövi C-3PO-t, Hant pedig Vader kínozza meg. Dagobah-n, Luke jövőképet lát, melyben Han és Leia bajban van, ezért úgy dönt, a segítségükre indul, noha Yodánál még nem fejezte be a tanulást. Chewbacca megjavítja C-3PO-t. Vader karbonit-tömbbe akarja fagyasztani Luke-ot, míg Palpatine elé viszi, de mivel nem tudja, biztonságos-e, Solón próbálja ki a berendezést. Luke megérkezik Cloud City-be, ahol találkozik Vaderrel. Lando a birodalmiak ellen fordul, és segít Leiáéknak Han fagyott testének visszaszerzésében, de nem járnak sikerrel. Boba Jabbához indul a lefagyasztott Solóval. Vader és Luke párbajba bonyolódik: a Sith levágja fia kezét, majd bevallja neki, hogy ő az apja. Luke nem hisz Vadernek, majd más kiút híján a szellőzőaknába veti magát, ahonnan a város alsó szintjein köt ki. Leiáék felszedik a sérült Luke-ot, majd a Galaxis-széli lázadó gyülekezőhelyre mennek. Luke kap egy mechanikus kézfejet, míg Lando és Chewbacca a Tatooine-ra indul, hogy kiszabadítsák Hant. (Episode 5 - The Empire Strikes Back)

 

YU 3.06

A második Halálcsillag építése rohamléptekkel halad. A Birodalomnak nincs elég hajója, így Palpatine parancsba adja Vadernek, hogy kössön üzletet Xizor herceggel a hajói bérbevételéről. Vader megbízza egy emberét, Jixet, hogy amint Boba leszállítja Solót Jabbának, a gengszterfőnök emberei közé beépülve fogja el a barátja megmentésére igyekvő Luke-ot. A Szövetség értesül róla, hogy Boba a Gallon van. A lázadók és a rivális fejvadászok egyaránt Solóra pályáznak, de Fett megvédi zsákmányát, és elmenekül. Jabba parancsot ad a Tatooine-ra érkező Luke megölésére, de Jix kiiktatja a rátörő fejvadászokat, miután Vadernek élve kell Skywalker. Palpatine hagyja, hogy a lázadók Xizor révén megszerezzék a Halálcsillag terveit. Palpatine reményei szerint, Xizor ezzel elnyeri a lázadók bizalmát, aki így a Sith kezére játszhatja őket. Luke fejvadászok fogságba esik a Kothlison, miután a bothanok révén megszerzi a Halálcsillag tervrajzait. Leia és Chewbacca megérkeznek Coruscantra, hogy Xizorral tárgyaljanak. Luke kiszabadul a fogságból, majd elmenekül. Vader rájön, hogy Xizor akarja megöletni Luke-ot a Sith nevében, hogy kínos helyzetbe hozza Palpatine előtt. Miután Xizor elfogja Leiát, Chewbacca üzenete révén Luke és Lando a megmentésére siet, végül kiszabadítják. Coruscantnál Vader megöli Xizort, így megszabadul riválisától. (Shadows of the Empire)

 

YU 4

- Landónak sikerül beszivárognia Jabba palotájába, majd C-3PO-nak és R2-D2-nak is, mint Luke követei. Leia fejvadásznak álcázva jut be, Chewbacca pedig zsákmányaként. Leia kiolvasztja Hant, de Jabba felfigyel rá. Solót cellába zárják Chewbacca mellé, míg Leiát kinevezik Jabba rabszolga-táncosnőjévé. Luke is megérkezik. Felszólítja Jabbát, engedje szabadon Leiát, Solót és Chewbaccát, de Jabba nem hallgat a Jedire, a trónja alatti rancor-verembe veti. Luke elpusztítja a fenevadat. Jabba úgy dönt, Luke-ot, Hant és Chewbaccát a sivatagban fészkelő sarlacc-veremben végzi ki. R2-D2 segítségével Luke hozzájut új fénykardjához, majd végez a rá támadó zsoldosokkal. Leia megfojtja Jabbát, majd Luke-kal elhagyja annak bárkáját, ami felrobban. Luke, Leia, Han, Chewbacca, Lando, R2-D2 és C-3PO elhagyják a Tatooine-t. Hanék a Sullusthoz indulnak, ahol a Lázadó Flotta gyülekezik, míg Luke visszatér a Dagobah-ra, Yodához, hogy befejezze a tanulást. Palpatine megérkezik a második Halálcsillagra, hogy valóra váltsa tervét, mely szerint, Luke csatlakozik hozzá, mint új tanítványa, a Lázadók pedig meghalnak. Yoda közli Luke-kal, hogy amire szüksége van, azt már tudja, de csak akkor lesz belőle Jedi-lovag, ha szembenéz Vaderrel. A Jedi-mester megerősíti, hogy Vader Luke apja, ám annyira elhagyja az ereje, hogy meghal. Obi-Wan szelleme elárulja Luke-nak, hogy van egy testvére is. Luke rájön, hogy Leia az. A Sullustnál Luke csatlakozik a Flottához. Han és Chewbacca vállalják a feladatot, hogy egy csapattal lejutnak az Endorra, és elpusztítják a Halálcsillagot védő pajzsgenerátort. Luke és Leia velük tartanak. Lejutnak a holdra, de Vader és Luke megérzi egymás jelenlétét. Az Endoron a Lázadók szövetségre lépnek az őshonos ewokokkal a birodalmiak ellen. Luke megadja magát, hogy Vader elé vigyék, aki Palpatine-hoz viszi, a Halálcsillagra. A Lázadó Flotta megtámadja a Halálcsillagot, de kiderül, hogy a pajzs még aktív. Csillagrombolók és vadászgépek támadnak a Lázadókra. Kezdetét veszi az endori csata. Luke megküzd Vaderrel. Az ewokok segítségével, a Lázadók legyőzik a birodalmiakat és felrobbantják a Halálcsillag pajzsgenerátorát. Luke legyőzi Vadert, de nem öli meg, visszautasítva a Sötét Oldalt. Palpatine rájön, hogy Luke-ot nem tudja áttéríteni, ezért végezni akar vele, de Vader megmenti fiát, és megöli Palpatine-t. Vader visszatér a Világos Oldalra, és Anakin Skywalkerként hal meg. A Lázadó Flotta elpusztítja az Executor csillagrombolót, ami a Halálcsillagba csapódva felrobban. Luke apja holttestével elhagyja a felrobbanó Halálcsillagot. Anakint elhamvasztják. (Episode 6 - Return of the Jedi)

- A Lázadók elfognak egy Palpatine-nak küldött birodalmi segélykérést: megtudják, hogy idegen inváziós támadás érte a Bakura-rendszert. Leia és társai vállalják, hogy segítenek Bakura Lázadókhoz való csatlakozásának reményében. A Ssi-ruuvi Impérium egy előörse birodalmi foglyokat ejt a Bakurán, felkészülve rá, hogy energiájukat elszívva droidhadsereget működtettessenek, majd meghódítsák a Galaxist. Bakurán a Lázadók és a Birodalom békét kötnek, hogy visszaverjék a ssi-ruukat. A ssi ruuk felajánlják a Wilek Nereus vezette birodalmiaknak, hogy Luke átadásáért cserébe kivonulnak a rendszerből: a Jedi révén egy új kivonatolási technikával akarják uralmuk alá hajtani a Galaxist. Nereus által élősködők kerülnek Luke testébe, hogy a ssi-ruukat is megfertőzzék. Megkezdődik a Bakura inváziója. A ssi-ruuk elrabolják Luke-ot, aki előtte öntudatra ébreszti a ssi-ruu befolyás alatt álló, Erő-érzékeny Dev Sibwarrát. Luke és Dev kitörnek a fogságból, ám Dev halálos sebet kap. A ssi-ruuk visszavonulnak. Az idegenek távoztával a fegyverszünet véget ér, a Lázadók és a Birodalom ismét hadban állnak egymással. Bakura csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez. (The Truce at Bakura)

- Danni Quee születése.

- A Lázadók Szövetsége kikiáltja az Új Köztársaságot.

 

 

 

 

 

AZ ÚJ KÖZTÁRSASÁG KORA

 

 

 

YU 5

- Az endori csatát követően, újabb rendszerek szakadnak el a Birodalomtól és csatlakoznak az Új Köztársasághoz. A birodalmi flotta egy-egy darabjának parancsnokaként számos birodalmi vezető hasít ki magának területet a Birodalomból, hogy afelett, mint hadúr uralkodjon. Palpatine trónját Sate Pestage foglalja el.

- Luke Skywalker tábornoki rangot kap.

- Palpatine szelleme a Byssre utazik, ahol ősi Sith-módszereket használva, beleköltözik egyik saját klónjának testébe.

- Ysanne Isard, a Birodalmi Hírszerzés igazgatója, kijátssza Pestage-t, és az őt támogató vezetőket egymás ellen, majd átveszi az uralmat a Birodalom felett. Pestage-t megölik.

- Boba Fett megöli Jodo Kastot.

 

YU 6

- Wedge Antilles újraszervezi a Zsivány-osztagot.

- Corran Horn (Nejaa Halcyon corelliai Jedi unokája) csatlakozik a köztársasági pilótákhoz.

- Az Új Köztársaság erői a gerilla taktikát alkalmazva foglalnak vissza számos rendszert a Magvilágokban a Birodalom karmai közül.

 

YU 6.06

- Az Új Köztársaság elfoglalja a Borleiast.

- Ysanne Isard, a Birodalmi Hírszerzés igazgatója a Lusankyára menekül.

 

YU 7

- Az Új Köztársaság székhelye a Coruscant lesz, miután visszafoglalja az omladozó Birodalomtól.

- Zsinj hadúr támadni kezdi az Új Köztársaság hajóit. A köztársaságiak leküzdik a Krytos-vírus fertőzést Coruscanton. Leia Organa követségbe megy a hapanokhoz. Isard a Lusankya szuper-csillagrombolóval elhagyja a Coruscantot, hatalma alá hajtja a Thyferrát.

- A Zsivány-osztag legyőzi Ysanne Isard flottáját. A Thyferra felszabadul Isard uralma alól.

- A Birodalom maradékának feldarabolódása felgyorsul.

- Wedge Antilles létrehozza a Lidérc-osztagot. A Köztársaság Zsinj hadúrra vadászik.

- Jagged Fel születése.

 

YU 8

- Zsinj az Iron Fist szuper-csillagrombolóval és flottájával elrabolja a Kuat Hadiipari Művekben éppen elkészült Razor's Kiss szuper-csillagrombolót. A Lidérc-osztag és a Zsinjre vadászó köztársasági flotta megsemmisíti a Razor's Kisst. Zsinj és az Iron Fist elmenekül.

- A köztársasági flotta súlyos csapást mér Zsinjre.

- Coruscanton a hapanok tárgyalni érkeznek az Új Köztársasággal. Számos kincset ajánlanak fel, és egy királyi ház tagját, Isoldert, hogy Leia férje legyen. A nő megígéri, hogy a férfival tart. Han elrabolja Leiát, majd a Dathomirra mennek, ahol Zsinj hajói várják őket. Luke és Isolder Hanék után indulnak. A Dathomiron Luke rátalál a Chu'unthor nevű Jedi-kiképző hajóra, majd találkozik Teneniel Djóval. Hanék a dathomiri boszorkányokhoz kerül, akik összetűzésbe kerülnek az Éjnővérekkel. Luke-ék segítségével az Éjnővérek kipusztulnak. Han megöli Zsinjt az Iron Fisten; a Köztársaság felszámolja a Dathomirnál lévő flottát. A Hapan Birodalom csatlakozik az Új Köztársasághoz. Han Solo és Leia Organa összeházasodnak Coruscanton. Isolder megkéri Teneniel Djo kezét. (The Courtship of Princess Leia)

 

YU 8.06

- Mara Jade csatlakozik Talon Karrde csempész szervezetéhez.

- Az Új Köztársaság a Galaxis területének háromnegyedét irányítja.

- Han és Leia megszerzik a Killik Twilight nevű festményt, melyben a felkelők kémeinek zavartalan kommunikációjához szükséges kód van elrejtve.

 

YU 9

- Az utolsó birodalmi hadúr, Thrawn főadmirális visszatér a Perifériáról, és megkezdi hadjáratát az Új Köztársaság ellen, hogy visszaállítsa Palpatine birodalmát. Ő és Pellaeon kapitány megkeresik Waylanden az egykori Jedi-mester, Jorus C'baoth klónját. Thrawn felajánlja neki saját céljaihoz Skywalkert és testvérét, annak hamarosan megszületendő ikreivel, a klón cserébe az Erővel segít az admirálisnak az Új Köztársaság elleni támadásokban. Luke, Leia, Han, Chewie, R2-D2 és C-3PO a Bimmisaarin lévő diplomáciai küldetésük során találkoznak Thrawn noghri kommandósaival, de sikerül elmenekülniük. Waylanden Thrawn rálel Palpatine egykori Spaarti-klónozóhengereire. Egy újabb sikertelen noghri támadás után Leia a biztonságosnak vélt Kashyyykra megy Chewie oltalma alatt. A Birodalom híresztelései révén Luke értesül róla, hogy egy életben maradt Jedi-mester, C'baoth a Jomarkon van. Luke oda indul, de miután Thrawn kis híján elfogja, hajója megsérül. A csempészek új vezére, Talon Karrde talál rá Luke-ra. Míg eldönti mihez kezd vele, fogságba ejti a Myrkren. Luke megszökik, de Mara Jade elkapja. A helyszínre érkező Han és Lando összefog Luke-kal, Marával és Karrde embereivel, hogy kijátsszák a bolygón lévő birodalmiakat. Karrde semlegessége ezzel elvész. Kashyyykon Leiát újabb támadás éri, de sikerül elfogniuk az egyik noghrit, Khabarakh-ot, aki tisztelni kezdi a nőt, miután megtudja, hogy Vader lánya. A Sluis Van-i hajógyárból Thrawn megpróbál köztársasági hajókat lopni, de nem jár sikerrel. Ackbart árulás vádjával őrizetbe veszik. (Heir to the Empire)

- Luke és Han New Covra megy, hogy tisztázzák Ackbart, míg Leia, Chewie és C-3PO találkoznak Khabarakh-kal, aki hazájára, Honoghrra viszi őket. Han és Lando a nyomozás során eljut Garm Bel Iblishez, aki magánhadsereggel és a Katana-flotta 6 hajójával rendelkezik. A tábornok Mon Mothmával való viszonya miatt hagyta maga mögött a lázadást, és kezdett sajátjába. Luke a Jomarkra megy, ahol találkozik C'baoth-tal, de rájön, hogy őrült. Thrawn elfogja Karrdét. Mara felkeresi Luke-ot a Jomarkon, aki rájön, hogy C'baoth a Sötét Oldalon jár. Mara és Luke kiszabadítják Karrdét Thrawn zászlóshajójáról. Han és Lando a Pantolominra követik a Katana-flotta nyomait, de a Birodalom támadása miatt menekülni kényszerülnek. Leia közbenjárásával a noghri faj átáll a Birodalom oldaláról a Köztársaság oldalára, miután megtudják, hogy a Birodalom manipulálja őket, és beszennyezi bolygójukat. Karrde megadja a Katana-flotta koordinátáit a Köztársaságnak, de a Birodalom megelőzi őket, így a hajók Thrawn kezére jutnak. Thrawn a Waylanden talált berendezésekkel katonákat és pilótákat kezd klónozni. Hódításaival Thrawn a Birodalom területét a Galaxis területének 1/4-éről 1/2-ére növeli. (Dark Force Rising)

- Ackbart felmentik a korábbi vádak alól; Bel Iblis csatlakozik az Új Köztársasághoz. A Calius-on Luke a klónok után nyomoz, hogy megtudja, honnan származnak, majd egy hamis nyomot követve a Poderisre jut. Birodalmiak ütnek rajta, de elmenekül. Coruscanton megszületnek Han és Leia Organa Solo ikrei: Jaina és Jacen Solo. Thrawn kommandója bejut a Coruscanti Palotába, de mind Leia, mind Mara elfogása kudarcot vall. A Troganon Karrde találkozik a főbb csempész vezetőkkel, hogy egységbe foglalja és meggyőzze őket: szállítsanak infókat a Köztársaságnak. Thrawn megpróbálja egymás ellen fordítani őket, de nem jár sikerrel. Mara elárulja Leiának a Spaarti-hengerek helyét. Luke, Mara, Han, Lando, Chewie, R2-D2 és C-3PO titkos akciót indítanak Waylandre, hogy elpusztítsák Thrawn klónozó üzemét. A Köztársaság leleplezi a Coruscanti Palotában lévő birodalmi kémrendszert: a Delta forrást. Leia és Karrde is Waylandre indul. Luke-ék bejutnak a Tantiss-hegybe, ahol találkoznak C'baoth-tal, aki a Cloud City-ben levágott kézből létrehozza Luke klónját. Mara megöli Luke klónját, majd C'baoth-ot. A klónozó üzem megsemmisül. A Bilbringinél megütközik a Köztársaság és a Birodalom. Thrawnt megöli noghri testőre, Rukh. Pellaeon visszavonul a Magvilágok felé. A Birodalom ismét zsugorodni és forgácsolódni kezd. (The Last Command)

- Palpatine klónja titokban új flottát épít fel a neki hűséget fogadó hadurak és parancsnokok hajóiból.

 

YU 9.06

- A köztársasági flotta legyőzi Delak Krennel hadurat. A Zsiványok megölik Ysanne Isardot és klónját.

- Talon Karrde Mara Jade-del és Lando Calrissiannal keresteti Jorj Car'dast.

 

YU 10

- Palpatine flottája támadásba lendül, és jelentős területeket foglal el a Köztársaságtól, többek közt Coruscantot is. Ám a Coruscantot visszafoglaló birodalmiak két frakcióra oszlanak, és egymás ellen harcolnak. A Birodalom ismét Sith vezetés alá kerül, amikor Palpatine visszatér egy klón testben, hogy maga mellé állítsa Luke-ot. A Jedi a Byssre kerül, Palpatine elé. Azt tervezve, hogy a Sötét Oldal segítségével elpusztítja a Császárt, Luke melléáll. Mielőtt a Sötét Oldal végleg hatalmába kerítené Luke-ot, ő és Leia elpusztítják Palpatine klón testét; szelleme azonban titokban átköltözik az utolsó létező klón testbe. (Dark Empire)

- A Balmorrán meghal Maximilian Veers.

- Luke és Leia Jedi-növendékeket kutatnak fel.

 

YU 10.06

- A Nespis 8-on megszületik Anakin Solo, Han és Leia harmadik gyermekeként. (Empire's End)

- Palpatine klónteste rohamosan öregszik. Palpatine szellemét Anakin Solo testébe akarja költöztetni. Han Solo megöli a Császárt: a testtel együtt pusztul el Palpatine szelleme is. A Byss megsemmisül. A birodalmi haderő elhagyja a Coruscantot, a Köztársaság újjáépíti a fővárost. Egy yuuzhan vong kém, Nom Anor trónra segíti Xandel Carivust, akit azonban igen rövid időn belül eltávolítanak a Birodalom éléről. A Birodalom ismét gyors szétforgácsolódásnak indul.

 

YU 11

- Az Új Köztársaság visszafoglalja a Coruscantot a Birodalomtól.

- Pellaeon kapitány csatlakozik Teradoc hadúrhoz.

- Luke Skywalker létrehozza a Jedi Praxeumot a Yavin 4-en.

- Leia Organa Solo lesz az Új Köztársaság új államfője.

- A Zsivány-osztag az Invidekként ismert kalózbanda leszámolására készül, ám a kalózok vezérhajója elmenekül. A Zsiványok, köztük Corran Horn hazatérnek Coruscantra. Corran megtudja, hogy felesége, Mirax Terrik eltűnt. Mint kiderül, a kalózbanda utáni nyomozás során veszett nyoma. Egy Leonia Tavira nevű fiatal, női birodalmi tiszt egyesítette a szabadúszó kalózokat. Zászlóshajóját, az Invidioust nem sikerült elkapniuk az új köztársasági ügynököknek. Wedge azt javasolja Corrannek, keresse fel Luke-ot, aki Jedi-képességei révén segíthet megtalálni Mirax-ot. Han elindul a Kesselre. Luke szerint Mirax sztázis állapotban van, Corran csak úgy képes megtalálni, ha Jedi lesz és kihasználja a kettejük közti köteléket. Luke kérvényt tervez benyújtani a Szenátusba egy Jedi Akadémia létrehozására, és szeretné, ha Corran az első tanítványai egyike lenne. Corran megtudja, hogy nagyapja Jedi volt, ami segíti meggyőzni abban, hogy ő is erre az útra lépjen, Keiran Halcyon néven. (I, Jedi)

- Han és Chewbacca diplomáciai küldetésben a Kesselre utaznak, ahol a fűszer-csempész rabszolgatartó, Moruth Doole fogságába kerülnek. Egy fűszerbányában kezdi dolgoztatni Hanékat. Coruscanton Luke engedélyt kap a Szenátustól, hogy újjáélessze a Jedi Rendet. Tanítványokat kezd felkutatni, így talál rá az Eol Shán Gantorisra és a Bespinen Streenre, akik a Yavin 4-en megalapított Jedi Akadémia első növendékei lesznek. Hanék megismerkednek egy Kyp Durron nevű fiúval, akivel összefogva sikerül megszökniük a bolygóról. Üldözőik elől a Kessel melletti feketelyuk-halmazba menekülnek, ahol felfedezik Daala admirálist és csapatát. Daala Tarkin parancsára egy kutatóállomást őriz, melyen egy tudós, Qwi Xux létrehozta a Halálcsillag prototípusát és egy Napzúzó nevű csodafegyvert, amely páncélja áthatolhatatlan, és naprendszereket képes megsemmisíteni. Az admirális értesül, hogy a Birodalom elbukott, Tarkin pedig a Halálcsillaggal együtt megsemmisült. Hanéknak sikerül megszökni, majd hazatérni Coruscantra. Kiderül, hogy Kyp Erő-érzékeny, így Luke felveszi őt az Akadémiára. (Jedi Search)

- Corran tanulni kezd a Jedi Akadémián. Exar Kun szelleme felébred a Yavin 4-en. Megpróbál néhány tanítványt áttéríteni a Sötét Oldalra, hogy megerősödjön, és anyagi testet ölthessen. Gantoris meghal, Corran nyomozni kezd. Kyp Durron személyében új tanítvány érkezik az Akadémiára, aki lehagyja társait a tanulásban. Őt is megkörnyékezi Kun, akinek sikerül megrontania. Kyp elhagyja a Yavin 4-et, majd elpusztítja a birodalmi kiképzőközpontot, Caridát, ám akaratlanul testvére gyilkosa is lesz. Mara elhagyja a Jedi Akadémiát. A mon calamari Cilghal személyében új tanítvánnyal gazdagodik az Akadémia. Kyp visszatér a Yavin 4-re és Kun erejével felvértezve legyőzi Luke-ot - akinek szelleme elhagyja testét - majd ellopja a Napzúzót és elhagyja a bolygót. A Jedik értesítik az Új Köztársaságot Luke állapotáról, és Kyp ámokfutásáról. (Dark Apprentice; I, Jedi)

- Leia, Han és gyerekeik, Jaina és Jacen a Yavin 4-re érkeznek. Leia az Anoth-ra indul, hogy megvédje harmadik gyerekét, Anakint, míg Han Kyp után indul, akiről megtudják, hogy elpusztította Caridát. Kun szelleme megkísérel végezni Luke-kal, de kudarcot vall. Álmában felkeresi Corrant és felajánlja, hogy segít megtalálni Mirax-ot, ha megöli Luke-ot. Corran elutasítja, és rájön, hogy lehetne megállítani. A Jedik végeznek Kun szellemével, aki mindörökre megsemmisül, Luke szelleme pedig visszatér a testébe. Han észhez téríti Kypet, aki visszatér a Világos Oldalra, és ismét az Akadémia tanítványa lesz. A Napzúzó és Halálcsillag prototípusa megsemmisül, Daala admirális és megmaradt erői visszavonulnak a Magvilágok felé. (Champions of the Force; I, Jedi)

- Corran elhagyja az Akadémiát, és felesége megmentésére indul. Találkozik Mirax apjával, Boosterrel, majd megegyeznek, hogy segítenek egymásnak a nő kiszabadításában, akit utoljára a Nal Huttán láttak. Corran megtudja, hogy az Invidek gerincét képező Túlélők nevű csoport a Nal Huttáról a Courkrus-ra vonult vissza, így odamegy, hogy beépüljön a kalózok közé. A vezér beveszi a csapatba. Hónapok múltán a Túlélők Rock-osztagába kerül, ahonnan Tavira személyesen lépteti elő, közelebb juttatva az Invidious felé, melyen Mirax is tartózkodik. Corran megalkotja fénykardját, majd elindul, hogy leszámoljon Tavirával, és kiszabadítsa Miraxot. Corran találkozik Luke-kal, majd a Susevfin kiszabadítja Mirax-ot. Miután kalóz szervezetének jelentős része széthullik, Tavira elmenekül. A Tavirát eddig támogató Erő-használók, a Jensaarák - akik egykor tévúton járó Sötét Jedik voltak - megállapodnak Luke-ékkal, és belépnek az Akadémia tanítványai közé. (I, Jedi)

- A Magvilágok birodalmi hadurai egymással háborúzva darabjaira bomlasztják a maradék Birodalmat.

- Egy Jedi-növendék, Dolph otthagyja a Jedi Akadémiát, hazamegy az Almaniára.

 

YU 12

- Irek Ismaren mentális hívásával elindítja a Palpatine Szeme csatahajót a Belsavis felé. Luke és Cray Mingla a Szem fedélzetén rátalálnak Callista szellemére a számítógépben. Callista és Cray testet cserél; Callista elveszti Jedi-képességeit. Luke és Callista elhagyják a hajót, amit Cray felrobbant. Roganda és Irek elmenekülnek, majd a Coruscanton rejtőznek el, ahol Roganda Sötét Jedivé kezdi kiképezni Ireket.

- Durga a Halálcsillag tervei alapján a Sötétkard építésébe kezd, hogy a hutt bűnszervezet befolyását kiterjessze. Pellaeon segítségével Daala admirális megöli a Magvilágokban marakodó birodalmi hadurakat, és saját irányítása alatt egyesíti a Birodalom szétforgácsolódott maradékát. A köztársaságiak elpusztítják a Sötétkardot és Durgát. Daala és Pellaeon megtámadják a Yavin 4-et. A Jedik visszaverik a támadást. Daala lemond rangjáról és átadja Pellaeonnak a Birodalom irányítását. Callista elmegy, hogy Jedi-képességeit maga keresse meg.

- Kyle Katarn és szerelme, Jan Ors a Kejimen egy elhagyatott bázisra találnak, ahol aktívan tevékenykedik a Birodalom: kristályokkal kísérleteznek. Kyle-ék szabotálják a ténykedéseiket. Galak Fyyar, birodalmi admirális tudomására jut, hogy Kyle behatolt a kejimi komplexumba, melyet jelent Desannak, a Sötét Jedinek. Kyle és Jan az Artus Prime-ra indulnak, ahonnan a kristályok származnak. Itt is keresztül húzzák a Birodalom számításait, de Jannek nyoma vész. Desann és tanítványa, Tavion fogta el: látszólag végeznek vele, hogy haragra gerjesszék Kyle-t, aki a Ruusanra, a Jedik Völgyébe repül. Visszaszerzi Erejét, majd elmegy a Jedi Akadémiára. Luke szerint, egy Reelo Baruk nevű csempész segített Desannak, ezért Katarn a Nar Shaddaára megy, ahol találkozik az ott fogva tartott Lando Calrissiannal, akit kiszabadít. Megtudja, hogy Reelóék a Cortosisról a Bespinre csempésznek: valószínű, hogy a birodalmiak állnak a háttérben. Katarn Clond City utcáin segít a Köztársaságnak felszámolni a csempészeket, birodalmiakat és Rebornokat. Találkozik Tavionnal, aki közli, hogy követték a Jedik Völgyébe, így Desannak egy egész Erő-használó serege van. Kyle legyőzi Taviont, de nem öli meg, miután az elárulja, hogy Jan még él. A Lenico-aszteroida mezőben Kyle találkozik Luke-kal, aki szintén Desannt keresi. Luke-nak összeáll a kép: a kejimi kristályokkal, Fyyar felruházhatja katonáit egy olyan páncélzattal, amely ellenáll a fénykardnak. Kyle eléri Fyyar hajóját, amely elindul a Yavin 4 felé. Katarn kiszabadítja Jant, majd találkozik Fyyarral. Az admirális közli, hogy a Birodalom visszaállításán fáradoznak, melynek ő lesz a császára. Kyle kiiktatja a pajzsgenerátort, majd megöli Fyyart. Kyle és Jan elhagyják a Köztársaság által felrobbanó Doomgivert. Ám számos csapat távozott a Jedi Akadémia elfoglalására. Jan csatlakozik a flottához, Kyle pedig a Templomban találkozik Desannal. A Sötét Jedi halála előtt értesül a Doomgiver pusztulásáról és kudarcáról. A megmaradt birodalmiakat lefegyverzik. (Jedi Knight 2 - Jedi Outcast)

 

YU 12.06

Pellaeon stabilizálja hatalmát a Birodalom nagy részében, a Mély Mag viszont újabb hadurak marakodásának területévé válik.

 

YU 13

- Az Adumar csatlakozik az Új Köztársasághoz.

- A köztársaságiak megfékezik a Nam Chorios-ról kitörni készülő Halálcsíra-járványt. Seti Ashgad és Dzym halála. Daala és a független telepesek letelepszenek a Pedducis Chorioson. Rövid idő után Daala csatlakozik a Mély Mag birodalmi haduraihoz.

- Corran Horn és Mirax Terrik gyerekeként megszületik Valin Horn, a Coruscanton.

- Megszületik Tahiri Veila a Tatooine-on. (The Golden Globe)

- A Jedi Akadémiáról elkezdenek kiáramlani az első új Jedi-lovagok, hogy az Új Köztársaság szolgálatába álljanak.

 

YU 14

- A Yavin 4-en Tavion Axmis és tanítványa, Alora egy jogarral elszívják az Erőt egy massassi templomból, és ellopják Luke feljegyzéseit. Az Akadémián Jaden Korr és Rosh Penin megkezdik tanulmányaikat, Kyle Katarn tanítványaiként. Jaden számos küldetésen részt vesz. Ellátogat Tatooine-ra, Bakurára, Blenjeelre, Corelliára és Hoth-ra. Az Echo Bázison találkozik Alorával, aki egy párbaj után elmenekül. Jaden beszámol Luke-nak a történtekről, aki előtt nyilvánvalóvá válik a Tavion által vezetett „Ragnos Tanítványai” célja: Marka Ragnos jogarával ki akarják szívni az Erőt a Jedi-mester feljegyzéseiben szereplő, Erőben gazdag helyszínekről. Tavion ezzel a felhalmozott Erővel akarja életre kelteni az évezredekkel korábban elhunyt Sith-et. Kiderül, hogy Rosh eltűnt, ezért Katarn a keresésére indul, Jaden pedig részt vesz további küldetéseken. Ezek során jut el Nar Kreetára, Zonju 5-re, Kril'dorra, Coruscantra és Dosuunra, melyekről sikerrel távozik. Luke szétküldi tanítványait azokra a helyekre, ahol koncentrált Erő lelhető fel, hogy megakadályozzák azok elszívását. Kyle és Jaden a Vjunra utazik, ahol rátalálnak Rosh-ra, akit elcsábította a Sötét Oldal, ezért szembeszáll Jadennel. A Jedi Rosh fölé kerekedik, amikor megérkezik Kyle. Felbukkan Tavion is, aki elmenekül Rosh-sal. Kyle-ék jelentik Luke-nak, mi történt. Jaden szerint Tavion a jogarral képes táplálni az Erő-használó klónokat, akikkel találkoztak. Luke Jedi-lovaggá üti Jadent, aki további sikeres küldetéseket hajt végre Chandrilán, Tanaabon, Yalarán és Byss-en, melyekkel meggátolja, hogy további helyszínekről szívják el az Erőt. Luke és a Jedik Ragnos sírjához indulnak, a Korribanra, hogy megakadályozzák a Sith visszatértét. Kyle üzenetet kap Rosh-tól, akit a Taspir 3-on tartanak fogva. Katarn és Korr oda repülnek, majd szétválva, Penin keresésére indulnak. Jaden talál rá előbb, ám Alora is jelen van. Rosh elmondja, hogy csak a haláltól való félelme miatt tért át. Jaden haragját leküzdve, megbocsájt, ám Alora levágja Penin karját. Jaden megöli Alorát. Kyle gondoskodik Rosh-ról, Jaden pedig Korribanra indul, ahol Luke-ék már jelen vannak. Jaden rátalál Tavionra, majd legyőzi. A nő testét megszállja Ragnos szelleme. Jaden elpusztítja a jogart, így a Sith szelleme nem tud végérvényesen kiszabadulni. Tavion nem éli túl a megszállást. (Jedi Knight 3 - Jedi Academy)

- Luke-ék megakadályozzák, hogy Lord Hethrir visszaállítsa a Birodalmat. Hethrir halála.

- Irek Ismaren agya halálos sérülést szenved el. Roganda gépi implantátumokkal pótolja Irek sérült agyterületeit, majd lassított életműködésű állapotba helyezi fiát.

- Malinza Thanas születése.

 

YU 15

Brakiss Jedi-növendék otthagyja a Jedi Akadémiát, miután Luke szembesíti sötét oldali hajlamaival.

 

YU 16

- A Dushkan Liga elkezdi a Koornacht Köd nem yevetha-lakta bolygóinak elfoglalását.

- Corran Horn és Mirax Terrik második gyerekeként megszületik Jysella Horn a Coruscanton.

 

YU 17

- Az Új Köztársaság a Dushkan Liga ellen indul. Han Solo a yevethák fogságába esik.

- Az Új Köztársaság legyőzi a Dushkan Ligát. Hant kiszabadítják.

 

YU 17.06

- Dolph Sötét Jedivé válik, felveszi a Kueller nevet és hozzálát, hogy saját uralma alá hajtsa a Galaxist. Leia megöli Kuellert.

- Mind a Mély Mag hadurai, mind Pellaeon Birodalma támadásba lendülnek a Köztársaság ellen. A Köztársaság súlyos vereséget mér mindkét ellenségre és felszámolja a Mély Magban a birodalmi hadurak jelenlétét. Daala eltűnik.

 

YU 18

- Idegenellenes felkelés a Corellián az Emberi Liga vezetésével. Zavargások a Corellia-rendszer többi bolygóján. Thrackan Sal-Solo diktátornak nevezi ki magát. Az Új Köztársaság segítségére érkező űrhajók behatolnak a Corellia-rendszerbe. Selonia beveti a nemrég megtalált bolygórepulzort a hajók ellen.

- A bolygórepulzorok a Köztársaság kezébe kerülnek. A bakurai hajók és a köztársasági flotta szétveri a lázongások hátterében álló sacorriai Triád flottáját. Gaeriel Captison halála. Thrackan Sal-Solo a Köztársaság fogságába esik.

 

YU 19

- Boba Fett és Han Solo találkozása a Jubilaron: megegyeznek, hogy élni hagyják egymást.

- A Birodalom maradékát vezető Pellaeon admirális úgy dönt, béketárgyalást kezdeményez az Új Köztársasággal. Luke, Han és Chewbacca az Iphiginre utaznak diplomáciai küldetésben. Leszámolnak egy köztársasági hajóra támadó kalózbandával, akik Luke megérzése szerint a Birodalom klónjai. Waylanden Leiához kerül néhány Tantiss-hegyről származó adatkártya, amely titkokat rejt, többek közt a Caamas elpusztításáról – melyhez bothanok egy csoportjának is köze volt. Pellaeon kezdeményezésével a legtöbb birodalmi vezető nem ért egyet. Disra moff és segédje, az ex-császári testőr, Tierce a háta mögött magánakcióba kezd az Új Köztársaság és Pellaeon ellen egy Flim nevű színésszel eljátszva, hogy Thrawn nem halt meg. Megalakítják titkos triumvirátusukat, mely célja a Birodalom feltámasztása. Ellenszenvet ébresztenek a bothanok ellen, a Caamas-esetet felhasználva, azt remélve, így a Köztársaság önmagát pusztítja el egy polgárháborúban. A klónok után kutatva Luke egy kalózbanda fogságába esik, de Mara és a csempészek segítségével sikerül megmenekülnie. Coruscanton létrejön egy petíció, mely kimondja, hogy a bothanoknak találniuk kell a megmaradt caamasiaknak egy bolygót és átalakítani azt egykori szülőbolygójukra, így elkerülhetik a vérengzést. A bothanoknak nincs elég pénzük egy ilyen művelethez. “Thrawn” felfedi magát az Új Köztársaság előtt, ám az embereket megosztja felbukkanásának híre: sokan nem hiszik el, mások pedig már nem tartják fenyegetésnek. A Disra által felbérelt kalózok megtámadják Pellaeon hajóját, ám az rájön, hogy csak megtévedés áldozata, és valakik nem akarják, hogy találkozzon Bel Iblisszel, és megköttessen a békeszerződés. (Specter of the Past)

- Bel Iblis a Yaga Minorra indul, hogy megszerezze a Caamas-dokumentumot, amely kulcsfontosságú a polgárháború megelőzéséhez, míg Wedge és Corran Horn a Bothawuira utaznak, egy esetleges belső támadás megakadályozása érdekében. A Nirauanon Luke rátalál Marára, majd az őshonos lényekkel megkezdik a kutatást a "Rettegettek" után, akik a Birodalom szövetségesei. A Pakrik Minoron Han és Leia egy alvó birodalmi sejtre bukkannak, akik egy képzett TIE-pilóta klónjai, de hajlandóak segíteni az Új Köztársaságnak, ha meghagyják nekik a békés élet jogát. Egy Carib nevű klón Hannal és Landóval a Bastionra indul a Caamas-dokumentumért. Leia a Pesitiinre utazik, hogy tárgyaljon Pellaeonnal, aki békekötést ajánl. Luke és Mara bejutnak a Rettegettek erődjébe, amely valójában a Thrawn Keze. Találkoznak Voss Parck admirálissal, aki egy Thrawn által létrehozott alvó sejt vezetője. Mara felrobbantja a hajóit, megakadályozva abban, hogy ez épületet és a benne rejlő tudást, - melyet Thrawn gyűjtött össze egy hatalmas adatbázisba - a Birodalom kezére játssza. Egy birodalmi ügynök elpusztítja Bothawui pajzsát, majd elhiteti, hogy ishori hajó adta le a lövést, elérve, hogy a bolygó körül keringő csoportokat egymás ellen fordítsa, elindítva a polgárháborút. Luke és Mara a Thrawn Keze alatt rábukkannak Thrawn már majdnem életképes klónjára, ám annak érdekében, hogy élve kijussanak az erődből, kénytelenek elpusztítani. Luke megkéri Mara kezét. Karrde rátalál Car'dasra, aki átad neki minden információt Tierce-ről és Flimről. Karrde eljuttatja Pellaeonnak az adatokat, aki megakadályozza Disra moff terveit, felfedve, hogy Thrawn visszatérése csak trükk volt. Tierce - akiről kiderül, hogy egy klón - meghal, Disrát és Flimet pedig letartóztatják. A Thrawn Kezében lévő adatbankban talált Caamas-dokumentum fényt derít a Caamas elpusztításában részt vevő bothanok kilétére, és elhárítja a polgárháborút. Az Új Köztársaság és a Birodalom Maradvány békét köt egymással, így a Galaktikus Polgárháború 21 év után, véget ér. Karrde hálózata semlegessé válik, egyaránt szállítva információkat mindkét félnek. (Vision of the Future)

- Wedge Antilles és Tycho Celchu nyugdíjba vonulnak, a Zsivány Osztag vezetését Gavin Darklighterre hagyják.

A békekötés után, a Jedik száma folyamatosan növekszik. Ahogy többen mesterré válnak, a Jedi Akadémia működtetése mellett a Jedik visszatérnek az egy mester-egy tanítvány képzési módhoz.

 

YU 20

Luke Skywalker és Mara Jade házassága.

 

YU 21

Jaina és Jacen Solo Jedi-tanulmányokba kezdenek a Yavin 4-en, Luke Skywalker Jedi Akadémiáján.

 

YU 22

- Anakin Solo is csatlakozik a Jedi Akadémia növendékeihez, ahol összebarátkozik egy fiatal lánnyal, Tahiri Veilával. Anakin és Tahiri felfedezik Ikritet, és Exar Kun gömbjét. Kiszabadítják a gömbbe zárt szellemeket. Anakin szembenéz a Sötét Oldaltól való félelmével a Dagobah-n, a Sötét Jedi barlangjában. Tionne, Ikrit, Anakin és Tahiri megszerzik Obi-Wan Kenobi fénykardját.

- Luke Skywalker és Mara Jade az Ismeretlen Régiókba utaznak, hogy felkutassák a Régi Köztársaság korában útnak indított Kirajzás-Projekt túlélőit. Csatlakoznak a chisszek Birodalom Keze küldetéséhez. Felfedezik a Projekt maradványait egy hozzáférhetetlen régióban, majd megtudják, hogy a túlélők kolóniát alapítottak a roncsban. A csapat legyőzi a vagaariakat. (Survivor's Quest)

- Brakiss létrehozza az Árnyékakadémiát, ahol Sötét Jediket kezd kiképezni a Második Birodalom (a Birodalom fénykorának visszaállítására alakult mozgalom) számára.

 

YU 23

- Az Árnyékakadémia ügynökei foglyul ejtik Jacent, Jainát és Lowbaccát. Brakiss megpróbálja átállítani őket a Sötét Oldalra. Luke megmenti a Jedi-növendékeket. Az Árnyékakadémia Sötét Jedijei és rohamosztagosai megtámadják a Jedi Akadémiát. A Jedik visszaverik a támadást. Brakiss és az Árnyékakadémia elpusztulnak. A Jedi Akadémiát újjáépítik.

- Leia Organa Solo lemond az államfői pozícióról, helyét a bothan Borsk Fey'lya veszi át.

 

YU 23.06

A Nolaa Tarkona vezette emberellenes mozgalom megpróbálja rátenni a kezét Palpatine nemrégiben megtalált biológiaifegyver-laboratóriumára. A Köztársaság elpusztítja a létesítményt és a mozgalmat is.

 

YU 24

- A Fekete Nap sikertelen kormánypuccsa. A Fekete Napot végleg felszámolják.

- Mon Mothma meghal a Chandrilán.

 

 

 

 

 

AZ ÚJ JEDI REND KORA

 

 

 

YU 25

- Agamari kutatók megtalálják a Bimmielen Mongei Shai maradványait.

- Felbukkan a yuuzhan vong faj, akik nem részei az Erőnek, mivel a szervezetükben nincs midi-chlorian. Támadást indítanak az Új Köztársaság és a Birodalmi Maradvány határán, hogy meghódítsák a Galaxist, ezzel kitör a Yuuzhan Vong Háború. Az első inváziós hullám elfoglalja a Belkadant, elpusztítja a Sernpidalt. Chewbacca meghal a Sernpidalon, miközben Solo gyermekeit védelmezi. Han elhagyja magát, alkoholista lesz, majd feketére festi a Millennium Falcont. A Köztársaság megsemmisíti az első yuuzhan vong hajókat és bázist, a Helska 4 elpusztul.

- A Shedao Shai vezette második inváziós hullám hadiüzemmé alakítja a Belkadant. Elfoglalják a Bimmielt, a Dubrilliont és a Dantooine-t.

- Shedao Shai csapatai elfoglalják a Garqit. A Sernpidal romjain egy gigantikus, élő hajóméhet kezdenek növeszteni. Corran Horn megöli Shedao Shait. A yuuzhan vongok elpusztítják az Ithor élővilágát. A Köztársaság ithori kolóniákat hoz létre szerte a Galaxisban.

- A yuuzhan vongok már 30 rendszer felett uralkodnak. Egy yuuzhan vong papnő, Elan, és kísérője, Vergere megpróbál a Jedik közelébe férkőzni. Elan merényletet akar elkövetni a Jedik ellen, de meghal. Vergere visszaszökik a yuuzhan vongokhoz.

Az Új Köztársaság a Yavini Csatát határozza meg, mint "nulladik év".

 

YU 26

- A Középső Gyűrű számos világa elesik. Leia kérésére a Hapanák flottát küld a Köztársaság megsegítésére. A Köztársaság csapdába akarja csalni a vong flottát a Corelliánál, az azonban a Fondornál támad, és megsemmisíti a hajógyárat. Thrackan Sal-Solo az üzembe helyezett Központi Állomással megsemmisíti a Fondort támadó vong flotta felét, de az akciónak véletlenül a hapan flotta nagy része is áldozatul esik. Wurth Skidder halála.

- A Tsavong Lah hadmester vezette vong flotta elfoglalja a Durót, hogy onnan indítson offenzívát a Magvilágok ellen.

- Tsavong Lah a Jedikre kezd vadászni. Átmenetileg felfüggeszti a vong előrenyomulást, hogy a sernpidali hajóméh segítségével felújíthassa elöregedett, megfogyatkozott világhajó-flottáját. A Jedi Akadémia kiürítése a Yavin 4-en.

- A Köztársaság megsemmisíti a sernpidali hajóméhet.

- Megszületik Luke Skywalker és Mara Jade fia, Ben Skywalker.

 

YU 27

- A yuuzhan vongok létrehoznak egy állatot, a voxynt, mely képes megtalálni, és megölni a Jediket. Anakin meghal, Jacen a vongok fogságába esik. A vongok elfoglalják Coruscantot, majd átnevezik Yuuzhan'tarra, amely halott szülőbolygójuk neve.

- Borsk Fey'lya kormányfő meghal, a Szenátus a Dacra menekül.

- Anakin Solo meghal a Myrkren.

- Egy földrengés során az Irek Ismarent fogvatartó gépek megsérülnek. A tébolyult Irek kiszabadul, megöli Rogandát, majd pusztításba kezd.

- Teneniel Djót megölik. Tenel Ka lesz a hapanok új anyakirálynője, és átadja a helyreállított hapan flotta vezetését az Ismeretlen Régióból felderítésre érkező Jagged Felnek.

- A köztársasági flotta maradékának egy része visszafoglalja a Borleiast. Wedge, Luke és társaik titokban hozzákezdenek egy ellenállás felépítéséhez a tehetetlen Új Köztársaság szervezetében, mely a Köztársaság végleges bukása után úgy harcolhat a yuuzhan vongok ellen, mint korábban a felkelés a Birodalom ellen. Luke egy csapattal a Coruscantra megy.

- Luke-ék elpusztítják Irek Ismarent, majd elhagyják Coruscantot. Wedge flottája elhagyja a Borleiast és elpusztítja az egyik vong világhajót.

- A vongok megkezdik a Coruscant vongformálását, melynek végső célja, hogy a bolygót a faj elveszett szülőbolygója, a Yuuzhan'tar képére alakítsák. A vongformálást a világagy (egy dhuryam) irányítja, melynek személyiségére komoly hatással van a Jacen Solo-val szövődött barátsága. Vergere és Jacen elmenekül a Coruscantról, a Dacra.

- Cal Omas lesz az Új Köztársaság új államfője. Omas felkérésére Luke megalakítja a Jedi Tanácsot. Az Új Köztársaság kutatói chiss segítséggel kifejlesztenek egy biológiai fegyvert, mely képes az összes yuuzhan vong életforma teljes elpusztítására. Vergere a bevetés előtt szabotálja a tervet. Az Új Köztársaság súlyos csapást mér a yuuzhan vongokra, az Ebaq 9-nél, a Mély Magban, elpusztítva Tsavong Lah flottáját. Vergere halála. Nas Choka lesz az új hadmester.

 

YU 28

- Az Új Köztársaság átalakul a Szabad Szövetségek Galaktikus Föderációjává.

- A yuuzhan vongok kiirtják a yevethákat, felszámolva egy potenciális ellenséget, majd megtámadják a Birodalmat. A Birodalom Luke és társai segítségével visszaveri a támadó flottát. A Birodalom csatlakozik a Galaktikus Szövetséghez. Luke és társai a Zonama Sekot felkutatására indulnak.

- A yuuzhan vongok megöletik a bakurai vereség óta folyamatosan erősödő Ssi-Ruu Impérium vezetőjét, és ezzel felszámolják egy újabb potenciális ellenségüket. A piwek rabszolgák fellázadnak ssi-ruuvi uraik ellen, és szövetségre lépnek a Bakurával.

- Luke és társai megtalálják a Zonama Sekotot, mely csatlakozik a yuuzhan vongok elleni harchoz.

- Nom Anor megpróbálja elpusztítani a Zonama Sekotot, de nem jár sikerrel.

 

YU 29

- A Zonama Sekot rájön, hogy a Yuuzhan'tar gyermeke. Luke megöli Shimrrát, Jacen pedig Onimit.

- A Nas Choka hadmester vezette yuuzhan vong flotta megadja magát, a Yuuzhan Vong Háború véget ér. A Galaktikus Szövetség a Zonama Sekotra telepíti a yuuzhan vongokat. Megkezdődik a világagy segítségével Coruscant élővilágának visszaalakítása a hódítás előtti állapotra. A Galaktikus Szövetség központja a Denonra költözik.

- Gial Ackbar admirális halála.

 

YU 35

- A Yuuzhan Vong háború utáni újjáépítő erőfeszítések folytatódnak, a sérült világok továbbra is visszaalakítás alatt állnak.

- A Jedik próbálják elfogadni új szerepüket a Galaxisban, hogy diplomaták és rendfenntartók legyenek a Galaktikus Szövetség számára.

- Luke Skywalker lát egy képet édesanyjáról, R2-D2 segítségével.

 

YU 36

- R2-D2 hologram felvételein Luke látja, amint apja a 66-os parancskor a Jedi Templomba menetel, illetve amikor a Mustafaron fojtogatja anyját, Padmé Amidalát.

- A Hapesen megszületik Jacen Solo és Tenel Ka gyermeke, Allana Solo.

 

 

 

 

 

A HAGYATÉK KORA

 

 

 

YU 40

- Jacen Solo és Ben Skywalker visszatér egy titkos küldetésről, az Adumarról.

- A Galaktikus Szövetség kísérletet tesz rá, hogy elhallgattassa elégedetlen tagjait, ám ez odáig fajul a Corellián, hogy a Galaxis újabb polgárháború küszöbére sodródik.

- A Skywalker és Solo család tagjai közt növekvő ellentétek kezdenek feszülni.

- 20 év után felbukkan Palpatine egykori Erő-érzékeny orgyilkosa, Lumya, aki igyekszik kihasználni a Galaktikus Szövetség és a Corellia közt ébredő polgárháborút. Sikerül a Sötét Oldalra csábítania Jacen Solót, aki elbukik és Lumya Sith-tanítványa lesz.

- Kitör a Második Galaktikus Polgárháború a Galaktikus Szövetség és a Föderáció közt.

- Jacen Solo megöli Mara Jade Skywalkert a Kavanon.

- Luke megöli Lumyát.

- Jacen Darth Caedus néven válik Sith Nagyúrrá.

- Luke Skywalker megalakítja a Jedi Koalíciót, így a háború hármas konfliktussá válik.

- Cal Omas meghal Coruscanton.

 

YU 41

- Natasi Daala visszatér, hogy részt vegyen a háborúban.

- Tahiri Veila megöli Gilad Pellaeont, mellyel Caedus Sith-tanítványává válik.

- Jaina vállalja a feladatot, hogy szembenéz testvérével. Felkeresi Boba Fettet, aki segít neki a felkészülésben. A testvérek megküzdenek egymással: Jaina megöli Caedust, aki a karjai közt hal meg. A Második Galaktikus Polgárháború véget ér.

- A polgárháborút követően az egykori birodalmi admirális, Natasi Daala lesz a Szövetség új államfője.

 

YU 41.06

- Coruscanton Jaden Korr Jedi-lovagot látomás gyötri a Sötét Oldalról. A Sith-ek is érzékelik ugyanezt a látomást. A Korribanon Első Darth Wyyrlok megbízza Kell Douro orgyilkost, hogy járjon utána. A látomásra való válasz megleléséért Jaden és Kell is a Fhoston kötnek ki. Khedryn Faal roncsvadász egy titokzatos „jelre” talál a Fhostnál. Jaden felfigyel a fickóra, majd Kell is rájuk áll egy helyi kantinban. Miután kimenekíti egy erőszakba torkolló szabakk-partiról, Jaden üzletet ajánl Khedrynnek és társának, Marr Idi-Shaelnek: kellő pénz ellenében elviszik őt a közeli holdra, ahonnan a jel sugárzott, és amely Jaden reményei szerint a látomásában is szerepelt. Miután Saes Rrogon Sith Nagyúr hajója az 5041 és fél évvel korábbi múltból a jelenbe ugrik egy félresikerült hiperűrugrás után, a hajón ragadt Jedi-mester, Relin Druur átszáll a Jadent szállító roncsvadászok gépére. Jadenék és Relin megegyeznek, miután rájönnek, hogy a Jedi-mester a múltból került ide, a Sith hajójához hasonlóan. Relin és Marr átszállnak Saes hajójára, hogy a Jedi elpusztítsa azt, egykori tanítványával együtt. Jaden és Khedryn a Jedi látomásában látott holdra szállnak le, hogy Jaden értelmezze álmát. Kell követi őket, azt remélve, hogy Jaden életerejének elszívásával egy kozmikus igazságra lelhet. Jadenék egy elhagyatott birodalmi létesítményt a felszínen. Megtudják, hogy Thrawn megbízására Erő-érzékeny, Jedi-Sith tulajdonságokat ötvöző klónokat kezdtek kitenyészteni, melyek megölték a személyzetet, majd megszöktek. Marr elhagyja a Sith-hajót. Kell követi Jaden nyomait. Jaden találkozik Kam Solusar „Alfa” nevű klónjával, akivel egy párbaj során végez. Kell rátalál a Jedire, és kis híján végez vele, de a felbukkanó Khedryn megmenti, megölve Kellt. A csatahajón a Sötét Oldalt használva, Relin megöli Saest, majd az egész hajót elemészti lignannel felerősített Erejével, amely így a holdba csapódik. Jaden vállalja a feladatot, hogy Jedit farag Marrból. (Crosscurrent)

- A holdról megszökött klónokra hatást gyakorol a lignan. Egyikük (Katona) kivételével mind betegség tüneteit produkálják, melyen csak gyógyszer segíthet. Korribanon Darth Wyyrlok megbízza az umbarai testvérpárt, Nyss és Syll Nennt a klónok és Jaden elfogásával. Az Egy Sith is részt vesz a klónprogramban, Thrawn-kori berendezéseket és rakata technológiát használva. Jaden engedélyt kap Luke-tól Marr tanítására. Nyss és Syll a Fhoston találnak rá a klónok és Jadenék nyomaira. A klónok megkísérelnek kifosztani egy gyógyszerszállítót. Jaden rájuk bukkan; felfedezi önmaga (Katona), Kyle Katarn (Futár) és Lumiya (Látó) klónjait. Jaden alul marad a klónokkal szemben, akik elkötik a szállítóhajót, míg Khedrynt túszként magukkal viszik; Nyss is a hajóra lopakodik. Nyss megöli Futárt és Vadászt. Katonát elfogja, majd túszcserét ajánl a megérkező Jadennek: Jaden Khedrynért cserébe. Katona kiszabadul; Nyss elmenekül. Syll felveszi, de egy Jadenékkel való csata során meghal. Khedryn is lejut a hajóról, majd csatlakozik Jadenékhez. A Látó vezetésével Katona és Kegy megérkeznek „Anyához”, egy letűnt rakata technológiát használó biomechanikus állomásra. Jadenék követik őket. Nyss felébreszti Jaden klónját, az Utánzatot, majd a klónok után ered. Jaden és Marr belépnek az állomásra. Kiderül, hogy Anya maga az állomás, mely tudattal rendelkezik; Látó bekebelezésével új testet ölt. Nyss megküzd Jadennel, aki megöli. Az Utánzat egy rakata eszközt használva lemásolja Jaden tudatát, aki belehal a folyamatba. Marr az Utánzatba juttatja Jaden tudatát. Katona és Kegy találkoznak Marral, majd követik az Anyához tartó Jadent. Anya elől elmenekülve Khedryn túlterheli az ellátóhajót, majd Jadennel és Marr-ral elhagyják az állomást, míg Katona és Kegy Nyss hajójával menekülnek el. Az állomás Anyával együtt felrobban. (Riptide)

 

YU 43

- Han Solo és Leia Organa Solo nyomozni kezdenek a Millennium Falcon története után.

- Luke Skywalker Jedi Nagymestert kötelességmulasztással vádolja meg Natasi Daala államfő. Skywalkert száműzik az Új Jedi Rendből és Galaktikus Szövetségből. Luke a Dorinra vonul vissza. Utóda Kenth Hamner lesz a Jedik soraiban.

- Coruscanton megrendezésre kerül a Coruscanti Egyesítő Találkozó, melynek célja a Második Galaktikus Polgárháború után szétesett Galaxis egyesítése.

 

YU 44

- Egy rabszolgafelkelés terjed el a Galaxisban.

- Natasi Daala államfő brutális erővel válaszol ezekre a lázongásokra, ami annak eszköze lehet, hogy visszaálljon a Birodalom az egyesülési folyamat előtti állapotra.

- Egy puccs során a Jedi Rend megdönti Daala uralmát, aki börtönbe kerül. Luke Skywalker száműzetése véget ér.

- Coruscant felszabadításánál a Jedi Rend legyőzi a Sith-ek Elveszett Törzsét és Abeloth-ot. Wynn Dorvan lesz az új államfő.

- A Szenátus Coruscant elhagyására szólítja fel a Jedi Rendet. A Rend székhelye Shedu Maadra költözik.

- Boba Fett segít megszökni a börtönből Daala admirálisnak, aki bosszúhadjáratot indít, hogy megszerezze a Galaxis feletti uralmat. A Jagged Fel vezette Birodalom Maradvány felsorakoztatja erőit Daala ellen.

- A Jediket egy rejtélyes támadás éri az Erőn keresztül, pszichózist okozva. Corran Horn gyerekei, Valin és Jysella Horn is ebbe az állapotba kerülnek, így kénytelenek őket átmenetileg karbonitba fagyasztani. Luke megkezdi a nyomozást a rejtélyes támadó után, mely során fiával, Bennel eljut a Bendő Halmazba. Útjuk során a Kesh bolygón elszigetelten élő Sith-ekkel (akiket szintén támadás ért) kényszerű szövetséget kötnek, hogy az ügy végére járjanak. Rátalálnak a Sötét Oldal egy entitására, Abeloth-ra, aki kiszabadult feketelyuk-halmaz börtönéből.

- Abeloth átveszi az új államfő, Rokari Kem alakját. A kesh-i Sith-ek behódolnak Abeloth-nak, esélyt látva általa az újbóli felemelkedésre. A Jedik kénytelenek fellázadni a kormány ellen, majd bejutni Coruscantra.

- Coruscant felszabadításakor a Jedi Rend legyőzi a Sithek Elveszett Törzsét és Abeloth-ot. Wynn Dorvan lesz az új államfő.

- A Jedi Rend parancsot kap a Szenátustól, hogy hagyja el Coruscantot. A Jedi Templom kiürül, a Rend a Shedu Maad-i Akadémiára költözik.

- Boba Fett segít Daalának megszökni a börtönből, akit bosszú és hódítási vágy vezérel, azzal a szándékkal, hogy uralja a Galaxist. A Jagged Fel vezette Birodalmi Maradvány hadat üzen Daala erőinek.

 

YU 45

Crucible

 

YU 104

R2-D2 mesél a Whillek Őrzőjének a Skywalker családról, a Klónháborúkon át a Galaktikus Polgárháborúig. (The Making of Star Wars: Revenge of the Sith)

 

YU 119

Megszületik Kol Skywalker fia, Cade Skywalker.

 

YU 127

- A Galaktikus Szövetség, a Jedi Rend és a yuuzhan vongok kifejlesztenek egy technológiát, mellyel újjáélesztik az invázió során elpusztult Ossust. A sikert látva száz másik bolygón hajtják végre ugyanezt. Ám az évszázadokon át rejtőző Egy Sith szabotálja a programot, mely megújítja mind a yuuzhan vongok iránti ellenségeskedést, mind a Jedik iránti bizalmatlanságot. A feltámadt Galaktikus Birodalom (korábbi Birodalmi Maradvány) kiválik a Szövetségből, részben az Ossus Projekt kudarcának hatására. A Roan Fel császár vezette Birodalom hadat üzen a Szövetségnek, az Anaxesi Szerződés megsértésére hivatkozva. A Sith-ek szövetségre lépnek a Birodalommal, Nyna Calixte, a Birodalmi Hírszerzés igazgatója révén. Ezzel kitör a Sith - Birodalmi háború. (Legacy)

 

YU 130

- Coruscanton a Birodalom legyőzi a Galaktikus Szövetséget, bekebelezve megmaradt területeit. A coruscanti Jedi Templom elesik, a Szövetség széthullik. A Birodalom új galaktikus kormányt alapít, a Sith - Birodalmi háború véget ér. (Legacy)

- Az ossusi mészárlás során meghal Kol Skywalker, ahogy kis híján az egész Jedi Rend is megsemmisül. Kol fia, Cade néhány társával elmenekül, ám a fiúnak nyoma vész a csata során. A Darth Krayt vezette Egy Sith Roan Fel császár, és Birodalmi-lovagjai ellen fordul. Krayt elűzi Felt, majd jogtalanul elfoglalja annak trónját, ám a Birodalom egy része hűséges marad a valódi császárhoz. (Legacy: Broken 1)

 

YU 137

- A fejvadásszá váló Cade Skywalker önkéntes száműzetésben él, megtagadva Jedi hagyatékát. Miután Roan Fel császár és lojálisai továbbra is ellenállnak Darth Krayt uralmának, a Sith végrehajtója, Darth Talon azt a megbízást kapja, hogy cserkéssze be Fel lányát, Marasiah hercegnőt, aki révén eljuthatnak Roanhoz. Fel visszafoglalja a Bastiont, ahol rendezi sorait. Socorrón a Talon üldözte Marasiah Fel Cade és fejvadászcsapata által elmenekül a Vendaxára. Talon követi őket, majd megütközik az Erőt ismét használni kénytelen Cade-del, és annak egykori, időközben megérkező társaival: Wolf Sazennel és Shado Vaóval. Antares Draco és Ganner Krieg Birodalmi-lovagok a hercegnő segítségére sietnek, ám Darth Nihl személyében Talon is erősítésben részesül. Cade csapata lerázza a Sith-eket, majd visszaviszik a hercegnőt apjához, a Bastionra. Cade elválik fejvadásztársaitól. (Legacy 1-3; 5-7: Broken 1-6)

- Nyna Calixte birodalmi moff megbízást kap a Sith-ektől egy Cade elleni hajtóvadászatra. A Besh Gordon-beli Kerék űrállomáson lel nyomára. Szövetkezési kísérlet történik Roan Fel birodalma és a Szövetség közt, ám két Cade-re vadászó fejvadász, Morrigan Corde és Jor Torlin szabotázsa révén a Krayt elleni egyesülésre nem kerül sor. Morrigan – aki Cade anyja – megöli Torlint. (Legacy 9-10: Trust Issues 1-2)

- Cade az ossusi Jedi Akadémiára megy, ahol találkozik K'Krukh, Wolf Sazen és Shado Vao Jedi-mesterekkel. Hogy felvegye a harcot az őt hajszoló Sith-ekkel, Cade visszatér a Jedik útjára; folytatja a tanulást. Nyna Calixte letartóztatja Cade egykori fejvadásztársait: Jariah Synt és Deliah Blue-t. (Legacy 11-12: Ghosts 1-2)

- Hogy kiszabadítsa a korábban általa feladott Jedit, Cade a Coruscantra megy. Ám a Sith Templomba érve, Darth Talon és Darth Nihl fogságába esik. Jariah és Deliah révén Krayt kizsarolja Cade-ből gyógyítóképessége használatát, mellyel a Sith saját betegségét akarja kezelni. Cade együttműködik, így barátait elengedik. Krayt felfedi egykori Jedi kilétét: A'Sharad Hett. Skywalker csatlakozik a Sith-ekhez; új mestere Darth Talon lesz. (Legacy 14-16: Claws of the Dragon 1-3)

 

YU 138

- Megalakul a Galaktikus Föderáció Triumvirátusa, mely magába foglalja a császári udvar bizonyos csoportjait, a Galaktikus Szövetséget és a Jedi Rendet.

- Az Egy Sith új stratégiájának révén bolygóról bolygóra veszik át a helyi kormányok feletti hatalmat.

- Darth Krayt végérvényesen meghal Cade Skywalker keze által.

 

  • Köszönöm 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Köszönöm szépen, mindenkinek! Örülök, ha elnyerte a tetszéseteket. :) Természetesen ezt a verziót is frissíteni fogom a jövőben a naprakészség kedvéért. Egyébként ha akad köztetek, aki vezet hasonló listát, szívesen venném, mert az enyém még így is jócskán kiegészítésre szorul. Így akár egy saját SW idővonalat is össze lehetne dobni a fórumon, a topik első hsz-ében. Persze ez csak egy ötlet.

 

Igazán szép munka :) Nem lesz meg gépre menthető változatban? :oops:

Bár van Office-om, ezt valamiért jobb szeretem mezei WordPad-ben csinálni. Ha így megfelel, akkor parancsolj:

Star Wars Timeline.rtf

Link to comment
Share on other sites

Huh, ez nem semmi. Gratula. Hasznos lesz a jövőben.

 

De az ep1 körüli események baromira nem tetszenek... Konkrétan egy EU-s esemény.

 

Plageuis még él az ep1 ideje ALATT!!! Röhejes baromság! Ezzel nem kicsit zúzzák le Palpatine numbuszát, arról nem beszélve, hogy a filmben Sidious egyáltalán nem kifutófiúként ténykedett. Ezt az ótvaros marhaságot melyik hülye találta ki? :facepalm:

 

 

Apró észrevétel: Owen Lars kétszer születik meg. YE 52-ben és 50-ben is. :)

Link to comment
Share on other sites

Huh, ez nem semmi. Gratula. Hasznos lesz a jövőben.

 

De az ep1 körüli események baromira nem tetszenek... Konkrétan egy EU-s esemény.

 

Plageuis még él az ep1 ideje ALATT!!! Röhejes baromság! Ezzel nem kicsit zúzzák le Palpatine numbuszát, arról nem beszélve, hogy a filmben Sidious egyáltalán nem kifutófiúként ténykedett. Ezt az ótvaros marhaságot melyik hülye találta ki? :facepalm:

 

 

Apró észrevétel: Owen Lars kétszer születik meg. YE 52-ben és 50-ben is. :)

Az EP1 EU dologhoz.

 

 

Luceno szeretett volna valami újat is mondani, ami meghökkenti az embereket. Nekem például tetszett, bár sejtettem, hogy az EU elleneseknek ez nem fog tetszeni. (Erről eszembe jutott, hogy ha ez a Plagueis él az EP1 idején dolog Lucas fejéből pattant volna ki és mondjuk berakta volna a TCW-be egy flashback formájában, akkor vajon az EU ellenesek mit szóltak volna hozzá? Vajon akkor ezt az ötletet már megtapsplták volna egyesek? ) Egyébként ezzel kapcsolatban azért egyeztetett a Lucasfilmmel és ők nem emeltek kifogást. Meg lehetett volna vétózni. A TCW-ben is ott volt Sidious-Ventress-Dooku dolog, ez is lökést adhatott az ötlethez. Elolvasva a regényt azt tudom mondani, hogy teljesen jó és beleiilik a képbe, pedig eleinte még nekem se tetszett az ötlet. Egyáltalán nem éreztem, hogy rombolja Sidious nimbuszát, sőt a regény végére érve sokkal inkább úgy érzi az ember, hogy Sidious az egyik legagyafúrtabb, legzseniálisabb Sith, aki valaha született. Ugyebár a klasszikus trilógiában is Obi-van bizonyos szemszögből értelmezte az igazságokat. Így volt ez a Plagueis regény esetében is Darth Sidiousnál. Bár formálisan tanítvány és Maul csak egy végrahajtó, de Sidious önmagát tekintette a Baljós idején mesternek, Plagueis csak olyanvalaki volt, akiből még hasznot húzhatott, ezért formálisan, színlelve még fejet hajtott előtte. De valójában saját magát tekintette mesternek, Mault pedig a tanítványának és volt olyan merész, hogy Plagueis háta mögött Maulnak Darth előnevet adott.

Abból a szempontból érthető a kirohanás, hogy én is ugyanígy reagáltam a TCW-nél Maul visszahozatala esetén. Aztán lehiggadtam, végignéztem a Maul történeteket és a végére úgy éreztem, hogy ez egy nagyszerű ötlet volt.

Tehát úgy vélem, hogy Luceno csak Lucas nyomdokain haladt. Elég belegondolni abba, hogy Lucas az EP1-gyel egy olyan filmet alkotott meg, amelyet sokan azért köpködnek, mert nem így képzelték el. És ott van az is, hogy Lucas visszahozta Mault és ebből egy zseniális történetszálat alkotott meg, holott elsőre oltári nagy baromságnak tűnt. Luceno is követi az ő példáját, ő is előjött egy meghökkentő húzással, zseniálisan beépítette a filmes dolgokba az ő elképzelését és fantasztikus történetet tett le az asztalra.

 

Edited by Darth Revan9
Link to comment
Share on other sites

Tény, én is kirohantam (az ablakon) Maul "feltámadásakor", aztán most meg éppen (megint) védem a topicjában, de első blikkre, a részletek ismerete nélkül ez nekem nagyon meredek. Szóval új cél: elolvasni ezt a könyvet, hogy helyre álljon a világ rendje. :)

 

Annyiból azért nem akadok fenn rajta, hogy a fogd meg Sötét Oldali alakok léte számomra sosem volt ellenszenves koncepció (Galen, Asajj, Savage, Császár Kezei, Inkvizitorok), sőt, mindig is úgy képzeltem, hogy Maul is efféle végrehajtóként kezdte pályafutását. Sőt, szvsz többségében minden Sith tanítvány így kezdheti. Csak az, hogy az ep1 közben még van egy harmadik Sith, az megint azt az érzést kelti, amit sok esetben nem szeressek: összesűrűsödnek az események.

Meg van még itt pár visszás gondolat, de azokat majd a könyv elolvasása után fejtem ki, mert hátha nincsenek is benne a könyvben. De egy biztos, ha Lucas fejéből pattan ki, akkor sem tetszett volna, mint ahogy Maul visszahozása sem jött be elsőre.

 

Link to comment
Share on other sites

Huh, ez nem semmi. Gratula. Hasznos lesz a jövőben.

 

De az ep1 körüli események baromira nem tetszenek... Konkrétan egy EU-s esemény.

 

Plageuis még él az ep1 ideje ALATT!!! Röhejes baromság! Ezzel nem kicsit zúzzák le Palpatine numbuszát, arról nem beszélve, hogy a filmben Sidious egyáltalán nem kifutófiúként ténykedett. Ezt az ótvaros marhaságot melyik hülye találta ki? :facepalm:

 

 

Apró észrevétel: Owen Lars kétszer születik meg. YE 52-ben és 50-ben is. :)

Köszi! Az Owenes dolgot javítom. :oops:

 

Revan jól leírta a lényeget, érdemes elolvasni a regényt, hogy tiszta képet kapj. A kezdetben meredeknek tűnő ötletekből könnyen válhatnak zseniális történetek. :)

Link to comment
Share on other sites

Először én sem akartam elfogadni, nagyon nem tetszett az ötlet, de mára már elfogadtam, és ez az új dolog is számomra teljesen új megvilágítás alá helyezte az EP1-t, mint ahogy Darth Maul feltámasztása.

 

Szóval, én is csak azt tudom ajánlani, hogy érdemes elolvasni a könyvet, és utána eldönteni, hogy belefér-e az SW univerzumba vagy nem. Egyébként Revan jól összefoglalta a lényeget. :)

Link to comment
Share on other sites

Bár van Office-om, ezt valamiért jobb szeretem mezei WordPad-ben csinálni. Ha így megfelel, akkor parancsolj:

Köszi!

 

Szóval új cél: elolvasni ezt a könyvet, hogy helyre álljon a világ rendje. :)

Éppen ezt szerettem volna ajánlani :) Én is olvastam, nem olyan, mint elsőre hangzik :)

Link to comment
Share on other sites

Akkor elsőre csak annyit, hogy Jace Malcolm nevébe nem kell a második l, mert csak simán Malcom a neve ( melyik névből is vehették? :D)

A másik meg ami engem is állandóan összezavar, hogy Mundi mesternek mindhárom nevét kötőjel határolja, így lesz Ki-Adi-Mundi.

Csupán apróságok, de miért is ne lehetne csiszolgatni ezt a nagyszerű művet? :)

Link to comment
Share on other sites

YE 3951-et annyival bővíteném ki, hogy a Katarron összegyűlt jedik a bolygó teljes lakosságával együtt meghaltak Darth Nihilus által

 

Szerk.: Ja, és az "Outer Rim"-et általában Peremvidéknek szokták fordítani (nem mintha a Külső Perem olyan rossz lenne, csak kevésbé megszokott)

 

Szerk2.: Szerintem ezek még fontos események

YE 1042-ben az Új Sith Renden belül egy polgárháború tör ki, amely során a rend frakciókra szakad.

 

YE 1010-ben Skere Kaan vezetésével megalakul A Sötétség Testvérisége, amely gyorsan magába olvasztja vagy elpusztítja a többi frakciót, ezzel ismét létrehozva egy egységes sötét oldali rendet

 

YE 950 körül Darth Cognus tanítványa Darth Millennial otthagyja mesterét és tanításait és a Dromund Kaason megalapítja a Sötét Oldal Prófétái nevű kultuszt

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

YU 1

- Lando a Clound City vezetőjévé válik. Gondolom Cloud City-t akartál írni :D

 

YU 9

Luke-ék bejutnak a Tantiss-hegybe, ahol találkoznak C'baoth-tal, aki a Clound City-ben levágott kézből létrehozza Luke klónját. Szintén.

 

YU 12

Katarn Clound City utcáin segít a Köztársaságnak felszámolni a csempészeket

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information