Ugrás a kommentre

Idővonal

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Már régebb óta hiányoltam egy ilyen topikot, ezért bátorkodtam nyitni egyet. Ide jöhet minden, ami a galaktikus történelem eseményeinek időbeli elhelyezésével foglalkozik. Terjedelme, és persze tartalma miatt spoiler mögé rejtem... akinek van ideje végigolvasni, annak kíváncsian várom a véleményét, észrevételeit. :)

Az alábbiak a Lucas-éra eseményeire vonatkoznak, egyfajta "alternatív univerzumot" képezve a hivatalos, Disney-éra mellett.

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:

Köszönöm szépen, mindenkinek! Örülök, ha elnyerte a tetszéseteket. :) Természetesen ezt a verziót is frissíteni fogom a jövőben a naprakészség kedvéért. Egyébként ha akad köztetek, aki vezet hasonló listát, szívesen venném, mert az enyém még így is jócskán kiegészítésre szorul. Így akár egy saját SW idővonalat is össze lehetne dobni a fórumon, a topik első hsz-ében. Persze ez csak egy ötlet.

2013. 12. 16. - 15:45, MissKarrde írta:

Igazán szép munka :) Nem lesz meg gépre menthető változatban? :oops:

Bár van Office-om, ezt valamiért jobb szeretem mezei WordPad-ben csinálni. Ha így megfelel, akkor parancsolj:

Star Wars Timeline.rtf(adat lekérése...)

Hozzászólás ideje:

Huh, ez nem semmi. Gratula. Hasznos lesz a jövőben.

De az ep1 körüli események baromira nem tetszenek... Konkrétan egy EU-s esemény.

Apró észrevétel: Owen Lars kétszer születik meg. YE 52-ben és 50-ben is. :)

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2013. 12. 17. - 4:54, Dzséjt írta:

De az ep1 körüli események baromira nem tetszenek... Konkrétan egy EU-s esemény.

Az EP1 EU dologhoz.

Szerkesztve: - Darth Revan9
Hozzászólás ideje:

Tény, én is kirohantam (az ablakon) Maul "feltámadásakor", aztán most meg éppen (megint) védem a topicjában, de első blikkre, a részletek ismerete nélkül ez nekem nagyon meredek. Szóval új cél: elolvasni ezt a könyvet, hogy helyre álljon a világ rendje. :)

Hozzászólás ideje:
  2013. 12. 17. - 4:54, Dzséjt írta:

Köszi! Az Owenes dolgot javítom. :oops:

Revan jól leírta a lényeget, érdemes elolvasni a regényt, hogy tiszta képet kapj. A kezdetben meredeknek tűnő ötletekből könnyen válhatnak zseniális történetek. :)

Hozzászólás ideje:

Először én sem akartam elfogadni, nagyon nem tetszett az ötlet, de mára már elfogadtam, és ez az új dolog is számomra teljesen új megvilágítás alá helyezte az EP1-t, mint ahogy Darth Maul feltámasztása.

Szóval, én is csak azt tudom ajánlani, hogy érdemes elolvasni a könyvet, és utána eldönteni, hogy belefér-e az SW univerzumba vagy nem. Egyébként Revan jól összefoglalta a lényeget. :)

Hozzászólás ideje:
  2013. 12. 16. - 16:27, Darth Sky írta:

Bár van Office-om, ezt valamiért jobb szeretem mezei WordPad-ben csinálni. Ha így megfelel, akkor parancsolj:

Köszi!

2013. 12. 17. - 11:05, Dzséjt írta:

Szóval új cél: elolvasni ezt a könyvet, hogy helyre álljon a világ rendje. :)

Éppen ezt szerettem volna ajánlani :) Én is olvastam, nem olyan, mint elsőre hangzik :)

Hozzászólás ideje:

Akkor elsőre csak annyit, hogy Jace Malcolm nevébe nem kell a második l, mert csak simán Malcom a neve ( melyik névből is vehették? :D)

A másik meg ami engem is állandóan összezavar, hogy Mundi mesternek mindhárom nevét kötőjel határolja, így lesz Ki-Adi-Mundi.

Csupán apróságok, de miért is ne lehetne csiszolgatni ezt a nagyszerű művet? :)

YE 3951-et annyival bővíteném ki, hogy a Katarron összegyűlt jedik a bolygó teljes lakosságával együtt meghaltak Darth Nihilus által

Szerk.: Ja, és az "Outer Rim"-et általában Peremvidéknek szokták fordítani (nem mintha a Külső Perem olyan rossz lenne, csak kevésbé megszokott)

Szerk2.: Szerintem ezek még fontos események

YE 1042-ben az Új Sith Renden belül egy polgárháború tör ki, amely során a rend frakciókra szakad.

YE 1010-ben Skere Kaan vezetésével megalakul A Sötétség Testvérisége, amely gyorsan magába olvasztja vagy elpusztítja a többi frakciót, ezzel ismét létrehozva egy egységes sötét oldali rendet

YE 950 körül Darth Cognus tanítványa Darth Millennial otthagyja mesterét és tanításait és a Dromund Kaason megalapítja a Sötét Oldal Prófétái nevű kultuszt

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

YU 1

- Lando a Clound City vezetőjévé válik. Gondolom Cloud City-t akartál írni :D

YU 9

Luke-ék bejutnak a Tantiss-hegybe, ahol találkoznak C'baoth-tal, aki a Clound City-ben levágott kézből létrehozza Luke klónját. Szintén.

YU 12

Katarn Clound City utcáin segít a Köztársaságnak felszámolni a csempészeket

Luke először megalapítja a Rogue squadron-t YU 1-ben, majd egy évvel később megalapítja mégegyszer, ezúttal Zsivány osztag néven ;)

Szerk.: YU 44-ben egy-két esemény kétszer van leírva

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.