Jump to content

6x07 - Crisis at the Heart


Recommended Posts

7. rész - Crisis at the Heart / Lelkiismereti válság

 

epguide607.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Scipio, Coruscant

 

Szereplők:

Padmé Amidala - Catherine Taber

Rush Clovis - Robin Atkin Downes

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Dooku gróf - Corey Burton

Mace Windu - Terrence Carson

Yoda - Tom Kane

Nix Card - Corey Burton

Thorn - Dee Bradley Baker

Hawk - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Kraken - Matthew Wood

Meena Tills - Anna Graves

Mas Amedda - Stephen Stanton

Riyo Chuchi - Jennifer Hale

Bec Lawise - Corey Burton

Zinn Paulness - Phil LaMarr

Mot-Not Rab - Dee Bradley Baker

Kin Robb - Anna Graves

Mon Mothma - Kath Soucie

 

Történet

Rush Clovis visszatér a Scipio -ra, ahol a két háborúzó fél képviselője előtt átveszi a Bankár Klán vezetését. Azonban a férfinak hamarosan szembesülnie kell azzal, hogy rútul becsapták. Dooku gróf olyan lépésre akarja kényszeríteni Clovis -t, ami a Köztársaságra nézve beláthatatlan következményekkel járna.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Thorn parancsnok díszített sisakja, valamit a Hammer -nek elkeresztelt forgótáras fegyvere, tisztelgés a Marvel képregények népszerű szuperhőse, Thor előtt.

- Egy Kraken nevű taktikai droidot is láthatunk az epizódban. Érdekesség, hogy egy kísértetiesen hasonló robotot fejezett le Anakin a 6x01 The Unknown című epizódban. Ez lehet ugyanaz a modell de egy teljesen új robot is.

- Riyo Chuchi szenátort is láthatjuk azon a szavazáson, amin ő és társai megszavazzák Scipio invázióját.

- Bec Lawise -t, a Szeparatista szenátus szóvivőjét legutóbb a 4x14 Friend in Need című epizódban láthattuk.

- Mon Mothma is feltűnik az epizódban, mégpedig a szavazáson, amivel a kancellári iroda alá rendelik a muun bankokat. A képviselőnő keresztbe kulcsolt kezei az elutasítást jelképezik.

 

Concept Art galéria

 

01.jpg

Thorn minigun -ja

 

02.jpg

Clovis megrongálódott irodája

 

03.jpg

Clovis irodájának belseje

 

04.jpg

Klónpilóta

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hogyan meséljünk el több napnyi (hétnyi, hónapnyi?) eseményt 20 perc alatt. Így! Talán kicsit kapkodós is lett emiatt az epizód, de távolról sem lett rossz. Sőt, remek lezárása ez mindannak, ami eddig folyt. Végül csak kisült, hogy a dolog mögött a Sith-ek álltak, és arra ment ki a játék, hogy Palpatine legyen a Bankár Klán elnöke. Kész, ezzel az övé az egész Galaxis vagyona. Zseniális! Ez az ürge valami félelmetesen ravasz. És megint jött az ártatlan bárányka szövegével. Jajj, ez nekem már túl sok, az első dolgom lesz (erről is) lemondani, amint vége a háborúnak. És kívülről ez tényleg hihető. Hiszen az, hogy a Bankár Klán korrupt és ellenséges, nem volt kérdés. De Clovist megoldásként Amidala javasolta (puff, még egy kis hitelrontás extrának), Palpatine-nak köze nem volt hozzá. Ő még csak bele sem akart folyni, az a gaz Kereskedelmi Szövetség kérte ki a véleményét. Aztán persze Clovis - mily meglepő - újfent elárulta a Köztársaságot. Hát akkor nincs más hátra, a Szenátus már megint rátestál néhány újabb feladatot a jóságos, így is túlterhelt, szegény, szerencsétlen Palpatine főkancellára. Hát nem sajnálni való? Van már hadserege, van már pénze, mi kellhet még neki? Ja megvan, egy trón!

És a Szenátus persze már megint tapsikol. Viszont itt megint volt egy remek kis kikacsintás, amikor mindenki ujjongott, ezúttal a Lázadók egy másik alapítója, Mon Mothma ingatta a fejét. Milyen finom kis utalások ezek arra, hogy ezek ketten látják, hogy a dolgok rossz irányba folynak, de tehetetlenek - még. Nekem mindig is hiányzott ennek a kettőnek a mesterkedése az ep3-ból, máig hibának érzem a kivágását. Ezután végképp, mert az ilyen kis nüanszok remek felvezetője lenne annak, hogy a Köztársaság végnapjaiban elhatározzák magukat más, erőszakosabb megoldások keresésére. Hiszen itt már tényleg nem tehetnek semmit szavakkal. Felszólalnak, na és? Bail hitelét már tönkre tették korábban, Mothma sosem volt az az erélyes szószónok, de ha még az is lenne, ezen a ponton már a Szenátus maga Palpatine. Füttyent és kis háziállatkertje már tapsikol is. Okos majmok, tessék, keksz! :fuckoff:

Clovis tragédiája szomorú, de őszintén mondom, egy kicsit sem sajnálom. Nem elég, hogy köpönyegforgató, még h*lye is. Gondolhatta volna, hogy Dooku nem jótékonysági indíttatásból segített neki, és, hogy sosem fogja visszanyerni a hatalmat - mert soha nem is volt neki olyanja. A végén meg, amikor már minden veszett, amikor még egy pici jót tehetett volna, mit csinál? Fegyvert fog Amidalára! Anyád! Mehetett a darálóba, az ilyen piócák tették tönkre a Köztársaságot. Persze nyilván a jó szándék vezérelte, ó hogyne...

Ami viszont kellemes meglepetést okozott, az a Szeparatista szenátor. Már a Heroes of Both Sides-ban is kiérződött, mennyi érek ellentét van a Szeparatista Parlament és a kereskedelmi szervezetek, valamint a Sith-ek között. A szenátorok java tényleg a régi, korrupciómentes világot akarja vissza, míg a másik fél a zsarnokság felé kúszik. És sajnos a másik fél, Dookuék a vezéregerek, ez itt ütközik ki nagyon, amikor Bec Lawise Tyranus szimplán agyonlöveti Amidalával. Pedig hát Lawise a kongresszus vezetője volt. Már korábban is írtam, azt hiszem, az ötödik évados értékelésemben, hogy ilyen közel az ep3-hoz a jó már nem győzhet, de újra és újra meglepődöm azon, mennyire igaz ez már.

Link to comment
Share on other sites

Egy erős, több helyen szemet gyönyörködtető akciókkal megspékelt politikai szál, nagyon tetszett. Bepillanthattunk a Bankár Klán legmélyebb bugyraiba is. Embo szerepeltetése plusz pont nálam. Talán a legfontosabb dolog a szálban Anakin dühe, haragja. Már nem ugyanaz a Jedi, aki képes hideg fejjel gondolkodni a legnagyobb bajban is. A kis csipkelődések is nagyon jók voltak Anakin és Clovis között. Becses lezárása Clovis történetének.

Link to comment
Share on other sites

Jó volt végre látni Thorn parancsnok akcióját!

Ezek a jelenetek nagyon régóta a fejünkben voltak, mert benne voltak az 5. évad trailereiben, szóval kellettek na!

Mondjuk hamar el is dobták magukat, de nagyon igényesen volt megkomponálva.

Külön tetszettek újfent a "kamerakezelések" és, hogy egyes helyszíneket valóban gigászi méretűnek tudtak ábrázolni.

Ez utóbbi az egész Clovis szálban nem először fordul elő.

Ahogy Dookuék felhasználták Clovist az elég féreg dolog volt. sok a gonoszság a 6. évadban! :clap:

Boritékolható is volt a vége, no meg papírforma is de nem bánom, jobban bejött ez a sztory, mint korábban a politikai-tipusú epizódok.

 

apropó Dooku! Milyen flegmán belerúgott a halott klón fejébe! Ilyen csúnyaságot egy gyereksorozatban?! :lol:

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Végre kiderült minden. Palpdious rá akarta tenni a mocskos kezét a bankokra. Gondolom megnőtt a tőkeigénye így a végén, ráadásul hamarosan jön a Birodalom kikiáltása, szóval jobb ha a széf kulcsa akkor már nála lesz. Sajnos ehhez egy megjavult, régi énjében újra bízó embert használ fel, tesz tönkre, öl meg. Sokatokkal ellentétben nekem nem volt ellenszenves figura Clovis. A Bankár klán tagja volt, így nem lehetett elítélni a kisded játékaiért régen, ráadásul ez az epizód bizonyította be, hogy sokat változott. Előnyére! A sithe -ek csapdája tökéletes volt, szegény Clovis pedig mattot kapott. Egy valamiben hibázott, amit ha korábban bevall akkor teljesen másképp is alakulhattak volna a dolgok. Meg kellett volna mondania, hogy a vezetés korruptságával kapcsolatos információkat Dooku -tól kapta. Ennyi! Abban az esetben nincs ez az értelmetlen halál, ahol megint egy jobbítószándékú embert ölnek meg. Az epizód vége számomra kísértetiesen emlékeztetett az előző szál végére: akkor Fives próbálta bizonygatni, hogy meg vannak vezetve a Jedik, most pedig Clovis tett egy halott kísérletet erre. Hogyan is hihetnének neki ezek után? Ugyanúgy a sithek csapdájában vergődik mint ahogy Fives is. Természetesen szólnom kell Anakinról is aki egészen a rész végéig meglepően higgadtan és okosan viselkedik. Jól sejti, hogy Clovis hirtelen pálfordulásával valami nem stimmel. Jó a Windu -val és Yoda -val folytatott beszélgetésük is az induló flotta előterében, ahol Yoda célozgat Anakin kötődésére. Na de a vége! Anakin ott vagy igazából nem tudta megmenteni Clovis -t és Padmé -t, vagy pedig egy aljas húzással átverte a feleségét. Nekem az Erő használatának teljes hiánya tűnt fel. Nem tudom lehetett volna-e azzal élni ebben a helyzetben? Ráadásul ha Clovis elengedi Anakin kezét, nem lett volna még esély az Erővel érte nyúlni? Gyanús dolgok ezek számomra, kíváncsi leszek Nektek mi a véleményetek. Anakin hagyta leesni Clovis -t?

 

Egyébként a rész remekül volt felépítve, Dooku egy nagy sz*rdarab. Egyre inkább azt veszem észre, hogy minden egyes résszel jobban gyűlölöm. Várom a lefejezését, amit immár kéjes vigyorral fogok nézni minden egyes alkalommal. Milyen dolog az, hogy a halott klónokba belerugdal? :fuckoff: Ráadásul a Sidious hologrammal már úgy beszél, mintha Palpatine -val diskurálna. És ez a féreg Jedi volt. Qui-Gon Jinn mestere. Hihetetlen!

 

A szenátusban játszódó jelenetek egytől egyig zseniálisak. Valóban hihető amit Sidious mond az EPIII -ban. Ő a szenátus. Az a sok birka olyan könnyen megvezethető, hogy arra nincs szó. Talán mentségükre legyen mondva, hogy úgy könnyen lehet manipulálni, ha mind a két oldalon én kavarok. A lényeg, hogy Long live the banks! :fuck2:

Link to comment
Share on other sites

Viszont itt megint volt egy remek kis kikacsintás, amikor mindenki ujjongott, ezúttal a Lázadók egy másik alapítója, Mon Mothma ingatta a fejét. Milyen finom kis utalások ezek arra, hogy ezek ketten látják, hogy a dolgok rossz irányba folynak, de tehetetlenek - még.

 

Na ezt én nem vettem észre, pedig hogy sasoltam a hátteret! :D Mikor látható pontosan?

 

Clovis tragédiája szomorú, de őszintén mondom, egy kicsit sem sajnálom. Nem elég, hogy köpönyegforgató, még h*lye is. Gondolhatta volna, hogy Dooku nem jótékonysági indíttatásból segített neki, és, hogy sosem fogja visszanyerni a hatalmat - mert soha nem is volt neki olyanja. A végén meg, amikor már minden veszett, amikor még egy pici jót tehetett volna, mit csinál? Fegyvert fog Amidalára! Anyád! Mehetett a darálóba, az ilyen piócák tették tönkre a Köztársaságot. Persze nyilván a jó szándék vezérelte, ó hogyne...

Nem értek egyet! Szerintem Clovis -t igenis az igazságosság vezérelte volna, jó vezetője lett volna a Klánnak. Az más kérdés mennyire volt naiv, de nyilván nem látott bele annyira Dooku lapjaiba mint mi. Lehet, hogy sejtette, hogy majd egyszer kérnek tőle valamit, de azt szerintem senki se gondolta volna, hogy ennyire aljas módon használják fel. Clovis nem volt egy angyal, de nála voltak/vannak ezerszer rosszabbak is a Köztársaságban. Aztán meg ő legalább képes volt valamilyen szintű pozitív változásra. Egyébként nekem még mindig nagyon fura, hogy ugyanazok pénzelik a háború mindkét oldalát. Erre akkor kellett rájönnöm amikor a Szepik és a Köztársaságiak együtt vették át a Klántól az irányítást.

 

Ami viszont kellemes meglepetést okozott, az a Szeparatista szenátor. Már a Heroes of Both Sides-ban is kiérződött, mennyi érek ellentét van a Szeparatista Parlament és a kereskedelmi szervezetek, valamint a Sith-ek között. A szenátorok java tényleg a régi, korrupciómentes világot akarja vissza, míg a másik fél a zsarnokság felé kúszik. És sajnos a másik fél, Dookuék a vezéregerek, ez itt ütközik ki nagyon, amikor Bec Lawise Tyranus szimplán agyonlöveti Amidalával. Pedig hát Lawise a kongresszus vezetője volt. Már korábban is írtam, azt hiszem, az ötödik évados értékelésemben, hogy ilyen közel az ep3-hoz a jó már nem győzhet, de újra és újra meglepődöm azon, mennyire igaz ez már.

Igen ezt a szenátort én is sajnáltam, kicsit Mina -ra emlékeztetett. Ráadásul volt akkora féreg Dooku, hogy Padméval lövette le. Még jó, hogy nem készült róla videó felvétel... Dooku tényleg nem tisztel senkit és semmit.

 

Jó volt végre látni Thorn parancsnok akcióját!

Ezek a jelenetek nagyon régóta a fejünkben voltak, mert benne voltak az 5. évad trailereiben, szóval kellettek na!

Valóban jó volt és hősi halál jutott neki is. Ahogy kivégezték az is durva volt. :o

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Na ezt én nem vettem észre, pedig hogy sasoltam a hátteret! :D Mikor látható pontosan?

22:17-nél úszik be a képbe, az előtérben. Elég morci.

 

Nem értek egyet! Szerintem Clovis -t igenis az igazságosság vezérelte volna, jó vezetője lett volna a Klánnak. Az más kérdés mennyire volt naiv, de nyilván nem látott bele annyira Dooku lapjaiba mint mi. Lehet, hogy sejtette, hogy majd egyszer kérnek tőle valamit, de azt szerintem senki se gondolta volna, hogy ennyire aljas módon használják fel. Clovis nem volt egy angyal, de nála voltak/vannak ezerszer rosszabbak is a Köztársaságban. Aztán meg ő legalább képes volt valamilyen szintű pozitív változásra. Egyébként nekem még mindig nagyon fura, hogy ugyanazok pénzelik a háború mindkét oldalát. Erre akkor kellett rájönnöm amikor a Szepik és a Köztársaságiak együtt vették át a Klántól az irányítást.

Nem tudja, holott dolgozott együtt Dooku sleppjével? Amikor sutyiban pénzelték a geonosisi droidgyárat, akkor mit gondolt, ki támogatja azt a tranzakciót, Sebulba? Kinek jelent Poggle és Dod, ki áll az egész tetején? Ha ezután nem jött rá, hogy Dooku nem egy szentember, akkor még hülyébb, mint gondoltam. Lehet, hogy jót akart, de baromi rossz úton indult el. Az ilyenfajta jóakarásra senkinek semmi szüksége, meg is lett az eredménye, a Sith Nagyúr kezében van a Galaxis összes pénze.

Clovis ostoba volt, maga sem tudta, hogyan érhetné el, amit akar, és ugrott gondolkodás nélkül ama csapat felé, aki a könnyebbik utat ajánlotta neki. Jó vezető ilyet nem tesz. Jó vezető gondolkodik, átrágja, hogy Dooku miért is kínál neki sutyi ajánlatot - egy köztársasági szenátor lakásába becsempészett, ezáltal potenciális veszélyt jelentő droidot használva üzenetközvetítőként. Clovis ezt az egészet iszonyú ostobán kezelte.

 

Az azonban poén Palpatine részéről, hogy mindig egy javító szándékú figurát haszná mérföldkövek letételére. A kancellári kinevezését Amidalának köszönheti, a korlátlan jogokat Jar Jarnak, a pénzét Clovisnak, a Jedi Tanács kiiktatását Anakinnak. Mindig egy jó szándékú, de túl naiv vagy ostoba (esetenként mindkettő) embert használ, így tényleg a jóság látszata mögé bújhat. Hiszen ő Amidalákkal és Anakinokkal szövetkezik, nem Gunrayokkal. Jót akar, jó ügyet szolgáló emberek vannak körülötte - az már kérdés, hogy Darth Sidiousként meg a gennyalakok rajongják körbe. Bámulatos, mikre nem képes az öreg.

 

Anakin hagyta leesni Clovis-t?

Szerintem nem akarta feltétlen megölni, de ha már úgyis esett, hát nem törte össze magát a megmentésével. Kicsit olyan helyzet állhatott elő, mint a Batman Begins végén. Nem ölte meg Clovist, de meg sem akarta menteni. És ekkor már nem csak azért, mert a pali ráhajtott a nejére, hanem mert áruló volt, veszélyforrás a Köztársaságra, ráadásul fegyverrel fenyegette Amidalát -> ami továbbra sem fér a fejembe, hogyan jutott eszébe. Jó, tegyük fel, hogy megijedt Anakin megérkezésétől - erre azért jó oka volt -, na de ekkor az a biztosan járható út, hogy azt a nőt kezdjük el fenyegetni, aki miatt már akkor sz*rrá verte, amikor csak megcsókolta? Ha a féltékenységtől képes lett volna megölni, mit tesz féltésből?

Link to comment
Share on other sites

Nem tudja, holott dolgozott együtt Dooku sleppjével? Amikor sutyiban pénzelték a geonosisi droidgyárat, akkor mit gondolt, ki támogatja azt a tranzakciót, Sebulba? Kinek jelent Poggle és Dod, ki áll az egész tetején? Ha ezután nem jött rá, hogy Dooku nem egy szentember, akkor még hülyébb, mint gondoltam.

Hogy tetszik mondani? :D Mit nem tudott Clovis? Clovis sok mindent tudott, egyszerűen arra az aljasságra nem volt felkészülve amit vele tenni akartak és végül tettek is. Ennek nincs köze ahhoz, hogy Dooku -val korábban már üzletelt. Akkor nem lett átb*szva semennyire. Valószínűleg nem gondolta a grófról, hogy ilyen dolgokra vetemedne ellene, és gyakorlatilag a halálba küldi majd. Kicsit olyan ez mint Bac Lewise esete. Ő hitte volna, hogy Dooku az első zokszó után kinyírja? Őt, a szeparatista parlament vezetőjét?

 

Lehet, hogy jót akart, de baromi rossz úton indult el. Az ilyenfajta jóakarásra senkinek semmi szüksége, meg is lett az eredménye, a Sith Nagyúr kezében van a Galaxis összes pénze.

Clovis ostoba volt, maga sem tudta, hogyan érhetné el, amit akar, és ugrott gondolkodás nélkül ama csapat felé, aki a könnyebbik utat ajánlotta neki. Jó vezető ilyet nem tesz. Jó vezető gondolkodik, átrágja, hogy Dooku miért is kínál neki sutyi ajánlatot - egy köztársasági szenátor lakásába becsempészett, ezáltal potenciális veszélyt jelentő droidot használva üzenetközvetítőként. Clovis ezt az egészet iszonyú ostobán kezelte.

Clovis azt tette, amit Scipioi polgárként más is tett volna. Szerintem nem volt ebben semmi kivetnivaló. Dooku -ban meg miért ne bízott volna meg, amikor addig az évek alatt minden probléma nélkül üzletelt? Amúgy Nix Card volt itt a főkolompos, a rész végi feltűnése a szenátusban mindent megmagyarázott.

 

Szerintem nem akarta feltétlen megölni, de ha már úgyis esett, hát nem törte össze magát a megmentésével. Kicsit olyan helyzet állhatott elő, mint a Batman Begins végén. Nem ölte meg Clovist, de meg sem akarta menteni. És ekkor már nem csak azért, mert a pali ráhajtott a nejére, hanem mert áruló volt, veszélyforrás a Köztársaságra, ráadásul fegyverrel fenyegette Amidalát -> ami továbbra sem fér a fejembe, hogyan jutott eszébe. Jó, tegyük fel, hogy megijedt Anakin megérkezésétől - erre azért jó oka volt -, na de ekkor az a biztosan járható út, hogy azt a nőt kezdjük el fenyegetni, aki miatt már akkor sz*rrá verte, amikor csak megcsókolta? Ha a féltékenységtől képes lett volna megölni, mit tesz féltésből?

Clovis pánikba esett a végén, kétségbeesett volt. Biztos nem bántota volna Padmé -t, ráadásul épp egy turbolift felé hátráltak amikor a robbanás történt. Szerintem csak addig akarta a lányt, amíg valahogy kijut az épületből. Jobban belegondolva Anakin nem is engedhette volna el Clovist ha jót akar, mert Padmé nem engedte neki. Ha direkt ledobja azzal végképp olajat önt a tűzre. Így mondhatni okosan megoldotta a helyzetet...

 

Am úgy amikor Dooku átlépdel a halott klónokon és picit rájuk sandít, szerintem hasonló az EPIV egyik jelentéhez, mikor is Darth Vader teszi ugyanezt a lázadókkal a Tantive IV-en. Nekem legalábbis egyből ez ugrott be :)

De ez a féreg még fejbe is rúgta a hullákat. :fuckoff:

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ha lett volna egy ici-pici sütnivalója, akkor mint írtam, elgondolkodik azon, hogy Dooku miért sutyiban köt vele üzletet. Azért annak az üzletnek a körülményei csak egy ostoba fajankónak nem lehettek gyanúsak. Clovisnak eleve fel kellett volna tennie a kérdést, honnan a francból tudja Dooku, hogy ő akkor Amidalánál van? Honnan tudta meg, hogy megsérült és orvos droidot küldenek hozzá? Miért egy orvosdroid a hírvivő. A Bankár Klán semleges, akkor miért is nem tud Dooku közvetlen rácsörögni? Miért az éj leple alatt, titokban sugdolózva ad át neki ilyen bizonyítékokat? Nem, Clovis ostoba volt, vagy annyira végtelenül naiv, hogy az már ön- és közveszélyes.

 

Ha fegyvert fogsz egy emberre és túszhelyzetet teremtesz, az nem az "én amúgy nem akarom bántani" érzés legjobb kifejező eszköze. ;) Aki erre vetemedik, az elhatározta már magát, hogy adott esetben megöli a túszt.

Link to comment
Share on other sites

Clovis-nak szándékában állt felfedni, hogy Dooku-tól kapta az értesüléseket. Azért nem tehette meg, mert Dooku még egy lapáttal rátett és megfenyegette, hogy nem fogja visszafizetni a már felvett kölcsönöket, ha Clovis nem engedelmeskedik neki. Már pedig ha a hitelezett nem fizet, nincs pénz, amit a bank kiadhat újabb hitelbe. Ráadásul ha jól értettem, még az is szóba került, hogy San Hills révén a Szeparatisták még jóval azután is kaptak kölcsön, hogy elkezdték nem megadni a korábbiakat, aminek a lehetősége továbbiakban is fenállt, de tovább növelte a bankok összeomlásának veszélyét. Clovis mattot kapott, abban a pillanatban, hogy elfogadta Dooku ajánlatát. Szóval ostobaság volt elfogadnia? Még ezt sem mondanám. Clovis, mint pénzember, nem számított rá, hogy Dooku olyasmivel fogja fenyegetni, ami Clovis szemszögéből nézve, Dooku saját céljaira nézve is veszélyes (ha a Szepik nem fizetnek, a bankok összeomlanak). Clovis egyszerűen nem láthatta előre, hogy Dooku-nak sosem az volt a célja, hogy biztosítsa a Szepiknek a további kölcsönöket, hanem hogy Sidious kezére játssza a bankok irányítását. Ahogy Ody mondta, ilyen aljasságra egyszerűen nem számított, nem is számíthatott.

Padmé túszul ejtése szerintem egy kissé erőltetett húzás volt az írók részéről, de magyarázható azzal, hogy ekkorra teljesen kicsúszott a lába alól a talaj, és már egyáltalán nem is gondolkodott. Még Padmé is megjegyzett valami ilyesmit, amikor Clovis nekiállt ecsetelni, hogy még helyre tuja hozni a dolgokat.

Azt én is furcsálltam, hogy Anakin nem használta az Erő-t, bár abban a pozícióban elég nehéz lehetett koncentrálni. És lássuk be, nem ez volt az első eset, hogy egy Jedi "elfeledkezett" róla, hogy olyat is tud, hogy az elméjével megfogjon valakit :D

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Werebazs szépen leírta mit gondolok. :D Clovis ott hasalt el, hogy nem gondolta mi a valódi terv (még szép). Lecsokizta az estét meg a titokban adott infót. Gondolhatta, hogy majd kell tennie érte valamilyen kedvezményt Dooku -nak. Arra ami történt nem számíthatott. Nyíltan ostobának nevezni ezért szerintem nem helyénvaló.

Link to comment
Share on other sites

És összeáll a puzzle.

Én azért sajnálom Clovist, hisz rendbe akarta hozni a dolgokat, csak épp nem jött össze Neki. Padmé túszul ejtése.. biztos vagyok benne, hogy nem bántotta volna. Kicsit tényleg olyan volt, mint Fives esete, ott is miért kellett csapdába ejteni Rexéket? Nem láttak jobb megoldást, de nem is akartak rosszat. Anakin meg... inkább affele hajlok, hogy tényleg nem tudta volna ott, akkor megmenteni mindkettőjüket.

Link to comment
Share on other sites

Azért az nem semmi hogy egy rész 20 perc után megváltoztatni Clovisról a véleményem. Megírtam a véleményemet az előző részről(ahol nem volt szimpi), majd megnéztem ezt az epizódot. Hát Clovis megitélése nálam pozitivvá vált. Iszonyú aljas csapdába csalták. Tisztán látszik hogy jót akart és jóvá akarta tenni a régebbi dolgait. Odyval és Werebazssal értek egyet, hogy nem ostoba volt hanem nem volt más választása. Megzsarolták, hogy nem fizetik a hiteleket. Mondjuk belegondolva az is milyen durva már hogy Dooku csak úgy kijelenti hogy nem fizetnek. És igazából senki nem tehet ez ellen semmit. Ez már birodalmi szint.

Viszont Clovis azt a hibát elkövette hogy Dooku zsarolása után nem mondta el ezt egyből Amidalának vagy a Szenátusnak.. Hogy azért kell kamatlábat emelni, mert Dooku megfenyegette. Így ő már védve lett volna. De akkor is elmondhatta volna ezt mikor beállított Dooku Scipióra és Padmé hitetlenkedve nézett mikor kiderült hogy a gróffal üzletelt. Akkor is beszélhetett volna.

Szóval ez abszólut nem ostobaság. Naivságnak az, de Dzséjt te mit tettél volna mikor jön egy Sith és mondd valamit? Ellenkezel? Kinyírta volna Clovist se perc alatt. Semmit nem tehetett. Nyilván tudta hogy Dooku nem jótékony céllal kéri amit kér.

Itt kitérnék erre a naiv kérdésre egy kicsit. Naivnak nagyjából azt a személyt nevezzük aki fel sem tud tételezni más személyekről olyat pl hogy átverik és mindent elhisz neki gondolkodás nélkül. Namost személyes véleményem az hogy ez nem feltétlenül negatív tulajdonság. Mert egy normális ember el sem tud képzelni olyan aljasságot amit mondjuk Dooku csinált. Miért? Mert ő soha nem ártana így senkinek. magából indul ki.

Jómagam is ilyen vagyok. Amikor olvasom a híreket és a szemembe villan hogy miket csinálnak emberek a másikkal, hát én sem hiszem el hogy ilyen aljas lehet valaki. Persze a szó valódi értelmében ez naívság.

Aztán megjött Anakin és a felmentő sereg. Clovisnak itt sem volt más választása mint a túszejtés. Nyilván nem akarta bántani Amidalát, én már azelőtt kitaláltam mit fog tenni, mielött megtette. A helyzet az volt amire ő is rájött hogy mindenki azt hiszi ő volt a hunyó. Mivel már csinált rosszat senki nem fog neki hinni. ha elkapják, felkötik. Ráadásul pont az a Jedi áll az ajtóban aki összeverte és nem bízik benne. Mivel tudta hogy Anakin Padmé miatt nem fog támadni(hisz megsérthette volna) ,ezért túszul ejtette és a liftig elvitte volna. Aztán jött a becsapódás. Aztán a gyilkosság. Mert ezt sajnos nem lehet máshogy hívni. Anakin az Erővel mindkét embert simán felránthatta volna. Amikor mondta hogy kettőjüket nem bírja tartani kicsit nevettem magamban hisz ott az Erő. Anakin szépen fejlődik az EP3-as Vaderhez.

A Scipión vívott légi csata eszméletlen látványosra sikerült. Főleg az EP4-es Halálcsillag elleni támadásra való utalás, mikor a klón vadászgépének célzóberendezése befogta a szepi vadászt. Maga a fegyver hangja is olyan volt mint az X-Wing-é. Persze hisz ebből lett az.

Link to comment
Share on other sites

Frenkie....nagyon egyetértek! :)

 

Viszont Clovis azt a hibát elkövette hogy Dooku zsarolása után nem mondta el ezt egyből Amidalának vagy a Szenátusnak.. Hogy azért kell kamatlábat emelni, mert Dooku megfenyegette. Így ő már védve lett volna. De akkor is elmondhatta volna ezt mikor beállított Dooku Scipióra és Padmé hitetlenkedve nézett mikor kiderült hogy a gróffal üzletelt. Akkor is beszélhetett volna.

Valóban ott csúszott el, hogy nem közölte ezt a tényt még ideje korán. Ebben valóban hibázott. A végén meg már késő volt szerintem. Senki nem hitt volna neki.

 

A Scipión vívott légi csata eszméletlen látványosra sikerült. Főleg az EP4-es Halálcsillag elleni támadásra való utalás, mikor a klón vadászgépének célzóberendezése befogta a szepi vadászt. Maga a fegyver hangja is olyan volt mint az X-Wing-é. Persze hisz ebből lett az.

Ezt még senki nem írta, és bár én is észrevettem, nagyon jó kis utalás volt. A sors pikantériája, hogy ezúttal ez a lelőtt hajó tragikus események okozója lett.

Link to comment
Share on other sites

Frenkie: Clovis egy dolgot tehetett volna (és az lett volna a helyes): nem fogadja el Dooku ajánlatát. Csak őt annyira elvakította a ... na mi is? Nem biztos, hogy hataloméhség, lehet, hogy a csorba kiköszörülésének kényszere, hogy nem nézett a dolgok mögé, és nem akart abba belemenni, hogy végtére is mi vezérelheti ebben a helyzetben Dookut. Ott hibázott, és az életébe került a Sith-ek aljas játszmájában ez a hiba.

Link to comment
Share on other sites

Frenkie: Clovis egy dolgot tehetett volna (és az lett volna a helyes): nem fogadja el Dooku ajánlatát. Csak őt annyira elvakította a ... na mi is? Nem biztos, hogy hataloméhség, lehet, hogy a csorba kiköszörülésének kényszere,

Clovis mindennél jobban szeretett volna jót tenni. Remek volt a jelenet amiben elmondta, hogy ő mennyire elkötelezett a muun -ok iránt, akik egyáltalán nem rosszak. Már-már idealistának is nevezhetnénk.

Link to comment
Share on other sites

Frenkie: Clovis egy dolgot tehetett volna (és az lett volna a helyes): nem fogadja el Dooku ajánlatát. Csak őt annyira elvakította a ... na mi is? Nem biztos, hogy hataloméhség, lehet, hogy a csorba kiköszörülésének kényszere, hogy nem nézett a dolgok mögé, és nem akart abba belemenni, hogy végtére is mi vezérelheti ebben a helyzetben Dookut. Ott hibázott, és az életébe került a Sith-ek aljas játszmájában ez a hiba.

 

 

Ha nemet mondd Dooku kinyírta volna. Nem volt más választása.

Link to comment
Share on other sites

Engem a Clovis-szál arra a mondásra emlékeztet, ami szerint a "A Pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve". Szerintem Clovis kétségtelenül jót akart tenni és kétségtelenül fogalma se volt róla, hogy ezt ebben a politikai környezetben hogy lehetne kivitelezni.

Link to comment
Share on other sites

Szóval ez abszólut nem ostobaság. Naivságnak az, de Dzséjt te mit tettél volna mikor jön egy Sith és mondd valamit? Ellenkezel? Kinyírta volna Clovist se perc alatt. Semmit nem tehetett. Nyilván tudta hogy Dooku nem jótékony céllal kéri amit kér.

Pontosan azt tettem volna, amit te is írtál: elmondtam volna Amidalának. Ha az ember tiszta lappal akar kezdeni, tisztán is áll hozzá. Clovis úgy akarta helyrehozni a dolgokat, hogy közben ugyanolyan alamuszi módszerekkel dolgozott, ami oda juttatta a Bankár Klánt, ahonnan ki akarta rángatni. Ez így nem megy. Tiszta eredményt tiszta játékkal kaphatsz.

Ha elmondja Amidalának valószínűleg akkor is ez lett volna az eredményt, mert sajnos volt egy harmadik játékos is Sidious képében, de akkor legalább Clovisról nem az a kép maradt volna meg, hogy kétszer is elárulta a Köztársaságot és kétszer is megpróbálta megölni Amidalát. Ha viszont elárulja, hogy Dooku benne van a dologban, Amidala is jobban bízott volna benne, meg merem kockáztatni, még Anakin is elkezdett volna bízni benne. Talán a Köztársaság nagyobb haderőt küldött volna a Scipióra, uram bocsá', még a Szeparatista Parlament is jobban odafigyelt volna a dolgok menetére, ha tájékoztatják őket is. Persze, mint írtam, a végeredmény lehet (sőt, biztos), hogy ugyanez lett volna, a Bankár Klán kiköt Palpatine mancsai között, de Clovis jobban jött volna ki a dologból, például én is jobb véleménnyel lennék róla.

Viszont Clovis nem tudta, hogy Dooku Sith, ez nem lehetett opció a mérlegelésben, és amikor lelőtték a szeparatista képviselőt, nekem úgy tűnt, hogy hidegvérű gyilkosnak sem nézte addig Clovis a jó gróf urat. És az sem éreztem, hogy Clovis pusztán halálfélelemből ment bele az üzletbe. Azért ment bele, mert Dooku felajánlotta a legkönnyebb, legsimább utat. Na és milyen oldalon van az az út, ami könnyebb és simább? :)

Link to comment
Share on other sites

Senki nem mondja, hogy Clovis szent ember lett. Csak azt próbáljuk lefesteni, hogy megvolt benne a jóság is. Persze ha neked unszimpi a fizimiskája akkor szélmalomharc az ügy. :D

 

Ha viszont elárulja, hogy Dooku benne van a dologban, Amidala is jobban bízott volna benne, meg merem kockáztatni, még Anakin is elkezdett volna bízni benne.

Pontosan. Anakin volt talán az egyetlen aki a birka szenátus bégetése mellett megjegyezte, hogy bűzlik a dolog Clovis tettei körül. Még Yoda is Anakin -nak nyalizik, hogy igaza volt Clovis esetében. :facepalm:

Link to comment
Share on other sites

Oké, megvolt benne a jó, de ezt Darth Vaderről is elmondhatjuk, mégis halálra ítélném tettei miatt. ;)"Egyetlen jó cselekedet nem tesz semmissé számtalan gaztettet." Ráadásul itt még a jó cselekedet sem jött össze. A jó szándék önmagában kevés, ha a tett tisztasága megkérdőjelezhető. Egy tetves áruló, naná, hogy nem szimpatikus, és attól sem lesz az, mert egyszer, véletlenül tenni akart valamit jót, igaz, annak rosszul állt neki. Számos ember van, aki jót akar tenni, és jól is csinálják, tisztességesen csinálják, Clovis a nyomukba sem ér (Amidala, Luke, Leia, Bail Organa, stb.) Én az ilyen Clovis-féle férgeket nem tudom jó szemmel nézni.

Link to comment
Share on other sites

Hát én ilyen megbocsájtó típus vagyok, szóval nálam bevágódott Clovis. :D Az önfeláldozása is becsülendő volt. Nem tudom mások a helyében mit léptek volna. Ő szinte második szóra azt mondta, hogy engedje el Anakin. Erről a jelenetről egyébként Palpatine jutott eszembe, ahogy az EPIII -ban lóg a pod szélén és barna csíkos gatyával vinnyog, hogy leeshet.

Link to comment
Share on other sites

Oké, megvolt benne a jó, de ezt Darth Vaderről is elmondhatjuk, mégis halálra ítélném tettei miatt. ;)"Egyetlen jó cselekedet nem tesz semmissé számtalan gaztettet." Ráadásul itt még a jó cselekedet sem jött össze. A jó szándék önmagában kevés, ha a tett tisztasága megkérdőjelezhető. Egy tetves áruló, naná, hogy nem szimpatikus, és attól sem lesz az, mert egyszer, véletlenül tenni akart valamit jót, igaz, annak rosszul állt neki. Számos ember van, aki jót akar tenni, és jól is csinálják, tisztességesen csinálják, Clovis a nyomukba sem ér (Amidala, Luke, Leia, Bail Organa, stb.) Én az ilyen Clovis-féle férgeket nem tudom jó szemmel nézni.

 

 

Akkor máshogy itéljük meg Clovist. Szerintem arról van szó hogy rájött mennyi ocsmányságot követett el és jóvá akarta tenni, magyarán megszólalt a lelkiismerete. Az hiba volt hogy Padménak nem mondta el, de az Ody által említett önfeláldozása számomra azt bizonyítja hogy "megtért" és jó lett. Egy féreg ember nem így viselkedett volna ,lógva a magasban.

De persze nem akarlak meggyőzni. :D

Link to comment
Share on other sites

Azt az önfeláldozást én is szép gesztusnak tartom, sőt, azt is, hogy nem árulta be Anakint és Padmét, és azért el sem ítélem, hogy ráhajtott Padméra. Csak ez nekem kevés ahhoz, hogy megbocsássak valakinek, aki miatt ezrek haltak meg.

Link to comment
Share on other sites

Még gyorsan leírom, mielőtt belekezdenék a Crisis At The Heart értékelésébe, de az előző epizódnál elfelejtettem említeni, - hiába, úgy tűnik ilyen feledékeny vagyok ma este. (>-<) - hogy azért elég vicces, ahogy a Szenátus tagjai viselkednek az ülésen. Mármint, elvileg ők úriemberek, politikusok. Erre mit csinálnak? Csapkodnak, ordibálnak, mint egy nagy rakás neveletlen kölyök. Ilyen kormányzás mellett nem csoda, ha Palpatine feloszlatta őket az EPIV.-ben. :D

 

A rész tetszett. Clovis megint megmutatta... Illetve meg akarta mutatni, hogy neki nem lehet parancsolni, de sajnos hiába vált ő a Bankár Klán vezérigazgatójává, a vezetés már akkor sem az ő kezében volt. Szerencsétlen egy ember. A Köztársaság úgy emlékszik rá, mint egy árulóra és amikor megkísérelte helyrehozni a hibáit és tenni valamit a közjó érdekében, az ellenség manipulációinak köszönhetően így is úgy is egy mocskos árulóként fognak emlékezni rá. Az önfeláldozása számomra megható volt. Továbbra sem vált egyértelműen pozitív karakterré a szememben, de mindenképpen nagyon emlékezetes szereplő.

 

Tetszett az is, ahogy Padmé beszélt azzal a szeparatista politikussal. Bec Lawise, most néztem utána a nevének. :D Úgy tudtak beszélgetni egymással, mint két hétköznapi ember, bele sem gondolna az ember, hogy ők ketten háborúban állnak. Dooku gróf pedig ismét megmutatta, számára mennyit jelentenek az emberei. A Szeparatista Kongresszus sem több egy ilyen álkormánynál, amit azért hoztak létre, hogy a szeparatistáknak meglegyen az az érzete, hogy ők irányítanak, aztán nagy francokat.

 

Thorn parancsnok nagyon bad ass volt. Többet nem is kell elmondanom róla. :D

 

Annyira izgatott vagyok ezzel az évaddal kapcsolatban és már csak két történetszál maradt belőle. Olyan kevés, de olyan jó! :(:)

 

Apropó, még valami. Talán volt valami, ami nem tetszett. A Scipio-i légi csaták, annak ellenére, hogy baromi látványosak voltak, nagyon rosszul voltak oda vágva. Pont ott, amikor Clovis pisztolyt fog Padméra vágják bele ezeket a kis csata pillanatokat, de szerintem ez helyenként megtörte a jelenet ritmusát, de olyan nagyon nem volt zavaró. :)

Link to comment
Share on other sites

Annyira izgatott vagyok ezzel az évaddal kapcsolatban és már csak két történetszál maradt belőle. Olyan kevés, de olyan jó! :(:)

 

És mi jön még KisKósa! Hajajj! :D

 

Apropó, még valami. Talán volt valami, ami nem tetszett. A Scipio-i légi csaták, annak ellenére, hogy baromi látványosak voltak, nagyon rosszul voltak oda vágva. Pont ott, amikor Clovis pisztolyt fog Padméra vágják bele ezeket a kis csata pillanatokat, de szerintem ez helyenként megtörte a jelenet ritmusát, de olyan nagyon nem volt zavaró. :)

Szerintem azok azért kellettek, hogy felvezessék az ütközést az irodával.

Link to comment
Share on other sites

Nekem semmi bajom nem volt eddig Clovis-szal ebben a történetben, érthetőek voltak a motivációi, kiderült, hogy idealista és tele van jó szándékkal, de ebben a részben sokat romlott ez az összkép.

Sajnálom, hogy meghalt, és szép dolog, hogy feláldozta magát, de amíg idáig eljutottunk, azok alapján ennél jobbat sajnos nem tehetett. :( Totálisan "elvesztette az arcát", az emberi hitelét minden tekintetben. Az egy dolog, hogy nem gondolt bele (pedig üzletember), hogy olyan szívességet, amit Dooku ajánlott, nem szoktak ingyen osztogatni (tipikus "majd egyszer kérni fogunk mi is valami szivességet" helyzet), de az igazi baj, hogy nem tudta méltósággal kezelni a helyzetet, amikor kiderült, mibe keveredett. Aki elég erőt és elhivatottságot érez magában ahhoz, hogy felvállalja a Bankár Klán korrupciótól való megtisztítását, és poster man-ként bólogat mosolyogva a Szenátusban, amikor kinevezik és megadják neki a bizalmat, az álljon ki az igazáért, amikor megzsarolják! Komolyan, régen voltam ilyen csalódott karakter kapcsán, mint most, amikor egyszerűen Amidala szemébe mondta, hogy felemelik a kamatlábat a Köztársaság számára. Az meg egyszerűen szánalmas volt, hogy Padmé ellen fordította a fegyverét, hogy magát védje.

Dookuék jól keverték a kártyát, az biztos, de sikerült hozzá egy kellően gyenge jellemű embert is találni, ami nagyon megkönnyítette a győzelmüket.

Link to comment
Share on other sites

Szóval akkor csalódtál Clovis- ban? Nem lehet, hogy mivel ő üzletember ezért nincs tisztában az ilyen helyzetek kezelésével? Nem mentegetni akarom, és persze nem volt szép tőle, hogy Padmé -ra szegezte a fegyverét. De ez csak pánik reakció volt szerintem. A végén pedig meg is halt a nőért.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information