Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Donát írta:

Négyen már le lehetne tolni egyet, nem? 2 vs 2 mint egy jóféle TCW epizódban. :) 

Szerintem is meg lehet rendezni a játékot, @Iqvi-val már öten vagytok. Ha látja a nép milyen is ez a játék, lehet később többen fognak érdeklődni. 

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Én beszállnék ötödiknek.

Felirtalak. :)

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:
2 órával ezelőtt, Donát írta:

Négyen már le lehetne tolni egyet, nem? 2 vs 2 mint egy jóféle TCW epizódban. :) 

Szerintem is meg lehet rendezni a játékot, @Iqvi-val már öten vagytok. Ha látja a nép milyen is ez a játék, lehet később többen fognak érdeklődni. 

Még 1 ember kellene. A 6 főt pedig betudnám úgy sorolni, hogy közben mindkét oldalon lenne egy vezető és akkor a székhelytámadásnál is a 3 kör meglenne 3 emberre. :) Ody, benne vagy 6. tagként? Mert akkor meglennénk. :)

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem tudom mikor fogok ráérni hétvégén sajnos. Hátha lesz más addig. Ha nem akkor a jövőhét jó lehet.

Ha összejön a 6 fő, akkor úgyis megbeszéljük, hogy mikor is legyen megtartva. :) Az biztos, hogy a hétvége nekem nem jó, így leghamarabb jövő szombaton tudjátok lejátszani a játékot.

Hozzászólás ideje:

Egy a lényeg, ha a jövőben Dzséjt is játszana, akkor őt tessék külön csapatnak számítani.:D

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A jelentkezőktől kérdezném: a héten legyen megtartva a játék vagy legyen eltolva jövőhétre? :) Kisebb javítások történtek - és még holnap is belejavítok - de minden készen áll a startra.

Hozzászólás ideje:
22 perccel korábban, Wilde írta:

Akkor ez nem ma lesz, ugye? :D

Nem, jövőhétre csúsztatjuk, de jó lesz ez, 6 emberrel szépen elleszünk. :D

Jelentem közben, hogy a 6 játékost sikeresen elosztottam a két táborba, random.org segítségével.

KÖZTÁRSASÁG

Wilde

Darth Sky

Yoda József

SZAKADÁROK

Donát

Ody Mandrell

Iqvi

A választás úgy történt, hogy beírtam a 6 nevet és 6 -szor nyomtam a Randomize gombra. Fura, de mind a 6 alkalommal mást nyomott az első helyre. :lol: De így lett elosztva: aki első helyen szerepelt, az ment a köztársaságba, a kövi körnél az első ment a szakadárokhoz. :D

Hozzászólás ideje:

Meg hány órától kezdődne a játék? (Na nem mintha most olyan sok programom lenne és nem egész nap itthon ülnék.) :D

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Akkor a héten ez meg lesz tartva?

Ha minden klappolni fog, akkor végre sor kerül rá. :)

11 perccel korábban, Wilde írta:

Meg hány órától kezdődne a játék? (Na nem mintha most olyan sok programom lenne és nem egész nap itthon ülnék.) :D

Este 8 óra. :)

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Mik is a szabályok? Most fingom sincs az egészről. :D

Az alább olvasható. ;)

2019. 12. 23. - 22:26, Bence1997 írta:

Na akkor a szabályok és az egészt hogyan is kell elképzelni:

1. A SW Galaxisa 10 szektorból áll. Ebből 1-1 szektor a Köztársaság/Szakadárok kezén van, mint főhadiszállás/székhely. Innen indul a játék. Mindkét csapatnak van 1000 pontja.

2. Az első rész a területszerzés:

• a területszerzésnél minimum 4, maximum 8 kérdés lesz feltéve
  • itt mindkét csapatból 1-1 tag fog megmérkőzni egymással, természetesen váltakozni fog ez a felállás
  • ha mindkét csapat helyesen válaszol a kérdésre - szigorúan csak az első válasz elfogadott! - akkor a kijelölt területek a csapatoké lesznek és gazdagodnak 200-200 ponttal
  • ha az egyik csapat válaszol csak jól, akkor értelemszerűen csak ők kapnak területet, a másik ekkor alulmarad, hátrányba kerül területszerzésnél
  • az első szakasz addig fog menni, amíg az összes szektor - jelen esetünkben 8 db - el nincs foglalva.

3. A játék második szakasza nem más, mint a hadjárat:

• A hadjárat lényege nem más, mint eljutni a másik csapat kiindulóhelyéhez, a főhadiszálláshoz
  • Ha ez sikerül az ellenfélnek, akkor egy 3 kérdést tartalmazó játékon kell átesniük a két oldal embereinek. Itt fontos megjegyeznem, hogy lesz 2 segítség majd, egy a támadó félnek és egy a védekező államnak.
  • Ha az ellenfél területét megszerzi a csapat, akkor 2×200 pontot kap a csapata:
    • 200 -at ér maga a terület
    • ellop az ellenféltől 200 pontot
  • Az nyer, aki
    • több ponttal rendelkezik a 4×4 -es játékmenet után
    • elfoglalja az ellenfél székhelyét

4. A területszerzésnél, ha a kérdésre mindkét csapat helyesen válaszol elsőre, akkor mindkét csapat területet foglalhat.

5. A hadjáratnál a gyorsaság a fontos. Aki előbb válaszol helyesen, az nyeri a kört és vagy elfoglalhatja a csapata az ellenfél területét vagy a védekező fél megvédte a megtámadt területet.

6. A hadjárat során létezik mindkét fél számára 3 db segítség. Kettő fontos a székhely ostrománál, 1 pedig az egész hadjárat folyamán:

• Az első segítség a támadó félhez tartozik, a főhadiszállás ostromakor: Az első segítséget akkor kérheti a támadó fél vezetője, ha teszem azt az űrbéli védelmet felszámolták (ergo az első kérdésre a támadók elsőként helyesen válaszoltak) de a légvédelemnél vagy éppen a szárazföldnél elbukták a kérdést.
  • Az első segítség pusztán annyit jelent, hogy a támadók kapnak plusz egy kérdést - azonban ez 200 pont levonásával jár!
  • A második segítség a védekező félhez tartozik, a főhadiszállás ostromakor: ha a székhely űrvédelmét/vagy éppen légvédelmét elvesztették, akkor lehetőség adódik annak pótlására.
  • Ezesetben visszaigényelhetik az űrvédelmet/vagy éppen légvédelmet - ez 200 pont levonásával jár!
  • A harmadik segítség az egyik legérdekesebb támogatása mindkét félnek.
  • A harmadik segítség ugyanis mindkét fél részéről kérhető, ha már elkezdődött a hadjárat.
  • A támadó vagy a védekező oldal adott körben játszó embere igényelheti, hogy egy számára megnevezett témakörben érkezzen egy kérdés. A számára adott témakör lehet filmek, sorozatok, könyvek vagy képregények:
    • a filmeknél meg kell mondania, hogy melyik filmre gondolt
    • a sorozatoknál egyrészt meg kell mondania, hogy élőszereplős vagy animációs és azután, hogy melyik sorozatra gondolt
    • a könyveknél és a képregényeknél azonban csak a korszakot(PT, OT, ST) mondhatja meg!
Hozzászólás ideje:

Kicsit javítottam a térkép kinézetén. Így jó lesz? :D A szepik jelét még meggondolom - sajna nem png -s kép lett, pedig azzal simább csere lenne, de ezen még dolgozok egy kicsit.

https://imgur.com/a/x6WVjXc

A sárga kis csíkok a támadási lehetőségeket vetítik előre. :)

Hozzászólás ideje:

Az elején lesz egy ilyen próbakör? Így elsőre érthetőnek tűnik a játék, de azért jó lenne egy gyakorlás.

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, Yoda József írta:

amúgy én a térképet kissé nehezen látom át... Hogy mik a területek és melyik mivel határos

Korábban volt egy másfajta térkép, csak gondoltam, inkább átalakítom kicsit, kerestem egy "jobbat". :) A kis sárga vonalak jelentik a kapcsolatot az egyes szektorok között.

Hozzászólás ideje:
51 perccel korábban, Bence1997 írta:

Korábban volt egy másfajta térkép, csak gondoltam, inkább átalakítom kicsit, kerestem egy "jobbat". :) A kis sárga vonalak jelentik a kapcsolatot az egyes szektorok között.

Tehát akkor a 10 szektor: Unknown Regions, Wild Space, Outer Rim, Mid Rim, Expansion Region, Inner Rim, Colonies, Core Worlds, Deep Core, Tingel Arm?

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Yoda József írta:

Tehát akkor a 10 szektor: Unknown Regions, Wild Space, Outer Rim, Mid Rim, Expansion Region, Inner Rim, Colonies, Core Worlds, Deep Core, Tingel Arm?

A Tingel Arm helyett a Hutt Space lesz. :)

Hozzászólás ideje:

Amúgy a Tingel Arm kb. az Outer Rim szélén helyezkedik el, a Wild Space/Unknown Regions kettőst választja el. Itt most ezt nem nézzük - az a Vadűr része lesz. Így jön össze a 10 terület. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.