Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Yeah, Exar Kun visszatért! :yeah:A Solo című filmben látható egy jelenet, amiben szerepel egy kődarab Exar Kun Sith Nagyúr piramisából. Ha jól tudom, a Solo egyik forráskönyve ezt meg is erősíti. Sőt, az egyik Lucasfilmes munkatárs is megerősítette. Exar Kun eredetileg a 90-es években bukkant fel, a Jedi-Akadémia regény trilógiában és a Jedi Históriák képregényekben, Yavin előtt 4000 körül. A kánon béli konkrétabb megjelenéséről még nincs adat. Remélem nem váratnak sokáig magukra.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A forrás a The Art of Solo című könyvet említi, amit Phil Szostak írt. Lee Sandales, a Lucasfilm művészeti részlegének munkatársa is megerősítette.

Hozzászólás ideje:

Az Art könyv tele van olyan ötletekkel, amik végül nem vagy nem úgy kerülnek a filmbe ahogy korábban elképzelték. Sajnos rengeteg helyen jelent meg hibásan hogy az Art könyv miatt kánon lett Exar Kun. A story group megerősítette azóta, hogy ez nem igy van. Később még lehet kánon, egyelőre viszont nem az.

Az Art könyvben egyébként vuki rohamosztagosok is vannak.

Hozzászólás ideje:
12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Köszönjük meg ennek a remek oldalnak... 

Nem az Art booknak kellene megköszönni? Hisz abban van ez a fals infó, amit aztán - tök jogosan - átvesz minden oldal

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Fentebb van leírva, hogy ez egy ötlet volt csak ami nem valósult meg.

Fentebb le van írva, hogy a könyv tele van olyan ötletekkel, amik végül nem valósultak meg, de ennek ellenére vannak benne olyan dolgok is, amik igenis kánonnak számítanak.

De példának okáért a felette lévő két fejezet mind olyan dolgokat ír le, ami benne van a filmben az ősi fegyverektől egészen a mandalore-i páncélig. A szövegkörnyezetből meg egyszerűen nem derül ki, hogy az Exar Kun féle asztal egy végül elvetett ötlet lett

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Nabopolasszar írta:

Fentebb le van írva, hogy a könyv tele van olyan ötletekkel, amik végül nem valósultak meg, de ennek ellenére vannak benne olyan dolgok is, amik igenis kánonnak számítanak.

Akkor utánajárok, hogy igaz-e, ha már egy komoly oldalra írok komoly cikket. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ez elég elszomorító és elkeserítő. Ebben az esetben a könyv nagyon félrevezető. Erre a Lucasfilm Történeti Csoport jobban odafigyelhetne a jövőben.

Bízom benne, hogy azért Exar Kun is átkerül egyszer.

Szerkesztve: - Darth Revan9

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Most, hogy a Thrawn-trilógiát olvasom, eszembe jutott, hogy milyen jó volna, ha Jorus C'Baoth-t beletennék a hivatalos kánonba. Ha már Thrawn admirális és Rukh megkapta ezt a "megtiszteltetést", akkor a Zahn-művekből C'Baoth is megérdemelné, úgy gondolom. Én bírom ezt a ****fej, "na majd én megmondom" stílusát, még Windu mesteren is túltesz. :D 

Én mindig azt hajtogatom, hogy mindenki maga döntse el, mi Kánon, és mi nem, de egészen biztos vagyok benne, hogy a Star Wars-rajongók többsége nem így gondolkodik, hanem szigorúan veszi a Disney által megszabott Kánont. Sőt, jó néhányan szerintem nem is foglalkoznak a Legends-könyvekkel, mondván, úgysem képezik hivatalosan az SW-idővonalat - így feltehetően Jorus C'Baoth neve több fannak nem cseng ismerősen, pedig szerintem megérdemelné, hogy Kánonba kerüljön, s ezáltal a rajongók jobban megismerjék.

Én mindenképp film formájában találkoznék vele szívesen, s emellett könyvekben is visszatérhetne. És tudtommal ő kimondottan Legends-karakter, tehát elvileg még csak fogalom szintjén sem létezik a hivatalos SW-univerzumban (ha nem tévedek), szóval teljesen felül lehetne írni a kalandjait, az eredettörténetét (ahogyan azt Thrawnnal is tették, ha jól hiszem) - nyilván nem kéne erőltetni vele kapcsolatban a Kirajzás-sztorit (már amennyiben ellentmond a Kánonnak), meg hogy klónozták, stb. Egy részlegesen új történetet kreálhatnának neki, de a külsejét, jellemét meghagynák. 

Ti mit gondoltok?

Hozzászólás ideje:

C'baoth eddig még semmilyen formában nem tűnt fel a kánonban. Ha már a Thrawn-trilógia, én szívesen látnám az új rendszerben Mara Jade-et, Talon Karrde-t vagy Garm Bel Iblist is. 

Érdekesség egyébként, hogy Zahn eredetileg Obi-Wan "gonosz klónját" szánta Luke tanítójának, de a Lucasfilm nem engedte neki. Ezt követte a Kirajzás során meghalt ismeretlen Jedi klónjának ötlete. 

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, caseyjones írta:

Most, hogy a Thrawn-trilógiát olvasom, eszembe jutott, hogy milyen jó volna, ha Jorus C'Baoth-t beletennék a hivatalos kánonba. Ha már Thrawn admirális és Rukh megkapta ezt a "megtiszteltetést", akkor a Zahn-művekből C'Baoth is megérdemelné, úgy gondolom. Én bírom ezt a ****fej, "na majd én megmondom" stílusát, még Windu mesteren is túltesz. :D 

Ha van valami, aminek örülök az új canon kapcsán, hogy eddig a C'baoth-oz hasonló Erőhasználó klónokat eltüntették.

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Ha már a Thrawn-trilógia, én szívesen látnám az új rendszerben Mara Jade-et, Talon Karrde-t vagy Garm Bel Iblist is.

Őket én is szeretném "viszontlátni" :)

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Érdekesség egyébként, hogy Zahn eredetileg Obi-Wan "gonosz klónját" szánta Luke tanítójának, de a Lucasfilm nem engedte neki. Ezt követte a Kirajzás során meghalt ismeretlen Jedi klónjának ötlete. 

Na, ezt nem is tudtam. Olvasva ezt az érdekességet, örülök, hogy végül C'Baoth klónja szerepel a trilógiában, nem pedig Obi-wané. Szerintem teljesen komolytalanná tette volna az egészet.

4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Ha van valami, aminek örülök az új canon kapcsán, hogy eddig a C'baoth-oz hasonló Erőhasználó klónokat eltüntették.

Én nem a C'Baoth-klónra gondolok a canon kapcsán, hanem magára C'Baoth-ra, az eredeti figurára. 

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az elomin faj is átkerült az új kánonba. Először a Thrawn-trilógiában tűntek fel. Később több, más regényben, képregényben is benne voltak. A Jedik alkonyában is az egyik szereplő egy elomin. Az új művekben először az Utóhatás harmadik részében tűntek fel, majd a Han Solo képregényben is volt egy elomin szereplő.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

És ahogy nézem a Brian Daley-féle Solo-trilógia bizonyos elemeit is.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Jó lenne, de az Exar Kun-os dologgal is jól meghülyítették az embert. Pedig ott még egy Lucasfilmes illetékes is nyilatkozott, aztán helyre kellett tenni.

Hozzászólás ideje:

A kettő között azért van különbség, az Exar Kun-os esetnél valaki bele látott valamit a Soloban látott tárgyakba, egy "illetékes" meg szépen rájuk hagyta, amiért aztán az orrára is koppintottak, itt meg a Dash neve és a többi dolog egy kánon könyvben tűnik fel.

Hozzászólás ideje:

A Tales from Vandor-ból közölt részletből egy újabb régi ismerős nevére bukkanhatunk Xim a despota. A legendákban a Köztársaság megalapítása idején uralkodott, míg a kánonban egy hadúr, aki a Galaktikus Birodalom bukása és az Első rend megjelenése közti időszakban uralkodott. 

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, tomcsi80 írta:

A Tales from Vandor-ból közölt részletből egy újabb régi ismerős nevére bukkanhatunk Xim a despota. A legendákban a Köztársaság megalapítása idején uralkodott, míg a kánonban egy hadúr, aki a Galaktikus Birodalom bukása és az Első rend megjelenése közti időszakban uralkodott. 

Szerintem ő a canon-ban is egy rég elfeledett kor egykori hadura.  Egyébként az ő neve már a Solo filmhez készült útmutatóban is felbukkan.

• 5 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A Wookieepedia-n olvastam a grysk cikket, aminek a jelenlegi változata fejtegeti a yuuzhan vong–grysk párhuzamot a "Behind the scenes" szakaszban. (Február 12-ig az "Eras" sablonnal össze is volt kapcsolva a grysk és a yuuzhan vong cikkek a laptörténet szerint. ) Forrásnak a Kirajzás, Vector Prime és Thrawn: Szövetségek könyvek, illetve az Invasion képregény van megadva. (Magyarán semmi "hivatalos" a regényeket/képregényt leszámítva.) Szerintetek mennyire/milyen szinten számíthat a grysk faj a yuuzhan vong faj "rekanonizációjának"?

Hozzászólás ideje:

Ez egy jó kérdés. Nem tudom, szerintem valamennyire a yuuzhan vongokról mintázták őket. Meglátjuk, hogy milyen történetek születnek még a gryskekkel kapcsolatban. :)

Hozzászólás ideje:

Örülnék annak, hogy a grysk faj előbb vagy utóbb fontos szerephez jutna. Érdekes lenne a gryskeket látni például a IX. filmben. Különös, hogy az Ismeretlen Régiókban piszmog egy harcias, agresszív, nomád faj – akik mondhatni keresik a bajt – és eddig elvileg utalás szintjén sem jelentek meg a sequel trilógiában (ami részben az Ismeretlen Régiókban játszódik). xD

5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Gryskek? Ezek az új kánon termékei?

Igen

Spoiler

, a Thrawn: Szövetségekben jelentek meg először.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.