Odumin Hozzászólás ideje: Június 15. Hozzászólás ideje: Június 15. (szerkesztve) Viccnek jó volt. Fú, de utálom, amikor valami 100%-ban számítógéppel készül, de hogy mutasson valami klasszikus animációs jelleget, a karaktereket (de csa azokat) 12 fps-ben renderelik ki... Szerkesztve: Június 15. - Odumin 1 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Június 17. Hozzászólás ideje: Június 17. (szerkesztve) Nagyon menő Comic conos posztert kapott a Predator - Halálbolygó. (azért írom, hogy én is szokjam) Megmagyarázza a film munkacímét ami Backpack volt, ha igaz! Spoiler Szerkesztve: Június 17. - csoli1138 1 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Kedd 21:48 Hozzászólás ideje: Kedd 21:48 Predator: Killer of Killers Kellemes csalódás volt. Az animáció szerintem baromi jól néz ki, még az elnagyolt predatorokat is gyorsan megszoktam. A stílus meg mostanában nagyon sok animációs produkcióban jelen van az Arcane-tól a Spider-verse filmekig. A sztori érdekes, bár szokás szerint nincs agyonbonyolítva és inkább az akció a fontos, illetve némileg a Predator-univerzum bővítése. Ennek ellenére épít a korábbi Predator-mozikra, ami nekem kifejezetten tetszett. Spoiler Gondolok itt első sorban a Predators-ra, hiszen a sztori alapja ugyanaz: a ragadozók kivételesen eredményes gyilkososkat rabolnak el a Földről, hogy aztán saját bolygóik valamelyikén saját feltételeik között vadászhassanak rájuk. A különbség, hogy itt látjuk, kiket miért és honnan raboltak el, illetve ezúttal a helyszín egy aréna, nem egy vadrezervátum. A végén Naru meglepett, bár számítottam egy régi ismerős cameójára, már csak abból adódóan is, hogy itt az alapfeltétel egy yatjua elpusztítása volt. Bár én nem Narura, hanem inkább Schaeferre vagy Harrigenre számítottam. Előbbire azért, mert a jó öreg őrnagy visszatérésére a '87-es guatemalai vadászidény óta várunk, utóbbira meg azért, mert Torres Raphael Adolini pisztolyát kapta meg, amit '97-ben Harrigennek adott Greyback. Persze talán az, hogy Naru az 1700-as évekből származik, jobban passzol a Killer of Killers milliőjébe, tekintve, hogy történelmi korokból raboltak el embereket. Mondjuk azt jó lett volna tudni, hogy a jelenkor(?) mikor is zajlott. 2025-ben? Vagy a távoli jövőben, ahol a Predator: Badlands is fog játszódni? Mondjuk Raphael Adolini pisztolya jelezheti azt, hogy még 1997 előtt vagyunk, és a fegyver csak ezután kerül Graybackhez. Akárhogy is, érdekes lesz majd úgy nézni a Prey 2-t, hogy tudjuk, Naru még minimum 300 évig életben lesz. És mivel a Prey, a Killer of Killers, a Predator: Badlands és a Prey 2 is Dan Trachtenberg projektje, biztos, hogy lesznek itt még összefonódások. Úgy tűnik, a Diseny ezt az univerzumot is komolyan veszi, és az eddig lazán vagy egyáltalán nem kapcsolódó filmek egységessé univerzummá fognak szerveződni. Apropó, a film valamennyire mérföldkő is a Predator-univerzum háza táján, ugyanis nem csak, hogy ez az első animációs produkció, de ez az első kánon mű, amiben használták az idegen faj nevét: yautja. A nevet Steve és Stephani Perry találták ki az 1994-ben kiadott, az 1990-es Aliens vs. Predator című képregény alapján íródott Aliens vs. Predtor: Préda könyv írásakor. És bár az elmúlt 31 évben rengeteg könyvben, képregényben és egyéb alkotásban használták a yautja megnevezést, így a rajongók körében is elterjedté vált, mint "hivatalos" név, soha semmilyen kánonnak számító forrásban nem volt benne, sőt a 20th Century Fox anno határozottan elhatárolódott ettől a megnevezéstől. De úgy néz ki, hogy a gyerekkorok pusztítója, azaz a Disney sokkal kegyetlenebb, mint a jóságos Fox volt, és hagyta Dan Trachtenbergnek, hogy 31 év után kánonná váljon a yautja név. 2 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Tegnap 13:04 Hozzászólás ideje: Tegnap 13:04 2025. 06. 12. - 12:05, Ody Mandrell írta: Predator- Killers of Killer Spoiler elrejtése A törzsfőnök a végén Alien csontvázat cipelt a hátán? Nem azt viselt. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 12 órával korábban Hozzászólás ideje: 12 órával korábban @Ody Mandrell olvasgatva az interjúkat módosítanom kell a korábbit: de, azt viselt Spoiler A film társrendezője, Josh Wassung a Gazette sci-fi magazinnak árulta el, hogy a Grendel King köpenye xenomoprh farkak csontjaiból áll. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Jobb így mert összeköti a két univerzumot. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 5 órával korábban Hozzászólás ideje: 5 órával korábban (szerkesztve) Amúgy ha megtartják az előzmények (Prometheus&Covenant) cselekményét (Romulus jó példa arra, hogy ez így van!) és szépen elkezdik összefésülni a Predator és az Alien univerzumot... ebből még valami nagyon jó is kisülhet! Tudom, már unalmas vagyok, de én a magam részéről még mindig azt várom, hogy valahogy elvarrják David levegőben lógó szálát! Szerkesztve: 3 órával korábban - Darth Riddick 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Hozzászólás ideje: 1 órával korábban (szerkesztve) Ezen a ponton szerintem már totál felesleges a "ha" szó használata, a Romulus után egyértelmű, hogy a Disney nem ignorálja a Prometheus-t és az Alien: Covenantot. Hogy befejezik-e valaha is David történetét, azt még nem tudni, bár nem lepne meg, ha igen. A Romulus óta Scott is előjött már a Covenant 2 lehetőségével, és nemrég Fassbender is kifejezte, hogy szívesen újra magára öltené David szerepét. Ráadásul a Disney-ről van szó, akik a Star Wars-szal már bizonyították, hogy nem restek visszanyúlni régi sztoriszálakhoz, elég csak az Obi-Wan Kenobira vagy a Rebels-re gondolni, amik korábbi művek folytatásai a régi szereplőkkel. És most már az is száz százalékosan biztos, hogy elkezdték építeni az Aliens vs. Predator univerzumot, és a korábbitól eltérően ezúttal nem különálló világ lesz, hanem egybefogja az Alien és a Predator világát, így a korábbi filmek is részesei lesznek - legalábbis a 7 Alien-film és minimum 4 Predator (a The Predator sorsa még kétséges, de mivel az lazán kötődik a korábbi AVP univerzumhoz, így lehet, hogy ezen az alapon totál ignorálják a két AVP-hez hasonlóan). Ráadásul ugyanúgy szép fokozatos az építkezés. Most a Killer of Killers-ben volt utalás, a Predator: Badlands-ben sem csak easter-eggként lesz jelen egy Weyland-Yutani szintetikus és kolónia (amiket láthattunk a trailerben), és már a Romulus folytatásával kapcsolatban is pletykálják, hogy feltűnhet benne egy yautja valamilyen formában (cameo, háttérben, mint a Narcissus a Romulusban). Apropó, Fede Álvarez októberben szeretné elkezdeni forgatni a filmet. Davidet pedig lényegében akárhová be lehet építeni, hisz nem tudjuk, hogy mi történt vele. Ugyan a USCSS Covenant az Oregai-6 felé tartott, a hibbant mesterséges személy le is téríthette a pályájáról, és ki tudja, akár az Yavagán is kiköthetett, ahová Rain és Andy tart. Vagy a Kaliskon, ahol Thia és Dek fognak körmérkőzést játszani az életben maradásért. És mivel David xenomorph teremtő kisiparossá vált, lényegében szolgáltathatja az alieneket a sztorinak, nem kell azon agyalni, honnan szedjék már őket megint össze. Sőt akár még egy nagy "Aliens vs. Predator: Avengers" is összejöhetne, hiszen David, Andy és Thia szintetikusok, vagyis évszázadokig működhetnek. Dek yautja, több száz évig élnek. Rain Spoiler és Naru meg hibernálva van, úgy meg az ember évszázadokig is ellehet akár. Így akár az Alien Resurrection utánra is lehetne írni egy AVP sztorit, amiben az új hősök csatlakozhatnának az immár vén Ripley 8-hoz. Eh... de jó lenne, ha a Foxnak vagy a Disney-nek dolgoznék és leülhetnék beszélgetni kicsit az illetékesekkel. Ja, és Mike Harrigan majdnem feltűnt a Killer of Killers-ben. Készült róla koncepciórajz. Spoiler Ez mondjuk egyértelművé tette volna, hogy '97 után játszódik az utolsó sztoriszakasz, és azt is, hogyan került a pisztoly vissza a yautjákhoz. Szerkesztve: 1 órával korábban - Dzséjt 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.