Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Első kategóriánk a...

LEGJOBB ANGOL SZINKRONHANG

Jelöltjeink voltak:

David Oyelowo: Kallus ügynök megszólaltatója valószínűleg arcról ismert, még ha nem is úgy, mint Tom Cruise. Inkább az a fajta "tudom, hogy láttam már valamiben" színész. Többek között szerepelt egyebek ellett a Jack Reacherben, a Csillagok közöttben és a A majmok bolygója: Lázadásban.

Taylor Gray: az Ezra Bridger hangját kölcsönző fiatal Gray még nem olyan ismert, mint társai, legnagyobb szerepe a Rebels mellett a Nicelodeon féle Bucket és Skinner hősies kalandjai című sorozatban van, ahol ő játssza Bucketet. Hogy miféle sorozat ez, vagy ki a fene benne Bucket, azt már ne tőlem kérdezzétek.

Vanessa Marshall: Hera Syndulla megformálója igazi veterán a hangszínészi szakmában. Szinte az összes létező DC- és Marvel-rajzfilmsorozatban dolgozott, de a legtöbb munkája a videojátékokhoz köthető. Ebben a legjobb, hogy olyan játékokon is dolgozott, mint Star Wars: The Old Republic, Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords és a Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast, de két másik Rebelses kollégájához hasonlóan az ő hangját is hallhatjuk a Mass Effect-trilógiában.

Tiya Sircar: Sabine Wren hangja sem éppen kezdő, rengeteg világsikerű széria epizódjában feltűnt már. Többek között láthattuk a Vámpír naplókban, a Doktor House-ban, az NCIS-ben és a Gyilkos számokban. Viszont a Rebels az első komoly hangmunkája.

Steve Blum: Garazeb „Zeb” Orrelios kedves orgánuma Blum védjegye. A szintén veterán hangszínész rengetegszer szólaltat meg Zebhez hasonló karaktereket. Freddie Prinze Jr.-hoz és Vanessa Marshallhoz hasonlóan ő is szerepelt a Mass Effect-sorozatban (ő szólaltatta meg Gruntot), de adta már a hangját Transformersnek (pl. Starscreamnek), képregényhősnek (Wolvereinnek, Bane-nek), sőt, videojátékokban hallhattuk már Sauronként és Boromirként is. Apropó videojátékok, ő is ebben a médiumban kezdte Star Wars karrierjét, az X-Wing vs. TIE Fightertől kezdve a The Old Republicig bezárólag majdnem minden modern SW-játékban hallhattuk a hangját az elmúlt húsz évben. A Ben10 című sorozatban pedig láthattuk is.

Jason Isaacs: az Inkvizítor hangja mindenképpen a legnagyobb név e listán, hiszen rengeteg filmben találkozhattunk már Isaacs-szel. Ő játszotta Lucius Malfoy-t a Harry Potter-filmekben, Steele századost a Black Hawk Dawnban, Lord Feltont a Sárkányszívben, de ráismerhetünk az Armageddonban, a Halálhajóban, a Vértestvérek és Az elnök emberei című sorozatokban, jellegzetes hangjára pedig felfigyelhetünk a Rebels mellett az Avatar – Az utolsó léghajlítóban.

Nos, szerintetek ki lesz a befutó?

Hozzászólás ideje:

Megmondom őszintén, hogy nekem Kanan hangja tetszett a legjobban, de mivel ő nem volt jelölt, így nagy nehezen tudtam csak választani. Asszem Jason Isaacs-ra szavaztam.

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:

LEGJOBB ZENE

Jelöltjeink voltak:

Rise of the Old Masters: személyes kedvencem ebből az Inkvizítor témája. A Sith-ekhez köthető zene tónusait idézi, de annál karakteresebb, erőteljesebb, erősítve az Inkvizítornak azt a sötét méltóságteljességét, ami az egész karaktert jellemzi.

Out of Darkness: sötét, horrorisztikus, hangulatos. Remekül megadja a rész alaphangulatát.

Gathering Forces: itt számomra két momentuma is kiemelkedő volt a zenének. Az első, amikor az Inkvizítor megérkezik, itt a zene olyan erős, hogy még a sok bénázás ellenére is elhittem, hogy a megfelelő vezetéssel a Birodalom egy hatékony katonai gépezet. A másik, amikor Ezra a Sötét Oldal felé nyúl. Na, az egy hátborzongató pillanat, részben pont a zene miatt.

Path of the Jedi: itt számomra az egész epizód egy zenei csoda, ami főleg a rengeteg régi témának köszönhető. Misztikus, mesei, csodás, nosztalgikus, egyszerűen remekmű.

Call to Action: az az összhang, ami zene és kép között van Ezra beszéde alatt, szerintem tananyag lehetne.

Fire Across the Galaxy: kedvenc zenei pillanataim ebben a részben vannak. Az Inkvizítor halálánál, a lázadó flotta érkezésénél, a Bail és Ahsoka belépőjekor szóló zene, ezek számomra mind-mind megadták a nagybetűs Star Wars hangulatot.

Hozzászólás ideje:

Számomra itt egyértelmű volt, hogy csakis a Path of the Jedi zenéje nyerhet. Ahogy írod is, maga a csoda, végig lebilincselő és a témához méltón kapcsolódó remekmű. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szinte az egész első évad ebben a témában csúcsosodik ki. Megérdemelt. :clap:

Én is hasonló véleményen voltam. Nagyon meglepett a végeredmény.

Szerintem itt a többség a részre szavazhatott, ami előrevetíti az epizódok közötti rangsort is...

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Én is meglepődtem. Maga az epizód számomra a legjobb volt, de a zenéje nem ragadta meg a figyelmemet különösebben.

Hozzászólás ideje:

A következő kategória pedig a...

LEGJOBB BOLYGÓ

Jelöltjeink voltak:

– Lothal: az új játékos, a bázisbolygó. Egy világ, amit nem csak érintőlegesen, hanem mélyebben is megismerhettünk, úgy, mint a Tatooine-t, a Coruscantot vagy a Naboot. Nem túl látványos, mégis, városai és falvai remekül bemutatják, milyen a kisemberek élete a Birodalomban.

– Kessel: a Kessel volt az első Star Warsbeli bolygó, aminek a nevét megtudtuk. Előbb, mint a Tatooine-ét, hiszen annak nevét csak az ep5 végén mondják ki. Bezony, az ep4-ben C-3PO emlegeti még a Tantive IV-en, de eleddig csak képregényekben és videojátékokban láthattuk. Most végre vethettünk egy pillantást a Birodalom börtönvilágára mozgóképen is.

– Garel: szintén egy újonc, ami kicsit talán modernebb és zsúfoltabb világ, mint a szomszédos Lothal, de éppen ezért látványosabb is. Annak ellenére, hogy a raktárakon kívül nem sok mindent láttunk belőle.

– Fort Anaxes: múltidéző aszteroidabázis. Kicsit talán furcsa is a maga módján, hiszen egy totálisan ep1-2-3 érás helyszínt láthatunk egy ep4-5-6 korszakbeli történetben, de éppen az ilyen elemek erősítik, hogy ez nem egy két érából álló sorozat, hanem egy egységes világ.

– Stygeon Prime: Citadell Light, egy újabb börtön, ahová viszonylag könnyű betörni, de annál nehezebb kitörni. Újdonsággal annyira nem szolgál, de még mindig nagyon hangulatos a megszokott birodalmi díszletek között grasszálni.

– Mustafar: a hely, ahol a Jedik meghalnak… Vagy inkább a hely, ahol a Sötét Oldal használói pofára esnek. Kis híján meghalt itt Darth Vader, és itt purcant ki az Inkvizítor. Na meg úgy néz ki, innét ment át élesbe a lázadás is. Ez utóbbit remekül szimbolizálja, ahogy Tarkin csillagrombolója füstölve zuhanni kezd a pokoli bolygó előtt. Emiatt a Mustafarnak még úgy is erős a jelenléte, hogy a felszínét nem is láttuk.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.