Ugrás a kommentre

A The Clone Wars animációs sorozat

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Ott is több időzóna van. Kb. annyi az eltérés amit írsz, de pontosan sajna nem tudom. :rock:

Keleti partvidék 6 óra, Nyugati 8-9 ha minden igaz. Node ez már Tibur számára nem oszt nem szorozz. :) Csak aztán meg ne tudjuk, hogy lusta volt virrasztani és inkább az ébresztőórával vacakolt. :P Csalódnék is benne. :D :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én azt furcsállom, hogy a sorozat epizódjainak is olyan lesz a képaránya, mint a mozifilmeknek. Vagyis az LCD/plazmatv-ken alul és felül megmaradnak a fekete csíkok. Normális képarány ez a tv sorozatoknál? Mert én nem emlékszem ehhez hasolnóra...

A hozzászólás linkje

Én azt furcsállom, hogy a sorozat epizódjainak is olyan lesz a képaránya, mint a mozifilmeknek. Vagyis az LCD/plazmatv-ken alul és felül megmaradnak a fekete csíkok. Normális képarány ez a tv sorozatoknál? Mert én nem emlékszem ehhez hasolnóra...

Sorozatban még én se láttam 16:9 -es képarányút.

A hozzászólás linkje

:( Hát minden sorozat 16:9-es arányú, amiket nézek (House, Supernatural, Terminator, CSI, Heroes). Az lenne a csoda ha 4:3-as vagy csonkolt lenne a képe. (rendes TV-ben nem szoktam nézni sorozatot)

Azok kitöltik az új tv-k teljes képernyőjét. De pl. a Star Wars filmeknél (meg még jópár másik mozifilmnél) alul és felül fekete csík van, szélesvásznúak még a szélesvásznú tv-ken is. Elvileg ilyen lesz a SW sorozat, és ebben (is) hozza a szlogent:

"Olyat fogsz látni, amit eddig tv-n még nem..."

Valóban, mozifilm arányú sorozatot még nem láttunk, Lucas megint forradalmat csinált.

A hozzászólás linkje

Ö.. összezavarodtam.

Hogy érted, hogy kitöltik az új TV-k teljes képernyőjét? És más lesz az arány?

Vannak azok, amik a régi monitorok és a tv-k képét teljesen kitöltik, ilyenek a 4:3-as adások (pl. Tények, Híradó, stb.).

Vannak a netről letölthető sorozatok (pl. Heroes, House, Battlestar Galactica, Szökés, stb.), amik szélesvásznúak, pont az új tv-kre vannak méretezve, mert kitöltik azok képét, viszont a 4:3-as megjelenítőkön alul és felül fekete csík van.

És vannak a szélesvásznúak, mint pl. a Star Wars filmek, amik annyira vékony képpel rendelkeznek, hogy még a szélesvásznú tv-ken is szélesvásznúak, alul és felül fekete csík van (a 4:3 -as tv-ken pedig csak a képernyő közepén megy az adás, legalább akkora az alsó és felső fekete csík összesen, mint maga az adás középen).

A hozzászólás linkje

Ok, jól van. Nem is tudtam, hogy ilyen a különbség 2.35:1 és 1.85:1 között :(

Viszont akkor nem ártana majd beszereznem egy jobb monitort hozzá.

Valóban, a 16:9-es képarányon belül is vannak különbségek. A te általad említetten kívül van még a 2.40:1-es is. Bár ez már nagyon ritka. :(

A hozzászólás linkje

Valóban, a 16:9-es képarányon belül is vannak különbségek. A te általad említetten kívül van még a 2.40:1-es is. Bár ez már nagyon ritka. :(

A 16:9-es képarányon belül hogy érted hogy vannak különbségek? Csak egy fajta 16:9-es képarány létezik, a többiek más képméretűek.

A hozzászólás linkje

2.35:1: 35 mm anamorphic prior to 1970, used by CinemaScope ("'Scope") and early Panavision. The anamorphic standard has subtly changed so that modern anamorphic productions are actually 2.39,[1] but often referred to as 2.35 anyway, due to old convention. (Note that anamorphic refers to the compression of the image on film to maximize an area slightly taller than standard 4-perf Academy aperture, but presents the widest of aspect ratios.)

Szóval aszongya, hogy a 2.35:1-et 1970 előtt használták, és időközben megváltozott, de megszokásból még mindig így írják.

2.39:1: 35 mm anamorphic from 1970 onwards. Sometimes rounded up to 2.40:1[1] Often commercially branded as Panavision format or 'Scope.

(Wikipedia)

1970 után már 2.39:1 van, és néha felkerekítik 2.40:1-re.

Szerkesztve: - kolmilan
A hozzászólás linkje

Ja, például az amcsik NTSC színrendszert használnak, ezért náluk 4:3-as, de mi a PAL rendszerben vagyunk, ezért nálunk 5:4-es.

Valamit nem értek... Én még tizensok éve azt tanultam híradásipari műszerészként (magyarul tévészerelő), hogy a PAL/SECAM/NTSC rendszerek színkódolási rendszerek, és semmi közük a képarányhoz. Egyébként azt is tanultam, hogy mi a SECAM színrendszer, és a később bevezetett PAL színrendszer alatt is a 4:3-as képernyőarányt használtuk. Ja és az összes tévé két képarányt ismer: a 4:3-ast és a 16:9-est... Úgy látszik, túl sokat hagytam ki a szakmában, és ez idő alatt az visszafejlődött... :(

Egyébként a megjegyzésem arra vonatkozott, hogy a 16:9-es képarányból csak egy van. A 2,4:1 egy másik, a 4:3 egy harmadik, az 5:4 egy negyedik, stb... Csoportosítani legfeljebb így lehet: keskeny vásznú, széles vásznú, extra széles vásznú.

A hozzászólás linkje

Újra megnézve a trailert alig birok magammal! Eszméletlen jó hónapoknak, éveknek nézünk elébe!

Sansweet jól átvert minket. Iszonyú nagy szeptemberi kampányt ígért. Volt egy trailer a hónap elején, ez oké. Aztán jött egy érdekes (Ahsokás), egy sötét (katonás) és egy nudli (hyperdrive) spot. Azóta semmi. MEKKORA KAMPÁNY, ÚRISTEN!

(persze ha ma éjjel felkerül egy újabb 2 és fél perces trailer, visszaszívom!!!:))

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.