Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 11. Ott is több időzóna van. Kb. annyi az eltérés amit írsz, de pontosan sajna nem tudom. Keleti partvidék 6 óra, Nyugati 8-9 ha minden igaz. Node ez már Tibur számára nem oszt nem szorozz. Csak aztán meg ne tudjuk, hogy lusta volt virrasztani és inkább az ébresztőórával vacakolt. Csalódnék is benne. :D Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 12. Tibinek itt egy világ óra. Az összes időzónával, de jól monda Oldie. world clock Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 12. Háttérképek: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 12. Ezek hatalmas képek Mina!! Isteni vagy. Tök jó cuccokal leped meg a népet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Én azt furcsállom, hogy a sorozat epizódjainak is olyan lesz a képaránya, mint a mozifilmeknek. Vagyis az LCD/plazmatv-ken alul és felül megmaradnak a fekete csíkok. Normális képarány ez a tv sorozatoknál? Mert én nem emlékszem ehhez hasolnóra... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Én azt furcsállom, hogy a sorozat epizódjainak is olyan lesz a képaránya, mint a mozifilmeknek. Vagyis az LCD/plazmatv-ken alul és felül megmaradnak a fekete csíkok. Normális képarány ez a tv sorozatoknál? Mert én nem emlékszem ehhez hasolnóra... Sorozatban még én se láttam 16:9 -es képarányút. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Hát minden sorozat 16:9-es arányú, amiket nézek (House, Supernatural, Terminator, CSI, Heroes). Az lenne a csoda ha 4:3-as vagy csonkolt lenne a képe. (rendes TV-ben nem szoktam nézni sorozatot) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Hát minden sorozat 16:9-es arányú, amiket nézek (House, Supernatural, Terminator, CSI, Heroes). Az lenne a csoda ha 4:3-as vagy csonkolt lenne a képe. (rendes TV-ben nem szoktam nézni sorozatot) Azok kitöltik az új tv-k teljes képernyőjét. De pl. a Star Wars filmeknél (meg még jópár másik mozifilmnél) alul és felül fekete csík van, szélesvásznúak még a szélesvásznú tv-ken is. Elvileg ilyen lesz a SW sorozat, és ebben (is) hozza a szlogent: "Olyat fogsz látni, amit eddig tv-n még nem..." Valóban, mozifilm arányú sorozatot még nem láttunk, Lucas megint forradalmat csinált. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Ö.. összezavarodtam. Hogy érted, hogy kitöltik az új TV-k teljes képernyőjét? És más lesz az arány? Kicsit bogaráztam és pl: TV2-n a House így ment (4:3, csonkolt kép) A külföldin meg így (16:9) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Mina. Tibi az anamorphic widescreen -re gondol. A House nem olyan. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Ö.. összezavarodtam.Hogy érted, hogy kitöltik az új TV-k teljes képernyőjét? És más lesz az arány? Vannak azok, amik a régi monitorok és a tv-k képét teljesen kitöltik, ilyenek a 4:3-as adások (pl. Tények, Híradó, stb.). Vannak a netről letölthető sorozatok (pl. Heroes, House, Battlestar Galactica, Szökés, stb.), amik szélesvásznúak, pont az új tv-kre vannak méretezve, mert kitöltik azok képét, viszont a 4:3-as megjelenítőkön alul és felül fekete csík van. És vannak a szélesvásznúak, mint pl. a Star Wars filmek, amik annyira vékony képpel rendelkeznek, hogy még a szélesvásznú tv-ken is szélesvásznúak, alul és felül fekete csík van (a 4:3 -as tv-ken pedig csak a képernyő közepén megy az adás, legalább akkora az alsó és felső fekete csík összesen, mint maga az adás középen). Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Kicsit bogaráztam és pl: TV2-n a House így ment (4:3, csonkolt kép)A külföldin meg így (16:9) A Clone Wars még ennél is szélesvásznúbb lesz. Ebben is forradalmi, mert eddig csak a mozifilmek voltak ilyenek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. (szerkesztve) Ok, jól van. Nem is tudtam, hogy ilyen a különbség 2.35:1 és 1.85:1 között Viszont akkor nem ártana majd beszereznem egy jobb monitort hozzá. Szerkesztve: 2008. Szeptember 13. - Mina Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Ok, jól van. Nem is tudtam, hogy ilyen a különbség 2.35:1 és 1.85:1 között Viszont akkor nem ártana majd beszereznem egy jobb monitort hozzá. Valóban, a 16:9-es képarányon belül is vannak különbségek. A te általad említetten kívül van még a 2.40:1-es is. Bár ez már nagyon ritka. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Valóban, a 16:9-es képarányon belül is vannak különbségek. A te általad említetten kívül van még a 2.40:1-es is. Bár ez már nagyon ritka. (Kioktassalak titeket, vagy ne?) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. (Kioktassalak titeket, vagy ne?) Engem nem kell. Mániákus audio-video őrült vagyok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Valóban, a 16:9-es képarányon belül is vannak különbségek. A te általad említetten kívül van még a 2.40:1-es is. Bár ez már nagyon ritka. A 16:9-es képarányon belül hogy érted hogy vannak különbségek? Csak egy fajta 16:9-es képarány létezik, a többiek más képméretűek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Engem nem kell. Mániákus audio-video őrült vagyok. Ezt igennek veszem. Szóval itt nincs 2.35:1 meg 2.40:1, hanem egy képarány van: a 2.39:1. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Ez valóban érdekes! Én egészen eddig abban a hitben éltem, hogy a 16:9-es képarány egy bizonyos képarány, és nem 4-5 különböző együttesen... Ezek szerint a 4:3 képarányból is van többféle? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Ezek szerint a 4:3 képarányból is van többféle? Ja, például az amcsik NTSC színrendszert használnak, ezért náluk 4:3-as, de mi a PAL rendszerben vagyunk, ezért nálunk 5:4-es. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Ezt igennek veszem. Szóval itt nincs 2.35:1 meg 2.40:1, hanem egy képarány van: a 2.39:1. http://www.acreon.hu/files/maszkolhato-vasznak-2-060711.pdf Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. (szerkesztve) http://www.acreon.hu/files/maszkolhato-vasznak-2-060711.pdf 2.35:1: 35 mm anamorphic prior to 1970, used by CinemaScope ("'Scope") and early Panavision. The anamorphic standard has subtly changed so that modern anamorphic productions are actually 2.39,[1] but often referred to as 2.35 anyway, due to old convention. (Note that anamorphic refers to the compression of the image on film to maximize an area slightly taller than standard 4-perf Academy aperture, but presents the widest of aspect ratios.) Szóval aszongya, hogy a 2.35:1-et 1970 előtt használták, és időközben megváltozott, de megszokásból még mindig így írják. 2.39:1: 35 mm anamorphic from 1970 onwards. Sometimes rounded up to 2.40:1[1] Often commercially branded as Panavision format or 'Scope. (Wikipedia) 1970 után már 2.39:1 van, és néha felkerekítik 2.40:1-re. Szerkesztve: 2008. Szeptember 13. - kolmilan Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Ja, például az amcsik NTSC színrendszert használnak, ezért náluk 4:3-as, de mi a PAL rendszerben vagyunk, ezért nálunk 5:4-es. Valamit nem értek... Én még tizensok éve azt tanultam híradásipari műszerészként (magyarul tévészerelő), hogy a PAL/SECAM/NTSC rendszerek színkódolási rendszerek, és semmi közük a képarányhoz. Egyébként azt is tanultam, hogy mi a SECAM színrendszer, és a később bevezetett PAL színrendszer alatt is a 4:3-as képernyőarányt használtuk. Ja és az összes tévé két képarányt ismer: a 4:3-ast és a 16:9-est... Úgy látszik, túl sokat hagytam ki a szakmában, és ez idő alatt az visszafejlődött... Egyébként a megjegyzésem arra vonatkozott, hogy a 16:9-es képarányból csak egy van. A 2,4:1 egy másik, a 4:3 egy harmadik, az 5:4 egy negyedik, stb... Csoportosítani legfeljebb így lehet: keskeny vásznú, széles vásznú, extra széles vásznú. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. (szerkesztve) Kolmilan. Nagyon gyorsan kezdjél valamit ezzel az angol szöveggel, mert különben törlöm. Ez nem angol nyelvű fórum. Szerkesztve: 2008. Szeptember 13. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Uraim, ebben a témában már túl sok az off. Az Egyéb fontos topicok között van ennek is topicja. No mielőtt még Ody tenné ki a szűrünket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Kolmilan. Nagyon gyorsan kezdjél valamit ezzel az angol szöveggel, mert különben törlöm. Ez nem angol nyelvű fórum. Idézet... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 13. Idézet... Akkor fordítsd le! Szerinted ezt így ki értette meg itt? Az még ok, ha pár szót vagy sort beírsz így, de egy egész idézetet kissé erős. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 14. Hyperdrive teve szpot Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 21. Újra megnézve a trailert alig birok magammal! Eszméletlen jó hónapoknak, éveknek nézünk elébe! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 21. Újra megnézve a trailert alig birok magammal! Eszméletlen jó hónapoknak, éveknek nézünk elébe! Sansweet jól átvert minket. Iszonyú nagy szeptemberi kampányt ígért. Volt egy trailer a hónap elején, ez oké. Aztán jött egy érdekes (Ahsokás), egy sötét (katonás) és egy nudli (hyperdrive) spot. Azóta semmi. MEKKORA KAMPÁNY, ÚRISTEN! (persze ha ma éjjel felkerül egy újabb 2 és fél perces trailer, visszaszívom!!!) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.